Drug preguntas

Kaxig eller clown? Och lite tidningsklipp, Stockholms Stadsmission mm

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, INSAMLING!, Lokalt, Mat och Dryck, Psykologiskt, Sverige & Världen, VIKTIGT! 1 Kommentar »

038 Kör du den kaxiga stilen – eller är du gängets clown? Clown 2

Bloggaren tänker på olika stilar, masker, som vi bär. En kaxig uppsyn döljer ett osäkert inre.
Hur professionella komiker ofta inte alls är särskilt roliga privat – snarare kanske tvärtom.

DN tar upp just detta i söndagens tidning i samband med jobb. 037

På jobbet och på fritiden finns de där – kaxiga typer som kanske inte är så tuffa när det sen verkligen gäller. En mask för att dölja osäkerhet och rädsla för tillkortakommanden.

Samma sak med clownen. Clown Killen som skämtar jämt och som kommer med de fräckaste kommentarerna är inte så självsäker när det blir allvar av.

Att inte våga vara den man är! Varför är det så?
Naturligtvis finns det lika många svar på det som människor men det hela kommer säkerligen från uppväxten, från händelser. Bakom masken kvinna Minnen och erfarenheter får oss att vilja gömma oss och inte visa vårt verkliga sårbara jag. Bakom masken man Vi vill inte avslöja oss. Avslöja att vi är vanliga människor av kött och blod med fel och brister som alla andra.
Vi anser oss inte vara tillräckligt bra som vi är. Då åker masken på!Masker

Tuffaste tjejen är en liten, liten flicka inuti. Fräckaste killen är en ganska liten kis bakom alla sexskämt och skratt.

Så sorgligt. Masken Som bilden säger här intill: ”Om du bär en mask tillräckligt länge börjar du glömma vem du är bakom den”

Men verkligheten hinner alltid ifatt en. Kanske inte bland de där ytliga vännerna men alltid i den egna ensamheten. Kanske vi tror att vi är annorlunda. Att just jag är särskilt svår och udda. Glöm det! ALLA bär på minnen och erfarenheter som gett oss törnar. Så våga vara den du är!

VÅGA VARA DEN DU ÄR! Alla har vi våra fel och brister – det är inte så farligt! Du duger

Våga vara dig själv Våga! But firsk love yourself

Joharifönster är en psykologisk modell för att karakterisera olika sätt att kommunicera. Johari fönster Intressant om vad vi vet om oss själva och vad vi inte vet! Och vad andra känner till om oss som vi inte själva gör. Läs HÄR Wikipedia om Johari fönster.

HÄR hittar du DN:s artikel om kroppspråk!

Lite annat också vill bloggaren hinna med! 034 Den här annonsen i dagens DN hamnade lite fel… Under bilden på frysande flyktingar peppas vi att boka julbord och beställa presentkort för ”gastronomisk upplevelse”036 ”Finaste julgåvan” säger annonsen.

Bloggaren kan tänka sig en hel del mycket finare julgåvor! Stadsmissionen i Stockholm får en sådan julgåva! 008
006 Så här står det i deras senaste tidning: 007

003 Stadsmissionen i mobilen.

Sagt och gjort! 033 Coca-Cola. 027 Spana in PET-flaskan! 025 Skruva av korken! 028 Läs av koden! 029 Registrera koden i mobilen! 030 Klart! 031

Det finns massor av fina julgåvor du kan ge! Stockholms Stadsmission hittar du HÄR! Och HÄR om samarbetet med Coca-Cola. Utöver den finns det många, många fler som blir glada om du skippar ett av alla julbord och tänker med hjärtat istället.

040 Djurskyddet Sverige har mycket bra i sin tidning och gör mycket gott! Ett tips från tidningen är en app som varnar för viltolyckor. 005 ”Viltolycka” finns gratis att hämta som app till din mobil.

Världsrekord! 001 Fastighetstidningen tar upp ett försök till inte speciellt roligt världsrekord. 002 Klippt ur texten: 002 - Kopia Du får en bostad på 1 vecka bland annat i Oslo men i Stockholm får du vänta 8,4 år!
Bloggaren tror dessutom att 8,4 år är alldeles för snällt tilltaget. Det dubbla kan nog tänkas…

009 Inte bara Stockholm022 Frostig snö på gräsmattan och -7 imorse här i Arboga.
Då blir Vilda Wilma så här trött. 014 Och fortsätter att softa och slumra vidare intill det varma, sköna elementet. 012

Bloggaren fick en vinst här om dagen! Turen gjorde så att denna fina plansch hamnade här hemma! Joxon ”Tyvärr kan inte min fru vara hemma med vårt barn eftersom hon tjänar mycket mer än mig”.
Planschen är gjord av Johan LindströmJoxon Design som ni hittar HÄR! Tack Johan!

013 En blogg är producerad igen! Plötsligt händer det!
Ta hand om er och var inte rädda för att tycka om er själva! Du är bäst som den du är! Hjärta

Be good to yourself

Älska dig själv

DU duger precis som du är

Hjärta

 

 

Je t’aime

Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

005

Bloggen har nästan bara bilder idag.

001  DN 2015-11-15

Bilder ur dagens DN. 006 Söndagens Dagens Nyheter ägnas nästan uteslutande åt terrordådet i Paris i fredags. 003

004 Tidningen rekommenderas! Läs den idag! HÄR på nätet.

Varför Paris och Frankrike? 007 DN:s Olle Svenning ger sin förklaring.
Del ur hans text:
Europeiska politiker anpassar sig till de allt mer framgångsrika högerextremistiska partierna, säkert helt beredda koppla samman terrordåden i Paris med en alltför liberal flyktingpolitik. Terrorattackerna är dödliga exempel på det som kallas ”spänningens strategi”. Den skärper repressionen, ökar misstänksamheten, splittrar befolkningen. Terrorn pekar mot kaos.

För några veckor sedan fyllde den radikala veckotidningen Nouvel Observateur sin första sida med rubriken: Har tredje världskriget redan börjat?”
Läs hela artikeln HÄR!  Paris Tour Eiffel

Annat värdefullt innehåll! 009 Fotografen Alexander Mahmoud berättar med bilder och dagbok.

Blondinbella! 008 Om bloggaren Isabella Löwengrip som gått ur Moderaterna och berättar varför. HÄR kan du läsa intervjun på nätet.

011 Bloggaren känner värme, styrka och solidaritet när sociala medier som Facebook svämmar över av blå-vit-röda foton. 010 Alla vänner som ändrat sina profilbilder i stöd och medkänsla med det franska folket.
Men bilder och sympatiserande texter räcker inte. Vi måste tillsammans agera mot terror och för en värld värd att leva i.
Je t’aime – Jag älskar dig!

Franskt hjärta

 

Botten Bbl/AT!!

ARBOGA, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

När människor flyr för sina liv och empatilösa, fega krakar samtidigt bränner ner flyktingförläggningar påhejade av Sverigedemokraterna och deras anhang – då fegar Bärgslagsbladet/Arboga Tidning ur!

Så här ser en av sidorna i dagens Bbl/AT ut!

Pinsamt Arboga Tidning

Tidningen publicerar en främlingsfientlig annons men gör samtidigt någon sorts halvmesyr där ansvarig utgivare Thelma Kimsjö högst upp till höger påtalar felaktigheter i annonsen och att den ”piskar upp stämning” – men tillåter ändå publicering. Botten Bbl/AT!!

Arboga har flera gånger fått sin flyktingförläggning attackerad och kommunen är den med högst anmälda hatbrott i Sverige – ändå tillåts denna typ av fortsatt uppvigling! Skandal!

Citat från SVT: ”Av alla Sveriges kommuner är Arboga den kommun där det anmälts flest hatbrott under förra året. Arboga placerar sig före Stockholm med 295 hatbrott per 100 000 invånare. Det visar ny statistik från Brottsförebyggande rådet.”
Läs hela artikeln HÄR!

Mest hatbrott i Arboga 2014
(Foto från SVT:s artikel.)

Det finns andra tidningar som vågar! Västerbottenskuriren valde att stoppa annonseringen! Se HÄR!


ingvar-naslund-webb2Läs HÄR vad Västerbottenskurirens chefredaktör Ingvar Näslund skriver! Citat ur artikeln: ”Annonsförslaget har ett aggressivt tonläge, den innehåller överdrifter och är inte trovärdig. I det bekymmersamma läge Sverige befinner sig är detta inte ansvarstagande”

TACK för att det finns ansvarstagande tidningar! Synd att det inte gäller vårt område!

Tankar på Fars Dag

ARBOGA, Djurskydd, Föräldraskap, Kärlek, Lokalt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar..., VIKTIGT! Inga Kommentarer »

009 Fars Dag 
En dag att hylla vår pappa – om vi har någon…Flaggan imorse från FB
– Klart alla har en pappa! Jo, det krävs en man för att göra ett barn men det betyder inte att alla barn har en pappa, en närvarande pappa. Inte pappa En pappa som finns där, som har funnits där – hela tiden. Som tar sitt ansvar som far. Som delar glädje och sorg, som stöttar, peppar, tröstar och kramar. Villkorslös kärlek.

Man går iväg Fäder kan försvinna spårlöst. Av olika anledningar. Gör så att barnen mister kontakten. Försvinnande fäder Så att pappor mister sina barn.

Det finns pappor ”på deltid” också – pappor som alltför sällan ser sina barn. Sällan pappa

Sen finns det vanliga pappor – sådana som vi vill ha. I love daddy Som finns där alltid.  Pappa Som firas just idag.

Sen finns det pappor från det förflutna. Bloggarens egen far  Pappa Göte 25 år – här 25 år, passfoto för första gången, på väg till Paris på skolresa. Några år senare blev han min pappa. En klok, underbar, älskad pappa som alltid fanns där för mig! Alltid – trodde jag… Pappa vinkar hej då augusti 2012
Idag kan jag inte längre krama min pappa…011 Buketten till far placeras i vas på kyrkogården. Jag tänder ett ljus i tacksamhet över min far.

Där ute på kyrkogården tänkte jag på livet och på döden. Tänkte på en sekvens ur en deckare på TV. tystvittne En steril obduktionssal. Hur vi automatiskt ”köper” filmer och serier med hanteringen av döda. Det slog mig att en dag är det jag som förvaras i ett bårhus… Obduktion Jag rös och tänkte på hur kort livet är. Hur viktigt det är att ta tillvara alla dagar.

Krama din pappa idag! Är han långt borta – ring honom!  Gammal pappa Tala om hur mycket han betyder för dig. För det kommer en dag då allt är försent…

Älska mer! Hata mindre. När jag åkte från kyrkogården spelade Spotify den här melodin med Beatles. All you need is love ”All you need is love” – allt du behöver är kärlek!
Så sant! Så mycket lättare livet blir om vi älskar mer och hatar mindre! Om vi glömmer oförrätter, slutar var bittra, går vidare och förlåter, kramar och älskar igen.

013

HÄR kan du lyssna på Beatles och ”All you need is love”. <3

Alla ni pappor – närvarande och frånvarande – tänk på dessa kloka ord: Nature makes you a father Love makes you a dad ”Nature makes you a father. Love makes you a dad”.

Det finns tid för förändring! Att ändra sig till det bättre. Att välja nya vägar – hitta rätt igen. Dont look back you are not going that way

Lite lättsamt också på slutet. Tidningen ”Grannliv” nummer 4 har utkommit. 002 Om man handlar på Lantmännen/Granngården kan man automatiskt få tidningen i sin brevlåda. Det här bjöds det på i detta nummer – bland annat. 006 Pyssel! 007 Och lite julstämning! Det är bara tre veckor kvar till första advent! 005

Och något jätteviktigt som gör att du självklart ska handla på Granngården!! 003 Så här säger bilden: ”Stöd djurskydd. För att fira en miljon medlemmar skänker Granngårdenbutikerna landet runt presentkort till lokala djurhem.”
Vidare i texten: ”Fram till årsskiftet kan du som kund själv bidra genom att välja att avrunda ditt kassabelopp uppåt till valfritt belopp. Insamlingen pågår för fullt och när detta skrivs är vi uppe i över 100 000 kronor.”

HÄR kan du läsa mer om insamlingen och lokalt är det ”Kattvännerna i Köping” som får bidraget!

Ha en fortsatt fin söndag. Tänk på pappa! Tänk på dina barn! Visa KÄRLEK!

019

 

 

 

Skynda att älska…

Filosofiskt..., Högtider, Kärlek, Lokalt, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

003 ”Skynda att älska….”

Rader ur ”Höstvisa” av Tove Jansson. Hela texten lyder så här:

HÖSTVISA

Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött,
nu blir kvällarna kyliga och sena.
Kom trösta mig en smula, för nu är jag ganska trött,
och med ens så förfärligt allena.
Jag märkte aldrig förut, att mörkret är så stort,
går och tänker på allt det där man borde.
Det finns så mycket saker jag skulle sagt och gjort
och det är så väldigt lite jag gjorde.

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörkna minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommarn slut

Jag letar efter nånting som vi kanske glömde bort
och som du kunde hjälpa mig att finna.
En sommar går förbi, den är alltid lika kort,
den är drömmen om det man kunde vinna.
Du kommer kanske nån gång, förr’n skymmningen blir blå,
innan ängarna är torra och tomma.
Kanske hittar vi varann, kanske hittar vi då på
något sätt att få allting att blomma.
Skynda dig …

Nu blåser storm därute och stänger sommarns dörr,
det är försent för att undra och leta.
Jag älskar kanske mindre, än vad jag gjorde förr
men mer än du nånsin får veta.
Nu ser vi alla fyrar kring höstens långa kust
och hör vågorna villsamma vandra.
En enda sak är viktig och det är hjärtats lust
och att få vara samman med varandra.
Skynda dig …

Kärlek Så vackra ord och så kloka. Skynda att älska!
Och bloggaren tänker inte först och främst på älska som i fysisk kärlek utan om att visa kärlek på andra sätt – det finns så många. Kram

Visa ömhet och värme mot allt levande. Ta tillvara tiden innan allting är försent…

Mormor och Jakob augusti 2012 En mormor och ett barnbarn – krama medan tid är!
En av bloggarens söner kramar sin älskade mormor…

En dag är allt borta… Pappa vinkar hej då augusti 2012 Pappa vinkar hej då… En tid som fanns en gång…

006

Tänd ljus Tänd ljus denna Allehelgonahelg! Tänd ljus inte för att du ”ska” utan för en stunds stillhet med tankar och minnen. Ljus och minnen

Men ta också tillvara medan tid är! Krama varandra! Visa värme och omtanke! Skynda att älska! One day someone is going to hug you

För det kommer en dag när allt är försent… Ljus slocknat Så skynda att älska!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.