Drug preguntas

Smått och gott en måndag.

Bröderna katt och Vilda Wilma, Frukt och grönt, Lokalt, Natur, Personligt!, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

009 Helgens festligheter är över och måndagen har anlänt. Eftersom bloggaren åter är på språng Susanne på Röda Korset 26 jan 2015 blir det lite hopkok av det som skulle ha publicerats förra veckan.

Eloge till Posten till exempel! Brevbärarbrev 1 Är man sjuk och inte kommer iväg för att posta viktiga brev kan man prova det här.
En lapp på dörren till brevbäraren och en påse med frankerat brev. ”Till brevbäraren! Har du möjlighet att posta detta brev idag? Jag är sjuk… Tack!”
Ett försök…

Som lyckades! 🙂 Brevbärarbrev 2 ”Självklart! Krya på dig” stod det på lappen på eftermiddagen och brevet var postat. Vilken vänlighet och service! STORT TACK!!

Några lovord blev det sannerligen inte för P-vakten som ville lappa sjuksköterskans bil! 018 Insändare skriven av bloggaren i veckan. Om händelsen skrevs också i bloggen den 13 februari. Osmidig-vakt

En annan insändare var införd i fredags! VARGTJUT
Min insändare i BblAT om vargen 20 febr 2015 Bloggaren ilsknade till på all skrämselpropaganda och rena lögner som sprids om vargen! Against-killing-of-wolves-300x296

Sådana här reportage i lokala Bbl/AT gillar bloggaren: 015

Fotograferar gör bloggaren enormt mycket. 014  Det kan verkligen variera vad som hamnar i kameran! Detaljer ur en blombukett.
Den gamla azalean vars blommor slagit ut igen! Azalea
En detalj ur en gardin! 017
Eller salladsblad!! Sallad På olika vis! 007 För att bladen är så vackra. 🙂

Sen blir det förstås en hel del bilder på katter! Wilma 1 Wilma!

Wilma gillar blommor! Wilma 2 Särskilt ampelliljan! Wilma 3 Den är helt ofarlig för katter och det är bara bloggaren som tycker att katten ska låta bli. Krukväxter är finast utan sönderbitna blad! 😀

Avslutar med ”Spökkatten” Curry som återvänt stadigvarande – tack och lov! Vi har åter fått godkänt som hem. Kanske blev han utslängd av någon kattflicka från det forna krypinnet… 😉

Curry i Jakobs garderob igenMysigt och skönt i Jakobs garderob, tycker Curry!

Lite lite om livsmedel och om ”röntgentest”…

Frukt och grönt, Lokalt, Mat och Dryck, Medicinskt, Miljö, Sverige & Världen, Vården Inga Kommentarer »

LivsmedelIdag blir det en liten, liten blogg om livsmedel – ett par livsmedel i alla fall.

Dricka mjölk Först ut mjölken och hållbarheten!

Den här mjölken inhandlades till jul! 049 Förpackad 18 december 2014 med sista förbrukningsdag 26 december. Bloggaren öppnade mjölken några dagar efter sista datum och det var inget som helst fel på mjölken. Den höll sig till 050 då sista skvätten dracks och det var inget fel då heller.
Gå inte bara på sista förbrukningsdatum! Mat och dryck håller mycket längre! Lukta Lukta!

Och smaka! Smaka
Släng inte livsmedel i onödan och spara dessutom pengar!

012 Bloggaren älskar fisk – gärna makrill och lax men även andra fiskar. MEN – tänk på detta när du handlar fisk: Fisken ska vara blå!! Blå fisk

MSC:s vision är, citat: ”Vår vision är hav som sjuder av liv och skyddade bestånd för denna och framtida generationer.”
Läs mer HÄR om certifierat hållbart fiske!

Vill man lägga till en köttbit på den gröna tallriken så välj ekologiskt och KRAV och tänk på att djuret du äter ska ha sluppit långa, hemska djurtransporter till överfulla slakterier.
Vildsvinsfile Vildsvin är ett alternativ – här en bild av den filé som blir suveränt god att steka!
Vildsvin finns det gott om och de förstör mycket för människan. Vildsvinen lever fritt i naturen och har därmed haft ett bra liv innan de dödas av en jägare och blir till mat. Vildsvin i skogen

Handla med förstånd! Handla Bloggaren gynnar gärna Travarbo gårdsbutik nära Medåker utanför Arboga048 Gör det du också!
Där kan du köpa vildsvinskött och annat vilt!
HÄR finns deras öppettider!

Avslutar med lite gnäll om värk. Bloggaren skulle för andra gången i sitt liv på magnetkameraröntgen i Västerås. 052 Har man problem med ryggskott som bloggaren hade vi ett av tillfällena eller svårigheter att gå p.g.a. exempelvis artros – så är det nästan lite av en test att ta sig fram till ”Medicinsk Röntgen” Erikslund i Västerås.
051 Klarar man att ta sig fram genom alla långa, vindlande korridorer så är det förmodligen ett bevis på att du är hyfsat OK och kommer att klara dig bra. Mår man sämre orkar man inte gå denna långa sträcka… Eventuell rullstol måste dessutom lämnas vid ingången…

Ät sunt och bliv sund! 🙂

Glada frukter

 

 

Grön jul – grönt julbord!

Caféer och matställen, Frukt och grönt, Högtider, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Grön jul nästan – om det fortsätter som nu…

Luciamorgon 2014 Natten till Lucia, i lördags, kom det dock lite snö som fortfarande ligger kvar och gör det hela lite mer jullikt.
Grön jul kan också vara grönt julbord! 007
Vi hade bokat bord på Buffé Grön i Köping igår och så här fint såg det ut innan anstormningen! 🙂

009 Fullbokat och trångt om saligheten – men finns det hjärterum så finns det stjärterum! 010
Fantastiskt god grön mat också – olika varianter vegetariskt! ”Sill”, sallader, ägghalvor med tångkaviar och en massa andra ”förrätter”! Sen varmrätterna som innehöll gratänger, lådor, omeletter,”köttbullar” och ”revbensspjäll” bestående av honungsmarinerad quorn! Bland mycket annat! Sen ostar, glögg och ett härligt gottebord!

Kan verkligen rekommenderas! Grön buffe julbord Det var andra året i rad som Buffé Grön anordnade julbord och det tänker matcaféet fortsätta med! Vi har redan bestämt att göra det till en jultradition!

Vill ni boka bord till nästa helg så finns det ett fåtal platser kvar! Ring 070-965 05 55! Buffé Grön ligger intill Bürgers VäxtgårdBarnhemsgatan i Köping och deras hemsida hittar ni HÄR! Buffé Grön finns också på Facebook!

Tredje advent Nu är redan tredje advent här och Lucia har passerat!  Bloggaren lussade för sin kära mor som vanligt! 🙂  002

Städning och pyssel står på agendan framöver! En som pysslat en del är bloggarens goda vän Junith. 013 En fin liten julgrupp med hyacint och liljekonvaljer! Till det en ask med hembakta kakor! Allt förärades bloggarens mor! Det tackar vi varmt för!

Blommorna inomhus ger också julstämning. Hyacinterna doftar ljuvligt och amaryllisen är praktfull! 004

Ute i tvättstugan klämmer även uteväxterna som tagits in i förvar en liten blomma då och då! 🙂 017

Stressa inte – mys! Ha en fin tredje advent! 014

Promenera mera! Vinn en cykel!

ARBOGA, Evenemang, Frukt och grönt, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Gå Dags för den årliga Sparbankspromenaden! favicon

Gå två Förutom frisk luft och lite motion får du delta i en tipspromenad! FrågorKluriga frågor och första pris är det här: Cykel-utan-bakgrund-1024x490

Startavgiften är bara – 1 krona– 1 krona!

En lagom skön promenad och förr om åren har det bjudits på: Korv med brödBloggaren är dock osäker på om ”korv och bröd” gäller fortfarande. Vi får se!!

Läs om Sparbankspromenaden i Arboga HÄR eller HÄR!

011 När ni ändå är ute och går – ta gärna med en påse och plocka äpplen inne på Glasblåsargården! 012 Det finns fortfarande mycket kvar! Bloggaren har laddat upp i fyra hinkar!

Dagens predikan måste bli – promenera mera! 🙂

Vi ses! Keep on walking!

009

Kort och mörk blogg

Främlingsfientlighet, Frukt och grönt, Lokalt, Natur, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

001 Har ni tänkt på vad mörkt det har blivit!

Både på morgnarna och tidigt om kvällarna! 002

Korta dagar – tiden rinner iväg! Så känns det i alla fall idag för bloggaren! Plötsligt var klockan över 3 på eftermiddagen och vart tog tiden vägen!?

003 Jo, det handlar om det här – bland annat! Äpplen!! Det rasar äpplen hela tiden från det fantastiska lilla trädet! Kom gärna och plocka! Ta med påse och förse er! Mera äpplen I hinkarna läggs den finare fallfrukten och i den gröna lövkorgen den frukt som ska köras till komposten!
Där ligger redan massor! 025

Sen börjar sådant här jobb! 022 Räfsa löv! Bloggaren fick köra tre vändor med skottkärran på förmiddagen men titta i bakgrunden av bilden… Så stora träd och så mycket löv som kommer att falla framöver… Suck…

Men bloggaren njuter av trädgårdsarbetet också. Det är så vackert i naturen just nu! 020 En biltur blev det idag också – både till Kungsör och Köping. Det är så fantastiskt vackert längs landsvägarna när träden skiftar färg!

Mörkt och inte ett dugg vackert är det här! 005 En insändare i lokala Arboga Tidning. Inte alls från någon invånare i stan eller i trakten utan från företrädare för SD. Nu har de fått in en fot och kommer att fortsätta sitt mörka jobb, på riksdagsplan såväl som i städer och småorter över hela landet – tills vi stoppar dom!
Sorgligt och skamligt för ett land som Sverige, är bloggarens högst personliga åsikt.

Bloggaren plockade bort all fallfrukt imorse! Vid hemkomsten från grannkommunerna såg det ut så här – igen… 049 Hjälp gärna till genom att förse er med frukt! Bara att komma och plocka ur hinkarna!

Kort och mörk blogg – snart är skymningen och mörkret här – igen….
Vi ses imorgon – igen ! 🙂

004 - KopiaPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.