Drug preguntas

Lokaltidningen fick sin Humble pie – och – Kung Bore vs Gumman Tö

Allmänt, ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Brott och straff, Lokalt, Pressen, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Humble pie Huble pie! Ja, vad betyder det engelska uttrycket – ”to eat Humble pie”?

här: ”eat humble pie – to be forced to admit that you are wrong and to say you are sorry”. Det vill säga att bli tvingad att erkänna att man gjorde fel och be om ursäkt.

013 En sådan paj blev Bärgslagsbladet/Arboga Tidning serverad av Pressombudsmannen och Pressens Opinionsnämnd.

014 Fast det där om att be om ursäkt – det tog dom och struntade i! Detta trots att nyhetschefen uttalade sig så här på bloggarens egen Facebooksida om sitt jobb som journalist:

”- De som känner mig vet att det är kärlek till människor som driver mig i allt jag gör.” och ”- PON:s klander går i linje med Susannes åsikt vilken jag i det här fallet personligen aldrig har tyckt är annat än rimlig.

D v s bloggaren ingår inte i den grupp människor som nyhetschefen älskar. Det känns som om hon kan leva med det. 😉
Och en personlig ursäkt – nej, så förödmjukar man ju sig inte! Trots att ett enkelt förlåt kan betyda så otroligt mycket både för trovärdighet och image.

Humble pie alltså! 😀 Humble pie ätit

pon_logo HÄR finns en länk till ärendet där du kan läsa om ”Anonymt personangrepp fick avsluta debatt”.
HÄR finns avbönen i Bbl/AT!

Gumman Tö I helgen som gick fick vi besök av en efterlängtad Gumman Tö! Snördroppar 6 febr 2016 Snödroppar på gång invid husknuten och ett underbart väder att så smått börja vårbruka i! 007

008 Bloggaren jobbade i mer än tre timmar ute på gården och termometern visade +8!

Bore mot Tö Men säg den glädje som varar beständigt… Kung Bore tog fighten med Gumma Tö och så här ser det ut idag… 024

Katten Felix som inte gillar snö och vinter satte sig att vänta på bättre tider… 018
Han gav upp och tog sig en tupplur istället… 023

025 För ”Än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står…”026

”Sov du lilla vide, än så är det vinter”. Sov du lilla vide

På tal om att äta Humble pie – så här säger Wikipedia om ödmjukhet:
”Ödmjukhet är en personlig egenskap. En ödmjuk person har en balanserad självuppfattning och är medveten om sina begränsningar.
Besläktade begrepp är frid , anspråkslöshet och respektfullhet. Varken den kristna medeltida filosofin i Augustinus tappning eller den aristoteliska dygdeetiken anser dock att ödmjukhet är en dygd.”

Ödmjukhet är alltså inte en dygd även om många anser det – så ock bloggaren. Bbl/AT har inte kommit dit än.

Eat Humble pie teckning

 

 

 

”Dispyten” som fällde tidningen…

ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Nyheter, Personligt!, Pressen, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Hurra Hurra! Bärgslagsbladet/Arboga Tidning får inte idiotförklara bloggaren!
Detta står nu klart sedan brevbäraren igår kom med beslutet från Pressombudsmannen (PO) och Pressens Opinionsnämnd (PON). PON 1

Vad handlar det om? Jo, det här: Susanne W Lindes insändare 26 maj 2015 Bloggaren ville i insändarform ha svar från Arbogas kommunledning på en del frågor om valet av två aktiva Sverigedemokrater som Årets Medeltida Brudpar 2015.

Frågorna som var enkla och återhållsamma fick inga svar från de styrande i kommunen men genererade däremot mängder av hatmail och även telefonpåringningar från SD-anhängare till bloggaren personligen. I tidningens pappersform och på nätet publicerades många motargument och Bärgslagsbladet/Arboga Tidning valde i den debatt som följde att publicera detta i papperstidningen:

Slutreplik från BMRH 3 juni 2015

Den anonyma insändaren säger, citat:
”Det gäller Susanne W Linde. Jag förstår att man kan ha ”otur när man tänker”. Om man har ”otur” varje gång borde man kanske be om hjälp för att kunna lära sig att tänka rätt?”

Bloggaren blev upprörd över detta påhopp och hennes barn tog mycket illa vid sig. Kontakt togs direkt med tidningens ansvariga – från insändarredaktören till chefredaktör och ansvarig utgivare.

Insändarredaktören vägrade be om ursäkt och ansvarig utgivare iddes inte ens svara.

Idag vet vi resultatet – bloggaren vann! Det är m a o inte OK att anonymt publicera ett personangrepp där den angripna dessutom namnges.

Ansvarig utgivare försvarar sig… PON 14 PO svarar: PON 15

PON 2PON 3

PON 4 PON 5 PON 6 PON 7 PON 8 PON 9 PON 10

PON 11 PON 12

PON 13 Svårt att läsa? Gå in HÄR och läs allt på PO:s hemsida!

Och det där med ”dispyt” – hur menar bloggaren då?
Jo, det handlar om en debatt på Facebook – också om tidningen och deras etik. En kvinna skriver upprört på Facebook hur hennes son i tidningen pekas ut som misstänkt vid en trafikolycka. Inlägget Hon skriver vidare: Nyhetschefen 1

Bloggaren blir, som många andra på Facebook, upprörd och skriver på Facebook: Inlägget 2 SwL

Detta svar kommer från nyhetschefen: Nyhetschefen 2
Bloggaren kommenterar och får svar…: Nyhetschefen 3 Citat Bbl/AT:s nyhetschef:

”Så du dömer hela vår redaktionella verksamhet efter en dispyt som du har haft med vår insändarredaktion till följd av ett kraftigt uppskruvat tonläge i debatten kring medeltidsbröllopet.
Vilken tur att inte du är journalist. Visst vill vi hitta de svart-vita tonerna, men att det finns grått däremellan kan man inte blunda för. Tror inte att du skulle må dåligt av att lite oftare försöka hitta de där nyanserna. :-)”

Bloggarens slutkommentar blev: Nyhetschefen 4

Eller rättare sagt – slutkommentaren kom igår och här på bloggen idag! PON 13 - Kopia

Det är tydligen inte lätt att vara ödmjuk… Tänk så enkelt och billigt tidningen kommit undan om de helt sonika bett bloggaren om ursäkt för ”dispyten”  den där dagen i juni förra året. Då hade tidningen sluppit schavottera och dessutom inte behövt betala 13000 kr exkl moms till PO och PON i s k expeditionsavgift.

Högmod går före fall!

Thelma
Chefredaktören har redan slutat.

 

 

Varför får vi inte säga att det handlar om män?

Brott och straff, Främlingsfientlighet, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Våld, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Män i gruppMän i grupp – känns det begreppet igen? Eller ska vi inte låtsas om det?

På fotbollsmatchen… Huligander på fotbollsmatch
I demonstrationståget… Huliganer politik

Det spelar liksom inte någon roll vad saken gäller… Huliganer fotboll Idrott –
eller något annat… Bild från Nordfront(Foto:Nordfront)

Huliganer som bråkar, slåss och uppmanar till mera våld och trakasserier. Kalllelse via FB - Kopia (Från Facebook)

Ur demonstrationsblad delat i Stockholm i helgen som gick: Kallelsen till demonstration

Hat och uppmaning till våld mot invandrare med låtsasmotivet att skydda ”stackars kvinnor”! Vilket har genererat mängder av protester från just kvinnor! ostensson+fb.jpg

INTE ER KVINNA! Inte er kvinna

Lägg därtill all statistik över misshandel, våldtäkt, mord – MÄN står för merparten av brotten.

Ändå tycker vissa att man inte får prata om att det handlar om män!? IMG_4402 - KopiaNej, det ska tassas på tå för just männen – eftersom ALLA män slåss ju inte och bråkar! Så därför får vi inte peka ut gruppen män som huliganer, våldsverkare eller ett stort hot mot samhällsordningen!
LÖJLIGT!

Bloggaren har en bror, två söner och känner många, många bra män som aldrig skulle spotta på tiggare, knäa en invandrare eller starta upplopp bara för att få slåss av random anledning.
Dessa män ihop med bloggaren tycker att vissa män i grupp är ett mycket farligt inslag i samhällen i allmänhet och det svenska just nu i synnerhet.
Mina män tycker att vi måste göra något åt saken och då inte tala om människor i största allmänhet utan om just den här gruppen män! VAD ÄR DET FÖR FEL MED DET??

Bloggaren blir vansinnigt trött på män som frågar som på Facebook ovan: ”- Menar du alla män”, så att bloggaren och andra som vill skapa ordning ska få skämmas och gulligulla om att ”- Nää då, inte menade vi alla män och inte kanske män alls då utan…vem då då…??”

Ännu värre blir det när kvinnor tar denna grupp män i försvar! VARFÖR DÅ? LÖSER VI PROBLEMET DÅ? FIXAR VI DETTA OM VI LÅTSAS SOM OM DET INTE ALLS ÄR FRÅGAN OM MÄN UTAN OM MÄNNISKOR I STÖRSTA ALLMÄNHET??

Bloggaren älskar män! Bloggaren skulle vilja att alla män var som bloggarens män. Bloggaren är mycket ledsen och besviken över att det inte är så utan att vi måste peka ut just den här GRUPPEN MÄN som de som förstör och förgör och som kommer att se till att det blir ännu värre om vi inte sätter ner foten!

Tänk er det omvända. Om vissa kvinnor i grupp utgjorde ett stort och farligt inslag i samhället. Finns det någon som tror att män inte omedelbart skulle peka ut gruppen kvinnor utan pardon! Det skulle inte vara något tassande eller förbarmande där inte. Så skärpning kvinnor!!

Huliganer Seriestrip - Kopia

SKÄRPNING! TALA OM PROBLEMET SOM DET ÄR! INGET HYCKLERI!

Män mot burka...
Svartklädda män demonstrerar
mot svartklädda kvinnor…

 

Alla pappor är skitstövlar!

Föräldraskap, Känslor, Lokalt, Personligt!, Relationer, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Kvinna med brödkavel Alla pappor är skitstövlar! Så kan man nästan tolka artikeln i Expressen som nu delas vilt på sociala medier.

Till alla pappor som inte lever upp till titeln –

så lyder rubriken på artikeln som sågar papporna längs med fotknölarna genom Sara Wigséns försorg. Sara Wigsen (Foto från Expressen).

Daddy and me Expressen ”Så – det här skriver jag till alla pappor som inte finns där. Det finns inga ursäkter. Det är inte ditt barns fel. Det är ditt fel och bara ditt fel. Du kan skilja dig från din partner men du kan inte skilja dig från ditt barn. Du kan faktiskt inte det.”, citat ur artikeln.
Du kan läsa hela krönikan HÄR.

Argt par Det handlar om skilsmässor.
Om familjer som går sönder. Skilda sängar Om barn som far illa när mamma och pappa inte längre håller ihop. Mamma flyttar från pappa

Vi har hört det förr. Vi har läst om det tidigare. Kvinnor har klagat och kommer att klaga igen på samma sak – frånvarande pappor. Arg kvinna 1

Visst, det finna många pappor som bara är föräldrar på pappret, kanske bara genom ett faderskapstest. Det finns pappor som aldrig träffar sin barn därför att de aldrig haft en relation till barnet eller kanske tappat den på vägen. Det finns taskiga pappor. Men det finns många bra och längtande pappor också!

Daddy please come home Det är aldrig ens fel att två träter! När mammor säger att barnen far illa av pappor som ”inte ställer upp” så har de själva stark del i att barnen mår dåligt.

Argt par 1 Hur många skilsmässor är lyckliga skilsmässor? Att det över huvud taget skulle existera lyckliga skilsmässor tror bloggaren är mer en fiktiv konstruktion. Det finns alltid förlorare och bittra ex.
OCH bitterheten slår hårt mot barnen. Gråtande flicka

Argt par 2 Visst, det kan vara bra att gå skilda vägar för barnens skull när mamma och pappa bara bråkar. Men att förstå att skilsmässan handlar om två vuxna som inte kan leva tillsammans längre är det viktiga! Där har barnen ingen skuld och ska heller inte behöva lida också efter skilsmässan.

Ilsken kvinna skriver på man En kvinna i Expressen tar ifrån pappor titeln ”Pappa”. Det är hårt! För hårt! När mamman ofta också har skuld i att föräldraskapet inte fungerar efter separationen!

Svartsjuk kvinna Kvinnor/mammor som inte kan acceptera att mannen/pappan numera inte ”tillhör henne” utan har ett eget, nytt liv.
Svartsjuka som svärtar ner även barnen!Arg kvinna 2
Arg kvinna med sms Kontroll av vad mannen/pappan håller på med, vilka han träffar och vad han gör i sitt nya liv. Svartsjuk kvinna bättre än detektiv
Svartsjuka som genererar osämja, avståndstagande och ännu värre – skitsnack om mannen/pappan inför de gemensamma barnen! Korkad ex text
Hela tiden skuldbeläggande av mannen/pappan – till exempel som nu – artikeln i Expressen som delas vilt av bittra, arga och svartsjuka kvinnor/mammor.

Svartsjuk kvinna text

Hur tror dessa kvinnor/mammor att deras beteende påverkar barnen? Mår barnen bättre? Får de en godare relation till sin far? Knappast!
Gråtande pojke Avståndet mellan pappa och barn blir större, relationen allt sämre och kanske först i en framtid när barnen börjar förstå – inse också mammans beteende – kan leda till att kontakten mellan pappa och barn blir bättre. Kanske även mamman skuldbeläggs då för en förlorad barndomstid med pappan.
Men då har många år gått. Mycken sorg passerat och många tårar runnit. Även hos pappan!

SÅ bra om svartsjuka, skilda kvinnor - text

Nej, det är inte ens fel när två träter! Alla kvinnor och mammor som genomgår en separation måste inse att nu är det ett nytt liv på egen hand som gäller. Ett liv utan mannen de tidigare haft vid sin sida. Bygga upp något nytt utan att hela tiden hänga på mannen. Bli självständiga – för sin egen skull självklart men allrahelst för barnen och deras uppväxt!
Sen behövs samarbete med mannen/pappan för barnens skull – inte motarbete! Att jämka, försöka, prova nya vägar – samarbeta! Eftersom ni skildes av en anledning – krävs det ansträngning för samarbete. Fixa det!
Barn vid grav Det finns faktiskt kvinnor/mammor som blir ensamma genom att mannen/pappan dör. Där barnen blir helt faderslösa. Dessa kvinnor klarar sig! Barnen också – och deras liv fylls nog med mer av fina, positiva bilder av mannen/pappan än hos de kvinnor/mammor som genomgår skilsmässa…

Som bilden lite längre upp säger: ”Att vara en bitter, svartsjuk, kontrollerande, tokig exfru är ute. Försök att bli en kärleksfull mamma till era barn istället.”

Det är närmast pinsamt hur osjälvständigt och beroende en del kvinnor beter sig. Gaska upp er! Ni klarar er lätt utan en man! Visa det nu och visa barnen! Sluta prata smörja om barnens pappa! Det leder inte till något gott alls. Glöm den f d mannen och börja leva! För er egen skull och er egen självkänsla men främst för barnen!

Pappa går från barn

 

011 - Kopia Bloggaren har själv varit med om en skilsmässa och vet att hennes egna känslor påverkade barnen även om hon försökte att agera objektivt. Vi är inte mer än människor! Men blir vi upplysta, tänker till och försöker lägga våra egna känslor åt sidan så gör vi barnen en stor tjänst och alla kommer att må så mycket bättre.

Så strunta i Sara Wigsén och hennes bitterhet och börja leva. För din egen skull och för era barns.

We can do it

Avslutningsvis lite bilder från det som symboliserar bloggarens nya liv! :-)

025 Lite nyinköpt krimskrams. 026 Och så den där halskedjan som betyder så mycket… 027 Love! Life! Love life!
Kärlek! Liv! Älska livet! Hjärta

 

 

 

Pressat! Om sliddersladder och verkligt viktiga nyheter i din tidning!

Äldreomsorg, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Pressen, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

PressenBloggaren tycker fortfarande att lokalpressen är tråkig. Pressat

Ena dagen så här: 031 Stort uppslag, ”Tryckt stämning” och tidningen intervjuar grannar som är rädda för en mördare. Publicerar bild på huset där morden ska ha skett…

Nästa dag: 001 Så mycket för den dramatiken! Bloggaren pekar på en liten spalt med denna rubrik: 002
Och visst är det en tragedi med två döda människor! Ännu mer tragiskt blir det när tidningen först spekulerar i dubbelmord och en eventuell mördare i området och intervjuer med rädda grannar och barn som inte törs gå ensamma till skolan. Innan någon vet vad som faktiskt inträffade. Tragiskt.

Tidningen fortsätter i samma stil… 008 Visst – det är oerhört dramatiskt och skrämmande med skottlossning – särskilt för den som blir beskjuten! Tidningen frågar grannarna…

Det här tycker bloggaren att tidningen ska hålla sig till! 003 Positiva reportage emellanåt! Med intervjuer av tacksamma människor – som i artikeln här om hjälpen vid den stora vattenläckan i Köping.

Vargen tjuter Sen är det ju svårt att undvika sådana här reportage i vår region… 010 Ja eller nej till varg…

Bloggaren som gjort slut med tidningen skriver inte längre insändare i ämnet. Det får bli i andra media! Vargtjut

Anledningen? Tja, det visar sig så småningom… PON möte 26 jan 2016

DN Bloggaren brukar tipsa om reportage och artiklar ur söndagsupplagan av DN – så ock denna gång! Igår fanns bland annat det här i tidningen: 021 En undersökning som gjorts visar att fejkad akupunktur gav samma positiva resultat som riktiga nålstick! Tja, hur kan man tyda det? Att lite vanlig vänlighet och ”bry sig om” ihop med lite handpåläggning och en kram kan hjälpa rätt så mycket. Kramas mera! Kramas mera

DN skriver också vad som stör turister på semester! 024 En undersökning visar att de mest uppretade turisterna kommer från Sverige vad gäller att spela musik, ta foton och filma andra samt prata med högtalaren på – allt med mobilen!

Men här kommer den viktigaste artikeln ur gårdagens tidning! 025 Ett vårdbiträde berättar sanning om den så kallade äldreomsorgen!

”Varje dag är en vanvårdsskandal” heter Sebastian Lönnlövs bok som du hittar HÄR!

028 Det finns ljuspunkter – personal som gör underverk trots ynkliga resurser och – tvärtemot vad alla SD-anhängare säger – invandrarna är de som huvudsakligen gör jobbet inom äldrevården!

LÄS ARTIKELN I DN – HÄR!

Slutligen – DN tipsar om att det snart är 30 år sedan Sveriges statsminister mördades. 022 Se HÄR – reportaget ”Nya bilder av en svensk ikon”.

Lite kattbilder också! 012 Bloggarens tre katter! Vilda Wilma längst ner, Felix i mitten och överst – a room with a view – Curry! 017

Ta det lugnt! Var rädda om varandra! Lite inte alltid på pressen! Extra read all about itOch KRAMAS MERA!! Kramande björnarPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.