Drug preguntas

Rabarbertider!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

 

020 - Kopia
Nu har vitsipporna som hängde med rönnen då den flyttades från Skåne för några år sedan slagit ut!
Träd och sippor är planterade på norrsidan så det tar sin lilla tid. 021
025 Detsamma gäller för hyacinten som hängt med i många år.  Löken togs från en julplantering en gång. Doftar ljuvligt.

RabarberAnnars är det rabarbertider nu! Små, späda rabarber blir till en frestande paj i dotterns händer! Lovisas rabarberpaj efter påsk 14  Uppdukad i solvarm syrenberså kan det inte smaka bättre! 010
Mums! 011 Recept på rabarberpaj med smuldeg hittar du HÄR!

Vilda Wilma var mer sugen på lek än på rabarber! 014   ***  015   ***  016   ***  018  ***  019   ***

Utefter Stureleden lyser nu åter det fantastiska körsbärsträdet! 026 Vilken blomsterprakt!

På tal om Stureleden och däromkring! Fortsätter man på denna led och tar till höger kommer man till en farlig korsning som nu ska åtgärdas. Om detta kan läsas idag i Arboga Tidning: 028 Korsningen Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan är svår att hantera för såväl fotgängare och bilister. Det har till och med inträffat olyckor med dödlig utgång där.

Njut – solen skiner idag också! I alla fall över Arboga och Västra Mälardalen! :-)

005

 

Påsk i dagarna tre!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Glad påsk fortfarande Påskfirande i dagarna tre! Det ljuvliga vädret gjorde att bloggaren med familj grillade i bersån för första gången i år! :-) Säkerligen var det många andra som följde exemplet.  014 Och flaggan hissad som sig bör på påskdagen!
007 Bäst att grilla medan solen håller sig över hustaket på grannhuset!

012 Maten och drycken smakade förträffligt! 010 Både korv med bröd och grillad biff! Köttet är från Husa, ekologisk gård norr om Stockholm!

Imorgon är det som vanligt igen. Det känns trist men kanske skönt för den som tagit ut sig av festande under påskhelgen! ;-) Så känner Vilda Wilma lite grann, som synes… 001

Men än är det bara annandag påsk så NJUT! Ses i morgon igen! :-)

Glad påsk igen

 

 

 

Stackars Jansson! En stilla fredag i Stilla veckan.

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

012 Röd dag. Stilla fredag i Stilla veckan. Långfredag.

004 Bloggaren inledde långfredagen med att ta kaffet med ut på trappan. Vad gjorde det att det var lite småkyligt och sparsamt med sol när fåglarna drillade och hackspetten trummade på.
Ljuvligt att njuta av stillheten och naturen. 005 Allt som grönskar och spirar.
Forsythian som lyser upp även en lite grå dag. 020
Det japanska körsbärsträdet har börjat slå ut sina söta blommor! Japanska körsbärsträdet slår ut

När man sitter där på trappan och det är alldeles tyst förutom fågelkvitter är det svårt att tro att man befinner sig mitt i stan.
Sen kommer Wilma och vill vara med! 006 Livlig är hon, rentav vild! och svår att fånga på bild. :-) 007 En bofink uppmärksammade henne och gjorde en dykning – vilket naturligtvis går en kisse för när! 010 Upp i trädet bar det och det hjälpte inte ett dugg att ”morsan” ropade. Men Vilda Wilma hade förstås inte en chans mot bofinken!

Stillheten var borta – så ock lugnet. Bloggaren gick in och fann denna notering i sin kalender: 013 Stackars Jansson som legat i frysen! ;-)
Det blir Janssons frestelse på påskbordet imorgon! Och ÄGG förstås! Kokta ägg De här är kokta och klara att målas!

Bloggaren upptäckte att alldeles för få ägg inhandlats och kontaktade ”Äggakuten” - som raskt ryckte ut! Efter en sväng i hönshuset kom beskedet: - Tolv pinfärska ägg levereras till dörren! Suveränt bra! Tack Ingrid!

Är det någon som är intresserad av lokala ägg från Arboga där hönsen lever ett bra liv – kontakta bloggaren. Ingrids hönor är räddade från slakt efter ett uttjänat liv på ett hönseri.

Värdelös är en höna efter cirka 1-1,5 år på ett hönseri! Fruktansvärt! :-( En höna som lever normalt har en medellivslängd på 10 år! Uppgiften hittad bland annat på Lycksele Djurparks hemsida HÄR!
Höna som räddats Det finns fler än Ingrid som räddar höns. Läs HÄR om Sara från Tanumshede!

016

I tidigare blogg beskrevs den här portern: Electric nurse Kristina hade hört talas om att namnet kommit av de som uppfunnit receptet – och det stämde! Så här står det på baksidan av porterflaskan! OM Electric nurse :-)

På tal om mat och dryck – bloggaren upptäckte starkvaror på Konsum! Soja 1 Soja! Fast nu tror ju inte bloggaren att någon försöker berusa sig på just soja!! ;-)  Soja 2 7,7 %! :-)

Dags att sätta fart! Även om långfredagen är lång så har den ett slut och mycket ska hinnas med. Njut lite också! Vi ses imorgon!

En tulpans inre

 

 

Dymmelonsdagen 2014

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Dymlar eller dymblar – vad är det? Vad betyder Dymmelonsdag?
Dymbel i klocka Så här skriver Wikipedia: Dymmelonsdagen, onsdagen före påsk, då påskfriden inleddes. Namnet kommer av traditionen att i Skandinavien, ersätta metallkläpparna i kyrkklockorna denna dag av trästavar, dymblar, för att ge en så dämpad klang som möjligt, en markering av att det var stilla veckan och att långfredagen var i antågande.”

006
Vad gör man då en dymmelonsdag? Bloggaren har ingen aning om vad ni andra sysslar med men själv tar hon det lugnt! 040 Njuter av det vackra vädret och allt som händer i naturen! 020 Det knoppas överallt och fåglarna kvittrar – en härlig tid! 024

037 Kära mor måste få en vårbukett!

030

Vitsippor och blåsippor blommar för fullt nu. 036

018 Sen var det dags att locka ut katterna på gården! Det är ju så fantastiskt väder! 014
Jo då, Felix följde med! 045
Och självklart skulle det sittas i knä! :-) 049 Men sen blir det alldeles för varmt, tycker Felix och lägger sig i skuggan istället. 053 Klokt!

008 Sen kommer Wilma! Katterna tycker det är toppen när husbondfolket vistas ute. 011 Men det är för varmt i solen även för Wilma. 010 Skönare att njuta i skuggan.

Men när morsan gick in följde katterna med! Och sen var det så otroligt skönt att slappa på stora sängen! 044 Sträcka på sig! 041 Kura ihop sig.
Och så sova lite igen! 042

Lev livet mera som en katt – de vet hur man njuter och tar tillvara! Så njut livet som en katt! ;-)

Dymmelonsdagen blev också lite pyssel inför påsken – och ännu en tulpanbukett placerades ut. :-)

055

Baka ihop något en lördag!

BÖCKER jag läst, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Recept!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Dam med kokbok tecknatHär om dagen tog bloggaren sig tid med att bläddra igenom Coop:s tidning Mersmak. Lite slött och utan förhoppning om något för en kass kock att reda till… MEN – så fel hon hade!

Bageri tecknad bild Ett recept på SCONES MED VÄSTERBOTTENOST hittades! Det verkade inte allt för avancerat för novisen vid spisen så bloggaren gjorde ett försök – och lyckades! Katt i vasken

002Här följer receptet
på suveränt goda scones
som dessutom är mycket enkla att baka!
Blir till 8 stycken.

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
5 dl filmjölk
50 g rumstempererat smör
1,5 dl riven västerbottenost

Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Häll ner resten av ingredienserna och rör om till en kladdig deg.
Klicka ner smeten i en smord muffinplåt eller i stora muffinformar.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.
Ät och njut!
Katt med muffins

Kan med fördel förtäras med en kopp te och en god bok! Varför inte tillsammans med 777 sidor av Elizabeth Georges senast!! Bok Finns i din närmaste bokhandel eller HÄR Bokus!

Njut lördagen!

Gammal man och katterPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.