Drug preguntas

Lokaltidningen fick sin Humble pie – och – Kung Bore vs Gumman Tö

Allmänt, ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Brott och straff, Lokalt, Pressen, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Humble pie Huble pie! Ja, vad betyder det engelska uttrycket – ”to eat Humble pie”?

här: ”eat humble pie – to be forced to admit that you are wrong and to say you are sorry”. Det vill säga att bli tvingad att erkänna att man gjorde fel och be om ursäkt.

013 En sådan paj blev Bärgslagsbladet/Arboga Tidning serverad av Pressombudsmannen och Pressens Opinionsnämnd.

014 Fast det där om att be om ursäkt – det tog dom och struntade i! Detta trots att nyhetschefen uttalade sig så här på bloggarens egen Facebooksida om sitt jobb som journalist:

”- De som känner mig vet att det är kärlek till människor som driver mig i allt jag gör.” och ”- PON:s klander går i linje med Susannes åsikt vilken jag i det här fallet personligen aldrig har tyckt är annat än rimlig.

D v s bloggaren ingår inte i den grupp människor som nyhetschefen älskar. Det känns som om hon kan leva med det. 😉
Och en personlig ursäkt – nej, så förödmjukar man ju sig inte! Trots att ett enkelt förlåt kan betyda så otroligt mycket både för trovärdighet och image.

Humble pie alltså! 😀 Humble pie ätit

pon_logo HÄR finns en länk till ärendet där du kan läsa om ”Anonymt personangrepp fick avsluta debatt”.
HÄR finns avbönen i Bbl/AT!

Gumman Tö I helgen som gick fick vi besök av en efterlängtad Gumman Tö! Snördroppar 6 febr 2016 Snödroppar på gång invid husknuten och ett underbart väder att så smått börja vårbruka i! 007

008 Bloggaren jobbade i mer än tre timmar ute på gården och termometern visade +8!

Bore mot Tö Men säg den glädje som varar beständigt… Kung Bore tog fighten med Gumma Tö och så här ser det ut idag… 024

Katten Felix som inte gillar snö och vinter satte sig att vänta på bättre tider… 018
Han gav upp och tog sig en tupplur istället… 023

025 För ”Än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står…”026

”Sov du lilla vide, än så är det vinter”. Sov du lilla vide

På tal om att äta Humble pie – så här säger Wikipedia om ödmjukhet:
”Ödmjukhet är en personlig egenskap. En ödmjuk person har en balanserad självuppfattning och är medveten om sina begränsningar.
Besläktade begrepp är frid , anspråkslöshet och respektfullhet. Varken den kristna medeltida filosofin i Augustinus tappning eller den aristoteliska dygdeetiken anser dock att ödmjukhet är en dygd.”

Ödmjukhet är alltså inte en dygd även om många anser det – så ock bloggaren. Bbl/AT har inte kommit dit än.

Eat Humble pie teckning

 

 

 

Pressat! Om sliddersladder och verkligt viktiga nyheter i din tidning!

Äldreomsorg, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Pressen, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

PressenBloggaren tycker fortfarande att lokalpressen är tråkig. Pressat

Ena dagen så här: 031 Stort uppslag, ”Tryckt stämning” och tidningen intervjuar grannar som är rädda för en mördare. Publicerar bild på huset där morden ska ha skett…

Nästa dag: 001 Så mycket för den dramatiken! Bloggaren pekar på en liten spalt med denna rubrik: 002
Och visst är det en tragedi med två döda människor! Ännu mer tragiskt blir det när tidningen först spekulerar i dubbelmord och en eventuell mördare i området och intervjuer med rädda grannar och barn som inte törs gå ensamma till skolan. Innan någon vet vad som faktiskt inträffade. Tragiskt.

Tidningen fortsätter i samma stil… 008 Visst – det är oerhört dramatiskt och skrämmande med skottlossning – särskilt för den som blir beskjuten! Tidningen frågar grannarna…

Det här tycker bloggaren att tidningen ska hålla sig till! 003 Positiva reportage emellanåt! Med intervjuer av tacksamma människor – som i artikeln här om hjälpen vid den stora vattenläckan i Köping.

Vargen tjuter Sen är det ju svårt att undvika sådana här reportage i vår region… 010 Ja eller nej till varg…

Bloggaren som gjort slut med tidningen skriver inte längre insändare i ämnet. Det får bli i andra media! Vargtjut

Anledningen? Tja, det visar sig så småningom… PON möte 26 jan 2016

DN Bloggaren brukar tipsa om reportage och artiklar ur söndagsupplagan av DN – så ock denna gång! Igår fanns bland annat det här i tidningen: 021 En undersökning som gjorts visar att fejkad akupunktur gav samma positiva resultat som riktiga nålstick! Tja, hur kan man tyda det? Att lite vanlig vänlighet och ”bry sig om” ihop med lite handpåläggning och en kram kan hjälpa rätt så mycket. Kramas mera! Kramas mera

DN skriver också vad som stör turister på semester! 024 En undersökning visar att de mest uppretade turisterna kommer från Sverige vad gäller att spela musik, ta foton och filma andra samt prata med högtalaren på – allt med mobilen!

Men här kommer den viktigaste artikeln ur gårdagens tidning! 025 Ett vårdbiträde berättar sanning om den så kallade äldreomsorgen!

”Varje dag är en vanvårdsskandal” heter Sebastian Lönnlövs bok som du hittar HÄR!

028 Det finns ljuspunkter – personal som gör underverk trots ynkliga resurser och – tvärtemot vad alla SD-anhängare säger – invandrarna är de som huvudsakligen gör jobbet inom äldrevården!

LÄS ARTIKELN I DN – HÄR!

Slutligen – DN tipsar om att det snart är 30 år sedan Sveriges statsminister mördades. 022 Se HÄR – reportaget ”Nya bilder av en svensk ikon”.

Lite kattbilder också! 012 Bloggarens tre katter! Vilda Wilma längst ner, Felix i mitten och överst – a room with a view – Curry! 017

Ta det lugnt! Var rädda om varandra! Lite inte alltid på pressen! Extra read all about itOch KRAMAS MERA!! Kramande björnar

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄN?? En återkommande rubrik tyvärr… Lite vinterbilder också…

Bröderna katt och Vilda Wilma, Feminism och jämställdhet, Främlingsfientlighet, Glasblåsargården i Arboga, Känslor, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, Väder, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Arg smileyÅter igen denna rubrik! VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄN??

Som om det vore världens sensation talas det nu om ”massiva sexövergrepp” i Köln och nedtystade liknande övergrepp i Stockholm.
Vi kvinnor vet att detta tafsande förekommer och har förekommit hur länge som helst! I alla tider?

Det som upprör bloggaren otroligt mycket är citat från till exempel DN som lyder så här:
”Enligt polisen är förövarna främst en grupp ”flyktingungdomar från Afghanistan”.”
Om händelserna i Stockholm för två år sedan.
Och om Köln – SVT:s webbsida: ”Polisen i Köln uppger att vittnen berättat att männen tycks ha haft ursprung i Mellanöstern eller Nordafrika, vilket dock inte har bekräftats.”

Vi kvinnor som varit med ett tag vet att det inte har med ursprung att göra! Män tafsar oavsett etnicitet! Har ingenting med invandrare att göra och det som skrivs nu kan tyvärr bara hänvisas till den allmänt främlingsfientliga våg som drar över landet! Sur smiley

Bloggaren har själv utsatts många gånger! Exempel är försök att komma innanför trosorna på fullsatta tunnebanetåg eller tafsande på brösten vid stora folksamlingar. Att råka stryka en över baken hör också till vanligheterna.
OCH det har varit fråga om etniskt svenska män – gubbar och killar! OCH dagtid på öppna platser i vardagliga situationer. Tafsa 1
Vad bloggaren råkat ut för som alkoholpåverkad på kvällar vid fester och andra tillställningar – förmodligen då ett ”lätt byte” – ska inte berättas här… Så mycket kan sägas – det är förmodligen väldigt vanligt med våldtäkter som aldrig anmäls… Ledsen smiley

Tafsandet och trakasserierna har också inträffat på arbetsplatser! Bloggaren har sett äldre män, chefer, få en örfil efter att ha tafsat på kvinnliga underställda. Sett äckliga män dräggla ohämmat över kvinnors bröst vid samtal om jobb.
Detta är ju fullständigt oacceptabelt!! Galet arg smiley

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄN??

Go girlpower OCH det handlar inte om surkärringar som känner lite allmänt hat och ilska mot män. Tafsa inte
Det handlar om kvinnors rätt till sig egen kropp och sina egna lustar! Keep your hands of my beaver
Du rör inte ”min bäver” om jag inte själv vill det – är budskapet! Fatta!!

Så 1)
MÄN – SLUTA TAFSA!! SLUTA SE KVINNORS KROPPAR SOM NÅGON SORTS ALLMÄN EGENDOM NÄR JUST ERA LUSTAR SLÅR TILL!
Och 2) Faktiskt ett budskap också till kvinnor! SLUTA FÖRSVARA TAFSANDE MÄN! OCH SLUTA SNACKA OM ”FLYKTINGUNGDOMAR FRÅN AFGHANISTAN” OCH ANNAT DRAVEL! MÄN ÄR SIG LIKA OAVSETT ÅLDER OCH ETNICITET!

Och joo då, det finns bra män – TACK OCH LOV! Bloggaren älskar män – fina män – som respekterar bloggarens kropp och den person hon är.
Tillsammans gör vi det så mycket bättre! Man och kvinna kram

HÄR finns sidan Fatta – mot sexuellt våld och för samtycke!

Lite annat i bloggen också.

017 Tjugondag Knut på onsdag och bloggarens gran ser ut så här… 030 Den kommer garanterat inte att kastas ut denna vecka!

027 Det är kallt! Det snöar!
Det är vinter! 023 Även om bloggaren har en del styrka och muskler så kan det behövas en hjälpande hand! LT 1
Eller två! LT 2 Bloggaren ringde LT Last & Gräv och Tony kom direkt! Snart dök också Elias upp! En eloge till dessa bussiga killar! Alltid med en positiv inställning och ett leende på läpparna! Tack för det!
Klicka HÄR om du också vill ha hjälp av Lasse och Tony Haglund med personal!

Annars är bloggaren så här trött på snö och vinter: 032 Och vill helst av allt gå i ide och sova som Vilda Wilma här tills våren kommer! 033

Hej då och ha det så gott tills vi ses igen
hälsar bloggaren och hennes nye kompanjon på gården! 038

039

Julfavoriter

ARBOGA, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Högtider, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Tomtebloss!  024 Det är en av bloggarens favoriter!

018 Om personliga julfavoriter handlar bloggen idag. Först ut blommorna! 099
Hyacinter! Underbara! 013
Snart har de slagit ut och doftar ljuvligt! 101
Julstjärnan! 095
Och Amaryllisen förstås! 086 Som ”förökar sig” om man har lite tur! 085 Tack Birgitta och Lars!

Pyntet kommer sen! 096 En del kan man göra själv. Kryddapelsiner är tradition i bloggarens hem. 015 Liksom julbockarna som hängt med i många år. Lilla grisen är dock rätt ny. Inget egettillverkat dock utan inköpta på diverse julmarknader under årens lopp. 083

084 Tomtegodiset är en gåva från brorsan och det är otroligt hur snabbt dessa rosa små tomtenissar har förmågan att försvinna!! 😀

Julbordet! 006
Och sen julklappsutdelningen! Julgranen Men oj, det blev till och med några klappar kvar dagarna efter jul! 061

Julgranen är ett måste hos bloggaren – och en ”riktig gran” som doftar härligt. I granen hängs alla möjliga julgranssaker. Här kommer några favoriter! 068 +  072
En änglaflicka! 073 Som kan sprattla med benen!! 😀 076

Julgranspynt köpt när äldste sonen var nyfödd… 079

Och de här två från förr, minnen från barndomen: 070 Arvegods efter kära mor och far. 071

Lite nyinköpt: 065 Bara för den var så söt.
En ängel – för bloggarens mor och far… 066
Ett hjärta för året 2015! 063

Katter i granen också förstås!! 080 Och den här – en absolut favorit!! 😀 067

081 Ja, tänk så mycket härligt julgranspynt det finns! 064

016 Nu är julen är förbi men pynt och dekorationer finns kvar ett tag till – även på mors och fars grav. 002

Har ni frukt som blivit över från gottebordet så hittade bloggaren ett bra recept på yoghurtpaketet: 092
Det här: 093

För övrigt så fanns det inte en snöflinga att uppbringa på julafton MEN dagarna efter blev landskapet vitt! 021 Inte alls kul, tycker Vilda Wilma som sannerligen tvekar över möjligheten att slå en drill utomhus! 014

Hon gick in igen! Precis som Felix! Felix på trappan
Som tur är finns ”lådan” att gå på för frusna små katter! Felix på pottan

Tja, vädret rår man inte över. Tycka vad man vill om snö och tio minus men ganska vackert är det ändå!

Chinatown 29 dec 2015

Fler soliga, vintriga bilder från Arboga kan dyka upp i bloggen framöver…

 

 

 

Snurr i december! Presenter, mat och känslosvall!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Feminism och jämställdhet, Högtider, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Decemberfönstret Bloggaren är dålig på att blogga numera och ännu värre blir det när juletider närmar sig. Och snurrigare! Så här kommer en snurrig blogg från en snurrig bloggare! :-)

Morgonen är mörk men lite tända ljus och kaffe i den stora blå koppen gör den liten ljusare. Morgonmys

Trots att dagen ter sig så här… Grå dag 11 dec 2015…begav sig bloggaren ut – av en enda anledning – julkorten! Postar julkort Nu är de postade men sen gick bloggaren resolut hem igen – för småregn och blåst kändes inte kul alls.

Vad kan man då göra annars dessa tider? Tja, bloggaren har ju Röda Korset som ska ha sitt! Röda Korset Klädhantering i Kupan i Västerås! Sen är det lite eget kontorsarbete som måste till nu och då. Kontorsarbete

Sorterar man inte begagnade persedlar i Västerås eller granskar fakturor kan man slå in julklappar! Julklappsinslagning Den som inte köpt några än – eller har kvar att köpa – varför inte ett fint armband! Snö of Sweden 2 Snow of Sweden har designat armbandet åt FN och deras arbete mot barnäktenskap. Snö of Sweden 1 Så här skriver FN på sin hemsida, citat:

”Armband mot barnäktenskap.
Varje dag beräknas 39 000 minderåriga flickor giftas bort runt om i världen. Var tredje flicka i utvecklingsländer riskerar att bli bortgift innan hon har fyllt 18 år.
Den grymma verkligheten vill vi förändra! Svenska FN-förbundets projekt Flicka stödjer därför FN:s arbete för att stoppa barnäktenskap och könsstympning i Afarregionen i Etiopien. Kampen mot dessa grymma sedvänjor kräver ihärdigt arbete och oväntade allianser. Alla kan göra något, och ett smycke kan förändra världen!
Därför har Snö of Sweden och FN-förbundet tagit fram ett exklusivt armband som säljs till förmån för FN:s arbete för flickors rättigheter. Var tredje pärla i armbandet har ersatts med en naturlig kristall, som symbol för flickor som riskerar att berövas sin barndom.
Priset för armbandet är 299 kronor, varav 150 kronor oavkortat till kampanjen Flicka. Ta chansen att förändra världen med pärlor och kristaller! Glittra för flickors mänskliga rättigheter, rädda en outfit och medvetandegör din omgivning på samma gång. Stöd FN-förbundets arbete för varje flickas rätt att vara barn!”

Klicka HÄR för att komma till FN:s hemsida och HÄR på Snow of Sweden där du också kan beställa armbandet och hjälpa till att rädda flickors barndom!

Bloggaren har köpt ett armband som julklapp till sig själv – se bilderna ovan!

Mat hör julen till och bloggaren väljer julskinka från vildsvin om det ska finnas någon julskinka över huvud taget på julbordet! Vildsvinsskinka finns i gårdsbutiken i Travarbo utanför Medåker, nära Arboga. Klicka HÄR för att komma till Travarbos hemsida.

För ovanlighetens skull köpte bloggaren fläskkött här om dagen – men det var för att köttet kommer från Högsta mellan Valskog och Köping. Grisarna på gården får springa fritt utomhus och djurhållningen är ekologisk. Klicka HÄR för att komma till Högsta!
Fläskkotlett från Högsta Här provsmakar bloggaren en fläskkotlett från Högsta. Otroligt god! Ta gärna kontakt med Carina Andersson på Högsta om du vill handla. Hon finns även på Facebook.

Korv kanske man vill ha också och då rekommenderar bloggaren Team Kolartorp och Thomas Bolander! Korv från Thomas Bolander Thomas öppnar snart en gårdsbutik en bit utanför Arboga så håll utkik – Thomas finns också på Facebook!

Blommor hör julen till och förutom väldoftande hyacinter som fyller hela hemmet så har bloggaren amaryllis! 002 Och så levererar älskade mammas stora, fina hibiskus blomsterprakt lagom till den dystra december! IMG_2434[1] Som en hälsning från lilla mor…

Julfin ska man ju vara också gubevars! Suss Lite rött i håret förutom klippning och så fint under förstås! Trosor på tork och inte vilka som helst

Bloggaren befinner sig ju i lite av ett känslomässigt kaos som några läsare eventuellt kanske har uppfattat. De här bilderna från Facebook speglar en del… 😀

Have fun ….. I can be mean as fuck….. In the end we regret ….. We dont meet people by accident ….. Shut the fuck up ….. You know something

….. Kiss the hell out of me please ….. If you want to know where your heart is

Ja, så där håller det på! 😀  Hjärtans snurr

Katterna är dock stabila och där ska det gosas på olika vis! Curry gos Curry!

Vilda Wilma! Vilda Wilma gos
Felix gos Och så Felix – siesta på sängen.

Annars är det lugnt… 😀  Se där ja, en blogg om än en snurrig en är härmed levererad! Ha det gott och sköt er!
TomteSuss Bloggaren tillönskar alla en lugn och skön december, en fridfull jul, en härlig nyårsafton och ett superhäftigt, spännande nytt år 2016!!
(Om det nu inte blir någon mer blogg i år…risken är ju rätt stor… 😀 )

Ett lokalt tips till sist: Arbogas julmarknad infaller nu i helgen – 12-13 december. Se tider m m HÄR!Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.