Drug preguntas

Full fart i Arboga!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

035 I lördags var det inspirerande i Arboga om inte förr!

Full fart på stan!  023 Torglördag med påskmarknad och så Norsylingen för 15:e året i rad! 030

034 Bloggaren styrde stegen mot ett speciellt marknadsstånd på Stora Torget. Många hade tänkt samma sak! 027
Det var hit bloggaren ville för att handla till påskbordet! 025

Larserik Larsson sken ikapp med solen och fick sälja för fullt! 024

031 En kasse med smått och gott från Travarbo Gårdsbutik fick bloggaren med sig hem! 032 Prinskorv på vildsvin, en liten rimmad vildsvinsskinka och en hjortwurst!
Larserik kunde till och med berätta var någonstans i trakten som djuren blivit skjutna som sen blivit till kommande påskmat åt bloggaren med familj.

För er som inte hann få något med av korvarna och skinkan – gör ett besök i Travarbo gårdsbutik i Medåker! Öppet fredag 12-18 och lördagar 10-14! Travarbo Klicka HÄR för att läsa mer!

Efter en runda runt stan tog vi Strandvägen och där stod denna fantastiska pärla till bil! 029 En Chevrolet Bel Air!

Bloggaren blev sen bjuden på fika på Café Saga! :-)   028

Nu måste bloggaren sätta fart! Stilla veckan är här och idag ”blå måndag”. Läs HÄR Wikipedia om vad dagarna i Stilla veckan heter förutom mer välkända skärtorsdagen och långfredagen som sen avslutas i och med påskhelgen!

001

 

Vad är det du äter!?

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Påskbuffe Påsken närmar sig och folk laddar upp för påskbuffé. Men vad är det du äter?? Hur långt sträcker du dig för billigaste skinkan, äggen eller fläskfilén till grillen!?

Fläskfile 2 En annons här om dagen i Arboga Tidning.
Billig fläskfilé. Fläskfile
Från DanmarkDansk grisuppfödning Hur långt är ditt samvete berett att gå?? Dansk gris Hur mycket pengar får din mat kosta??  Bilderna är från danska fläskfabriker. Danska grisar

Samma ICA-affär har slutat med varor från Robertsons Charkuterier i Örebro. Enligt uppgift på grund av för dålig efterfrågan… toppbild kopiera.jpg-for-web-xlarge

Varför inte tänka till lite! Värna om djur och gynna lokala producenter! I samma tidning fanns den här annonsen: 012 Travarbo Gårdsbutik & Vilt! Enligt annonsen kommer försäljning att ske på Torglördagen här i Arboga nu på lördag! Klicka HÄR för att komma till gårdsbutiken i Medåker!

Påskbuffén bör innehålla ägg förstås! Men hur resonerar du när du köper ägg?? Är det billigast som gäller? Du kanske inte ens bryr dig om att titta på äggkartongerna – vilken information som finns där?
Höns i bur Hur smakar äggen från påskbuffén efter sådana här bilder?   Burhöns
Kan du äta äggen med gott samvete? 008

Bloggaren köper ägg lokalt. Utdömda burhöns får en ny chans, ett nytt liv hos en kvinna i trakten. Det gynnar bloggaren!  Här ses ägg, dels ICA:s från Båsbo till vänster (ekologiska), och lokala Ingrids hönsägg till höger. Olika ägg
När äggen sinar hos Ingrid köper bloggaren ekologiska på ICA.

Fler annonser i lokaltidningen. Billigt kaffe på Konsum! 010 Bloggaren köper alltid Zoegas ekologiska, fairtradekaffe MEN ”kanonpriset” på Konsum avser INTE Zoegas två sorter som är ekologisk och fairtrademärkta! estanzia_large Estanzia! hazienda_large  Hazienda! Varför då?? Bloggaren ska genast ställa frågan till Coop.
Läs mer om Zoegas ekologiska HÄR!

Granska annonserna noggrant och med samvete! Låt påsken verkligen bli en glad påsk – även för de som verkligen är inblandade…

Glad Påsk

032 Närproducerat och vilt kan du få imorgon också på Norsylingen!! :-D Nors!! Norsfiskar Serveras i så kallad norsklämma i hamnen nedanför Herrgårdsbron i Arboga imorgon, lördag, mellan 10-14. Norsklämma  Enligt Bbl/AT har tillräckligt med nors infångats för morgondagens begivenhet! 020 Smaken påminner om gurka, tycker en del. Prova!

Annat du kan prova finns i annons i dagens lokaltidning!

021

Passa nu på att handla lokalt och djurvänligt! Ägg och prinskorv m m! Vi ses!

016

OBS!! NU FICK BLOGGAREN ETT MEDDELANDE FRÅN DJURRÄTTSALLIANSEN! SE DERAS BILDER FRÅN BESÖK I SVENSKT HÖNSERI – HÄR!! :-(

Norsylingar!

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, Sverige & Världen, Väder Inga Kommentarer »

1967 Norsfiske Arboga Vad är en norsyling? ”Sturefiskarna” beskriver det helt riktigt så här:
Enligt gammalt lokalt språkbruk är en yling en kall vind, gärna med snöinslag, som kan uppträda i mitten/slutet av april månad.
I Arboga har man sedan lång tid tillbaka kopplat ihop detta med att norsfisken vid denna tid går upp i Arbogaån för att leka
.”
Fotot ovan är hittat på nätet – årtal 1967.

012 I morse var det norsylingar i Arboga!”En kall vind med snöinslag”!  020 Snöblask kanske man kan säga och inte det mest lämpliga väder att byta till sommardäck på… 023 Men tiden var bokad och däcken skulle på!

022 Snöblandat regn ner mot Sturegatan och Stureparken i Arboga. 027 Ute på Stureleden var det dags att sätta fart på vindrutetorkarna!

031 Klart!! Sommardäcken fixade hos Arboga Däck & Gummiservice! Alltid lika roligt att komma dit! Fick både kaffe och trevlig pratstund med bland andra Marcus, Mattias och Nina – förutom däckbytet då förstås! :-)

034 Gräsmattan på förmiddagen. Norsylingarna har landat… Och de kommer lägligt! På lördag är det åter dags för evenemanget  med samma namn – ”Norsylingen”! Norsylingen 2012 Bilder från 2012. Norsylingen 2012 försäljning

Läs mer om Norsylingen HÄR! Pågår 10-14 på lördag i Arboga nedanför Herrgårdsbron!

032

 

Solsken blir regn

Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Kärlek, Lokalt, Namnsdagsbarn, Personligt!, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Solsken blir regn Visst är det märkligt hur snabbt solsken och värme kan förbytas till regn och kyla.Såväl bokstavligen som bildligt. Always together not Hur ”tills döden skiljer oss åt” blir förhandlingsbart och den ena sidan vinner. Krossat hjärtaEller förlorar…
Att gå skilda vägar är lätt sagt men svårare gjort. Gräset är som bekant aldrig grönare på den andra sidan. Även om ”Barbie och Ken” strålar  idag. Barbie och Ken

Det går nog aldrig att bli riktigt lycklig på någon annans olycka.

Hjärteplåster Men livet går vidare och hjärtat går att laga. Det finns plåster! Hjärta med plåster Lite sargat men varmt och klappande för de som vill ha hennes kärlek.

Ja, det är ombytligt – såväl kärleken som vädret. Alla stackars kämpar i Medeltidsrodden igår i Arboga fick det vått både nerifrån och uppifrån. Kanske blir det bättre ikväll.

Läs mer HÄR Bbl/AT där programmet för alla Medeltidsdagarna i Arboga finns!

034

Och solskenet kommer nog tillbaka igen för såväl Medeltidsfolk som ensamma hjärtan. Solen går upp igen

KalenderbladRolandGRATTIS – du har namnsdag idag! vykort flicka - Kopia

Medeltidsrodd ikväll

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

034Medeltidsdagarna i Arboga är igång! Ikväll startar Medeltidsrodden på Arbogaån!

Kort blogg idag av personliga skäl.

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.