Drug preguntas

Adel, präster, borgare och bönder!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Dagens predikan, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

056 Söndagens predikan är här!
Ängeln pryder de små kassar man får om man köper saker från den vitryska nunnan i Ahlöfsparken. Se längre ner i bloggen!

Det blir bara ett bildsvep över Medeltidsdagarna i Arboga. Inte så bara – håll till godo!

015 Det stora paradtåget! 016 Adel, präster, borgare och bönder – och en och annan riddare!
017 Konungen själv! (Stig Eriksson)

Paradtåget var dock väl kort detta år. 018 Mobilisering nästa år Arbogabor!

023 Stora Torget. 024 Vy mot Västerlånggatan.

Det här oroade bloggaren: 026 I det stora folkvimlet var den här personen inte orolig över ficktjuvar! Hur enkelt som helst för en ohederlig att snappa åt sig både smartphone och tjock plånbok!

Västerlånggatan innan värsta anstormningen: 027

Här om dagen visade bloggaren kyrkparken nedanför Heliga Trefaldighets kyrka: 015

038 Intåg mot Ahlöfsparken och de välfyllda marknadsstånden! 028 Här finns allt – kläder, smycken, svärd, mat och dryck! Nytt för bloggaren var detta: 047 ”Jädersbruks Medeltida Måltider”. Fisksoppan ska provas idag!

042 En ung nunna från ett kloster i Vitryssland sålde vackra föremål där behållningen går till utsatta barn och funktionshindrade i Minsk med omnejd.
Något av allt hon hade att sälja: 043 Och lite till. 044
Det gick också att skänka pengar direkt till S:t Elisabeths Kloster: 041

033 Korgen blev full av både mat, dryck och presenter.

Medeltidsdagarna gör sin sista dag idag. Marknadsstånden öppnar klockan 11 och slår igen 16.00. Kom gärna till Arboga och njut! Söndagen predikar frid och omtanke om alla.
HÄR hittar du Föreningen Arboga Medeltids hemsida med dagens program och HÄR Arboga kommuns sida!

Tack kära mor för buketten i fredags.
Den och omtanken fick till denna blogg idag.

007

Bästa dagen idag – Medeltidsdagarna i Arboga

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

image

Tack vare stekaren Thomas!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

012 Tack vare Arboga Medeltidsdagar ryckte bloggaren upp sig lite grann och gav sig ut i vimlet igår kväll.

Här bild från kyrkparken nedanför Trefaldighetskyrkan: 015

Tack vare Thomas Bergström Stekaren blir det en blogg idag! 016 Thomas tyckte att bloggaren skulle skriva om den speciella medeltidsöl de köpt in från Gotland! 017 Bistra Harens medeltida ingefärsöl! Självklart gör bloggaren det!
021 Väldigt speciell smak men mycket god och läskande! Passa på att ta ett stop innan ölen tar slut! Tunnornas antal är begränsade! Finns på Stekaren i Ahlöfsparken i Arboga. Stekaren tillhör Stadskällaren i Arboga.

028 Det var gott! 027

Nu räcker det!! 033

Den medeltida tallriken på menyn såg ut så här: 022 Mycket gott det också!

036 I dagens Arboga Tidning kan du läsa mer om Medeltidsdagarna i Arboga. Ryktet har nått bloggaren att Miljöpartiet slog Socialdemokraterna i rodden igår kväll! Bra där!! Fortsätt så. 😉

Andra bataljer försiggår på tidningens insändarsidor. 037 Idag får (s) svar på tal vad gäller hemtjänstens väl och ve från just (mp)! Även bloggaren har en insändare med idag! Bbl/AT hittar du HÄR!

HÄR kan ni hitta allt om Arboga Medeltidsdagar! broschyr250  Arboga kommuns hemsida hittar du HÄR!

Välkommen ut i Medeltiden!

032

Arboga Medeltidsdagar

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter Inga Kommentarer »

image

Program som bilaga i Bbl/AT.

Läs även på Arboga Medeltids hemsida.

Fredagen den 13:e OCH fullmåne…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

014 Fredagen den 13:e idag OCH fullmåne! Fullmåne Bloggaren har hört att nästa gång det inträffar är år 2049. Ett tag till alltså.

Fredagen den 13:e anses olycksbådande. På Wikipedia läser bloggaren detta: ”Föreställningen om fredagen den trettonde som olycksdag kan tidigast beläggas i mitten av 1800-talet, och verkligt spridd bland folk i allmänhet blev den först på 1900-talet.”

13 Bloggaren vet att en del hotell inte har rum nummer 13, att detsamma gäller flygstolar och även våningsplan på stora höghus.
En tidigare granne vägrade ha sin bil i garage 13 och ändrade helt sonika siffrorna till 31! 😀 31

Rädd Bloggarens dotter tänker ha skräckfilmsmaraton fredagen den 13:e till ära! Skräck 2

Skräck Vilka filmer det blir känner inte bloggaren till men förmodligen är hennes egen skräckfilmskung från ungdomstiden alldeles för mesig… Dracula Greve Dracula spelad av Christopher Lee.
För er kännedom är Sir Christopher Frank Carandini Lee 92 år och fortfarande verksam! Här på en bild från 2013: 240px-Christopher_Lee_at_the_Berlin_International_Film_Festival_2013

En del anser kyrkogårdar särskilt skräckinjagande men bloggaren tycker tvärtom. En oas för stillhet och begrundan. Som här på Skogsborgskyrkogården i Arboga: 039

Sen tycker bloggaren att verkligheten är betydligt mer skrämmande och väljer att tänka på något trevligt denna dag. Skolavslutningar och Arbogakarnevalen till exempel!

001 Redan tidigt igår morse tågade skolbarn förbi bloggarens hus med en flaggbärare i spetsen. Senare fylldes Arboga av många skolklasser på väg till avslutning i kyrkan. 002 Här på Herrgårdsgatan. Eleverna är på väg till Sankt Nicolai kyrka. 003
Studentflak for också runt stan. 011 Som tur var verkar firandet ha gått lugnt till i Arboga.
Bloggaren tycker det är hemskt med den utveckling studentfirande verkar ha tagit. Med så mycket fylla att studenttåg stoppas av polisen och ändå har flera olyckor med skadade ungdomar inträffat och även en drunkning.
Var finns ordningen? Är det så att lärare i skolan inte längre har möjlighet att sätta sig i respekt och fostra elever där föräldrarna brister? En allmän slapphet? Slapp, likgiltig skola och stressade, frånvarande föräldrar?
En kaotisk skola med ett kaotiskt firande i ett kaotiskt samhälle…

Kaotiskt blev det i Arboga igår och det berodde inte bara på alla skolavslutningar med tågande elever och anhöriga som skulle ta sig till olika kyrkor. Man ska asfaltera mitt i stan också! 005

Att hitta P-platser för bilburna anhöriga var inte heller lätt! 007 Parkeringen vid varuhusen längs Centrumleden var fullbelagd och antalet P-platser var starkt begränsat på grund av ett tivoli som tagit halva P-platsen i besittning! 008 Kaos!

016 I Arboga Tidning idag kan man läsa om glada studenter. Bloggaren letade förgäves efter ett inlägg om en mindre glad skolelev. En insändare har skickats till tidningen om hur det kan gå till i Arbogas skolor för elever med särskilt behov av stöd. Det stödet är nog bara några rader i ett dokument. Med andra ord – finns endast i teorin, inte i praktiken! :-(
Förhoppningsvis kommer insändaren på måndag… Bloggaren kommer att låta er veta när den är införd! Skriva

Annat i tidningen? Jo, Arbogakarnevalen förstås! 042 Som börjar redan idag! Klicka HÄR för att komma till Arbogakarnevalens hemsida!

043 Det stora karnevalståget startar imorgon, lördag, kl 17.

Vi får hoppas på sol dessa karnevalsdagar, i alla fall uppehållsväder. 029 I morse såg bloggarens regnmätare ut så här: 028

Ha en trevlig fredagen den 13:e! Njut av fullmånen om natten är klar. Bloggen avslutas med en bild från ett regnväder i Göteborg en annan examensdag.

Regn i GöteborgUtanför Linné Vandrarhem Vegagatan i Göteborg.Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.