Pingstdagen och blindhet.

Dagens predikan, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Sport, Sverige & Världen Kommentera!

018 - Kopia

010 Söndag och pingstdag! Här kommer en kortare predikan denna soliga söndag.
Bloggaren har firat klart för den här gången. Vi gratulerar Jakob till hans examen En riktig lyckodag blev det. Nu stundar snart vardagen men först en snabb titt i söndagens DN!

005 ”Festen kommer inte till favelan”.

Det handlar om fotboll och VM i Brasilien006

Bloggaren har många gånger undrat hur fattiga länder och diktatoriska länder kan tillåtas anordna stora världsomspännande event? Hur andra länder kan blunda för de stora förlorarna när miljarderna rullar för att få till arenor och arrangemang?

Men det handlar just om miljarder – pengar! När pengar kommer med i spelen – mycket pengar – då blundar även de mest demokratiska ledarna… 🙁
Fotboll är bara en av alla liknande evenemang med ”blindeffekt”. Travsport är en annan och pågår jämt, året om. Sport låtsas någon, hästintresse ljuger någon annan – men det handlar bara om PENGAR!

Den här annonsen finns i DN idag också: 003 Lite som motvikt till allt elände…

004 Frälsningsarmén gör mycket gott. HÄR kan du komma in på deras hemsida för att eventuellt stödja om du vill!

229 Flaggorna hissas denna dag – allmän flaggdag råder. Om ett par timmar döps prinsessan Leonore. Bloggaren tänker inte titta på dopet på TV. Det känns inte särskilt bra att svenska skattebetalare ska finansiera ett dyrt och påkostat bröllop för en liten flicka född i USA? Särskilt när hennes föräldrar och övrig släkt skulle kunna betala dopet flera gånger om…

Men men, inte bloggarens sak och det finns annat att tänka på. Jordgubbar i bersån till exempel! 🙂 031

Ha en fantastisk pingstdag allesammans!

012
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.