Drug preguntas

Mörkt men vi går mot ljusare tider – och julpyssel med glögg!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Högtider, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Suss och Curry nov 2015 På söndag är det redan 1:a Advent!  Då får vi tända det första ljuset i adventsstaken.
Och det behövs verkligen ljus nu när novembermörkret är tungt och kompakt. Tända ljus

För en tid sedan föll den första snön och en smula julkänsla infann sig. Nu är det grått och dystert igen  och så här såg det ut på Stora Torget i Arboga igår eftermiddag: Grå november Granen finns ändå på plats och kommer att lysa upp det grå och dystra så småningom.
Men julkänslan har fått fäste hos bloggaren! 😀 041

Adventsljusstaken är riggad, några hyacinter planterats och en röd julstjärna strålar på köksbordet. 025

Julklappspysslet kom igång redan för några dagar sedan! Julklappspyssel Nu är några julklappar redan klara! Julklappar

Dessutom har alla ljusstakar till fönstren plockats fram! 037 Det lyser upp i mörkret!

Då kan man kanske säga att vi går mot ljusare tider… 043

039 Vilda Wilma och kattpojkarna har egen ljusstake vid sin ingång.

Ljusare tider med elektriska ljus i fönstren och levande på köksbordet – att tända ett nytt för varje söndag fram till jul. Men ljusare tider kommer egentligen inte förrän efter den 22 december då vi har vintersolståndet – då det är som allra mörkast. Sen vänder det! Ljusare tider på väg!

Bloggaren har redan tänkt framåt och genom ett tips på Facebook från en vän i England står den här glasburken nu i köket och väntar på år 2016! 027 ”Härliga händelser 2016”!
Meningen är att när man upplever något riktigt positivt och härligt under nästa år så ska man skriva ned händelsen på en lapp och lägga i burken.
Start alltså 1 januari och framåt. När nyårsafton 2016 infinner sig kan man öppna burken och återuppleva de trevliga minnen man haft under året som gått. Glada minnen

Så börja redan nu att planera för allt roligt ni ska ha under nästa år så ni har något att stoppa i burken! :-)

Glögg 15 Foto Expressen Årets glögg 2015 från Blossa har smak av te – Earl Grey. Glögg 15 Foto Expressen - Kopia Bloggaren är inte mycket för dessa nymodigheter med smaksatt glögg utan håller sig helst till den vanliga, traditionella. Glögg Men – undantag kan göras och just nu läppjar bloggaren på glögg med smak av te! 045 Inte så tokigt kanske, om man gillar te…

Pynta på nu inför 1:a Advent på söndag! Bloggaren ska ta och slå in några fler julklappar när nu julkänslan fått fäste, dricka upp glöggen – och se där – nu är ju bloggen klar också! 047

042

 

Kaxig eller clown? Och lite tidningsklipp, Stockholms Stadsmission mm

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, INSAMLING!, Lokalt, Mat och Dryck, Psykologiskt, Sverige & Världen, VIKTIGT! 1 Kommentar »

038 Kör du den kaxiga stilen – eller är du gängets clown? Clown 2

Bloggaren tänker på olika stilar, masker, som vi bär. En kaxig uppsyn döljer ett osäkert inre.
Hur professionella komiker ofta inte alls är särskilt roliga privat – snarare kanske tvärtom.

DN tar upp just detta i söndagens tidning i samband med jobb. 037

På jobbet och på fritiden finns de där – kaxiga typer som kanske inte är så tuffa när det sen verkligen gäller. En mask för att dölja osäkerhet och rädsla för tillkortakommanden.

Samma sak med clownen. Clown Killen som skämtar jämt och som kommer med de fräckaste kommentarerna är inte så självsäker när det blir allvar av.

Att inte våga vara den man är! Varför är det så?
Naturligtvis finns det lika många svar på det som människor men det hela kommer säkerligen från uppväxten, från händelser. Bakom masken kvinna Minnen och erfarenheter får oss att vilja gömma oss och inte visa vårt verkliga sårbara jag. Bakom masken man Vi vill inte avslöja oss. Avslöja att vi är vanliga människor av kött och blod med fel och brister som alla andra.
Vi anser oss inte vara tillräckligt bra som vi är. Då åker masken på!Masker

Tuffaste tjejen är en liten, liten flicka inuti. Fräckaste killen är en ganska liten kis bakom alla sexskämt och skratt.

Så sorgligt. Masken Som bilden säger här intill: ”Om du bär en mask tillräckligt länge börjar du glömma vem du är bakom den”

Men verkligheten hinner alltid ifatt en. Kanske inte bland de där ytliga vännerna men alltid i den egna ensamheten. Kanske vi tror att vi är annorlunda. Att just jag är särskilt svår och udda. Glöm det! ALLA bär på minnen och erfarenheter som gett oss törnar. Så våga vara den du är!

VÅGA VARA DEN DU ÄR! Alla har vi våra fel och brister – det är inte så farligt! Du duger

Våga vara dig själv Våga! But firsk love yourself

Joharifönster är en psykologisk modell för att karakterisera olika sätt att kommunicera. Johari fönster Intressant om vad vi vet om oss själva och vad vi inte vet! Och vad andra känner till om oss som vi inte själva gör. Läs HÄR Wikipedia om Johari fönster.

HÄR hittar du DN:s artikel om kroppspråk!

Lite annat också vill bloggaren hinna med! 034 Den här annonsen i dagens DN hamnade lite fel… Under bilden på frysande flyktingar peppas vi att boka julbord och beställa presentkort för ”gastronomisk upplevelse”036 ”Finaste julgåvan” säger annonsen.

Bloggaren kan tänka sig en hel del mycket finare julgåvor! Stadsmissionen i Stockholm får en sådan julgåva! 008
006 Så här står det i deras senaste tidning: 007

003 Stadsmissionen i mobilen.

Sagt och gjort! 033 Coca-Cola. 027 Spana in PET-flaskan! 025 Skruva av korken! 028 Läs av koden! 029 Registrera koden i mobilen! 030 Klart! 031

Det finns massor av fina julgåvor du kan ge! Stockholms Stadsmission hittar du HÄR! Och HÄR om samarbetet med Coca-Cola. Utöver den finns det många, många fler som blir glada om du skippar ett av alla julbord och tänker med hjärtat istället.

040 Djurskyddet Sverige har mycket bra i sin tidning och gör mycket gott! Ett tips från tidningen är en app som varnar för viltolyckor. 005 ”Viltolycka” finns gratis att hämta som app till din mobil.

Världsrekord! 001 Fastighetstidningen tar upp ett försök till inte speciellt roligt världsrekord. 002 Klippt ur texten: 002 - Kopia Du får en bostad på 1 vecka bland annat i Oslo men i Stockholm får du vänta 8,4 år!
Bloggaren tror dessutom att 8,4 år är alldeles för snällt tilltaget. Det dubbla kan nog tänkas…

009 Inte bara Stockholm022 Frostig snö på gräsmattan och -7 imorse här i Arboga.
Då blir Vilda Wilma så här trött. 014 Och fortsätter att softa och slumra vidare intill det varma, sköna elementet. 012

Bloggaren fick en vinst här om dagen! Turen gjorde så att denna fina plansch hamnade här hemma! Joxon ”Tyvärr kan inte min fru vara hemma med vårt barn eftersom hon tjänar mycket mer än mig”.
Planschen är gjord av Johan LindströmJoxon Design som ni hittar HÄR! Tack Johan!

013 En blogg är producerad igen! Plötsligt händer det!
Ta hand om er och var inte rädda för att tycka om er själva! Du är bäst som den du är! Hjärta

Be good to yourself

Älska dig själv

DU duger precis som du är

Hjärta

 

 

Jimmie Åkessons skuld!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Främlingsfientlighet, Lokalt, Musik, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Trollhättan Efter flera attentat och mordbränder mot flyktingförläggningar runt om i landet under lång tid kom attacken i torsdags i Trollhättan.

En ung kille blev mördare. Mördaren två 21-åring dödar och skadar flera människor på en skola. Han avlider senare av polisens skott mot honom och i hans hem finns ett brev.

”I brevet har 21-åringen bland annat skrivit att han ”måste göra nåt åt invandringspolitiken” i Sverige och han ska själva ha varit beredd att dö i samband med attacken.” (Aftonbladet)

Skolor flaggar på halv stång, ljusmanifestationer hålls och partiledarna tar avstånd.
Så här säger Jimmie Åkesson, SD, i Aftonbladet: ”Sorg och bedrövelse över det ofattbara som skett i Trollhättan. Mina tankar till de drabbade och deras anhöriga.”

Men partiledaren skulle ha tänkt efter före – skulden ligger faktiskt hos Jimmie Åkesson! Jimmie Åkesson Mordbränder, stenkastning, attacker mot invandrare, dådet i Trollhättan – har ett ursprung och det ursprunget står Sverigedemokraterna för! Bevara Sverige svenskt

SD:s anhängare hyllar attackerna och svansen gör sig beredd att hata ännu mera! Ett av många exempel: Sverigedemokraterna i Lund lägger ut kartor och listor över tilltänkta flyktingboenden på Facebook, skriver Sydsvenskan. Läs HÄR!
På sociala medier gråter SD-sympatisörer över att människor anklagar Jimmie och hans anhang men självklart ska han och partiet ha skulden! Det går inte att föra en sådan här stenhårt rasistisk politik med skygglappar och hörselskydd!
Det är dags för SD att ta ansvar för sin politik å det rättsliga! Det är dags att bekänna färg! Det är dags att sluta med hyckleriet! Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti vars huvudsakliga syfte är invandrarfientlighet!
Läs HÄR Wikipedia om Sverigedemokraternas historia. Citat ur texten:
”Sverigedemokraterna bildades lördagen den 6 februari 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes av personer tidigare verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet, vit makt-rörelsen och -band, och Bevara Sverige Svenskt (BSS), däribland Leif Ericsson. En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet. I partiets första partistyrelse ingick även Bevara Sverige Svenskt förste ordförande Sven Davidsson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Partiet kännetecknades av högerextremism och aktivism.
HÄR kan ni se och läsa om när Ultima Thule – musikgrupp känd för vit-makt-musik – spelar på Jimmie Åkessons kräftskiva i somras! Jimmie ”Give ‘em hell” – står det på deras tröjor.
Stiftelsen Expo På Stiftelsen Expos hemsida finns utmärkt information och utbildning om hur vi kommer tillrätta med främlingsfientlighet, rasism och intolerans. Sverigedemokraterna banar väg för nazismen Klicka HÄR!
Om Stiftelsen Expo skriver Wikipedia så här:
”Stiftelsen Expo är en svensk stiftelse som har som syfte ”upplysa allmänheten om rasism och främlingsfientlighet genom tidningsproduktion och tidningsutgivning”. Expo grundades år 1995. I verksamheten ingår tidskriften Expo och arkivet Expo Research.”
Här en bild från ljusmanifestationen igår i Arboga – för de drabbade i Trollhättan och mot våld och främlingsfientlighet.
Tillsammans Arboga ljusmanifestation 23 okt 2015
Avslutar lite mjukare med örongodis och ljuvligheter för sinnet.
011 Bo Kaspers nya CD – ”Redo att gå sönder” – finns på Spotify om du inte vill köpa skivan.
009 Men en CD är väl värd att köpa! Då kan du följa med i de fina sångtexterna i boken som medföljer. 013
Bloggaren köpte sin CD på CDON – klicka HÄR! Finns även som vinylskiva!
Berörs av CD:n eller slumra till den som Felix! 002
Njut helgen! Och bloggen – vem vet när den är tillbaka igen!? 😉
Chinatown 23 oktober 2015

Heta dagar – het blogg – gift eller KK, ta för dig!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Kärlek, Lokalt, LYCKA, Personligt!, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Suss tjohej - Kopia Het sommar, heta dagar, heta nätter – het blogg hör till! 😀 Hett hjärta

Bloggaren hoppas att alla någon gång får möjlighet att uppleva HETTA och med det menas heta känslor som ger lycka, galenskap, värme och snurrighet. Ungefär som The Kinks uttrycker det i ”You really get me”.

Girl, you really got me goin’
You got me so I don’t know what I’m doin’
Yeah, you really got me now
You got me so I can’t sleep at night Yeah, you really got me now
You got me so I don’t know what I’m doin’, now
Oh yeah, you really got me now
You got me so I can’t sleep at night

You Really Got Me
You Really Got Me
You Really Got Me

Lyssna HÄR!
023 Så där tokigt snurrig så man inte vet vad man skulle göra, har gjort eller gör just nu! 030 Så där galet lycklig så man inte kan sova om nätterna!
033
Uppleva det där underbara som The Hollies uttrycker i ”I’m alive!”.
Did you ever see a man with no heart
Baby, that was me
Just a lonely, lonely man with no heart
‘Til you set me freeNow I can breathe, I can see, I can touch, I can feel
I can taste all the sugar sweetness in your kiss
You give me all the things I’ve ever missed
I’ve never felt like this
I’m alive, I’m alive, I’m alive

I used to think I was livin’
Baby, I was wrong
No I never knew a thing about livin’
‘Til you came along

Now I can breathe, I can see, I can touch, I can feel
I can taste all the sugar sweetness in your kiss
You give me all the things I’ve ever missed
I’ve never felt like this
I’m alive, I’m alive, I’m alive     034
Äntligen!!
Lyssna HÄR!

Det händer ofta i ungdomen, kanske också senare i livet och när man låter det hända, även som lite äldre är det nästan ännu mer underbart. Med alla erfarenheter och mognad man har kan man bara njuta i lugn och ro. Slappna av och bara ta in – njuta!
Ung, gammal, tjej, kille, gift, sambo, särbo, i förhållanden av mer eller mindre komplicerad art – kanske VMF eller KK – unna dig hettan, lyckan – lev ut! 028
Så länge du inte sårar någon, gör någon illa – så lev och var lycklig!
Something happened to my heart the day that I met you
Something that I never felt before
You are always on my mind, no matter what I do
And every day it seems I want you more My love is warmer than the warmest sunshine
Softer than a sigh
My love is deeper than the deepest ocean
Wider than the sky

My love is brighter than the brightest star
That shines every night above
And there is nothing in this world
That can ever change my love

Petula Clark – lyssna HÄR!

026
Efter all snurrig lycka, heta känslor, kyssar och smek – uppstår lätt en viss koma av trötthet. Men vad gör det – en ny dag imorgon! 😀
036
DU LEVER BARA EN GÅNG, SÅ LEV!! Eldiga hjärtan

Those Lazy Hazy Crazy Days Of Summer !!

ARBOGA, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

015 Först såg den svenska sommaren ut att bli så här… Vacker bild från Arboga kanske men det saknas en sak – SOL! 003

Men så kom den ju i alla fall till slut! 005 ”Välkommen
gröna granna sköna sanna sommar! Du kom så lagom, det har varit kallt!” – så som Lill-Babs presenterade det en gång i tiden. Lillbabs Och som ju gäller än idag! 😀

013 I Västerås! 057

035 I Mölndal! 039

054 Arboga! 067

Hemmavid! Kvällsmat light Kvällsmat light – för varmt att äta tung mat!
Och så lite svalkande på kvällskvisten! 😉 Sommardricka

Lite tur! 040
Och lite otur… 047

059 Blommor och bin!! 😉 065 I alla fall en humla!

 

För lite crazy kan man bli när sommaren slår till! 002 Det känner bloggaren helt klart!! Susanne W Linde 1 juli 2015 ”Ge järnet”, ”Man lever bara en gång” – är ord som ständigt dyker upp i bloggarens skalle just nu!! Lite crazy!!  😀

Nat King Cole Som Nat King Cole sjöng i orignaltexten: ”Roll out those lazy, hazy, crazy days of summer – Those days of soda and pretzels and beer! Roll out those lazy, hazy, crazy days of summer – Dust off the sun and moon and sing a song of cheer!”

Bloggaren tycker att vi ska ta till vara sommaren – those lazy, hazy, crazy days! Hon jobbar för fullt på det för egen del! 😉

Blir man sen lite trött av all sol och allt crazy kan man göra som Wilma – chilla lite i det gröna! Vi ses!

Wilma trött av värmen

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.