Drug preguntas

Allehanda grävande…

ARBOGA, Bilar och andra fordon, Blommor och blad, Glasblåsargården i Arboga, Kärlek, Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Vi skriver den 18 juni idag och dagar, veckor och månader har bara rullat på för bloggaren. Tumultartat på olika vis men denna söndag ska en blogg ändå försöka komma på pränt.

 DN skriver idag och även förra söndagen om Tysklands förbundskansler Helmut Kohl som avled den 16 juni.

Ledarsidan: Ord om Helmut Kohl:

Och ord av Helmut Kohl själv: Dessa ord tycker bloggaren också är otroligt viktiga och bra: ”Den som inte känner sin historia kan inte heller förstå dagens situation”.

 Bloggaren tänker på sitt eget lands historia och har länge tyckt att Per Anders Fogelströms bokserie om Stockholm självklart borde ingå på historielektionerna i grundskolan. Tillsammans med bland andra böcker som speglar vår historia, till exempel:

Dagens unga borde förstå sitt land och dess utveckling för att också förstå andra länders utveckling och människorna som lever där.

Lite annat ur DN också. Om ett av bloggarens favoritdjur, vargen: Och Marie-Louise Ekmans samlade konstnärskap som invigdes på Moderna Museet i Stockholm igår, ett av hennes många verk: (Bild ur DN)

Lättsammare saker finnes också! 🙂

Och Assar som slår huvudet på spiken som vanligt!

Lite annat gräv än i tidningar: Utsikt från Herrgårdsbron i Arboga.
Här grävs det för en ny, fin hamn. Bilderna är tagna för en tid sedan och arbetet har förhoppningsvis framskridit på bästa sätt.

Väldigt lokalt grävande också.
Stopp i avloppet på Glasblåsargården i Arboga ledde till stambyte som i sin tur genererade en del ”kringarbeten”… Det är tur det finns granngemenskap –
och goda vänner! Tack Gunnar och Ulf!

Lite annat – saker kommer och går… Gammal kärlek fick gå och en ny rullade in istället! Köpt av trevlige Ulf Thorén vid MotorNilssons i Köping!
Uffe han kan kränga bilar han!! 😉

Rosta ihop – det kan gamla bilar göra.
Rost var inte fallet med bloggarens fina gamla pärla till Volvo – men på tal om rost så säger man ju att ”gammal kärlek rostar aldrig”. Men visst tusan kan kärlek rosta ihop!  Precis som en gammal bil!

Det man trodde var så säkert och livslångt hållbart visades sig vara något annat. Och hur gick det sen då?

Ja, visst förändras man av ett brustet hjärta… Ingenting blir riktigt som förr… Men hjärtesorg går över och ett sargat hjärta kan plåstras ihop igen. Story of my life…

Gammal kärlek får gå – men något nytt kan också rulla in!

En ny känsla och ett nytt klappande hjärta – lite rostigt kanske, som en röd ros med lite sargade kanter…men ändå varm, innerlig kärlek som så väl behövs.

Avslutningsvis lite Arbogakarneval som pågick i helgen. Karnevalståg som vanligt och bra väder också som vanligt! Soligt men inte för soligt och inte en droppe regn!

Allahanda blomster såväl ute som inne kommer här också:

I regn och i solsken.

*** ***

Var rädda om er nu – och om varandra! Tänk på dessa visa ord: ”Lär dig livets stora gåta, älska – glömma – och förlåta”.
Var inte så hård, livet är så kort, Stryk ett streck över oförrätter och sånt som blev lite tokigt – förlåt den som vill bli förlåten.

Ge mer kärlek och få kärlek tillbaka. Var rädd om den lycka du funnit igen. Slarvar inte bort den. Tänk på att ett brustet, omplåstrat hjärta är mer sårbart…

 

 

På tal om jämställdhet – bli lastbilsmekaniker!

Bilar och andra fordon, Feminism och jämställdhet, Jobb, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

Volvo x 2 Här om dagen bloggades det om jämställdhet och frånvarande sådan hos Mälarenergi – ja, i alla fall bristande tankesätt hos det företaget – därför känns det extra trevligt att se den här sidan i senaste DN Söndag: 006 ”Kurs ska locka fler kvinnor till mansdominerat yrke”, säger rubriken.
Och företaget som tänker framåt och jämställt förutom ekonomiskt (bristen på lastbilsmekaniker är stor) är Wist Last & Buss! Ett företag som bland annat finns i Köping! 007
”Bristen på lastbilsmekaniker är stor – och andelen kvinnor i yrket nästan noll. Företaget Wist Last & Buss har startat en kurs riktad bara till kvinnor för att locka fler att utbilda sig.
– Man behöver inte vara stor och stark, säger Madelene Ek, nybliven lastbilsmekaniker.”

010

Om satsningen på kvinnor kan du läsa HÄR på Wist Last & Buss hemsida! Artikeln i DN hittar du HÄR! Kvinna på Wist

Lars på Wist Bloggaren som har en vän som tidigare arbetat på just Wist Last & Buss känner lite extra för den här satsningen av den anledningen också! Lars i gropen

Lediga jobbJa, finns det några lediga jobb då? Jodå, ett till och med i Köping även om ansökningstiden redan har gått ut. Wist Köping Se  HÄR!

Samtliga lediga jobb på Wist Last & Buss just nu hittar du HÄR! Emma Norling Wist Västerås Emma Norling på bilden arbetar på Wist Last & Buss i Västerås. (Den bilden och några till är hämtade från Wists hemsida).

Avesta Wist Så tjejer – tycker ni det är kul att meka och vill ha ett roligt och varierande jobb med kundkontakt – varför inte bli lastbilsmekaniker! Volvo FH
Och om den här fina Volvo FH kan du läsa HÄR!

Kom igen nu tjejer – We can do it

Till slut – på tal om bilar och bönder! 😀

001

 

Om dinosauriernas kamp i Såpastaden Arboga, Andy Warhol och den ljuva försommaren!

ARBOGA, Arbogasåpan, Bilar och andra fordon, Blommor och blad, Kultur, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Såpa Lite såpa blir det idag också.

Trex För nu börjar dinosauriernas – förlåt, veteranernas kamp! 043 Kampen om den förlorade makten! Ett gäng giriga partikamrater som ju såg till att de sina fick kliva ner från tronen efter 97 år. Det måste göras något åt.

Dinosaurier, ja – fast SÅ gamla är ju inte de sossar som ska lära de nya och giriga att veta hut! 003Olle Göransson är 86, Berit Oscarsson 75 medan Elsy Harrysson och P-O Nilsson bara är 73…

Ja ja, vi får se hur det går… Bloggaren tror att det kan ta sin lilla tid innan förtroendet vänder åter för socialdemokraterna i Arboga.

Andy Warhol då? Jo, bloggaren besökte Artipelag Värmdö och utställningen ”Arvet efter Andy Warhol” här om dagen. Andy Warhol

Normal Mycket intressant utställning med både bild och ljud.
Andy och Suss Och fotoförbud… Fick bloggaren och kompisen tillsagt sig av en indignerad äldre herre! Då var det redan försent…
(Och nej, det är inte den äldre mannen som ligger nerslagen på golvet. 😀 Dockan med surfingbrädan tillhör utställningen!)

Foton blev det en hel del ändå! Hela kartan Via en rolig fotoapparat som fanns i utställningslokalen! 1 karta foton var det nog tänkt att man skulle få ta. Bloggaren tog 6 stycken! 😀 Coola kartan

Några av dessa bilder kommer att ”förgylla” bloggen emellanåt här framöver… Tunga 2 Lite beroende på bloggarens sinnestillstånd. 😉

Klicka HÄR för att komma till Andy Warhols utställning på Artipelag!

Vackert var det på Värmdö! 014
Lite oskyldigt hångel kunde man skaffa sig i parken intill Artipelag också! Hångel i parken

029 Hemma igen –
och vackert är det i Arboga också! 010
Lite mer värme och lite mer sol, lite bättre väder – så slår sådana här vackra saker ut i omgivningen! 008 Broder Mats klappar på sin ögonsten – en Corvette!

Och visst slår det ut! Bilar såväl som grönskan och blommorna – maj och försommaren är väl kanske den ljuvligaste tiden på året! 001
Så skir grönska!

Och visst andas väl den här bilden svensk försommarkväll! 005

Även inomhus prunkar det! 031 Bloggarens mors fantastiska hibiskus!

Avslutar bloggen med en födelsedagstårta som bloggaren fick smaka på igår! Födelsedagstårtan Lika ljuvligt god som den var fin att titta på! Tack Birgitta och grattis än en gång!

Sköt er nu i helgen! Var rädda om er och om varandra!
Någon älskar er där ute – glöm aldrig det! 040

 

 

 

Saxad såpa – om politikerna och ödmjukheten och lite andra knäppa klipp!

ARBOGA, Arbogasåpan, Bilar och andra fordon, Blommor och blad, Djur och Natur, Lokalt, Mat och Dryck, Nyheter, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

SAXSåpa Numera verkar Arboga Tidning vara en aldrig sinande källa till blogginspiration och tacka sjutton för det när såpan bara fortsätter att flöda i den lilla ”Såpastaden Arboga”018

För några dagar sedan tyckte bloggaren nästan lite synd om före detta ordföranden i Socialnämnden i Arboga – upprorsmakaren som gjorde självmål och fick ”sitt” parti att lämna efter 97 år vid makten.
Men just som man ville hoppas på en smula mer av självinsikt och verklighetsuppfattning hos nämnda upprorsmakare,  tillsammans med kanske lite mer av ödmjukhet, kommer nya rubriker i lokalbladet! 019

020 Kerstin Rosenkvist (S) vill ha en ”fallskärm” motsvarande 30 332 kr per månad från den förvaltning hon är anställd vid – Socialförvaltningen – som redan sedan länge går på knäna med snålt tilltagen budget och utarbetad underbetald personal!
Rosenkvist riskerar tydligen att bli utan lön under maj – augusti. Visst är det tråkigt!! 021

Men den nya kommunstyrelsen vill inte ge henne pengarna. ”- Vi tror att det finns arbete på socialförvaltningen”, säger Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Och visst finns det jobb! Kerstin Rosenkvist behöver inte vara orolig! Hon blir säkert välkomnad med öppna armar under semesterperioden som inleds snart. Hemtjänsten och äldreomsorgen behöver alltid folk! Rosenkvist behöver nog inte ens besöka Arbetsförmedlingen för att få ett skift!

022 Rosenkvist verkar dock inte vara på humör och har inte så mycket att säga tidningen längre…
Så märkligt – hon som var så alert tidigare!?

Andra klipp, mindre klibbiga, kommer här! Lite positivt om Arbogakuskarna! 005

Och en insändare som bloggaren tyckte var riktigt bra! 004 Om att bygga äldreboende på Sturevallen i Arboga istället och hyra ut Tornet till annat för kommunen inkomstbringande!
Synd att skribenten är så blyg att han/hon inte vågar stå för så bra åsikter offentligt. En ”Moderat i Arboga” ska det tydligen vara i alla fall!
Tyvärr hittar inte bloggaren den kloka insändaren på tidningens insändarsida – kanske den läggs upp senare…

Sen är ju djuren en stort problem… Är det inte vargar så är det kaniner… 024…eller vildsvin…025 Ja, bort med dom bara! Vad har dom här att göra!?

En lite mindre klok insändare tyckte bloggaren det här var – förslag på förbud mot att grilla kött på offentlig plats… 023

Ja ja, tänk så många olika åsikter det finns! Landstinget i Västmanlands åsikt är att fotoförbud ska råda på lasaretten i länet. 007
Då får bloggaren passa sig som tar till kameran i tid och otid!
Här är några bilder! 😀 013

016 Snälla bilder med blommor och blad och blå himmel! 002
Elaka bilder på kött som ska grillas… Travarbos kött

Och så lite kul bilder på vad man kan ha för sig när sommaren nalkas och bästa bilarna ska ut och luftas! 011 Den fina Mercuryn tillhör Kajsa Sjödahl.

Sköt er nu och ta det lite lugnt! Grilla snällt! Köttet ovan är från Travarbo Gårdsbutik i Medåker, strax utanför Arboga. Hjortkött och kött av vildsvin på bilden!
HÄR hittar du deras hemsida!

GLAD PINGST!
Kram på er!Fallskärm

 

Värsta sandlådan! Men glada gummigubbar!

ARBOGA, Arbogasåpan, Bilar och andra fordon, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Dagens Arboga Tidning ser ut så här: 001
Tack och lov, får man väl ändå säga! Bloggaren syftar på rubriken ”Ny majoritet redo att ta över Arboga”.

De sju i Arboga Inne i tidningen kan ni läsa om presskonferensen igår då de sju partierna berättade om sitt gemensamma beslut om att överta makten i Arboga. (Foto: Bbl/AT)  Klicka HÄR!

Tack och lov, ja – för när man trodde botten var nådd – gör Socialdemokraternas förtroendevalda bort sig igen och det å det grövsta!
002 Den här insändaren finns i dagens tidning och bloggaren är mäkta förvånad över hur den över huvud taget kunde publiceras på grund av alla personangrepp och kränkningar mot partikamraten, det f d kommunalrådet Agneta Bode.

Så här skriver socialdemokraterna Mikael Hedberg, Lena Håkansson och Börje Blomkvist, citat:

”Vi kan förstå att Arbogaborna med flera kan tycka att det är politik på sandlådenivå, vilket det tyvärr också blev.

Vi vill klargöra några saker som i princip inte kommit utanför Arbetarkommunens styrelse tidigare. Delar kom upp på medlemsmötet. Grunden är alltså den, att det har varit stora samarbetsproblem med Agneta inom partiet under en längre tid.

Det hade under lång tid påtalats kritik till den dåvarande S-styrelsen, gällande Agneta, från flertalet förtroendevalda och andra medlemmar, att de inte tycker det är roligt i partiet längre och att man tycker att det många gånger är rent olustigt att vara med på medlemsmöten, nämnder med mera.

Om man inte tycker som Agneta eller ställer en ”dum” fråga eller påstående känner man sig förlöjligad då hon ofta använder sig av härskarteknik, uppträder maktfullkomligt och även osynliggör personen. Vilket Agneta själv tydligen inte alls har uppfattat det som.

Många känner inte heller igen sig i det Socialdemokratiska partiet längre.

En enad styrelse bestämde sig för att något måste göras åt saken men att det skulle ske på ett värdigt sätt.

Agneta ombads att komma till ett möte där fyra ur styrelsen berättade sakligt för Agneta varför styrelsen inte hade förtroende för henne längre.

Hon besvarade påståendena och efter cirka en timme avslutades mötet. Senare fick Agneta allt skriftligt och även bemötte det skriftligt, vilket hon hela tiden förnekat.

Att sen Agneta sätter på sig ”offerkoftan” och påstår att hon blev avrättad och att hon inte alls förstår och inte heller har fått reda på varför hon inte har förtroendet kvar är ju helt befängt.

Agneta har rätt till en omställningsersättning på 47 700 kronor i månaden fram till sin pension i slutet på året men i stället krävde hon full ersättning på 56 000 kronor i månaden.

Agnetas egna ord om hon ska avgå: ”då ska jag personligen dra med mig socialdemokraterna i Arboga ner i skiten”.

Vilket också blev fallet.

Det hade kanske gått att sopa konflikterna under mattan av partitaktiska skäl. Men det hade väl knappast gynnat partidemokratin eller Arbogaborna.”

HÄR finns insändaren på nätet.

Det här är den kommentar bloggaren känner för: Kräkas

Sandlåda,var det ja… Bråk i sandlåda Det hela är så pinsamt skamligt för det socialdemokratiska partiet att det finns inte ord!
Bara det här: Kräkas

Bloggaren kontaktade Agneta Bode direkt imorse och beklagade. Inte för att bloggaren är sosse men för att hon förstår hur man hanterar interna stridigheter, hur man uttalar sig i media och framför allt för att bloggaren har empati, är en medmänniska, förstår hur det kan kännas! Så här beter man sig inte! SKÄMS!!

Men fortsätt så! Då har vi garanterat en fortsatt borgerlig styrning även efter valet 2018. Ja, för VEM skulle kunna tänka sig att rösta på det här låtsaspartiet!? VEM??

Agneta Bode skulle ha hållit sig för god att svara på skamligheterna men bloggaren förstår henne också. Man klarar inte att ta hur mycket skit som helst utan att reagera, protestera.
HÄR kommer hennes replik som finns på nätsidan av Bbl/AT. Agneta Bode Foto BblAT (Foto Bbl/AT)

Granskning 2 För övrigt kommer 10 års ersättningar till Arbogapolitiker nu att granskas av oberoende revisorer! Tack för det!
Läs mera HÄR!

Fy, vilka hemska händelser i Arboga!! Därför tar vi lite trevliga saker i bloggen idag också – Arboga Däck & Gummiservice!
Det är ju dags att plocka av dubbdäcken och det gör Marcus och Mattias med personal så gärna på gummiverkstan!

Sommardäck på Här får bloggarens pärla sommardäcken på genom Mattias Larssons försorg!
Bröderna Larsson hade fullt upp idag. Förutom att byta däck ringde telefonerna hela tiden! Mattias Larsson Mattias välkomnar ännu en kund för däckbyte.

Du har 9 dagar på dig att få av dubbdäcken! Dubbdäck får köras till och med den 15 april! Läs HÄRTransportstyrelsens hemsida vad som gäller.

Förutom att man snabbt, lätt och billigt får sina däck bytta så är det alltid väldigt trevligt att besöka gummiverkstan och slänga lite käft med grabbarna! Marcus Larsson Marcus hade tid för en bild också trots mycket jobb! 🙂

Arboga Däck & Gummi hittar du HÄR! Telefon till GummiElons söner är 0589-146 75 eller 070-661 75 78. Slå en signal före – grabbarna är överhopade med jobb de här veckorna. Ring så får du veta bästa tiden för att slippa köa!

Däck

Regntung dag idag men våren är här – var glad för det! 🙂 Pense

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.