Drug preguntas

När det blir tvärtom! Om röster inför valet.

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Äldreomsorg, Dagens predikan, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Partier Idag måste det bli en lite politisk predikan! För visst är det märkligt att det liksom kan bli tvärtom!
Bloggaren tänker på valet i höst. Hur hon av omtanke om de svaga i samhället vill få till en ny regering – en rödgrön – men hur samma önskan genererar en röst på ”blågrön samverkan” i Arboga, bort från nästan hundraårigt rött styre.

Skolbarn Det viktigaste vi har är barnen! Barn som ska växa upp, bli harmoniska och kloka vuxna för att ta över samhället. Hur behandlar vi barn? Ledsen pojke Bloggaren har i färskt minne sina egna barns skolgång i Arboga. En berättelse från den har tidigare publicerats här på bloggen och även i Magazin24.

hyperaktivt_barn Vad händer när inte alla barn får undervisning och stöd i skolan – trots att de enligt skollagen har rätt till utbildning? Hur går det för de elever som skolan bestämt  ”inte passar in”?

Ledsen tonåring Barn, ungdomar, elever och skola måste vara det absolut viktigaste i samhället!

Det finns flera grupper som kan räknas in bland ”svaga i samhället” – de som har det svårast. Bloggaren väljer dock en grupp – de gamla! Gammalt par
Gamla människor som varit med att bygga upp vårt svenska samhälle! Vad får de för ålderdom? Vilken hjälp får de av till exempel Arboga kommun? Gammal och trött

Hemtjänst 1Arboga har en hemtjänst med personal som försöker göra så gott de kan men där många fel och misstag uppstår. Felen beror inte på den duktiga personalen utan på bristande information och tid!

Det är oerhört skrämmande att uppleva detta som anhörig. Bloggaren kan bara ana hur gamla och sjuka har det där inga anhöriga finns nära som kan rycka in.
Trött gammal man

Är det så här vi vill ha det? Tycker vi att det är OK att ”köra rött” även i höst av ren slentrian eller kanske partipiska? Bloggaren tror att omväxling endast är av godo.  Att det krävs nya tag, nya sätt att se på saker och ting i Arboga!
Röra om lite i den politiska grytan! Röra i gryta

Rösta Nu har ju bloggaren lite tur – hon kan rösta grönt rakt av! Grönt på riks för en ny rödgrön regering och grönt på hemmaplan för nytänkande ihop med M, Fp och Kd. För se partipolitik ser väldigt olika ut när det kommer till kommunala angelägenheter!

Hur tänker du? Du har chansen nästa månad! Hur vill du ha det? Vad tänker du om barnen och framtiden? Skolbarnen Och hur känner du för de som gjort sitt, som byggt upp vårt fina land? Hemtjänstens händer

Valet är ditt!
Partier

 

 

Seg lördag med spa? Och efterlysning!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, EFTERLYSNING!, Lokalt, Nyheter, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

029 Vad gör man en seg lördag om man själv känner sig otroligt seeeg!?

Tja, dotterns hemmaspa kanske? 017 Ha ha ha, en syn för gudar!

Den kletiga smeten i ansiktet består av mosad avokado och honung! 019
Lika bra i kroppen som utanpå! :-D 020

Slöa kan man göra också – som slöa Felix! 001 Han blir SÅ glad om man vill slöa intill! 008

På tal om katter – så har vi en förrymd sådan! Curry Curry!

Han ”försvinner” då och då men kommer alltid tillbaka – matvrak som han är! Matvraket Curry Vi har inte varit oroliga för vi var helt säkra på att han gick till snälla grannen! Efter telefonsamtal igår fick vi veta att så inte är fallet!
Nu vill vi gärna veta om något sett till Curry!? Curry på gården 1 En lagom tjock katt i sina bästa år!

Curry blir 9 år i november, är en kastrerad hankatt som har halsband såväl som märkning i ena örat. Han är mycket snäll men lite skygg för främlingar. Vistas förmodligen centralt, nära Kinarestaurangen och där omkring.

Vet någon vart han går eller var han finns – meddela bloggaren!

Ytterligare en efterlysning! Huset exteriör - Kopia Någon som vill hyra en stor 1:a i Märsta – möblerad i andra hand!? Ledig 1 september! Hör av er till bloggaren om det också!

Ha en skön, seg lördag!

023

Bättre fly än illa fäkta!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Kort blogg idag. Igen! Men i alla fall – en blogg! :-)

Kattslagsmål Arga katter får rivet skinn, heter det!

Så kan det vara! Wilma och Felix tar fönstervägen

Bättre fly än illa fäkta – är ett annat talesätt! 014

Allra bäst är nog att bida sin tid. Sätta in stöten där den tar bäst – välja sina strider – och allt vad klokt som sagts!

023

Och detta har självklart ingenting med stundande val att göra! ;-) Polsk riksdag ”Polsk riksdag” – också ett talesätt och med anledning av den bilden undrar bloggaren lite trött: - Vars är brudarna?? Vars är brudarna Suckar och funderar på om inte en röst på jämställdhet är den allra bästa i höstens val.

Under tiden – vila…Vila

Om 1 månad smäller det! Bland blommor och fullmåne…

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Bröderna katt och Vilda Wilma, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Natur, Personligt!, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

060 Idag är det den 14 augusti. Om 1 månad – den 14 september är det val i Sverige! Bloggaren tycker inte att det märks särskilt väl. Man kan undra om luften gick ur politikerna efter EU-valet i maj!?

Men så är det i alla fall: VAL om en månad Känner du dig vilsen, söker information – börja med att gå in på Valmyndighetens hemsida och läs på. Sidan hittar du HÄR!

Partier Vill du veta mer om hur du ska rösta? Vilket parti som bäst speglar dina åsikter? Prova en av alla så kallade ”valkompasser” som finns – HÄR är den i DN!

Kartan ovan på partier har dock inte med alla – bloggaren tänker bland annat på Lotten Fi och på Djurens parti Feministiskt initiativ liksom nykomlingen Djurens Parti. DP hittar du bland annat på Facebook.

063 På tal om politik så kom bloggarens insändare med i Magazin24 igår!
Den insändare som Arboga Tidning inte ville publicera. I omtanke om lärare som kunde känna sig kränkta…

062

Insändaren hittar du i bloggen den 24 juni 2014 – ”Skolminnen – en hemsk tid i Arboga” - HÄR!

När bloggaren gjorde valkompassen i DN stod skolfrågorna högst på agendan. Man kanske kan säga att bloggaren blev en väldigt röd gröngöling av valanalysen att döma! ;-) Gröngöling

När en bild säger mer än ord! 065 Det här tycker bloggaren är en mycket bra bild ur Magazin24 igår! Fotot är taget av Stefan Lindgren och artikeln handlar om en av de många grupper som jobbade hårt under den stora branden i de Västmanländska skogarna. På bilden vilar några av de trötta hjältarna en stund.
064 Josef Bengtsson på Magazin24 skrev artikeln.

Fullmåne var det här om natten. Då smög sig bloggaren ut i bara särken för att ta ett foto. 028 Tyvärr blev det sannerligen ingen pangbild – men här är månen över Stureparken. 026

Blommor så – en lisa för själen. 030 En fullmåneskväll…

Och i dagsljus. 067 De älskade pelargonerna! 046 Bloggaren har en grön inställning politiskt men verkligen inte ”gröna fingrar”. 015 Trots det har denna azalea – azaleor anses särskilt svårskötta – klarat sig år efter år och blommar nu igen! 059 Säkert mer tur än skicklighet.

Misommarblomstren såg ut att vissna ner och tyna bort ihop med penséerna från i våras. Men ut på gården och med rejält med vatten – ett under har skett! :-) 011

Så där ja, idag lyckades bloggaren åstadkomma en blogg! Nu är det dags att ta plats bredvid de här två katterna! Trött Wilma Wilma!

Och Felix!! :-) Felix och jag 13 aug 2014

Med lite tur kan ni få läsa flera bloggar framöver. Håll tummarna för orken hos bloggaren!

 

 

Adel, präster, borgare och bönder!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Dagens predikan, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

056 Söndagens predikan är här!
Ängeln pryder de små kassar man får om man köper saker från den vitryska nunnan i Ahlöfsparken. Se längre ner i bloggen!

Det blir bara ett bildsvep över Medeltidsdagarna i Arboga. Inte så bara – håll till godo!

015 Det stora paradtåget! 016 Adel, präster, borgare och bönder – och en och annan riddare!
017 Konungen själv! (Stig Eriksson)

Paradtåget var dock väl kort detta år. 018 Mobilisering nästa år Arbogabor!

023 Stora Torget. 024 Vy mot Västerlånggatan.

Det här oroade bloggaren: 026 I det stora folkvimlet var den här personen inte orolig över ficktjuvar! Hur enkelt som helst för en ohederlig att snappa åt sig både smartphone och tjock plånbok!

Västerlånggatan innan värsta anstormningen: 027

Här om dagen visade bloggaren kyrkparken nedanför Heliga Trefaldighets kyrka: 015

038 Intåg mot Ahlöfsparken och de välfyllda marknadsstånden! 028 Här finns allt – kläder, smycken, svärd, mat och dryck! Nytt för bloggaren var detta: 047 ”Jädersbruks Medeltida Måltider”. Fisksoppan ska provas idag!

042 En ung nunna från ett kloster i Vitryssland sålde vackra föremål där behållningen går till utsatta barn och funktionshindrade i Minsk med omnejd.
Något av allt hon hade att sälja: 043 Och lite till. 044
Det gick också att skänka pengar direkt till S:t Elisabeths Kloster: 041

033 Korgen blev full av både mat, dryck och presenter.

Medeltidsdagarna gör sin sista dag idag. Marknadsstånden öppnar klockan 11 och slår igen 16.00. Kom gärna till Arboga och njut! Söndagen predikar frid och omtanke om alla.
HÄR hittar du Föreningen Arboga Medeltids hemsida med dagens program och HÄR Arboga kommuns sida!

Tack kära mor för buketten i fredags.
Den och omtanken fick till denna blogg idag.

007Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.