Drug preguntas

Storm i ett påskmustglas – när det är orkan på andra ställen.

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Mat och Dryck, POLITIK, Religion, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Storm i ett påskmustglasStorm i ett påskmustglas!
Så tycker bloggaren om gnället över ICA:s reklamfilm just nu. Tvärtom tycker bloggaren att människor som ser filmsnutten faktiskt kan få sig en tankeställare om varför påsken egentligen firas!
Kanske är det dags att förfasa sig också över COOPs reklam!? ”Påsken firas för att Jesus åt en massa godis för tusen år sen”.
Lite löjets skimmer över dessa ”stormar” tycker bloggaren när det finns orkaner att rasa över på andra håll. Burhöns i påsktider till exempel! Köp INTE ägg från höns i bur! Ansträng dig för att köpa ägg från hönor som haft det bra och lever ett naturligt liv!

Det här borde man förfasa sig över istället! 006 Dagens Arboga Tidning! Fruktansvärda nyheter över hur unga människor beter sig i vår lilla stad! 007

Vad är det som händer? Hur kan människor bli så ondskefulla? Är det inte så att det hela kan ha viss grund i en allt mer försämrad skola? Alla besparingar som ska se på bekostnad av vård och omsorg! Det måste bli ett stopp på detta!

Sen kan man undra om Håkan Juholt är rätt person att få till en förändring… Juholt ska vinna valet Annons ur Bbl/AT idag.

GRÖNT är skönt tycker bloggaren i alla lägen! 013 Såväl ute på trappan – som inne på köksbordet! Vitsippor och blåsippor

När bloggaren städat och stökat klart igår intogs ett glas porter! 004 Fast man kanske ska se upp med detta dricka om man ser till namnet… :-D 002
Till portern togs en knäcka! Knäcka med potatis och kaviar Supergott! Skivad kokt potatis med Kalles kaviar! :-)

Bloggaren hoppas få se mer av de här bilarna i framtiden! 005 Fast i förebyggande syfte då…

Påskkort kommer sällan i lådan numera men ETT dök upp igår till stor glädje! 010 Tack för det Reidun!

Ikväll startar vi kvasten! Ses imorgon igen! ;-)

skartorsdagen

 

 

 

 

Svårigheter att nå fram…

ARBOGA, Religion, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Herrens hus Många människor har svårt att tro. Svårt att nå fram. Bloggaren talar om religioner och vad man vill och inte vill tro på. Även för den som har sin tro kan det vara svårt att komma in.

Ibland undrar man – vem får vara med i gemenskapen? Knacka på köksdörr
Har inte alla som knackar på rätt att få komma in i Herrens hus?

Det tyckte nog Jesus i alla fall. Jesus knackar på dörren

Ensam äldre kvinna Är man gammal kan man ibland känna sig väldigt ensam. Gammal ensam kvinna Har man dessutom mist sin livskamrat så blir man det verkligen – ensam. Gammal ledsen man

Torka tårarna hos gammal kvinna Det som är ledsen och ensam behöver tröst. Gråtande kvinna Någon att prata med. Någon som förstår. Kanske genom en sorgegrupp i Svenska Kyrkan?

016
Annonsen fanns igår i Arboga Tidning. Bloggaren har försökt förr – tyvärr med dåligt resultat. Igår var det likadant. Ingen svarade på något av telefonnumren. Meddelanden talades in men ingen ringde upp. Via e-post blev heller inget svar.
Kanske är det bara några stycken som får plats i gruppen? Kanske är vissa sorgsna, ensamma inte välkomna för att anhöriga reagerat tidigare? Kanske måste den förtvivlade vänta – men hur länge?
Bloggaren vet inte svaret. Knacka på kyrkdörr igen  Det hon tror sig veta är att Jesus aldrig skulle ha uteslutit någon från gemenskap. Varje dörr skulle ha öppnats för den som ropat på hjälp.

Jesus hjälper

Kanske var det bara en miss, ett förbiseende? Alla i kyrkan har för mycket att göra just igår när annonsen om tröst fanns i tidningen?  Ett svar kanske kommer? En gammal kvinna får kanske hjälp? Vi hoppas…

Gammal kvinna tittar ut genom fönstret

 

 

Fortsättning följer…

ARBOGA, Personligt!, Religion, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

SorgFortsättning följer… 061

Insändarsvar i dagens Bbl/AT. 009

Sorgligt att svaret visar brist på ödmjukhet och dessutom påstår att vi insinuerar, far med osanning.

Vad skulle den här mannen sagt i samma situation? Jesus

Bloggaren håller sig egentligen för god för sådana här ”diskussioner” i pressen men känner att ett försvar måste till stånd.
Vi har inte hittat på. Det var så det var och det är så vi mår. Förtvivlan

073 Men vi överlever, har varandra och går vidare.

047

078

 

Varför är du medlem i Svenska Kyrkan?

ARBOGA, Lokalt, Personligt!, Religion, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Gud Är du medlem av Svenska Kyrkan? Varför då i så fall?

064 Bloggaren skriver idag om kyrkans svek i en insändare i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning. 061

SorgOm sorg och förtvivlan. När krisen drabbar oss
- vart vänder vi oss då? Förtvivlan Är man medlem i Svenska Kyrkan känns kanske en kontakt med kyrkan som en naturligt val, särskilt om det handlar om död.

Kyrkan Bloggaren med familj gjorde så – men visades på dörren. Eller – kanske ännu värre – lovades hjälp men fick ingen.

Jesus Är det så Jesus skulle ha gjort? Är det så kyrkan ska behandla medlemmarna i sin församling?

Var fanns en hjälpande hand? Hjälpande hand

För bloggaren var detta med kyrkligt svek inget nytt. För några år sedan drabbade sorgen också hårt. I bedrövelse och smärta när man inte vet vart man ska vända sig – gick ett brev iväg till en präst som kände familjen lite grann.
Ett personligt brev i djupaste förtvivlan med en önskan om råd och stöd. Inget svar.
Efter flera månader när smärtan blivit hanterbar skrevs ett nytt brev till prästen om att han inte längre behövde bemöda sig att svara. Då kom ett ursäktande svar…
Tyvärr har bloggaren ännu fler exempel men väljer att ”bara” nämna de här.

036 För bloggaren med familj känns det hela som ett hån! Det är inte ofta, mycket sällan, som vi utnyttjar kyrkans tjänster. När vi i nödens stund vänder oss dit – vänder kyrkan oss ryggen.

Läs hela insändaren HÄR Bbl/AT:s hemsida! Kommentera gärna där eller här på bloggen.

Svenska kyrkan om sorg

 

Bråda tider för präster och andra!

Ankdammsnytt, ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Kultur, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Religion, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Julstök Ja, nu är det bråda tider!

Bloggaren söker efter bilder på julstök via Internet och hittar bara stökande kvinnor i köket. Så konstigt – eller??  Är det bara damerna som fixar julen? Är det bara de här gubbarna som hittar till köksregionerna!? Tre gubbar

Julotta Bråda tider får också prästerskapet till jul! Stjärnan över Betlehem Det ska ju förkunnas om den verkliga anledningen till att vi firar denna högtid! Jesus födelse

008 I Magazin24 läser jag om juljäktet i kyrkan! Bloggaren trodde att grannen, Nicolaikyrkan, höll den tidigaste julottan i trakten – men icke!
009 Klockan 05.00 (!) ska du vara på plats ute på landet i Säterbo kyrka om du vill uppleva julotta där!

Mikael Hirsch får sova när det bjuds för kvällen innan, julafton, ser schemat ut så här: 013

Ska han hinna med att vara tomte får han planera ordentligt! Tomten har bråda tider

Kungsörs församling har det lika snärjigt: 012 Julotta i Torpa kyrka 05.30 och julotta i Kungs Barkarö 07.30. Vem som predikar där framgår inte av annonsen. Kanske kör prästen repris i Barkarö?

Fint och stämningsfullt är det i alla fall med julotta – denna gamla fina tradition. Än har bloggaren tyvärr inte orkat upp någon juldagsmorgon. Ändå ligger kyrkan nästgårds…

Julotta 2

Bråttom Bråda tider har politikerna också! Snart stundar nytt år och valår! Det gäller att fläska på med löften som inte kan hållas men som lurar väljare varje gång.

Det gäller att välja sida också! 006 Så här ser dagens Arboga Tidning ut. Centerns ledare i Arboga hoppar plötsligt av. Plötsligt om man får tro hennes partikamrater som inte visste något innan bomben slog ner.

007 Ja, varför byter man parti??
Det kan ha en mängd olika orsaker och det ideologiska behöver nödvändigtvis inte vara orsaken.

Bloggaren undrar stillsamt vad svärmor Marianne Rosenkvist tänker i sin himmel och även hur tankarna går hos den forna parhästen Jörgen Johansson, som tyvärr inte heller finns kvar i jordelivet?

Förra valet hade Alliansen denna slogan: Bakåt eller framåt
Ja, hur ska det gå?

Bloggaren tror att det blir ett riktigt spännande val 2014. Får bloggaren sia lite så tror hon att det kan bli regeringsskifte, möjligen även på hemmaplan.

Väldig turbulens har det varit inom Arbogapolitiken. Maria Fredlund, V:s duktiga, omtyckta politiker hoppade av. Olle Ytterberg, kommunalråd och Arbogas starke man, har också bestämt sig för att sluta med politik. Nu kommer beskedet att Kerstin Rosenkvist inte bara sviker sina allierade i sista minuten – som vid förra valet – utan nu också hoppar av Centern och går till Sossarna.
Visserligen sviker hon inte över en natt som 2010 men ändå så pass att C i Arboga pratar om kaos och hennes forna partikamrater är chockade – de visste ingenting.

- Känner mig som en svikare, säger Rosenkvist i tidningen. Ja, kanske borde hon göra det? Ärlighet varar längst, heter det, och att berätta så drastiska beslut för sina partivänner först hade kanske varit att föredra.

Eller är det mest ljug och båg inom politik? Lurendrejerier och valfläsk?
Är bloggaren tokig som tycker att politiker borde tänka på den roll de fått och varför de fått den? Förtroendet från sina väljare – är inte det värt något?

Ja, vad detta och övrig turbulens gör för valutgången 2014 återstår att se! Spännande lär det bli! Såpan fortsätter…
Läs HÄR i Bbl/AT om Rosenkvists hopp. En längre version hittar du i papperstidningen.

Avslutar med en bild från julotta i Hölö kyrka! Lev väl!

Julotta HölöPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.