Drug preguntas

Böcker – vilken har du?

Allmänt, BÖCKER jag läst, Filosofiskt..., Hälsa, Känslor, Personligt!, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

image

Livet är som en bok. Blanka blad i början och sen skrivs historien, din historia. Hur det skrivs och vad – vet ingen förrän allt står där på pränt. Fina, raka rader med snirklig text eller kludd med många plumpar. Du väljer inte alltid själv. Kanske mer sällan.

imageEn del har fina, fantastiska böcker men där kapitel förstörts och sidor rivits sönder… Så illa åtgången att de valt att stänga boken, paketera in den, snöra den hårt och gömma den längst in under sängen.

Så sorgligt. image

Alla har böcker – tunna eller tjocka, med få rader eller välskrivna. Alla har fläckade sidor, sidor med tjocka svarta streck över texten men också text markerade med blommor och hjärtan. Alla!

En del tycker att deras böcker blivit för fula och trasiga för att visas upp. De orkar inte med att andra läser deras svåra textrader. De väljer att bara visa omslaget – det som kan skifta, förändras efter önskemål – andras… En glättig framsida som döljer allt svårt innehåll.

imageVåga glänta på boken och visa dina sidor. Det kan göra lite ont först men kommer att göra mycket gott sen.

För alla har en liknande bok och de textrader du har svårt att läsa kan någon annan hjälpa dig med. Det som är felstavat kan stavas om och rätt på nästa blad. Plumpar kan torkas av. De försvinner kanske inte men mattas kraftigt i färgen.

image

imageSå kryp in under sängen och lirka fram den där boken nu.

Livets bok blir inte så svår om du delar med dig. Låter någon hjälpa dig att tyda de svåra orden.

Våga språnget!image

 

Vågar du visa dig naken?

Hälsa, Lokalt, mänskligt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Naken manVågar du visa dig naken?

Vad har livet gjort med dig? När började du tubba på den du verkligen är??
Gråtande barn Var det som barn? När du inte dög? När andra bestämde att du inte riktigt räckte till eller passade in? Var det då du började ändra dig – för att vara till lags…?

Blev du klassens clown? Clown barnBarnet som gav bort sitt godis för att få vänner? Ge bort godis Och senare – den som gav bort saker? Ge bort saker smycken
Eller blev du tystare. Ledset barn Mobbad? Mobbad

Fortsatte du som clown även som vuxen? Clown Köpte  du vänskap med saker? Ge bort saker För att vara snäll…

Var den som alltid ställde upp? Hjälpa andra liten Som alltid hjälpte andra? Hjälpa andra stor Då som nu. Den där som alla självklart bad om hjälp hos – för hon eller han sa aldrig nej.

Blev du förste älskare? Loverboy Tuffast, fräckast, den som räknade alla tjejer du fick omkull och dom blev många…Bara för att du kunde! För att visa dig! Sex maniac

Men vad hände sen?Ryggsäck tecknad Vad händer sen? Tung ryggsäck När ryggsäcken med alla måsten och alla krav blir för tung? För tung ryggsäck Vad händer då?? När skrattet fastnar i halsen
– på dig själv! Ledsen clown

Peka på dig När allt du gör inte räcker längre?
När alla pekar på dig! Alla pekar på dig När du gjort allt för alla andra men glömt dig själv?

När allt det där du gjorde – skämten, alltid-ställa-upp, knullet – plötsligt bara blev för mycket. Förvirrad För ihåligt. Inte du! Förvirrad kvinna Vad händer  – när du tappat bort dig själv, din själ… Själen

Kanske blir du våldsamt arg? ARG kille Tar ut din frustration på andra! Argsint kvinna med mobil
Du känner inte igen dig själv längre. Tappa bort sig själv  Och plötsligt orkar du inte mer utan slår igen dörren! Shut the door
Gömma ansiktet Det räcker nu! Du orkar inte mera! Det är ”game over”! Game over
Gråt Men vågar du gråta? Gråtande man
Vågar du släppa lös all frustration, sorg och ilska där du gömmer dig? Gömma sig
Vågar du vara dig själv där i ditt stängda rum? Gömma sig i ett rum

Hur gör du när du tappat fotfästet? Orkar inte mera

STOPP! DET FINNS HOPP! ALLTID!
Kasta av dig alla tunga ryggsäckar du lastat på dig genom åren!Kasta bort det Alla dumma måsten och horribla krav på dig själv! Släng alltihop!

Ta hjälp! Ta en utsträckt handDet finns vänner som vill hjälpa. Du är inte unik – det finns många som kan dela med sig av samma erfarenheter.

Broken souls hjälper andra

Det finns tröst att få! Duger som du är liten Ta emot den. Trösta vuxen No man is an island!

Kram En kram är en bra början men ofta kan det behövas mer professionell hjälp. Ta emot den! Själar Våga prata om det. Massor av människor är med om samma sak som du. Genom att berätta hjälper du både dig själv och andra. Våga visa känslor. Våga gråta. När du gråter

Våga första steget! Våga ta steget Våga språnget! Våga språnget Du kommer inte att ångra dig! Fri

Våga visa dig i all din nakenhet! KropparFör du duger – precis som du är! DU dugerLåt inte andra styra ditt liv mera! Var den du är – det räcker så bra så! Och du kommer att återfå harmoni och lycka i ditt liv.

Låter det som floskler och bullshit!? Inte alls – bloggaren har själv varit med om allt det här!

Lycka till!

Lycka

 

 

 

 

 

 

Bra eller dåligt att dricka mjölk!?

Djurrätt, Hälsa, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Ett glas mjölk Plötsligt går diskussionerna höga om mjölk! Om det är bra eller dåligt att dricka för oss människor.

En ny svensk studie talar om dödlighet i förtid för de som konsumerar mycket mjölk. Läs HÄR i DN. Samtidigt säger Livsmedelsverket så här, citat:

”Nej, det är inte farligt att dricka mjölk. Däremot ska man inte överkonsumera mjölk, precis som man inte ska äta väldigt mycket av något annat enstaka livsmedel.”

Livsmedelsverket skriver också att män som dricker 2 liter mjölk varje dag i många år – kanske kan drabbas av prostatacancer.
En halv liter mjölk, fil eller yoghurt om dagen är helt OK enligt verket. Läs mera HÄR!
HÄR kan du läsa vad Wikipedia skriver om mjölk!

Genom studien och via media verkar det nu stunda gyllene tider för alternativ till mjölk! Dottern har informerat bloggaren om en hel del olika varianter. Mandelmjölk Mandelmjölk! HavremjölkHavremjölk!
RismjölkRismjölk! Sojamjölk Sojamjölk! 

Klicka på namnen och läs mer om produkterna.

Bloggaren kan tänka sig helt andra anledningar att minska eller helt sluta med mjölk! Den här: Nyfödd kalv En nyfödd kalv.
En ko med sin kalv. Ko och kalv

Ko Stackars kor måste föda en kalv om året för att producera mjölk! Och kalven tas snabbt bort från sin mamma eftersom man tänker stjäla kalvens mjölk och leverera till människor! Istället får den lilla kalven mjölkersättning Kalv får annan mjölk och mister också den nära kontakten med sin mamma.

Bloggarens mormor och morfar hade sex kor på landet en gång i tiden i Östergötland. Mjölka ko Mormor kunde mjölka för hand men de hade också mjölkmaskiner. Mjölkmaskin Sex kor, en häst, en gris, lite höns, några katter och en hund – då var närheten och omsorgen annorlunda än idag.

Modern komjölkning Numera är det stordrift med mjölkrobotar som gäller i mjölkfabrikerna.
Läs om mjölkmaskiner på Wikipedia HÄR!

Mjölk i spann Bloggaren köpte en tid opastöriserad mjölk i mjölkflaska från en gård utanför Götlunda men idag blir det ekologiskt – det lilla som handlas. EkomjölkEn skvätt i kaffet gillas! Grädde i kaffet
Men peppad av dottern inhandlades här om dagen Sojagrädde till kaffet! 031 Smaken var god men det var ingen höjdare i kaffe och te… Sojagrädden skar sig.

Härnäst ska andra mjölkliknande drycker provas och smakas. Främst för djurens skull! Bloggaren värnar om alla djur! Djurskyddet Sverige Via Djurskyddet Sverige – se HÄR! Djurens Rätt Och genom Djurens RättHÄR!

Medlemskap också i Svenska Rovdjursföreningen – läs mera HÄR! Men också i föreningen Nordulv – se HÄR!

Tänk till innan du handlar! Vad är det du köper som du tänker äta eller dricka? Kan du konsumera med gott samvete?

Jag älskar djur

 

 

 

 

Lider du av Nostalgi?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Hälsa, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Nostaliga Känner du dig lite vissen? Lider du kanske av nostalgi?

Visste du att förr trodde man nostalgi var en sjukdom? Begreppet nostalgi myntades första gången 1678 av den schweiziske läkarstudenten Johannes Hofer som en medicinsk diagnostisk term för sjuklig hemlängtan. Johannes Hofer

Amerikanska inbördeskriget 1865 Vissa krigsveteraner från det Amerikanska inbördeskriget (1861-1865) som förmodligen led av vad vi idag skulle kalla posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) fick diagnosen att de led av nostalgi.

Wikipedia kan man också läsa:Nostalgi (grekiska nostos, hem, och algos, sjuka) betyder längtan efter ett ofta idealiserat förflutet.

030 Bloggaren drabbades av nostalgi här om dagen. Det inträffade när hon övernattade i barndomshemmet. Underbar solnedgång över ”sjukhusgärdet” i Arboga. 028

Morgonen tedde sig lika vacker! 034

Från fönstret på Borgaregatan. 051 Den kära gamla MC-kon på fönsterbrädat
och nedanför smög en katt hem på morgonkvisten. 050

Minnen, tankar, ett förflutet men också nutid – allt samlades ihop till just nostalgi.
Fotot på sig själv som liten, då också med en katt i famnen. Susanne och Tussen Tussen hette han, son till Sakas. Bilden fanns på väggen i sovrummet ihop med en annan, den på en ung flicka. 036 Den unga kvinna i sjömansklänning som en gång skulle komma att bli bloggarens mor.

Den kvällen och den morgonen kände bloggaren en släng av nostalgi! Bitterljuv känsla, kan man säga. Lite sorgsenhet, lite lycka.

Sjuklig hemlängtan – ”nostalgia” – kanske katterna lider av också. 002 Fast det är bara en positiv åkomma, tycker bloggaren. Wilma vill helst aldrig lämna den egna gården! Här kommer hon jamande eftersom bloggaren stått och ropat!

Fast ropat på kompisen Felix. Han som är ”vaktmästare” på kyrkogården intill. 004 Undrar man var Felix är så går man bara ut och ropar intill hörnet vid staketet. Han kommer alltid! 🙂

057 Sen lägger han sig tillrätta på trappan. 055 För det där med trädgårdsskötsel har han inte mycket till övers för. Han sköter bara vaktmästeriet – såväl på den egna gården som på den vid kyrkan intill! 🙂

Igår var det varmt! Så här visade bilen: 062 +30! Då var det dags för en glass, tyckte bloggaren! Efter besöket hos Jenny”Slingan vid Torget” i Köping blev det en strut Götlundaglass! 061 Bloggaren köpte sin glass på Stora Torget i Köping – se HÄR!

Dags att knyta sig tidigt, tyckte både Felix och bloggaren igår. Ändå blev det en sen blogg idag. 😉 Imorgon handlar det om bin, massor av bin! Välkommen då!

FlixSuddigt och otydligt,
kanske rent av lite nostalgiskt!

Miljoner!!

Hälsa, Lokalt, Sport, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

015 ”Vad skulle du gör om du vann en miljon?”, frågar Arboga Tidning idag.

Detta med anledning av ett par nya miljonärer i Köping tack vare Postkodlotteriet! 016

Ja, vad skulle DU göra!? Börjar man riktigt tänka efter kan man komma fram till att en miljon inte räcker för alla planer och önskningar. Bäst att vara pank och fågelfri som tidigare! 😀

För pengar är inte allt! 013 Mattias ”Bissen” Larsson är kritisk till MMA-sporten. Bissen från Köping drabbades av hjärnblödning 2010 och vet konsekvenserna av en sådan…

The Mauler Alexander ”The Mauler” Gustafsson, från Arboga och Medåker, vann nyss miljoner i en seger i MMA.
Så här definieras MMS på Wikipedia, citat: Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.”

014 Värt en miljon??

Läs HÄR på Hjärnfondens hemsida om ”Bissen Brainwalk”! Stöd Hjärnfonden du också!
HÄR hittar du artikeln om Bissen i Bbl/AT!

012  Arboga Tidning har en annan mycket bra artikel idag! Tidningen har ringt upp några av de värsta fartsyndarna i regionen!
Här är några av svaren de får vad gäller fortkörningen: 010

011 Skamkänslor utöver förlust av pengar och jobb! Sannerligen inte värt att köra för fort! Tillkommer gör självklart vad fortkörning kan ställa till med av olyckor med skador och kanske dödsfall som följd för föraren men också för en allmänhet.
JÄTTEBRA av Bbl/AT att ta upp detta! Tidningen hittar du HÄR!

På tal om tidningar så bläddrade bloggaren i Villaliv igår. 008 Och fann den här annonsen… 006 ”Hörmanns portar och dörrar – i topp precis som jag” säger Michael Schumacher, världsberömd före detta racerstjärna, i annonsen…
Verkligen osmakligt när man vet vilken olycka som drabbat Schumacher! 🙁 schumacher
”Bara ett mirakel kan rädda honom”, skrevs i Aftonbladet för ett par dagar sedan.

Bloggaren tänker kontakta företaget Hörmann liksom tidningen Villaliv om saken. 007 Återkommer med eventuellt svar.

003 En vissnande tulpan kan vara vacker –

och en solig dag kan göra en lycklig! 002 Tänk på det och inse också att PENGAR ÄR INTE ALLT!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.