Drug preguntas

Lön för mödan!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

005 Solen sken men stormen ven! Så kan man sammanfatta förmiddagen! Med stormvindarna föll mängder av torra grenar ner på garageplanen så det var bara att sätta igång att jobba!

Löven har också börjat singla ner men bloggaren hade sådan tur att vindarna blåste in dem i ett hörn av gården – enkelt och lätt att räfsa ihop på skottkärran! 001

Sen skulle gräset klippas! Tänk vad det växer fast vi går mot mörkare årstider! Fint blev det när det var klart. Här är en av gräsmattorna. 011
Men vad får man för lön för mödan då? Jo, förutom att det blir prydligt och fint och man själv får lite motion så är utevistelse på gården rena terapin för själen.
008 Och plommon plockar man från trädet – se där, lite mellanmål!  Kommer sen rara hunden Birk och hälsar på så desto bättre! Pratstund med husse är också en krydda i tillvaron.

009

025 Men den verkliga belöningen väntar inomhus! Ljus på kanten! Badkaret gör bloggaren sig aldrig av med!  022 Underbart att krypa ner i och värma sina lite ömmande leder! ;-)

Sen blir man så där lite lagom pömsig och då kan det vara helt OK att göra som katten Felix!! 031 Krypa ner i sängen och slumra till lite!

Gör som bloggaren – fixa det du ska med njut också!

023

 

 

 

Gissade du rätt på bilden? Svar kommer här! Lite höstbilder också och om Olle som både vill äta kakan och ha den kvar!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

031 Höstdagjämningen inföll igår – men det kändes mer som om vintern började sitt intåg. I alla fall om man tittade på termometern på morgonkvisten… Temperaturen 23 sept 2014 00 Hu!! :-(

013 Dimmigt och rått fram på förmiddagen. Curry som tillfälligt återvänt (!?) blickar ut över gården. Annars är det skönast att hålla sig inne, tycker katterna! Tre katter inne 18 sept 14 - under kan hända! Alla hemma och på samma foto – inte illa! :-)

I tvättstugan räddar bloggaren getingar! Av någon anledning har det kommit in ett flertal getingar som förmodligen varit instängda ett tag. Lite pyssel att få ut dom alla – men det lyckades! 043 Man är väl djurvän! Och djurvänligheten inkluderar även insekter, vad gäller bloggaren!

Vackert är det med alla löv som börjar färgas i gult och rött. 001 Vill man inte vara ute och titta på löv så kan man mysa inomhus. Nu börjar härliga tider då man kan tända ljus och njuta! 008 De vackra ljusen längst fram är köpta i Färna Herrgårdsbod.

Det där med kakor då? Jo, en del vill både äta kakan och ha den kvar! Kaka äta den och ha den kvar Bloggaren tänker på Olle Ytterberg som högtidligen avtackades som kommunalråd i våras men som dyker upp igen som gubben ur lådan! 042 En del har svårt att bestämma sig… Olle verkar man aldrig bli av med… ;-)

Gåtan från igår då? Skogaholm målning från 1939 E Millberg Inga gissningar! Inte ens från Conny Hjalmarsson som brukar vara på hugget! Bloggaren undrade om någon visste var bilden ovan var ifrån.

Så här ser det ut idag: Stenkvistavägen 14 från Internet Skogaholm!

Gården Skogaholm ligger på Stenkvistavägen i Eskilstuna och den gården betyder mycket för bloggaren. Här en detalj av målningen: 119 I det lilla huset bodde bloggarens farmor och farfar en gång – Svea och Bror Wahlfeldt med sina barn Göte och Gun – varav Göte så småningom blev bloggarens far.
Stenkvistavägen 14 var adressen men idag har huset adress Fridhemsgatan 2. Bloggaren tycker det är underbart att den lilla, lilla stugan finns kvar mitt i Eskilstuna. Åker ni längs med Stenkvistavägen kan ni inte undgå att se stugan!

Farmor Sveas morbror Knut – Knut Eriksson – startade tillsammans med sin fru Greta Skogaholms Bageri i just huset Skogaholm på bilden – därav namnet på bageriet. Bloggarens far lekte ofta med Knut och Gretas söner i huset intill och han körde även ut limpor som springsjas.

Här en bild på farmor Svea med bloggaren i famnen en gång när det begav sig! Farmor Svea och jag som liten Fotot är från Österled 12 B i Arboga där bloggaren bodde som mycket liten. Observera kyrktornet i bakgrunden.

Skogaholms brödKlicka HÄR för att läsa mer om Skogaholms och dess historia m m.

Njut dagen – den kommer aldrig mer åter! Kanske kaffe och en skiva skogaholmslimpa till det! ;-)
Tänd gärna ett ljus och mys!

009

 

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt! Inga Kommentarer »

Trött! Negativt trött på valresultatet. Positivt trött av allt firande. Så trött att bloggandet får vänta medan vilan inte får vänta alls. Gör som Felix… 001

4 F – en väldigt personlig blogg

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen 2 Kommentarer »

Fyra 4H-gårdar har man hört talas om – men 4F!?

Och inte gick bloggaren i  klass 4F i skolan heller – utan i 4B! Fast det här fotot är nog från 1B! :-) 013

Vad är det då med siffran 4 regnbåg?

Fyrfaldigt leve Jo, bloggaren tar ledigt för Fantastiskt Fyrfaldigt Firad Födelsedag!! 4 F och i 4 dagar!! Fyra i guld

För att återgår till fotoalbumet – det här är klass 1 B i Gäddgårdsskolan för ett ganska stort antal år sedan! 014 Fröken heter Alice Hedlund – och var i den stora klassen befinner sig bloggaren??

Jo, som otroligt blyg har hon gömt sig bakom de andra… 021 - Kopia - Kopia

Lite äldre tog hon sig ut så här: 010 Till vänster i bild med lådkamera i handen! Intill står kompisen Cecilia med hunden Osborne! Till höger i bild broder Mats!

035 Här i nedre tonåren – just hemkommen från feriejobbet på Arboga Maskiner! Raja, vår strävhåriga foxterrier hälsar på bästa vännen Junith.

Men vad hände?? Susanne Hur kunde allt gå så fort?? Susanne och Pappa

Nyfödd, liten, skolbarn och så vuxen! 038

039 Ung kvinna! Sen politiker i nystartade Feministiskt initiativ! Susanne i Fi Sen plötsligt rätt många år äldre… Selfie beskuren 21 mars 14

Tiden! Tiden går så fort! Fyra hjärtanFyra hjärtan – och fyra dagar! Fyrfaldigt firande med de älskade barnen! Mammahjärta och tre hjärtebarn Men också med upprinnelsen till det hela – hos älskade mamma! IMG_9114 (3) Och med bästa vännen Junith! Susanne och Junith april 2011 Födelsedagen blir en resa genom Sverige – i alla fall till en del av Sverige! ;-) Sverigekarta - Kopia Fyrfaldigt firande! 4 vitt i rött Den röda tråden i firandet är KÄRLEK! Hjärta

Hemma finns kattvakten som också vaktar huset – tack för det! :-)

Fler att fira! 012 Barnens farfars mor skulle ha fyllt 125 år idag. Karin Linde var född 10 september 1889. Lilla katten Wilma har fingerad födelsedag idag också – hittekatt som hon är. 007 Hon blir 8 år!

Fyrfaldigt leve

Vad hände? Det här sommardagen var ju som igår…

046

Ta tillvara tiden! Den går mycket, mycket fort…

015

Njut av åren – lev, och ”you never will be old…”

018

 

 

När dimman lättar…

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

048 Dimmigt imorse!
Gården låg i ett mjukt dis. 054 Höstlikt – och ändå nåddes bloggaren av en ljuvlig, somrig doft. 053 Kaprifolen vid trappan blommar än.

Ombytligt väder men så var det också förutspått av SMHI.
Gårdagen var soligt skön. 009 Och när bloggaren skulle inhandla ett par av de här -  008 – stod farbror polisen på pass! 001 Bakom planket till parkeringsplatsen intill Nicolai Kulturhus gömde de sig och ertappade sen bilister med att få blåsa! Alkotest, med andra ord. Bloggaren hade naturligtvis inga problem med det! Skulle aldrig falla henne in att dricka och köra!

016 Gårdagen var fin, ja. Bloggaren tog en lov runt gården och såg att plommonen börjar bli mogna. 011 Det blir inte många i år men man kan plocka några åt gången och äta som godis! :-) 013

017 Det blir desto fler äpplen! Tänk att ett enda litet äppelträd kan ge så mycket frukt! Ännu är frukten av sorten Maglemer inte helt mogen – men några togs in för att bli kompott! 026

Om inte dimman lättar så kan man mysa inomhus. Läsa tidning! Felix och tidning Eller bara ta igen sig lite grann… ;-) Kattmys

Ta tillvara den här lördagen! Den kommer aldrig tillbaka!

Döende hibiskus

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.