Drug preguntas

140714! 14 juli – allmän flaggdag!

Allmänt, Kungligt, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

 

Svenska flaggan

Den 14 juli är det allmän flaggdag! Det beror på att denna dag är kronprinsessan Victorias födelsedag. Kronprinsessan fyller 37 Idag fyller hon 37! GRATTIS!

Om flaggdagar och regler för flaggning kan ni bland annat läsa HÄR!

Bloggaren hissar naturligtvis flaggan på gården enligt reglerna och så görs det också på kungliga slottet. ”De kungliga” har en alldeles egen flagga. Den ser ut så här: Den kungliga flaggan
Om den flaggan och om annat kungligt kan man läsa på kungahusets hemsida HÄR!

Kort blogg idag – bloggaren har mycket annat att stå i. Därefter VILA igen…

Vila

Mamma, kungen och drottning Juliana!

ARBOGA, Kungligt, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Flaggan 1 Idag är det allmän flaggdag, tillika Valborgsmässoafton! Med andra ord en speciell dag!

För bloggaren har det sen barnsben talats om tre viktiga personer den här dagen – mamma, kungen och drottning Juliana! OCH i den ordningen! :-)

Kungen Kung Carl Gustaf har födelsedag idag och det är därför det är allmän flaggdag. Bloggaren fick också lära sig som liten att drottning Juliana av Holland var född på denna dag. Juliana-1 Här syns den forna drottningen, nummer två från höger.

Flaggan 2 Men den viktigaste personen för vår familj var förstås MAMMA! Mamma Hjördis är alltså född på denna fina dag! Hjördis som liten vid Bläckhornet i Regna I det så kallade bläckhornet tog mamma sina första steg. Här sitter hon på trappan med sin syster Doris och lekkamrater. Bläckhornet närbild 2 Det är minstingen som är mamma.

Hjördis som ung Så vackert foto Denna unga kvinna blev så småningom bloggarens mor! Svenska flaggan som ballong Idag firas hon med buller och bång! Mamma

Grattistårta

Pappa kallade alltid mamma för solen i sitt liv. Bloggaren minns när han uppvaktade henne med en tårta just dekorerad med en stor sol! Tårta med sol Tårtan såg inte ut precis så här men något liknande.

TårtdagsTårta blir det idag också! För mamma – självklart och säkerligen också för hans majestät konungen.
042 Presenter blir det likaså! 040

Majbrasa Senare idag vandrar säkert en del till majbrasor för att sjunga in våren. Bloggaren avstår dock då hon anser att våren inte ska välkomnas med simpla eldkorgar i en så gammal och anrik stad som Arboga. Eldkorg

Njut dagen och VÄLKOMMEN VÅREN!
Grattis också till lilla mamma! :-)

Flaggan

 

Det var en gång några ungar som ville sparka boll…

Arbete och rättvisa, Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Glasblåsargården i Arboga, Kungligt, Lokalt, Natur, Sport, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

015 Söndag igen och dags för predikan.
Ibland vaknar bloggaren till om nätterna och brukar då kolla senaste nyheterna. En av alla märkliga, bra, hopplösa och otroliga nyheter var den om ishockey, fotboll och pengar.

AIK Vi börjar med hockeyn. VD:n för AIK har lånat 10 miljoner kronor för att rädda laget. 004 Bloggaren känner att 10 miljoner är väldigt mycket pengar och samtidigt kan man läsa att det inte alls är tillräckligt…

Fundersam Bloggaren blir fundersam? Vad har hänt med sport? Och hur kan en enskild person ta – och för den delen FÅ ett lån av banken – på 10 miljoner till en sportklubb!? 006 Hur tänker Thomas Johansson? Har han något ”eget liv” – kanske en familj och barn – eller är AIK allt?

Barn i hockeymål Ungar börjar spela tidigt – vad väntar i framtiden? Barn spelar hockey Kan man spela hockey på skoj eller är det blodigt allvar redan från knatteåldern?

Bloggaren bläddrar i DN och hittar mer: 005 ”Luftslottet som sprängdes” handlar om fotboll. Tyresö står inför ekonomisk kris.
Så här ser lönerna ut: 016 Och då är det damfotboll så lönerna är ”låga”…

Barn sparkar fotboll Det var en gång några ungar som ville sparka boll…

Vad har hänt med sport? Mål Är det bara pengar som gäller!? Pengar Fantasipriser när spelare köps över och klubbar på randen till konkurs.

Tusenlappar Är pengar allt?? Nej verkligen inte, det är bloggarens bestämda åsikt!
Sport har blivit för mycket ”företag”, tycker bloggaren. För mycket pengar är inblandat. Men kan man göra något åt det?? Bloggaren tvivlar.

Med samma DN – söndagens – får man den här bilagan: 001 ”Kungliga slottet”Victoria bjuder in…

Tja, om bloggaren får välja mellan slott Slott
och koja Liten stuga i skogen så blir det alldeles självklart koja!
Skulle någon sen ha lust att sätta lite slottsprägel på sitt krypin så kan man göra som det här amerikanska paret: Slott OCH koja
Slott OCH koja! 😀

Bloggaren är så nöjd med sin lott – utan slott eller miljoner. Bekymren för bloggaren kan möjligen vara om det finns kaffe på morgonen! 007 Och om blommorna klarat nattens kyla? 011

009 En snabb titt tillsammans med Vilda Wilma 013 och vi kan konstatera att blommorna klarat sig hur bra som helst! :-) 012

Solen värmer, en titt över gården. 008 Huset är inte särskilt modernt, gården inte särskilt välskött men där finns värme och kärlek – ett hem. Njut av det du har och önska intet mer! Och glöm inte: PENGAR ÄR INTE ALLT!

Så avslutas dagens predikan.
Ha en fin söndag!

010

Blåsigt dan före dan!

Allmänt, Kungligt, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

017 Först en vit hyacint för födelsedagsbarnet! Silvia som liten
Den lilla flickan på bilden fick vid vuxen ålder sin födelsedag att bli allmän flaggdag i Sverige! Drottning Silvias bröllop Grattis drottning Silvia på födelsedagen!

FlaggaFlaggan är hissad och den fladdrar mycket kraftigt i den hårda vinden.

Dan före dan ska allt fixas klart! Jansson 1 Janssons frestelse nummer 1

Jansson 2 Jansson nummer 2!
Och Janssons nummer 3 Jansson 3 gjordes i ordning redan igår. Och 3:an försvann snabbt ner i magarna på den julpysslande familjen! :-)

Om du får en stund över fanns det ett intressant uppslag om vetenskap i gårdagens DN! 001 Speciellt det här 001 - Kopia fångade bloggaren! Mikroorgan som ersätter djurförsök!

Fortsätt pyssla!! Imorgon kommer tomten till alla snälla!! 😀  Tomten

016

 

Valborgsmässoafton

ARBOGA, Kungligt, Lokalt, Namnsdagsbarn, Personligt!, Sverige & Världen, Trafik Inga Kommentarer »

Valborgsmässoafton är inne! En härlig dag och kväll att hälsa våren och sköna maj välkommen!

Bloggaren hoppar dock majbrasor i eldkorgar – det känns inte riktigt värdigt våren. Istället inriktas på något annat – det här: Mamma!
Min mamma fyller ju år denna fina dag!

En dag med lite kunglig glans då även Carl XVI Gustaf har födelsedag! Då passar det kanske att tipsa om den här bilagan ur DN i söndags: Utflyktsmål: Alla de kungliga slotten! På första sidan Kina slott! Läs mera om det lite annorlunda slottet HÄR!

Kort blogg idag! Mer imorgon. Då handlar det bl.a. om bilar och trafik – till exempel det här sättet att parkera:

Bloggaren i annorlunda utstyrsel hälsar våren välkommen och önskar er alla en fin Valborgsmässoafton!

Här är två som väntar på födelsedagstårta precis som bloggaren! :-)

Alice till vänster och Vilma till höger!

Mariana har namnsdag! GRATTIS!
GRATTIS
förstås också till kungen och mamma!Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.