Drug preguntas

Varför det blir som det blir…

ARBOGA, Äldreomsorg, Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

041 Ja, varför blir det som det blir egentligen? Och varför blir det inte som det var tänkt eller som man hoppades?

Förutom att det var tänkt att en längre blogg skulle publiceras idag så hoppades bloggaren ha mer tid men också på mer ärlighet och mod!039

Men se, det vill sig inte riktigt när Jultomten väntar bortom nästa helg! Inte vill det sig heller när makten håller de plågade i ett järngrepp.
Här ska städas och putsas och fejas för att sedan pysslas och pyntas! Samtidigt som det talas i tungor…043

Hade tid funnits idag hade kanske bloggaren till exempel kunnat ta upp frågan om varför det ska gråtas över ett julbord när det finns betydligt värre saker att våndas och plågas över!
Det finns många blad som borde tas från munnarna! Kanske gör bloggaren det härnäst…

Susanne på julsupe med Kf 18 dec 14 Tills dess gläds bloggaren över en trevlig samvaro igår kväll med Arbogas politiker – ja, det serverades julbord!!

Förutom storstädning är det paket som ska levereras! Som här till den duktiga Hemtjänsten i Arboga! 015

Sen kommer nog det andra också vad tiden lider… Vi ses igen – om ni törs… ;-)

KAOS

ARBOGA, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Kaos överallt

 

Bekymrad Löfven På riksplanet!
Förlorare som är så bittra över att de tappade makten att de gör allt för att stoppa den folkvalda regeringen! Till och med med hjälp av rasistiska Sverigedemokraterna!!
Vi talar förstås om Alliansen – en skam!

På lokalplanet: IMG_4516
Socialen går på knäna! Anmälningar duggar tätt mot socialtjänsten och de anställda sliter ut sig.
Men det struntar Socialdemokrater och Vänster i och satsar hellre pengar på dyr och miljöfarlig konstgräsplan och inviger dessutom densamma med pompa och ståt!
Vi talar förstås om de styrande i Arboga – en skam!

Ilskna tillDet blev en liten blogg idag trots att orken tryter. Men denna var ett måste!

 

Predikar smått och gott en söndag.

Brott och straff, Demokrati och rättvisa, Djurrätt, Främlingsfientlighet, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

009 Söndag igen och bara en vecka kvar till 1:a Advent!

Smått och gott – utlovades idag men det blir tyvärr också några mindre trevliga saker. Vi börjar med det.

019 Chefredaktören på DN är inte rädd.
Det är däremot bloggaren. Det har hånskrattas och skämtats om ubåtar och om ryssar hos oss svenskar men det kan bli ett skratt som fastnar i halsen.
Rysk arme Många i vårt demokratiska Sverige tolkar Ryssland med naiva mått och det är att synnerligen kraftigt undervärdera grannen i öst. Putin har inga begränsningar och följer inga spelregler när hans girighet och maktbegär vill se Ryssland som hotfull stormakt igen.
Idag kan man dessutom läsa att en rysk bank gett miljonlån till det främlingsfientliga Nationella fronten i Frankrike. Vad kommer härnäst…  Ryska bombplan

Andra korkade saker.

Älgko med kalv Media talar nu om en man som dödat en älg med ett bouleklot! Man baxnar när man läser det hela som utspelade sig i Västerås i somras! 020

023 Mannen blev desperat när han upptäckte en älgko med kalvar som mumsade på hans äppelträd!!
Han springer inte in och han låter heller inte älgen med sina ungar äta av överflödet äpplen – nej, han bli så panikslagen att han slungar ett bouleklot mot älgen som dödas!!
Hur går det då med de stackars älgkalvarna?? Så här: 021

Detta måste väl ändå vara om inte jaktbrott så ett brott mot djurskyddslagen!!
Men vem skyddar djur, egentligen, när det kommer till kritan…
Läs artikeln på DN HÄR!

Söta grisen Esther Grisen Esther skyddas i alla fall och en mängd andra djur med henne! Det läser bloggaren om på Facebook! På Djurrättsalliansens sida!
Ägarna till Esther har startat en djurfristad där djur som räddats undan djurfabrikernas slakt får leva i frid livet ut. SÅ bra gjort!
Läs HÄR om Esther! Hon finns, som sagt, även på Facebook.

En riktig solskenshistoria var ju den om hunden Arthur från Ecuador! Arthur Han som tack vare en liten köttbulle slog följe med multisportlandslaget från Sverige och räddades från hemlöshet till ett eget hem och familj i Örnsköldsvik!
Du kan läsa historien på nätet – bland annat HÄR!

IMG_4370
Var rädd om djuren! Visa respekt och medkänsla!

Mer smått och gott imorgon! 018

Avslutar bloggen idag med något som fick bloggaren att le nu på morgonen. Nog har man känt så ibland, som Jesper Waldersten beskriver i DN idag!! :-)

024

 

Trafiksäkra Arboga!?

ARBOGA, Gator och vägar, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Trafik Inga Kommentarer »

Trafiksäkerhet Nyligen tog bloggen upp att det nya, förhoppningsvis mer trafiksäkra, övergångsstället Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan i Arboga var färdigbyggt. Arboga I en senare blogg skrevs det om Arboga kommuns märkliga planering (finns det en sådan?) när man påbörjar vissa jobb men inte andra. Man ser liksom inte helheten. Funderande smiley

Här är ett typexempel! Den nya omgjorda korsningen i centrum: Blogg tidigare Och samma område men från ett annat håll! 022 Herrgårdsgatan som mynnar ut i Centrumleden till vänster upp mot stan och i Stureleden till höger.

023 Promenerande närmar sig bloggaren leden och ett annat övergångsställe…

Snart framme! 024 Ser ni något fel?? Det här: 024 - Kopia Den stora trafikskylten är placerad så att bilister omöjligt kan se eventuella gångtrafikanter i tid. Tillkommer gör en häck intill det gula huset till höger.

026 - Kopia Där dyker övergångsstället upp! 027

Från gångtrafikantens sida ser det ut så här: 028 Omöjligt att se om det kommer fler bilar och om man ska våga sig över!
För övrigt kan bloggaren berätta att bilen på bilden hör ovan bytte fil och kom farande mot bloggaren och fick tvärbromsa när föraren upptäckte någon som tänkte gå över på övergångsstället…

Skylten och häcken skymmer för både biltrafikanter och gående!029 - Kopia

Gör något åt det innan det händer en olycka! Många skolklasser går den här vägen mot St Nicolaikyrkan och upp mot centrum. Enhetlighet i trafikfrågor, tack!! 031

011 Löven har fallit men än har inte snön gjort detsamma i sådana mängder att man behövt göra något åt saken.
Dock har bloggaren förberett sig! :-D 001 Snöskyffel, snösläde och några säckar frön till fåglarna! En liten säck kattmat åkte med också! Från Lantmännen Granngården i Arboga!

Avslutar med en skämtteckning från DN igår, söndag! Bard har gjort det igen! :-D

BARD söndag 16 nov 2014

För den som inte ser vad det står:
”Vilken del av ”fått kicken” var det dom inte förstod”!
Exakt!!

 

 

Trafik och miljö i Arboga??

ARBOGA, Gator och vägar, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

004 Ser ni någon skillnad mot tidigare foton av samma vy?

Tidigare i bloggen: Ombygge2 Mot väster -

och mot norr: Ombygge 1

Den gode Peder fick rätt! Peder De blev klara till igår! 005 Det nya övergångsstället och ombyggnationen av korsningen Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan i Arboga är klar! 006

Sett mot öster: 007 och mot norr! 026 Det gick snabbt! Nu behöver inte arbetarna utsättas för gnälliga bilister som måste stanna till en stund när arbetet ska utföras. Korsningen är åtgärdad och klar och förhoppningsvis mer trafiksäker!

Ibland undrar bloggaren hur de styrande i Arboga kommun tänker? Om de liksom kommer på att – Ja just ja, det där måste vi fixa! och sen gör det lite grann för att sen komma på något annat att göra – eller inte göra någonting alls…

Bloggaren tänker på det här: 012
Kontra det här – mitt emot, på andra sidan Arbogagån: 016

014 Den södra sidan, nedanför Strandgården, har fått en ny, fin brygga, bänkar, utegym och skulpturer!  015 -
013 Medan den andra sidan ser ut så här: 019

 

Hur tänker man då? Eller tänker man inte alls? 018

Så här nedslitet och farligt, ”Risk för ras”, har det sett ut i många år. Samtidigt har man fixat till det längre österut på den här sidan! 020 En ny fin brygga som används till exempel under Medeltidsdagarna då rodden går på ån.

Har man ingen plan? Ett enhetligt mål som man bockar av efter hand? Eller sker allt bara genom plötsliga infall? När någon höjer rösten och opponerar sig?
Man kan ju undra om inte de boende i hamnkvarteren klagar – villorna längs Östra Hamngatan – där det ska vara lite finare att bo? Det kan inte vara roligt att ha en sådan utsikt från vardagsrumsfönstren.

Hur som helst så vill bloggaren ha mer enhetlighet! Mer sammanhållna planer! Inte påbörjade arbeten som inte fullföljs.
Det finns många fler exempel – trottoarer som bara slutar i en gata och cykelbanor som slutar så abrupt att man är på väg att slå sönder cykeln när man dyker ner.
Något för oppositionen att köra hårt med nu när det snart hundraåriga sossestyret verkar ha lagt sig till ro i slö förvissning om att ”en gång sosse alltid sosse” och det är bara att låta saker och ting vara som de alltid har varit för (s) kommer att styra Arboga i evinnerlighet i alla fall…

Imorgon blir det en söndagspredikan igen! Vi ses då! Ta en promenad i grådiset! Det är skönt och inte kallt! Tänk på de hurtiga orden – ”-Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!”  :-)

030

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.