Drug preguntas

Dödsdrogen – och svårframkomligt men vackert i Arboga

ARBOGA, Droger, Lokalt, Sverige & Världen, Västra Mälardalen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Glada ungdomar Vet du vad det är för skillnad mellan de här bilderna? Medvetslös på lasarett pga droger

Det här: Spice

Ungdomspolis Idag skriver Bärgslagsbladet/Arboga Tidning om den livsfarliga drogen spice! Detta med anledning av att tre ungdomar, varav en 16-årig flicka från Arboga, nyligen hittats medvetslösa i Västerås efter att ha tagit drogen och att en ung man igår hittades avliden i Fagersta troligen på grund av en överdos av spice. Medvetslös av spice Ungdomspolisen Nanna Widell i Västmanland säger så här i tidningen: ”– Jag har erfarenhet av 12-13-åringar utan tidigare problem, som rökt spice. Det här är ingen klassfråga, det kryper ner i åldrarna och kan drabba vilken ungdom som helst.”

Nanna Widell uppmanar alla föräldrar att ta reda på mer om droger och prata med sina barn! Detsamma gäller förstås alla! Ta reda på mer om dessa farliga droger!
HÄR hittar du länken till Drugsmart där du får information om bland annat spice
HÄR berättar polisen i Västmanland om drogen!
HÄR skriver Wikipedia om drogen spice. Spice foto Aftonbladet  HÄR kan du höra Jesper, 21 år,  berätta i Aftonbladet om sina erfarenheter av drogen spice. Han hade tur som överlevde…

Drugs kill dreams

Stopp för droger

028 Resten av bloggen idag handlar om en promenad i Arboga med vissa plötsliga förhinder! 030

031 Svårframkomligt! 033

Så här ser det ut centralt i Arboga – korsningen Nygatan/Centrumleden/Östra Nygatan. 034 Det känns lite märkligt att plötsligt få sin omgivning begränsad. 066 Kanske har bloggaren missat information från kommunen i lokaltidningarna?
068 Svårt är det hur som helst att ta sig fram som fotgängare! 069
Biltrafiken har det heller inte lätt! 035 Krångligt att ta sig fram från Nygatan och ute på Centrumleden. 038 Man vet aldrig när det är fritt fram eftersom det finns trafikljus i båda ändarna av Centrumleden. 059
Rött ljus för trafik upp mot stan. 060 Medan det är grönt för dem från andra hållet. 062
Svårast har dock gångtrafikanterna… 070

Bloggaren kunde dock helskinnad ta sig hem från promenaden som gav så här vackra vyer att njuta av! 043 Heliga Trefaldighets kyrka mitt i stan.
Kyrkparken med lysande träd! 044

Ner mot ån – pumpen – och på andra sidan Heijkensköldska sjukhuset, numera privatbostad: 045

047 Åpromenaden längs med Strandvägen. 052

Arbogaån med tornet på gamla elverket i bakgrunden:056

Vi ses imorgon igen – då med fler bilder från Arboga.

 

Knäppa klipp! Om det positiva med fulla läkare i tjänsten och feministiska bitcher – bland annat!

Allmänt, Brott och straff, Droger, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Knäppa klipp pratar man om ibland och här kommer några!

005 Ledarskribenten på DN, Hanne Kjöller, tycker synd om läkarna som inte får vara lite grann olagliga utan ska dömas som vanligt folk! Lite dataintrång och fylla i tjänsten är väl ingenting om man är doktor!!

Hon tycker till och med att en psykiatriker som döms för rattfylla ska ta med det i sitt CV som en extra fördelaktig kvalifikation!!
Bloggaren får helt klart den uppfattningen när hon läser Kjöllers inlägg. Döm själva! Ledarartikeln hittar ni HÄR

Full gubbe Bloggaren själv anser att alla människor ska dömas efter samma lagparagrafer och vill varken ha en full elektriker eller drogande läkare när hon får problem!

Sen ska det klemas med Juholt! 009 Och köttmiljonärerna ska ondgöra sig över svenska djurskyddslagar!! 🙁 008 Kan det bli knäppare än så!?

Lite roligt också! 🙂  012 Det går framåt för kvinnorna, i alla fall de yngre!
Åsa Beckman skriver, citat: ”Det finns en gammal tro att män hjälper kvinnor och att kvinnor stjälper varandra” – och vidare, citat:
”Kvinnor finns överallt där saker görs, tänks och bestäms. Och när det finns mer plats blir det mer oladdat att samarbeta – eller konkurrera, fast då på ett sundare sätt. Fatta vad det gör för hjärnan, för kroppen, att slippa gå in i vartenda rum och skräckfyllt tänka: det är hon eller jag.”

Läs hela artikeln i DN HÄR!

Åsa Beckman har precis samma erfarenhet som bloggaren själv – se här: 011 Bloggaren nickar igenkännande…

Allt detta ur DN Söndag – igår alltså – där även den här roliga och aktuella stripen fanns:

007

Avslutar bloggen med läget på gården… Ha en fortsatt bra måndag! Löv it!! 😉

013

Arboga – drömmarnas stad, dagdrömmarnas, mardrömmarnas…

ARBOGA, Brott och straff, Droger, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

DrömmaMan kan drömma sött. Låta sig svepas iväg i ljusa, fantastiska drömmar. Om natten.

Man kan också drömma om dagarna. Dagdröm manDagdrömma.
Låtsas att man lever i en annan värld. En bra värld. Förtränga det dåliga.
Inte vilja se. Vill inte seInte vilja höra. Inte höra
Inte vilja veta någonting om vad som händer i ens verklighet.

Är det så??  Arboga – drömmarnas stad, dagdrömmarnas, mardrömmarnas.

dödskalle Igår tog bloggen upp misshandel, stölder, knarkhandel, mordbrand och ond bråd död i ”den lilla fina staden Arboga”. Ett dilemma för befolkningen i stan och det borde också vara en nagel i ögat på stadens politiker.
Några som allra mest borde oroa sig är de som drabbas men framför allt de anhöriga till de som utför dåden! Bloggaren tänker nu på ungdomar som hamnar snett. Var finns deras föräldrar i sammanhanget!?

Supa Det är lätt att ha koll på vad unga gör! Bloggaren behöver inte ens vara ”vän” med någon av alla ungdomar som super skallen av sig i stan för att se deras helgnöjen via sociala nätverk.
Behöver inte ens vara medlem i en community för att upptäcka verkligt farliga beteenden! Drogparty

Blundar föräldrar, släkt och vänner för detta!? Inte se inte höra inte tala Vill inte se, inte höra och inte tala!?

LikgiltigHar människor blivit avtrubbade, likgiltiga – gett upp?

Bloggaren har kollat runt lite och är milt sagt förvånad över vad hon ser! Möjligen kämpar föräldrar en ojämn kamp? Kanske sliter mor- och farföräldrar sitt hår? Vänner försöker om och om igen?
Men det är tydligen inte tillräckligt!

Please dont interupt med while im ignoring you

Hur vill vi ha det i Arboga? Hur vill du att dina barn ska uppleva sin barn- och ungdomstid? Vilka vuxna vill vi se i framtiden? Hur ser Arboga ut om 10 år, 20?

Är det någon som bryr sig?  StrutsenSticker du kanske huvudet i sanden som en stuts? Det man inte ser/hör/vet – det finns inte. Drömma om bättre tider Och sen dagdrömma vidare…

Skylt till framtiden Men det pågår kanske massor av tankesmedjor i stan! Planer och aktiviteter för en bättre framtid? Bloggaren hoppas det!
Hoppas att alla som behöver få stöd också får det! Att staden ”med plats för inspiration” inte bara är en pappersprodukt, lite fina formuleringar i ett dokument, en kul slogan.
Budskapet vi på olika sätt faktiskt nås av är alldeles för viktigt för det!!

Never give up

Den fina oljemålningen på människor som inte vill se, höra eller tala är målad av Sonja EM Andersson. Så även målningen här nedan. Sonjas politiska och samhällsengagerade konst hittar du om du klickar HÄR!

VemKanManLitaPå2
”Vem kan man lita på?”

 

 

 

 

Öl på Ekbacksbadet i Arboga och om alla defekta vargar i trakten!

ARBOGA, Droger, Lokalt, Namnsdagsbarn, Natur, Samhällsfrågor, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

I dagens Arboga Tidning står att läsa om Stefan Byström som blivit avstängd från Ekbacksbadet för att han ville stoppa öldrickandet i bastun där!

Detta låter ju smått osannolikt och Ekbacksbadets personal säger sig inte veta någonting om öldrickande inom badhusets vägar.
 Där råder nolltolerans mot droger, enligt badhusets chef.
Ändå har jag väldigt svårt att tro att Stefan Byström skulle ha diktat ihop allt. Han säger i tidningen att han känner sig jäkligt kränkt för att han stängts av när han reagerat på öldrickande inom anläggningen. Bloggaren förstår honom. Mer än väl. 

Bloggaren har själv varit med om något liknande – fast för många år sedan.  När fackföreningarna där bloggaren arbetade ordnade kurser hade man också kursavslutningar med lite festligt innehåll. Det visade sig att det festliga bestod i fritt uttag ur det fackliga barskåpet i lokalen som fackföreningarna förfogade över.

Bloggaren reagerade kraftigt mot detta. På kursavslutningarna fanns deltagare med alkoholproblem som facket sa sig vilja hjälpa under arbetstid men som sedan serverades glas på glas under kursavslutningarna. Bloggaren, då bara ungdom, fann detta hemskt och mycket dubbelmoraliskt.

Som vanligt tog bloggaren till pennan och skrev en avslöjande insändare i företagets personaltidning. Det blev pådrag, minst sagt.
Extra styrelsesammanträde i facket och sen blev bloggaren kallad till förhör. Två höga potentater inom det lokala facket ifrågasatte mitt oförskämda beteende. Där satt bloggaren, då bara knappt 25, med två ilskna äldre herrar men höll fast vid sin åsikt och vägrade be om ursäkt.
 Det blev omedelbart slut på fri sprit via facket sen. Fackpotentaterna sa mer eller mindre upp bekantskapen med bloggaren – men vad gjorde det. Sådana ”vänner” kan man vara utan!

Så ja, jag förstår Stefan Byström, mer än väl. Fortsätt driva din kamp Stefan!
AA – Anonyma Alkoholister
hittar du HÄR!

På tal om insändare så har bloggaren fortsatt med detta och det märks i dagens Arboga Tidning. Dels blir hon tillrättavisad eftersom trakten tydligen översvämmas av genetiskt skadade vargar (!) – som svar på bloggarens insändare om att djur tillhör naturen. Den som svarar är förstås som vanligt fegt anonym.

 Tänk så märkligt att det finns så många sjuka vargar! För det är ju naturligtvis inte så att det är människan själv som står för vargfrossan.

Hade jag en varg i min trädgård skulle jag bli överlycklig! Stannade den en stund skulle jag 1) ta in katterna 2) försöka ta ett foto av besökaren. Jag skulle INTE skrika om defekta vargar eller ropa på skyddsjakt.

Bloggaren hävdar fortfarande att flyttar man ut på landet så gör man det på egen risk.
Det KAN hända att en grävling passerar trädgårdstomten, att rådjur betar bland tulpanlökarna eller att en varg försöker få sig en måltid! Det är ju liksom det som är en del av tjusningen med att bo mitt i naturen.
Gillar man inte detta bör man flytta tillbaka till trygga stan eller möjligen barrikadera sig med skydd – rovdjursstängsel är ett förslag för landsortsbor med många tamdjur.

Bloggaren har varit på hugget den senaste tiden och ännu en insändare finns i dagens Bbl/AT:
Om brev som inte kommer fram. Köp Arboga Tidning/Bärgslagsbladet om du vill läsa! På nätsidan hittar du insändaren HÄR!

Påskveckan pågår och bloggaren tjuvstartar med ägg till frukost! 🙂  Fast ägg kan ju ätas ofta och inte bara till påsk – detta nyttiga livsmedel!

Dymmelonsdagen idag och Rudolf och Ralf ska firas på namnsdagen! Grattis! 

Så här skriver Wikipedia om Dymmelonsdagen: ”Namnet kommer av traditionen att i Skandinavien, ersätta metallkläpparna i kyrkklockorna denna dag av trästavar, dymblar, för att ge en så dämpad klang som möjligt, en markering av att det var stilla veckan och att långfredagen var i antågande.”

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.