Drug preguntas

Storm i ett påskmustglas – när det är orkan på andra ställen.

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Mat och Dryck, POLITIK, Religion, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Storm i ett påskmustglasStorm i ett påskmustglas!
Så tycker bloggaren om gnället över ICA:s reklamfilm just nu. Tvärtom tycker bloggaren att människor som ser filmsnutten faktiskt kan få sig en tankeställare om varför påsken egentligen firas!
Kanske är det dags att förfasa sig också över COOPs reklam!? ”Påsken firas för att Jesus åt en massa godis för tusen år sen”.
Lite löjets skimmer över dessa ”stormar” tycker bloggaren när det finns orkaner att rasa över på andra håll. Burhöns i påsktider till exempel! Köp INTE ägg från höns i bur! Ansträng dig för att köpa ägg från hönor som haft det bra och lever ett naturligt liv!

Det här borde man förfasa sig över istället! 006 Dagens Arboga Tidning! Fruktansvärda nyheter över hur unga människor beter sig i vår lilla stad! 007

Vad är det som händer? Hur kan människor bli så ondskefulla? Är det inte så att det hela kan ha viss grund i en allt mer försämrad skola? Alla besparingar som ska se på bekostnad av vård och omsorg! Det måste bli ett stopp på detta!

Sen kan man undra om Håkan Juholt är rätt person att få till en förändring… Juholt ska vinna valet Annons ur Bbl/AT idag.

GRÖNT är skönt tycker bloggaren i alla lägen! 013 Såväl ute på trappan – som inne på köksbordet! Vitsippor och blåsippor

När bloggaren städat och stökat klart igår intogs ett glas porter! 004 Fast man kanske ska se upp med detta dricka om man ser till namnet… :-D 002
Till portern togs en knäcka! Knäcka med potatis och kaviar Supergott! Skivad kokt potatis med Kalles kaviar! :-)

Bloggaren hoppas få se mer av de här bilarna i framtiden! 005 Fast i förebyggande syfte då…

Påskkort kommer sällan i lådan numera men ETT dök upp igår till stor glädje! 010 Tack för det Reidun!

Ikväll startar vi kvasten! Ses imorgon igen! ;-)

skartorsdagen

 

 

 

 

Vägarbete pågår…

ARBOGA, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Resor, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Väder Inga Kommentarer »

Vägarbete pågår Vägarbete pågår! Ja, det kan man tro – men var och varför?

Det här hittar bloggaren i lokala Arboga Tidning idag: 018 Tidningen visar alla planerade utbyggnader av vägar de kommande åren i Sverige. Ju närmare storstäderna desto mer satsar regeringen, konstaterar tidningen. Flaskhalsen mellan Köping och Västerås är bedrövlig och kommer tydligen så att förbli.
För att inte tala om den spåriga motorvägen på infarten mot Västerås från Köpingshållet! 001 Titta! Bedrövligt och dessutom farligt! Att köra 110 på denna spåriga körbanan är definitivt inte roligt.
Det sitter en varningsskylt strax innan Västerås om ”spårig vägbana” men då har det spåriga pågått i många kilometer redan. :-(

Åter till en bild ur Bbl/AT: 019 Så här ser de planerade vägbyggena ut! Märker ni att det är förhållandevis tomt norröver!  :-(

Sverigekarta Så här ser Sverige ut! Hela Sverige! Bloggaren förstår inte varför det inte satsas mera på övre hälften av landet?
Från Medelpad och uppåt händer inte mycket vad gäller underhåll och nybyggnad. Ändå är boende där beroende av sina vägar på grund av avstånden. För att inte tala om brist på järnvägsräls norröver! SÅ dåligt att bara se nedre halvan av Sverige i allmänhet och bara storstäderna i synnerhet!

Annat lite kuriosa ur dagens lokalblad: 020

Gamla Bruns Det anrika huset Skepparegränd 1 i Arboga har bytt ägare! Den för Arbogaborna inte helt okända familjen Berglind tar över.
Det blir nog väldigt bra. De är kända för att värna om gamla ting! Så här såg Bruns Foto ut en gång när det begav sig: Bruns ännu längre tillbaka

Lite ur konkurrenten också! :-D M24
Den här annonsen tyckte bloggaren var riktigt bra! 007 Äntligen lite uppryckning Valskog!
Valskogsdagen 12 april, säger annonsen. Det är på lördag och tyvärr får då Valskog slåss om besökarna med Arbogas Norsylingen och Torglördag. Men skam den som ger sig, tycker Valskogsborna och känner så här: Valskog :-)

Magazin24 skriver om Perssons Delikatesshandel som satsar i Valskog. Tyvärr hittar inte bloggaren någon adress till handelsboden. Fast Valskog är ju inte stort så man kanske ser det ändå…  ;-)

036 - What’s up? , tänker Felix.
Jo, solsken! 024

Ha en solig dag allesammans! För efter regn kommer solsken! :-)

005

 

Alliansen skjuter sig själv i foten

Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Skjuta sig i foten HUR kan betyg för elever i årskurs fyra vara ett bra sätt att förbättra skolan?
Bloggaren anser att Jan Björklund och Alliansen skjuter sig själva i foten om de tror att 1) skolan blir en bättre arbetsplats 2) tidiga betyg stimulerar kunskapsintag 3) de kommer att vinna valet – med förslaget om tidigare betyg i skolan!

Ledsen skolelev Då har man inte förstått problematiken! Trött lärare Då har man inte fattat att dålig arbetsmiljö, för mycket jobb på för få personer, för stora klasser, för låg prioritering är det som förstör skolan!

Arg lärarinna Då inbillar man sig att hårdare tag, större press ger resultatet man vill ha! Och resultatet regeringen vill ha är INTE glada, kunniga elever – utan en högre ranking i Pisa-rapporten!!

Det är en skrämmande framtid som stakas ut av regeringen. Robert Nyberg om skolan i Aftonbladet (Bild – Robert Nyberg ur Aftonbladet).

Ny skolpolitik! MPs skolpolitik Det är högsta prioritet på detta! Alltför många elever har redan offrats. Alltför många lärare har tappat hoppet. Det måste bli ett slut på nedmonteringen av den svenska skolan!

027 Lokala Arboga Tidning idag. En lärares åsikt.

En förälder säger: 032

033 Tidningen frågade några elever – här är ett svar: 034”klarar nog pressen bättre”!! Barn och ungdomar har det tillräckligt pressande och stressigt i dagens samhälle ändå än att betyg dessutom ska lägga ytterligare lök på laxen!

Betyg – varför då? Det viktiga är vad barn lär sig – på vilket sätt olika elever kan lära sig – och hur det kan ta med sig kunskaperna in i en vuxen framtid!

VARFÖR lyssnar inte regeringen på sina kunder – eleverna och deras föräldrar!? VARFÖR lyssnar man inte på de som bäst förstår situationen i skolan – lärarna!?

Glada skolbarn Fram för en skola som är högt prioriterad och som får kosta! En skola med glada,
trygga, kunniga elever för vårt framtida samhälle! Glada studenter

Fridlon vs BjörklundBloggarens röst i höst går INTE till partier med gammaldags inställning och med minimal förståelse för hur skolan ser ut idag, hur den måste se ut i en framtid – och på vilket sätt vi ska ta oss dit!

gustav_skola

 

 

 

 

Bye bye vinter! Ombyte förnöjer – gäller väder men också politik och mat!

ARBOGA, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Nyheter, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

001 Så här såg det ut igår i Arboga på vårdagjämningen. Kung Bore gick till attack igen men Gumman Tö slog tillbaka! :-)

Här är lite före och efter bilder!
Igår 072 – idag! Dagen efter

Syrenbersån igår 033
och mer inbjudande idag! 008

027 Igår under en driva. 009 Krokusen idag – tillplattade men vid liv!  Ja, ombyte förnöjer – särskilt om det bytet sker till något bättre.

Då kommer bloggaren osökt in på tidningsartiklar! Ombyte till något bättre, tänker kanske Maria Fredlund som hoppade av politiken förra året. 006 Efter mycket funderande kom hon kanske underfund med att det var svårt att lägga politiken helt på hyllan och beslutade sig för att ge järnet igen men välja ett annat parti av olika anledningar. Från V till Mp.
Mp logga Bloggaren, själv miljöpartist, är säker på att Maria kommer att trivas både med politiken och med gänget i Arboga!
Läs artikeln i Arboga Tidning HÄR! Först med nyheten var Magazin24 och deras artikel hittar du HÄR!
Det kommer att bli ett spännande val i höst! Ombyte förnöjer.

Annat tidningsklipp hittar bloggaren i Coop/Konsums ”Mersmak”. 038 Fast bloggaren känner mer av avsmak än mersmak när hon ser det här kåseriet som förmodligen ska vara lite skojigt. 040 ”Ner med vegetarianer! Heja köttfritt” skriver en ny kåsör - Karin Adelsköld, också komiker som den i förra numret. Då hette kåsören Calle Norlén och tyckte det här var roligt: Calle Norlen Han ville slippa veta var grisar han äter kommer ifrån…  Polens-största-charkfabrik1 Roligt? Smakfullt? Knappast! Gris :-(
Om det skrev bloggaren den 22 februari – se HÄR!

042 Karin Adelsköld tycker att det är väldigt jobbigt med vegetarianer och verkar trots sin ungdom ha en märklig inställning till grön mat. För att få barn att äta grönsaker föreslår hon att ta med grönsakerna i badkaret. ??
Bloggaren tycker inte det är det minsta konstigt med vegetarisk mat och tycker det är ett märkligt kåseri av en gröna-vågen-dotter.
Adelsköld tycker att vi ska ta bort ordet vegetarian och istället fråga varför vi väljer att inte äta kött. ?? Bloggaren tycker att ordet vegetarian gör just det – ställer en fråga.

Själv hänför bloggaren ordet vegetarian till något positivt! Någon som valt att inte ställa upp på djurplågeriet i köttfabrikerna. DJurrättsalliansen
Sen finns det många andra anledningar – men just den definitionen gör gott i bloggarens hjärta – och mage!
52 gröna måndagar Prova gärna 52 gröna måndagar till exempel! Finns HÄR på Coops kompis Bokus!

På tal om bloggen 22 februari då bloggaren förutom att klaga på Coop/Konsums Mersmaks Calle Norlén också lovordade ICA:s Buffé som var fylld med läckra, gröna rätter.Bloggen lovade att en fråga skulle gå iväg till Tony Wallin, Buffés chefredaktör, om fler reportage från alternativa gårdar.
Det vill säga gårdar där djur har det bra och dessutom slipper transporteras långa sträckor för att dö. Som ett mycket bättre alternativ då någon vill äta kött ibland. Så här svarar Tony, som för övrigt härstammar från Köping:

”Vi ska under kommande åren kolla upp mer om svensk jordbruksproduktion, givetvis gäller det djurproducenter. Exakt hur det kommer att se ut vet jag inte men däremot ATT det ska bli mer av den varan…
Kul blogg du har!”

Heders!!

Avslutar bloggen med en skönare bild än igår! Njut av det gröna! Ombyte förnöjer!  :-)

025

 

 

Vem vill ha tillbaka Caligula!?

Dagens predikan, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

 

017 Hårdare tag! Har vi hört det förr!? Och hjälper det!?
Dagens Nyheters förstasida idag ger svaret: det så kallades stöket ökar i skolan.
Dagens predikan är ett faktum!

Vad beror stöket på? Och är det någon som tycker det är konstigt!? En arbetsplats som anses vara det ställe man helst av allt skulle vilja slippa jobba på! Ansökningarna till högskolan talar sitt tydliga språk.

Stökiga elever Hur blir en sådan nedvärderad arbetsmiljö för de som ska köpa tjänsterna där – eleverna? Vilka elever är det som stökar? Och det viktigaste: VARFÖR stökar de!?

9789144075457_large_larare-som-ledare-i-och-utanfor-klassrummet_haftad Det finns böcker i ämnet - ”Lärare som ledare”. Hur är en bra ledare? Ja, dels bör han eller hon vara positivt inställd till sin uppgift förstås – och agera som en ledare!
Sen är det ordning och reda som gäller. Ordning och redaHelt vanliga ordningsregler som gäller på de flesta arbetsplatser och som förmodligen finns en del av i hemmen också.

Varför fungerar det inte då? Jo, för att skolan är det område som prioriteras lägst. Politiker vill inte satsa pengar på det som borde vara det allra viktigaste att satsa på i ett samhälle – att få barn och ungdomar att bli trygga och kunniga vuxna!

Hårdare tag!? Hets Vem vill ha tillbaka magister Caligula!?
Är det rätt att bestraffa – Skamvrån och på vilket sätt leder det till mer tillitsfulla elever? Hårdare tag

Så här står det i DN: 020 Läs mera HÄR!

Och vad menas egentligen med ”stökiga elever”? Bloggaren återkommer till frågan: Varför stökar de?
Kan det vara så att en hel del av eleverna känner av hur hela situationen flyter på ett nedbrytande sätt? Att lärare tappat greppet och framstår som motarbetande istället för medarbetare? Att stressen och pressen i för stora klasser gör lektionerna till ”hela havet stormar”?

Stökig elev Rätten att flytta så kallade stökiga elever – vad innebär det?
Är det inte bara ett enkelt och billigt sätt att komma undan!? Är det inte också så att de elever som har svårigheter av olika slag pekas ut som extra stökiga och ska flyttas bort? Hur går det för dessa elever? Finns det någon som bryr sig!?

Det här är inga enkla problem och billiga, snabba lösningar för att rädda ett valresultat är sämsta möjliga påhittet! Björklund

Att göra om skolan blir dyrt, men lyssna på de lärare och pedagoger som om och om igen berättat vad som borde göras! Det kommer att kortsiktigt kosta massor av pengar – men blir hur billigt och bra som helst för en framtid!

Avslutar detta inlägg med en bild från Anne Taintor.

Walk faster the children are catching up

018 Sist lite bilder från gårdagen som var mjuk och utan några som helst hårda tag! 013 :-) 005  :-) 007 :-) 009
:-) 008

019Njut söndagen mjukt!

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.