Drug preguntas

Gifte du dig med fel person?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Kärlek, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Driver dagg Efter att ha förtrollat sig bort i drömsk bondromantik en eftermiddag i juli kastas man raskt tillbaka till verkligheten när man läser Ann Heberleins artikel i förra söndagens DN. 012
Du begick förmodligen ett stort misstag när du sa JA den där gången i kyrkan eller på rådhuset! Ann Heberlein konstaterar att – ”Vi gifter oss helt enkelt med fel person”.

013 Förblindade av galen kärlek grottar vi ner oss i motpartens förflutna – jämför favoritmat, musikintressen och annat ovidkommande när vi egentligen borde ställa frågan: ”- På vilket sätt är du galen?”

”Vi är alla störda på ett eller annat sätt och det gäller att hitta en person med en typ av galenskap vi kan leva med”, citat artikeln.

Kanske har hon rätt, Ann Heberlein? Statistiken talar sitt tydliga språk: ”Förra året slutade 25 100 äktenskap i skilsmässa. Det är den högsta siffran sedan 1975.”

Har du gift dig till rätt galenskap? Ja, man kan undra. Det slipper bloggaren tack och lov tänka på. Galenskapen är över.
Hela Ann Heberleins artikel om galna äktenskap hittar du HÄR!

014
Galet eller inte – den här skylten tyckte Jan-David och även bloggaren var bra! 023

På tal om tama djur – eller vilda? Så här tycker Vilda Wilma att den rätta sovplatsen en het sommardag ser ut: 003 Den vassa dörrmattan!? Katten är förmodligen fakir…

005 Temperaturen igår eftermiddag… Nu på morgonen är det härliga 14 grader och bloggaren vädrar korsdrag. Men snart är det dags att bomma igen och stänga inne den lilla svalka man fått till inomhus. Phu… Svettig sol

006

Vi ses igen imorgon. Då blir det fler klipp ur DN! Klipp Om den lilla sega staden Arboga016

 

TV-svalka och svar på tal!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen, TV Inga Kommentarer »

Het solJust nu är det väldigt varmt! VARMT Och värre lär det bli enligt meteorologerna…

Värmebölja Se upp! Det är definitivt inte bra att ligga och pressa i stekande sol! Brandfara Dessutom är det stor risk för bränder i skog och mark. Bränder i skog och mark

025 Undvik solen – gör som Felix! Vänd solen ryggen! Lägg dig i skuggan! 027 Under lite lummig grönska kanske! :-)

Drick mycket också! Vatten Vatten är bäst!

Sen kan man ju helt sonika stanna inomhus när det är som varmast! Titta på TV! :-) 001 Gissa vilket program bloggaren tittar på!?
Skeden avslöjar! 002 Liksom den lilla behändiga brickan! 005 ”Tillbaka till Aidensfield” går numera både på TV4 och TV4Guld – se HÄR!

Driver dagg faller regn 1 Idag kommer bloggaren absolut undvika utomhusvistelse under tiden 14.50 – 16.30!
Driver dagg faller regn 2 SVT visar då ”Driver dagg, faller regn” – en gammal goding från 1946 med Alf Kjellin och Mai Zetterling! Driver dagg faller regn  3
Glöm jämställdhet och lika villkor – här är det gammaldags bondromantik som gäller!  :-) Och filmen är alldeles, alldeles underbar!! Så har bloggaren tyckt sen tonåren och gör så än idag!
För den som ändå missar filmen finns den på Youtube! Klicka HÄR!

Svar på tal så! Sankta Karins Örtagård Arboga Bloggaren skrev 29 juni om Arbogas fina örtagård centralt i stan.  Om alla små skyltar där med namn på de olika växterna. Då kom idén – varför inte ha små upplysningsskyltar också på södra sidan om Kungsgården!? 016 Ett överflöd av olika sorters rosor blommar och doftar där! Men vad är det för sorter??
Bloggaren skrev till trädgårdsingenjör Marina Glimsholt och fick också svar. Det här: ”Tack för ditt förslag. Vi tar till oss idén och hanterar frågeställningen i höst. Nu i sommar är det semestertider och vi har inte resurser till ett sådant arbete. ”
Bloggaren tog fasta på det där med semestertider och bad Marina att försöka komma ihåg att meddela hur det går med förslaget och det lovade hon.
014 Fortsättning följer!

Fler svar! Den 19 juli berättade bloggaren om Fotografiska i Stockholm och den goda maten på utegrillen där. Men vad var det för fisk?? Durad - grillad på Fotografiska
Sara på Fotografiska har nu svarat och sagt: Durad, en fisk som lever i Medelhavet! Bloggaren fick via KristinaFacebook veta att den i Grekland och Albanien också kallas Dorado! Kärt barn – många namn! :-D
Svårt att hitta recept dock – den som så vill kan leta via till exempel Google.

Bloggaren ska försöka ta det lugnt idag. Det blev lite för mycket trädgårdsarbete igår i den då 31-gradiga värmen… 026 Softa istället i skuggan som Felix – eller helt enkelt stanna inne. Ja, inomhus blir det, som sagt, i eftermiddag av synnerliga skäl! ;-)

Avslutar med Glasblåsargårdens egen brinnande buske – som på Moses tid!
Men nej, det är ingen brandfara! Det brinnande står den nedgående solen för när den lyser över gården.

028

 

 

 

Ondskan personifierad – hur kan det bli så?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Historia, Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

010 - Kopia Ett oskyldigt litet barn!

Mamma: Mamma Hitler Pappa: Pappa Hitler

Vem kan det vara? Jo, bildtexten ur DN i söndags, 13 juli 2014, avslöjar: 010
Här är barnet Adolf ungefär 12 år gammal: Hitler som tolvåring

013 Hur blev det så? Vad gick snett? I Dagens Nyheter pågår en intressant serie om första och andra världskriget och i söndags kunde man bland annat läsa om hur en tysk historikern och professorn Thomas Weber försöker kartlägga Adolf Hitler. Sålla bort all lögnaktig propaganda,bortraderade sanningar och försöka få fram den sanna, verkliga bilden av personen Hitler.

Adolf Hitler var egentligen en udda mes! Vad sägs om den här killen? 007 En tönt, i bloggarens tycke.
Soldaten till höger är Adolf Hitler: 008 Hunden vid hans fötter är Fuchsl, en terrier Hitler hittade och tog hand om – den enda gången han var nära en skyttegrav.

Den intressanta historien, myten om Hitler,finns att läsa på DN HÄR!

För den som inte har DN Plus kan man läsa liknande i ”Världens Historia” – klicka HÄR!
Citat från den länken: ”Adolf Hitler stred som frivillig i den tyska armén under 1:a världskriget, men var långtifrån en hjälte. I slutet av kriget diagnostiserades han som psykopat med symtom på hysteri.”

KlippAnnat klippt kommer längre ner!
Vilda Wilma har hand om informationen i familjen! När hon inte rusar till telefonen så fort det ringer OCH försöker svara(!) kastar hon sig mot brevinkastet när posten ramlar in! Postmästare Sir Wilmut Sen vaktar hon posten tills den når rätt adressat! :-D

KlippKlipp ur lokaltidningen! Om en annan personifierad ondska – dock helt felaktigt! Vargen!
Ylande varg Bloggaren kan konstatera att hon bor i precis rätt del av landet!! 021  VARGTJUT Västmanland har fått flera nya vargar och även lodjur! Lodjur

Det känns bra! Tänk om landsbygdens folk kunde bli lite mer kreativa och satsa på rovdjursturism! Det skulle föra med sig mycket klirr i kassan med guidade turer, övernattning och mat för turisterna!
De två sista klippen är ur Arboga Tidning idag.

022

 

 

 

Kärleken kommer genom fönstret, knackar på min dörr…

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Idag blir det åter en kort blogg – vilopaus för bloggaren.

Med anledning av vissa katters förkärlek för att ta andra vägar in än den vanliga kommer denna bild på Curry och meloditexten inunder! :-D

Curry kommer genom fönstret 12 juli 2014
Kärleken kommer genom fönstret
knackar på min dörr
det kryper runt i kroppen
som det aldrig gjort förr
Den fyller varje rum
både mörker och ljus
Sen jag fann dej
så lever jag i kärlekens hus

”Kärlekens hus, heter låten som var en hit med Janne Önnerud en gång i tiden. Och visst kan man väl tala om att leva i ”kärlekens hus” när det kommer en katt genom fönstret – och inte bara en utan tre!

TRE katter!

Hela texten till melodin hittar du HÄR!

Kort blogg – bloggaren behöver vila. Vi ses igen! Vila

Söndag – om en vanlig fredag i juli månad i Arboga och en vaktmästare på kyrkogården!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

011 Söndagens predikan handlar om en fredag! En helt vanlig fredag i juli månad i Arboga. En fredag med lite ”slit och släp” men med en hel del att upptäcka under själva slitet och släpet! :-)

007 En helt vanlig utsikt från en helt vanlig gård i Arboga. Och varför fotograferar man den? Den är ju inte särskilt vacker.
Jo, för det här: 008 Ni blir kanske inte mycket klokare? Det HÄR! 008 - Kopia Där uppe på kyrkogårdsmuren ligger han – vaktmästarkatten Felix! 006 Svår att se? Till vänster om björken framför muren! 005 HÄR! 003

Felix är vaktmästare på kyrkogården med ständig jour. Vi vet det och grannhuset vet det. Vad hans sysslor egentligen består i vet ingen mer än han. Men han är alltid där, på kyrkogården runt St Nicolai kyrka i Arboga.
Undrar man var kissen tagit vägen så ropar man bara i hörnet av trädgården så kommer han strax! Springer över kyrkogården, hoppar upp på muren och ner för att sen komma hem!

Felix 10 juli 2014 Jag ropade! Och han kom. Felix genom staketet 10 juli 2014 Gluttar här genom staketet på ”morsan” som rensar ogräs.

Så visst händer det saker en vanlig fredag när man trädgårdsarbetar! Det finns mycket vackert att se. 020 Som de här blommorna som växer som ogräs. 012 Mycket har självsått sig på vår gård – allt från björkar, syren och kornell till hallon, smultron och bigarråer. 001 En del gammalt finns kvar sen över hundra år då huset byggdes. Det är en härlig känsla!

Smultron Smultron att plocka! Ihop med hallon och krusbär blir det till en härlig måltid! 023

009 Njut söndagen – det är denna predikans uppmaning. Njut av det som finns runt omkring och som är helt gratis. Naturen, vinden, solsken och regn. Allt har sitt – värt att uppskattas. Som den här solnedgången igår kväll till exempel.

Solnedgång 12 juli 2014Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.