Drug preguntas

Gifte du dig med fel person?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Kärlek, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Driver dagg Efter att ha förtrollat sig bort i drömsk bondromantik en eftermiddag i juli kastas man raskt tillbaka till verkligheten när man läser Ann Heberleins artikel i förra söndagens DN. 012
Du begick förmodligen ett stort misstag när du sa JA den där gången i kyrkan eller på rådhuset! Ann Heberlein konstaterar att – ”Vi gifter oss helt enkelt med fel person”.

013 Förblindade av galen kärlek grottar vi ner oss i motpartens förflutna – jämför favoritmat, musikintressen och annat ovidkommande när vi egentligen borde ställa frågan: ”- På vilket sätt är du galen?”

”Vi är alla störda på ett eller annat sätt och det gäller att hitta en person med en typ av galenskap vi kan leva med”, citat artikeln.

Kanske har hon rätt, Ann Heberlein? Statistiken talar sitt tydliga språk: ”Förra året slutade 25 100 äktenskap i skilsmässa. Det är den högsta siffran sedan 1975.”

Har du gift dig till rätt galenskap? Ja, man kan undra. Det slipper bloggaren tack och lov tänka på. Galenskapen är över.
Hela Ann Heberleins artikel om galna äktenskap hittar du HÄR!

014
Galet eller inte – den här skylten tyckte Jan-David och även bloggaren var bra! 023

På tal om tama djur – eller vilda? Så här tycker Vilda Wilma att den rätta sovplatsen en het sommardag ser ut: 003 Den vassa dörrmattan!? Katten är förmodligen fakir…

005 Temperaturen igår eftermiddag… Nu på morgonen är det härliga 14 grader och bloggaren vädrar korsdrag. Men snart är det dags att bomma igen och stänga inne den lilla svalka man fått till inomhus. Phu… Svettig sol

006

Vi ses igen imorgon. Då blir det fler klipp ur DN! Klipp Om den lilla sega staden Arboga016

 

TV-svalka och svar på tal!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen, TV Inga Kommentarer »

Het solJust nu är det väldigt varmt! VARMT Och värre lär det bli enligt meteorologerna…

Värmebölja Se upp! Det är definitivt inte bra att ligga och pressa i stekande sol! Brandfara Dessutom är det stor risk för bränder i skog och mark. Bränder i skog och mark

025 Undvik solen – gör som Felix! Vänd solen ryggen! Lägg dig i skuggan! 027 Under lite lummig grönska kanske! :-)

Drick mycket också! Vatten Vatten är bäst!

Sen kan man ju helt sonika stanna inomhus när det är som varmast! Titta på TV! :-) 001 Gissa vilket program bloggaren tittar på!?
Skeden avslöjar! 002 Liksom den lilla behändiga brickan! 005 ”Tillbaka till Aidensfield” går numera både på TV4 och TV4Guld – se HÄR!

Driver dagg faller regn 1 Idag kommer bloggaren absolut undvika utomhusvistelse under tiden 14.50 – 16.30!
Driver dagg faller regn 2 SVT visar då ”Driver dagg, faller regn” – en gammal goding från 1946 med Alf Kjellin och Mai Zetterling! Driver dagg faller regn  3
Glöm jämställdhet och lika villkor – här är det gammaldags bondromantik som gäller!  :-) Och filmen är alldeles, alldeles underbar!! Så har bloggaren tyckt sen tonåren och gör så än idag!
För den som ändå missar filmen finns den på Youtube! Klicka HÄR!

Svar på tal så! Sankta Karins Örtagård Arboga Bloggaren skrev 29 juni om Arbogas fina örtagård centralt i stan.  Om alla små skyltar där med namn på de olika växterna. Då kom idén – varför inte ha små upplysningsskyltar också på södra sidan om Kungsgården!? 016 Ett överflöd av olika sorters rosor blommar och doftar där! Men vad är det för sorter??
Bloggaren skrev till trädgårdsingenjör Marina Glimsholt och fick också svar. Det här: ”Tack för ditt förslag. Vi tar till oss idén och hanterar frågeställningen i höst. Nu i sommar är det semestertider och vi har inte resurser till ett sådant arbete. ”
Bloggaren tog fasta på det där med semestertider och bad Marina att försöka komma ihåg att meddela hur det går med förslaget och det lovade hon.
014 Fortsättning följer!

Fler svar! Den 19 juli berättade bloggaren om Fotografiska i Stockholm och den goda maten på utegrillen där. Men vad var det för fisk?? Durad - grillad på Fotografiska
Sara på Fotografiska har nu svarat och sagt: Durad, en fisk som lever i Medelhavet! Bloggaren fick via KristinaFacebook veta att den i Grekland och Albanien också kallas Dorado! Kärt barn – många namn! :-D
Svårt att hitta recept dock – den som så vill kan leta via till exempel Google.

Bloggaren ska försöka ta det lugnt idag. Det blev lite för mycket trädgårdsarbete igår i den då 31-gradiga värmen… 026 Softa istället i skuggan som Felix – eller helt enkelt stanna inne. Ja, inomhus blir det, som sagt, i eftermiddag av synnerliga skäl! ;-)

Avslutar med Glasblåsargårdens egen brinnande buske – som på Moses tid!
Men nej, det är ingen brandfara! Det brinnande står den nedgående solen för när den lyser över gården.

028

 

 

 

Ska du rösta på DP i höst?

Dagens predikan, Demokrati och rättvisa, Djurrätt, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Natur, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Rösta Vilket parti får din röst den 14 september?
Dagens predikan handlar om ideologier.
Gröna vågen på 70-talet skapade nya gröna partier runt om i Europa och 1981 bildades Miljöpartiet i Sverige. Fokus på klimatfrågor och miljö – nog så viktigt!

Feministiskt initiativ - Fi – kom 2005 för att göra kvinnors röster mer hörda och få till en jämställdhet värd namnet.

2006 bildades Piratpartiet - ”Partiet står för personlig integritet, fri kultur och begränsning av upphovsrätt och patent” – läser jag på Wikipedia. Det handlar om nätet – datorer och annat.

Uppstickare som sätter fingret på viktiga frågor som de gängse partierna tar alltför lättsinnigt på.

Nu är det dags igen! 004
Känner ni inte till loggan? Den står för Djurens parti!

Så här kan man läsa på Djurens partis hemsida, citat:
”Varje år slaktas drygt 85 miljoner djur i Sverige för att bli kött. De svenska lantbruksdjuren lever ofta under mycket hårda förhållanden. Enligt den svenska djurskyddslagen ska alla djur skyddas från onödigt lidande och ha rätt att bete sig naturligt. Idag finns det få spår av djurskyddslagen inom livsmedelsindustrin- eller i andra miljöer såsom pälsindustrin eller forskning.” Läs mera HÄR!

Bloggaren prenumererar på den här tidningen: 007
I det senaste numret kan man läsa om just Djurens parti! 002 Bloggaren håller med om att det är dags att också sätta djurvärn i fokus! Göra djurrättslagar till mer än en skrivbordsprodukt sällan använd. Sätta stopp för kryphålen som gör att djurhållare kommer undan!

Övergiven kattunge - Djurens parti Förutom frågor om försöksdjur, cirkusar, djurtransporter, slakt och mycket mera – skriver DP bland annat att i Sverige räknar man med att det finns 50 – 100 000 övergivna katter!

Djurens parti tar djurens parti! Läs mer om Djurens parti HÄR!
Vill du beställa valsedlar! Sänd e-post till info@djurensparti.se

I tidningen VEGO finns också det här: 005 Om organisationen ”Köttfri måndag”! Att inte äta kött en dag i veckan borde knappast vara särskilt jobbigt. En dag kan bli flera dagar. I tidningen finns massor av härliga vegetariska recept!

En ersättningsguide att klippa ur finns också: 008 Hur du ersätter till exempel smör, mjölk, grädde och ägg i matlagning och bakverk.
Läs mera om tidningen VEGO HÄR! Du kan beställa lösnummer eller en prenumeration!

Sverige är ett härligt demokratiskt land där ideologier kan sticka upp och bilda partier! Vilket parti får din röst i september?

Blågula smultron

Närmiljö! 018 Till sist lite från bloggarens egen: 015

I allt det grå och nötta kan något annat sticka upp! 010

En röd ros! 012 Så vacker att värna. 014

016 Penséer bara på våren – varför då? De blommar ju hela sommaren ända till hösten! :-) 017

Söndagens predikan om ideologier är slut. Vad är viktigast i livet för dig? Vilket parti får din röst? Tänk till ordentligt – du har en enda chans den 14 september.

020

 

Turistmål bara 90 minuter bort!

Allmänt, Caféer och matställen, Lokalt, Mat och Dryck, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

020 Stockholm! Utsikt från Slussen mot Gröna Lund. 021

062 Ett fantastiskt turistmål – bara 90 minuter bort!  Om man bor i Arboga!
Bloggaren har besökt det förr – Fotografiska museet i Stockholm! Fotografiska Här en bild från februari 2013.

Men nu är det juli och vi började med Grillen030 Fotografiska Grillen!

022 Lite att dricka innan maten var klar.
Dottern tog fisk! 026
Bloggaren tog lammkorv! 027 Tillbehören fanns i buffén!  023 Hur gott som helst! 024 Potatis, sallader… 025…och såser.

Lägg sen till en fantastisk utsikt över Saltsjön! Där gled ett vikingaskepp förbi!! 028

Sen utställningen! Eller rättare sagt utställningarna! Sebastiao Salgado, Isaac Julien, Lisa Ross, Dana Sederowsky och Lu Kowski! Bilder och filmer! Ingenting lämnade en oberörd! Här följer ett urval!

031 Lisa Ross!

038 Isaac Julien! 039

Dana Sederowsky! 032  ***** 033  Bilder om kvinnor. 035 ***** 034

Sebastiao Salgado tog oss med till avlägsna platser 050 och ursprungsbefolkningar! 042 Det gav verkligen perspektiv. 040 Från nordligaste Sibirien till Brasilien och Afrika. 051

Lu Kowski visade ångest genom foton – utställningen ”Melancholia”. 052

057 Tankeställare! Upplevelser! Dramatik. Allt på Fotografiska!  Även toaletterna är dramatiskt svartvita! 054

En upplevelse – att göra om och om igen – med nya utställare och nya bilder! Bara 90 minuter bort.

fotografiska 2 Klicka HÄR för att komma till Fotografiska! Och HÄR för den goda maten!

Utegrillen

Varg och vila

Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Ylande varg I gårdagens blogg skrevs det om vargar och om att Västmanlands vargflockar utökats. 021 Bloggaren tycker om vargar och vilda djur vilket inte gillas av alla läsare. Oftast är det varghatarna som kommenterar och då naturligtvis anonymt men här om dagen kom ett fint inlägg som bloggaren gärna vill lägga ut på den här bloggen:

Varg ensam ”Rovdjur såväl som människa ser till sin överlevnad med vetskapen om den enes död = den andres bröd.
I Canada träffade jag en gammal man som varit ” trapper ” längs sin jaktlinje med gevär, ej onödigt mycket packning trots otroliga strapatser i stormar, kyla o ibland sjukdom.
Han var ljushårig med klarblå/grå ögon, påminnande om vargens något stålgrå ögonfärg i dagsljus.

Hans berättelse i korthet om sitt liv i vildmarken som var hans ”hem” beskrev han helt kort med att vargen accepterat honom som en del i sitt jaktområde p.g.a. att han inte dödade vargar trots sin förmåga/överlägsenhet med sina blixtar.

Vid långa tider utan byten fällde trappern vid tillfälle en moos/älg till vargarna för att ej själv bli betraktad som föda medan han vittjade sina fällor.
Varg o människa levde sida vid sida. Slutet av hans berättelse blev över min förmåga då han sa att,- ” Vargarna känner när mitt hjärta skall sluta slå men i vargens hjärta finns ingen ondska och en vacker dag käkar dom väl upp mig! Ha ha ha ha!

Sade han o vem vet? Kanske smakade gubben gott på vargavis ändå?!
/Bernt”    VARGTJUT

Tack Bernt! Det tycker bloggaren var en fin berättelse. Två vargar
Det går självfallet att leva sida vid sida med vilda djur om man visar varandra respekt. Den respekten baserar sig naturligtvis på människans förståelse för djurs instinkter och att inte sätta mänskliga känslor och beteenden på djur! Varg på berg

Klicka HÄR för att läsa mera om vargen på Svenska Rovdjursföreningens hemsida!

Varg med ungar

Vila Dags för lite paus och vila igen. Avslutar bloggen med en strip av Hans Lindström ur förra söndagens DN.
Den gillas mycket! Som zebran längst ner vill bloggaren vara och hoppas att fler vill! ;-)

028

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.