Drug preguntas

Vad är viktigt för dig? Min mamma är viktig för mig!

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Ädreomsorgen, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Hjärta med händer  Vad är viktigt för dig?

Rösta i vallokal Nu har du chansen att göra just din röst hörd! RÖSTA

Kvinnlig rösträtt Sverige är en demokrati, något vi alla borde visa stolthet och respekt för. 044
Det är en rättighet att få rösta i val men också en skyldighet
- i demokratins namn! Demokrati

Vad klappar ditt hjärta för  Så vad klappar ditt hjärta för?

Bostäder? Bostäder Fler hyresrätter så ungdomar har möjlighet att flytta hemifrån?

Miljön Miljön och miljöförstöringen? Miljöförstöring

Djurhållningen? Djurskötsel
Hur tycker du djur som bara lever för att bli mat ska ha det? 012

Vargar i naturen Vargarna – är det din hjärtefråga? Har de rätt till liv i Sverige?

Skolan och barnomsorgen? Skolan När ska alla barn få samma rätt till utbildning?? ADHD

Vad klappar ditt hjärta för

 

För bloggaren finns många områden som är viktiga – men ett är klart viktigast just nu:

MAMMA! Mamma i hjärta

014 Upprört läser bloggaren flosklerna i den valpropaganda som de styrande sprider i Arboga. Inte mycket stämmer överens med verkligheten!
016 Det konstateras lätt när bloggaren tar del av alla de egna anteckningarna om felaktigheter, misstag och felbehandlingar som noterats på papper efter papper! Och som fortsätter att antecknas – dag efter dag…

Gammal kvinna 2 Hur länge orkar en gammal mamma? 90 år, blind, svår värk, rullstolsbunden. Hur länge orkar hon med alla misstag, all oro och den förvirring som hela tiden infinner sig när ingenting idag är som igår i den äldreomsorg som kommunen låtsas fungerar!

Är det ättestupa kommunen vill ha… :-( Ättestupa

Det gäller inte bara bloggarens mamma utan alla andra mammor! Gammal kvinna Och pappor! Gammal man 2 Ja, alla andra gamla, trötta, sjuka människor som gjort sitt och nu behöver omvårdnad, lugn och ro. Omsorgen 3
Hur får de det?? Gammal man

Omsorgen 2 Medicin glöms bort! Tider hålls inte! Ny personal hela tiden som frågar en blind människa  – Var har du det? Var finns det? Man ringer på dörren fast den gamla inte kan öppna. Då knackar man på fönstret i stället – eller ringer i telefonen. Precis som om den gamla lättare kan öppna då??

De styrande gör det enkelt för sig för den gamla vill inte ”klaga”. Dessutom är det fler som är lidande i denna mission impossible – personalen! Hemtjänstpersonal Äldreomsorgens personal är också offer i sammanhanget. De sliter så mycket de orkar men är det för låg bemanning i en märklig organisation med dålig information så går det inte göra ett bra jobb. Hemtjänstpersonal 2

Mamma tycker så mycket om personalen i hemtjänsten. Hon vet hur de har det… Men blir hon tryggare av det??
Och personalen har samma uppfattning om den dåliga organisationen som mamma men vågar inte knysta. De är rädda om jobben…

Rösta i vallokal Så för bloggaren är valet enkelt! Trött gammal kvinna Med mamma i åtanke blir det en röst för förändring!

För den som inte röstar ska heller inte klaga! Rösta Klaga inte

               Megafon 3 Vad klappar ditt hjärta för

045 Bloggaren röstar idag och hon vet precis var hon ska lägga sin röst – en röst för förändring!

RÖSTA

Mamma i hjärta

 

 

 

 

 

 

 

Den lilla ovårdade staden Arboga…

ARBOGA, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Arboga logga    Här om dagen talade bloggaren om ”Den lilla ofina staden Arboga” som inte tar emot resande på ett bra sätt. Idag ska det gnällas igen! Bloggaren gillar inte alltför mycket gnäll men en promenad igår gör det nödvändigt med mer av den varan idag.

Det handlar om ”Den lilla ovårdade staden Arboga”. En liten, liten bild av det ovårdade som förmodligen breder ut sig mycket mera – eller har jag kanske fel? Man får väl hoppas på det sistnämnda… Att inspirationen i Arboga räcker längre än till en logga…

035 En kort promenad ger detta vid handen. 032 Hur länge har repet varit uppsatt mot ån – med texten ”Varning för ras”?
Och bänkarna mot ån! 033 Varför inte fixa och laga lite!? Spika laga Varför inte underhålla hela området när man ändå håller på? Jag tänker på den nya bryggan man anlagt strax intill och på allt det fina mitt emot, nedanför Strandgården.

Östra Nygatan så.040 Fastighetsägare som äger hus gränsande till trottoar ska sköta trottoaren! Se till att promenerande tar sig fram riskfritt. 039

Så är inte fallet framför den fina Glasmästarvillan! Fastighetsägaren sköter heller inte snöröjningen vintertid. Bloggaren har påpekat detta för kommunens folk och de har förmodligen (förhoppningsvis) tagit upp skyldigheterna med den tandläkare, boendes någon helt annanstans, som äger kåken. Inget händer.
Förutom att det kan vara svårt att ta sig fram ser det fruktansvärt ovårdat ut! 038 Varför inte snygga till lite? Se om sitt hus? Hur svårt kan det vara?? Klippa gräs

004 Men det finns andra delar av Arboga som är betydligt finare! 016 Naturligt sköna kanske man kan säga – för där rinner en å!  007 Dessa delar kan man kanske koncentrera sig på istället för att gnälla över det fula, misskötta…

Bloggaren såg att vattenståndet är lågt i ån. 025 Inte ofta man ser den där kanten och under vattenytan skymtade stenarna på botten.

043

044 Sen kan man ju pynta till det lite på egen hand. 042 På den egna delen av lilla Arboga. 048

047

Avslutar dagens blogg med en bild från en av sönerna. Det här fotot tog han när ovädret var på väg in över Göteborg i söndags kväll.

Jakobs moln - Kopia mindre

 

Molnen hopar sig! Är du rädd för att bli gammal…

ARBOGA, Äldreomsorg, Bröderna katt och Vilda Wilma, EFTERLYSNING!, Lokalt, POLITIK, Resor, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

029 Hösten känns tydligt nu och om en vecka är september månad här – och nu hopar sig molnen… 053 ”Är du rädd för att bli gammal?” undra dagens Arboga Tidning. Och det är de – kvinnorna på bilden!
Med all rätt! Äldreomsorgen i Arboga beskrivs i det närmaste som idealisk om man lyssnar på de som styr kommunen. Ändå talar verkligheten sitt tydliga språk genom insändare som duggat tätt!
Och nu börjar de också bli rädda – de styrande! Inte rädda för att bli gamla kanske, det vet bloggaren inget om, men alldeles säkert rädda inför det kommande kommunvalet.

050 Lokalbladet talar om stress och press inom äldreomsorgen. Hur arbetsuppgifterna ökat men inte antalet personer som jobbar.

Rösta Så hur går det i valet? Ska folk rösta slentrianmässigt som de alltid gjort? En gång sosse, alltid sosse? Eller börjar folk få upp ögonen? Ta in verkligheten? Önska en förändring och se möjligheten att faktiskt få till en sådan!?
Kan man tänka sig att rösta rött på riks men en annan färg lokalt – eftersom det lokala styret skiljer sig markant från det på riksplanet?

Bloggaren hittade två bra svar när tidningen frågade politikerna i Arboga hur de ville förbättra äldreomsorgen: 051 Miljöpartiet som vill se över organisationen utifrån brukares, personals och anhörigas perspektiv.
Mycket bra för nu är det fullständigt kaos inom hemtjänsten!
052 Folkpartiet, som trycker på att gamla ska, så långt det är möjligt, alltid ha samma hemtjänstpersonal som besöker dem.
Kan tyckas självklart men så är det absolut inte – tvärtom! Oerhört svårt och förvirrande för att inte säga rent farligt för många  gamla och sjuka idag!

121 Så molnen hopar sig! 118 Det kan dra ihop sig till riktigt rusk om det vill sig illa! 117 Precis som i Göteborg i förra veckan! 104

Men vill du så kan det ljusna! 119 Molnen skingrar sig och du börjar se  ljuset i tunneln! Ljus i tunneln

Så vad du än gör – tänk dig för – och rösta rätt! Din röst räknas

Göteborg nämndes ovan och bloggaren hade tidigare utlovat moln och katter. Moln har ni fått och här kommer mer från Göteborg och en alldeles särskilt gullig liten katt!

033 Flytten gick för en vecka sedan och bilen var knökfull! 060 Sonen skulle flytta från hyresrum på Vegagatan i Göteborg till eget hyresrätt! 070

Det gick hur bra som helst! Särskilt uppskattat var den lilla butiken på gården Vegagatan 26-28! 061 För det facila priset av 5 kronor fick man sig en fantastiskt god smoothie serverad av dessa grabbar! :-) 062 Det blev ett par stycken att stärka sig med i flyttandet!

066 Katten då!? Jo, längst bort på den nedersta balkongen sitter den! 068 Efter att ha klättrat hem på sin egen lilla stege!

Nyfiken! 064 Den hör pojkarna diskutera i sin lilla gårdsbutik! 063

Kanske kan det vara något för en liten kisse? 065

Nej, efter att matte varit ute på balkongen och pussat och kramat sin lilla katt – satte den sig till rätta och vilade lite istället! 069

En riktig idyll mitt i centrala Göteborg! Göteborg – den staden gillas!!

På tala om katter! Curry är fortfarande försvunnen! Curry snart 9 år Märkt P6716 - Kopia Hör av er om ni sett till honom här i Arboga!

Avslutar med en uppmaning att fundera över hur du ska rösta i valet. Förtidsröstningen börjar redan i övermorgon! Hur vill du ha din, dina barns, dina föräldrars och mor/farföräldrars framtid!? VALET ÄR DITT!

122
Hortensian som fallit av från en buske
intill sonens nya hem i Göteborg
får utgöra slutet på bloggen för idag!

 

 

Molnig lördag och ”Den lilla ofina staden Arboga”…

ARBOGA, Lokalt, Natur, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

019 Lördag och molnigt – mestadels. Bloggaren börjar med en orkidé vars blomma upptäcktes här om dagen. Orkidén har stått på samma plats i fönstret i sisådär 4-5 år och ja, bara stått där! Så där som orkidéer ofta gör när den vackra blomningen är över. Men så plötsligt och oväntat – en ny blomma! :-)

Moln, ja! Visst är de fantastiskt fina att titta på! 005 Utsikt från en veranda!

Och här – ovädret drar in! 016

Imorgon blir det fler vackra moln!

På tal om moln och regn och rusk och en del av rubriken: ”Den lilla ofina staden Arboga”. Travestering på ett tidigare myntat uttryck som skulle verka turistlockande…
Arboga Station – igen! 021 Bilden är tagen söndagen den 17 augusti. Regnet öste ner och tåget från Göteborg var nästan 1,5 timma försenat…

026 Grått och dystert en söndagskväll när klockan närmar sig 20.30. Mörk ligger som vanligt den före detta cafélokalen! :-(
Och utanför i rusket väntar alla de som missat anslutningståget mot Eskilstuna och Södertälje023 Hur kul tror ni att dessa människor tycker att Arboga är? Hur troligt är det att de skulle vilja återvända igen – frivilligt!?
Bedrövligt att det inte finns ett café eller ens någonstans att gå in när man anländer till järnvägsstationen i Arboga!! Den lilla ofina, oartiga staden Arboga!! :-(

På tal om tåg och järnvägar så såg bloggaren en möjligt självmordsbenägen sädesärla här om dagen. 003 Den satt på staketet intill järnvägen – men mestadels höll den till här: 001 På rälsen!

Nej, sädesärlor är knappast suicidala utan snarare våghalsiga. På väg mot Göteborg stannade vi för att tanka vid OKQ8 och där hoppade en annan liten ärla runt i dödsförakt mellan bilarna! 034

Göteborg ja, och moln! 060 Mer om det imorgon! Med bland annat den här lilla söta kissen! 069

Nu ska bloggaren koka lite äppelkompott för nu börjar äpplena så smått droppa ner från trädet på gården! :-)

Kompott

 

Fläsket brinner!

ARBOGA, Äldreomsorg, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Fläsket brinner Fläsket brinner är ett proggband som startade 1970 i Sverige.
Men det finns annat fläsk som brinner just nu – valfläsket!! Fläsk

Politik kan se väldigt olika ut på olika nivåer. Med det menar bloggaren att en politik som marknadsförs på riksplan inte alls behöver stämma överens med det som händer lokalt. Det finns många exempel på det i vårt land.

Gammal och trött Arboga är ett! Under nästan hela detta år har det droppat in klagomål via Arboga Tidning över hemtjänst och äldreomsorg som inte fungerar. Rop på hjälp från såväl s k brukare, anhöriga som personalen som sliter.

Samtidigt kan man i radioreklam höra partiledare Stefan Löfven (s) tala om att en röst på Socialdemokraterna ger mer personal till äldreomsorgen och vården!

När sen de styrande Socialdemokraterna lokalt känner sig hotade kör de som vanligt med blå dunster, förlåt röda!
Miljoner I dagens lokaltidning berättar (s) om alla miljoner som ska regna över omsorg och skola bara en röst läggs på dem så att de kan fortsätta att styra! Plötsligt – ett par veckor före valet!!
Magstarkt, är det minsta man kan säga! Magstarkt valfläsk! Travat fläsk

Igår damp Sossarnas valpropaganda ner i brevlådan. Lika illa där! Saxat ur den flådiga broschyren:
Som äldre i Arboga ska livet kännas både rikt och stimulerande oavsett vilka behov man har. Den dagen orken tryter och behoven ökar ska samhället finnas till hands med ett brett utbud av tjänster med hög servicenivå och god kvalitet.”

Frågande Hur kan folk fortsätta att gå på detta?? Det känns obegripligt. Vakna upp och rösta annorlunda! Hur farligt kan det vara att välja annat parti i lilla Arboga!?

Nej, det behövs ett maktskifte efter nästan hundraårigt socialdemokratiskt styre! Arrogant Sitter man för länge blir man såväl likgiltigt nonchalant som arrogant övermodig.
Röra i gryta Det behövs röras om i den politiska grytan! Lite konkurrens stärker bara medborgarnas ställning!

Fram för nya kvastar som sopar bäst! Ödmjukhet inför samhällsmedborgarna! Lyssna och förstå verkligheten! Så lägg din röst annorlunda – kan det bli värre??

Fläsk som brinner gillas inte alls! Fläsk är inte roligt över huvud taget när man vet hur grisarna har det!
Kanske ska du bli vegetarian – på ett eller annat sätt!? Vegetarian hjärta

Vegetariskt hjärta

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.