Drug preguntas

Rabarbertider!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

 

020 - Kopia
Nu har vitsipporna som hängde med rönnen då den flyttades från Skåne för några år sedan slagit ut!
Träd och sippor är planterade på norrsidan så det tar sin lilla tid. 021
025 Detsamma gäller för hyacinten som hängt med i många år.  Löken togs från en julplantering en gång. Doftar ljuvligt.

RabarberAnnars är det rabarbertider nu! Små, späda rabarber blir till en frestande paj i dotterns händer! Lovisas rabarberpaj efter påsk 14  Uppdukad i solvarm syrenberså kan det inte smaka bättre! 010
Mums! 011 Recept på rabarberpaj med smuldeg hittar du HÄR!

Vilda Wilma var mer sugen på lek än på rabarber! 014   ***  015   ***  016   ***  018  ***  019   ***

Utefter Stureleden lyser nu åter det fantastiska körsbärsträdet! 026 Vilken blomsterprakt!

På tal om Stureleden och däromkring! Fortsätter man på denna led och tar till höger kommer man till en farlig korsning som nu ska åtgärdas. Om detta kan läsas idag i Arboga Tidning: 028 Korsningen Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan är svår att hantera för såväl fotgängare och bilister. Det har till och med inträffat olyckor med dödlig utgång där.

Njut – solen skiner idag också! I alla fall över Arboga och Västra Mälardalen! :-)

005

 

Vanlig tisdag! Intresserad av pampigt hus i Arboga? Av bättre motorväg? LÄS!

ARBOGA, Lokalt, Resor, Sverige & Världen, Trafik Inga Kommentarer »

Vackraste ägg Nu är det sista målade ägget uppätet och påskens annandag är passerad. Påskhelgen är över men det vackra vädret tycks bestå!
Använd gärna dagen till en fika utomhus! 001

Själv tänker bloggaren studera den karta som införskaffats! 008 Om två veckor bär det iväg! Till Goathland i norra Yorkshire! Aidensfield Arms foto Boende är bokat på The Goathland Hotel – mera känt som Aidensfield Arms i TV-serien ”Heartbeat””Tillbaka till Aidensfield” på svenska. article-0-0334E9A2000005DC-773_468x447

Medan resan finslipas dricks med fördel en kopp brittiskt te serverat ur denna tekanna inköpt för flera år sedan då TV-serien började sändas i svensk television! :-) Aidensfield Arms Tekanna Tekannan handlades via postorder men om ett par veckor kan bloggaren handla mer – på plats i byn nära Whitby i England!

018 Bloggaren lovade att berätta om svar kommer från Trafikverket angående den fruktansvärt dåliga motorvägen in mot Västerås från Arboga-hållet. Nu har det kommit! Citat:
”Hej Susanne!
Beläggningen på E18 sträckan ”Västjädra – Västerleden” i östlig riktning kommer att läggas om i sommar preliminärt efter V24.  
Hälsningar Lennart

Lennart Westin
Projektledare Beläggning”

Den 10 april la bloggaren ut den här bilden på del av motorvägen: Motorvägen mot Västerås Se så spårig motorvägen är! :-( Men i början på juni blir det ändring på det! :-)

Som vanligt bläddrades Arboga Tidning igenom på morgonen. Den här sidan fångade bloggaren: 013 Är någon intresserad av ett pampigt hus i Arboga att bosätta sig i!? ;-) Risken är stor för störningar från järnvägen – men huset är vackert! 011 Ett av tre stationshus i centrala Arboga är alltså till salu. Inget pris är utsatt och hugade spekulanter kan höra av sig till Arboga kommun!
Vilka fantastiska hyreslägenheter det kunde bli där! :-)

Ha en fin vanlig tisdag! Sol på er!

003

 

 

Stackars Jansson! En stilla fredag i Stilla veckan.

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

012 Röd dag. Stilla fredag i Stilla veckan. Långfredag.

004 Bloggaren inledde långfredagen med att ta kaffet med ut på trappan. Vad gjorde det att det var lite småkyligt och sparsamt med sol när fåglarna drillade och hackspetten trummade på.
Ljuvligt att njuta av stillheten och naturen. 005 Allt som grönskar och spirar.
Forsythian som lyser upp även en lite grå dag. 020
Det japanska körsbärsträdet har börjat slå ut sina söta blommor! Japanska körsbärsträdet slår ut

När man sitter där på trappan och det är alldeles tyst förutom fågelkvitter är det svårt att tro att man befinner sig mitt i stan.
Sen kommer Wilma och vill vara med! 006 Livlig är hon, rentav vild! och svår att fånga på bild. :-) 007 En bofink uppmärksammade henne och gjorde en dykning – vilket naturligtvis går en kisse för när! 010 Upp i trädet bar det och det hjälpte inte ett dugg att ”morsan” ropade. Men Vilda Wilma hade förstås inte en chans mot bofinken!

Stillheten var borta – så ock lugnet. Bloggaren gick in och fann denna notering i sin kalender: 013 Stackars Jansson som legat i frysen! ;-)
Det blir Janssons frestelse på påskbordet imorgon! Och ÄGG förstås! Kokta ägg De här är kokta och klara att målas!

Bloggaren upptäckte att alldeles för få ägg inhandlats och kontaktade ”Äggakuten” - som raskt ryckte ut! Efter en sväng i hönshuset kom beskedet: - Tolv pinfärska ägg levereras till dörren! Suveränt bra! Tack Ingrid!

Är det någon som är intresserad av lokala ägg från Arboga där hönsen lever ett bra liv – kontakta bloggaren. Ingrids hönor är räddade från slakt efter ett uttjänat liv på ett hönseri.

Värdelös är en höna efter cirka 1-1,5 år på ett hönseri! Fruktansvärt! :-( En höna som lever normalt har en medellivslängd på 10 år! Uppgiften hittad bland annat på Lycksele Djurparks hemsida HÄR!
Höna som räddats Det finns fler än Ingrid som räddar höns. Läs HÄR om Sara från Tanumshede!

016

I tidigare blogg beskrevs den här portern: Electric nurse Kristina hade hört talas om att namnet kommit av de som uppfunnit receptet – och det stämde! Så här står det på baksidan av porterflaskan! OM Electric nurse :-)

På tal om mat och dryck – bloggaren upptäckte starkvaror på Konsum! Soja 1 Soja! Fast nu tror ju inte bloggaren att någon försöker berusa sig på just soja!! ;-)  Soja 2 7,7 %! :-)

Dags att sätta fart! Även om långfredagen är lång så har den ett slut och mycket ska hinnas med. Njut lite också! Vi ses imorgon!

En tulpans inre

 

 

Storm i ett påskmustglas – när det är orkan på andra ställen.

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Mat och Dryck, POLITIK, Religion, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Storm i ett påskmustglasStorm i ett påskmustglas!
Så tycker bloggaren om gnället över ICA:s reklamfilm just nu. Tvärtom tycker bloggaren att människor som ser filmsnutten faktiskt kan få sig en tankeställare om varför påsken egentligen firas!
Kanske är det dags att förfasa sig också över COOPs reklam!? ”Påsken firas för att Jesus åt en massa godis för tusen år sen”.
Lite löjets skimmer över dessa ”stormar” tycker bloggaren när det finns orkaner att rasa över på andra håll. Burhöns i påsktider till exempel! Köp INTE ägg från höns i bur! Ansträng dig för att köpa ägg från hönor som haft det bra och lever ett naturligt liv!

Det här borde man förfasa sig över istället! 006 Dagens Arboga Tidning! Fruktansvärda nyheter över hur unga människor beter sig i vår lilla stad! 007

Vad är det som händer? Hur kan människor bli så ondskefulla? Är det inte så att det hela kan ha viss grund i en allt mer försämrad skola? Alla besparingar som ska se på bekostnad av vård och omsorg! Det måste bli ett stopp på detta!

Sen kan man undra om Håkan Juholt är rätt person att få till en förändring… Juholt ska vinna valet Annons ur Bbl/AT idag.

GRÖNT är skönt tycker bloggaren i alla lägen! 013 Såväl ute på trappan – som inne på köksbordet! Vitsippor och blåsippor

När bloggaren städat och stökat klart igår intogs ett glas porter! 004 Fast man kanske ska se upp med detta dricka om man ser till namnet… :-D 002
Till portern togs en knäcka! Knäcka med potatis och kaviar Supergott! Skivad kokt potatis med Kalles kaviar! :-)

Bloggaren hoppas få se mer av de här bilarna i framtiden! 005 Fast i förebyggande syfte då…

Påskkort kommer sällan i lådan numera men ETT dök upp igår till stor glädje! 010 Tack för det Reidun!

Ikväll startar vi kvasten! Ses imorgon igen! ;-)

skartorsdagen

 

 

 

 

Passionsveckan – vilken passion har du?

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Caféer och matställen, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

TörnekronaPassionsveckan är inne!

När man söker på ordet ”passion” via Google så hittar man sådant här: Passion Men – det är inte det som menas med passion i passionsveckan utan om Jesu lidande och död. Jesu lidande och död

Påsk på trappan Ni får göra som ni vill med er passion denna vecka – bloggaren har inga åsikter – däremot en egen passionerad lidelse och glöd för att välkomna sina barn hem till påsk!
Passion för lycka En passion för att åstadkomma så mycket glädje, lycka och kärlek som det bara är möjligt. Den passionen är det ultimata för bloggaren denna passionsvecka.

Annan lidelse kan gälla resor. Passionen att vidga sina vyer. För de som vill se mer av Västra Mälardalen, det vill säga Köping, Arboga och Kungsör (KAK), finns nu denna turistbroschyr ute! 038

041 Bloggaren tycker dock att bildvalet i broschyren har mer att önska. 039 Mer av Medeltidsdagarna i Arboga till exempel! Ett gigantiskt och mycket populärt evenemang i augusti månad varje år.
Mer bilder på uppskattade kaféer också! Bloggaren hittar heller ingen bild på det mycket omtyckta Två Skator i centrala Arboga. Och det finns fler!
Bloggaren vet inte vad Köpingsborna och Kungsörarna tycker? Är era hemorter uppvisade på bästa och mest lockande sätt i broschyren?

I broschyren kan man också hitta matställen och nattlogi! 040

Passionerade turister kan söka mer information till exempel på Arboga Turistbyrå – se HÄR!

Har man passion för litteratur så finns mycket att välja på. Bloggaren blev överlycklig när Böckernas Klubbs medlemstidning kom igår: Torgny Lindgrens nya
Torgny Lindgren har gett ut ännu en bok! Bloggaren är passionerat förtjust i Lindgrens böcker!
Klingsor Läs mer om ”Klingsor” -  en särling från Västerbotten som lär sig måla stilleben per korrespondens, till exempel på Bokus HÄR!

Bloggaren har en annan passion – fotografering! Igår blänkte solnedgången i grannhusets fönster – en signal till bloggaren att ge sig ut med kameran!
Här är bilderna! 007 Himmel! Vilken himmel.

012 Dramatisk!

014 Mörk röd
- och snart borta… 016

002 Blombuketten idag föräras minnet av en mycket älskad hund som var född på Olivia, 15 april, för 49 år sedan. Raja, en strävhårig foxterrier!

RajaÄlskade Lillrajen! <3

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.