Drug preguntas

Long time no seen! En blogg – hurra!

Corona, Felix, Feminism och jämställdhet, Lokalt Inga Kommentarer »

Tiden rusar iväg och det var väldigt länge sen jag bloggade! Detta beror på att tiden just rusar iväg men också att jag skriver krönikor i Magazin24 – d v s jag får utlopp för mitt skrivande och mina åsikter där.

En av anledningarna till att det blev en blogg idag är Expressen!
Jag blev kontaktad igår av en journalist på Expressen som tänker skriva om ett, även för mig angeläget ämne,  – oseriösa fastighetsägare. En grupp som jag definitivt inte räknar mig till!
Journalisten hade hittat mig via min blogg! Så då tänkte jag – nu måste jag skärpa till mig lite och få till lite fler bloggar. Så här kommer en! (Expressen om reportaget där jag är med får ni leta upp själva så småningom!)

Igår var det Internationella Kvinnodagen och jag hissade flaggan på vår gård! I Arboga är det lokal allmän flaggdag denna dag! Så Arboga kommun lät hissa alla sina flaggor runt om i staden. (Foto: Niklas Ingerstedt).

Själv blev jag sugen på lite bubbel dagen till ära och så fick det bli!
Alltmedan jag njöt av att vara just kvinna – självständig, oberoende och stark. Men skänkte också en förhoppning om att fler ska få känna som jag.

För övrigt var det just 8 mars ett år sen jag och familjen firade en födelsedag i Stockholm! Stort hotell, stor buffé, massor av folk och puss och kram! INGEN tänkte covid-19! Veckan efter brakade helvetet löst. Och sen blev det värre och värre – eller hur man väljer att se det.

Jag själv skrev så här på Facebook 22 mars förra året:

En sak som slår mig i dessa tider: Vi som försöker leva som vanligt trots det som pågår med corona. Vi som inte får panik. Vi som inte sprider massor av skrämmande nyheter. Vi som kommer med mer lugnande information. VI ÄR INTE OANSVARIGA! VI VILL INTE ANDRA ILLA! TVÄRTOM!
Vi försöker bara leva livet ändå. Lugnt och med sunt förnuft. För att förhindra just panik och hysteri i en allvarlig situation.”

Så kände jag då. Så förhöll jag mig då – och det fortsatte jag med. Och kan skriva under på dessa rader även idag.
Jag lever som vanligt men med avstånd och sunt förnuft och jag har hittills inte blivit sjuk i covid-19.
Nu väntar jag på att få vaccination!

Väntar på våren gör jag också! Och visst är det vårväder just nu! Typisk svenskt vårväder!  Dessa bilder är tagna i Arboga med cirka 1 timmas mellanrum helgen som gick!

Vårbild 1 Vårbild 2

Så ombytligt är det svenska vårvädret!

Men den kommer – våren! Och under tiden kan man unna sig lite goda ägg till helgfrukosten! Det tycker katten Felix och det tycker jag!

Via REKO i Arboga köper jag ägg från lyckliga hönor! AnnaPias ägg har olika färger och olika storlekar – precis som jag vill ha det! En REKO-ring är ett sätt att handla lokalproducerad mat utan mellanhänder

Felix blir nyfiken men han gillar bara gulan

och den ska helst vara lite rinnig.

Är ni intresserade av att handla lokalt producerad mat – ägg, kött, grönsaker, potatis, honung, bröd – ja allt vad man kan tänka sig – sök på REKO på Facebook. Flera kommuner i Sverige har s k reko-ringar!

 Förlåt att jag inte skrivit blogg på länge! Jag ska försöka bättra mig! Ha det gott! STAY SAFE! Håll distans till varandra men överdriv inte! Man ska leva också även under en pandemi! Leva och överleva!

KRAM på er! Snart kommer våren! På riktigt!

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.