Coronatider – du ska banne mig må så dåligt som det absolut är möjligt!! Och – RÖR INTE MIN VITSIPPSBACKE!!

Corona, Känslor, Personligt!, Pressen - tidningar och media, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

 När dottern firades i Stockholm den 8 mars 2020 på en fullsatt restaurang med buffé skrev Dagens Nyheter ingenting den dagen om corona. Covid-19 fanns liksom inte.

Söndagen efter – den 15 mars såg DN:s förstasida ut så här: ”Här stänger Danmark”

Och så har det fortsatt: 22 mars.

29 mars:
5 april:   5 april –  och fyra veckor har gått sen vi obekymrat firade i Stockholm – tog både buss och tunnelbana och umgicks i närkontakt med folk. Så mycket kan det hända på en månad!

 Jag har hela tiden – från dag 1 – vägrat inta en hysterisk panikhållning! En del har kallat mig korkad och andra oansvarig – men jag är inte dum och jag tar mitt ansvar men vägrar panik och hysteri.
Mina ledord är SUNT FÖRNUFT och just ANSVAR!

Jag vägrar dela skrämselrapporter på sociala medier – till skillnad från väldigt många andra. Jag följer inte tidningarnas domedagsrapporteringar och tittar inte på TV:s olika nyhetssändningar som om och om igen upprepar antalet döda i alla världens länder förutom Sverige.
Men jag tar till mig information ändå och följer den. Jag är inte smittad och jag är inte ens lite förkyld och vägrar må jättedåligt psykiskt av information och nyheter jag inte kan göra någonting åt.

Idag såg DN ut så här på förstasidan:
Stora bilden: ”Snuvade på studentfirandet”.
Sen ”S:t Erikscupen – föräldrarna fick stanna hemma”.
Vidare – ”Kommuner kritiska mot försenad hjälp”.
”Turkiet anklagas för att låta smittade ta sig till Europa”.
och sen undrar Peter Wolodarski: ”…vad för slags trafikflyg vi kommer att ha kvar när denna kris är över”.
Lite om galningen Trump också – och om att du måste köpa rätt musfälla för att inte begå jaktbrott.

 Låter det roligt? Uppmuntrande – i en redan hysteriskt deppig värld?

Inuti tidningen är det inte ett dugg bättre! Varje sida, näst intill, är fylld med elände och bedrövelser.
Till exempel nyheterna på sidan 8: ”Fler planerar för döden – nyregistreringar i Vita arkivet”
Och ”111 nya dödsfall i Sverige: ”Följer trenden”.
Så säger den nya allvetande gurun Anders Tegnell – denne statsepidemiolog som numera har egen fanclub! Idoltröjor med hans foto finns också att köpa!

HUR SJUKT ÄR INTE DET!!

På samma sida berättar också DN att de denna söndag har nio sidor med dödsannonser mot vanligtvis fyra…

Media ska ge oss nyheter och information – det är självklart. Men när det hela tiden rapas upp det ena eländet efter det andra och inget annat då blir jag ARG!

Droppen som blev denna bloggs tillkommelse var det här: Björn Wimans inlägg med rubriken ”Har du rätt att återgå till det normala efter krisen?”

Det blev ett inlägg med dubbel effekt för mig!
Först blev jag jättearg! Lite som RÖR INTE MIN VITSIPPSBACKE – när jag läste det här under den vackra bilden av vitsippor: Och sen läste det här!! Om en gnällig Gustaf Fröding 1909 som föranleder Björn Wiman till följande rader:
”Och även om man inte delar Gustaf Frödings dystra predikament är det lätt att känna igen sig i hur det denna vår har kommit ett slags hinna mellan en själv och den verklighet man varseblir.
Vitsippsbackarna, bäddarna av scilla och syrenernas knoppar bär inte längre på samma naturgivna skönhet som de brukar. Med coronapandemin som bakgrund ser man världen som en annan.”

 Jag gick i taket!!
Inte vitsippsbackarna också! Förstörda, besudlade av Covid-19. NO WAY!!

Jag såg hur media förstörde hela min vår!  Mina underbara promenader! ’Mitt välmående i solen trots det galna coronaläget!

Jag såg hur jag snart inte ens skulle kunna freda mina egna omgivningar från den psykiska coronasmittan!

SÅ VAR DET JU INTE ALLS!! För efter att jag exploderat fortsatte jag att läsa hela artikeln! Slutet av Björn Wimans inlägg var helt underbart: Citat:
”Men den mest djupgående insikten av coronakrisen är kanske att den kan ge oss ett nytt förhållningssätt till begreppen rättigheter och skyldigheter. Under lång tid har vi i den rika delen av världen levt med ett fokus på våra rättigheter – vår ”rätt” att resa vart vi vill, vår ”rätt” att äta vad vi vill, vår ”rätt” att skövla naturen som vi vill. Vad den senaste tiden har visat är att vi också är kapabla att tänka på våra skyldigheter – mot världen och varandra.  

Det finns ingen lagstadgad ”rätt” att återgå till det normala när den akuta fasen i pandemin har klingat ut. Det normala finns inte ens längre. Det som finns är en skyldighet att fortsätta sträva efter en annan värld, en som går att se på med den ogrumlade blick som den sjukdomsplågade Gustaf Fröding drömde om. Det som vi en gång tyckte vara vackert kan – verkligen – bli vackert igen. ”

TACK Björn Wiman!

Hela hans artikel kan ni läsa genom att klicka HÄR! Gör det!!

Jag fortsätter mina ljuvliga promenader och jag ser faktiskt den underbara naturen precis som den är – utan någon hinna färgad av Covid-19!

Jag fortsätter att blunda för upprepade hemska fakta, tusentals dödsfall i USA och stänger inte in mig i det soliga vårvädret!
Jag använder sunt förnuft, jag tar ansvar och jag vägrar låta corona psykiskt infektera allt och alla runt omkring! Det räcker som det är!
Jag tar tillvara allt det positiva som faktiskt finns och tänker en dag i taget.
Jag lever och jag vill fortsätta leva och njuta så länge jag kan!  Och jag unnar er detsamma! Du behöver inte alls må så dåligt som massmedia vill infektera dig med! Selektera informationen, lugna ner dig lite och njut av aprilsolen och allt var naturen bjuder!
En sak till: Ingen av oss fyra som firade i Stockholm den 8 mars har blivit sjuka i corona!

Var rädda om er där ute! Sunt förnuft och ansvar!
Puss och kram från mig – garanterat smittfritt:

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.