Drug preguntas

Pingstdagen och blindhet.

Dagens predikan, Djurrätt, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Sport, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

018 - Kopia

010 Söndag och pingstdag! Här kommer en kortare predikan denna soliga söndag.
Bloggaren har firat klart för den här gången. Vi gratulerar Jakob till hans examen En riktig lyckodag blev det. Nu stundar snart vardagen men först en snabb titt i söndagens DN!

005 ”Festen kommer inte till favelan”.

Det handlar om fotboll och VM i Brasilien006

Bloggaren har många gånger undrat hur fattiga länder och diktatoriska länder kan tillåtas anordna stora världsomspännande event? Hur andra länder kan blunda för de stora förlorarna när miljarderna rullar för att få till arenor och arrangemang?

Men det handlar just om miljarder – pengar! När pengar kommer med i spelen – mycket pengar – då blundar även de mest demokratiska ledarna… :-(
Fotboll är bara en av alla liknande evenemang med ”blindeffekt”. Travsport är en annan och pågår jämt, året om. Sport låtsas någon, hästintresse ljuger någon annan – men det handlar bara om PENGAR!

Den här annonsen finns i DN idag också: 003 Lite som motvikt till allt elände…

004 Frälsningsarmén gör mycket gott. HÄR kan du komma in på deras hemsida för att eventuellt stödja om du vill!

229 Flaggorna hissas denna dag – allmän flaggdag råder. Om ett par timmar döps prinsessan Leonore. Bloggaren tänker inte titta på dopet på TV. Det känns inte särskilt bra att svenska skattebetalare ska finansiera ett dyrt och påkostat bröllop för en liten flicka född i USA? Särskilt när hennes föräldrar och övrig släkt skulle kunna betala dopet flera gånger om…

Men men, inte bloggarens sak och det finns annat att tänka på. Jordgubbar i bersån till exempel! :-) 031

Ha en fantastisk pingstdag allesammans!

012

Det var en gång några ungar som ville sparka boll…

Arbete och rättvisa, Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Glasblåsargården i Arboga, Kungligt, Lokalt, Natur, Sport, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

015 Söndag igen och dags för predikan.
Ibland vaknar bloggaren till om nätterna och brukar då kolla senaste nyheterna. En av alla märkliga, bra, hopplösa och otroliga nyheter var den om ishockey, fotboll och pengar.

AIK Vi börjar med hockeyn. VD:n för AIK har lånat 10 miljoner kronor för att rädda laget. 004 Bloggaren känner att 10 miljoner är väldigt mycket pengar och samtidigt kan man läsa att det inte alls är tillräckligt…

Fundersam Bloggaren blir fundersam? Vad har hänt med sport? Och hur kan en enskild person ta – och för den delen FÅ ett lån av banken – på 10 miljoner till en sportklubb!? 006 Hur tänker Thomas Johansson? Har han något ”eget liv” – kanske en familj och barn – eller är AIK allt?

Barn i hockeymål Ungar börjar spela tidigt – vad väntar i framtiden? Barn spelar hockey Kan man spela hockey på skoj eller är det blodigt allvar redan från knatteåldern?

Bloggaren bläddrar i DN och hittar mer: 005 ”Luftslottet som sprängdes” handlar om fotboll. Tyresö står inför ekonomisk kris.
Så här ser lönerna ut: 016 Och då är det damfotboll så lönerna är ”låga”…

Barn sparkar fotboll Det var en gång några ungar som ville sparka boll…

Vad har hänt med sport? Mål Är det bara pengar som gäller!? Pengar Fantasipriser när spelare köps över och klubbar på randen till konkurs.

Tusenlappar Är pengar allt?? Nej verkligen inte, det är bloggarens bestämda åsikt!
Sport har blivit för mycket ”företag”, tycker bloggaren. För mycket pengar är inblandat. Men kan man göra något åt det?? Bloggaren tvivlar.

Med samma DN – söndagens – får man den här bilagan: 001 ”Kungliga slottet”Victoria bjuder in…

Tja, om bloggaren får välja mellan slott Slott
och koja Liten stuga i skogen så blir det alldeles självklart koja!
Skulle någon sen ha lust att sätta lite slottsprägel på sitt krypin så kan man göra som det här amerikanska paret: Slott OCH koja
Slott OCH koja! :-D

Bloggaren är så nöjd med sin lott – utan slott eller miljoner. Bekymren för bloggaren kan möjligen vara om det finns kaffe på morgonen! 007 Och om blommorna klarat nattens kyla? 011

009 En snabb titt tillsammans med Vilda Wilma 013 och vi kan konstatera att blommorna klarat sig hur bra som helst! :-) 012

Solen värmer, en titt över gården. 008 Huset är inte särskilt modernt, gården inte särskilt välskött men där finns värme och kärlek – ett hem. Njut av det du har och önska intet mer! Och glöm inte: PENGAR ÄR INTE ALLT!

Så avslutas dagens predikan.
Ha en fin söndag!

010

Miljoner!!

Hälsa, Lokalt, Sport, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

015 ”Vad skulle du gör om du vann en miljon?”, frågar Arboga Tidning idag.

Detta med anledning av ett par nya miljonärer i Köping tack vare Postkodlotteriet! 016

Ja, vad skulle DU göra!? Börjar man riktigt tänka efter kan man komma fram till att en miljon inte räcker för alla planer och önskningar. Bäst att vara pank och fågelfri som tidigare! :-D

För pengar är inte allt! 013 Mattias ”Bissen” Larsson är kritisk till MMA-sporten. Bissen från Köping drabbades av hjärnblödning 2010 och vet konsekvenserna av en sådan…

The Mauler Alexander ”The Mauler” Gustafsson, från Arboga och Medåker, vann nyss miljoner i en seger i MMA.
Så här definieras MMS på Wikipedia, citat: Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.”

014 Värt en miljon??

Läs HÄR på Hjärnfondens hemsida om ”Bissen Brainwalk”! Stöd Hjärnfonden du också!
HÄR hittar du artikeln om Bissen i Bbl/AT!

012  Arboga Tidning har en annan mycket bra artikel idag! Tidningen har ringt upp några av de värsta fartsyndarna i regionen!
Här är några av svaren de får vad gäller fortkörningen: 010

011 Skamkänslor utöver förlust av pengar och jobb! Sannerligen inte värt att köra för fort! Tillkommer gör självklart vad fortkörning kan ställa till med av olyckor med skador och kanske dödsfall som följd för föraren men också för en allmänhet.
JÄTTEBRA av Bbl/AT att ta upp detta! Tidningen hittar du HÄR!

På tal om tidningar så bläddrade bloggaren i Villaliv igår. 008 Och fann den här annonsen… 006 ”Hörmanns portar och dörrar – i topp precis som jag” säger Michael Schumacher, världsberömd före detta racerstjärna, i annonsen…
Verkligen osmakligt när man vet vilken olycka som drabbat Schumacher! :-( schumacher
”Bara ett mirakel kan rädda honom”, skrevs i Aftonbladet för ett par dagar sedan.

Bloggaren tänker kontakta företaget Hörmann liksom tidningen Villaliv om saken. 007 Återkommer med eventuellt svar.

003 En vissnande tulpan kan vara vacker -

och en solig dag kan göra en lycklig! 002 Tänk på det och inse också att PENGAR ÄR INTE ALLT!

 

 

Dagens Gammelheter!

ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Sport, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Gammal SvD Dagens Gammelheter blir det lite av idag. Så kallade min lillebror Mats gamla exemplar av Dagens Nyheter hemma hos oss när han var liten. :-)
Idag blir det lite av varje – både gammelheter och nyheter!

Först lite ur gårdagens lokala Arboga Tidning012 En annons! Och nej, bloggaren har inte provision från Svensk Fastighetsförmedling! Men det nedersta husen till höger tål att tittas närmare på: 013 Det är Bruns Foto:s hus som nu är till salu sedan makarna Andersson avlidit.

Huset Glasmästaren 1 har härbärgerat fotografer förr.  Sam Brun Sam Brun kom 1916 till Arboga och 1923 blir han ägare till fastigheten som alltsedan dess gått under namnet ”Bruns”. 14-jan-2013 Bruns foto bild från tidigare blogg Bilderna är från bloggen 14 januari förra året.

Tänk om ännu en fotograf kunde etablera sig i denna anrika kåk! Det är verkligen ett hus med anor men också potential!
Klicka HÄR för att komma till Svensk Fastighetsförmedling och kika mer på huset!

Gammal är den här nyheten också: 008 Att bloggaren handlat semlor för 18 kronor stycket – för det hände igår!  009 Men 18 kronor gäller hela veckan på konditoriet Sjömans i Köping som har påsar från Bivur
och skylten kvar för Klingas007 Konditorierna Bivur och Klinga har gått samman med en gemensam ägare och nytt namn – Sjömans!

014 Men den gamla nyheten gjorde att bloggaren fick semla till lunch även idag eftersom priset var så bra att två semlor inhandlades! :-D 019 Med varm mjölk, kanel och socker som sig bör! :-)

Nytt ur lokalbladet är i alla fall det här: Bästa pulkabacken Tre reportrar på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har testat regionens pulkabackar och rangordnat dem! 010 Då blir bloggaren nostalgisk och minns fantastiska pulkafärder i Teknikbacken i Arboga förr.
Särskilt ett minne dyker upp! Rodel Det hade blivit nästan som en rodelbana uppifrån toppen på backen och ner! Helt fantastiskt att åka pulka i full fart nedåt mellan de höga vallarna! Det dumma i sammanhanget var att bloggaren som då var runt 11-12 år skulle låta hunden Raja åka med… Strävhårig foxterrier huvud Nog för att den strävhåriga foxterriern var med på mycket bus men här gick gränsen! Raja fick panik och kastade sig av i farten. Hon skadades dock inte och slapp fler turer på pulka. :-) Morris på Gran Canaria Bilden här föreställer Morris, strävhårig foxterrier boende på Gran Canaria – plåtad av bloggaren för ett par år sedan.

En nyhet som gjorde bloggaren väldigt, väldigt glad är blomsterbudet som kom igår! Rosor från Olavi (2) Det är inte varje dag precis som man får 10 röda rosor! TACK!!

Slut på dagens gammelheter och även på de nya. Flera nyheter får ni ordna själva nu! Må så gott!

029

 

 

 

Kvällsstunden – och den på morgonen! Plus hål i gatan, jämställdhet och Carola!

ARBOGA, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Namnsdagsbarn, Personligt!, Sport, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Hemma hos mamma hittar jag emellanåt den här tidningen – Kvällsstunden. ”- Den fanns hemma när jag var liten”, säger mamma, ”och Göte tyckte om att läsa den”.
Jag har aldrig brytt mig om den, tyckt den verkade trist och gammalmodig men gjorde ett försök här om kvällen. Jag blev glatt överraskad!
Här är en del av det jag fann: Nora-Anna som föll på dåtidens diskriminerande kvinnosyn!

Så här läser jag på Internet om Nora-Anna, citat: ”Nora-Anna” Larsson  (2/1 1922-14/6 2003) Bonddottern Anna Larssons  löpartalang upptäcktes av en slump. Den kvinnliga löpningens Gunder Hägg  inledde karriären med att vinna SM-guld och satte åren 1944-45 fyra världsrekord på medeldistans, tre på 800 meter och ett på 880 yard.   Under sin sju år långa  löparkarriär förlorade hon inte en enda tävling.  Anna Larsson, som tävlade för  IFK Nora, tog sju raka SM-guld på  800 meter och erövrade också ett DM  på skidor 10 km. Vann inga internationella medaljer, då 800 meter ansågs vara för långt för kvinnor!”

I Kvällsstunden läser jag att Annas pappa aldrig gillade att hon ”halvnaken sprang och visade upp sig”. När hon gift sig 1947 bestämde maken att nu fick det vara slut – och fick förstås medhåll av svärfar, Annas pappa :-(
Tur att jämställdheten idag har kommit en bit längre – i alla fall i det här landet… Men se upp! Slå er inte till ro! Det lurar rosa muffins och ”hemmafruideal” i faggorna!

Läs på Wikipedia om Nora-Anna HÄR!

På torsdag ska jag berätta mer om vad jag fann i Kvällsstunden!
Vad den här statyn har med den lilla byn Magra i Västergötland och Walt Disney i USA att göra!

Läs mera om och ur Kvällsstunden genom att klicka HÄR!

Kvällstunder har väl sitt – men morgonstund har guld i mund, säger ordspråket! 
Håller med! Särskilt när morgonstunden bjuder en så här intagande idyll!

Intagande är knappast bilresor till och från barndomshemmet… På väg dit – kö!

På väg därifrån – kö! Väntan på bilar som dirigeras hit och dit.

Långt, långt borta på Herrgårdsgatan syns den andra vakten som ska släppa på bilar. Gatan blir nyasfalterad och fin men bloggaren undrar om just den här gatan var den som mest tarvade underhåll? Borgaregatan är bedrövlig men än värre är Rådhusgatan! Det finns säkert många fler exempel på gator med s k potthål i Arboga.
Men det kanske blir fint över hela stan, vad vet bloggaren? Kanske till och med hålet i lilla Sturegatan blir lagat!?

Men nu njuter vi av morgonstunden för att ikväll ta itu med kvällsstunden! :-)

David och Salomon har namnsdag idag! Grattis!
Grattis också till min kära vän Carola i Skellefteå som fyller 50 år idag! Precis som Nora-Anna var Carola en stor stjärna när det begav sig! Dock hade Carola en klart supportande familj kring sig till skillnad från Anna. Carola tillhörde landslaget i handboll en gång.

Ha en jättefin födelsedag Carola!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.