Drug preguntas

Trafiksäkra Arboga!?

ARBOGA, Gator och vägar, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Trafik Inga Kommentarer »

Trafiksäkerhet Nyligen tog bloggen upp att det nya, förhoppningsvis mer trafiksäkra, övergångsstället Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan i Arboga var färdigbyggt. Arboga I en senare blogg skrevs det om Arboga kommuns märkliga planering (finns det en sådan?) när man påbörjar vissa jobb men inte andra. Man ser liksom inte helheten. Funderande smiley

Här är ett typexempel! Den nya omgjorda korsningen i centrum: Blogg tidigare Och samma område men från ett annat håll! 022 Herrgårdsgatan som mynnar ut i Centrumleden till vänster upp mot stan och i Stureleden till höger.

023 Promenerande närmar sig bloggaren leden och ett annat övergångsställe…

Snart framme! 024 Ser ni något fel?? Det här: 024 - Kopia Den stora trafikskylten är placerad så att bilister omöjligt kan se eventuella gångtrafikanter i tid. Tillkommer gör en häck intill det gula huset till höger.

026 - Kopia Där dyker övergångsstället upp! 027

Från gångtrafikantens sida ser det ut så här: 028 Omöjligt att se om det kommer fler bilar och om man ska våga sig över!
För övrigt kan bloggaren berätta att bilen på bilden hör ovan bytte fil och kom farande mot bloggaren och fick tvärbromsa när föraren upptäckte någon som tänkte gå över på övergångsstället…

Skylten och häcken skymmer för både biltrafikanter och gående!029 - Kopia

Gör något åt det innan det händer en olycka! Många skolklasser går den här vägen mot St Nicolaikyrkan och upp mot centrum. Enhetlighet i trafikfrågor, tack!! 031

011 Löven har fallit men än har inte snön gjort detsamma i sådana mängder att man behövt göra något åt saken.
Dock har bloggaren förberett sig! :-D 001 Snöskyffel, snösläde och några säckar frön till fåglarna! En liten säck kattmat åkte med också! Från Lantmännen Granngården i Arboga!

Avslutar med en skämtteckning från DN igår, söndag! Bard har gjort det igen! :-D

BARD söndag 16 nov 2014

För den som inte ser vad det står:
”Vilken del av ”fått kicken” var det dom inte förstod”!
Exakt!!

 

 

Trafik och miljö i Arboga??

ARBOGA, Gator och vägar, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

004 Ser ni någon skillnad mot tidigare foton av samma vy?

Tidigare i bloggen: Ombygge2 Mot väster -

och mot norr: Ombygge 1

Den gode Peder fick rätt! Peder De blev klara till igår! 005 Det nya övergångsstället och ombyggnationen av korsningen Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan i Arboga är klar! 006

Sett mot öster: 007 och mot norr! 026 Det gick snabbt! Nu behöver inte arbetarna utsättas för gnälliga bilister som måste stanna till en stund när arbetet ska utföras. Korsningen är åtgärdad och klar och förhoppningsvis mer trafiksäker!

Ibland undrar bloggaren hur de styrande i Arboga kommun tänker? Om de liksom kommer på att – Ja just ja, det där måste vi fixa! och sen gör det lite grann för att sen komma på något annat att göra – eller inte göra någonting alls…

Bloggaren tänker på det här: 012
Kontra det här – mitt emot, på andra sidan Arbogagån: 016

014 Den södra sidan, nedanför Strandgården, har fått en ny, fin brygga, bänkar, utegym och skulpturer!  015 -
013 Medan den andra sidan ser ut så här: 019

 

Hur tänker man då? Eller tänker man inte alls? 018

Så här nedslitet och farligt, ”Risk för ras”, har det sett ut i många år. Samtidigt har man fixat till det längre österut på den här sidan! 020 En ny fin brygga som används till exempel under Medeltidsdagarna då rodden går på ån.

Har man ingen plan? Ett enhetligt mål som man bockar av efter hand? Eller sker allt bara genom plötsliga infall? När någon höjer rösten och opponerar sig?
Man kan ju undra om inte de boende i hamnkvarteren klagar – villorna längs Östra Hamngatan – där det ska vara lite finare att bo? Det kan inte vara roligt att ha en sådan utsikt från vardagsrumsfönstren.

Hur som helst så vill bloggaren ha mer enhetlighet! Mer sammanhållna planer! Inte påbörjade arbeten som inte fullföljs.
Det finns många fler exempel – trottoarer som bara slutar i en gata och cykelbanor som slutar så abrupt att man är på väg att slå sönder cykeln när man dyker ner.
Något för oppositionen att köra hårt med nu när det snart hundraåriga sossestyret verkar ha lagt sig till ro i slö förvissning om att ”en gång sosse alltid sosse” och det är bara att låta saker och ting vara som de alltid har varit för (s) kommer att styra Arboga i evinnerlighet i alla fall…

Imorgon blir det en söndagspredikan igen! Vi ses då! Ta en promenad i grådiset! Det är skönt och inte kallt! Tänk på de hurtiga orden – ”-Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!”  :-)

030

 

 

Nyheter – gamla och nya, goda och dåliga!

ARBOGA, Lokalt, Miljö, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Tidningar 2Lite tidningsklipp blir det idag
- gammalt mest, d v s från igår…

De goda nyheterna! 003 - Äntligen! som Gert Fylking brukar utbrista. Äntligen får skoleleverna lunch som tillagas på skolan!

Det dåliga – det tog bara 20 år!! 002 I 20 år har skolorna använt systemet cook-chill – något som bloggaren var med och protesterade politiskt mot vid införandet för just 20 år sen. Vad hjälpte det… De styrande skulle alltså ha 20(!) år på sig att förstå det oppositionen, skolpersonalen, eleverna och deras föräldrar redan förstod! Bedrövligt. Men nu är det äntligen dags! :-)

Arboga Tidning, där klippen är hämtade från, skriver det här positiva också: 004 25 % ekologiska varor i maten! Toppen!
Bloggaren har faktiskt bidragit lite till det! :-)
Genom henne fick Miljöpartiet i Arboga igenom en motion om att bara ekologiska ägg ska inhandlas till verksamheterna inom Arboga Kommun. Höna med ägg

Tåg Ytterligare en god nyhet ur bladet igår! 001 Fler tågavgångar! Låter ju fantastiskt! Fantastiskt vore det också om alla tåg kom fram och det inte alltid uppenbarade sig ”signalfel” och andra ursäkter utefter spåren…

Stoppa Förbifart StockholmTänk om vi haft en annan regering tidigare – en som verkligen förstod det där med ”klimatsmart” i praktiken och inte bara som några papper i en skrivbordslåda! Då hade självklart alla miljoner, miljarder satsats på järnvägsunderhåll, nya tåglinjer och fler avgångar istället för på fler motorvägar för fler och fler bilar!

Stockholm staden mellan broarna

Stockholm - staden mellan broarna, bilden är tagen ur Aftonbladet.

Valet är över När riksdagsvalet var över blev det en chock för en del. Chockad smiley

Sen blev dom sura – SURför att successivt antingen hoppa av politiken eller blir riktigt, riktigt sura! Vrålsur

Därefter skulle det skällas på den nya regeringen innan den knappt hunnit tillträda. Istället för att skaka av sig förtreten och ta nya tag ska det gnällas och klagas!

Gnälliga insändare duggar tätt om allt och ingenting! 006 Moderaterna!

Och partiet som alltid är förorättat, alltid med offerkoftan på – SD: 007

jobbigt när man faktiskt börja märka hur bra den nya regeringen är – för oss vanligt folk! För oss utan fallskärmar som sliter med vardagspusslet. För det stora flertalet!

Förslag om en ytterligare pappamånad! Förslag på det alldeles självklara – att sjukdomar och sjukskrivningar inte tar slut för att sjukförsäkringsdagarna gör det!! Gratis museibesök, mer pengar till järnvägen och till arbetsmiljöskyddet och många miljoner till förlossningsvården. Bättre skolor med självklart stöd till elever med svårigheter! Pensionärer som redan betalat skatt hela livet ska få mindre av den varan efter att jobbslitet är över! Glad smiley med tummen upp

Vad gnäller ni andra för!? Fundersam smiley

News Lite nya nyheter också och goda sådana! bblat 5 nov 14 Heja Arboga!! Hemsidan topp 10 i landet! Läs alla klipp i Bbl/AT genom att klicka HÄR!

Imorgon blir det klipp ur en facklig tidning som bloggaren hittade hemma hos sin mor! Avslutar med något som gjorde bloggaren glad denna gråa novemberdag. Bortom en gardin hade en stackars bortglömd engelsk pelargon lyckats pressa fram de här fina blommorna!

Engelsk pelargon 5 nov 14

Politiska klipp

Demokrati och rättvisa, Föräldraskap, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Miljö, Nyheter, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Rödgrönt Bloggaren tillhör dem som känner stor glädje över den förändring som sker politiskt! Plötsligt finns det omtanke om människan! Och om miljön! Vilket politiskt klipp vi gjort!
Har vi blivit grundlurade under de senaste åtta åren? Någon slog blå dunster i ögonen på oss så vi trodde att allt detta inte var möjligt:

- Sjukförsäkring som inte plötsligt tar slut trots att man fortfarande är sjuk för att
”- Dina sjukförsäkringsdagar är slut!”. !!??

- Satsningar i skolan – bland annat vad gäller barn med särskilt behov av stöd – med en ung lärare vid rodret som utbildningsminister- Gustav Fridolin!
- Mångmiljonsatsning på förlossningsvården!
- En tredje pappamånad!
- Fritt inträde till museer!
- Satsningar på järnvägar i stället för biltrafik!

Bitter moderatSamtidigt hör man bara gnäll och skäll från bittra moderater och alliansfolk. Sur min
Varför då? Var ska man börja i ett samhälle om inte med människan? Hur bygger man upp välfärd om inte med trygga människor – och trygghet och välfärd inte bara för en del!

Fastighetstidningen skriver så här: 003 Självklart – fler bostäder! Hyresrätter för unga människor och de som inte kan slänga upp ett par miljoner för ett bostadskontrakt! De personerna är många!

Det finns mycket mer som kan göras förstås. Bloggaren såg ett mycket bra inlägg i gårdagens Metro: 005

Jack Werner avslutar sin artikel så här. 006 Mycket tänkvärt och skrämmande. Det handlar om makt och jämställdhet, feminism om ni vill!
HÄR i Metro kan du läsa artikeln på nätet. Rädd kvinna

Media skriver som de vill och ibland undrar man vem som bestämmer vad vi ska tycka är viktigt? Det här klippet är från söndagens DN: 001

TröttFör övrigt är bloggaren fortfarande hängig och trött. Tröttare

 

Knäppa klipp! Om det positiva med fulla läkare i tjänsten och feministiska bitcher – bland annat!

Allmänt, Brott och straff, Djurrätt, Droger, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Knäppa klipp pratar man om ibland och här kommer några!

005 Ledarskribenten på DN, Hanne Kjöller, tycker synd om läkarna som inte får vara lite grann olagliga utan ska dömas som vanligt folk! Lite dataintrång och fylla i tjänsten är väl ingenting om man är doktor!!

Hon tycker till och med att en psykiatriker som döms för rattfylla ska ta med det i sitt CV som en extra fördelaktig kvalifikation!!
Bloggaren får helt klart den uppfattningen när hon läser Kjöllers inlägg. Döm själva! Ledarartikeln hittar ni HÄR

Full gubbe Bloggaren själv anser att alla människor ska dömas efter samma lagparagrafer och vill varken ha en full elektriker eller drogande läkare när hon får problem!

Sen ska det klemas med Juholt! 009 Och köttmiljonärerna ska ondgöra sig över svenska djurskyddslagar!! :-( 008 Kan det bli knäppare än så!?

Lite roligt också! :-)  012 Det går framåt för kvinnorna, i alla fall de yngre!
Åsa Beckman skriver, citat: ”Det finns en gammal tro att män hjälper kvinnor och att kvinnor stjälper varandra” – och vidare, citat:
”Kvinnor finns överallt där saker görs, tänks och bestäms. Och när det finns mer plats blir det mer oladdat att samarbeta – eller konkurrera, fast då på ett sundare sätt. Fatta vad det gör för hjärnan, för kroppen, att slippa gå in i vartenda rum och skräckfyllt tänka: det är hon eller jag.”

Läs hela artikeln i DN HÄR!

Åsa Beckman har precis samma erfarenhet som bloggaren själv – se här: 011 Bloggaren nickar igenkännande…

Allt detta ur DN Söndag – igår alltså – där även den här roliga och aktuella stripen fanns:

007

Avslutar bloggen med läget på gården… Ha en fortsatt bra måndag! Löv it!! ;-)

013Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.