Drug preguntas

Hösten är kommen med tidningsklipp och annat.

ARBOGA, Caféer och matställen, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

008 September är här – bloggarens månad!
Så här trolsk kan månaden te sig – bloggarens hemmagjorda kalender för september:

007

Lite tidningsklipp så – de här från i fredags. 011 Om rivning av kvarter i Arboga. Bloggaren håller med om att detta hus på Hökenbergs gränd inte ska få rivas: 010 Zaima Berströms fina hus med underbar trädgård – en oas mitt i centrum. Vad säger Zaima själv, kan man undra!?

001 Bloggaren gillar krönikor över gamla människor. Helst helt vanligt folk och gärna innan de gått hädan… Så mycket historia!

I dagens Arboga Tidning finns den här trevliga nyheten: Edenholms företag Daniel Edenholm, kreativ och driftig Arbogakille förlägger huvudkontoret till sitt SYSARB i Arboga! Toppen! SYSARBs hemsida hittar du HÄR!

Medåkers marknad nämns också i tidningen och ägg… Fel ägg Köpare säger sig gärna köpa ”rätt sorts ägg”. Frågan är om ”1600 frigående höns inomhus” är rätt val… Frigående höns inomhus Fotot är från en annan ”fabrik” med frigående höns inomhus.
Det finns andra ägg! Höns på landet Ägg från hönor som lever rätt sorts liv! (Bilden här är tagen från Annika Odelstavs sida ”Sticka på landet”).

Själv vet bloggaren ett par stycken småskaliga hönsgårdar runt Arboga där man kan köpa ägg. Tips vidarebefordras om så önskas!

På tal om djur och hur djur har det – den här bilden ur DN igår är skrämmande: 020 VM-terräng – se mer HÄR! Den här hästen klarade sig…

020 - Kopia En annan häst dog efter målgång!! Se HÄR!

Citat ur DN: ”Gårdagens dödsfall var det andra i VM. I torsdags dog Claudia Romero Chacons häst Dorado under distansritten.”

HUR kan man pressa sitt djur så hårt!? Skamligt! Den här ”sporten” går ju ändå inte upp mot djurplågeriet i travsport!! :-(

Trevligare är det att läsa veckans menyer i lokalbladet och särskilt då den här: 006 Matsedeln för veckan är som ljuv musik!! :-) 003 Högsjö Värdshus hittar du på Facebook också - HÄR!

Bloggaren fixade till sin egen ljuva musik igår! :-D 021   +   022   +   023   =   025

Ihop med lite tillbehör blev det en gudomlig söndagsmiddag! ;-)

027

Paltbröd med stekt fläsk och vit sås!! :-) 029 Mums!!

Ha en fin första höstdag – 1 september 2014! :-)

Hibiskus

 

 

Hot och löften – valfläsket brinner!

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Ädreomsorgen, Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Fläsket brinner Nu brinner valfläsket rejält! Det handlar om både hot och löften!

Hot eller löfte?? På riksplanet – allt i Sverige kretsar ju kring Stockholm…: Bye bye Förbifart Stockholm Moderaterna tror tydligen att valaffischen ska kännas som ett hot! :-D Det är ju i själva verket precis tvärtom!
”Bye bye förbifarten”! Underbart! Självklart ska inte miljoner, miljarder grävas ner i bilvägar när järnvägarna bör röstas upp – i miljöns och klimatsmarthetens namn!
Ett löfte! Bort med den blåa miljöfientliga regeringen!

På hemmaplan då? 017 Ja, nu ramlar löftena in! Rösta på oss så blir allt bra – eller? 018
Dom bara lovar och lovar… Tittar vi på löften från 2010 så skryter (s) med att de genomfört 90 % av vad de lovat! (Se Magazin24 – HÄR!)

HÄR - på Socialdemokraternas egen sida kan ni läsa om de löften (s) anser sig ha hållit och genomfört!

Vasastans-ruckel-1-150x150 Men man glömde upprustningen av Vasastan som fortsätter att förfalla och löftet om en ny camping istället för den populära som plötsligt försvann från Krakaborg... Krakaborgs camping

De här löftena infriades inte heller…


Sturevallen ska utvecklas till en plats för aktiviteter och evenemang i Arbogas stadskärna.

Ett lekland och en skatepark ska anläggas i anslutning till Sturevallen.

Det sistnämnda var väl ett riktigt osande valfläsk som förmodligen var bra att det förvandlades till tomt hot, förlåt löfte… Lekland stängt tills vidare

Lekland Lekland ja, ska man skratta eller gråta!? Var ska pengar tas till sådant när Socialtjänsten behöver alla pengar de kan få!?

Ett övergripande löfte från 2010 var det här: ”Vi ska garantera trygghet och service till våra äldre och funktionshindrade.”

Garantitiden räckte inte långt där… Margit Rudan 30 juni i år skrev Arboga Tidning om Margit Rudan som känner stor oro över hemtjänsten i Arboga. Den nya organisationen fungerar inte och så här sa Margit Rudan då till tidningen:
– Här om dagen kom den 61:a hemsamariten på besök. Jag har räknat varje ny person som dykt upp sedan vecka 16. Jag vet inte ens vad de heter längre, säger Margit.”
Läs artikeln i Bbl/AT HÄR!

Bloggaren träffade Margit Rudan på stan igår och hon var väldigt ledsen och besviken på den kommunala äldreomsorgen. Till dags dato hade hemsamarit nummer 73 dykt upp…

SKANDAL, tycker bloggaren och (s) politik på det lokala planet stämmer inte alls in med det som Stefan Löfven utlovar! V i Arboga ska vi bara inte tala om i sammanhanget…

Hur är det då med de nya löften som (s) ska infria om de vinner igen lokalt? Jo, så här ser de ut:

Röda dunster 18 löften och 10 av dessa är inte mätbara!

Det vill säga – målen är skrivna på ett sådant sätt att måluppfyllelse ej kan konstateras på sikt.
Det handlar om ”löften” skrivna som ”skapa förutsättningar”, ”föra konstruktiva dialoger”, ”underlätta för”, ”verka för”, ”arbeta aktivt för”, ”utveckla”, ”förbättra”, ”erbjuda goda förutsättningar för”, ”värna om”...
Subjektiva klyschor som inte går att mäta om de genomförts!

Vadå äldreomsorg Man skroderar också om nytt trygghetsboende i centrum! Kan det vara för den egna framtiden man jobbar kanske?? Förlåt, det var lite elakt.

Bloggaren tycker att man ska gräva där man står, om uttrycket tillåts. D v s ta hand om den äldreomsorg som redan finns och som inte fungerar! Organisera om – gör om, gör rätt! Ta hand om den fina personalen och värna om de gamla som en gång byggde vårt samhälle!
Börja i rätt ände! Först det basala – sen finliret!

Margit Rudan - Kopia Tänk på Margit och alla andra gamla som känner sig otrygga och förbigångna! Som inte får den hjälp de har rätt till och faktiskt också betalar för!!

När ska man få se ljuset i tunneln – för gamla, sjuka, anhöriga och personal!? 006

Bloggaren säger som tidigare: Röra i gryta Dags att röra om i den lokala, politiska grytan! Bort med arrogans och nonchalans! Arrogant Sluta sopa under mattan! Inget ska sopas under mattan

Fram för något nytt!! Varför inte? Kan det bli värre?? Nya kvastar sopar bäst! Nya kvastar sopar bäst Våga välja – välja väl!

Bloggaren kommer aldrig att svika sin mamma eller alla andra gamla, utslitna som lider i det tysta! Sviker aldrig de som jobbar hårt under orimliga förutsättningar men inte vågar klaga!
Därför röstar bloggaren på en rödgrön regering men det motsatta lokalt! Tillsammans kan oppositionen i Arboga ge den kommun vi vill ha!

019

KAK – Kan Alla Kommunicera??

ARBOGA, Evenemang, Lokalt, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

Kommunicera mera Hur är det med KAK-regionen, Köping-Arboga-Kunsör? KAKKan Alla Kommunicera?
Kanske inte eller varför lägger man annars tre evenemang i de olika kommunerna på samma dag!?

Köping: 005 Arboga: 004 och Kungsör: 006 Lördag 30 augusti, imorgon alltså, är det särskilda begivenheter på alla tre orterna.

Tja, det kanske är helt medvetet gjort. Kanske räknar man med att folk ska ta bilen och flänga runt till de olika orterna på en och samma dag? Bloggaren tänker dock att det kunde bli fler besökare på respektive event om man delade upp datumen. Det är ju inte alltid high-life i småkommunerna så varför pricka in samma dag!? Man bör kanske kommunicera mera! KommuniceraKAKKommuner Använd Knoppen!! ;-)

Några som verkligen kan detta med kommunikation på ett bra sätt är Magazin24! 030 Något som bloggaren är mycket tacksam över. Ett litet rop på hjälp till chefredaktören och saken var klar! 031
Väl synligt på sidan 2 i senaste numret – efterlysningen av katten Curry! 036 Tack för det Fredrik och redaktionen!
Vi får hoppas att annonsen ger resultat. Hittills har flera tips kommit in men det har aldrig varit rätt kisse… Har någon sett Curry – kontakta bloggaren! Matvraket Curry

Nu tänker bloggaren bli en soffliggare! Med gott samvete för röstningen är redan avklarad! Men krafterna sinar och det är dags att tanka lite nya. Vi ses när orken börjar infinna sig!

Soffliggare
Bloggaren minus cigarett!!

 

 

Vad är viktigt för dig? Min mamma är viktig för mig!

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Ädreomsorgen, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Hjärta med händer  Vad är viktigt för dig?

Rösta i vallokal Nu har du chansen att göra just din röst hörd! RÖSTA

Kvinnlig rösträtt Sverige är en demokrati, något vi alla borde visa stolthet och respekt för. 044
Det är en rättighet att få rösta i val men också en skyldighet
- i demokratins namn! Demokrati

Vad klappar ditt hjärta för  Så vad klappar ditt hjärta för?

Bostäder? Bostäder Fler hyresrätter så ungdomar har möjlighet att flytta hemifrån?

Miljön Miljön och miljöförstöringen? Miljöförstöring

Djurhållningen? Djurskötsel
Hur tycker du djur som bara lever för att bli mat ska ha det? 012

Vargar i naturen Vargarna – är det din hjärtefråga? Har de rätt till liv i Sverige?

Skolan och barnomsorgen? Skolan När ska alla barn få samma rätt till utbildning?? ADHD

Vad klappar ditt hjärta för

 

För bloggaren finns många områden som är viktiga – men ett är klart viktigast just nu:

MAMMA! Mamma i hjärta

014 Upprört läser bloggaren flosklerna i den valpropaganda som de styrande sprider i Arboga. Inte mycket stämmer överens med verkligheten!
016 Det konstateras lätt när bloggaren tar del av alla de egna anteckningarna om felaktigheter, misstag och felbehandlingar som noterats på papper efter papper! Och som fortsätter att antecknas – dag efter dag…

Gammal kvinna 2 Hur länge orkar en gammal mamma? 90 år, blind, svår värk, rullstolsbunden. Hur länge orkar hon med alla misstag, all oro och den förvirring som hela tiden infinner sig när ingenting idag är som igår i den äldreomsorg som kommunen låtsas fungerar!

Är det ättestupa kommunen vill ha… :-( Ättestupa

Det gäller inte bara bloggarens mamma utan alla andra mammor! Gammal kvinna Och pappor! Gammal man 2 Ja, alla andra gamla, trötta, sjuka människor som gjort sitt och nu behöver omvårdnad, lugn och ro. Omsorgen 3
Hur får de det?? Gammal man

Omsorgen 2 Medicin glöms bort! Tider hålls inte! Ny personal hela tiden som frågar en blind människa  – Var har du det? Var finns det? Man ringer på dörren fast den gamla inte kan öppna. Då knackar man på fönstret i stället – eller ringer i telefonen. Precis som om den gamla lättare kan öppna då??

De styrande gör det enkelt för sig för den gamla vill inte ”klaga”. Dessutom är det fler som är lidande i denna mission impossible – personalen! Hemtjänstpersonal Äldreomsorgens personal är också offer i sammanhanget. De sliter så mycket de orkar men är det för låg bemanning i en märklig organisation med dålig information så går det inte göra ett bra jobb. Hemtjänstpersonal 2

Mamma tycker så mycket om personalen i hemtjänsten. Hon vet hur de har det… Men blir hon tryggare av det??
Och personalen har samma uppfattning om den dåliga organisationen som mamma men vågar inte knysta. De är rädda om jobben…

Rösta i vallokal Så för bloggaren är valet enkelt! Trött gammal kvinna Med mamma i åtanke blir det en röst för förändring!

För den som inte röstar ska heller inte klaga! Rösta Klaga inte

               Megafon 3 Vad klappar ditt hjärta för

045 Bloggaren röstar idag och hon vet precis var hon ska lägga sin röst – en röst för förändring!

RÖSTA

Mamma i hjärta

 

 

 

 

 

 

 

Den lilla ovårdade staden Arboga…

ARBOGA, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Arboga logga    Här om dagen talade bloggaren om ”Den lilla ofina staden Arboga” som inte tar emot resande på ett bra sätt. Idag ska det gnällas igen! Bloggaren gillar inte alltför mycket gnäll men en promenad igår gör det nödvändigt med mer av den varan idag.

Det handlar om ”Den lilla ovårdade staden Arboga”. En liten, liten bild av det ovårdade som förmodligen breder ut sig mycket mera – eller har jag kanske fel? Man får väl hoppas på det sistnämnda… Att inspirationen i Arboga räcker längre än till en logga…

035 En kort promenad ger detta vid handen. 032 Hur länge har repet varit uppsatt mot ån – med texten ”Varning för ras”?
Och bänkarna mot ån! 033 Varför inte fixa och laga lite!? Spika laga Varför inte underhålla hela området när man ändå håller på? Jag tänker på den nya bryggan man anlagt strax intill och på allt det fina mitt emot, nedanför Strandgården.

Östra Nygatan så.040 Fastighetsägare som äger hus gränsande till trottoar ska sköta trottoaren! Se till att promenerande tar sig fram riskfritt. 039

Så är inte fallet framför den fina Glasmästarvillan! Fastighetsägaren sköter heller inte snöröjningen vintertid. Bloggaren har påpekat detta för kommunens folk och de har förmodligen (förhoppningsvis) tagit upp skyldigheterna med den tandläkare, boendes någon helt annanstans, som äger kåken. Inget händer.
Förutom att det kan vara svårt att ta sig fram ser det fruktansvärt ovårdat ut! 038 Varför inte snygga till lite? Se om sitt hus? Hur svårt kan det vara?? Klippa gräs

004 Men det finns andra delar av Arboga som är betydligt finare! 016 Naturligt sköna kanske man kan säga – för där rinner en å!  007 Dessa delar kan man kanske koncentrera sig på istället för att gnälla över det fula, misskötta…

Bloggaren såg att vattenståndet är lågt i ån. 025 Inte ofta man ser den där kanten och under vattenytan skymtade stenarna på botten.

043

044 Sen kan man ju pynta till det lite på egen hand. 042 På den egna delen av lilla Arboga. 048

047

Avslutar dagens blogg med en bild från en av sönerna. Det här fotot tog han när ovädret var på väg in över Göteborg i söndags kväll.

Jakobs moln - Kopia mindre

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.