Drug preguntas

Du får den miljö du valt! Gäller socialt som globalt.

Ankdammsnytt, ARBOGA, Äldreomsorg, Lokalt, Miljö, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Rösta i vallokal Valet är ditt! Nu kan du inte klaga mer!
Jo, möjligen om du tillhör den del av invånarna i Arboga som ville ha förändring men som efter valdagen vaknade upp till en precis likadan stad som tidigare. 001 För i en liten stad så ska allt vara som det alltid har varit – oavsett om det är bra eller dåligt. 003 Mycket märklig företeelse!
Klippen kommer från Arboga Tidning och kvinnan som verkar tycka att det är helt OK att inte ha koll på pengarna är idag den som ska styra hela kommunen…

Megafon 3Bloggaren tog före valet upp mängder av felageranden i det snart hundraåriga socialdemokratiska styret – men vad hjälpte det när piskan viner, ingen orkar bry sig och alla struntar i Margit och kränkningarna i äldreomsorgen, bloggarens mamma, barn som inte får den skolundervisning de har rätt till, misshandlade kvinnor och män med drogproblem mm mm! 005  - Det rör ju inte mig! -Vem bryr sig!? – så verkar jargongen gå! Sorgligt är en underdrift!

059 Bloggaren kommer aldrig att sluta kämpa för människor i underläge! På tisdag fortsätter kampen! Då ska bloggaren träffa tre chefer i Socialförvaltningen för att ta upp rader av incidenter, en del livsfarliga!
Kommer det att hjälpa? Fan tro’t – men bloggaren ger aldrig upp!

Och ingen ska tro att det är Vänstern eller Socialdemokraterna som det ska röstas på – icke! Här i stan hade det behövts helt andra kvastar för att sopa rent och för att ge trygghet åt de som behöver det mest!  Nya kvastar sopar bäst

Att Omsorgspartiet fickbehålla sitt tidigare mandat i kommunfullmäktige är helt galet och kan bara bero på en stor släkt och goda vänner för de fyra (!) medlemmarna av partiet med Almskoug i spetsen.  OPA är Almskoug
Omsorgspartiet (OPA) bildades 2002 och så här läser bloggaren på Sveriges Radios hemsida om nybildade lokala partier (publicerat 16 september 2002, för nästan exakt 12 år sedan), citat:

I Arboga, också i Västmanland, fick Omsorgspartiet, som bildades i våras med bättre barn- och äldreomsorg och skola på dagordningen 10,5 procent av rösterna. Carl-Erik Almskog, förstanamn på Omsorgspartiets lista säger att partiet vill vara med och påverka Arbogas utveckling.

Ett protestparti alltså – för att ge Arboga en bättre barn- och äldreomsorg samt bättre skola. Vilket skämt!! :-(
Citatet från Sveriges Radio hittar du HÄR!
Men kampen går vidare! Ge aldrig upp! Megafon 2

032 Annan, global kamp kan man läsa om i tidskriften Cirkulera, som ges ut av Vafab Miljö i Västmanland – som har hand om avfallshanteringen i länet.

Där står mycket intressant! 030 Om hur matavfall, kompost, blir till biogas och drivmedel för bussar och bilar!

Viktig information för de där som ”inte bryr sig” och dessutom tror att sopsortering är meningslöst eftersom myten ”allt bränns ändå på samma ställe” lever vidare.
Läs här om hur viktigt det är att sortera ut konservburkar till exempel! 029 Metall kan återvinnas hur många gånger som helst! Snacka om recycling!!

040 Miljön, vår jord, var rädd om den! Nu börjar hösten så sakteliga sitt intåg.
Bloggaren har tur som får hjälp ibland. 042 Utemöblerna ska in för vintern. 036 Sonen fixar tunga lyft hur lätt som helst.

Imorgon kommer det mer från trädgården – som inte bara handlar om slit och släp! ;-) Avslutar dagens blogg med en skott från pelargonen av sorten Mårbacka. Den kommer från bloggarens mor och får symbolisera skörheten hos en gammal människa och vikten av att vi tar om hand, ger trygghet och värdighet.

Ge aldrig upp den kampen !!

064

 

Snöhinder och andra hinder…

Ankdammsnytt, ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Demokrati och rättvisa, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

011 Idag såg gården ut så här på morgonen. 014 Snöhinder! 001

Snö 2 Vackert men svårframkomligt. Snöig bil

Snö 1 Några som tycker det är väldigt onödigt med snö och kyla är katterna! Så här kan det se ut nu för tiden… 023 Ska man våga sig ut eller inte?
013 Felix gör ett försök. 012 Kollar läget och går försiktigt ut på trappan. 016

017 Men fy vad snöigt och kallt!! 018 Fort in igen!! 019
- Det där gör jag inte om, tänker Felix! 020

Wilma blir SÅ trött på vintern! 035 Hon har dock hittat det perfekta stället att ligga inne och slöa på vintertid! 054 Var? Jo, intill elementet förstås! :-) 052

Curry har hittat ett annan bra plats! 010 Husses garderob! Hur skönt som helst att softa bland strumpor och raggsockor! :-) 008

Snöhinder finns det gott om just nu. Hinder Andra hinder också – de vad gäller rättvisa och demokrati.
PajLite pajkastning á la Arboga kommun blir det idag också! 006 Nu är det oppositionen som kastar i dagens Bbl/AT!

Paj i ansiktet
Bloggaren undrar när den verkliga kakan ska serveras – den som är bakad med äkthet och kryddad med sanning!? Eller är bakverket nu så förvanskat att ingen känner till innehållet längre? Vad som borde finnas i kakan och inte?
Den som lever får se…

Den som lever får också se ljusare tider av annat slag! Det här kan läsas i Arboga Tidning idag: Längre dagar nu Dagen är 53 minuter längre än vintersolståndet i december! Hurra!

024 Sådant märks hemma hos bloggaren! 030 Julgranen har gröna skott!

063 Kaktusen blommar! 062

Och inne i tvättstugan har syrenen fått nya, späda blad! :-) 045

064 Blommor i fönstret ut mot en snöig gata ger hopp om värme, vår och ljusare tider. Även om den snöig vinterbuske också kan vara vacker!

Snöig buske

 

 

 

 

Vågar du säga din mening i en liten stad?

Ankdammsnytt, Arbete och rättvisa, ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Ins adress ”Säg vad du tycker!” Det uppmanar Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!
En demokratisk rättighet som alla borde ta till sig och använda!

Idag fanns flera insändare i Bbl/AT och här är två bra! Ins Ingemar Johansson (FP) protesterar mot ”okontrollerat smällande” och bloggaren håller med!

005 ”En alliansvän” väljer att vara anonym och det kanske är säkrast i ankdammen! Han eller hon påstår nämligen att det ligger annat än ideologi bakom C-ledarens plötsliga partibyte i Arboga.

Bloggaren tycker också att politik kan vara skum i allmänhet men särskilt skum lokalt och kände sig därför manad att hänga på ”En alliansvän”. Förhoppningsvis kommer den insändaren i tidningen under nästa vecka.
När den publiceras där kommer den också att läggas ut här på bloggen.

”En alliansväns” insändare ”Kommunalråd nästa?” hittar du på nätet HÄR!

Grå dag men glatt sinne – det symboliserar bloggaren denna tredje dag på nya året. Nytt år – nya möjligheter! :-D Här är bilder från dagens promenix: 019 Visst kan även en grå dag vara vacker!

011  I ett träd vid ån satt en skata och putsade vingarna. Personer med god syn kan upptäcka att det är videkissar som håller på att slå ut på trädet – denna vinterdag 3 januari 2014!

021 Arboga är vackert. 022 Men en promenad i stan kan vara lite farlig också. Det finns många ställen där gångtrafikanter får se upp och här är ett sådant: Farligt övergångs ställe Att passera övergångsstället på bilden hör till det svårare. Bloggaren hade tur och en bil stannade.

024 Annars sitter den stora vägskylten helt i vägen för att gångtrafikanter ska kunna se annalkande bilar. Detta borde politikerna i stan ha gjort något åt för länge sen!

Promenader och hälsosam mat gäller för bloggaren och avslutar dagens blogg med den smakrika soppa som tillagades igår! Lev väl och protestera gärna – det är din demokratiska rättighet!

002

 

 

Bråda tider för präster och andra!

Ankdammsnytt, ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Kultur, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Religion, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Julstök Ja, nu är det bråda tider!

Bloggaren söker efter bilder på julstök via Internet och hittar bara stökande kvinnor i köket. Så konstigt – eller??  Är det bara damerna som fixar julen? Är det bara de här gubbarna som hittar till köksregionerna!? Tre gubbar

Julotta Bråda tider får också prästerskapet till jul! Stjärnan över Betlehem Det ska ju förkunnas om den verkliga anledningen till att vi firar denna högtid! Jesus födelse

008 I Magazin24 läser jag om juljäktet i kyrkan! Bloggaren trodde att grannen, Nicolaikyrkan, höll den tidigaste julottan i trakten – men icke!
009 Klockan 05.00 (!) ska du vara på plats ute på landet i Säterbo kyrka om du vill uppleva julotta där!

Mikael Hirsch får sova när det bjuds för kvällen innan, julafton, ser schemat ut så här: 013

Ska han hinna med att vara tomte får han planera ordentligt! Tomten har bråda tider

Kungsörs församling har det lika snärjigt: 012 Julotta i Torpa kyrka 05.30 och julotta i Kungs Barkarö 07.30. Vem som predikar där framgår inte av annonsen. Kanske kör prästen repris i Barkarö?

Fint och stämningsfullt är det i alla fall med julotta – denna gamla fina tradition. Än har bloggaren tyvärr inte orkat upp någon juldagsmorgon. Ändå ligger kyrkan nästgårds…

Julotta 2

Bråttom Bråda tider har politikerna också! Snart stundar nytt år och valår! Det gäller att fläska på med löften som inte kan hållas men som lurar väljare varje gång.

Det gäller att välja sida också! 006 Så här ser dagens Arboga Tidning ut. Centerns ledare i Arboga hoppar plötsligt av. Plötsligt om man får tro hennes partikamrater som inte visste något innan bomben slog ner.

007 Ja, varför byter man parti??
Det kan ha en mängd olika orsaker och det ideologiska behöver nödvändigtvis inte vara orsaken.

Bloggaren undrar stillsamt vad svärmor Marianne Rosenkvist tänker i sin himmel och även hur tankarna går hos den forna parhästen Jörgen Johansson, som tyvärr inte heller finns kvar i jordelivet?

Förra valet hade Alliansen denna slogan: Bakåt eller framåt
Ja, hur ska det gå?

Bloggaren tror att det blir ett riktigt spännande val 2014. Får bloggaren sia lite så tror hon att det kan bli regeringsskifte, möjligen även på hemmaplan.

Väldig turbulens har det varit inom Arbogapolitiken. Maria Fredlund, V:s duktiga, omtyckta politiker hoppade av. Olle Ytterberg, kommunalråd och Arbogas starke man, har också bestämt sig för att sluta med politik. Nu kommer beskedet att Kerstin Rosenkvist inte bara sviker sina allierade i sista minuten – som vid förra valet – utan nu också hoppar av Centern och går till Sossarna.
Visserligen sviker hon inte över en natt som 2010 men ändå så pass att C i Arboga pratar om kaos och hennes forna partikamrater är chockade – de visste ingenting.

- Känner mig som en svikare, säger Rosenkvist i tidningen. Ja, kanske borde hon göra det? Ärlighet varar längst, heter det, och att berätta så drastiska beslut för sina partivänner först hade kanske varit att föredra.

Eller är det mest ljug och båg inom politik? Lurendrejerier och valfläsk?
Är bloggaren tokig som tycker att politiker borde tänka på den roll de fått och varför de fått den? Förtroendet från sina väljare – är inte det värt något?

Ja, vad detta och övrig turbulens gör för valutgången 2014 återstår att se! Spännande lär det bli! Såpan fortsätter…
Läs HÄR i Bbl/AT om Rosenkvists hopp. En längre version hittar du i papperstidningen.

Avslutar med en bild från julotta i Hölö kyrka! Lev väl!

Julotta Hölö

Äppel, päppel, piron, paron plus ett förstasidesstoff?

Ankdammsnytt, ARBOGA, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

011 Att ett enda litet äppelträd kan ge så mycket frukt!!

Bloggaren har plockat i panik och skänkt bort till höger och vänster! 008

Så synd att barnen bor så långt bort att det är svårt att komma och plocka… Så vad göra!? Jo, skicka per post! :-) 002 10 fina, små äpplen packades in för vidare befordran Stockholm! 003
Det blev dyra äpplen men så var det ju också specialleverans ”från mammas gård”! :-) 001 60 kronor!

Och det gick som smort! Paketet postades i måndags och var framme till dottern igår, tisdag! Lika fina som när de packades in! Suveränt!

014 Så idag har ett nytt paket skickats! Denna gång destination Göteborg! :-)

BblAT idag Förstasidesstoff tyckte Arboga Tidning att detta var.
Den ”livrädde” är en ung kille som inte visste vad han skulle ta sig till när det brann i lägenheten snett under honom.010 ”Hemlös och livrädd – efter en natt i Arboga.”
024  Och – ja visst, bloggaren skulle nog också ha blivit skrämd i en liknande situation. Dock känns det lite mer angeläget att få veta hur livrädd barnfamiljen var som bodde i samma hus – och var de fick bo med sina tre små barn efter branden. Deras lägenhet ligger precis ovanför den eldhärjade! 033

Vi får se – kanske besked lämnas i tidningen en annan dag. Bloggaren vet att föräldrarna var mycket oroliga och barnen ganska skärrade.

Dags att plocka mer äpplen! Hågade kan komma till bloggarens gård och förse sig! Än finns det mycket kvar…

Avslutar med ”one of a kind”! :-)

047

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.