Drug preguntas

Hotell Havanna i Varberg, del 2!

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Caféer och matställen, Kultur, Lokalt, Mat och Dryck, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

April Fools day Idag kommer del 2 av bloggen om Hotell Havanna i Varberg.
Men först en varning! April AprilDet är 1 april idag! Av någon anledning har man sedan 1600-talet använt denna dag för att narra, lura, varandra. Läs HÄR Wikipedia.

Bloggaren gillar inte lurendrejerier och håller sig undan idag! Dock ska det vändas blad på alla almanackor! Den här står på hyllan i köket! 001 Minne från resan till Rom förra året. Och så katter förstås! Bloggaren köper gärna kattkalendrar där behållningen går till olika katthem. En av kalendrarna har för april månad kissen Flea: 003 Han levde en hemsk tillvaro i Husby utanför Stockholm. Förfruset öra, förfrusna tassar, svanstippen var av och hela den lilla hårda kroppen var full av ärr och sår. En svår ögoninflammation gjorde att han inget såg. Tack vare 004 lever nu Flea ett lugnt liv på Ingarö med mycket kärlek från familjen han bor hos.

Ny dag, ny månad men bloggaren går tillbaka till helgen som varit!

087

092 Dagen efter en fantastisk fredag intogs frukosten i matsalen på Hotell Havanna. 053 Det fanns flera valmöjligheter vad gäller sittplats. 055 Och överallt bilder och böcker! 066 Vi försåg oss! 063 Förutom alla de vanliga smarriga ingredienserna som hör till en hotellfrukost av klass fanns detta: 062 Smält smör, våffelsmet och två våffeljärn! Underbart!

059 Äggkoppar i en skål!
Välj vilken du tycker är vackrast till ditt frukostägg! 061

064 Vi tog ett fönsterbord. 067 Med utsikt! :-D 068 Det var intressant att följa plattsättarens minutiösa arbete med att foga samman de vackra klinkerplattorna. 069

071 Efter frukosten tog vi hissen upp och sen trappor sista biten till Hemingways Torn! 076 Inrett i Ernest Hemingways anda! 079 Skönt att vila – 074 – och titta på utsikten genom alla fönster i tornet! 073
Det går bra att sitta ute också om vädret tillåter! 077 Verandor på tornet åt två håll.

Vägen ner är också fylld av roliga detaljer. 080 Notera koffertarna till höger.

086 Ett härligt besök i 101 gick mot sitt slut men bloggaren gör gärna ett nytt besök på Lasse Didings Hotell Havanna!

132

Hemresan gick via Göteborg och mellanbarnet! Utanför järnvägsstationen blev vi glatt överraskade av svängig orkestermusik! 103 Killarna fick förstås en slant!

Hemma igen noterade bloggaren detta i söndagens DN: 129 Denne Hawking har en hemsk och handikappande sjukdom som började i tidigt ålder.
Men varför inte tänka lite så överlag? När skavankerna börjar komma med åldern – börja leva!! Åldersförändringar kan man ta som ett tecken på att resan inte varar för evigt – livets resa alltså. Däremot tänker bloggaren resan ännu mera nu och leva ännu mer! Börja leva! Medan tid är. :-)

En som inte riktigt delar bloggarens uppfattning om vikten av resande är Wilma. Hon ser helst att bloggaren stannar hemma – eller att hon packas med i kofferten! :-)

111
Imorgon blir det lite om vad som inhandlades från Varberg -
och om Earth Hour i lördags!
Ses igen!

 

 

Lapa sol! Tänka hus!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Kultur, Lokalt, Miljö, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

001 Lapa sol! Mekonomens egen söta maskot i Arboga njuter solen inomhus. Väggen bakom lyser Mekonomengul! :-)  Mekonomen gult
003 Bloggaren själv suger i sig solsken ute på gården.

Bosses stol är tom Sol och vår – underbart. Saknas gör dock rara grannen Bosse. Bosse älskade sol och värme men hans stol står nu tom… Frid över hans minne.

060 För att återgå lite till Mekonomen så rekommenderar bloggaren verkligen denna bilverkstad i Arboga!Mekonomen Arboga Alltid positiv och trevlig personal! Kunniga dessutom! Mekonomen Arboga Foto Magazin24 Här är Magazin24:s foto från invigningen av butiken på dess nya plats – Besiktningsgatan 2 i Arboga. Fredrik Alsdal med Karin – Mekonomens egen reklamtjej!

Bloggaren fick problem med bilen igår och körde direkt ner till bildoktor Fredrik Alsdal som omgående tog sig an felet. Bloggaren blev dessutom skjutsad hem igår och hämtad idag för att få sin bil! Suveränt bra gjort! Tack för det!

100608_stipendium-300x203 Här en bild från för några år sedan när Fredrik Alsdal fick ta emot stipendium från Lars Waxins stiftelse – med bland annat motiveringen ”god förebild”. Bloggaren håller helt med om det epitetet!

Solsken, ja – och vårblommor! 032 Ibland är det svårt att fotografera när en nyfiken kisse vill lägga sin näsa i blöt! 034 Man får ha tålamod! :-) 033

Återigen måste bloggaren göra lite reklam för intressanta nyheter i Arboga Tidning. 058 Se på denna vy över Arboga och tänk några år framåt! ”Gropen” – parkering och planket, husen runt om… Vad kommer att hända i framtiden??

056 Det talas om rivning av fastigheter, bland annat den gamla Baptistkyrkan numera Zumbahus, och om nybyggnation.
Bloggaren tycker det hela låter väldigt intressant MEN hoppas att eventuellt nya bostäder anpassas till den gamla staden Arbogas unika miljö! Inte för höga hus, mycket grönt och inte för trångt! Och hur ska det gå för Zaima Bergströms stora, vita villan till vänster i bild?

Zaimas hus Huset har en fantastiskt fin trädgård som borde bevaras oavsett vad Zaima tänker göra med sitt hus i framtiden.

De två bilderna från reportaget är tagna ur Bbl/AT – läs mera HÄR!

Avslutar med några vackra bilder från gårdagskvällen. 040 Solen på väg ner.

Färgerna blev starkare efter hand. 050

Njut den underbara vårens tid – dygnet runt! :-)

054

 

Mer att göra i storstan

Kultur, Lokalt, Mat och Dryck, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

040 Ja, vad gör man i storstan? Förutom Fotografiska som är ett alldeles utmärkt förslag på utflyktsmål i Stockholm och som bloggen tog upp igår – så kan man förstås bara strosa runt.
Mitt i stan hittade vi den här skönsjungande unga tjejen! 034 En fantastisk ung dam med en pipa vi nog kommer att få höra mer av i framtiden. Namnet på henne är dock okänt för bloggaren.
Det finns mycket att se och köpa – som kortet i början av bloggen till exempel! :-)
Ett annat är det här: 037 :-D

På Fotografiska köptes de här vykorten. 043 *** 042 *** 041
Foton av Elliott Erwing.

På Fotografiska inhandlades också den här finurliga boken med tanke på medelåldern och att tiden flyger iväg! 100 saker att göra innan jag dör
”100 saker att göra innan jag dör”
. Dag att tänka till! ;-)

Här är lite av bokens innehåll: 100 saker 3 ”Klassiker” att hinna besöka! Eiffeltornet och St Peterskyrkan kan bloggaren redan bocka av!

100 saker 2 Är det någon särskilt mat man gärna vill ha provat innan man drar sista sucken så kan man skriva in det också – eller bocka av förslagen som redan finns.

025 På tal om mat så utnyttjade vi take-away och beställde thaimat! Suveränt gott och fort fick vi det till dörren fem trappor upp i Vasastan! 030

Fynd gjordes också! Varsin sådan här för 10 kronor stycket!! 036 Som medlem i BodyShop har man vissa fördelar. Chocomania – doftar ljuvligt choklad när man duschar!

Nyduschad och klar! En sniff på ljuvliga tulpanbuketten och sen ut i verkligheten denna måndagsmorgon! Ha det gott! :-)

Tulpaner

Förslag på utflykt! Ta tåget!

Kultur, Lokalt, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

The Jacobite Steam Train Bloggaren gillar att åka tåg! Det är miljövänligt och det är skönt att kunna koppla av och göra annat fast man åker dit man ska.

Bor man dessutom i Arboga så har man nära till båda storstäderna Stockholm och Göteborg!
På 1 timma och 29 minuter kommer man till Stockholm för 204 kronor! Till Göteborg kan man ta sig på 3 timmar och 7 minuter för 575 kronor! Tåg tecknat

Är man dessutom SJ Prio-medlem får man poäng för resor man gör. Poäng som kan användas till nya resor sen. Bloggarens poäng räcker till en gratisresa till Göteborg i vår! :-)
Just nu ser bloggaren att medlemmar får extrapoäng när resor bokas! Klicka HÄR för att läsa om SJ Prio!

Vi som bor i Arboga och tänker oss en resa till Stockholm har dessutom många avgångar att välja på eftersom både Mälarbanan och Svealandsbanan möts här! :-)

Så varför inte en liten dagsutflykt till huvudstaden!? En bra idé tycker bloggaren som tänker hälsa på dottern och ta med henne till Fotografiska logga

Fotografiska Fotografiska ligger inte långt från T-banan Slussen och där pågår alltid många, spännande utställningar!
Just idag finns bland annat en utställning som kallas ”Elliott Erwitt 100+1″. erwitt-360x240 Elliott Erwitt är fotografen som ser detaljer som de flesta missar, situationer innan de inträffar. Läs mera HÄR!

Avslutar med lite origami snabbt ihopvikt av dottern! :-)

Lovisas origami

 

Where have all the penfriends gone… och hommage till en gran!

ARBOGA, Kultur, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Penfriends around the world ”Where have all the penfriends gone – long time passing…

I natt när sömnen tog en paus kom bloggaren att tänka på alla sina brevvänner. - Vad hände med dem? – Hur blev deras liv?  Och det kanske viktigaste: – Hur får man tag i dem igen?

Brevvänner skriver Via grundskolan fick bloggaren många brevvänner. Hanne från vänorten Ebeltoft i Danmark, Lorraine från England, Catherina Spagnolo från Italien, två killar från USA respektive Tjeckoslovakien som landet hette då. Skriva brev

Även brevvänner i Sverige – Nancy från Älmhult, en flicka från Öckerö och en ifrån den lilla byn Hej i Norrland. Men någonstans i slutet av tonårstiden tappade bloggaren kontakten med dem alla.

Brevvän Bloggaren har försökt då och då att leta upp personerna men det är länge sedan nu och det har varit svårt – nej, näst intill omöjligt. Flickorna har bytt efternamn, de flesta har flyttat – och var ska man söka??

En del har tur! Via nätet hittar bloggaren en artikel ur Eskilstunakuriren! Brevvänner möttes igen Anna från Stallarholmen och Carla från Trinidad möttes efter 31 år! De började skriva till varandra som 10-åringar.
Läs mer HÄR!

045 Bloggarens mor hängde på när bloggaren skaffade sig brevvänner en gång i tiden. Hon och Dorris från Orchard Park i USA har skrivit till varandra i över 45 år!! Dorris fyller 95 år i april…
Mamma och Dorris har aldrig träffats men bloggarens bror hälsade på Dorris under en tjänsteresa för några år sedan!

Mamma hade ytterligare två brevvänner från USA men de har fallit ifrån genom ålder.

Brevbunt Lite synd att datoriseringen med e-post och SMS gjort att brevskrivandet nästan försvunnit. Och HUR får man tag i sina forna vänner?? Har något ett tips – skriv gärna en kommentar här på bloggen!

Och så – hommage till granen. 013

001 Igår tyckte bloggaren att julgranen såg lite ledsen ut där den stod i matsalen medan vårsolen lyste in genom fönstret. Den hade druckit lite vatten med de fina gröna skotten slokade betänkligt… 003 Det var dags att återge den sin frihet!

005 Lådorna plockades fram och pyntet togs ner. Granen blir fri Det kändes faktiskt lite sorgligt. 009

Snart var den avklädd. 017 Nästan inget barr hade ramlat av! 018
Den duktiga julgranen fick en kram av bloggaren! 020

Granen är fri igen! Älskade gran Här är den åter tillbaka i naturen hos sina trädkompisar! :-)

En sådan fin julgran ser man sällan…

Vilken vårlik dag det var igår! Solsken och klarblå himmel! Magiskt!
Lika magisk blev kvällen!  039 Bloggaren rusade  ut för att ta några bilder. 043 Visst är det vackert!
Blå skymning… 044

Avslutar med en vårbild från gårdagen i Arboga! Fotografen heter Eva Eriksson och så här fint var det nära Labron igår!

Vår i Arboga 17 febr 2014 Foto Eva ErikssonNotera människorna som njuter av solskenet
i gluggarna på det gamla huset till höger!
:-)

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.