Drug preguntas

Såpor och metaforer! Del 1 av dagens blogg! Såpor…

Allmänt, ARBOGA, Arbogasåpan, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

018 Dra på trissor –
– idag slår bloggaren till med en dubbelblogg! Smiley wow

Det fanns redan en blogg som låg på lur men så slog ju Arbogasåpan till igen… Såpa

009 Förstasidan idag, onsdag 17 augusti 2016, Arboga Tidning.
Och mer inuti förstås: 010
Nu har ”Rosenkvistgänget” slagit till igen – eller ifrån, ska man väl kanske säga… Pia Adamsson – socialdemokratiskt oppositionsråd i Arboga – hoppar av allt vad politik heter och det efter bara några månader på posten som råd!

Trots att sossarna höll styrelsemöte i måndags så kom tydligen avhoppet som en chock. Ingen fick någon information på måndagens möte.
Adamsson lämnade in ett avgångsbrev till kommunen under måndagen daterat med tisdagens datum. Utan kommentarer eller anledning till avhoppet.

Tidningen fick senare detta via e-post: 011

Bloggaren kommer som tidigare vad gäller Arbogasåpan att tänka på det här: Cirkus CIRKUS!

Och det här: LekstugaLEKSTUGA!

Det verkar som om ”Rosenkvistsgänget” inte riktigt förstått innebörden av att vara politiker. Det är sannerligen ingen lekstuga utan blodigt allvar och hårt jobb! Några märkliga cirkuskonster går inte hem utan här gäller det att vara påläst, seriös och målmedveten.

Det ser verkligen illa ut för socialdemokraterna i Arboga. 012 Tunga avhopp tidigare – Liisa Pettersson och Ingrid Noord-Silversten efter att Agneta Bode, kommunalråd, tvingats bort av ”gänget”.

Framtiden får utvisa vad som komma skall och det är med både bävan och spänning man inväntar fortsättningen av denna löddriga Arbogasåpa. Såpa

Arboga Tidning hittar du HÄR!

Del 2 av dagens blogg kommer strax… Blinksmiley 008

 

Medeltiden är här!!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Evenemang, Lokalt, Sverige & Världen, Turism Inga Kommentarer »

Arboga_medeltidsdagar_2016_706x295

Rena rama medeltiden kan man tycka om en hel del som händer runt om i världen och inte minst kanske i vårt eget land
– MEN nu ska vi inte vara sådana utan i alla fall tillfälligt tänka på den mörka Medeltiden på ett positivt sätt! För nu har MEDELTIDSDAGARNA I ARBOGA DRAGIT IGÅNG!

LÄS ALLT OM DESSA TREVLIGA DAGAR HÄRFöreningen Arboga Medeltids hemsida – och HÄR hittar du Arboga kommuns sida!
Massor av evenemangstips och skoj ända fram till söndag – i Arboga!
Roddartävlingar! Riddarspel! Marknader! Medeltida måltider! Avrättningar!! – Ja, just det! Ta del av tipsen och KOM HIT!

Medeltidsrodden startade igår på Arbogaån! Medeltidsrodden 11 aug 2016 1 Strålande solsken efter en regnskur lockade mycket folk. Och solen behövdes för det är kyliga kvällar och nätter nu. Så tänker ni bege er ut i Medeltiden i Arboga i helgen – klä er varmt!

En ny roddarbåt har skänkts av familjen Jonsson till Medeltidsföreningen och igår döptes den till Carolina efter dottern i familjen som skänkt båten. Nya båten döps till Carolina

Här lite fler bilder från rodden igår kväll. Klockan 18 idag, fredag, går nästa heat och imorgon är det final! Allt på Arbogaån alldeles nedanför Herrgårdsbron centralt i Arboga!

VÄLKOMMEN TILL ARBOGA och MEDELTIDSDAGARNA 2016!

IMG_3273 Rodden 1

IMG_3275 Rodden 2

IMG_3278 Rodden 3

Är du törstig? Vill du ha fulla glaset med vatten eller bara erbjudas ett halvt?

ARBOGA, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Halvfullt eller halvtomt Är glaset halvtomt eller halvfullt?

Eller är det kanske så här: Två glasOlika glas för olika personer?

Vad är bloggaren nu ute efter?? Jo, det här: 102 Mälarenergi och deras senaste tidning ”nonstop”.

Nonstop – kan ju verka som att inget stoppar oss nu – men så är icke fallet hos Mälarenergi!
Så här kan man läsa i tidning: 106
Det här: 103 ”Qraftsamlingen” har ingenting med ”nonstop” att göra för så här ser Mälarenergis ”kraftsamling” ut vad gäller jämställdhet: 104  Vilken kraftsamling!! :-(

Alla människor är människor till 100 % men Mälarenergi ser det inte så. ”Målet är att på sikt ha en fördelning med 60 % män och 40 % kvinnor!!

Helt otroligt dåligt, tycker Bloggaren! :-(

Törstig Ungefär som att är du riktigt törstig en sommardag, oavsett kön, så ska glasen kanske se ut så här: Tre olika glasEtt stort glas vatten för män, ett mindre glas för kvinnor och det minsta för barn…

Lägg av Mälarenergi!! Törstiga människor ska erbjudas lika mycket vatten! Människor är kvinnor och män! Människor ska ha samma chans på jobb OCH lika lön! PenningsäckLika lön eller

Att ett långsiktigt mål ska vara 40 % kvinnlig arbetskraft på Mälarenergi fick förstås bloggaren att gå i taket och ett mail kastades iväg till företaget. Svaret blev blaha, blaha och lite svammel som får bloggaren att konstatera att Mälarenergi kanske egentligen vill uttrycka sig så här: ”- Tänkte inte på det….”

Hälla i vatten Får du besök av törstiga – ge dem lika mycket vatten – punkt! 1 glas att kopiera

Mälarenergi bör som långsiktigt mål naturligtvis ha 50/50 i könsfördelning! Att det sen kan ta lite tid att nå dit är en annan sak. Huvudsaken att det är det långsiktiga målet 50/50 som marknadsförs!

Mälarenergis tidning nonstop kan du läsa HÄR!

Lite annat idag också. Här om söndagen var det reklam i DN för Arbogas Robotmuseum. Robotmuseet Arboga På nätet hittar du information HÄR!

Idolbild på slutet så! Thomas Bolander kör blått i år! Heja Thomas! Tomas B

Sköt er nu! Njut av sommaren! 017 Och glöm aldrig det här: We can do it

Vad är det som händer??

ARBOGA, Lokalt, Väder Inga Kommentarer »

006 Ja, vad är det som händer? Jo, så här har det sett ut hemma hos bloggaren LÄNGE! Neddraget!

Kikade man försiktigt ut… 015…så stängde man snabbt igen!! 016 SOLEN! Solen har varit överallt, hela tiden och för mycket, är bloggarens åsikt.

Äckligt varmt tycker även katterna – här ligger Felix helt utslagen. Felix varm

012 För att stå ut har det alltså varit neddraget, tillbommat och påslaget: 014

MEN – plötsligt händer det!! 005 REGN! Och inte vilken liten regnskur som helst utan ett rejält skyfall! Så mycket att bloggaren fick en egen liten insjö på gården! Skyfallet 26 juli 2016

Skönt att plaska i! Bad på gården Ljuvligt med ett uppfriskande regn och idag är det lagom väder, tycker alltså bloggaren.

Vad händer mera då? Jo, det här: 018 ”Vi kommer aldrig tillbaka till Västerås”Power Meet. Och sen har det tjabblats och bråkats en massa efter det. Och nog blir det Power Meet igen – det är för många dollartecken som rullar runt i ögonen på visst folk för att låta en sådan här kassako gå i graven.

Sen det här! 022 – Ja, vad är det med det då, undrar kanske ni. Jo, det här: 023 Pokemon Go!! Jättehiten som får nördarna utomhus! Och det ska förstås provas. 024 Så det har laddats ner och se! 025 SussDuracell på G! Men man behöver inte ens ta sig ut för att drabbas!!

026 En sån här obehaglig sak tog sig in i bloggarens hall! 028

Och så där håller det på…029

Annat som händer i stora världen. Michelle Obama försöker övertala tröga amerikanare att det är Hillary Clinton som ska bli president! Självklart ju!  Michella Obama speech Hör hennes senaste bejublade tal HÄR!

Nu är det dags att leka Taxi så det blir slut på bloggande här. Nästa gång blir det om Mälarenergis pinsamma jämställdhetssatsning… Watch me!

Jo, det här händer också! Suss mår så bra Bloggaren mår SÅ bra! Kul att veta, eller hur!? Det kan ju i bästa fall generera fler bloggar om inte annat.

Sköt er nu! Ha det bra och tänk på dagens ord:

030

 

 

Röra om, sa Bill! Omrörning, sa Bull! Gredelin – Arbogasåpans nya färg!

ARBOGA, Arbogasåpan, Blommor och blad, Evenemang, Högtider, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Bill och Bull – Röra om, sa Bill! Omrörning, sa Bull!

Tänk så mycket det händer när det börjar röras om lite i grytan! Röra om i grytaNu talar inte bloggaren om mat utan politik – den politiska grytan á la Arbogasåpan.

Då kan rött börja närma sig blått! Rött och blått 1Liksom flyta ihop i varandra! Rött och blått flyter ihop

Rött och blått är lila Det kallas väl lila – eller gredelin. Arbogasåpans nya färg har blivit gredelin! Lila

För vad ska man tro? 010
007 Socialdemokraterna, numera i opposition, går emot dyrare hemtjänst! Men får smisk på fingrarna av en annan röding och tidigare kompanjon! 008
– Den höjda taxan drabbar ingen fattig,  säger Vänsterns Dan Avdic Karlsson. 009 Med kännedom om hur sossarna i Arboga jobbar konstaterar Dan att hade S varit i ledande ställning hade de köpt konceptet om höjd taxa…

Det finns mer som blivit gredelint – d v s rött glider ihop med blått. Budgeten! 025 F d kommunalrådet Agneta Bode (s) går till attack mot den nya ledningens budgetförslag men får på nytt se sig övergiven av den tidigare bundsförvanten i Vänsterpartiet…
014 Dan Avdic Karlsson, citat ur Bbl/AT:s artikel: ”- Jag måste med att det känns lite konstigt att ta debatten med dig, men jag kände mig träffad eftersom Socialnämnden är min nämnd. Som litet parti måste man hela tiden kompromissa och ska jag vara ärlig föll aldrig förslaget om Tornet mig riktigt i smaken när vi samarbetade.”

Nej, det är inte lätt att vara ett litet parti och försöka samarbeta med bjässarna utan att tubba på den egna ideologin. Bloggaren hoppas att det politiska vispandet i grytan kan ge mer av ”riktigt Vänsterparti” trots den gredelina färgen men också mer av det som är av godo för Arboga.
Det behövs vispande och det har dröjt alldeles för länge med den saken när sega slevar självsvåldigt fått mästra grytan! Slev i seg gryta

Sen är det ju så trevligt att vara i opposition också! Kunna piska på de styrande ordentligt utan att själva riktigt behöva ta konsekvenserna! 045046 Nyligen publicerade insändare i Arboga Tidning, signerade Socialdemokraterna i Arboga.
Och murvlarna på tidningen hänger på när de ser en möjlighet till uppsving av lösnummerköp och prenumerationer i dåliga tider…
Arbogasåpan halkar vidare… Såpa
011 Vilka förstasidor!
Stort ska det vara! 012 Kanske ligger Bärgslagsbladet/Arboga Tidning bättre till än Magazinet och gärna hjälper sossarna lite på traven?
För Magazin24 har inte alltid setts med blida ögon av tidigare Socialdemokratiska förgrundsfigurer i Arboga vet bloggaren…

FärgskalaJa, tänk så färggrant allt plötsligt kan bli – bara så där!! Färger ihop

Vojne, vojne, denna såpa… Sur smiley

Mycket ur lokalbladet blev det idag och vi plockar lite mer och lite trevligare saker. 017 Midsommartider stundar och VAR kan man då dansa runt stången i trakten!?
Jo, se det finner man också i tidningen! 018
Liksom evenemangstips för hela sommaren faktiskt! 019 Guidade turer efter tycke och smak finns också: 015

016 För den som inte har bladet – ring 0589-87151, Arboga Turistbyrå, eller gå in på sidan www.arboga.se

026 Ha nu en riktigt fin midsommar allesammans! 027
Gör ingenting som inte bloggaren skulle ha gjort! Nej, låt bli allt sånt förresten… 😀

GLAD MIDSOMMAR!

022

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.