Drug preguntas

Seg lördag med spa? Och efterlysning!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, EFTERLYSNING!, Lokalt, Nyheter, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

029 Vad gör man en seg lördag om man själv känner sig otroligt seeeg!?

Tja, dotterns hemmaspa kanske? 017 Ha ha ha, en syn för gudar!

Den kletiga smeten i ansiktet består av mosad avokado och honung! 019
Lika bra i kroppen som utanpå! :-D 020

Slöa kan man göra också – som slöa Felix! 001 Han blir SÅ glad om man vill slöa intill! 008

På tal om katter – så har vi en förrymd sådan! Curry Curry!

Han ”försvinner” då och då men kommer alltid tillbaka – matvrak som han är! Matvraket Curry Vi har inte varit oroliga för vi var helt säkra på att han gick till snälla grannen! Efter telefonsamtal igår fick vi veta att så inte är fallet!
Nu vill vi gärna veta om något sett till Curry!? Curry på gården 1 En lagom tjock katt i sina bästa år!

Curry blir 9 år i november, är en kastrerad hankatt som har halsband såväl som märkning i ena örat. Han är mycket snäll men lite skygg för främlingar. Vistas förmodligen centralt, nära Kinarestaurangen och där omkring.

Vet någon vart han går eller var han finns – meddela bloggaren!

Ytterligare en efterlysning! Huset exteriör - Kopia Någon som vill hyra en stor 1:a i Märsta – möblerad i andra hand!? Ledig 1 september! Hör av er till bloggaren om det också!

Ha en skön, seg lördag!

023

Bättre fly än illa fäkta!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Kort blogg idag. Igen! Men i alla fall – en blogg! :-)

Kattslagsmål Arga katter får rivet skinn, heter det!

Så kan det vara! Wilma och Felix tar fönstervägen

Bättre fly än illa fäkta – är ett annat talesätt! 014

Allra bäst är nog att bida sin tid. Sätta in stöten där den tar bäst – välja sina strider – och allt vad klokt som sagts!

023

Och detta har självklart ingenting med stundande val att göra! ;-) Polsk riksdag ”Polsk riksdag” – också ett talesätt och med anledning av den bilden undrar bloggaren lite trött: - Vars är brudarna?? Vars är brudarna Suckar och funderar på om inte en röst på jämställdhet är den allra bästa i höstens val.

Under tiden – vila…Vila

Om 1 månad smäller det! Bland blommor och fullmåne…

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Bröderna katt och Vilda Wilma, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Natur, Personligt!, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

060 Idag är det den 14 augusti. Om 1 månad – den 14 september är det val i Sverige! Bloggaren tycker inte att det märks särskilt väl. Man kan undra om luften gick ur politikerna efter EU-valet i maj!?

Men så är det i alla fall: VAL om en månad Känner du dig vilsen, söker information – börja med att gå in på Valmyndighetens hemsida och läs på. Sidan hittar du HÄR!

Partier Vill du veta mer om hur du ska rösta? Vilket parti som bäst speglar dina åsikter? Prova en av alla så kallade ”valkompasser” som finns – HÄR är den i DN!

Kartan ovan på partier har dock inte med alla – bloggaren tänker bland annat på Lotten Fi och på Djurens parti Feministiskt initiativ liksom nykomlingen Djurens Parti. DP hittar du bland annat på Facebook.

063 På tal om politik så kom bloggarens insändare med i Magazin24 igår!
Den insändare som Arboga Tidning inte ville publicera. I omtanke om lärare som kunde känna sig kränkta…

062

Insändaren hittar du i bloggen den 24 juni 2014 – ”Skolminnen – en hemsk tid i Arboga” - HÄR!

När bloggaren gjorde valkompassen i DN stod skolfrågorna högst på agendan. Man kanske kan säga att bloggaren blev en väldigt röd gröngöling av valanalysen att döma! ;-) Gröngöling

När en bild säger mer än ord! 065 Det här tycker bloggaren är en mycket bra bild ur Magazin24 igår! Fotot är taget av Stefan Lindgren och artikeln handlar om en av de många grupper som jobbade hårt under den stora branden i de Västmanländska skogarna. På bilden vilar några av de trötta hjältarna en stund.
064 Josef Bengtsson på Magazin24 skrev artikeln.

Fullmåne var det här om natten. Då smög sig bloggaren ut i bara särken för att ta ett foto. 028 Tyvärr blev det sannerligen ingen pangbild – men här är månen över Stureparken. 026

Blommor så – en lisa för själen. 030 En fullmåneskväll…

Och i dagsljus. 067 De älskade pelargonerna! 046 Bloggaren har en grön inställning politiskt men verkligen inte ”gröna fingrar”. 015 Trots det har denna azalea – azaleor anses särskilt svårskötta – klarat sig år efter år och blommar nu igen! 059 Säkert mer tur än skicklighet.

Misommarblomstren såg ut att vissna ner och tyna bort ihop med penséerna från i våras. Men ut på gården och med rejält med vatten – ett under har skett! :-) 011

Så där ja, idag lyckades bloggaren åstadkomma en blogg! Nu är det dags att ta plats bredvid de här två katterna! Trött Wilma Wilma!

Och Felix!! :-) Felix och jag 13 aug 2014

Med lite tur kan ni få läsa flera bloggar framöver. Håll tummarna för orken hos bloggaren!

 

 

Thomas Becker och Kicki Norgren! Say no more!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

016 Say no more… På DN:s hemsida står det att måndagen kan bli årets varmaste dag…  Väldigt onödigt, tycker bloggaren.

Och – say no more: Thomas Becker och Kicki Norgren! Vi börjar med Kicki och vad hon och hennes nyblivne make hittat på: 025 Vilken toppenidé – Lasse-Majas tjuvgömma blir festlokal i Medåker!
Kicki Norgren och hennes make Lasse Olovsson fixade till en festlokal för minst 20 personer på den egna tomten!
Där kan man tala om ”Arboga – plats för inspiration” fast i Medåker då!
Läs mer i papperstidningen Bbl/AT från i fredags (1/8) för på nätet lyckades i alla fall inte bloggaren hitta artikeln.

Inte heller finns nyheten som hela Sverige talar om i lokalbladet… Skogsbranden i Sala DN Skogsbranden som härjar i Västmanländska Sala – inte långt från vare sig Arboga, Kungsör eller Köping. (Bild: DN).

Den enorma skogsbranden startade i torsdags och är ännu inte släckt! 100 brandmän jobbar och cirka 10 helikoptrar! Branden i Salaskogarna Aftonbladet Bilderna här är från Aftonbladet.
Men lokaltidningen tycker inte att det är något att skriva om vare sig på nätet eller i papperstidningen… Ingen stor grej, liksom…  :-(

Thomas Becker då? Jo, bloggaren hade hört sen tidigare att Thomas tagit över Högsjö Värdshus. Genom Malin ”Lutten” Persson och Facebook kom information om alla möjliga läckerheter som serveras på nämnda värdshus – och KRAV-odlat liksom lokalt producerat.

029 ”Lunchguiden” idag i lokala Arboga Tidning. Den är lätt att bara bläddra förbi men Högsjö Värdshus fångade bloggarens blick!

Det här stod att läsa! 027 Hur mycket gott som helst!

Dagens lunchalternativ: Ångade gula morötter, blomkål, varm gurka serveras med dillkokt färskpotatis, vispad cream fraiche smaksatt med dill och citron. MSC-märkt smörstekt rödspätta samt friterad krondill. Rostad KRAV-blomkål med puré av blomkål och potatis, gräddsås smaksatt med Kvibille samt älgköttbullar och rårörda lingon. SAY NO MORE!!

Jo, lite till förresten: Under resten av veckan finns bland annat vildsvinskålpudding, kräftpotatispuré och sommarkantareller till Wallenbergare! Det går också att få skysås av körsbär från Hamre till käket! Är det månne från morsans och farsans gård!? :-)
Suck – say no more!

Arboga Tidning borde äta lunchen på E20 vid Rastplats Högsjön och sen skriva om Thomas Beckers fantastiska kök! Det är han värd och alla andra som borde få uppleva hans mat! Är den bara hälften så läcker som texten beskriver så är bloggaren mer än nöjd!

Högsjö värdshus 2 Bloggaren hittar ingen hemsida för Högsjö Värdshus men matstället finns på Facebook – HÄR! Högsjö Värdshus

Vilka killar och tjejer Arboga har!

Men – bloggaren skulle ju vila! Vila Det är dags för det nu! Än är inte huvudet OK.
Bloggaren gör nu som katten Felix: 009

Gifte du dig med fel person?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Kärlek, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Driver dagg Efter att ha förtrollat sig bort i drömsk bondromantik en eftermiddag i juli kastas man raskt tillbaka till verkligheten när man läser Ann Heberleins artikel i förra söndagens DN. 012
Du begick förmodligen ett stort misstag när du sa JA den där gången i kyrkan eller på rådhuset! Ann Heberlein konstaterar att – ”Vi gifter oss helt enkelt med fel person”.

013 Förblindade av galen kärlek grottar vi ner oss i motpartens förflutna – jämför favoritmat, musikintressen och annat ovidkommande när vi egentligen borde ställa frågan: ”- På vilket sätt är du galen?”

”Vi är alla störda på ett eller annat sätt och det gäller att hitta en person med en typ av galenskap vi kan leva med”, citat artikeln.

Kanske har hon rätt, Ann Heberlein? Statistiken talar sitt tydliga språk: ”Förra året slutade 25 100 äktenskap i skilsmässa. Det är den högsta siffran sedan 1975.”

Har du gift dig till rätt galenskap? Ja, man kan undra. Det slipper bloggaren tack och lov tänka på. Galenskapen är över.
Hela Ann Heberleins artikel om galna äktenskap hittar du HÄR!

014
Galet eller inte – den här skylten tyckte Jan-David och även bloggaren var bra! 023

På tal om tama djur – eller vilda? Så här tycker Vilda Wilma att den rätta sovplatsen en het sommardag ser ut: 003 Den vassa dörrmattan!? Katten är förmodligen fakir…

005 Temperaturen igår eftermiddag… Nu på morgonen är det härliga 14 grader och bloggaren vädrar korsdrag. Men snart är det dags att bomma igen och stänga inne den lilla svalka man fått till inomhus. Phu… Svettig sol

006

Vi ses igen imorgon. Då blir det fler klipp ur DN! Klipp Om den lilla sega staden Arboga016

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.