Drug preguntas

Stackars Jansson! En stilla fredag i Stilla veckan.

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

012 Röd dag. Stilla fredag i Stilla veckan. Långfredag.

004 Bloggaren inledde långfredagen med att ta kaffet med ut på trappan. Vad gjorde det att det var lite småkyligt och sparsamt med sol när fåglarna drillade och hackspetten trummade på.
Ljuvligt att njuta av stillheten och naturen. 005 Allt som grönskar och spirar.
Forsythian som lyser upp även en lite grå dag. 020
Det japanska körsbärsträdet har börjat slå ut sina söta blommor! Japanska körsbärsträdet slår ut

När man sitter där på trappan och det är alldeles tyst förutom fågelkvitter är det svårt att tro att man befinner sig mitt i stan.
Sen kommer Wilma och vill vara med! 006 Livlig är hon, rentav vild! och svår att fånga på bild. :-) 007 En bofink uppmärksammade henne och gjorde en dykning – vilket naturligtvis går en kisse för när! 010 Upp i trädet bar det och det hjälpte inte ett dugg att ”morsan” ropade. Men Vilda Wilma hade förstås inte en chans mot bofinken!

Stillheten var borta – så ock lugnet. Bloggaren gick in och fann denna notering i sin kalender: 013 Stackars Jansson som legat i frysen! ;-)
Det blir Janssons frestelse på påskbordet imorgon! Och ÄGG förstås! Kokta ägg De här är kokta och klara att målas!

Bloggaren upptäckte att alldeles för få ägg inhandlats och kontaktade ”Äggakuten” - som raskt ryckte ut! Efter en sväng i hönshuset kom beskedet: - Tolv pinfärska ägg levereras till dörren! Suveränt bra! Tack Ingrid!

Är det någon som är intresserad av lokala ägg från Arboga där hönsen lever ett bra liv – kontakta bloggaren. Ingrids hönor är räddade från slakt efter ett uttjänat liv på ett hönseri.

Värdelös är en höna efter cirka 1-1,5 år på ett hönseri! Fruktansvärt! :-( En höna som lever normalt har en medellivslängd på 10 år! Uppgiften hittad bland annat på Lycksele Djurparks hemsida HÄR!
Höna som räddats Det finns fler än Ingrid som räddar höns. Läs HÄR om Sara från Tanumshede!

016

I tidigare blogg beskrevs den här portern: Electric nurse Kristina hade hört talas om att namnet kommit av de som uppfunnit receptet – och det stämde! Så här står det på baksidan av porterflaskan! OM Electric nurse :-)

På tal om mat och dryck – bloggaren upptäckte starkvaror på Konsum! Soja 1 Soja! Fast nu tror ju inte bloggaren att någon försöker berusa sig på just soja!! ;-)  Soja 2 7,7 %! :-)

Dags att sätta fart! Även om långfredagen är lång så har den ett slut och mycket ska hinnas med. Njut lite också! Vi ses imorgon!

En tulpans inre

 

 

Dymmelonsdagen 2014

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Dymlar eller dymblar – vad är det? Vad betyder Dymmelonsdag?
Dymbel i klocka Så här skriver Wikipedia: Dymmelonsdagen, onsdagen före påsk, då påskfriden inleddes. Namnet kommer av traditionen att i Skandinavien, ersätta metallkläpparna i kyrkklockorna denna dag av trästavar, dymblar, för att ge en så dämpad klang som möjligt, en markering av att det var stilla veckan och att långfredagen var i antågande.”

006
Vad gör man då en dymmelonsdag? Bloggaren har ingen aning om vad ni andra sysslar med men själv tar hon det lugnt! 040 Njuter av det vackra vädret och allt som händer i naturen! 020 Det knoppas överallt och fåglarna kvittrar – en härlig tid! 024

037 Kära mor måste få en vårbukett!

030

Vitsippor och blåsippor blommar för fullt nu. 036

018 Sen var det dags att locka ut katterna på gården! Det är ju så fantastiskt väder! 014
Jo då, Felix följde med! 045
Och självklart skulle det sittas i knä! :-) 049 Men sen blir det alldeles för varmt, tycker Felix och lägger sig i skuggan istället. 053 Klokt!

008 Sen kommer Wilma! Katterna tycker det är toppen när husbondfolket vistas ute. 011 Men det är för varmt i solen även för Wilma. 010 Skönare att njuta i skuggan.

Men när morsan gick in följde katterna med! Och sen var det så otroligt skönt att slappa på stora sängen! 044 Sträcka på sig! 041 Kura ihop sig.
Och så sova lite igen! 042

Lev livet mera som en katt – de vet hur man njuter och tar tillvara! Så njut livet som en katt! ;-)

Dymmelonsdagen blev också lite pyssel inför påsken – och ännu en tulpanbukett placerades ut. :-)

055

Baka ihop något en lördag!

BÖCKER jag läst, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Recept!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Dam med kokbok tecknatHär om dagen tog bloggaren sig tid med att bläddra igenom Coop:s tidning Mersmak. Lite slött och utan förhoppning om något för en kass kock att reda till… MEN – så fel hon hade!

Bageri tecknad bild Ett recept på SCONES MED VÄSTERBOTTENOST hittades! Det verkade inte allt för avancerat för novisen vid spisen så bloggaren gjorde ett försök – och lyckades! Katt i vasken

002Här följer receptet
på suveränt goda scones
som dessutom är mycket enkla att baka!
Blir till 8 stycken.

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
5 dl filmjölk
50 g rumstempererat smör
1,5 dl riven västerbottenost

Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Häll ner resten av ingredienserna och rör om till en kladdig deg.
Klicka ner smeten i en smord muffinplåt eller i stora muffinformar.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.
Ät och njut!
Katt med muffins

Kan med fördel förtäras med en kopp te och en god bok! Varför inte tillsammans med 777 sidor av Elizabeth Georges senast!! Bok Finns i din närmaste bokhandel eller HÄR Bokus!

Njut lördagen!

Gammal man och katter

Mera bruk i baljan boys!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

027 ”Mera bruk i baljan boys”, skaldade Ulf Peder Olrog på sin tid. Det kom bloggaren lite långsökt att tänka på vad gäller tidskriften Cirkulera och gårdagens blogg om bland annat Återbruket i Arboga.

028 Cirkulera är en mycket bra skrift som kommer gratis till alla hushåll i regionen och bloggaren rekommenderar alla att ta del av den.

I senaste numret fick bloggaren upp ögonen för den ekologiska mötesplatsen Saluhallen Slakteriet i Västerås! 1700 kvadratmeter handelsyta för ekologiskt odlade och närproducerade livsmedel! Underbart!
Bloggaren ska vid tillfälle göra ett besök där. Hitta dit gör du genom att klicka HÄR!

029 ”Våga fråga” - om allt vad gäller sophantering m m finns i tidskriften Cirkulera.

Klädbytardagar i Västerås! Jättebra! 031 Bloggaren minns med glädje när Socialdemokraterna i Arboga anordnade klädbytardagar. Det är flera år sen men folk köade för att komma åt fina, billiga kläder framför allt till barn. Så synd att det inte finns längre. Kanske Västerås kan inspirera andra orter i Västra Mälardalen!

032Cirkulera – hittar du HÄR!
Återbruket i Arboga – hittar du HÄR!

På tal om att hjälpas åt så besökte bloggaren sin fars grav här om dagen. En bukett vackra gula rosor fick pryda denna gång. Pappas grav Rosorna hade en speciell märkning: 003 Så här stod det på baksidan: 004 Bloggarens rosor och det lilla armbandet kom från stammen Turkana i Afrika! 002

Annan hjälpverksamhet med ömsesidig glädje hittade bloggaren på ”The Animal Rescue Site”! 468x250petition_140331150943 Små barn tränar sig att läsa genom att läsa för hemlösa katter på katthem! Läs mera HÄR! 

Vilken fin idé!

Tänk vänligt – miljövänligt och människovänligt – för att inte tala om djurvänligt! Mera bruk i baljan boys – vad gäller vänlighet och omtänksamhet!

Borde kanske de här två ta till sig lite mer! ;-)

Felix och Wilma i närkamp april 2013

Ses imorrn! :-)

Nej, nu blommar det!!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

002 Bloggaren älskar när solen silar in genom persiennerna en vårdag som den här!

Och nu blommar det! 010 Inomhus har orkidéerna satt fart! 012 Dessa vackra blommor tål att väntas på! 006 Så fina! 008

Ute blommar det också! 016 Underbart med en blå matta av scilla under det gamla körsbärsträdet! 007

Felix hittade något han också! 013
En söt krokus! 014 Fast det var nog en och annan liten mus han fått vittring på…

020 Visst är naturen underbar! Och att värna om den och klimatet kan man bland annat göra genom att källsortera farliga sopor! 004Återbruket i Arboga gjorde sig bloggaren av med en icke-fungerande julljusstake i det stora plåtskjulet och två kassar fulla med trasiga glödlampor i den gula lådan i mitten!

005 Gamla tonerkassetter till skrivaren hamnade i lådorna för ”Farligt avfall”.

I påsk tänker bloggaren köra grenar och annat trädgårdsskräp! För Återbruket har öppet påskafton som vanlig lördag! Läs mera HÄR!

Igår surrade en humla ute på gården och bloggaren lyckades fånga en fjäril på bild. Värna om vår fina miljö. Låt djur och natur leva!

019Påfågelöga!

Påfågelöga - LITEN KopiaPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.