Drug preguntas

Varför det blir som det blir…

ARBOGA, Äldreomsorg, Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

041 Ja, varför blir det som det blir egentligen? Och varför blir det inte som det var tänkt eller som man hoppades?

Förutom att det var tänkt att en längre blogg skulle publiceras idag så hoppades bloggaren ha mer tid men också på mer ärlighet och mod!039

Men se, det vill sig inte riktigt när Jultomten väntar bortom nästa helg! Inte vill det sig heller när makten håller de plågade i ett järngrepp.
Här ska städas och putsas och fejas för att sedan pysslas och pyntas! Samtidigt som det talas i tungor…043

Hade tid funnits idag hade kanske bloggaren till exempel kunnat ta upp frågan om varför det ska gråtas över ett julbord när det finns betydligt värre saker att våndas och plågas över!
Det finns många blad som borde tas från munnarna! Kanske gör bloggaren det härnäst…

Susanne på julsupe med Kf 18 dec 14 Tills dess gläds bloggaren över en trevlig samvaro igår kväll med Arbogas politiker – ja, det serverades julbord!!

Förutom storstädning är det paket som ska levereras! Som här till den duktiga Hemtjänsten i Arboga! 015

Sen kommer nog det andra också vad tiden lider… Vi ses igen – om ni törs… ;-)

Bara en vecka kvar!!

ARBOGA, Caféer och matställen, Högtider, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Bara en vecka kvar tills tomten knackar på dörren! Jultomten knackar på

Precis i lagom tid faller nu snön över Arboga! 011 Härligt!
012 Hoppas den får ligga kvar hela veckan fram till julafton!

Men bloggaren är rädd att ramla och bryta sig igen! Så nu åker broddarna på! Broddar Finns att köpa på Apoteken och är en bra investering om man inte vill tillbringa jul och nyår i gips…

På tal om saker man kan vara rädd för så har bloggaren höjdskräck! Den här bilden får det att snurra runt i huvudet och magen snörs ihop! Rädslor Här höjder Så målades Eiffeltornet i Paris förr… HU!!!

Trots höjdskräcken har bloggaren åkt högst upp i Eiffeltornet fyra gånger!! Entusiastiskt togs hissen upp varje gång för att under färden påminnas om att: NEJ, JAG HAR JU HÖJDSKRÄCK!!
Hemskt att titta nedåt – fast väl  uppe när man inte ser rakt ner var det helt OK och ganska roligt…

Annat roligt är det här: 008 Nya, fina soffor på Arboga Station! Äntligen är stationen uppfräschad och resenärer kan både få sitta och vila en stund men också köpa något att äta och dricka!

007 Arboga Tidning skriver om detta idag! 009 Klicka HÄR för att komma till Arboga Tidnings hemsida!

Tidningen har ett par gånger om året en bilaga som är bloggarens favorit! Den här! 002 Västerås Konserthus Program - nu för våren 2015.
Mer om den kommer i morgondagens blogg om den hinns med för allt julstök! :-)

Njut av snön ni som fått lite av den varan! Det gör i alla fall bloggaren!

010

 

Vad man kan få se när man går till bilverkstan!

ARBOGA, Gator och vägar, Lokalt, Mat och Dryck, Recept!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Veteranbil Har man en bil så vill man bara att den ska fungera!

Så är det inte alltid tyvärr… Meka bil

Då tar bloggaren kontakt med Fredrik Alsdal och grabbarna på Krisat Mekonomen i Arboga! :-) Där får man alltid snabb, bra och personlig service!
Sen får man sig en liten promenad också om man inte vill ha skjuts – något som Mekonomen i Arboga alltid ställer upp med.

Bloggaren ville röra på sig och promenerade men vad hon fick se längs med Lindersdalsvägen var inte roligt!

010 Gångbanan intill Lindersdalsvägen i Arboga.

Någon eller några har ”roat sig” med att bryta av träden! :-( 007

Det såg hemskt ut! 008
Vad är det för konstiga idéer en del får för sig? Är det ouppfostrade ungar eller är det kanske skoltrötta elever från Gäddgårdsskolan som avreagerat sig?? För inte kan det väl vara vuxet folk som gör så här!! :-(
Verkligen beklämmande att se! 009 Så onödigt med denna förstörelselusta!

Väljer man att gå till Mekonomen via Borgaregatan istället så måste man passera genom den här tunneln! 002
Tunneln som Gud glömde – eller i alla fall Arboga kommun

Här har det förmodligen inte nattvandrats av politiker för det finns ingen belysning och själva tunneln ser mer eller mindre ut som ett provisorium!
Varför görs ingenting åt detta? Många människor promenerar här – både för motion och mot Pops Kläder och andra verksamheter som ligger på andra sidan. Skolklasser och förskolor går också den här vägen på väg mot skog och natur.

Visst, många kanske inte går här nattetid – men den här årstiden mörknar det redan vid klockan tre på eftermiddagen och tunneln ligger ensligt med ”riksvägen” ovanpå med mycket trafik. Vem törs gå här vid 5-6-snåret en eftermiddag i december!?
Gör något åt detta Arboga kommun!

Lön för mödan fick man i alla fall hos Mekonomen! En fungerande bil utan alltför stora hål i plånboken! Och så fick man ju se det här inne på verkstan!! 001 Vilken pärla!!

Julpyssel och paketinslagning står nu på programmet. Har man ont om tid för att tänka på kvällsmat så är en ugnspannkaka lätt och snabb att få till! HÄR hittar du ett recept på nätet! Lycka till! :-)

Ugnspannkaka

Pigg men inte rask! Det duger inte Arboga kommun och Sturestaden!

ARBOGA, Caféer och matställen, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

004 Arboga i lördags – första dagen på ”Gammeldags Julmarknad”. Grått och trist och duggregn. Det kändes varken jul eller kul.

På väg till stationen. 006 I över ett år (!) har stationshuset saknat ett ställe för resenärer att sätta sig eller få en kopp kaffe.
Bloggaren har klagat över detta många gånger men för en tid sedan jublade kommunen över att ha hittat ”rätt entreprenör”. I december skulle det vara dags! Till julmarknaden allrahelst – så sas det!
”Jublet” meddelades den 10 oktober på Sturestadens hemsida – se HÄR!

-Vad roligt, tänkte man då och det tänkte förmodligen alla de resenärer som bokat tåg från Stockholms Central till Arboga för att bevista julmarknaden i helgen som gick. 118

120 - Kopia De 96 personerna som reste från Stockholm igår möttes av det här. 014 En tom lokal! 013 Man hade inte ens kommit på tanken att städa undan lite innanför glasen, ställa dit en lysande julgran, lite reklamtavlor för staden!? Eller helt enkelt täcka  fönstren med något mer inbjudande än lådor och skräp.

007 Trist! 008 ”Industri, lager, kontor” står det på skylten… Innanför ser det ut så här: 012

Dörren har en tillknycklad affisch: 009

010 Sturestaden och Arboga kommun säger sig ha hittat en morgonpigg entreprenör…
Pigg möjligen men inte rask, vad det verkar…

”I december kommer du att kunna köpa både VL-biljetter, tidningar, smörgåsar, kaffe, sallader, lättare maträtter och mycket mera här” - säger anslaget.

En vecka på december har redan gått och julmarknadsdagarna är över. Bedrövligt, tycker bloggaren! Hur länge ska vi behöva vänta? Hur länge väntar resenärer, turister och vad som skulle kunna vara presumtiva inflyttare?? Hur välkommen känner man sig som resenär till Arboga?? SKÄRPNING!!

Då kändes faktiskt rätt bra att bege sig ifrån ”Den lilla fina staden Arboga” i lördags. Bloggaren tog tåget bort för att besöka en annan julmarknad på inrådan av dottern.
Första resan gick med vanlig dubbeldäckare till Stockholm men där väntade nästa åktur! Om det berättas mera imorgon!

019

 

 

 

 

En tid fylld av julmarknader!

ARBOGA, Lokalt, Nyheter, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

Liten tomte Så var då helgen inne och bara drygt två och halv vecka kvar till jul! Då är det tid för julmarknader!

Köping hade sin förra helgen – den var gammaldags (med A!). Arboga har sina marknadsdagar lördag och söndag denna helg men deras marknad är gammeldags (med E!).
Bloggaren som är ordsnok gillar inte gammeldags när det heter gammaldags! En marknad kan ha anor från gamla tider men inte från gamle – så det så!! ;-)

Gammaldags julmarknad i Arboga Arboga kommun lockar med det här fotot på sin hemsida och dessutom med en animerad film! Både foto och film lovar snö men det tror inte bloggaren att ens sturska Bode kan åstadkomma! :-)
Klicka HÄR för att läsa om Arbogas julmarknad och se filmsnutten också!

Kungsör härmar tyvärr Arboga både vad gäller tid och ordet ”gammeldags”… HÄR kan du läsa om julmarknaden i Kungsör som hålls imorgon söndag på Kungsudden!
Kungsör hoppas också på snö… Kungsör Då gäller det att jobba hårt – men bloggaren tvivlar starkt på att Strengbom har mer flyt på det området än Bode! ;-)

Flyt har man däremot i Nynäshamn! Där kommer nämligen tomten på wakeboard!! Julmarknad

Till julmarknaden och den våghalsiga(!) tomten kan man ta sig med ånglok! Ånglokståg
Om denna speciella begivenhet kan läsas HÄR! Ångtåg Nynäshamn
För övrigt kan man även åka ångbåt till Nynäshamns julmarknad och då är det söndagsbesök som gäller! Ångbåt till Nynäshamn Läs mera HÄR Blidösundsbolagets hemsida!

Välj själv! Julmarknad eller ej? Hemmaplan eller en bit bort?

Bloggen avslutas med bilder ur en bok som är en favorit sen barndomen! ”Kajsa Kavat hjälper mormor”! kajsa-kavat-hjalper-mormor

Kajsa Kavat tog över ruljangsen på julmarknaden när hennes mormor blev dålig! :-)

Kajsa Kavat blädderPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.