Drug preguntas

Den sista sommardagen för i år…

Kultur, Lokalt, Namnsdagsbarn, Natur, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Kanske var det den sista riktiga sommardagen för i år som jag upplevde i Karlshamn i måndags?

Fram emot kvällen anlände jag till nästa vandrarhem på min resa, det på Surbrunnsgatan i Karlshamn. Ett lika billigt och bra vandrarhem som det i Göteborg om än lite annorlunda. Vandrarhemmet är inrymt i ett hyreshus där 1 C består av vandrarhemsrum, kök och matsal, reception m m.
För 300 kr fick jag ett rum med egen toalett och dusch, TV på rummet och kylskåp! I priset ingick också frukost.

Utsikt från vandrarhemmets andra våning där jag bodde. 
Och utsikten från mitt fönster. 

Jag har aldrig besökt Karlshamn tidigare så det var inte en dag för tidigt!  En fantastiskt fin liten stad med en hel del gamla hus parat med nybebyggelse i gammal stil. 

 Vindlande små gränder och gator…
ner mot havet.

 Jag gick Strandpromenaden i solskenet denna fina måndagskväll – så vackert. Här ifrån gick färden för många svenskar mot ”det nya landet” på 1800-talet. Och här står därför den fina staty som jag redan nämnt i en tidigare blogg: Karl Oskar och hans Kristina.
Dagen därpå tog jag fler bilder på statyn. Som ni ser var vädret ett annat på tisdagen. Karl Oskar blickar framåt – mot framtiden i det nya landet i väst, Amerika – medan Kristina tittar tillbaka på allt hon lämnar…

Östra piren i Karlshamn finns en annan fin staty.
Hellerströmska torget står paret och på långt håll ser den lilla flickan levande ut.

Statyn heter ”Hålla handen”. Den är gjord av konstnären Thomas Broomé. Karlshamnsfastigheters hemsida läser jag, citat: ”Med konstverket vill Thomas Broomé förmedla och skildra mötet mellan människor utifrån en digitaliserad värld.”
Ett konstverk med många bottnar, tycker jag. Den lilla flickan. Och hennes pappa? Läs mer på Karlshamnsfastigheters hemsida HÄR!

Mat åt jag i Karlshamn också förstås! Det blev thailändskt! Mycket gott och så trevlig personal!

Efter Karlshamn fortsatte jakten på Gargoylen och jag kan meddela att jaktlyckan varit god… En tjuvtitt på morgondagens blogg:

Bloggen imorgon kommer alltså att avslöja slutet på jakten – men också ge min syn på upplevelsen i Globen igår kväll! 🙂

Albert och Albertina har namnsdag! Detta par har kanske inte gett så många barn sitt namn i nutid men ska förstås gratuleras å det hjärtligaste ändå!

Vi ses imorgon igen!
Besök gärna Karlshamn någon gång
om du har möjlighet!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.