Drug preguntas

Skilda världar och nya tider…

Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, Personligt!, Relationer, Tankar och funderingar..., VIKTIGT! Inga Kommentarer »

brustet-hjartaHar du ett brustet hjärta?
du-och-jag-for-alltid Trodde du att kärleken skulle vara för evigt
– och så blev det inte så…? hjarta-i-kras

ledsen-man-sitter Känner du att du har blivit sårad alltför många gånger? Att alltihop har tagit din självkänsla. Du har gått sönder en gång för mycket.

Det räcker nu! ledsen-kvinna Nu är det nog. Du orkar inte mera!

Det blev inte som du trodde – det där med livet och kärleken – och med alltför mycket i ryggsäcken känns det tröstlöst att ens tänka på att försöka på nytt. tung-ryggsack

for-tung-bagage Du har ett alltför tungt bagage numera – så känns det. För många sorger, för många tårar, för mycket bråk och gräl och alldeles för lite ork kvar.
ledsen-man Sorgen äter dig och du bestämmer dig för att leva ensam. gratande-kvinna

Så har bloggaren också känt. Gråten ville aldrig ta slut. grata-floder Allt var mörkt och kaos.

De här orden skrev sig själva här om dagen…

stormande-hav Jag har styrt min båt på ett stormande hav. Ett vindpinat hav med höga vågor och farliga skär. Ibland har jag kantrat. Ibland har jag varit nära att drunkna.
Så nådde jag en liten hamn i kvällningen. liten-bat-pa-vag-mot-land

liten-hamn En hamn jag råkade på, en hamn jag aldrig själv skulle ha navigerat till. En lugn hamn med mjuka vågor. Förvirrat försöker jag styra min båt. Förväntar mig stormar fast jag bara behöver ta det lugnt. Det känns märkligt – men också märkligt skönt. Ska jag kanske ankra till här?   ankra-upp

Så skrev sig orden – nästan av sig själva…

För det kan hända att livet vänder. Ett plötsligt, oväntat möte. Inte som förr. Inte som då. Inte som du hade tänkt dig. Skilda världar. skilda-varldar-trad
Olikheter möts. Han vågar ta steget – vågar du möta? skilda-varldar-mots Törs du ta in en ny person i ditt liv? Vågar du fatta handen som sträcks mot dig? strack-ut-handen

Låta dig tröstas? sorgsen

Öppna dig och få värmande kramar? varm-kram-2

Vågar du? skilda-varldar

Precis som Desireé och Benny i boken som senare blev film! grabben-i-graven-bredvid Skilda världar – bibliotekarien och bonden. Vågar du?

Jo gör det! Våga! its-ok-to-love-again Får du chansen i ditt liv – TA DEN! give-love-a-chanse

Öppna din dörr! open-mind-dorrHa ett öppet sinne för det nya, det annorlunda, det som verkar så skilt från allt det du hade förut! open-mind Våga bygga nytt och möblera om!

hjarta-som-krossas För krossade hjärtan kan faktiskt lappas ihop igen! plaster-pa-hjartat Det blir kanske inte som förr men det kanske blir mycket bättre också! ihoplappat-hjarta

Våga förutsättningslöst! Ta det lugn och försiktigt. Ge varandra frihet. Men var rädda om varandra. Låt er ha kvar allt som var bra med era gamla liv, kasta det dåliga och ta in lite nytt! vaga-mala-karlek-igenVåga måla kärleken igen! Även om det är skilda världar – så är det är nya tider!

Och vet ni – bloggaren vågade. 004 Vågar! susanne-oktober-2015-kopia
Det får bära eller brista! kyss-pa-facebook

hjartan Jag ankrar till! solnedgang Så får vi se vad som händer… roda-hjartan-i-massor

Våga du också! Livet är kort! Får du chansen – TA DEN!!

KRAM!!

roda-kyssar

 

 

 

Såpavecka! Kort – men gott om tid att tvåla till!

ARBOGA, Arbogasåpan, Lokalt, POLITIK, Sjukdomar och vård, VIKTIGT!, Vila i frid Inga Kommentarer »

Såpa Kort vecka nu – vardagen börjar en tisdag. Kort men ändå tillräckligt med tid att tvåla till!
Och halkigt och löddrigt kan det nog bli. Bloggaren tänker förstås på Arbogas egen såpa – startad av Härskarteknikernas okrönta drottning och hennes kumpaner. Kerstin Rosenkvist vuxenmobbad

Visselblåsaren Bbl/AT startar lite försiktigt i papperstidningen idag. 004 Högst upp i mitten finns det en rubrik om arvodesgranskning och artikeln ser ut så här inne i tidningen: 003

På nätet ligger dock senaste nytt redan ute. Dan Karlsson Foto Bbl AT  ”Vänstern hotar (S) i Arboga” – är rubriken.

Dan Karlsson (V) säger att partiet har fullt förtroende för kommunalrådet Agneta Bode.
Citat ur kommunikén: Vårt förtroende för den styrelse som försökt avsätta henne är mycket lågt. Vi anser att den uppmärksamhet deras agerande inneburit har vållat stor skada såväl mellan våra partier som mot oss alla inom politiken i Arboga.”
Hela inlägget hittar du HÄR!

Några kommer att tvålas till ordentligt, tror bloggaren. Ett antal huvuden kommer att rulla och det lär inte bli Agneta Bodes. Frågan är ju förstås sen – finns det några lämpliga, kompetenta att ersätta de som sparkas?

Insändarsidan skräder inte orden heller: 007
Såpa om giriga damer, beskrivs och en annan insändarskribent, en arg lärare,  tycker att ordet ”förtroendevald” är skrattretande när det gäller de som är satta att styra Arboga kommun.

Spännande vecka alltså! Flera viktiga möten väntas de närmaste dagarna. Bloggaren lär återkomma i ämnet…

Annat viktigt ur tidningen idag: 001 Om Malignt Melanom – hudcancer. I artikeln kan man läsa att Hudkliniken i Västerås tar emot 8000 (!) remisser om året vad gäller misstänkta hudförändringar. 002
Bloggaren är en av dem som dessutom fått diagnosen… Dock på ett tidigt stadium utan metastaser.

Om hudcancer – den cancer som ökar allra mest – och hur du skyddar dig – kan du läsa HÄR!

006 Alldeles för få poliser i vår region! Känns inte alls bra. Bloggarens exmake som är läkare talar ofta med stor oro om det stora knarkflödet i bland annat Arboga.

Sen har en känd profil i Arboga gått ur tiden. Palle Knutsen avliden Foto Magazin24 gm Christian Windahl Palle Knutsen avled i Sundsvall på skärtorsdagen. Bloggaren kände Palle som en mycket varm och vänlig medmänniska. Må han villa i frid. Palle blev 94 år gammal.
Foto från Magazin24 gm Christian Windahl.

Löddrig tvål Så där ja, löddrig blogg idag. Några kommer snart att tvålas till…
Dags att göra rent hus med andra ord! Göra rent hus

 

 

DET ÄR NOG NU!!

ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Pressen, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

003 DET ÄR NOG NU!!

Måndag! 009

Tisdag! 010

Onsdag! 011

Dagens tidning ser ut så här: 004 och inuti… 005

008 Rosenkvist – Härskarteknikernas okrönta drottning! 007

För så här såg det ut för några år sedan: Kerstin Rosenkvist vuxenmobbad Arboga Tidnings rubrik var, citat: ” – Kerstin Rosenkvist känner sig vuxenmobbad.”
Citat ur artikeln: ”Alliansen kände ett stort svek när Centerpartiet valde att hoppa av sitt politiska samarbete efter valet. Centerledaren Kerstin Rosenkvist berättar ett år efteråt varför partiet bytte block. Hon beskriver metoder som härskartekniker som förekommit mot henne och andra partikamrater.”

Läs hela artikeln från 2011 HÄR i Bbl/AT!

Rosenkvist gav sig själv kredit för att ha dragit igång en utbildning i att upptäcka och motverka s k härskartekniker. Här är en bild från P4 Västmanland, tagen under utbildningen: Härskartekniker
P4 Västmanland skriver så här, citat:
”Vuxenmobbning och härskarteknik var orsaken till att Centerpartiet i Arboga lämnade den borgerliga alliansen för Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, avslöjade partiets gruppledare i höstas. Åtta månader senare får politiker i kommunen en särskild utbildning om härskartekniker.
Med det här drog Kerstin Rosenkvist igång en debatt, i bland annat fullmäktige i Arboga. Och nu åtta månader senare hålls där en särskild utbildning om härskartekniker.”

Artikeln från P4 Västmanland hittar du HÄR!

SMocka Rosenkvist lyckades tydligen glömma den föreläsningen rätt snabbt. Eller var det inte så att hon själv var en mästare i ämnet?
Bloggaren själv har blivit totalt utfryst av Rosenkvist utan anledning. Plötsligt efter många år som vän och granne hälsade hon inte, tittade bort när bloggaren kom och när bloggaren självklart frågade vad som hänt – verkade fullständigt oförstående.
Hela registret av härskartekniker. Härskar

Bloggaren kan självklart göra fel och misstag så när en god vän plötsligt så markant visar sin avsky mot en så vill bloggaren gärna veta vad hon gjort. Det berättade aldrig Rosenkvist.
Sådana vänner kan bloggaren vara utan!

DET ÄR NOG NU!!

Det är dags att lämna sandlådan! Sandlåda
Det finns viktigare saker i en kommun än att maktgalna företrädare snor åt sig pengar, mobbar ut de som inte passar för tillfället och kastar skit i pressen i denna pinsamma Arbogasåpa – MYCKET VIKTIGARE SAKER!!

OCH NEJ – VI VILL INTE SE ENMEDLEMSPARTIET OPA:s ALMSKOUG UTTALA SIG I MORGONDAGENS TIDNING!!

DET ÄR NOG NU!!

006 Den här mannen och oppositionen skulle förmodligen göra jobbet mycket, mycket bättre och antagligen få till ett Arboga som är betydligt mer gillat av de flesta!
Ett Arboga som även ”ledbandssossar” skulle kunna tänka sig att rösta på. Det är nämligen skillnad på rikspolitik och det lokala!
Anders Röhfors (M) bidar nog sin tid och svarar klokt och förnuftigt när tidningen vill få honom att delta i Arbogasåpan: ”- Inga kommentarer.”

Bbl/AT hittar du HÄR!

DET ÄR NOG NU!!

012

 

Arbogas kommunalråd får sparken – vägrar lämna!

ARBOGA, Lokalt, Nyheter, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Agneta Bode Bild BblAT Arbogas kommunalråd Agneta Bode (s) får sparken! Detta enligt senaste nytt från Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Läs mera HÄR och HÄR!

Så här skriver tidningen på sin hemsida, citat: ”Enligt uppgifter som Bbl/AT fått ta del har Arbogas kommunalråd Agneta Bode (S) fått sparken av sitt parti. Enligt socialdemokratiska partiföreträdare vägrar hon dock lämna posten om hon inte får behålla full lön fram till pension.”

Läs mera i tidningen som uppdateras! Klicka HÄR!

Bloggaren känner ingen större förvåning. Inte direkt över sparkandet av Agneta Bode men över ett Socialdemokratiskt styre som pågått i snart hundra år och som sakteliga börjat krackelera.

”En gång sosse – alltid sosse” – gäller inte längre. De gamla som följt partipiskan försvinner med åren och de yngre vägrar följa i ledband.

I Arboga har partiet klamrat sig fast med hjälp av en hoper partitrogna och av likaledes hårt klamrande Vänsterpartiet och minimala OPA.
Trots märkliga turer under årens lopp – bland annat Kerstin Rosenkvist, som svek sitt parti och den allians som Centerpartiet ingick i med de borgerliga, för en penningstinn plats hos Socialdemokraterna, som ryktet gjorde gällande.
Alla klagomål på Socialförvaltningen som inte tagits på allvar, det dyrköpta Vakttornet – ja, det finns mycket konstigt som förekommit.
Bloggaren minns personligen det märkliga valet av två aktiva Sverigedemokrater som Årets Medeltida Brudpar i Arboga förra året och Agneta Bodes vägran att vare sig agera mot beslutet eller kommentera detsamma.
De två Sverigedemokraterna har nu lämnat Arboga för övrigt. Så mycket för Årets Brudpar…

Den som lever får se! Det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen!

Kanske är det äntligen dags för Socialdemokraterna i Arboga att sluta leva på gamla lagrar. Bort med de självgoda leendena, de överlägsna härskarteknikerna och in i verkligheten.

Och vilka följer nu med i raset? Finns det några kompetenta att ta vid? Är det kanske dags för nyval i Arboga? Och är det borgerliga alternativet redo för det?

Spännande – var ordet!

 

 

 

Att tänja gränser. Vilka gränser??

Känslor, Kärlek, Lokalt, Mode, Relationer, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

004 Den här tidningen får man om man handlar på Åhléns – vilket bloggaren sällan gör – men som s k medlem ramlade den in genom brevlådan här om dagen.
Bloggaren brukar heller inte läsa dessa ”medlemsskrifter” särskilt noga men i brist på annat gjordes det en kväll – och bloggaren hittade en hel del mycket bra! Tummen upp

005 Som det här! ”Gränslös stil i vår. Har vår ålder betydelse för vad vi väljer att ta på oss?”

Åldern! Denna märkliga siffra som ska bestämma vad du får eller inte får!
Olika officiella lagar som regleras genom ålder kan bloggaren gå med på – straffmyndighet, regler för när du får handla tobak och sprit, köra bil, när du anses tillräckligt mogen för att ha sex o.s.v. men inte konstruerade regler som t ex detta med klädsel!

009 ”Känner vi oss fria att klä oss hur vi vill eller finns det plagg med åldersgränser?” – säger rubriken i Åhléns tidning.

011 010 Philip Warkander heter den här mannen som världens första doktor i modevetenskap.
”Han är fascinerad av hur människor skapar berättelser om sina liv. Genom de klädval vi gör uttrycker vi vår identitet, vare sig vi vill eller inte, och kläder kan ibland säga mer än ord”.

Jeansjackan Precis som bloggaren – klädval berättar lite om livet. Bloggaren fick frågan här om dagen: ”- Hade du den där jackan innan du träffade den där killen som gör dig så glad?” Bloggaren skrattade och svarade: ”- Nej! Jag köpte den senare!”

Så är det – kläderna uttrycker vår identitet, förändringar i livet, kläder säger mer än ord.

Men är det OK?? Och vem bestämmer att det inte är det, i så fall??

Tidningen hänvisar till sin hemsida där den här kommentaren finns:

””Jag tycker att det är ganska viktigt att klä sig efter sin ålder. Att man inte klär sig i de hetaste trenderna när man är typ 60, då märks det så tydligt att den personen vill vara yngre, men det blir bara så fel.
Det skall inte uppstå en krock när man ser personens val av kläder och sedan vet man hur gammal personen är och det stämmer inte alls, det blir bara förvirrande.
Till exempel är det lite jobbigt att se unga tjejer som klär sig utmanande vuxet, men det kan också kännas likadant att se någon äldre dam som klär sig ungdomligt.” – Kerstin 28.”

Stackars Kerstin, 28, säger bloggaren! Så trist och så inmejslad i mallen om vad man får eller inte får!

Här är några bilder ur Åhléns tidning: 006

Varför skulle det här inte vara OK? 008 Vill den här kvinnan verkligen ”vara yngre” eller klär hon sig i det hon gillar? 007

Löjligt att påstå att kläder har åldersgränser! Bloggaren tror att revolutionen började med 40-talister som frigjorde sig på 60-talet, men ännu mer är det 50-talister och yngres förtjänst som vägrar följa gamla hjulspår och rebelliskt tänjer gränser, vill leva som de vill. Fortsätt så!! Tummen upp

Att tänja på gränser vad gäller ålder gäller också relationer. Älska vem du vill oavsett ålder! Så länge du inte sårar någon eller gör någon illa så älska på!

Ålder har ingen betydelse Att äldre män dejtar unga kvinnor har länge varit OK – nu är det dags att sluta höja på ögonbrynen eller gnälla om äldre kvinnor vill träffa yngre killar!

En vän till bloggaren skrev på morgonen och ängslades över att han snart skulle fylla 50. ”– Varför då”, undrade bloggaren!? Ålder är en siffra – ingenting annat! Varför haka upp sig på en siffra? Ska siffror osynligt få hindra oss att göra det vi önskar och vill? Aldrig i livet!

Du är precis så gammal som du känner dig! Du klär dig precis som du vill! Du älskar vem du vill! Det viktiga är att LEVA!
Och livet är kort – så sätt fart!

Annat bra ur Åhléns tidning är det här: 015 Bloggaren som är vithyad hade inte ens tänkt på att det inte finns smink anpassat för mörkare skinn?
012 Black Vogue ändrar på den saken! 013

Tyvärr måste du vara medlem i Åhléns för att kunna läsa artiklarna på nätet. 014 Black Vouge finns på Facebook!

Slutligen måste bloggaren få avreagera sig på nytt: ”- Vad är det för fel på män??”
Den här notisen finns i lokaltidningen idag. 024
Expojkvän slår totalt sönder och samman kvinnans lägenhet…
Vad är det för idioter till karlar?? Man eller mus?? Ja, varken det ena eller det andra om ni frågar bloggaren! En riktig rejäl skitstövel!
Väx upp och sluta hänga på era ex! Visa att ni klarar er själva – och om ni fixar det utan är ena jädra mesar så se till att ändra på er! Det gör man inte genom att trakassera sina ex! Vilken kvinna vill ha en sån som dig!? Superarg smiley

 

Nej, lev livet utan att såra någon annan! Lev livet utan siffror som begränsar!
Lev och älska – älska livet! Susanne oktober 2015 Säger bloggaren som vägrar ta av jeansjackan för att det inte skulle passa någon inkrökt mallprodukt att hon har den på!  Som älskar vem hon vill! Live and love

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.