Drug preguntas

Varför får vi inte säga att det handlar om män?

Brott och straff, Främlingsfientlighet, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Våld, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Män i gruppMän i grupp – känns det begreppet igen? Eller ska vi inte låtsas om det?

På fotbollsmatchen… Huligander på fotbollsmatch
I demonstrationståget… Huliganer politik

Det spelar liksom inte någon roll vad saken gäller… Huliganer fotboll Idrott –
eller något annat… Bild från Nordfront(Foto:Nordfront)

Huliganer som bråkar, slåss och uppmanar till mera våld och trakasserier. Kalllelse via FB - Kopia (Från Facebook)

Ur demonstrationsblad delat i Stockholm i helgen som gick: Kallelsen till demonstration

Hat och uppmaning till våld mot invandrare med låtsasmotivet att skydda ”stackars kvinnor”! Vilket har genererat mängder av protester från just kvinnor! ostensson+fb.jpg

INTE ER KVINNA! Inte er kvinna

Lägg därtill all statistik över misshandel, våldtäkt, mord – MÄN står för merparten av brotten.

Ändå tycker vissa att man inte får prata om att det handlar om män!? IMG_4402 - KopiaNej, det ska tassas på tå för just männen – eftersom ALLA män slåss ju inte och bråkar! Så därför får vi inte peka ut gruppen män som huliganer, våldsverkare eller ett stort hot mot samhällsordningen!
LÖJLIGT!

Bloggaren har en bror, två söner och känner många, många bra män som aldrig skulle spotta på tiggare, knäa en invandrare eller starta upplopp bara för att få slåss av random anledning.
Dessa män ihop med bloggaren tycker att vissa män i grupp är ett mycket farligt inslag i samhällen i allmänhet och det svenska just nu i synnerhet.
Mina män tycker att vi måste göra något åt saken och då inte tala om människor i största allmänhet utan om just den här gruppen män! VAD ÄR DET FÖR FEL MED DET??

Bloggaren blir vansinnigt trött på män som frågar som på Facebook ovan: ”- Menar du alla män”, så att bloggaren och andra som vill skapa ordning ska få skämmas och gulligulla om att ”- Nää då, inte menade vi alla män och inte kanske män alls då utan…vem då då…??”

Ännu värre blir det när kvinnor tar denna grupp män i försvar! VARFÖR DÅ? LÖSER VI PROBLEMET DÅ? FIXAR VI DETTA OM VI LÅTSAS SOM OM DET INTE ALLS ÄR FRÅGAN OM MÄN UTAN OM MÄNNISKOR I STÖRSTA ALLMÄNHET??

Bloggaren älskar män! Bloggaren skulle vilja att alla män var som bloggarens män. Bloggaren är mycket ledsen och besviken över att det inte är så utan att vi måste peka ut just den här GRUPPEN MÄN som de som förstör och förgör och som kommer att se till att det blir ännu värre om vi inte sätter ner foten!

Tänk er det omvända. Om vissa kvinnor i grupp utgjorde ett stort och farligt inslag i samhället. Finns det någon som tror att män inte omedelbart skulle peka ut gruppen kvinnor utan pardon! Det skulle inte vara något tassande eller förbarmande där inte. Så skärpning kvinnor!!

Huliganer Seriestrip - Kopia

SKÄRPNING! TALA OM PROBLEMET SOM DET ÄR! INGET HYCKLERI!

Män mot burka...
Svartklädda män demonstrerar
mot svartklädda kvinnor…

 

Pressat! Om sliddersladder och verkligt viktiga nyheter i din tidning!

Äldreomsorg, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Pressen, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

PressenBloggaren tycker fortfarande att lokalpressen är tråkig. Pressat

Ena dagen så här: 031 Stort uppslag, ”Tryckt stämning” och tidningen intervjuar grannar som är rädda för en mördare. Publicerar bild på huset där morden ska ha skett…

Nästa dag: 001 Så mycket för den dramatiken! Bloggaren pekar på en liten spalt med denna rubrik: 002
Och visst är det en tragedi med två döda människor! Ännu mer tragiskt blir det när tidningen först spekulerar i dubbelmord och en eventuell mördare i området och intervjuer med rädda grannar och barn som inte törs gå ensamma till skolan. Innan någon vet vad som faktiskt inträffade. Tragiskt.

Tidningen fortsätter i samma stil… 008 Visst – det är oerhört dramatiskt och skrämmande med skottlossning – särskilt för den som blir beskjuten! Tidningen frågar grannarna…

Det här tycker bloggaren att tidningen ska hålla sig till! 003 Positiva reportage emellanåt! Med intervjuer av tacksamma människor – som i artikeln här om hjälpen vid den stora vattenläckan i Köping.

Vargen tjuter Sen är det ju svårt att undvika sådana här reportage i vår region… 010 Ja eller nej till varg…

Bloggaren som gjort slut med tidningen skriver inte längre insändare i ämnet. Det får bli i andra media! Vargtjut

Anledningen? Tja, det visar sig så småningom… PON möte 26 jan 2016

DN Bloggaren brukar tipsa om reportage och artiklar ur söndagsupplagan av DN – så ock denna gång! Igår fanns bland annat det här i tidningen: 021 En undersökning som gjorts visar att fejkad akupunktur gav samma positiva resultat som riktiga nålstick! Tja, hur kan man tyda det? Att lite vanlig vänlighet och ”bry sig om” ihop med lite handpåläggning och en kram kan hjälpa rätt så mycket. Kramas mera! Kramas mera

DN skriver också vad som stör turister på semester! 024 En undersökning visar att de mest uppretade turisterna kommer från Sverige vad gäller att spela musik, ta foton och filma andra samt prata med högtalaren på – allt med mobilen!

Men här kommer den viktigaste artikeln ur gårdagens tidning! 025 Ett vårdbiträde berättar sanning om den så kallade äldreomsorgen!

”Varje dag är en vanvårdsskandal” heter Sebastian Lönnlövs bok som du hittar HÄR!

028 Det finns ljuspunkter – personal som gör underverk trots ynkliga resurser och – tvärtemot vad alla SD-anhängare säger – invandrarna är de som huvudsakligen gör jobbet inom äldrevården!

LÄS ARTIKELN I DN – HÄR!

Slutligen – DN tipsar om att det snart är 30 år sedan Sveriges statsminister mördades. 022 Se HÄR – reportaget ”Nya bilder av en svensk ikon”.

Lite kattbilder också! 012 Bloggarens tre katter! Vilda Wilma längst ner, Felix i mitten och överst – a room with a view – Curry! 017

Ta det lugnt! Var rädda om varandra! Lite inte alltid på pressen! Extra read all about itOch KRAMAS MERA!! Kramande björnar

The good, the bad and the ugly – ackompanjerade med sång…

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

The good the bad and the uglyBloggaren vet inte varför hon just kom att tänka på ”The good, the bad and the ugly” – för någon god är det svårt att hitta bland de här tre:  Margot Margot Wallström
Annelie Annelie Nordström Kommunal  Agneta A Bode
Inte är de karlar heller utan kvinns gubevars!
Deras gemensamma nämnare är Socialdemokratin med en ideologi att värna om de fattigaste i samhället, de som har det tufft och svårt att klara sig…

Margot Wallströms förtroende rasar efter påstådda mutbrott. Margot sjönk i bloggarens ögon redan när partiet förgäves bönade och bad Margot att komma hem från sin fina EU-post och ta hand om partiet efter att Göran Persson avgått och Anna Lindh mördats. Det som följde sen vet vi – Sahlin, Juholt och Löfven – och ett parti som snart når botten. Hade Margot Wallström kommit när partiet kallade hade det förmodligen sett annorlunda ut idag.
Man ställer upp när partiet kallar men den partipiskan bet inte på Margot! Partipiska

Annelie Nordström är fackföreningen Kommunals ordförande – en förening som skott sig på medlemmarnas bekostnad när de samtidigt säger sig företräda låginkomsttagare där många är kvinnor.

Vår egen Agneta Bode höjer skatten i Arboga samtidigt som kommunen köpt ett dyrt palats utanför stan av Jehovas Vittnen. Främst Socialförvaltningen i stan går på knäna och har ropat på hjälp länge. Får de tillskott i kassan nu – fan tro’t när ”Palatset” ska byggas om och underhållas!
Makt korrumperar. Mycket vill ha mer. Vem bryr sig då om gamla mormor och hennes behov av hjälp på ålderns höst? Eller personalen som sliter ihjäl sig? Flyktingströmmen missades visst också…

”Vem ska jag tro på
Tro på
Tro på när
Tro på när allt är såhär?
Och ingenting vi nånsin med nåt menar
Vem ska jag tro på
Tro på
Tro på när
Tro på när allt är såhär?”

Thomas di Leva kan du höra sjunga låten HÄR!

På tal om passande musik så föreslår bloggaren Hoola Bandoola Band och ”Keops pyramid”. Del av texten kommer här:

”Jag är en av dom som slavar på kung Keops pyramid,
det är vi som jobbar nere invid foten.
Vi sliter och vi svettas för att inte tappa tid
och det är synd om dom som inte fyller kvoten.
Har man en gång kommit hit
blir man aldrig mera fri,
om man slutar här, så slutar man i gropen.
Men om kungen sägs att han är son av solen.”

HÄR kan du lyssna på den låten!

En kär vän till bloggaren tipsade om den här låten – ”Bland helgon, skurkar och vanligt folk”. Del av texten går så här:

”Vi sitter på ett tåg som inte stannar vid en enda station
och som ständigt ökar farten som driven av en explosion.
Loket saknar bromsar som skulle kunna hejda dess fart
men tekniker jobbar på problemet och hoppas på en lösning snart.
Under tiden bjuder järnvägsbolaget på en gratis supé.
Vi beräknas störta utför stupet någon gång strax efter klockan tre.
Men det finns en historia också efter Sodom och Gomorra.
Vågorna slår över marker som en gång var torra.

Bland helgon, skurkar och vanligt folk.
Bland frälsta, får och förtappade själar.
Spanar du skrämt från din fågelholk,
som en vingklippt fisk utan hjärna.”

Amen på det! Den kloka texten är skriven av Kjell Höglund och HÄR kan du lyssna på hela låten!

012 - Kopia På tal om ”good, bad and ugly” så fortsätter lokaltidningen sitt kvällstidningsstuk… 031 Nu är det ”dubbelmordet i Kolbäck” som ska ”utredas”. Tidningen talar om ”tryckt stämning” och låter grannarna berätta om hur rädda de är. ??
Med bild på huset där den tragiska händelsen inträffade.
Äckligt, tycker bloggaren. Det finns en gräns som goda journalister borde se. Vad som är ren nyhetsrapportering och vad som är snaskeri.
Lillebror Magazin24 skrev så här: 037

Innan obduktion och polisutredning vet ingen heller om det är dubbelmord, mord och självmord eller något annat.

036 ”Lillebror” som bara kommer ut en gång i veckan blir tyvärr mest en efterapning av alla nyheter som varit men det här nya fanns i alla fall i dagens tidning: 038
Dessutom är Magazinet bäst på födda och döda – om man får uttrycka det så. 035 Många annonserar där för det är billigt och når dessutom alla hushåll.

Det var lite av ”good” och rätt mycket ”bad och ugly”. Bloggaren bjuder därför på goda bullar! 039 Inte på riktigt men så här! 040 Baka själv! Då blir det varmt och gott i stugan också!

Bloggaren har berömt LT Last & Gräv i en tidigare blogg – nu är det dags för Göran, Ken och AntonBT-Bygg att få BERÖM! Alltid pigga och glada – förutom jätteduktiga och punktliga! Heders! 022
BT-Bygg hittar du HÄR!

Som sagt – bloggaren har fått sin knapp nu…030 Så se upp! Blinkande smiley

Kylan fortsätter och kaprifolen utanför fönstret såg ut så här idag.

027

Sköt er så ses vi snart igen! Djävulssmiley

 

 

Tappa greppet – om landet, världen och pressen.

ARBOGA, Lokalt, Nyheter, Personligt!, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

018 Dags för en liten blogg igen. Det är svårt att hålla sig nu när uppslagen duggar tätt! Är det inte det egna landet som är på väg att rasa samman så är det världen i stort.
Se bara på förstasidan i dagens DN! 028
Bloggaren tror faktiskt att det är fullt möjligt att vi får se Donald Trump som USA:s nästa president! Varför inte – när allt annat vedertaget bra förkastas och det usla och giriga tar över! Gäller såväl USA som lilla Sverige!

Annat som sjangserar är pressen. Att kvällstidningarna för länge sedan gått över gränsen vet vi alla men nu ska lokalpressen göra en look-alike.
Bloggaren har länge märkt hur lokala Bbl/AT börjat köra med braskande rubriker och alltför närgångna journalister och det verkar fortsätta. 012

Det är detta som bloggaren reagerat på den senaste veckan: 012 - Kopia En dödsolycka i området och onsdagstidningen såg ut så här: 012 - Kopia - Kopia – närbild: 013 Och inne i tidningen ser det ut så här: 032 Flera bilder – på den stora bilden syns en liten hund. Tankarna går genast till om den kan ha varit med i olycksbilen. Vems hund är det?

Dagen efter, torsdag 14/1, fortsätter tidningen: 012 - Kopia - Kopia (2)
”De sörjer omtyckt kollega och vän” – lyder rubriken på första sidan.
På sidan 8 i tidningen: 016 Journalisterna har besökt den dödade kvinnans arbetsplats och hennes kollegor där samt barnens skola… Tidningen känner sig tydligen också nödgad att berätta att den döda kvinnans man var en av de första att komma till olyckan… Ja, tidningen skriver precis exakt så mycket de kan utan att direkt avslöja den döda kvinnans namn. Snaskigt och oetiskt, tycker bloggaren!

Braskande rubriker på fredagen: 017
”Här är platserna unga fruktar” – det är alltså Arboga vi talar om, inte Chicago…
Bloggaren tror inte vi har alltför mycket att frukta i småstan och inne i tidningen låter det lite mindre dramatiskt… 015
Nu känner unga bara ”obehag” i centrala Arboga…

Bloggaren vet att flera reagerat på kvällstidningsstuket och bloggaren känner att det här kanske inte är rätt sätt att locka kvar prenumeranter och lösnummerköpare.
Sen finns det annat anmärkningsvärt att ta upp – men det kommer i en blogg längre fram – var så säkra!

Vi behöver en lokal tidning med lite ”Grönköping” över sig! Lite ”Tant Olgas senaste sticklingar” Växter och dam och ”Unge Liam berättar om sin passion för Starwars”. Starwars Låta vanliga människor komma till tals i tidningen och så en massa bilder.
Självklart ska olyckor och tillbud också berättas om – men utan snaskig journalistik!

Om nu Bbl/AT gett upp tanken på småstadstidningen kanske lillebror Magazin24 kan ta över! Tummen upp

På tal om elände – korrupta pampar och politiker och annat hemskt – såg bloggaren den här bilden på Facebook som måste visas! Sossar från FB
Och nu när de sura borgarna vädrar morgonluft så kanske vi kan påminna om att det finns en hel del skandaler från Reinfeldts tid också! Mardrömmen inför 2010 års val Aftonbladet
Och Vattenfall... Vattenfall
HÄR kan ni läsa om en del politiska skandaler under senare år.

Ja, vad gör man om livet känns surt! Tja, bloggaren hittade något bra i Desiguals senaste lilla katalog. 027 Det här! 025 ”When life gives you lemons make lemonade!”
Jättebra! Glad smiley Får du bara citroner i livet – gör en söt och god lemonad av dem istället!  Lemonad

010 Ja, när livet bara känns SÅÅÅ trist – planera för framtiden! En resa, kanske! 003 Snygg och billig resväska hittade bloggaren tack vare lokaltidningen faktiskt. En test över liknande väskor hade publicerats och denna var näst bäst i test och billigast. Fast bloggaren hittade den ännu billigare på nätet sen! 😀

Resan går hit: Samtidigt i Goathland UK - Kopia Goathland i England. Mer känt som Aidensfield. Fotot är från gårdagen då det faktiskt kommit lite snö i norra Yorkshire! (Foto: Hannah Richardson, ägare till The Goathland Hotel)
Bloggaren ska besöka Heartbeat Vehicle Rally och ”The sixties weekend” i sommar! Heartbeat rally
Här är en bild från senaste besöket: Ljung i Aidensfield Ljungen blommar – utsikt från järnvägsstationen i Goathland där man kan ånglokståget till Whitby!

Så ta det lugnt och chilla ner! Det är lätt att tappa greppet! Det här är en bra bild att tänka på i olika sammanhang! Dont let idiots ruin your day Reta inte upp dig på sådant som inte är något att bry sig om – vara vad det vara månde! Bloggaren bestämmer sig för att hon själv helt klart ska tänka i den riktningen!

Glad smiley Njut livet! 004

 

 

 

 

Je t’aime

Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

005

Bloggen har nästan bara bilder idag.

001  DN 2015-11-15

Bilder ur dagens DN. 006 Söndagens Dagens Nyheter ägnas nästan uteslutande åt terrordådet i Paris i fredags. 003

004 Tidningen rekommenderas! Läs den idag! HÄR på nätet.

Varför Paris och Frankrike? 007 DN:s Olle Svenning ger sin förklaring.
Del ur hans text:
Europeiska politiker anpassar sig till de allt mer framgångsrika högerextremistiska partierna, säkert helt beredda koppla samman terrordåden i Paris med en alltför liberal flyktingpolitik. Terrorattackerna är dödliga exempel på det som kallas ”spänningens strategi”. Den skärper repressionen, ökar misstänksamheten, splittrar befolkningen. Terrorn pekar mot kaos.

För några veckor sedan fyllde den radikala veckotidningen Nouvel Observateur sin första sida med rubriken: Har tredje världskriget redan börjat?”
Läs hela artikeln HÄR!  Paris Tour Eiffel

Annat värdefullt innehåll! 009 Fotografen Alexander Mahmoud berättar med bilder och dagbok.

Blondinbella! 008 Om bloggaren Isabella Löwengrip som gått ur Moderaterna och berättar varför. HÄR kan du läsa intervjun på nätet.

011 Bloggaren känner värme, styrka och solidaritet när sociala medier som Facebook svämmar över av blå-vit-röda foton. 010 Alla vänner som ändrat sina profilbilder i stöd och medkänsla med det franska folket.
Men bilder och sympatiserande texter räcker inte. Vi måste tillsammans agera mot terror och för en värld värd att leva i.
Je t’aime – Jag älskar dig!

Franskt hjärta

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.