Drug preguntas

I väntan på morgondagen, på fårhjälp och på julinspiration…

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Brott och straff, Djurrätt, Lokalt, Nyheter, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

RegnVilket väder!! Det är bara grått och regnar och regnar idag…

Det är så mörkt att den automatiska belysningen på garagen inte släcks dagtid… 004 Tänk om det var några grader kallare – då skulle molnen se ut så här istället! Snömoln

Idag är det 1 månad kvar! Datum 24 nov 2014 24 november. Om 1 månad är julafton här. Bloggaren känner sig inte alls julinspirerad…
Vad kan man göra åt bristen på entusiasm? Kanske baka! :-) 011 Lussekatter! 012
För Lucia är ännu närmare! För att inte tala om 1:a Advent som inträffar redan nu på söndag! 013
Baka saffransbröd kan man göra en trist dag som den här! Fylla frysen sen och plocka fram till helgen! :-) 018

Annat man kan göra när det öser ner ute är att unna sig lite juldoft! 007 En vit, en rosa och en blå hyacint kommer snart att sprida väldoft i hela huset!

Mysa inomhus I sådant här väder vill man helst hålla sig inne. Då tänker bloggaren på det stackars fåret som irrar omkring på Brattberget i Arboga! Det stackars fåret 1 Bilderna på det smutsiga, blöta fåret har bloggaren fått via Facebook. Det stackars fåret 2

Det var också via Facebook som det slogs larm om fåret som bara har lämnats vind för våg och ingen ägare verkar vara intresserad. Människor runt Rönnbärsstigen och Fågelsjövägen i Arboga har sett det stackars fåret sedan i onsdags i förra veckan!
De som försökt locka till sig fåret säger att den är skygg. Vem vet hur länge den har lämnats ensam ute…

Ledsen smileyBloggaren blev ledsen och upprörd men eftersom flera personer ringt polisen utan resultat – ilsknade bloggaren till! Ilskna till

Nu har bloggaren ringt polisen två gånger – det var måttligt intresserad, för att inte säga totalt ointresserade. Trots att brott ska hemställas till polisen och att bryta mot djurskyddslagen måste vara ett brott som alla andra!
Polisen fnyste bara lite föraktfullt när bloggaren sa att fåret dessutom kunde orsaka trafikproblem när den rör sig på gator i villaområden och att det borde vara en polissak. ???

Bloggaren ringde också Jordbruksverket och Länsstyrelsen och där verkade man mera intresserad av att hjälpa till. Kvinnan på Djurskyddet vid Länsstyrelsen i Västmanland suckade lite uppgivet när vi började prata om alla stackars djur som dumma människor inte tar ansvar för!
Nu får(!) vi vänta och se vad som händer! Får Tänk om lokalpressen kunde hjälpa till lite!? Bbl/AT och Magazin24 – häng på!

Klicka HÄR för att komma till Länsstyrelsen där du kan klicka dig vidare till just ditt län och Djurskyddet där! Och HÄR för Jordbruksverket där du bland annat kan få veta ägare som är registrerade på djur om du har ett nummer!

Bloggaren gillar inte alls denna slapphet vad gäller djurfrågor! Klicka HÄR för att komma till Djurskyddet Sverige och HÄR för Djurens Rätt om du själv vill se till att något händer!
Alla människor är sannerligen inte som multisportlandslaget gentemot gatuhunden Arthur! Heders! Arthur och nya husse

Inget är som väntans tider, sägs det och förutom hjälp till fåret och på mer julinspiration så väntar vi på tisdagen! För då har meteorologerna lovat(!) att solen ska lysa! Solen Vi får väl se hur det blir med det. Hoppas kan man ju alltid.

Till dess tar bloggaren och katten Felix en paus. 015 En långvarig måndagssiesta, kan man kanske säga. ;-) 017 Sov gott! :-)

 

Natt- och dagvandringar och annat skrämmande i Arboga!

ARBOGA, Äldreomsorg, Gator och vägar, Lokalt, Natur, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Trafik, Vården Inga Kommentarer »

Nattvandrare Bloggaren läser på sociala medier att det har nattvandrats i Arboga igen. Man behöver dock inte vandra på natten om syftet är att upptäcka mörka, obehagliga platser i stan… 006

Bilderna är från tunneln i centrala Arboga. 007 Den som går under Stureleden och förbinder Stureparken med Bergmans park. 008 Här går man inte gärna ens på dagarna i november eller senare under den mörka årstiden…

009 Hur vore det med belysning som fungerar även dagtid? Om lamporna fungerar på natten vet inte bloggaren…
Är det svårt att få till belysning inne i tunneln – varför inte ha lyktstolpar utanför, en på var sida om tunneln?
Det har hänt överfall här och området är lite avskilt trots det centrala läget. Biltrafik ovanpå kan göra att skrik på hjälp inte hörs till husen närmast.

Annat skrämmande som det behöver göras något åt i Arboga tar lokaltidningen upp idag – igen! 017 Hemtjänsten!

021 Artikeln om den stackars otrygga kvinnan med det fingerade namnet ”Maj” skulle kunna vara bloggarens mamma, men det är det inte. Mamma har det mycket värre. Som blind måste hon om och om igen tala om för alla de olika människorna ur hemtjänstpersonalen vad de ska göra och var saker och ting finns…

I måndags opponerade mamma sig när en ur personalen ville ge henne fel medicin! Mamma kände inte igen situationen och tyckte att antalet tabletter i handen inte stämde. Men hur många är så alerta i huvudet eller ens ska behöva vara det! Skandal är vad det är! :-( Akta er för att bli gamla eller gör något åt det!!

HÄR hittar ni Arboga Tidning. Dock hittar inte bloggaren artikeln där än…
När lägger tidningen ut den på nätet? Förstasidesartikeln borde ligga ute redan!

Lite ljusare bilder från Arboga också idag.001 Det blommar trots att mer än halva november har gått!
Vackra ringblommor lyser upp gråvädret! 002 Var de finns?

Utanför Trefaldighetsgården! 003

Bloggaren passerade ån och vågade knappt titta ner i vattnet. ”-Tänk om änderna är hungriga och hoppas på bröd och jag inget har!” 004 De verkade dock tämligen ointresserade och än finns det förmodligen annat att äta för fåglarna.

Fler blommor! 012 Utefter Västerlånggatan fick bloggaren syn på det här: 010 Någon har förbarmat sig över den vildväxande rosenbusken för att skydda den! :-)  Sådant gillas! 011

Intill husen vid Storgatan blommar det också! 013 Underbart! Njut medan tid är!

014
Gula rosor utefter Storgatan i Arboga.

Ha en fin dag!
Akta er för att bli gamla -
eller gör något åt situationen i Arboga!!

 

Trafiksäkra Arboga!?

ARBOGA, Gator och vägar, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Trafik Inga Kommentarer »

Trafiksäkerhet Nyligen tog bloggen upp att det nya, förhoppningsvis mer trafiksäkra, övergångsstället Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan i Arboga var färdigbyggt. Arboga I en senare blogg skrevs det om Arboga kommuns märkliga planering (finns det en sådan?) när man påbörjar vissa jobb men inte andra. Man ser liksom inte helheten. Funderande smiley

Här är ett typexempel! Den nya omgjorda korsningen i centrum: Blogg tidigare Och samma område men från ett annat håll! 022 Herrgårdsgatan som mynnar ut i Centrumleden till vänster upp mot stan och i Stureleden till höger.

023 Promenerande närmar sig bloggaren leden och ett annat övergångsställe…

Snart framme! 024 Ser ni något fel?? Det här: 024 - Kopia Den stora trafikskylten är placerad så att bilister omöjligt kan se eventuella gångtrafikanter i tid. Tillkommer gör en häck intill det gula huset till höger.

026 - Kopia Där dyker övergångsstället upp! 027

Från gångtrafikantens sida ser det ut så här: 028 Omöjligt att se om det kommer fler bilar och om man ska våga sig över!
För övrigt kan bloggaren berätta att bilen på bilden hör ovan bytte fil och kom farande mot bloggaren och fick tvärbromsa när föraren upptäckte någon som tänkte gå över på övergångsstället…

Skylten och häcken skymmer för både biltrafikanter och gående!029 - Kopia

Gör något åt det innan det händer en olycka! Många skolklasser går den här vägen mot St Nicolaikyrkan och upp mot centrum. Enhetlighet i trafikfrågor, tack!! 031

011 Löven har fallit men än har inte snön gjort detsamma i sådana mängder att man behövt göra något åt saken.
Dock har bloggaren förberett sig! :-D 001 Snöskyffel, snösläde och några säckar frön till fåglarna! En liten säck kattmat åkte med också! Från Lantmännen Granngården i Arboga!

Avslutar med en skämtteckning från DN igår, söndag! Bard har gjort det igen! :-D

BARD söndag 16 nov 2014

För den som inte ser vad det står:
”Vilken del av ”fått kicken” var det dom inte förstod”!
Exakt!!

 

 

Grå predikan med röda inslag!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Lokalt, Sverige & Världen, Två små barn Inga Kommentarer »

Söndagspredikan och gråväder! IMG_4331 Sjusovarväder!
Så ser november ut och så ock denna söndag.
IMG_4333 Wilma körde soffhäng igår kväll och sover även idag
- nu intill ett varmt element. 015

019 Oops! Väckt ur sin slummer! :-)

Men även om det är grått så är det skönt och behagligt promenadväder! 007
Bloggaren tog en promenix igår genom Arboga 005 och även om himlen var grå så fanns det fina röda inslag! :-) 004
Så här fint blommar det intill ån nedanför Kungsgården! 002

Det har gått en tid sedan bloggaren besökte kyrkogården nere i stan. 008 Igår var det dags! Fötterna visste automatiskt vart de skulle gå… 014

009 Här vilar två små barn som fick lämna detta jordeliv alldeles, alldeles för tidigt. En ond, sjuk människa gjorde slut på deras liv en dag i mars för några år sedan. 010 Max och Saga.

Bloggaren läser på stenen att morden ägde rum 2008 – vad tiden går…
Ändå är Max fortfarande bara 3 år, snart 4 och Saga ska fylla 2. Så fruktansvärt och så sorgligt alltsammans…
Men bloggaren hör även idag barnens smittande skratt där hon står intill graven. Det busas och leks fortfarande – precis som varje gång vid besöken på kyrkogården.
För visst finns de kvar de fina små barnen? Ja visst finns de kvar – för alltid…
Bloggaren ler lite grann med tårar i ögonen och vandrar sakta där ifrån. Tankarna går till barnens familjer.

012

Inskriptionen ovan är placerad på en sten
i minneslunden på kyrkogården.

HJÄRTAEn Stund På Jorden
Jag såg hur vi var stjärnor
Som landat i havet
När vi tog första stegen
ifrån oceanen
Det slog mig den gången
När vi vadade fram genom vattnet
Jag la mig på marken
och tackade himlen
att vi fick stiga på land
att vi fick känna på sanden
nu kan vi säga
att vi har varit på jorden
ja, jag var där
Hur underbart var det
hur underbart var inte det
jag var nära, jag var nära,
jag var nära, jag var där
En stund på jorden,
en stund på jorden
jag var nära, jag var nära,
jag var nära, jag var där
en stund på jorden, en stund på jorden
Jag vann över bergen
jag delade på havet
jag var den starkaste av oss
men den svagaste ändå
jag fick hålla dig i handen
när du fick lämna dina drömmar
och försonas sen med tiden
jag fick se dig tacka livet
trots allt
nu kan vi säga
att vi har varit på jorden
säga, jag var där…

Den fina texten har Laleh skrivit.

HJÄRTA

Ta tillvara din stund på jorden! Lev idag!
Bloggaren använder sig av mindfulness och det borde fler göra.
Mindfulness – medveten närvaro.
Läs mer om mindfulness bland annat HÄR!

018

 

Trafik och miljö i Arboga??

ARBOGA, Gator och vägar, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

004 Ser ni någon skillnad mot tidigare foton av samma vy?

Tidigare i bloggen: Ombygge2 Mot väster -

och mot norr: Ombygge 1

Den gode Peder fick rätt! Peder De blev klara till igår! 005 Det nya övergångsstället och ombyggnationen av korsningen Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan i Arboga är klar! 006

Sett mot öster: 007 och mot norr! 026 Det gick snabbt! Nu behöver inte arbetarna utsättas för gnälliga bilister som måste stanna till en stund när arbetet ska utföras. Korsningen är åtgärdad och klar och förhoppningsvis mer trafiksäker!

Ibland undrar bloggaren hur de styrande i Arboga kommun tänker? Om de liksom kommer på att – Ja just ja, det där måste vi fixa! och sen gör det lite grann för att sen komma på något annat att göra – eller inte göra någonting alls…

Bloggaren tänker på det här: 012
Kontra det här – mitt emot, på andra sidan Arbogagån: 016

014 Den södra sidan, nedanför Strandgården, har fått en ny, fin brygga, bänkar, utegym och skulpturer!  015 -
013 Medan den andra sidan ser ut så här: 019

 

Hur tänker man då? Eller tänker man inte alls? 018

Så här nedslitet och farligt, ”Risk för ras”, har det sett ut i många år. Samtidigt har man fixat till det längre österut på den här sidan! 020 En ny fin brygga som används till exempel under Medeltidsdagarna då rodden går på ån.

Har man ingen plan? Ett enhetligt mål som man bockar av efter hand? Eller sker allt bara genom plötsliga infall? När någon höjer rösten och opponerar sig?
Man kan ju undra om inte de boende i hamnkvarteren klagar – villorna längs Östra Hamngatan – där det ska vara lite finare att bo? Det kan inte vara roligt att ha en sådan utsikt från vardagsrumsfönstren.

Hur som helst så vill bloggaren ha mer enhetlighet! Mer sammanhållna planer! Inte påbörjade arbeten som inte fullföljs.
Det finns många fler exempel – trottoarer som bara slutar i en gata och cykelbanor som slutar så abrupt att man är på väg att slå sönder cykeln när man dyker ner.
Något för oppositionen att köra hårt med nu när det snart hundraåriga sossestyret verkar ha lagt sig till ro i slö förvissning om att ”en gång sosse alltid sosse” och det är bara att låta saker och ting vara som de alltid har varit för (s) kommer att styra Arboga i evinnerlighet i alla fall…

Imorgon blir det en söndagspredikan igen! Vi ses då! Ta en promenad i grådiset! Det är skönt och inte kallt! Tänk på de hurtiga orden – ”-Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!”  :-)

030

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.