Öl på Ekbacksbadet i Arboga och om alla defekta vargar i trakten!

ARBOGA, Droger, Lokalt, Namnsdagsbarn, Natur, Samhällsfrågor, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Kommentera!

I dagens Arboga Tidning står att läsa om Stefan Byström som blivit avstängd från Ekbacksbadet för att han ville stoppa öldrickandet i bastun där!

Detta låter ju smått osannolikt och Ekbacksbadets personal säger sig inte veta någonting om öldrickande inom badhusets vägar.
 Där råder nolltolerans mot droger, enligt badhusets chef.
Ändå har jag väldigt svårt att tro att Stefan Byström skulle ha diktat ihop allt. Han säger i tidningen att han känner sig jäkligt kränkt för att han stängts av när han reagerat på öldrickande inom anläggningen. Bloggaren förstår honom. Mer än väl. 

Bloggaren har själv varit med om något liknande – fast för många år sedan.  När fackföreningarna där bloggaren arbetade ordnade kurser hade man också kursavslutningar med lite festligt innehåll. Det visade sig att det festliga bestod i fritt uttag ur det fackliga barskåpet i lokalen som fackföreningarna förfogade över.

Bloggaren reagerade kraftigt mot detta. På kursavslutningarna fanns deltagare med alkoholproblem som facket sa sig vilja hjälpa under arbetstid men som sedan serverades glas på glas under kursavslutningarna. Bloggaren, då bara ungdom, fann detta hemskt och mycket dubbelmoraliskt.

Som vanligt tog bloggaren till pennan och skrev en avslöjande insändare i företagets personaltidning. Det blev pådrag, minst sagt.
Extra styrelsesammanträde i facket och sen blev bloggaren kallad till förhör. Två höga potentater inom det lokala facket ifrågasatte mitt oförskämda beteende. Där satt bloggaren, då bara knappt 25, med två ilskna äldre herrar men höll fast vid sin åsikt och vägrade be om ursäkt.
 Det blev omedelbart slut på fri sprit via facket sen. Fackpotentaterna sa mer eller mindre upp bekantskapen med bloggaren – men vad gjorde det. Sådana ”vänner” kan man vara utan!

Så ja, jag förstår Stefan Byström, mer än väl. Fortsätt driva din kamp Stefan!
AA – Anonyma Alkoholister
hittar du HÄR!

På tal om insändare så har bloggaren fortsatt med detta och det märks i dagens Arboga Tidning. Dels blir hon tillrättavisad eftersom trakten tydligen översvämmas av genetiskt skadade vargar (!) – som svar på bloggarens insändare om att djur tillhör naturen. Den som svarar är förstås som vanligt fegt anonym.

 Tänk så märkligt att det finns så många sjuka vargar! För det är ju naturligtvis inte så att det är människan själv som står för vargfrossan.

Hade jag en varg i min trädgård skulle jag bli överlycklig! Stannade den en stund skulle jag 1) ta in katterna 2) försöka ta ett foto av besökaren. Jag skulle INTE skrika om defekta vargar eller ropa på skyddsjakt.

Bloggaren hävdar fortfarande att flyttar man ut på landet så gör man det på egen risk.
Det KAN hända att en grävling passerar trädgårdstomten, att rådjur betar bland tulpanlökarna eller att en varg försöker få sig en måltid! Det är ju liksom det som är en del av tjusningen med att bo mitt i naturen.
Gillar man inte detta bör man flytta tillbaka till trygga stan eller möjligen barrikadera sig med skydd – rovdjursstängsel är ett förslag för landsortsbor med många tamdjur.

Bloggaren har varit på hugget den senaste tiden och ännu en insändare finns i dagens Bbl/AT:
Om brev som inte kommer fram. Köp Arboga Tidning/Bärgslagsbladet om du vill läsa! På nätsidan hittar du insändaren HÄR!

Påskveckan pågår och bloggaren tjuvstartar med ägg till frukost! 🙂  Fast ägg kan ju ätas ofta och inte bara till påsk – detta nyttiga livsmedel!

Dymmelonsdagen idag och Rudolf och Ralf ska firas på namnsdagen! Grattis! 

Så här skriver Wikipedia om Dymmelonsdagen: ”Namnet kommer av traditionen att i Skandinavien, ersätta metallkläpparna i kyrkklockorna denna dag av trästavar, dymblar, för att ge en så dämpad klang som möjligt, en markering av att det var stilla veckan och att långfredagen var i antågande.”

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.