Drug preguntas

Om evenemang i Arboga – Medeltidsbröllop kontra El Salvador

Allmänt, Ankdammsnytt, ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Demokrati och rättvisa, Evenemang, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

image Idag om två veckor äger årets bröllop rum i Arboga. Inte vilket bröllop som helst – utan ett av kommunen sponsrat! image

imageDen största turistattraktionen i Arboga – Medeltidsdagarna – som når sitt ultimata crescendo när det medeltida brudparet visas upp för att sedan vigas. image

imageFör några år sen blev det en ”medeltida fight” om bruden. Det kan man ju oroligt hoppas inte kommer att ske i år – då det är ett SD-bröllop. Inga järnrör, tack!

image För hyllas ska brudparet! Stort galej sponsrat av Arboga kommun. Fotot här är på ett tidigare brudpar. I år är det två aktiva SD-politiker i Arboga som ska bejublas. image

Detta har uppmärksammats även i andra bloggar. Till bloggen ”Från hjärtat av Bergslagen” har denna bild publicerats. image

Arboga kommun och Medeltidsföreningen ser dock inga som helst problem med att ”normalisera rasismen”.  En ”normalisering” som sakta sprids över landet och som Adam Tensta nyligen belyst i direktsändning i TV4

image

Han har fått hur mycket hot och hat som helst för det! Hot och hat fick även en thailändsk restaurang i Skåne som tackade nej till att arrangera en sommarfest för SD. Hoten och hatet är dock något som SD inte ställer sig bakom – som de som alltid säger. Bloggaren fick också mängder av hot och hat av SD-anhängare när hon ställde några frågor om Arboga kommuns sponsring av SD-politikernas bröllop. image

För att göra dubbelmoralens Arboga ännu mer tydlig så pågår det idag, två veckor före SD-bröllopet, en riksträff i Arboga. image Kända profiler från El Salvador deltar.

Bloggaren undrar hur uppmärksammat och sponsrat detta är av kommunen?

Och – känner sig Arbogaborna, flyktingar från El Salvador, välkomna att heja på Årets Medeltida Brudpar.

Har Arboga glömt sina vänner från Latinamerika, från Afrika, från forna Jugoslavien och alla andra som flytt hit. Kommer de asylsökande på flyktingförläggningen i stan att finnas med och fira Medeltidsdagar i Arboga. image

Är det kanske så att Arboga förtjänar en medeltida stämpel i pannan – helst utan järnrör och dynamit då.

Vägra normalisera rasismen!! Nej till rasismen Ja till mångfalden

 

Mors Dag och Sverigedemokraterna

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Blommor och blad, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Grattis på Mors Dag Internet Precis som tårtbilden från Internet vill bloggaren börja med orden: GRATTIS ALLA MAMMOR! För det är Mors Dag idag.

MEN – innan bloggaren berättar om lite av sitt eget Morsdagsfirande kommer lite allvarsord.

037 Ni minns kanske det här?
En insändare i Arboga Tidning som kom till därför att kommunledningen vägrade svara på frågor. Bloggarens frågor var de här:

– Jag vill veta om de styrande i kommunen är inblandade i valet – eller om Medeltidsföreningen självsvåldigt väljer och det därmed finns risk för omdömeslösa val?
– Jag vill också få motiverat för mig hur två personer med främlingsfientliga åsikter kan anses lämpliga att representera Arboga officiellt under en av de största turistattraktionerna i kommunen?
– Sammanfaller de styrandes åsikter med SD:s vad gäller invandringspolitik? Om så icke är fallet väljer de styrande då att ignorera den symbolik och det ställningstagande som valet av brudpar innebär? Hur agerar man i så fall om nästa års brudpar är medlemmar i t ex Nordfront, Nysvenska rörelsen eller Sveriges Nationella förbund?
– Jag och många med mig anser att Medeltidsdagarna ska vara en tillställning där alla människor ska kunna känna sig välkomna – även flyktingar och utrikes födda. Hur tror de styrande i kommunen att valet av Sverigedemokratiskt brudpar uppfattas av de sistnämnda? Känns valet som en publiksuccé och ett lyft för Arboga? Om inte – vad tänker ni göra åt det?
– Eftersom valet har upprört en del känslor – hur kommer den polisiära bevakningen att vara under Medeltidsdagarna och innebär det större kostnader för kommunen, i så fall hur mycket större?

Bloggaren vill ha svar på dessa frågor. Inga särskilt märkliga frågor kan tyckas men det har upprört en del. Några blir skrämda! Lindes åsikter skrämmer mig Robert Sandström till exempel – och till höger på samma sida förklarar Ulla-Brita Pedersson att citat ”SD är ett legalt parti”.

I fredags klappade Monica Gottberg tillrättavisande bloggaren på huvudet med – ”Kära Susanne W Linde” och Roland Magnusson under Gottbergs insändare fick ”dålig smak i munnen” av bloggarens frågor. Kära Susanne W Linde

Alla fyra insändarna bara för att bloggaren ville få några ganska allmängiltiga frågor besvarade.

Skrämmande tycker bloggaren däremot att sådant här är som hon fått motta i sin Iphone: SD 1 och den här: SD 2 Den här från SD:s förtroendevalda i Hallstahammar:  SD 4
Vad sägs om den här: SD 5 Eller den här – igen från den ivrigt SMS-ande SD-mannen i Hallsta: SD 6
Skrämmande? Blir ni illamående? Här är en till som en vän till mig fått: SD 3

I fredags kväll ringde en SD-medlem från Karlshamn i Blekinge. Som tur var fanns bloggaren inte hemma men mannen talade in ett 5 minuter långt tal till fördel för Sverigedemokraterna

Allt detta för att bloggaren undrar om valet av två aktiva SD-politiker till årets medeltida brudpar i Arboga var genomtänkt och om kommunledningen ställer sig bakom valet och eventuella merkostnader.

Bloggaren undrar oroligt hur långt detta ska eskalera och hur Medeltidsdagarna i Arboga kommer att bli i augusti. Denna upprördhet redan – och bara för att kommunledningen väljer att ”lägga locket på” och inte uttala sig.
Naivt är bara förnamnet. SD är inga duvungar.

Frågorna i insändaren och ett antal kommentarer – finner ni på Bbl/AT:s nätsida HÄR!

Åter tillbaka till mammas egen dag! 002
Bloggaren drack morsdagskaffe här: 009 Men sin mammas mugg som hon fått överta – nu när mamma själv inte längre kan fira med en tår. Tårar blev det av annat slag… 007 Bloggarens mor begravdes för drygt en vecka sedan…

047 Så ta vara på tiden. Krama mamma när du fortfarande kan. Snart är alla bara minnen blott…. 019

044

Långt mellan bloggarna…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Främlingsfientlighet, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

003 Nu är det långt mellan bloggarna och så kommer det nog att förbli. Lust och håg finns till så mycket annat också.
Bilden ovan är från pingstdagen, snart en vecka sedan. Sol och blå himmel. Förväntansfulla katter var det då när ”morsan” också var ute! 001 Alla tre samtidigt – och fångade på bild! – händer inte så ofta. Från vänster Felix, sen Vilda Wilma och till höger Curry. 002

Sol och fint väder var det då. 008
Då kunde man ta sig en paus i solstolen med något gott att dricka och en kissekatt intill! 009

023 Idag är det inomhuslek som gäller. 024 En liten leksaksmus får sig en omgång. 025

Men mest sussar katterna på söta örat idag när himlen är grå och regnet strilar ner.

Lite ”skåpmat” kommer här. 005 Från såväl mjölkpaket som litrar med yoghurt kan man lära sig mycket. 006 Det här tyckte bloggaren var lite kul! 😀 007

Nordpolen ”Står du med ett ben på var sida om Nordpolen så har du en fot i varje tidszon och kan äta frukost Te och middag Middag samtidigt!” :-)

Det här hittades i tidningen Metro. 031

029 Ung tjej lämnade storstan för landet! 030

Lite andra tidningsklipp från ”landet” som inte är lika trevliga… 037 Kommunen liksom lokalpressen tiger. Inga svar får alla som ifrågasätter. Vad ska hända sen??

Annat från småstan Arboga här om dagen: 038 Agneta Lambert-Meuller (Mp) blev förgrymmad när hennes motion avslogs om att bjuda in RFSL Ungdom till skolorna i Arboga för att föreläsa.
Bloggaren själv tycker förslaget var mycket bra och är ledsen att den avslogs. Ledsamt känns det också att Mp lokalt i Arboga dagen efter går ut i tidningen och säger sig ta avstånd från partikamratens åsikter.

Även om barn- och utbildningsnämnd liksom skolchef kanske inte ska hänföras till epitetet homofober så känns det lite inskränkt och fegt, kan bloggaren tycka. Lite småstadsaktigt kanske.Lägga locket på Precis som när man lägger locket på och inte vill svara på varför det skulle vara bra att aktiva SD-politiker företräder Arboga i stadens största turistarrangemang Medeltidsdagarna.

Heja Agneta Lambert-Meuller! Kämpa på! Artikeln om Agneta kan ni läsa HÄR! i Arboga Tidning! Insändaren om medeltidsfrågor som aldrig besvaras hittar ni HÄR! Samma tidning!

Bloggaren kan berätta att ifrågasätter man SD som dragplåster för Arboga får man utstå en del. Mängder av hat- och hotmeddelanden.
Visst är det härligt med demokrati och yttrandefrihet… :-(Troll

016 Se där ja, det blev en blogg idag i alla fall.  Bilden här ovan visar åter till vackra magnoliaträdet i parken i Västerås.
Regnet smattrar mot rutan och bloggaren tycker faktiskt att vädret är underbart! Så skönt och mysigt att kura inomhus. Tids nog blir det solsken igen och till dess kan den som vill leva på minnen.

010
Söta Wilma i gröngräset.

Lite gräsklippning, lite tankar…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Blommor och blad, Demokrati och rättvisa, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Först ut – det här! 001 Bloggaren är SÅ glad att ”Gröna Draken” kom i brevlådan här om dagen trots skylten om ”Ingen reklam, tack”. För den här tidskriften vill jag ha och har saknat!

Sen det här! 006 Grannhuset har bytt takränna men också stuprör. Bloggaren undrar oroligt hur länge röret av KOPPAR får vara kvar!? 007 Koppar lär ju vara ett begärligt – och se så vackert stupröret blänker…

Sen trädgårdsarbetades det ju igår. Ogräs rycktes och gräs (mossa…) klipptes! Men hur blev resultatet? Jo, så här: 065
Och så här! 044 Förutom att gräset blev klippt fick bloggaren tid att tänka och reflektera där bakom gräsklipparen. Om vad? Jo, bland annat det här – igen!! SD årets brudpar i Arboga Paret från det främlingsfientliga SD som kommer att bli Arbogas ansikte utåt genom att ha tilldelats det officiella uppdraget att bli Årets Medeltida Brudpar.

046 Ja, hur tänkte bloggaren då den där timman då gräset klipptes?
Jo, så här: Skadan är redan skedd – så vad kan de styrande hitta på för att klara av den här fadäsen?
Bloggaren anser att först och främst bör styrelsen för Medeltidsföreningen läxas upp. Man måste få dem att förstå vikten av uppdraget som årets medeltida brudpar och vad det innebär att företräda Arboga officiellt.
Samtidigt måste kommunens ledning i framtiden vara informerad i förväg med möjlighet att uttala sig om valet av brudpar eventuellt kan komma att uppfattas som kontroversiellt – kommunen är ändå huvudsponsor!

Sen tycker bloggaren att kommunens styrande ska ta en pratstund med det blivande brudparet. Berätta om de negativa reaktionerna från allmänheten, tala om att Arboga inte delar SD:s främlingsfientliga åsikter och få paret att förstå att INGET SD-politiskt får spegla bröllopet i augusti.
Det vill säga, för att vara lite rå, inget heilande och inga järnrörsförsedda partikamrater.

Som sagt, skadan är redan skedd, så det är det bästa de styrande kan göra, enligt bloggarens mening.

Rör inte min kompis litenBloggaren har reparerat skadan för egen del genom att gå ur Medeltidsföreningen och genom att förlägga sin vistelse någon helt annanstans än i Arboga den lördag då bröllopet ståndar.

048

 

 

”Den lilla fina nassestaden Arboga”…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Just när man tänkte att idag finns inget att blogga om här i Arboga – så levererar Arboga Tidning denna nyhet:

SD-toppar årets bröllopspar

 

Bilden är ur Bbl/AT på nätet – artikeln hittar du HÄR!

HUR tänkte man då – i Föreningen Arboga Medeltid? Tänkte man alls? Funderade man aldrig på ”symbolvärdet” av att välja SD-företrädare att hyllas offentligt i Arboga i augusti? Hörde man inte stöveltrampet, såg de rakade skallarna och kunde förnimma Jimmie Åkessons hurrarop?

Slog det aldrig föreningen att den nya slogan skulle kunna bli – ”Den lilla fina nassestaden Arboga”? Att beslutet skulle komma att stänga ute flyktingar och invandrare från evenemanget i augusti eller åtminstone göra dessa väldigt obehagliga till mods?

Kom man inte på att ett sådant här beslut åter skulle riva upp gamla, smutsiga  sår och tankar på slagsmål och brinnande flyktingförläggning och dela Arboga i två delar? De som tar beslutet i försvar och inte låtsas om nassesymboliken och vad SD står för utan vill får till att det är ett helt självklart val. Och så vi andra.

Bloggaren har skrivit till Medeltidsföreningen och frågat om valet – hur man resonerade och vilka som deltog i beslutet. Svaren kommer att publiceras här på bloggen.

SKANDAL är vad det är! Bloggaren undrar om de styrande i Arboga har deltagit i beslutet och vad de har att säga om valet. Kommunen sponsrar väl vissa delar av arrangemanget och det är inte så troligt att alla skattebetalare är med på att hylla SD under Medeltidsdagarna.

PINSAMT – detta kommer att sätta Arboga på kartan och vänta bara när kvällspressen börjar frossa.

SORGLIGT – på många sätt och detta innebär troligen protester under Medeltidsdagarna och bojkott av densamma.

Och skadan är redan skedd! Beslutet är taget och att kancellera beslutet skulle bara ge ännu mer reklam för det främlingsfientliga partiet.

Bloggaren skäms över sin hemstad Arboga! Järnrör inte min kompis

 

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.