Drug preguntas

Hemskheter, blommor och denim

ARBOGA, Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Känslor, Lokalt, Mode, POLITIK, Psykologiskt, Sverige & Världen, TV Inga Kommentarer »

001 Nej, ni kommer inte undan Arbogasåpan idag heller.

Efter 10 år som Arbogas fullmäktigeordförande måste nu Liisa Pettersson lämna sitt jobb.
”Tack vare” sina partikamrater. 002

”Tack vare” partikamraterna har Arboga mist nästan hundra år av socialdemokratiskt styre. Och det känns. 003 ”Striderna har satt djupa sår i mig”, säger Liisa Pettersson.
Och det gäller inte bara Liisa. Bloggaren har träffat flera äldre socialdemokrater i Arboga som är arga, ledsna och totalt bedrövade. Som tänker lämna partiet – eller redan har gjort det. Som har gett upp, är besvikna, upprörda och rent ut sagt förbannade.

För visst är det det sorgligt när makten stiger åt huvudet. När man tappar fokus på målet för egen status och vinnings skull. Borta är allt som troget byggts upp under nära hundra år. Borta är hederlig arbetarpolitik.

”Kärringträta! ”Kvinnor kan inte hålla sams!” ”Det måste vara en karl vid rodret!” – dessa tongångar följer i såpans fotspår.
Liisa Pettersson i Arboga Tidning: 004 ”Hennes analys av det som inträffade är att partiet inte klarade av en ledare som var tuff, som säger vad man tycker och som vågar säga det obehagliga också, som hon menar att Agneta Bode gjort.”
På journalistens fråga om det faktum att Agneta Bode är kvinna har spelat roll på sättet hon behandlats, svara Liisa: – ”Ja, jag är rädd för det”.

Bedrövligt är bara förnamnet! Det kommer att ta många, många år innan socialdemokraterna i Arboga har återvunnit folks förtroende, det är bloggaren tämligen övertygad om.

Bbl/AT med reportaget om Liisa Pettersson hittar du HÄR!

005 Blommor istället! 006

010 De här vackra krukväxterna för utplantering köpte bloggaren i Göteborg i förra veckan. 008

En sort som både är vacker och tål lite torka om bloggaren glömmer att vattna. 😉 009 ”Porslinsblomma” står det på plastkrukan och det latinska namnet är Lewisia Eldora.

Denim då!? Jo – den här ursnygga jackan blev bloggaren bara tvungen att köpa via nätet hos Rocky Denim! 024 - Kopia Klicka HÄR för att komma till Rocky Denim! Rocky Denim herrlogo

Bloggaren beställde i söndags och på tisdagen kom brevbäraren med paket under armen och lämnade hemma hos bloggaren! SÅ snabb leverans och vilken service! Man tackar!

Avslutningsvis lite extramaterial! 😉 Bloggarens katter! Katterna Felix till vänster och Curry och Vilda Wilma till höger.

Och så boken som bloggaren blivit rekommenderad att läsa. 019 ”Mod att vara sårbar” – kan låta konstigt men det betyder att det är helt OK att inte vara bäst eller perfekt. Du behöver inte gardera dig till tänderna för att passa in – det räcker att vara som du är. Våga!

En som vågar är Emma Jangestig – vågar överleva! När livet vänder
Se ”När livet vänder” i SVT2 ikväll kl 20! Klicka HÄR för att läsa om programmet!

007

Att tänja gränser. Vilka gränser??

Känslor, Kärlek, Lokalt, Mode, Relationer, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

004 Den här tidningen får man om man handlar på Åhléns – vilket bloggaren sällan gör – men som s k medlem ramlade den in genom brevlådan här om dagen.
Bloggaren brukar heller inte läsa dessa ”medlemsskrifter” särskilt noga men i brist på annat gjordes det en kväll – och bloggaren hittade en hel del mycket bra! Tummen upp

005 Som det här! ”Gränslös stil i vår. Har vår ålder betydelse för vad vi väljer att ta på oss?”

Åldern! Denna märkliga siffra som ska bestämma vad du får eller inte får!
Olika officiella lagar som regleras genom ålder kan bloggaren gå med på – straffmyndighet, regler för när du får handla tobak och sprit, köra bil, när du anses tillräckligt mogen för att ha sex o.s.v. men inte konstruerade regler som t ex detta med klädsel!

009 ”Känner vi oss fria att klä oss hur vi vill eller finns det plagg med åldersgränser?” – säger rubriken i Åhléns tidning.

011 010 Philip Warkander heter den här mannen som världens första doktor i modevetenskap.
”Han är fascinerad av hur människor skapar berättelser om sina liv. Genom de klädval vi gör uttrycker vi vår identitet, vare sig vi vill eller inte, och kläder kan ibland säga mer än ord”.

Jeansjackan Precis som bloggaren – klädval berättar lite om livet. Bloggaren fick frågan här om dagen: ”- Hade du den där jackan innan du träffade den där killen som gör dig så glad?” Bloggaren skrattade och svarade: ”- Nej! Jag köpte den senare!”

Så är det – kläderna uttrycker vår identitet, förändringar i livet, kläder säger mer än ord.

Men är det OK?? Och vem bestämmer att det inte är det, i så fall??

Tidningen hänvisar till sin hemsida där den här kommentaren finns:

””Jag tycker att det är ganska viktigt att klä sig efter sin ålder. Att man inte klär sig i de hetaste trenderna när man är typ 60, då märks det så tydligt att den personen vill vara yngre, men det blir bara så fel.
Det skall inte uppstå en krock när man ser personens val av kläder och sedan vet man hur gammal personen är och det stämmer inte alls, det blir bara förvirrande.
Till exempel är det lite jobbigt att se unga tjejer som klär sig utmanande vuxet, men det kan också kännas likadant att se någon äldre dam som klär sig ungdomligt.” – Kerstin 28.”

Stackars Kerstin, 28, säger bloggaren! Så trist och så inmejslad i mallen om vad man får eller inte får!

Här är några bilder ur Åhléns tidning: 006

Varför skulle det här inte vara OK? 008 Vill den här kvinnan verkligen ”vara yngre” eller klär hon sig i det hon gillar? 007

Löjligt att påstå att kläder har åldersgränser! Bloggaren tror att revolutionen började med 40-talister som frigjorde sig på 60-talet, men ännu mer är det 50-talister och yngres förtjänst som vägrar följa gamla hjulspår och rebelliskt tänjer gränser, vill leva som de vill. Fortsätt så!! Tummen upp

Att tänja på gränser vad gäller ålder gäller också relationer. Älska vem du vill oavsett ålder! Så länge du inte sårar någon eller gör någon illa så älska på!

Ålder har ingen betydelse Att äldre män dejtar unga kvinnor har länge varit OK – nu är det dags att sluta höja på ögonbrynen eller gnälla om äldre kvinnor vill träffa yngre killar!

En vän till bloggaren skrev på morgonen och ängslades över att han snart skulle fylla 50. ”– Varför då”, undrade bloggaren!? Ålder är en siffra – ingenting annat! Varför haka upp sig på en siffra? Ska siffror osynligt få hindra oss att göra det vi önskar och vill? Aldrig i livet!

Du är precis så gammal som du känner dig! Du klär dig precis som du vill! Du älskar vem du vill! Det viktiga är att LEVA!
Och livet är kort – så sätt fart!

Annat bra ur Åhléns tidning är det här: 015 Bloggaren som är vithyad hade inte ens tänkt på att det inte finns smink anpassat för mörkare skinn?
012 Black Vogue ändrar på den saken! 013

Tyvärr måste du vara medlem i Åhléns för att kunna läsa artiklarna på nätet. 014 Black Vouge finns på Facebook!

Slutligen måste bloggaren få avreagera sig på nytt: ”- Vad är det för fel på män??”
Den här notisen finns i lokaltidningen idag. 024
Expojkvän slår totalt sönder och samman kvinnans lägenhet…
Vad är det för idioter till karlar?? Man eller mus?? Ja, varken det ena eller det andra om ni frågar bloggaren! En riktig rejäl skitstövel!
Väx upp och sluta hänga på era ex! Visa att ni klarar er själva – och om ni fixar det utan är ena jädra mesar så se till att ändra på er! Det gör man inte genom att trakassera sina ex! Vilken kvinna vill ha en sån som dig!? Superarg smiley

 

Nej, lev livet utan att såra någon annan! Lev livet utan siffror som begränsar!
Lev och älska – älska livet! Susanne oktober 2015 Säger bloggaren som vägrar ta av jeansjackan för att det inte skulle passa någon inkrökt mallprodukt att hon har den på!  Som älskar vem hon vill! Live and love

 

 

Barbie och bilar – söndagens predikan

ARBOGA, Brott och straff, Dagens predikan, Lokalt, Mode, Sverige & Världen, Trafik, Vad är skönhet? Inga Kommentarer »

Predikan Söndag och dagens predikan! 004

Barbie och bilar är rubriken och vi börjar med bilarna och lite gnäll.
För titta här: 008 Ser det ut som en lämplig parkering!? Bloggaren tänker förstås på Volvon till höger i bild.

006 Hur kan man komma på att parkera där!? Och – nej, det är inte en engångsföreteelse! Bloggaren vet inte hur många gånger det varit svårt att passera bilarna som står i bredd på Sturegatan här i Arboga.
Volvoägaren verkar inte särskild bekymrad över att få bagageluckan intryckt av någon som snabbt tänker runda hörnet från Östra Nygatan.
Och VAR är parkeringsvakterna!? Detta oskick har fortgått i många månader.
Naturligtvis går en fråga till Arboga kommun – om man nu kan finna någon att fråga i ärendet… Kommer det något svar – publiceras det förstås här på bloggen.

barbie-dollSen Barbie då – och alla hennes look-alikes…och det märkliga skönhetsideal som dockorna förmedlar! Bratz Internet

Bratz face - Kopia Men nu börjar det hända saker! Bratz face En mamma i Australien har reagerat på dockornas utseende och gör nu om dockorna! Sonia Singh

bratzDe uppsminkande dockorna med Kalle-Anka-munnar ”befrias” och blir till vanliga barn! bratz2 Inte en dag för tidigt, om ni frågar bloggaren! bratzdoll1

HÄR kan du läsa mer om Sonia Singh som gör om dockor!

Sonia Singhs docka i trädet

julia-taube I Sverige har Julia Taube från Göteborg börjat tillverka ”normala dockor”! 001 Tidningen Metro skriver om Julia Taube HÄR! Julia Taubes dockor Aftonbladet har skrivit om Julia Taube HÄR! Julias dockor
Du hittar Julia Taubes hemsida genom att klicka HÄR!

SKÖNT, tycker bloggaren och efter 56 år (!) har även Barbietillverkaren Mattel börjat tänka om!! Barbie i lågklackatINGA HÖGA KLACKAR!!

Från det här: Barbie i högklackat på strandenHögklackat på stranden! Till det här – mer komfortabla. Barbie mer konfortabel på strandenSandaler i de numera nyopererade vristerna kan tänkas.
Läs mer om ”sensationen” HÄR i Portland Press Harald och HÄR i Daily Mail online.

Sandaler och baddräkt… – tja, kanske kommer sommaren till Sverige i år också. Vi får väl se…

Men strunt är strunt och snus är snus,
om ock i gyllne dosor,
och rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor.
Gul kinesisk ros från 44an

Slut på predikan! 🙂

 

Marknad och modeller

ARBOGA, Lokalt, Mode, Sverige & Världen 1 Kommentar »

Välkommen till Arboga Kort blogg idag. Ett besök på höstmarknaden i Arboga står på programmet. Kanske något också för dig? 001

Provsmaka höstens soppor och få med sig recept hem – det tänker bloggaren göra! Handla lite lokala varor också! På annonsen i Arboga Tidning finns också det här: 003 Ja, det ska börjas i tid och tiden går fort! Nästa månad infaller 1:a Advent och sen står det inte på förrän julen är här! Tomten
Klicka HÄR för att läsa mer om marknaden på Arboga kommuns hemsida!

Modeller så! Bloggaren blev positivt överraskad av en postorderkatalog här om veckan. Varför? Jo, se själva: 015 ”Perfect pants” – perfekta brallor, kan man översätta det. Och perfekta för att de följer alla kroppstyper, inte bara de supersmala.
Bloggaren gillar verkligen att Haléns katalog inte bara visar trådsmala modeller utan visar upp kläder för folk med lite mer hull! 016

Tänd ett ljus På tal om modeller så tänder bloggaren ett ljus för en ung kvinna och fotomodell från trakten. Hon ligger svårt skadad på ett sjukhus i New York efter en trafikolycka.

Alla tankar och böner går nu till dig AnnaMaria.

Ljus i hjärtform

Kungsör, nostalgi och modeller utan namn

Lokalt, Mode, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

032 Först ut – Kungsör!
Bloggaren tog en sväng till grannkommunen igår för att lämna kläder på Återbruket där.
028 Irrade runt lite invid stationen  029
– och upptäckte vattnet! 031
Hamnen, står det på vägskylten.

Kungsör har också väldigt fina hus. Bloggaren hann dock inte fotografera några. Det får bli en annan gång.

035 Järnvägsövergångar
har Kungsör också!!  036

Ett klipp ur lokaltidningen så!  008
Tim Hatz, frisör från Köping som gör succé! 010 Den här kommentaren fick bloggaren att påminna sig om modellernas värld. 009 Tim Hatz hyllar fotografen och stylisten – men vem är modellen?? 013

Modell 2 Vad heter modellerna som visar upp frisyrer och mode? Modell 1 Har de några namn – eller är de bara ”verktyg”? Det har bloggaren funderat på sen hon var liten! Postorderkatalog 1960

Modeller utan namn Är de verkliga människor eller kan de lika gärna vara illustrationer? Modeller utan namn tecknade

Bloggaren tror sig veta att det är ett mycket slitsamt jobb att vara modell. Lite otacksamt kan tyckas – att bara vara ett redskap utan identitet. Och på tal om Kungsör och fotomodeller så lärde bloggaren känna en modell just i Kungsör genom blomsteraffären Romantica! Anna Maria från Kungs-Barkarö bytte så småningom jobb och bor numera i USA där hon arbetar som modell! Anna Maria Anna Maria till vänster på bilden.

Utan verktyg – inget resultat! Utan modeller – inga uppvisningar av vare sig kläder eller spektakulära frisyrer! Namnlösa människor som gör jobbet – är det tokigt eller är det kanske en fördel för modellerna?

Nostalgi till slut! Det lönar sig att rensa garderoben – på flera sätt! Bloggaren hittade ett kuvert med gamla foton! Den här familjebilden visar bloggarens farmor Svea och farfar Bror. 018 Barnen är till vänster faster Gun och till höger pappa Göte!

Det här fotot är ännu äldre! 015 Storasyster på bilden är bloggarens farmor Svea. Svea Nilsson så småningom gift Wahlfeldt.

Bloggaren förundras över tiden. Hur fort det går! Ser på flickan på bilden som blev hennes farmor. Vad tänkte hon där på bilden? Vilka drömmar hade hon om livet? Hur gick det? Blev det som hon tänkt sig?
Farmor Svea är död sen många år… Bloggaren har tagit ut en bild på skrivaren. Den sitter på väggen i köket – som påminnelse…

015 - Kopia

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.