Drug preguntas

Lite gräsklippning, lite tankar…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Blommor och blad, Demokrati och rättvisa, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Först ut – det här! 001 Bloggaren är SÅ glad att ”Gröna Draken” kom i brevlådan här om dagen trots skylten om ”Ingen reklam, tack”. För den här tidskriften vill jag ha och har saknat!

Sen det här! 006 Grannhuset har bytt takränna men också stuprör. Bloggaren undrar oroligt hur länge röret av KOPPAR får vara kvar!? 007 Koppar lär ju vara ett begärligt – och se så vackert stupröret blänker…

Sen trädgårdsarbetades det ju igår. Ogräs rycktes och gräs (mossa…) klipptes! Men hur blev resultatet? Jo, så här: 065
Och så här! 044 Förutom att gräset blev klippt fick bloggaren tid att tänka och reflektera där bakom gräsklipparen. Om vad? Jo, bland annat det här – igen!! SD årets brudpar i Arboga Paret från det främlingsfientliga SD som kommer att bli Arbogas ansikte utåt genom att ha tilldelats det officiella uppdraget att bli Årets Medeltida Brudpar.

046 Ja, hur tänkte bloggaren då den där timman då gräset klipptes?
Jo, så här: Skadan är redan skedd – så vad kan de styrande hitta på för att klara av den här fadäsen?
Bloggaren anser att först och främst bör styrelsen för Medeltidsföreningen läxas upp. Man måste få dem att förstå vikten av uppdraget som årets medeltida brudpar och vad det innebär att företräda Arboga officiellt.
Samtidigt måste kommunens ledning i framtiden vara informerad i förväg med möjlighet att uttala sig om valet av brudpar eventuellt kan komma att uppfattas som kontroversiellt – kommunen är ändå huvudsponsor!

Sen tycker bloggaren att kommunens styrande ska ta en pratstund med det blivande brudparet. Berätta om de negativa reaktionerna från allmänheten, tala om att Arboga inte delar SD:s främlingsfientliga åsikter och få paret att förstå att INGET SD-politiskt får spegla bröllopet i augusti.
Det vill säga, för att vara lite rå, inget heilande och inga järnrörsförsedda partikamrater.

Som sagt, skadan är redan skedd, så det är det bästa de styrande kan göra, enligt bloggarens mening.

Rör inte min kompis litenBloggaren har reparerat skadan för egen del genom att gå ur Medeltidsföreningen och genom att förlägga sin vistelse någon helt annanstans än i Arboga den lördag då bröllopet ståndar.

048

 

 

Den lilla fina staden Arboga??

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Främlingsfientlighet, Lokalt, Nyheter, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

”Den lilla fina staden Arboga” fanns förr som slogan och klistermärke att sätta på bilen. Vad gäller idag? ”Den lilla pinsamma staden Arboga”? Eller ”Den lilla dumma staden Arboga”? Dum som i okunnig. Kanske ”Den lilla omdömeslösa staden Arboga” passar bra?

Järnrör inte min kompis

Bloggaren tänker förstås på det här: SD årets brudpar i Arboga Årets Medeltida brudpar 2015.

Dagens Arboga Tidning ser ut så här: 015
Och inne i tidningen: 016

Paret säger sig ha blivit väldigt överraskade över att bli utvalda att representera Arboga. Bloggaren tror att den reaktionen delas av ganska många…

Så här motiverar Jill Madden från Föreningen Arboga Medeltid beslutet: 020

Jill Madden verkar ha missuppfattat detta officiella arrangemang. Det är inte privat att gifta sig som årets medeltida brudpar i Arboga!
Historiskt kunniga? Ja, det kan ju diskuteras när man läser om vikingabröllop på medeltiden…Se artikeln i Bbl/AT HÄR!
Jill Madden avslutar motiveringen till valet med ”Att det känns bra helt enkelt”. Hur tänker man då? Främlingsfientliga aktiva politiker blir valda att officiellt representera Arboga kommun i kommunens största publikmagnet – känns bra??

Hur de styrande i kommunen ska hantera detta återstår att se. En delikat uppgift! Att ignorera protesterna bevisar underförstått  att man gillar beslutet! Och hur ska man göra istället?
Bloggaren väntar med intresse på vad som komma skall och har under tiden ställt en rad frågor till kommunens ansvariga samt gått ur som medlem i Arboga Medeltidsförening med omedelbar verkan.

Annat så. 024 Rensa ogräs!
Ja, det passar bra när solen tittar fram idag och marken blivit rejält blöt av allt regnande. Ogräs går liksom lite lättare att få upp då.
Och katterna ville gärna hjälpa till! 😀 021

Vilda Wilma! 031 Svår att få med på bild ibland – då hon är just – lite vild.

Man blir törstig av allt slit, tycker Curry och hittar lite naturligt läskande! 028
Brorsan Felix – ja, han låg inne och trynade! Ja, se katter!

Snart var korgen nästan full! 029 Bara av att rensa bort grästuvor och ogräs i springan mellan garage och asfalt! 030 Skönt när det är klart! :-) 038

Skönt hade Vilda Wilma det ute i solskenet också! 034

Men vad nu!? 035 – Inte äta gräs, Wilma!! För när katter äter gräs sägs det att det kommer mer regn och mer regn är inget vi önskar. 036

Njut dagen och försök att tänka snälla tankar. Rör inte min kompis liten

 

”Den lilla fina nassestaden Arboga”…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Just när man tänkte att idag finns inget att blogga om här i Arboga – så levererar Arboga Tidning denna nyhet:

SD-toppar årets bröllopspar

 

Bilden är ur Bbl/AT på nätet – artikeln hittar du HÄR!

HUR tänkte man då – i Föreningen Arboga Medeltid? Tänkte man alls? Funderade man aldrig på ”symbolvärdet” av att välja SD-företrädare att hyllas offentligt i Arboga i augusti? Hörde man inte stöveltrampet, såg de rakade skallarna och kunde förnimma Jimmie Åkessons hurrarop?

Slog det aldrig föreningen att den nya slogan skulle kunna bli – ”Den lilla fina nassestaden Arboga”? Att beslutet skulle komma att stänga ute flyktingar och invandrare från evenemanget i augusti eller åtminstone göra dessa väldigt obehagliga till mods?

Kom man inte på att ett sådant här beslut åter skulle riva upp gamla, smutsiga  sår och tankar på slagsmål och brinnande flyktingförläggning och dela Arboga i två delar? De som tar beslutet i försvar och inte låtsas om nassesymboliken och vad SD står för utan vill får till att det är ett helt självklart val. Och så vi andra.

Bloggaren har skrivit till Medeltidsföreningen och frågat om valet – hur man resonerade och vilka som deltog i beslutet. Svaren kommer att publiceras här på bloggen.

SKANDAL är vad det är! Bloggaren undrar om de styrande i Arboga har deltagit i beslutet och vad de har att säga om valet. Kommunen sponsrar väl vissa delar av arrangemanget och det är inte så troligt att alla skattebetalare är med på att hylla SD under Medeltidsdagarna.

PINSAMT – detta kommer att sätta Arboga på kartan och vänta bara när kvällspressen börjar frossa.

SORGLIGT – på många sätt och detta innebär troligen protester under Medeltidsdagarna och bojkott av densamma.

Och skadan är redan skedd! Beslutet är taget och att kancellera beslutet skulle bara ge ännu mer reklam för det främlingsfientliga partiet.

Bloggaren skäms över sin hemstad Arboga! Järnrör inte min kompis

 

 

 

 

Vardag fast lördag…

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Vardagslunken är snart här igen även om det är lördag idag. Bloggaren försöker ta sig i kragen och stå med båda fötterna på jorden. 008 Inte alltid så lätt…

Lite bilder från dagarna som gått. 001 Västerås! 005 Trevligt budskap för oss som minns de tillrättavisande skyltarna med texten ”Förbjudet att beträda gräsmattan!” 002

De vanliga, vardagliga sysslorna får lite glans av de vackra vädret. 039

Och av katterna förstås! 031 Som alla tre blev så glada över att se matte ute och hänga tvätt!

Curry! 033
Felix! 036
Och Vilda Wilma! 035

Felix blev så till sig att han måste doftmarkera burken med klypor som genast for omkull! 😀 037

Annat som underlättar vardagslunken är en ”personlig bankman”. 028 Emma ringde i veckan och sen kom ett kit för att sköta mammas räkningar. 026

027
Enkelt, lätt och bra. 029

Det är sådant som underlättar när sorgen är tung och tomheten stor.

Mamma älskade mamma

Kanske kommer inte bloggarna så ofta numera. Vi får se. Imorgon kanhända det dyker upp bilder från resan till London211 Vi får se. En dag i taget, som min vän Britta lärde mig.

 

Finn fem fel!

ARBOGA, Djur och Natur, Djurrätt, Lokalt, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Finn fem fel! Eller i alla fall en hel del…  :-(

Först ut:  008 Vad är det för fel på den här bilden?

Jo, det här: 008 - Kopia Ett cirkustält på Norra Ågatan i Arboga. Det är inte rätt vy från Arboga och inte rätt över huvud taget!

Cirkus Maximum som gästade Arboga igår har fått många att agera med protester mot djur på cirkus. Bilden här från Maximums är för några år sedan: Cirkus maxiumum 2004

Stopp Stopp för djur på cirkus! Just nu cirkulerar en lista på Facebook mot Cirkus Maximums besök ikväll i Köping. Se HÄR!

Motioner har skrivits och djurskyddsorganisationer har agerat – bland andra Djurrättsalliansen. Klicka HÄR för att komma till Djurrättsalliansen om cirkusdjur.

HÄR skriver Djurens Rätt om djur på cirkus. Bilden ovan på elefanten är från Djurens Rätts sida.

DJUR ÄR INTE LEKSAKER OCH DJUR ÄR INTE UNDERHÅLLNING PÅ CIRKUS!!

015 Ett annat misstänkt fel fick bloggaren att ta en extra sväng runt Vasastan med bilen och stanna till.
Ser ni? 015 - Kopia Vad gör två svartklädda män på taket till den f d kiosken på Köpingsvägen som förmodligen fick stänga på grund av alla inbrott… 015 - Kopia (2)
Bloggaren vet inte – kanske någon annan har förklaring?

Det här är också mycket fel! 018 Hittades imorse på golvet hemma. Det är dilemmat med att ha katt.
Den lilla musen ska inte ligga död på rumsgolvet utan springa ute i gröngräset om våren. Nu ligger den begravd nedanför körsbärsträdet… 020

Det här är också fel egentligen… 009 Bloggaren äter ogärna kött. 010

Allra helst inte kött som inte kommer från ekologiska och kravmärkta gårdar lokalt… 013 Men tyvärr orkar inte bloggaren stå emot ibland… 014 MAX – Sveriges godaste hamburgare!

Ingen är perfekt och bloggaren har aldrig utgett sig för att vara det heller. Gårdagens besök på MAX i Köping var ett litet felsteg och undantag…

Inte fel – utan rätt! 001 Scilla som lyser blått om våren är aldrig fel utan bara, bara rätt! :-) 002Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.