Drug preguntas

Vem vill ha tillbaka Caligula!?

Dagens predikan, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

 

017 Hårdare tag! Har vi hört det förr!? Och hjälper det!?
Dagens Nyheters förstasida idag ger svaret: det så kallades stöket ökar i skolan.
Dagens predikan är ett faktum!

Vad beror stöket på? Och är det någon som tycker det är konstigt!? En arbetsplats som anses vara det ställe man helst av allt skulle vilja slippa jobba på! Ansökningarna till högskolan talar sitt tydliga språk.

Stökiga elever Hur blir en sådan nedvärderad arbetsmiljö för de som ska köpa tjänsterna där – eleverna? Vilka elever är det som stökar? Och det viktigaste: VARFÖR stökar de!?

9789144075457_large_larare-som-ledare-i-och-utanfor-klassrummet_haftad Det finns böcker i ämnet - ”Lärare som ledare”. Hur är en bra ledare? Ja, dels bör han eller hon vara positivt inställd till sin uppgift förstås – och agera som en ledare!
Sen är det ordning och reda som gäller. Ordning och redaHelt vanliga ordningsregler som gäller på de flesta arbetsplatser och som förmodligen finns en del av i hemmen också.

Varför fungerar det inte då? Jo, för att skolan är det område som prioriteras lägst. Politiker vill inte satsa pengar på det som borde vara det allra viktigaste att satsa på i ett samhälle – att få barn och ungdomar att bli trygga och kunniga vuxna!

Hårdare tag!? Hets Vem vill ha tillbaka magister Caligula!?
Är det rätt att bestraffa – Skamvrån och på vilket sätt leder det till mer tillitsfulla elever? Hårdare tag

Så här står det i DN: 020 Läs mera HÄR!

Och vad menas egentligen med ”stökiga elever”? Bloggaren återkommer till frågan: Varför stökar de?
Kan det vara så att en hel del av eleverna känner av hur hela situationen flyter på ett nedbrytande sätt? Att lärare tappat greppet och framstår som motarbetande istället för medarbetare? Att stressen och pressen i för stora klasser gör lektionerna till ”hela havet stormar”?

Stökig elev Rätten att flytta så kallade stökiga elever – vad innebär det?
Är det inte bara ett enkelt och billigt sätt att komma undan!? Är det inte också så att de elever som har svårigheter av olika slag pekas ut som extra stökiga och ska flyttas bort? Hur går det för dessa elever? Finns det någon som bryr sig!?

Det här är inga enkla problem och billiga, snabba lösningar för att rädda ett valresultat är sämsta möjliga påhittet! Björklund

Att göra om skolan blir dyrt, men lyssna på de lärare och pedagoger som om och om igen berättat vad som borde göras! Det kommer att kortsiktigt kosta massor av pengar – men blir hur billigt och bra som helst för en framtid!

Avslutar detta inlägg med en bild från Anne Taintor.

Walk faster the children are catching up

018 Sist lite bilder från gårdagen som var mjuk och utan några som helst hårda tag! 013 :-) 005  :-) 007 :-) 009
:-) 008

019Njut söndagen mjukt!

 

Om Michael Schumacher

VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Hörmanns hemsida läser bloggaren nu följande:

”Beklagar olycklig annonsering med Schumacher

I senaste numret av tidningen Villaliv publicerades en annons med före detta F1-föraren Michael Schumacher, som Hörmann tidigare använt som frontfigur. Efter Schumachers tragiska skidolycka har marknadsföringen med honom tills vidare pausats, men i fallet med Villaliv så blev det fel.

– När det gäller Villaliv fanns det inte tid att ändra materialet. Det är så lång bokningstid att det inte gick att ändra, och därför är bilden är med. Däremot kommer den inte finnas med framöver. Vi har tagit bort den överallt där vi kan, säger Hörmanns svenska vd, Per Wetterdahl.

Vi beklagar verkligen händelsen.”

Detta med anledning av bloggen tidigare idag!

Vågar du äta din mat!? Om mattidningarnas utbud…

Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Barn äterVågar du äta din mat? Tänker du någonsin på vad du stoppar i dig – mer än vad gäller prislappen?

059 Vi översvämmas av matprogram på TV och i brevlådan kommer tidningar om du handlat duktigt på Konsum och ICA. 042 Bloggaren är riktigt trött på all matinformation som dräller över en och som dessutom är köpt! Med köpt menar bloggaren att ”Mersmak” och ”Buffé” måste tillåta reklam från matindustrin för sina finanser och dessutom förmodligen aldrig skulle våga att utmana desamma! :-(

Något som fick bloggaren att bli riktigt förbannad och som gör att denna blogg kommer till – är det här ur Konsums tidning ”Mersmak”: 043 Tidningens ”nya matspanare” har inte lusta att höra om svinets släktträd! :-(
Det vill säga Calle Norlén som den så kallade spanaren heter vill slippa tänka på var grisen kommer ifrån utan bara fläska på med riktigt billigt kött, kan man anta. Gris
Norlén vill inte veta, citat ur tidningen: ”att grisen växte upp på en ekologisk antroposofgård i Visby eller Girona.” (Girona ligger i Spanien och levererar bland annat korvar malda av ekologisk färs, bloggaren anmärkning.)

Polens största charkfabrik Så här ser det ut i Polens största charkfabrik dit svenska bönder numera ”tvingas” skicka sina grisar! Döda grisar

BU CALLE NORLÉN OCH MERSMAK!! :-(

Det finns utmärkta alternativ om man vill äta kött! Gårdar som har svårt att stå sig i konkurrensen med de stora köttfabrikerna! Leta på dessa! Sök på nätet! Ät sen mindre kött och du kan unna dig att betala lite mer för kött som haft ett bra liv innan det hamnade på din tallrik! Husa Gård utanför Stockholm är ett av alternativen! Klicka HÄR!
Hitta till Husa Gård Husa Gård är ekologisk och har eget slakteri – dvs djuren lever och dör på gården och behöver inte trängas i djurtransporter långa sträckor!

Konsums Mersmak skriver inte någonstans att läsaren ska tänka vilket kött de äter. Här är ett klipp ur en artikel: 049 ”Lyxig vardag” med ”nya favoriten fläskytterfilé”Gris på väg till slakt

046 Vinterpicknick
och Konsum föreslår kycklingspett…Kycklingindustri
050 Även grillad kyckling i en ”minicalzone”….  Kycklingfabrik
Ingenstans heller här står om alternativ. Döda kycklingar

För det finns! bosarp_logo_new Bosarp är en ekologisk gård som säljer kycklingkött! Klicka HÄR!
Så här kan man läsa på deras hemsida: ”Bosarpkycklingen – kycklingen som är ekologisk och KRAV-godkänd. KRAV har regler för djurens vistelse, utfodring och slakt, som måste följas.”

Bosarp_Bosarp-14-150x150 Klicka HÄR för att se vad du kan få tag i Bosarps kyckling! Konsum säljer det om du ber dem beställa hem, enligt uppgift. Detsamma gäller för ICA.

STÄLL KRAV på din handlare! På nätet läser bloggaren att antalet gårdsslakterier ökar – se HÄR! Och på Matlandet.se läser jag att ”Småskaligt gårdsslakteri årets företagsrookie i Skövderegionen”.
Ju fler vi blir som vägrar äta kött från plågade djur – ju mer kommer alternativa gårdar och slakterier att öka!

För att övergå till den andra mattidningen – ICA Buffé har tyvärr samma reklam som Konsum. 044 Glada barn ska sälja pinade fåglar.  048 En 50-talstrendig mora likaså.

Medan Konsum tycker att vi ska äta mer kyckling -   föreslår ICA det här: 054 Lax.

ICA:s Buffé har massor av ”grön mat” i senaste numret! 051

Lite nytänk också! 053 *****  052

Och många sidor ”vegomat”! 055 Underbara rätter från Indien! 056

Vad ser godast ut? Konsums tallrik – 045
Eller ICA:s? 057 Bloggaren vet precis vilken hon skulle välja! Den kryddstarka auberginegrytan förstås!

En eloge till Köpingskillen Tony Wallin som är chefredaktör för ICA:s tidning Buffé! Klicka HÄR för att komma till tidningen! Bloggaren ska be honom ha lite reportage om alternativa gårdar också!
Och FY SKÄMS Calle Norlén och ”Mersmak”!!

Äta

 

 

Enbart Sverige svenska idioter har! Om vargfrossa och grisslakt!

Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! 8 Kommentarer »

VARGTJUT Enbart Sverige svenska idioter har! Så sant som det var sagt!
Hur tänker ni egentligen i det här landet kring djur och natur!? Nej, ni tänker inte alls! Hänger bara på den som skriker högst, bjuder det billigaste och fäster sen skygglapparna ordentligt på plats! :-(

Vargvrål Vi börjar med den helt otroliga vargfrossa som piskas upp av en liten grupp jägare och en ännu mindre grupp renägare! Vi har alltså väldigt få vargar i vårt avlånga land! Vargen är utrotningshotad sen lång tid. Dumma jägare Då ska några varghatande jägare och minimal rennäring tro sig få bestämma – och dumma Naturvårdsverket hänger på, uppmuntrade av den lika dumma regeringen!

Susi En enda varg i Sverige har hittills kostat landet mer än sju (7) miljoner kronor!! Bloggaren talar om vargen som kallas Susi eller Junselevargen.

Susi jagasVargen från Junsele har jagats! Susi sövs Hon sövs! Susi flyttas Hon flyttas! Susi transporteras söderut Hon transporteras söderut som gjorts med andra vargar tidigare! Junselevargen Hon släpps ut Susi går hem Och hon vandrar tillbaka hem igen! Fyra gånger (4) har Naturvårdsverket genomfört denna flytt med Susi, vargen från Junsele! Varje gång har hon gått hem igen. Den senaste vandringen tog 15 dagar, en sträcka på över 50 mil fågelvägen! Läs om vandringen HÄR Sveriges Radios hemsida.

Vad säger det dom vargen! Och framför allt – vad säger det om dumma Naturvårdsverket!?

Och nu är det alltså dags igen! Varghonan som är genetiskt mycket viktig för vargstammen ska skjutas, enligt nämnda ”naturvårdande verk”! Vargjakt

Klicka HÄR för att läsa och agera på Svenska Rovdjursföreningens hemsida! HÄR för Föreningen Nordulv!

Sen det andra idiotiska! Billig fläskfile Dumma svenskars rätt till billigaste fläskfilén som dryper av blod och skriker av smärta! :-( Fläskfile

Dumbommarna kör med skygglappar och förtränger att filén handlar om den här: Griskulting
Blundar för det här: Grisuppfödning EU och för det här: Dansk grisindustri Dansk fläskfile på väg! :-(

Nu skickar grisproducenterna i Sverige sina grisar till Polen för slakt! Här är bilder från Polens grisfabriker: Polens största charkfabrik och här: Grisar i Polen Bloggaren vågar inte leta bilder från slakt i Polen…

Sönderstressade grisar i USA blir malda till hundmat… Grisar i USA

Så här ser en ”bra” grisfabrik ut i Sverige (bild ur dagens DN): DN om grisar Naturligt och bra – eller??

ALLT för att din rätt till billigaste fläskfilén på din middagstallrik! Fläskfile på tallrik Avskyvärt!!

Ni som inte bryr er är dumma och ännu dummare och patetiska är de som förfasar sig över bilderna från grym djuruppfödning och plågsam slakt för att sen rusa till Konsum och köpa billigaste fläsket! Skäms!!

DET FINNS ALTERNATIV! Du behöver inte bli vegetarian 365 dagar om året om du inte vill! ANSTRÄNG DIG att hitta mat som du kan äta med bättre samvete! Klicka HÄR för Husa Gård, strax utanför Stockholm och HÄR för Eklogiska Lantbrukarna!

Dessutom – prova vildsvinskött! Vildsvin De grisarna lever fritt i naturen och förstör en hel del med sitt bökande så där kan du göra en god gärning genom att slå två flugor i en smäll!

Ekologiska Lantbrukarna

Jakobs kvällsmat invid tangentbordet Har du råd med lördagsgodis, ciggisen till kaffet, lördagsgroggen och semesterresan till Turkiet så har du banne mig råd att äta mat som inte plågats!
Har du dåligt med pengar – satsa på en köttfri måndag! Läs mer HÄR om Köttfri Måndag! Du behöver inte äta kött och fläsk var eviga dag! Dra ner på intaget ett par dagar i veckan så har du råd att unna dig kött som du kan äta med renare samvete!

Klicka HÄR för Djurens Rätt sugga_med_ungar_i_bas  och HÄR för Djurrättsalliansen! gris-stor

Tänk till lite!
Låt bli att tillhöra gruppen som får oss att skämmas över ett  idiotisk Sverige!

Njut sen lördagen!

022

 

 

 

Vad vet du om ADHD? Är hårdare tag rätt i skolan? Lokala insändare.

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

ADHD Vad vet du om ADHD, Aspergers syndrom och andra egenskaper? Och vad får du lära dig till exempel via dokumentärer i TV?

Bloggaren såg programmet ”Jag hatar ADHD” i SVT här om dagen. DOK-Jag-hatar-adhd_02 Det handlade om en dansk skola och var förmodligen tänkt att visa på goda exempel – och att återigen nedgöra medicinsk behandling. :-(

Bloggaren klarade nästan inte att se programmet. Tårarna kom. Det var så uppenbart att inte ens de lärare som trodde sig veta hur dessa elever skulle behandlas inte förstod någonting. Oerhört skrämmande!
Läs om programmet genom att klicka HÄR!

014 Nu kommer bloggaren osökt in på dagens insändare i lokala Arboga Tidning.  018 Arbogamoderaterna beskriver hur lärare kan gå till väga för att få tyst i klassen utan att tejpa igen munnar på elever…

Här är förslagen: 017
Skamvrån Hårda tag, alltså! Kvarsittning! Utvisning! Skriftlig varning!  Omplaceringar och avstängning!Stopp för barn

Känns det bra med hårdare tag? Lärare straffar elev Är det rätt sätt att hantera miljön i skolan? Lärarförslag

Vilka tror ni att det är som utvisas, varnas och kastas ur skolan? ADHD 2 Vilka är det som ”bråkar”, pratar och inte kan koncentrera sig när läraren säger till? ADHD 1 Vilka elever är det som slås ut i den okunniga skolan med ”hårdare tag” som metod? ADHD 3
Jo, det är de som redan har det svårt! De med diagnoserna ADHD, Aspergers syndrom med flera! De med okunskap och oförståelse med sig redan hemifrån!

sjalvmord De som sen finns i Aftonbladets statistik över självmord bland unga, en serie som pågår nu i kvällstidningen ! :-(
Klicka HÄR för att komma till Aftonbladet.

Hårdare tag är inte alls rätt metod! En totalförändring av skolan måste till där skolan måste få kosta, där läraryrket blir attraktivt igen och där ALLA barn får tillgång till den grundskoleutbildning de har rätt till enligt lag!!

Klicka HÄR för att komma till Riksförbundet Attention och läs om ADHD m.m.

För övrigt har ”de styrande” i Arboga också ett inlägg i dagens lokalblad. 015 Det gäller att fläska på inför valet i höst. Att låtsas som om allt gått rätt till vid uppsägningen av en kommunanställd och få det att låta som att skattebetalarna inte har ett dugg med det att göra.
Få till det som en god gärning att inte berätta för att slippa kränka den uppsagda – något som bloggaren förstått är det som den utkastade chefen helst vill – få sanningen berättad. ???

Klicka HÄR för insändare i Bbl/AT!

Avrundar bloggen med Vilda Wilma – fri från hårda tag och disciplin. Att leka med en papperstuss är nog.

     024 *** 025 *** 026

Där kan man tala om att livet leker…

Lite vårbilder också. Eller kan man hoppas på att vintern gett sig… 022 Helgens regnande har decimerat snön rejält!

På gatan ser det ut så här just nu. 020

Vattenpuss på er!

021

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.