Arbogas nya behå! Och lite Tullis igen!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Köpingstullen 3 Tullstugan f d kiosken, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

VAD vara detta??
Jättedamen Ellen som tappat sin bysthållare??

Nej då, Arbogas nya fina konstverk… Jo, det är sant! Se där långt borta ligger kuporna…

Lite närmare ser de ut så här: Inte mycket bättre, tycker jag.

Ett så fint konstverk gjort av konstnär Kerstin Hörnlund efter ett medborgarförslag från Birgitta Deubler borde ha fått en mycket bättre placering, är min åsikt! Uppifrån ser den vackra ”Stadskärnan” ut så här!

”Stadskärnan” borde naturligtvis ha placerats där alla kan se den och på en plats som utmärker stadskärnan i Arboga! Förslagsvis Stora Torget – direkt utanför Rådhusgården där den nu är placerad – eller på Nytorget. Centralt – en stadskärna!

Men men, så är icke fallet! Så jättebehån får man skymta när man passerar på Stora Torget och råkar kasta en blick in på gården intill… Kanske, kanske upptäcker man konstverket då…

Jag tycker det var ett SÅ BRA förslag av Birgitta Deubler men tycker placering är SÅ DÅLIG!

Annat som placerar Arboga på kartan och nästan i stadskärnan är den gamla Tullstugan på Östra Nygatan i Arboga! Nya bilder kommer här:

Enkupigt taktegel läggs nu! Och inne i huset jobbar Thomas ”Ketchup” Andersson vidare med den äran!

Det som nyss såg ut så här – – ser just nu ut så här:

Det här huset kommer verkligen bli unikt och mycket vackert!

Det är så roligt att få följa arbetet! För såväl den nye ägaren Gustav Öberg som ”Ketchup” vet vad de pratar om och känner för att bevara det gamla och unika men också göra boendet funktionellt och modernt!
Den som får flytta in här kan skatta sig lycklig, sanna mina ord!

Lycklig blir jag av de underbara färger som hösten målar just nu! Titta på det där lilla trädet som lyser och glöder! Det är ett japanskt körsbärsträd som planterades för flera år sedan för dottern Lovisa älskar Japan!

Älskar sin matte gör katten Felix som bevakar mig just nu.  – Ska hon ge sig av snart…så funderas det nog i en liten katthjärna. Katterna vet nästan före mig när något är på gång! Snacka om sjätte sinne!

Fast varken Felix eller de andra två behöver oroa sig. Det kommer att ha full uppbackning här hemma!

Risken finns att ni kommer att få bloggar även från Good Old England!
Det är smällar ni får ta!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.