Drug preguntas

Helgnyheter från Såpastaden!

ARBOGA, Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Djur och Natur, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Nyheter, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

035 30 april och 1 maj – båda allmänna flaggdagar! 30 april för kung Carl Gustaf som fyller 70 år men bloggaren flaggar för mamma! Mamma Hjördis var född på valborgsmässoafton 1925.
1 maj är är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890 – fast inte i Arboga nu då… 001

Såpa När vi ändå är inne på politik och bloggens rubrik idag innehåller såpa kommer den här bilden från Arboga Tidning i fredags! 001 Socialdemokraternas såpaaktiga beteende genererade historiskt maktskifte i stan!

002 I torsdags var det hela formell klart! De borgerliga i Arboga tar över efter 97 års socialdemokratiskt styre. Så här ser Arbogas nya ledning ut: 005 Ihop med M, L, KD och MP regerar nu även C, V och OPA.

Bloggaren tycker det är synd att inte hennes pappa fick uppleva denna dag! Göte och Anders Cargeman valet 2010 IMG_7083 Pappa Göte Wahlfeldt var en aktiv politiker inom dåvarande Folkpartiet och ses på de här bilderna i samspråk med Anders Cargerman inför valet i september 2010. Göte och Anders Cargeman 2010 IMG_7080 Som mycket intresserad av politik och med en stor önskan om maktskifte i Arboga kommun är bloggaren säker på att pappa Göte jublar nu i sin himmel!

Och sossarna fortsätter att göra bort sig… 006

007 Kan ingen få tyst på kvinnan, kan man undra!? 009
Fast å andra sidan är det bra när politiker visar den rätta ullen och kommer ut med sina rätta jag. 😉

Annat jobbigt kan det här tyckas: 010 Eller inte…
Hur många har haft nytta av Arbetsförmedlingen?? Dags att lägga ner hela den verksamheten, tycker bloggaren. Starta om med något annat, något nytt, som ger resultat och inte bara kostar skattebetalare en massa pengar!

Komma ut ur garderoben med sitt rätta jag, ja. Suss ut ur garderoben eller Det gör bloggaren allt emellanåt och även idag blir det lite personligt snack – rumsrent denna gång. 😉

032 Bloggaren kom att tänka på att hon har satt en personlig touch på sin gård. Här på bilden ses äppelträdet till vänster – den sattes när mellanbarnet Jakob föddes.
Sorten är Maglemer och kommer sig av fantastiskt goda äpplen som en arbetskamrat bjöd på för många herrans år sedan.

017 Den gula forsythian sattes för att bloggaren såg så många vackra forsythiabuskar när hon och dottern besökte Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg ett stort antal gånger för flera år sedan. Längs med spårvagnens väg mot sjukhuset var det kantat med ljuvligt gul forsythia den våren.

016 Kaprifolen som doftar underbart när den tiden kommer – är från mors och fars gård. Ett mycket kärt minne.

På baksidan finns en kastanj. 022 Den planterade äldste sonen efter att som liten parvel hittat en kastanj på gården som hade grott. Och den tog sig! 019

Intill kastanjen finns en ek. 020 Bloggarens barn hade byggt en trädkoja i lönnen på gården och där höll också en ekorre till. En höst hittade dottern ett ekollon med en liten grodd. Den sattes i jorden och är nu ett stort träd.

Det japanska körsbärsträdet planterades  på gården på grund av dotterns stora intresse för Japan men också för att det är så vackert när det blommar förstås. 026

Invid huset har bloggaren låtit en syren som självsått sig stå kvar. Den blommar med vita blomklasar och doftar ljuvligt. 031 Runt staketet och upp mot fönstret slingrar en klätterhortensia – bara för att den är så vacker och doftar så gott. :-)

028 Och den här lilla filuren – en gargoyle – kommer från Skåne och köptes för att bloggaren kom att älska alla gargoylar på
Notre Dame Notre dame vid ett av besöken i Paris! Gargoyles i Notre dame

Det finns mer personligt på bloggarens gård men det här får räcka. Jo, den här lilla tjejen kan få vara med också! 025 Högst personliga lilla Vilda Wilma!

Bilderna på Notre Dame och gargoysarna kommer via Google men den här bilden har bloggaren tagit själv i juni 2012 – livrädd över att vara så högt upp i tornen på kyrkan! 😀 Men ett foto blev det till slut! Gargoyle-på-Notre-Dame-juni-2012

Lev väl och ta hand om er och om varandra! Hjärta

 

Besök i storstan och så lite eländes elände som vanligt…

Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Evenemang, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, SEX Inga Kommentarer »

011 I veckan som gick besökte bloggaren Stockholm. Den främsta anledningen var det här: Mamma Mia The Party ”Mamma Mia – The Party”Tyrol, Gröna Lund! 020

Det blev en jättehärlig helkväll! 019

014 Folk började strömma in efter 18.30. Snart var det alldeles fullsatt. 016
Nikos hälsade välkommen till sin taverna! 024 Nikos spelas av Michalis Koutsogiannakis. En fantastisk kväll där vi alla var en del av showen – så kändes det. 021
Massor av härlig ABBA-musik förstås, proffsiga uppträdanden, verkligt god mat och en härlig stämning rakt igenom. Kvällen avslutades med att alla vara uppe på dansgolvet! Underbart! Vilket hålligång!

Bloggaren kan verkligen rekommendera en besök på Nikos Taverna! Klicka HÄR för att läsa mera om Mamma Mia – The Party! Där kan du boka biljetter också om du vill.

Vi hann med annat också. Första bilden i bloggen visar utsikten från Fotografiska Museet som vi besökte. Vädret höll sig riktigt bra och en dramatisk himmel utan regn är ju bara vacker att titta på! 013

Här några bilder från Fotografiska: 009

Flera utställningar och den som berörde mycket var ”Ikoner – en utställning om att få finnas”.008 Så här skriver Fotografiska om utställningen, citat:
”Genom 21 porträtt tar modellerna sin plats i konsten, i samhället och i historien för alltid. På detta sätt inkluderar vi genuint en grupp som annars sällan får synas och som aldrig synts i historien. Fast de alltid funnit där, vi tror på allas rätt att få finnas.”

005 *** 006

007

Klicka HÄR för att se film och bilder från fotograferingen! Rebellen Jon 20 år ”Rebellen – Jon, 20 år”.
(Det sista fotot är från Fotografiskas hemsida.)
HÄR kommer du till Fotografiska Museets första sida!

Har man lust för lust kan man ta sig till Bondegatan och slinka in på Love Store! 😀 004 Klicka HÄR för att komma till Love Store’s hemsida!

031 Körsbärsblommans dag har firats i Stockholm och så här vackert var det i Kungsträdgården! 027

035

Ett par härliga dagar som också innehöll besök på Mall of Scandinavia i Solna och shopping! Det blev till att skriva ner alla roligheter och stoppa i burken över ”Härliga händelser 2016”! :-) Härliga händelser en av dem

Hemma i Arboga är vädret så där… 045
Men inne grönskar det! 052 De där små gröna ska bli doftande luktärter när de blir stora! 😉

Lite eländes elände också… Det är ju tyvärr en hel del sådant nu och bloggaren tar ändå bara upp en bråkdel av eländet.
Såpa Arbogasåpan är ju lokalt ständigt återkommande tyvärr och en insändare i Arboga Tidning säger så här, citat:
”Socialdemokraternas medlemsmöte den 18 april kan bara beskrivas som ett dåligt skämt. Partiet har förlorat majoriteten i kommunen vilket är det största som hänt på 100 år. Den frågan fick inte ens diskuteras!”
Läs hela insändaren skriven av ”Fritidspolitiker” HÄR!

Bloggaren tror att Socialdemokraterna i Arboga får det mycket svårt framöver. För att rädda partiet till valet 2018 borde alla berörda sossar som deltagit i denna pinsamma såpa avgå från sina poster.
Men det sorgliga är väl att girigheten och oförståndet fortfarande är det allena förhärskande. Det egna vinningen istället för partiets bästa. Tragiskt!

Annat lokalt elände finns i Köping: 001 En blind man lämnades åt sitt öde i grannstaden. Socialförvaltningen ville inte hjälpa till… Hemskt!
Men signifikativt för social omvårdnad i Sverige. Vem bryr sig om den som redan ligger?? :-(
Nu blev det polisen som gav en hjälpande hand. Läs artikeln på nätet HÄR!

På tal om politik – vad tycker ni om Liberalernas nya logga… 047 Pinsamt, tycker bloggaren – eller signifikativt det också kanske. Manslemmen är ju fortfarande det som avgör din framtid – karriär, lön, ställning i samhället o s v.
Så har du en sådan dinglande mellan benen och dessutom ståfräs som hos Liberalerna så är din lycka gjord… :-(

Annat ur DN är det här – som bloggaren tycker är mycket skumt: 046 En ny DN-serie under namnet ”Vem vinner på invandringen – och vem förlorar?”

??? Vad menar DN? Vinna eller förlora? Vad?
Finns det något val… Being a refugee Bilden här är från en väns sida på Facebook.

Jaha, vad ska vi avsluta det hela med nu då? Katten Felix kanske? 051 Han ser bekymrad ut av allt eländes elände – så vi slår väl till med en ”Tuula” från DN också. 049 Inte så upplyftande det heller kanske… På tal om politik och manslemmar…

Nej, sista bilden får allt bli lite vacker körsbärsblom från Kungsträdgården i Stockholm i fredags! 032 Sköt er nu och var rädda om er!

 

 

Hemskheter, blommor och denim

ARBOGA, Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Känslor, Lokalt, Mode, POLITIK, Psykologiskt, Sverige & Världen, TV Inga Kommentarer »

001 Nej, ni kommer inte undan Arbogasåpan idag heller.

Efter 10 år som Arbogas fullmäktigeordförande måste nu Liisa Pettersson lämna sitt jobb.
”Tack vare” sina partikamrater. 002

”Tack vare” partikamraterna har Arboga mist nästan hundra år av socialdemokratiskt styre. Och det känns. 003 ”Striderna har satt djupa sår i mig”, säger Liisa Pettersson.
Och det gäller inte bara Liisa. Bloggaren har träffat flera äldre socialdemokrater i Arboga som är arga, ledsna och totalt bedrövade. Som tänker lämna partiet – eller redan har gjort det. Som har gett upp, är besvikna, upprörda och rent ut sagt förbannade.

För visst är det det sorgligt när makten stiger åt huvudet. När man tappar fokus på målet för egen status och vinnings skull. Borta är allt som troget byggts upp under nära hundra år. Borta är hederlig arbetarpolitik.

”Kärringträta! ”Kvinnor kan inte hålla sams!” ”Det måste vara en karl vid rodret!” – dessa tongångar följer i såpans fotspår.
Liisa Pettersson i Arboga Tidning: 004 ”Hennes analys av det som inträffade är att partiet inte klarade av en ledare som var tuff, som säger vad man tycker och som vågar säga det obehagliga också, som hon menar att Agneta Bode gjort.”
På journalistens fråga om det faktum att Agneta Bode är kvinna har spelat roll på sättet hon behandlats, svara Liisa: – ”Ja, jag är rädd för det”.

Bedrövligt är bara förnamnet! Det kommer att ta många, många år innan socialdemokraterna i Arboga har återvunnit folks förtroende, det är bloggaren tämligen övertygad om.

Bbl/AT med reportaget om Liisa Pettersson hittar du HÄR!

005 Blommor istället! 006

010 De här vackra krukväxterna för utplantering köpte bloggaren i Göteborg i förra veckan. 008

En sort som både är vacker och tål lite torka om bloggaren glömmer att vattna. 😉 009 ”Porslinsblomma” står det på plastkrukan och det latinska namnet är Lewisia Eldora.

Denim då!? Jo – den här ursnygga jackan blev bloggaren bara tvungen att köpa via nätet hos Rocky Denim! 024 - Kopia Klicka HÄR för att komma till Rocky Denim! Rocky Denim herrlogo

Bloggaren beställde i söndags och på tisdagen kom brevbäraren med paket under armen och lämnade hemma hos bloggaren! SÅ snabb leverans och vilken service! Man tackar!

Avslutningsvis lite extramaterial! 😉 Bloggarens katter! Katterna Felix till vänster och Curry och Vilda Wilma till höger.

Och så boken som bloggaren blivit rekommenderad att läsa. 019 ”Mod att vara sårbar” – kan låta konstigt men det betyder att det är helt OK att inte vara bäst eller perfekt. Du behöver inte gardera dig till tänderna för att passa in – det räcker att vara som du är. Våga!

En som vågar är Emma Jangestig – vågar överleva! När livet vänder
Se ”När livet vänder” i SVT2 ikväll kl 20! Klicka HÄR för att läsa om programmet!

007

Happy day…

Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Brott och straff, Känslor, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

011 006 Romernas flagga I fredags var det Romernas nationaldag. Bloggaren borde har skrivit om sina skamkänslor – även om hon gjort det i en tidigare blogg. Det kan och ska göras igen – skrivas om hur bloggaren skäms.

För över 20 år sedan fick bloggarens familj nya grannar i huset mitt emot. Det var zigenare, som man sa förr, romer. Bloggaren mindes barndomens romska följen, hur uttittade de blev och hur mycket smutskastning de utsattes för. De slog ofta upp sina tält nedanför Teknikbacken i Arboga.

Bloggaren sa alltid att hon hade fördragsamhet med alla folkslag utom zigenare!
(Bloggaren SKÄMS idag över det!)
Nu var det nya grannarna för 20 år sedan just romer…

Bloggaren ville göra upp med sitt förflutna. Ville försöka få kontakt med familjen! Det visade sig att en av döttrarna skulle komma att gå i äldste sonens klass och på det viset blev kontakten naturlig.

Ja, bloggaren fick skämmas och gör så än idag över sin tidigare intoleranta syn på just romer! Bloggarens familj och den romska familjen blev vänner. Barnen var hos oss nästa varje dag fast bloggaren fick höra av andra grannar: ”- Hur kan du släppa in dom i huset? Dom kan ju stjäla allt du har!” :-(

Dom stal ingenting! Tvärtom! Bloggaren glömmer aldrig den julaftonen. Över gården kommer den romska pappan med famnen full av paket – julklappar till bloggarens barn.

Annat skamligt men också oerhört tragiskt är att bli dömd för någonting man inte gjort!
Det här är Keith Allen Harward, 1983 – 26 år gammal. Keith Allen Harward som ung
En till synes glad ung man från Newport News i Virginia, USA.
Det här är Keith Allen Harward idag – 2016: Keith Allen Harward 60 år fri efter 33 år i fängelse felaktigt dömd  59 år gammal släpps han ut ur det fängelse han suttit i under 33 (!) år – felaktigt dömd för våldtäkt och mord. Harward har hela tiden nekat till brottet och nu har DNA friat honom. 33 förlorade år – fruktansvärt!

Richmond Times skriver HÄR och Aftonbladet skriver om tragedin HÄR.

DNA The Innocence Project är en organisation som tar upp fall där människor kan ha dömts felaktigt men där DNA-bevis kan fria dem om de får en ny rättegång.
Klicka HÄR för att besöka The Innocence Projects hemsida. Friade

Happy day är rubriken på bloggen idag – lycklig dag. Det finns så mycket att vara lycklig över – sådant vi kanske tar för givet, som för oss verkar självklart. Som att bli accepterad för den man är och för att bli rättvist behandlad. För alla är det inte så…

Att känna lycka för det man har är också något att tänka till på – innan det är försent.
Sova och drömma Bloggaren hade en dröm härom natten. En lycklig, varm dröm – full av känslor. Mamma var med och vi pratade minnen.

Drömma När bloggaren vaknade log hon fortfarande. Ett leende som försvann när hon kom på att allt bara varit en dröm. Att mamma inte längre finns i livet och att de minnen som pratades om i drömmen är minnen som inte kan delas med mamma eftersom hon aldrig upplevt dem. Hon var inte i livet då de inträffade och inte heller nu.
Tårar istället för lyckligt leende. Ta tillvara medan tid är! Tala om och visa hur mycket du älskar den du älskar! Jag älskar dig

Idag hade mammas blommor slagit ut. 018
Som en hälsning.  Så vacker. 020 Ett ljuvligt minne. 021 Hibiskusen med den ovanliga färgen – men även den arabiska jasminen, blommor som mamma var så stolt över. 017

Det blev en lugn morgon med minnen och tankar. 024 Lyckan att ha ett hem att kalla sitt, en frukost att duka fram.
Att ha tre katter som blir lyckliga när man vaknar upp på morgonen. 001 Felix ville sen gå ut.

002 Vilda Wilma ville gosa! 003

004 Precis som Curry! 008

Lycka. 034 Vackra blommor!

036 Såväl inne – 037

028 – som ute! 026
Att känna glädje och lycka även över det lilla och enkla.

029 Som en kaffetår ute – trots att solen gick i moln!

Och en katt på bordet! :-) 030

031 Felix! Som betyder just lycka! 032

Jag älskar dig 2

 

Kattskit och gudomlig rättvisa.

ARBOGA, Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

015 Sista Arboga Tidning för veckan
– vecka 3 av Arbogasåpan.
Bloggaren har veckornas tidningar travade i bokhyllan.

010 – Kattskit, tycker Vilda Wilma! 012 Bloggaren kan nog hålla med… 013 Dag efter dag med det ena klavertrampet efter det andra bland Arbogas styrande sossar (före detta styrande, ska man kanske säga!) 009

Då känns det nästan lite som sjukt gudomlig rättvisa på något sätt att i fredagens tidning får Köping sin beskärda del av elände – eller som kan komma att bli elände – kanske eller kanske inte… 001

– Voilà! En gryningspyroman till grannstaden!

Kampen kanske börjar jämna ut sig mellan städerna i tävlingen ”Årets sämsta stad att bo i”... Fy, nu är bloggaren elak!

Lite positivt blir det kanske om Arbogarevyn uppstår, föreslog Anneli på Granngården. Ja, det finns det ju sannerligen material för en riktig saftig nyårsrevy! Och tänk vi är ju bara i april än!
Vad säger revygänget? Pär-Erik Modigh, finns det hopp om revy igen?

Bloggaren brukar finnas med i revyn år efter år av någon anledning. Inte som skådis då utan som material… Kanske i år igen då – om revyn återuppstår? M24 1 april 2016 Ett av Magazin24:s aprilskämt i år var ju att bloggaren blir nytt kommunalråd i Arboga.
På stan idag blev bloggaren både påhejad, klappad och kramad inför uppdraget!
Men, det var ett aprilskämt. Bloggaren har ingen avsikt alls att ge sig in i politiken igen. Aldrig i livet!! Så känns det alldeles särskilt när man bor i Arboga

003 Men på tal om taskiga sossar – bloggaren funderar när hon ser en artikel inuti dagens Bbl/AT: – Har inte socialdemokraterna i Arboga kontakt med dom i Köping? 

Är inte Agneta och Elizabeth kompisar? 004 Kunde inte Elizabeth ha hjälpt de taffliga Arbogasossarna vad gäller hantering av bidrag? Eller är det kanske dags att granska även Köpingspolitikernas förehavanden??
Bloggaren funderar bara helt kort på detta uppslag, lägger det snabbt åt sidan!
– ORKA, som man säger!

002 8 april idag och ”Romernas nationaldag”Romernas flagga
Det uppmärksammas i tidningen idag. 006 Men även igår fanns den här artikeln om romer i tidningen: 011

Klicka HÄR för att komma till sidan ”Romernas historia”! HÄR kan du läsa på Wikipedia om romer.

-Vila i frid
, tänker bloggaren när hon ser den här annonsen i tidningen. 007 Palle Knuhtsen förs till sista vilan den 15 april.

Lite vårnyheter också efter kattskit och elände. 014 Nu börjar en härlig tid!

De här hittade bloggaren i sin källare! 054 Blev så här när de blev ansade lite. 061
Bloggaren förgror sättpotatis av sorten Blå kongo. Potatisarna kommer från mamma som sparat exemplar från sin pappa, bloggarens morfar.
Så här kan man läsa på Wikipedia, citat: Blå kongo eller congo är en potatissort som kännetecknas av en mörkt blå färg, speciellt i skalet. Sorten odlas sedan 1930-talet i Sverige och säljs i mindre mängder.
Potatisen blev årets potatis 2006 i Tyskland. Tyska namnet på den är Blauer Schwede (blå svensk).”

Alla bloggarens orkidéer blommar om nu! 056 Härligt!

Och inte kunde bloggaren låta bli den här buketten när hon handlade! Bara för att göra sig själv glad! :-)

008

Mer av vår och trevligheter! Mindre av kattskit och elände! Det hoppas vi präglar nästa vecka – eller hur!?

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.