Drug preguntas

Je t’aime

Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

005

Bloggen har nästan bara bilder idag.

001  DN 2015-11-15

Bilder ur dagens DN. 006 Söndagens Dagens Nyheter ägnas nästan uteslutande åt terrordådet i Paris i fredags. 003

004 Tidningen rekommenderas! Läs den idag! HÄR på nätet.

Varför Paris och Frankrike? 007 DN:s Olle Svenning ger sin förklaring.
Del ur hans text:
Europeiska politiker anpassar sig till de allt mer framgångsrika högerextremistiska partierna, säkert helt beredda koppla samman terrordåden i Paris med en alltför liberal flyktingpolitik. Terrorattackerna är dödliga exempel på det som kallas ”spänningens strategi”. Den skärper repressionen, ökar misstänksamheten, splittrar befolkningen. Terrorn pekar mot kaos.

För några veckor sedan fyllde den radikala veckotidningen Nouvel Observateur sin första sida med rubriken: Har tredje världskriget redan börjat?”
Läs hela artikeln HÄR!  Paris Tour Eiffel

Annat värdefullt innehåll! 009 Fotografen Alexander Mahmoud berättar med bilder och dagbok.

Blondinbella! 008 Om bloggaren Isabella Löwengrip som gått ur Moderaterna och berättar varför. HÄR kan du läsa intervjun på nätet.

011 Bloggaren känner värme, styrka och solidaritet när sociala medier som Facebook svämmar över av blå-vit-röda foton. 010 Alla vänner som ändrat sina profilbilder i stöd och medkänsla med det franska folket.
Men bilder och sympatiserande texter räcker inte. Vi måste tillsammans agera mot terror och för en värld värd att leva i.
Je t’aime – Jag älskar dig!

Franskt hjärta

 

Varför inte min bror och jag?

ARBOGA, Främlingsfientlighet, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Psykologiskt, Socialt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Mest hatbrott i Arboga 2014 2014 hade Arboga högst antal anmälda hatbrott i hela Sverige. Siffran låg alltså högre än t ex  för Stockholm.
Som boendes i Arboga upptäcker man snart att väldigt många här håller sig med åsikter som ”jag är inte rasist men…”. Staden verkar vara full av Sverigedemokrater och smygrasister, sociala medier fylls av protester mot flyktingar som flyr för sina liv. Flyende människor

Man undrar varför? Vad är folk så rädda för? Varför blir man hatisk och empatilös? Och varför inte min bror jag? Jag och min bror är födda och uppvuxna här i Arboga och jag bor fortfarande kvar här.

Varför tillhör jag den klick av Arbogas befolkning som har medkänsla och vill värna, öppna upp och ta emot? Som reagerar starkt mot allt främlingshat och som vill stå upp för motsatsen.

049 Min mormor och morfar var bönder på landet i Östergötland. Lite djur, några åkrar, morfar var snickare också. De bodde i en liten by där alla kände alla.
027 Mina farföräldrar – fattiga i 20-talets Eskilstuna. De fick snåla och spara för maten på bordet. Bilden är tagen vid mina föräldrars bröllop.

Mamma och pappa i början av 50-talet. Ett blvande äkta par mamma och pappa 1950tal Pappa var socialdemokrat då och mamma hade som ung flicka varit med i SLU – Svensk lantbrukarungdom. Det var svåra tider men det skulle komma att bli bättre för dem.

Hjördis Göte och jag som baby Varför blev deras två barn inte rädda och främlingsfientliga. Varför inte min bror och jag?

Sådant kan jag gå och fundera på när jag blir ledsen och arg över Sverigedemokraternas lögner och hetspropaganda BSS
– och över svansen. Sjukt

Kan det vara så att det sociala ger mer öppenhet och empati. Svea Nilsson min farmor Min farmor Svea blev så småningom en ung kvinna och mor. Pappa har berättat hur grannar och vänner gärna samlades hemma hos dem. Hur alla var välkomna dit.

IMG_7047 Min mormor Edit skulle nog idag ha kallats ”bitch”. Hon vågade och hon styrde och ställde. Ett exempel är när djur där på landet for illa – då tog mormor tag i det.
Mamma har berättat om hur mormor förställde rösten och ringde till en djurägare som misskötte sin häst. Hon låtsades vara från en myndighet och påtalade att hästen måste få omvårdnad. Mormor lyckades och hästen fick det bra!
Mormor vågade – kan det vara sådant som förts vidare till mig och lillebror?

IMG_2176 Pappa var väldigt samhällsengagerad och han sa alltid till mig: – Vill du förändra saker och ting så måste du jobba politiskt! Var det hans engagemang som fick oss barn att hänga med och tänka till?

Mamma var öppen och social. 037 Fick lätt vänner och hade stor medkänsla med andra. Under hennes sista tid i livet fick hon många vänner bland hemtjänstens personal. Särskilt invandrarkvinnor fick förtroende för henne.

Är det för att mina föräldrar och förfäder engagerade sig – som vi blev som vi blev, min bror och jag? Är det för deras öppenhet och sociala sidor som de kände värme och inte främlingskap med andra – och som sen blev så självklart också för oss barn?

Eftersom jag bor kvar i Arboga – denna lilla stad med så mycket hatbrott – och ändå inte dragits in i rädslor och främlingsfientlighet – så funderar jag kring det här.
Mina tre egna barn är starka motståndare till SD och allt vad rasism heter. De engagerar sig och reagerar. Det sociala arvet har förts vidare.

Då inställer sig ju nästa fråga: – Hur förändra de som är rädda och empatilösa? Vad i deras historia har gjort dem sådana och vad kan de göra åt det?

Vi och dom

Hur tänker ni som läser detta? Vad tror ni?

Till sist vill jag puffa för en tidning som jag gärna köper om jag kan! 004 Situation Stockholm är mycket bra och gör mycket gott!

006 Många intressanta reportage och artiklar. 005

Så här kan man läsa om Situation Sthlm i tidningen:
”Situation Sthlm är mest känt som tidningen som säljs av hemlösa människor i Stockholm. Men vi är mer än bara en tidning. Med tidningsförsäljningen som bas driver Situation Sthlm också en social verksamhet som på flera sätt försöker stödja försäljarnas väg tillbaka till samhället.” Läs mera HÄR!

50 kr kostar tidningen och jag köpte min i Västerås.

Det finns hopp!

Lika värda

Ljus i mörkret!

008

 

 

Botten Bbl/AT!!

ARBOGA, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

När människor flyr för sina liv och empatilösa, fega krakar samtidigt bränner ner flyktingförläggningar påhejade av Sverigedemokraterna och deras anhang – då fegar Bärgslagsbladet/Arboga Tidning ur!

Så här ser en av sidorna i dagens Bbl/AT ut!

Pinsamt Arboga Tidning

Tidningen publicerar en främlingsfientlig annons men gör samtidigt någon sorts halvmesyr där ansvarig utgivare Thelma Kimsjö högst upp till höger påtalar felaktigheter i annonsen och att den ”piskar upp stämning” – men tillåter ändå publicering. Botten Bbl/AT!!

Arboga har flera gånger fått sin flyktingförläggning attackerad och kommunen är den med högst anmälda hatbrott i Sverige – ändå tillåts denna typ av fortsatt uppvigling! Skandal!

Citat från SVT: ”Av alla Sveriges kommuner är Arboga den kommun där det anmälts flest hatbrott under förra året. Arboga placerar sig före Stockholm med 295 hatbrott per 100 000 invånare. Det visar ny statistik från Brottsförebyggande rådet.”
Läs hela artikeln HÄR!

Mest hatbrott i Arboga 2014
(Foto från SVT:s artikel.)

Det finns andra tidningar som vågar! Västerbottenskuriren valde att stoppa annonseringen! Se HÄR!


ingvar-naslund-webb2Läs HÄR vad Västerbottenskurirens chefredaktör Ingvar Näslund skriver! Citat ur artikeln: ”Annonsförslaget har ett aggressivt tonläge, den innehåller överdrifter och är inte trovärdig. I det bekymmersamma läge Sverige befinner sig är detta inte ansvarstagande”

TACK för att det finns ansvarstagande tidningar! Synd att det inte gäller vårt område!

Vakna upp alla ”jag är inte rasist men…” – svaret är INTE Sverigedemokraterna!

ARBOGA, Blommor och blad, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

flyktingstrommar-ny-jpg Alla ni som känner er oroliga inför den enorma flyktingströmmen som väller fram, och som tänker: – Hur ska vi kunna hjälpa alla? Hur ska alla få plats?
005 Ni som tänker på de här stackars människorna som med fara för eget liv måste lämna sina hem, sina släktingar, sina vänner, sitt land – lämna allt invant för något främmande och nytt långt borta. 007 (Bilderna är från dagens DN.)
Alla ni som tänker och undrar och bryr er – SVARET ÄR INTE SVERIGEDEMOKRATERNA!! Bevara Sverige svenskt

SD har ingen annan reell politisk inriktning än främlingsfientlighet. Deras ideologi har samma grunder som nazismen och partiet har växt fram ur organisationer med starkt främlingshat av typen BSS, Bevara Sverige Svenskt.

Ni alla som oroar er, funderar på hur ni/vi ska hantera situationen. Alla ni som tänker: – Hur ska detta lösas? – Vad kan jag göra?
Svaret är INTE Sverigedemokraterna!

Gå inte på det tillrättalagda finsnacket! Se verkligheten! Vad SD och deras ledare och medlemmar verkligen tycker och gör och står för!

JärnrörsSD Hur kan någon rösta in en ledamot i riksdagen som löper amok med ett järnrör!? Kent Ekeroth är riksdagsledamot för SD sedan 2010 och fick alltså sitta kvar, Sverigedemokraterna har förtroende för Ekeroth, trots den s k järnrörsskandalen 2012!
För övrigt är Ekeroths mor invandrad polsk judinna – snacka om dubbelmoral! Mamman har för övrigt dömts till fängelse för grovt skattebrott(!)

Andre vice talman i Sveriges riksdag är SD:s Björn Söder. Björn Söder Så här skrev DN om honom i augusti i år, citat:

”Vice talmannen Björn Söder (SD) får kritik för ett Facebookinlägg där han spekulerar kring hur offren på Ikea skulle ha känt inför uppmaningen om att ”öppna era hjärtan”….
Björn Söder (SD) vill i sitt Facebookinlägg påminna om dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldts tal förra året om att svenskarna ska öppna sina hjärtan för människor på flykt. ”Tror inte att den mördade mamman och sonen på Ikea i Västerås skulle hålla med ex-statsministern… Dags att vakna, svenska folket…”

Dagens Nyheter idag: 001 Och inne i tidningen: 010 Om dåden som skakar Sverige. Där finns bland annat bloggarens hemstad med… 011 Attacken mot flyktingförläggningen i Arboga.
Sidan 2 i dagens DN: 008

Massor av brandattentat mot flyktingförläggningar den senaste tiden! Eskilstuna! Eskilstuna

Munkedal: Munkedal Här bodde 14 flyktingar som fick evakueras.
Perstorp, natten till i torsdags: Brand i Perstorp

Efter dådet i Perstorp lämnade SD i Lund ut adresser och kartor till planerade asylboenden!!
Vem bär ansvaret? Jo, Kent Ekeroths bror Ted! Ted Ekeroth
Läs HÄR på DN:s ledarsida.
Citat ur ledartikeln:
”Vilhelmina, Filipstad, Malung, Boden, Värnamo, Kungsbacka, Ljungby. Det senaste månaderna har över 15 bränder inträffat på eller i anslutning till asylboenden. Medan kommuner och myndigheter kämpar för att klara av flyktingkrisen jobbar andra hårt för att sabotera.

Natten till torsdag eldhärjades ännu ett boende, i skånska Perstorp, och polisen misstänker att branden är anlagd. Bara några timmar senare lade Sverigedemokraterna i Lund upp adresser och kartor på andra planerade asylboenden på sin officiella Facebooksida. I texten uppmanar partiet sina sympatisörer att överklaga besluten.”
Mördaren I torsdags hände också skolattacken i Trollhättan. Mördaren skonade ”de med ljusare skinn”…
NI ALLA SOM OROAR ER ÖVER FLYKTINGSTRÖMMEN
– ÄR LÖSNINGEN ATT MÖRDA OCH BRÄNNA NER!!??
SLUTA IGNORERA SAMBANDET MELLAN ALLA DESSA ATTACKER OCH SVERIGEDEMOKRATERNA!!
VÅLD FÖDER VÅLD! HAT FÖDER MERA HAT!
VILL NI HJÄLPA TILL? HITTA LÖSNINGAR? SAMARBETA? TA DÅ IN INFORMATION, ENGAGERA ER OCH SLUTA VARA SÅ RÄDDA!
Jo, rädda bör ni faktiskt vara – men inte för flyende människor – utan för främlingsfientligt hat, destruktion och samhällsomstörtning! Och fullständigt livrädda bör ni vara för Sverigedemokraterna!
Stiftelsen ExpoStiftelsen Expo har bra information och utbildning – se HÄR!
Tillsammans med andra blir ni/vi starka! Tillsammansskapet är en organisation som beskriver sig så här, citat:
Tillsammans Eskilstuna ”Tillsammansskapet är en plattform för initiativ, nätverk och föreningar som arbetar för att stärka sammanhållningen i lokalsamhället.
Vi tror nämligen att det är förutsättningen för att få bukt med rasismen. Att tillsammans, där vi bor, skapa mötesplatser, förenas och erbjuda medmänniskor hopp och gemenskap är vårt sätt att arbeta. Vår utgångspunkt är lika villkor.”
Tillsammansskapet finns på Facebook och på orter över hela landet, bland annat i Arboga.
En person med vettiga åsikter och som vågar tala rent ut är Joakim Lamotte. Joakim Lamotte
Sök honom på Facebook och lyssna på vad han har att säga!
                                                                                                                                                                                                                                         Misshandel och mordbrand, skattebrott och bedrägerier
– HUR kan någon ha förtroende för Sverigedemokraterna som parti!?
                                                                                                                                                                                                                                         Ännu en av många nyheter om hur SD beter sig. Aftonbladet 29 september i år. ”SD-ledamot åtalas för grovt skattebrott”. KINNUNEN Martin Kinnunen har undanhållit närmare en miljon i skatt. Läs HÄR!
Listan på SD:s oegentligheter kan göras lång och den fylls hela tiden på.
Tänk till! Tänk om! Lögner, hat och våld är inte lösningen!
Bloggen skrevs under eftermiddagen men klockan 14.00 gjorde bloggaren ett uppehåll för ”Tyst minut i hela Sverige för offren i Trollhättan”. Tyst minut
Avslutar bloggen idag med vackra höstbilder. 021 Arboga
069 Hemmakvarteret. 062
Vackra bär på en buske. 039 Någon som vet namnet på busken får gärna meddela det!
Njut dessa vackra höstdagar.
Lev och låt leva.
067

 

 

 

Jimmie Åkessons skuld!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Främlingsfientlighet, Lokalt, Musik, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Trollhättan Efter flera attentat och mordbränder mot flyktingförläggningar runt om i landet under lång tid kom attacken i torsdags i Trollhättan.

En ung kille blev mördare. Mördaren två 21-åring dödar och skadar flera människor på en skola. Han avlider senare av polisens skott mot honom och i hans hem finns ett brev.

”I brevet har 21-åringen bland annat skrivit att han ”måste göra nåt åt invandringspolitiken” i Sverige och han ska själva ha varit beredd att dö i samband med attacken.” (Aftonbladet)

Skolor flaggar på halv stång, ljusmanifestationer hålls och partiledarna tar avstånd.
Så här säger Jimmie Åkesson, SD, i Aftonbladet: ”Sorg och bedrövelse över det ofattbara som skett i Trollhättan. Mina tankar till de drabbade och deras anhöriga.”

Men partiledaren skulle ha tänkt efter före – skulden ligger faktiskt hos Jimmie Åkesson! Jimmie Åkesson Mordbränder, stenkastning, attacker mot invandrare, dådet i Trollhättan – har ett ursprung och det ursprunget står Sverigedemokraterna för! Bevara Sverige svenskt

SD:s anhängare hyllar attackerna och svansen gör sig beredd att hata ännu mera! Ett av många exempel: Sverigedemokraterna i Lund lägger ut kartor och listor över tilltänkta flyktingboenden på Facebook, skriver Sydsvenskan. Läs HÄR!
På sociala medier gråter SD-sympatisörer över att människor anklagar Jimmie och hans anhang men självklart ska han och partiet ha skulden! Det går inte att föra en sådan här stenhårt rasistisk politik med skygglappar och hörselskydd!
Det är dags för SD att ta ansvar för sin politik å det rättsliga! Det är dags att bekänna färg! Det är dags att sluta med hyckleriet! Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti vars huvudsakliga syfte är invandrarfientlighet!
Läs HÄR Wikipedia om Sverigedemokraternas historia. Citat ur texten:
”Sverigedemokraterna bildades lördagen den 6 februari 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes av personer tidigare verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet, vit makt-rörelsen och -band, och Bevara Sverige Svenskt (BSS), däribland Leif Ericsson. En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet. I partiets första partistyrelse ingick även Bevara Sverige Svenskt förste ordförande Sven Davidsson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Partiet kännetecknades av högerextremism och aktivism.
HÄR kan ni se och läsa om när Ultima Thule – musikgrupp känd för vit-makt-musik – spelar på Jimmie Åkessons kräftskiva i somras! Jimmie ”Give ‘em hell” – står det på deras tröjor.
Stiftelsen Expo På Stiftelsen Expos hemsida finns utmärkt information och utbildning om hur vi kommer tillrätta med främlingsfientlighet, rasism och intolerans. Sverigedemokraterna banar väg för nazismen Klicka HÄR!
Om Stiftelsen Expo skriver Wikipedia så här:
”Stiftelsen Expo är en svensk stiftelse som har som syfte ”upplysa allmänheten om rasism och främlingsfientlighet genom tidningsproduktion och tidningsutgivning”. Expo grundades år 1995. I verksamheten ingår tidskriften Expo och arkivet Expo Research.”
Här en bild från ljusmanifestationen igår i Arboga – för de drabbade i Trollhättan och mot våld och främlingsfientlighet.
Tillsammans Arboga ljusmanifestation 23 okt 2015
Avslutar lite mjukare med örongodis och ljuvligheter för sinnet.
011 Bo Kaspers nya CD – ”Redo att gå sönder” – finns på Spotify om du inte vill köpa skivan.
009 Men en CD är väl värd att köpa! Då kan du följa med i de fina sångtexterna i boken som medföljer. 013
Bloggaren köpte sin CD på CDON – klicka HÄR! Finns även som vinylskiva!
Berörs av CD:n eller slumra till den som Felix! 002
Njut helgen! Och bloggen – vem vet när den är tillbaka igen!? 😉
Chinatown 23 oktober 2015


Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.