Vem är Linde? Varför heter bloggen filindeblogg.nu?

När jag bestämt mig för att börja blogga – efter att dagen innan ha hatat alla egotrippade människor som skriver blogg och tror att just deras åsikter och berättelser är så himla intressanta – så sa äldste sonen: ”Du måste ha ett bra namn på Din blogg så att folk vill gå in på den…typ Fi-Linde!
Jaha ja, Fi-Linde! Det skulle folk veta vem det var?? Den där Fi-Linde som var sjuk och som ändå satt med i styrelsen för Fi! Den där Fi-Linde som var en parasit och fuskare och bedragare som Expressen kräktes över! Den Fi-Linde skulle folk veta vem det var…hm…

feministisktinitiativ202.jpg

Här när det hela begav sig – 4 april 2005 – Feministiskt initiativ är bildat – Fi!
Från vänster Tiina Rosenberg, Monica Amante, Gudrun Schyman, Sofia Karlsson och jag själv.

Hur gör man då? När man både vill ha många besökare men ändå inte vill vara en Fi-Linde? Jo, jag kombinerade det hela på något vis i ”filindeblogg.nu” som betyder ”Feel in the Blogg” – Känn in bloggen, kolla in den, läs vad den där Linde egenteligen har att säga. ”Bloggen med känsla”! Jo, för jag tänker ha massor av KÄNSLA i min blogg!

Så there it was! filindeblogg.nu – Feel in the Blogg! Bloggen med känsla! Varsågoda!

På min blogg kommer jag att ösa ur mig galla över allt jag tycker är SÅ FEL i vårt samhälle. Jag kommer också att LOVPRISA fantastiska människor!
Min mamma kommer att berätta om hur livet var som ung på 1940-talet och bland många andra saker – hur det var med jämställdheten på den tiden…

Sen kommer jag att prata, skrika, gråta, skratta och njuta över en massa olika saker. Som
varför utbrända anses vara parasiter på samhället när det enda de gjort är att försöka få ihop allt yrkesarbete och det obetalda hemarbete med äktenskap, föräldraskap och social samvaro – och stupat eftersom den ekvationen aldrig gick att få ihop!
varför barn med ADHD och andra neuropsykiatriska funktionshinder får den allra sämsta skolundervisningen – om de nu får någon alls…??
varför djur som bara föds upp för att bli mat – inte kan få ha ett bra liv – det korta liv de lever – och ännu viktigare: En värdig död utan långa tranporter och djurplågeri!
– varför gamla och sjuka människor som ”tack” för ett långt och arbetsamt liv får en äldreomsorg icke värd namnet!
– vari ”vården” ligger – när det gäller kriminalvård??
– hur underbart finurlig en katt är och varför det är lycka att inte kunna bestämma över den!
– det fantastiska med ön Rhodos men det lika fantastiska med såväl Skåne som med Skellefteå och Västerbotten! Och Egypten, och Kiruna och Narvik – och snart också Haparanda!

– OCH mycket, mycket mera om ni bara orkar…

Här uppför jag mig skämmig inför ett av mina barn… Se hur han lider… Nja, det var nog inte så farligt med det. Han är van vid en tokig morsa – precis som hans syskon. 😀

Vill ni nå mig direkt – utan att kommentera min blogg – så går det bra på följande e-postadress: linde@filindeblogg.nu