Drug preguntas

Miljoner!!

Hälsa, Lokalt, Sport, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

015 ”Vad skulle du gör om du vann en miljon?”, frågar Arboga Tidning idag.

Detta med anledning av ett par nya miljonärer i Köping tack vare Postkodlotteriet! 016

Ja, vad skulle DU göra!? Börjar man riktigt tänka efter kan man komma fram till att en miljon inte räcker för alla planer och önskningar. Bäst att vara pank och fågelfri som tidigare! :-D

För pengar är inte allt! 013 Mattias ”Bissen” Larsson är kritisk till MMA-sporten. Bissen från Köping drabbades av hjärnblödning 2010 och vet konsekvenserna av en sådan…

The Mauler Alexander ”The Mauler” Gustafsson, från Arboga och Medåker, vann nyss miljoner i en seger i MMA.
Så här definieras MMS på Wikipedia, citat: Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.”

014 Värt en miljon??

Läs HÄR på Hjärnfondens hemsida om ”Bissen Brainwalk”! Stöd Hjärnfonden du också!
HÄR hittar du artikeln om Bissen i Bbl/AT!

012  Arboga Tidning har en annan mycket bra artikel idag! Tidningen har ringt upp några av de värsta fartsyndarna i regionen!
Här är några av svaren de får vad gäller fortkörningen: 010

011 Skamkänslor utöver förlust av pengar och jobb! Sannerligen inte värt att köra för fort! Tillkommer gör självklart vad fortkörning kan ställa till med av olyckor med skador och kanske dödsfall som följd för föraren men också för en allmänhet.
JÄTTEBRA av Bbl/AT att ta upp detta! Tidningen hittar du HÄR!

På tal om tidningar så bläddrade bloggaren i Villaliv igår. 008 Och fann den här annonsen… 006 ”Hörmanns portar och dörrar – i topp precis som jag” säger Michael Schumacher, världsberömd före detta racerstjärna, i annonsen…
Verkligen osmakligt när man vet vilken olycka som drabbat Schumacher! :-( schumacher
”Bara ett mirakel kan rädda honom”, skrevs i Aftonbladet för ett par dagar sedan.

Bloggaren tänker kontakta företaget Hörmann liksom tidningen Villaliv om saken. 007 Återkommer med eventuellt svar.

003 En vissnande tulpan kan vara vacker -

och en solig dag kan göra en lycklig! 002 Tänk på det och inse också att PENGAR ÄR INTE ALLT!

 

 

Dagens Gammelheter!

ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Sport, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Gammal SvD Dagens Gammelheter blir det lite av idag. Så kallade min lillebror Mats gamla exemplar av Dagens Nyheter hemma hos oss när han var liten. :-)
Idag blir det lite av varje – både gammelheter och nyheter!

Först lite ur gårdagens lokala Arboga Tidning012 En annons! Och nej, bloggaren har inte provision från Svensk Fastighetsförmedling! Men det nedersta husen till höger tål att tittas närmare på: 013 Det är Bruns Foto:s hus som nu är till salu sedan makarna Andersson avlidit.

Huset Glasmästaren 1 har härbärgerat fotografer förr.  Sam Brun Sam Brun kom 1916 till Arboga och 1923 blir han ägare till fastigheten som alltsedan dess gått under namnet ”Bruns”. 14-jan-2013 Bruns foto bild från tidigare blogg Bilderna är från bloggen 14 januari förra året.

Tänk om ännu en fotograf kunde etablera sig i denna anrika kåk! Det är verkligen ett hus med anor men också potential!
Klicka HÄR för att komma till Svensk Fastighetsförmedling och kika mer på huset!

Gammal är den här nyheten också: 008 Att bloggaren handlat semlor för 18 kronor stycket – för det hände igår!  009 Men 18 kronor gäller hela veckan på konditoriet Sjömans i Köping som har påsar från Bivur
och skylten kvar för Klingas007 Konditorierna Bivur och Klinga har gått samman med en gemensam ägare och nytt namn – Sjömans!

014 Men den gamla nyheten gjorde att bloggaren fick semla till lunch även idag eftersom priset var så bra att två semlor inhandlades! :-D 019 Med varm mjölk, kanel och socker som sig bör! :-)

Nytt ur lokalbladet är i alla fall det här: Bästa pulkabacken Tre reportrar på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har testat regionens pulkabackar och rangordnat dem! 010 Då blir bloggaren nostalgisk och minns fantastiska pulkafärder i Teknikbacken i Arboga förr.
Särskilt ett minne dyker upp! Rodel Det hade blivit nästan som en rodelbana uppifrån toppen på backen och ner! Helt fantastiskt att åka pulka i full fart nedåt mellan de höga vallarna! Det dumma i sammanhanget var att bloggaren som då var runt 11-12 år skulle låta hunden Raja åka med… Strävhårig foxterrier huvud Nog för att den strävhåriga foxterriern var med på mycket bus men här gick gränsen! Raja fick panik och kastade sig av i farten. Hon skadades dock inte och slapp fler turer på pulka. :-) Morris på Gran Canaria Bilden här föreställer Morris, strävhårig foxterrier boende på Gran Canaria – plåtad av bloggaren för ett par år sedan.

En nyhet som gjorde bloggaren väldigt, väldigt glad är blomsterbudet som kom igår! Rosor från Olavi (2) Det är inte varje dag precis som man får 10 röda rosor! TACK!!

Slut på dagens gammelheter och även på de nya. Flera nyheter får ni ordna själva nu! Må så gott!

029

 

 

 

Kvällsstunden – och den på morgonen! Plus hål i gatan, jämställdhet och Carola!

ARBOGA, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Namnsdagsbarn, Personligt!, Sport, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Hemma hos mamma hittar jag emellanåt den här tidningen – Kvällsstunden. ”- Den fanns hemma när jag var liten”, säger mamma, ”och Göte tyckte om att läsa den”.
Jag har aldrig brytt mig om den, tyckt den verkade trist och gammalmodig men gjorde ett försök här om kvällen. Jag blev glatt överraskad!
Här är en del av det jag fann: Nora-Anna som föll på dåtidens diskriminerande kvinnosyn!

Så här läser jag på Internet om Nora-Anna, citat: ”Nora-Anna” Larsson  (2/1 1922-14/6 2003) Bonddottern Anna Larssons  löpartalang upptäcktes av en slump. Den kvinnliga löpningens Gunder Hägg  inledde karriären med att vinna SM-guld och satte åren 1944-45 fyra världsrekord på medeldistans, tre på 800 meter och ett på 880 yard.   Under sin sju år långa  löparkarriär förlorade hon inte en enda tävling.  Anna Larsson, som tävlade för  IFK Nora, tog sju raka SM-guld på  800 meter och erövrade också ett DM  på skidor 10 km. Vann inga internationella medaljer, då 800 meter ansågs vara för långt för kvinnor!”

I Kvällsstunden läser jag att Annas pappa aldrig gillade att hon ”halvnaken sprang och visade upp sig”. När hon gift sig 1947 bestämde maken att nu fick det vara slut – och fick förstås medhåll av svärfar, Annas pappa :-(
Tur att jämställdheten idag har kommit en bit längre – i alla fall i det här landet… Men se upp! Slå er inte till ro! Det lurar rosa muffins och ”hemmafruideal” i faggorna!

Läs på Wikipedia om Nora-Anna HÄR!

På torsdag ska jag berätta mer om vad jag fann i Kvällsstunden!
Vad den här statyn har med den lilla byn Magra i Västergötland och Walt Disney i USA att göra!

Läs mera om och ur Kvällsstunden genom att klicka HÄR!

Kvällstunder har väl sitt – men morgonstund har guld i mund, säger ordspråket! 
Håller med! Särskilt när morgonstunden bjuder en så här intagande idyll!

Intagande är knappast bilresor till och från barndomshemmet… På väg dit – kö!

På väg därifrån – kö! Väntan på bilar som dirigeras hit och dit.

Långt, långt borta på Herrgårdsgatan syns den andra vakten som ska släppa på bilar. Gatan blir nyasfalterad och fin men bloggaren undrar om just den här gatan var den som mest tarvade underhåll? Borgaregatan är bedrövlig men än värre är Rådhusgatan! Det finns säkert många fler exempel på gator med s k potthål i Arboga.
Men det kanske blir fint över hela stan, vad vet bloggaren? Kanske till och med hålet i lilla Sturegatan blir lagat!?

Men nu njuter vi av morgonstunden för att ikväll ta itu med kvällsstunden! :-)

David och Salomon har namnsdag idag! Grattis!
Grattis också till min kära vän Carola i Skellefteå som fyller 50 år idag! Precis som Nora-Anna var Carola en stor stjärna när det begav sig! Dock hade Carola en klart supportande familj kring sig till skillnad från Anna. Carola tillhörde landslaget i handboll en gång.

Ha en jättefin födelsedag Carola!

 

 

Kattfnatt, språkförbistring som ger nya pizzasorter och en hint om gröna badkar!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Miljö, Namnsdagsbarn, Sport, Vetenskap Inga Kommentarer »

Man får inte vara mörkrädd när man drar upp persiennerna! Den här lilla figuren bligade in på mig när jag gick upp imorse!

Katter är ju som dom är och Vilda Wilma är mer än så! Självklart går det ju inte att ta sig in den vanliga vägen utan det ska ske genom fönstret om Wilma får bestämma. Och det får hon förstås! :-)

Sen ligger hon bara där och väntar på att få frukosten serverad!

För att sen förnöjt ta en slummer på maten!

Kattfnatt!! Och jag älskar det. ;-)

Vad gäller språkförbistring så gjorde den att pizzan Due Stagioni Mexicana har uppstått…
När bloggaren skulle beställa 1 st Quatro Stagioni och en liten Mexicana blev det förvirrat. Jag tar på mig del av skulden för jag uttryckte mig nog oklart.

Döm om vår förvåning när inte två pizzor levererades utan en – i kombination!!
Pizzan är alltså hälften av sorten Mexicana och hälften Quatro Stagioni!

Vilken av årstiderna pizzerian uteslöt blev vi inte kloka på. (Stagioni betyder ju årstid och av de quatro (fyra) som borde ha ingått blev det bara due (två).
Men gott var det  och vi delade systerligt på pizzan – även om en ganska hungrig bloggare nog gärna sett att hon fått en hel pizza för egen del…

Gröna badkar då!? Jo, så här kan det se ut hos en del boende i Arboga just nu… Känns det riktigt OK att kliva ner i karet för ett bad när vattnet ur kranen är neongrönt…?
Information om eländet saknades också och hyresgästen undrade oroligt om tillagning av mat i grönt vatten var att rekommendera…

Men tänk vad man lär sig genom att blogga! Det här hittar jag på Mälarenergis sida! Pyranin!!

Från sidan citerar jag: ”Pyranin är ett natriumsalt som under lång tid använts vid läcksökning i ledningar och metoden är godkänd av Livsmedelsverket och Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Västerås. Någon risk för färgpåverkan på tvätt, hår och dylikt finns inte. Men använd däremot inte grönfärgat varmvatten till matlagning. En god regel är att aldrig använda varmvatten när du lagar mat.”
Läs mera HÄR hos Mälarenergi!

Känns väl ”så där” kanske och information om grönspolningen borde väl ha föregåtts i god tid innan.

Naemi och Naima har namnsdag idag och ska firas! Dessa lite udda namn måste utforskas!
Wikipedia berättar så här: ”Kvinnonamnet Naemi eller Naimi härstammar liksom Naima och Noemi från hebreiskans  Naomi (el Noomi) som betyder mitt behag eller den angenäma.”
En gång hade jag en lärare som hette Naemi Ageborg och Naima Wifstrand var en mångkunnig skådespelare som levde mellan åren 1890-1968! 
Läs mer om Naima Wifstrand HÄR!
GRATTIS alla med namnet! Själv tänker jag på namnvarianten Noomi! Noomi Rapace som Lisbeth Salander.

På tal om att fira så lever vi svenskar ännu kvar i ruset av fotbollssegern mot England eller hur!!

Magiskt är också Paris, som för övrigt är Zlatans bostadsort just nu, och jag drömmer mig tillbaka till staden från i somras med hjälp av min kalender – här bilden för november månad:

Njut lördagen!

 

 

OS-brons till Arboga och andra OS-brons!

ARBOGA, Lokalt, Namnsdagsbarn, Sport, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Dagens Arboga Tidning!

Arbogasonen Emil Andersson har tagit OS-brons i Paralymics i London! GRATTIS till den duktige bordtennisspelaren!

När jag hör talas om OS i London och bronsmedaljer kommer jag omedelbart att tänka på en morfar! Inte min morfar utan Ann Löfgrens!
Ann hade en morfar, han är död idag, som också tog brons! I OS!  I London!  Men det var år 1948!
Här ses Thure Johansson till höger på prispallen! Härligt!  Medaljen togs i brottning, fri stil, flugvikt.

Ann är stolt över detta, vilket jag också självklart skulle vara, men är kanske lite för blyg för att tipsa lokalpressen om det. Därför har jag tagit mig friheten… Bilderna finns i Anns ägo.
Sen vet jag inte om Thure Johansson var från våra trakter här i KAK men STORT är det ändå! Grattis morfar och grattis Ann!
Ann bor med sin familj utanför Kungsör.

Klicka HÄR för att komma till Wikipedia om alla svenska medaljer i Olympiska spel. Scrolla ner till London 1948 och brons så hittar ni Thure, Anns morfar! EXTRA GRATTIS till Ann och hennes morfar för morfar Thure skulle ha fyllt 100 år om en vecka om han hade levat! Samma födelsedag som bloggaren!

Om Ann vill berätta lite mer om morfar så är hon välkommen med kommentarer här på bloggen! Eller kontakta mig personligen!

Annat som man får via lokalpressen är det här: Höstens program från Västerås Konserthus, en för mig efterlängtad reklambilaga!

Och på direkten bokade jag biljett – till det här:

Vill du också läsa om vad Västerås Konserthus har att bjuda på – klicka HÄR!

GRATTIS GISELA idag den 4 september! Giselle på franska och i svensk maskulin form Gisle.

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.