Drug preguntas

Politiska klipp

Demokrati och rättvisa, Föräldraskap, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Miljö, Nyheter, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Rödgrönt Bloggaren tillhör dem som känner stor glädje över den förändring som sker politiskt! Plötsligt finns det omtanke om människan! Och om miljön! Vilket politiskt klipp vi gjort!
Har vi blivit grundlurade under de senaste åtta åren? Någon slog blå dunster i ögonen på oss så vi trodde att allt detta inte var möjligt:

- Sjukförsäkring som inte plötsligt tar slut trots att man fortfarande är sjuk för att
”- Dina sjukförsäkringsdagar är slut!”. !!??

- Satsningar i skolan – bland annat vad gäller barn med särskilt behov av stöd – med en ung lärare vid rodret som utbildningsminister- Gustav Fridolin!
- Mångmiljonsatsning på förlossningsvården!
- En tredje pappamånad!
- Fritt inträde till museer!
- Satsningar på järnvägar i stället för biltrafik!

Bitter moderatSamtidigt hör man bara gnäll och skäll från bittra moderater och alliansfolk. Sur min
Varför då? Var ska man börja i ett samhälle om inte med människan? Hur bygger man upp välfärd om inte med trygga människor – och trygghet och välfärd inte bara för en del!

Fastighetstidningen skriver så här: 003 Självklart – fler bostäder! Hyresrätter för unga människor och de som inte kan slänga upp ett par miljoner för ett bostadskontrakt! De personerna är många!

Det finns mycket mer som kan göras förstås. Bloggaren såg ett mycket bra inlägg i gårdagens Metro: 005

Jack Werner avslutar sin artikel så här. 006 Mycket tänkvärt och skrämmande. Det handlar om makt och jämställdhet, feminism om ni vill!
HÄR i Metro kan du läsa artikeln på nätet. Rädd kvinna

Media skriver som de vill och ibland undrar man vem som bestämmer vad vi ska tycka är viktigt? Det här klippet är från söndagens DN: 001

TröttFör övrigt är bloggaren fortfarande hängig och trött. Tröttare

 

Knäppa klipp! Om det positiva med fulla läkare i tjänsten och feministiska bitcher – bland annat!

Allmänt, Brott och straff, Djurrätt, Droger, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Knäppa klipp pratar man om ibland och här kommer några!

005 Ledarskribenten på DN, Hanne Kjöller, tycker synd om läkarna som inte får vara lite grann olagliga utan ska dömas som vanligt folk! Lite dataintrång och fylla i tjänsten är väl ingenting om man är doktor!!

Hon tycker till och med att en psykiatriker som döms för rattfylla ska ta med det i sitt CV som en extra fördelaktig kvalifikation!!
Bloggaren får helt klart den uppfattningen när hon läser Kjöllers inlägg. Döm själva! Ledarartikeln hittar ni HÄR

Full gubbe Bloggaren själv anser att alla människor ska dömas efter samma lagparagrafer och vill varken ha en full elektriker eller drogande läkare när hon får problem!

Sen ska det klemas med Juholt! 009 Och köttmiljonärerna ska ondgöra sig över svenska djurskyddslagar!! :-( 008 Kan det bli knäppare än så!?

Lite roligt också! :-)  012 Det går framåt för kvinnorna, i alla fall de yngre!
Åsa Beckman skriver, citat: ”Det finns en gammal tro att män hjälper kvinnor och att kvinnor stjälper varandra” – och vidare, citat:
”Kvinnor finns överallt där saker görs, tänks och bestäms. Och när det finns mer plats blir det mer oladdat att samarbeta – eller konkurrera, fast då på ett sundare sätt. Fatta vad det gör för hjärnan, för kroppen, att slippa gå in i vartenda rum och skräckfyllt tänka: det är hon eller jag.”

Läs hela artikeln i DN HÄR!

Åsa Beckman har precis samma erfarenhet som bloggaren själv – se här: 011 Bloggaren nickar igenkännande…

Allt detta ur DN Söndag – igår alltså – där även den här roliga och aktuella stripen fanns:

007

Avslutar bloggen med läget på gården… Ha en fortsatt bra måndag! Löv it!! ;-)

013

Vägval i Arboga

ARBOGA, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, Trafik Inga Kommentarer »

009 Gång- och cykelbanor finns förstås i Arboga – men hänger de ihop? Finns det någon enhetlig plan så att gångtrafikanter och cyklister kan ta sig fram enkelt och framför allt säkert inom staden? Icke!

Här om dagen promenerade bloggaren på norr – på väg mot villakvarteren norr om Fellingsbrovägen. Det gick så där… Från centrum via Jädersvägen och Gjutarevägen kunde bloggaren promenera tryggt in på Sofiedalsgatan – så långt gick det bra. Men framme vid Kärnmakarvägen tog det slut! 006
Ni ser – längre bort finns en trottoar som försvinner när man passerat Kärnmakarvägen till höger.

005 Det verkar som om ingen ska promenera till Gustavsbergsvägen och villakvarteren norr om Fellingsbrovägen!

Är det bara med bil man ska besöka villorna!? 007

Jo, det finns en gång- och cykelbana – men bara om man kommer från rätt håll – eller tänker ta en promenad eller cykeltur österut in mot centrum. 008

Men när man väl kommit fram till Gustavsbergsvägen är det bil som gäller! 012 Inga trottoarer eller cykelbanor! 014

Boende har trampat upp en egen liten stig: 010

Men ska det vara så här? Är det bara bil som gäller inne på området eller varför finns inga gång- och/eller cykelbanor? Finns det ingen plan för trafiken inom Arboga eller sker saker bara lite hipp som happ?
- En gång- och cykelbana räcker från Gustavsbergsvägen – folk behöver inte ta sig söderut! Är det så de styrande resonerar?

Det här kanske är en fråga för alerte Ingemar att ta upp med Tekniska nämnden i Arboga? Bloggaren tror sig veta att han som ny ledamot för Folkpartiet i kommunfullmäktige kommer att vara på hugget. :-)

Vad säger de boende i området? Har de klagat eller finner de sig bara i det hela? Hur cyklar barnen säkert till kompisar på andra sidan Fellingsbrovägen och varför kan man inte ta en promenad på en trottoar hela vägen till Hällbacken?

Det finns fler ”oplanerade områden” i Arboga. Gator utan trottoarer intill Vasastan till exempel och cykelbanor som bara tar slut plötsligt.

Gång och cykelbana

Nu något helt annat! Bloggaren tänker ofta på hur hållbar mjölken är! Mjölk står sig länge ”Bäst före 24 september” kan man läsa på det här ekologiska mjölkpaketet men bloggaren tog sista skvätten 1 oktober och det var inget fel på mjölken alls! Lukta och smaka – det går ofta att använda varor efter sista förbrukningsdatum.

Dags för fredagsmys! Kanske ses vi igen under helgen – det beror på väder och vind och mående.

Fredagsmys

 

Kort och mörk blogg

Främlingsfientlighet, Frukt och grönt, Lokalt, Natur, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

001 Har ni tänkt på vad mörkt det har blivit!

Både på morgnarna och tidigt om kvällarna! 002

Korta dagar – tiden rinner iväg! Så känns det i alla fall idag för bloggaren! Plötsligt var klockan över 3 på eftermiddagen och vart tog tiden vägen!?

003 Jo, det handlar om det här – bland annat! Äpplen!! Det rasar äpplen hela tiden från det fantastiska lilla trädet! Kom gärna och plocka! Ta med påse och förse er! Mera äpplen I hinkarna läggs den finare fallfrukten och i den gröna lövkorgen den frukt som ska köras till komposten!
Där ligger redan massor! 025

Sen börjar sådant här jobb! 022 Räfsa löv! Bloggaren fick köra tre vändor med skottkärran på förmiddagen men titta i bakgrunden av bilden… Så stora träd och så mycket löv som kommer att falla framöver… Suck…

Men bloggaren njuter av trädgårdsarbetet också. Det är så vackert i naturen just nu! 020 En biltur blev det idag också – både till Kungsör och Köping. Det är så fantastiskt vackert längs landsvägarna när träden skiftar färg!

Mörkt och inte ett dugg vackert är det här! 005 En insändare i lokala Arboga Tidning. Inte alls från någon invånare i stan eller i trakten utan från företrädare för SD. Nu har de fått in en fot och kommer att fortsätta sitt mörka jobb, på riksdagsplan såväl som i städer och småorter över hela landet – tills vi stoppar dom!
Sorgligt och skamligt för ett land som Sverige, är bloggarens högst personliga åsikt.

Bloggaren plockade bort all fallfrukt imorse! Vid hemkomsten från grannkommunerna såg det ut så här – igen… 049 Hjälp gärna till genom att förse er med frukt! Bara att komma och plocka ur hinkarna!

Kort och mörk blogg – snart är skymningen och mörkret här – igen….
Vi ses imorgon – igen ! :-)

004 - Kopia

Färgstarkt och färglöst

ARBOGA, Caféer och matställen, Demokrati och rättvisa, Främlingsfientlighet, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Stureparken 29 sept 14 God morgon!

Så här kan en god morgon te sig – Stureparken 140929 – med utsikt från Glasblåsargården!

Frukost Och så här kan en frukostmorgon se ut hemma hos bloggaren! En stor kopp kaffe latte, grov macka från Finska Hembageriet i Eskilstuna och på den såväl Arbogapastej och krispig gurka som ost av sorten GrevéFrukostägg från Ingrids hönor Till det löskokt ägg från Ingrids lyckliga hönor och naturligtvis lokaltidningen! :-)

I dagens Arboga Tidning kan man läsa om något som i alla fall bloggaren inte tänkt på. Bblat om ambulansvåld Hotet mot de som jobbar på ambulansen! Sparkar och slag, hot om misshandel är inslag i ambulanssjukvårdares vardag när de försöker vårda och hjälpa! Helsjukt – kanske man kan säga!
Bbl/AT hittar du HÄR – även bloggaren inte kan finna tidningsartikeln på nätet än…

Färgstarkt och färglöst så!
011 Hösten är här med sina fina färger! Tittut lönn Gäller både ute och inne! 029 Den här fina ”höststjärnan” köpte bloggaren på Lantmännen/Granngården. Höststjärna Det fina med den är också det här: 019 5 kronor går till Rosa Bandet-kamanjen!
Klicka HÄR för att komma till Cancerfondens kampanj!

Färgstarka hösten är här! Höstlöv i gult

Färglöst är detta! 015 Gråa Arboga Station!

Grå och icke välkomnande! 014 Stängt p.g.a. reparation…

Snart kan stationshuset fira (?) ett år med tom lokal sen caféet slog igen… :-( 016 Man har till och med målat om ”klocktornet” i grått… Sorgligt är bara förnamnet.

Färgstarkt och färglöst men här kan man tala om magstarkt! Sverige följer inte lagen vad gäller SD Sverige följer inte lagar mot rasism i sin mesiga förvirring att alltid hänvisa till demokrati!
DN Debatt igår finns denna artikel om ”normaliseringen” av ett parti som mörkar sin verkliga agenda och sina nazistiska rötter.
Svenskarnas parti demonstrerar i Eskilstuna Och om hur polisen skyddar rent nazistiska partier i demokratins namn! Polisskydd för svenskarnas parti HÄR hittar du Svenskarnas Parti som i punktform talar om etnicitet och att icke-svenskar inte är välkomna!

Artikeln i DN tar bland annat upp ”normaliseringen” av Sverigedemokraterna. Citat ur professorerna Stefan Jonsson och  Elena Namlis debattartikel:
”Normaliseringen godtas av många röster i offentligheten, som menar att det inte är Sverigedemokraterna och deras förmenta rasism som vi ska oroa oss för. Hotet mot demokratin sägs i stället komma från ”extremism” av olika slag – såväl vänster som höger. Denna logik innebär i praktiken att en ”normal” (icke-extrem, icke-våldsam) rasism kan accepteras inom ramen för den demokratiska arenan.”

Hela debattinlägget kan du läsa i DN HÄR!

Tragiskt att vi är så färglösa i vårt land att vi inte vågar vara medmänskliga, inkännande och välkomnande!

Mera äpplen Ute på gården fortsätter äpplena att rasa från trädet! Den som har vägarna förbi kan gärna ta med en korg eller kasse och plocka med sig lite frukt! Mera äpplen 2

Var lite snällare, tänk lite mjukare, bli inte så rädd för allt som ter sig nytt och annorlunda. Livet är så kort – du har inte råd att vara elak och hatisk! Du har inte tid – för snart är allt över. Njut, var lycklig medan du kan – och unna din medmänniska lite lycka också.

Njut av livet

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.