Drug preguntas

Trött – och jul igen.

ARBOGA, Kultur, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

TröttTrött och slut och ingen tid för bloggande – inte alls bra. Men det kan bli bättre! :-)

Några klipp kommer dock idag. Först ut julen! Ja, det blir ju faktiskt jul i år igen. 014 Högsjö Wärdshus verkar har ett fantastiskt julbord OCH dessutom skjuts till och från värdshuset för boendes i Arboga! ”Julbord, glögg, kaffe samt transport inom Arboga endast 495:-” Suveränt!

Ett tips för synskadade också. 029
En teaterföreställning 3 november i Arboga. Kaffe med bröd ingår till priset av 200 kronor. Den som är synskadad kan ju knappast läsa denna blogg men någon anhörig kanske kan tipsa!
Bloggaren hittade informationen i ett väntrum på lasarettet i Köping.

En dag i taget… Tröttare

Söndag med konst

ARBOGA, Kultur, Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

001 Gårdagen tedde sig så här fin i Arboga.
Då kändes det trevligt med en promenad till biblioteket och konstutställningen där som hade vernissage. Tång Ingrid Larsson 200 Tång Ingrid Larssons son Gert har tillsammans med konstnären Gösta Berg ordnat så att den duktiga konstnärinnans fantastiska verk äntligen visas upp.

Bloggaren var en av de första på plats och blev sannerligen inte besviken.

003
006 Gert och Gösta inledde utställningen med att berätta lite om konstnärinnan. 009 Tång Ingrid Larsson var en skolad konstnär och om det vittnar skisser och teckningar från sent 1930-tal och framåt. 014 Hennes känsla för färger och skuggor var fantastisk. Som här i en av målningarna från fjällvärlden. 013 Man ser verkligen hur vattnet forsar – och som Gösta Berg sa: – Man kan nästan förvänta sig översvämning i konstsalen.

Sverige men också Norge och Frankrike var platser som Tång Ingrid Larsson besökte och målade av. Här Röros i Norge: 005

Sonen Gert berättade om hur han följde med sin mor på resorna och trängdes med staffli och penslar i den lilla folkvagnen. Här ett porträtt på sonen Gert. 012 Om bloggaren inte minns fel så berättades att det är Gerts mormor som avporträtterats till vänster i bild.

015 Besök gärna utställningen! Den pågår t.o.m. onsdagen den 29 oktober. Öppettider är måndag-torsdag 17-19 och fredag 17-18. Tång Ingrid Larsson självporträtt som ung Självporträtt av Tång Ingrid Larsson som ung.

023

Ruggig höstdag känns det som idag. Bloggaren fyller på fröautomater till småfåglarna och de äter glupskt. 028

Än har inte frosten slagit till med kraft utan det blommar och växer i balkonglådan. Härligt. Njut söndagen.

022

 

Lördagsnöje i småstan

ARBOGA, Kultur, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Affisch Arboga Musik och dansskola - Kopia Lördagsnöje i småstan – vad kan det vara?
Först måste bloggaren berömma bilden här ovan – som är beskuren från en affisch som bloggaren hittat på Facebook. Den här! Affisch Arboga Musik och dansskola
Arboga Musik- och dansskola visar upp sina talanger i en föreställning nu på tisdag i Medborgarhuset. Tid: 18.30 och det är fri entré.

Bloggaren skulle gärna vilja veta vem som ritat den vackra bilden över Nygatan med Lundins blomsteraffär till vänster följt av Hå-Ge:s Bröd. Är det månne Ullas och Kingas katt som smitit ut ur blomsterbutiken och promenerar på taket!? :-D

Om man inte vill vänta till på tisdag utan få sig lite kulturellt nöje till livs redan idag så rekommenderar bloggaren vernissagen på biblioteket i Arboga! Tång Ingrid Larsson 200 Se HÄR Arboga Kommuns hemsida.

004 Tång Ingrid Larsson, konstnärinna från Arboga numera avliden, tillägnas denna utställning genom sonen Gerts försorg.
Klicka HÄR och kom till Arboga Tidning och läs om Tång Ingrid och hennes fina verk.
Ett självporträtt kan ni se här: 003

007 Ett nöje kan det också vara att ta reda på svampen som plockats!

Kan bli en härlig lördagsmiddag! :-) 016

Vi ses!

 

Var finns tjänsteföretagen??

ARBOGA, Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

020 I dagens lokaltidning kan man läsa om dåligt skött trädgårdsservice i Arboga. Arboga kommun betalar 3 miljoner (!) kronor om året till Samuelssons Fastighetsservice och ändå ser det bedrövligt ut runt om i stan. I tidningen berättas att grannar till Vasagymnasiet upprört ringt och klagat över att det ser bedrövligt ut runt skolan.

Enligt tidningen vill arbetsledaren hos Samuelssons inte uttala sig eller kommentera det hela men en anställd säger att de inte hinner med jobben. ”- Vi är tre stycken som rensar ogräs på 61 områden.”

Bloggaren undrar: – Var finns konkurrenterna till Samuelssons? Var finns tjänsteföretagen över huvud taget? Många går arbetslösa och det finns flyktingar och asylsökande som säkert skulle vilja jobba!

021 Bloggaren skulle själv gärna köpa tjänster – om det fanns att tillgå! 023 Det finns säkerligen fler – både företag och privatpersoner som skulle kunna tänka sig att köpa trädgårdsservice säsongsvis.

027 Nu är jobbet gjort – för denna gång, för idag… Räfsat och kliptt 16 okt 2014 Men snart ser det likadant ut igen och det kommer fler höstar.

Bloggaren har även haft problem att hitta hjälp med snöröjning men köper nu tjänsten av LT Last & Gräv i Arboga.

Varför finns det inga tjänsteföretag att tillgå? Hur är det med entreprenörsandan? Kommunen säljer ”pensionärsservice” via sin Arbetsmarknadsenhet AME – men den tjänsten är bara till för pensionärer.
Kanske LT Last & Gräv kan utöka sin verksamhet? Några fler ta upp konkurrensen?

TröttÄr man trött och slut behöver man hjälp. HJÄLP! Tröttare

Slut är även sommaren och slutblommat ute är det också snart. 032 Ett par margueriter och några penséer ger sitt sista.

Entreprenörskap efterfrågas! Jobb till arbetslösa! Tjänsteföretag sökes! Det finns jobb att utföra! Kom igen!!

031

 

 

Marknad och modeller

ARBOGA, Lokalt, Mode, Sverige & Världen 1 Kommentar »

Välkommen till Arboga Kort blogg idag. Ett besök på höstmarknaden i Arboga står på programmet. Kanske något också för dig? 001

Provsmaka höstens soppor och få med sig recept hem – det tänker bloggaren göra! Handla lite lokala varor också! På annonsen i Arboga Tidning finns också det här: 003 Ja, det ska börjas i tid och tiden går fort! Nästa månad infaller 1:a Advent och sen står det inte på förrän julen är här! Tomten
Klicka HÄR för att läsa mer om marknaden på Arboga kommuns hemsida!

Modeller så! Bloggaren blev positivt överraskad av en postorderkatalog här om veckan. Varför? Jo, se själva: 015 ”Perfect pants” – perfekta brallor, kan man översätta det. Och perfekta för att de följer alla kroppstyper, inte bara de supersmala.
Bloggaren gillar verkligen att Haléns katalog inte bara visar trådsmala modeller utan visar upp kläder för folk med lite mer hull! 016

Tänd ett ljus På tal om modeller så tänder bloggaren ett ljus för en ung kvinna och fotomodell från trakten. Hon ligger svårt skadad på ett sjukhus i New York efter en trafikolycka.

Alla tankar och böner går nu till dig AnnaMaria.

Ljus i hjärtformPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.