Drug preguntas

Dagens predikan: Tänk…

Dagens predikan, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Tänk på vilodagen så att du helgar den!

Det tänker bloggaren göra! Amen!

Vila

Arbete pågår…

Allmänt, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Arbete pågår Arbete pågår…

Annat arbete än bloggande…

Vila Sen vila….

Är du Avis?

Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

009 Tack vare den här lilla fjädern kom denna stillsamma blogg till.

Avis är bloggaren inte! Varken avis som i avundsjuk – den åkomma finns inte hos bloggaren – och inte heller avundsjuk på Avis som hyr ut bilar i sommarhettan. Men Avis är också fågel på latin! Alltid lär man sig något nytt!

024 Det här är en Avis! :-) Gårdens egen! Fast egentligen heter den här kråkan Corvus cornix på latin, tillhör Corvus – kråkfåglarna.

Bloggaren är så glad över gårdskråkan. Vi respekterar varandra och det känns skönt att kråkan kan vara trygg nära oss. Kråkor är mycket kloka! Läs bland annat HÄR i Forskning & Framsteg om kråkfåglar!

Sen var ju fjädern som bloggen började med från en helt annan fågelart.

008

Mer blir det inte idag! Det är för varmt! Imorgon och på söndag blir det förmodligen sparsamt med bloggande. Då måste det jobbas med andra saker som tar tid.

Tycker ni dagens blogg hör till skräpet? 021 Ni kanske tycker att Assars tankar om fästmannens dikter i söndags kan passa in på dagens blogg?  Tja, då finns det ju digitala papperskorgar…

Dags att stänga ute hettan och stänga in sig med vad gården förmår! :-)

011

Heta turister – det går an!

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Caféer och matställen, Kultur, Lokalt, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Varm sol Är du en het turist? Ja, sådana finns det nog en hel del av så här i juli månad.Svettig turist

Tips om turistande står DN för i serien ”I verkets spår”. 016 Tidningen beger sig ut på resa till några platser utifrån kända, svenska litterära verk. I söndags var det dags för Carl Jonas Love Almqvists ”Det går an”.

Via Wikipedia får ni veta handlingen i boken:
”Under en resa med ångbåten Yngve Frey mellan Stockholm och Arboga, på en resa mellan Stockholm och Lidköping, förälskar sig sergeanten Albert och glasmästardottern Sara Videbeck i varandra. Men istället för att gifta sig kräver Sara att de skall leva i ett jämlikt äktenskap utan formell vigsel och utan delad egendom. Sara frågar i slutet av boken: Går allt detta an, Albert? Svaret blir: Det går an
.”

Denna radikala bok kom ut 1839 och gjorde att Almqvist blev av med sitt jobb som rektor och tvingades i landsflykt för sitt moderna tänkande! Läs mer HÄR på Wikipedia eller läs boken!
Boken finns i pocketupplaga för 55 kr på CDON.COMHÄR! Eller som ljudbok, till exempel via BokusHÄR! Gissa vem uppläsaren är!? :-) Självklart kanske – Gudrun Schyman! Ljudbok Det går an

Men Dagens Nyheter nu då! Jo, den litterära resan beskrevs i söndags. 015
Bloggaren var självklart nyfiken på beskrivningen om Arboga.
Så här skriver DN om staden i nutid: 017 ”Skulle man med hjälp av ett ekg mäta Arbogas puls en lördag klockan 16.45 så skulle man se en rak horisontell linje på monitorn. Ganska dött.”

Det är nog väldigt sant. Bloggaren känner också besviket att i vår fina gamla stad finns ingen ångbåt kvar på ån. Inte heller tuffar något ånglok förbi den alldeles för moderna järnvägsstationen… Borde man inte kunna göra lite mer? Lite bättre? Lite rätt?

019 Har du DN Plus kan du läsa hela artikeln HÄR!

Tips om att äta och bo i Arboga ger tidningen också. 020 Fast nog missade tidningsreportern att tipsa om det närmaste och bästa stället efter en tågresa till Arboga – Två Skator, cafét ett stenkast från stationen! Å andra sidan hade caféet stängt en lördag klockan 16.45… Skatornas öppettider

Het solOrkar man inte turista när termometern som här i Arboga visar på 34 grader så kan man trösta sig. Svettig sol

Snögubbe Trösta sig med att just idag
är det 5 månader till julafton!! :-D Julafton

JulTrösta sig – det går an!

Gifte du dig med fel person?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Kärlek, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Driver dagg Efter att ha förtrollat sig bort i drömsk bondromantik en eftermiddag i juli kastas man raskt tillbaka till verkligheten när man läser Ann Heberleins artikel i förra söndagens DN. 012
Du begick förmodligen ett stort misstag när du sa JA den där gången i kyrkan eller på rådhuset! Ann Heberlein konstaterar att – ”Vi gifter oss helt enkelt med fel person”.

013 Förblindade av galen kärlek grottar vi ner oss i motpartens förflutna – jämför favoritmat, musikintressen och annat ovidkommande när vi egentligen borde ställa frågan: ”- På vilket sätt är du galen?”

”Vi är alla störda på ett eller annat sätt och det gäller att hitta en person med en typ av galenskap vi kan leva med”, citat artikeln.

Kanske har hon rätt, Ann Heberlein? Statistiken talar sitt tydliga språk: ”Förra året slutade 25 100 äktenskap i skilsmässa. Det är den högsta siffran sedan 1975.”

Har du gift dig till rätt galenskap? Ja, man kan undra. Det slipper bloggaren tack och lov tänka på. Galenskapen är över.
Hela Ann Heberleins artikel om galna äktenskap hittar du HÄR!

014
Galet eller inte – den här skylten tyckte Jan-David och även bloggaren var bra! 023

På tal om tama djur – eller vilda? Så här tycker Vilda Wilma att den rätta sovplatsen en het sommardag ser ut: 003 Den vassa dörrmattan!? Katten är förmodligen fakir…

005 Temperaturen igår eftermiddag… Nu på morgonen är det härliga 14 grader och bloggaren vädrar korsdrag. Men snart är det dags att bomma igen och stänga inne den lilla svalka man fått till inomhus. Phu… Svettig sol

006

Vi ses igen imorgon. Då blir det fler klipp ur DN! Klipp Om den lilla sega staden Arboga016

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.