Drug preguntas

Rån!! Igen… Hur får vi ett slut på det här!?

ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

ran-mot-bergmans-guld-foto-m24 Idag var det dags igen – rån!
(Foto Magazin24)

Arboga har drabbats flera gånger på senare tid av rån och rånförsök – idag var det dags igen. Och på nytt är det Bergmans Guld som rånats. ranaren-foto-bblat (Foto Bbl/AT)

Förutom de ekonomiska förlusterna hur tror ni att det känns!? ranare Att stå öga mot öga med rånare!

rana-med-yxa Rånare som stormar in med yxor och slår sönder diskar och inredning! Hotar och förstör. ran-foto-sr

Hur tror ni att butikspersonalen mår efter en sådan händelse – även om de inte har skadats rent fysiskt?
Törs de gå tillbaka till sina jobb? Kommer de att få hjärtat i halsgropen bara någon som ser misstänkt ut går förbi skyltfönstret ute på trottoaren? Kan de någonsin mer ta emot kunder på ett naturligt sätt utan vilt klappande hjärta och darrande händer? Känner de sig ens trygga i sina egna hem?

RÅN OCH RÅNFÖRSÖK ÄR FULLSTÄNDIGT OACCEPTABELT!!

Bloggaren känner starkt med Peter Bergman och hans personal idag. Det är inte första gången de utsätts för sådana här kränkningar och hur ska de någonsin kunna tro att det är sista gången??

Polisen har ännu inga spår efter rånarna, läser bloggaren nu senast. Nej, och hur ser polisens verksamhet och insatser ut i Sverige idag 2016? I Västmanland? I Arboga?

VAD KAN VI GÖRA??

Polisen i samhället är en politisk fråga – men vad kan vi göra om vi inte får till det politiskt? Vad kan vi vanliga samhällsmedborgare göra – just nu? Inte nästa månad, nästa år eller efter nästa val – utan NU?
Bloggaren känner att det handlar om lite mer av civilkurage och om sammanhållning. Synonymord till sammanhållning är gemenskap, solidaritet, enighet och kamratskap, enligt synonymer.se    Att hjälpas åt! hjalpas-at

Men hur fixar vi det utan att det blir medborgargarden utanför lagens råmärken?

sammanhallning-hander Kanske är det dags för butiksägare, Arbogabor och Polisen att gå samman för att få till någon form av säkrare nätverk? Ta råd från andra kommuner som kanske fått mera bukt med rånen och rånförsöken?

Bloggen har inga svar men känner att någonting måste hända!
Vi accepterar inte detta längre. För vem står näst i tur? Vilken affär? Vilka personer? Törs vi gå ut efter mörkrets inbrott? Törs vi gå ut alls snart?
SJÄLVKLART TÖRS VI! Vi ska inte låta oss skrämmas,  men VAD GÖR VI?

vardagens-civilkurage-malmo Bloggaren hittar på nätet en ungdomsorganisation som kallar sig Vardagens Civilkurage – kan det vara något att spinna vidare på? trana-civilkurage

Bloggaren har inga svar – men vill protestera, engagera, värna och göra vår stad och alla andra städer tryggare.

tilllsammans-i-morker

 

Och för er som undrar, kanske ifrågasätter och tycker bloggaren skriver lite si och så ibland – för mycket out of the box: Stå ut – eller sluta läsa! Enkelt.

För varav hjärtat är fullt talar munnen! varav-hjartat-ar-fullt-talar-munnen
…skriver pennan… eller-skriver-pennan
…och hamrar tangentbordet! hjartan-fran-tangentbordet

Gäller såväl för trygghet i samhället som kärlek i livet eller annat som ligger bloggaren varmt om hjärtat.

hjartat-i-applet

Bilderna på rånare är tagna från Internet.
Om rånet i Arboga idag kan du läsa HÄRBbl/AT och HÄR i Magazin24.

 

 

Happy day…

Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Brott och straff, Känslor, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

011 006 Romernas flagga I fredags var det Romernas nationaldag. Bloggaren borde har skrivit om sina skamkänslor – även om hon gjort det i en tidigare blogg. Det kan och ska göras igen – skrivas om hur bloggaren skäms.

För över 20 år sedan fick bloggarens familj nya grannar i huset mitt emot. Det var zigenare, som man sa förr, romer. Bloggaren mindes barndomens romska följen, hur uttittade de blev och hur mycket smutskastning de utsattes för. De slog ofta upp sina tält nedanför Teknikbacken i Arboga.

Bloggaren sa alltid att hon hade fördragsamhet med alla folkslag utom zigenare!
(Bloggaren SKÄMS idag över det!)
Nu var det nya grannarna för 20 år sedan just romer…

Bloggaren ville göra upp med sitt förflutna. Ville försöka få kontakt med familjen! Det visade sig att en av döttrarna skulle komma att gå i äldste sonens klass och på det viset blev kontakten naturlig.

Ja, bloggaren fick skämmas och gör så än idag över sin tidigare intoleranta syn på just romer! Bloggarens familj och den romska familjen blev vänner. Barnen var hos oss nästa varje dag fast bloggaren fick höra av andra grannar: ”- Hur kan du släppa in dom i huset? Dom kan ju stjäla allt du har!” 🙁

Dom stal ingenting! Tvärtom! Bloggaren glömmer aldrig den julaftonen. Över gården kommer den romska pappan med famnen full av paket – julklappar till bloggarens barn.

Annat skamligt men också oerhört tragiskt är att bli dömd för någonting man inte gjort!
Det här är Keith Allen Harward, 1983 – 26 år gammal. Keith Allen Harward som ung
En till synes glad ung man från Newport News i Virginia, USA.
Det här är Keith Allen Harward idag – 2016: Keith Allen Harward 60 år fri efter 33 år i fängelse felaktigt dömd  59 år gammal släpps han ut ur det fängelse han suttit i under 33 (!) år – felaktigt dömd för våldtäkt och mord. Harward har hela tiden nekat till brottet och nu har DNA friat honom. 33 förlorade år – fruktansvärt!

Richmond Times skriver HÄR och Aftonbladet skriver om tragedin HÄR.

DNA The Innocence Project är en organisation som tar upp fall där människor kan ha dömts felaktigt men där DNA-bevis kan fria dem om de får en ny rättegång.
Klicka HÄR för att besöka The Innocence Projects hemsida. Friade

Happy day är rubriken på bloggen idag – lycklig dag. Det finns så mycket att vara lycklig över – sådant vi kanske tar för givet, som för oss verkar självklart. Som att bli accepterad för den man är och för att bli rättvist behandlad. För alla är det inte så…

Att känna lycka för det man har är också något att tänka till på – innan det är försent.
Sova och drömma Bloggaren hade en dröm härom natten. En lycklig, varm dröm – full av känslor. Mamma var med och vi pratade minnen.

Drömma När bloggaren vaknade log hon fortfarande. Ett leende som försvann när hon kom på att allt bara varit en dröm. Att mamma inte längre finns i livet och att de minnen som pratades om i drömmen är minnen som inte kan delas med mamma eftersom hon aldrig upplevt dem. Hon var inte i livet då de inträffade och inte heller nu.
Tårar istället för lyckligt leende. Ta tillvara medan tid är! Tala om och visa hur mycket du älskar den du älskar! Jag älskar dig

Idag hade mammas blommor slagit ut. 018
Som en hälsning.  Så vacker. 020 Ett ljuvligt minne. 021 Hibiskusen med den ovanliga färgen – men även den arabiska jasminen, blommor som mamma var så stolt över. 017

Det blev en lugn morgon med minnen och tankar. 024 Lyckan att ha ett hem att kalla sitt, en frukost att duka fram.
Att ha tre katter som blir lyckliga när man vaknar upp på morgonen. 001 Felix ville sen gå ut.

002 Vilda Wilma ville gosa! 003

004 Precis som Curry! 008

Lycka. 034 Vackra blommor!

036 Såväl inne – 037

028 – som ute! 026
Att känna glädje och lycka även över det lilla och enkla.

029 Som en kaffetår ute – trots att solen gick i moln!

Och en katt på bordet! 🙂 030

031 Felix! Som betyder just lycka! 032

Jag älskar dig 2

 

Om att ta sig friheter… vrålarg blogg levererad!

Brott och straff, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Samhällsfrågor, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Frihet Frihet! Då tänker man på något bra eller hur? Något alla vill ha –
– men som en del inte klarar av…Nej

Bloggaren kom att tänka på det här genom en länk till en film på Facebook. Den handlade om en ny app för att skydda kvinnor från överfall. App

9cd6c2ed-iphoneflatmountexp_06m0df06m0df000000 ”You´re never alone” kallar företaget OnCamera appen – klicka HÄR för att komma till hemsidan.

Från USA naturligtvis och visar en app med tvåvägskamera där du får kontakt med en polis samtidigt som du filmar den som misstänks ha för avsikt att överfalla dig.
Bloggaren har ingen aning om ifall detta fungerar och det är inte det första hon tänker på utan VARFÖR SKA DENNA APP BEHÖVAS??

Nu är vi inne på frihet – eller rättare sagt att ta sig friheter… Vrålarg smiley
LagbokLagen har en hel del att säga om frihet och Wikipedia beskriver ordet frihet så här, citat:

Frihet är rätten att tala, tänka och agera som man vill. Den kan anses vara negativ genom avsaknandet av lagar eller positiv genom lagar som ger en möjligheten att använda sin frihet t.ex. lagen om mänskliga rättigheter.”

Frihet regleras i många avseenden genom lagar – sen finns det dom som ändå tar sig friheter! Bloggaren kommer tyvärr åter in på ämnet: VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄN!? The war on women

Hur kan det behövas appar för att kvinnor ska våga gå ut? Ja, inte bara kvinnor – män ger sig på andra män också, med olika avsikter.
Varför tar sig män friheten att objektifiera kvinnor?? Tafsa Se kvinnor som föremål som de bara måste, och anser sig ha rätt – att ta på, tafsa, våldta och döda efter behov?

Sexsamtal I dagens lokaltidning står det om en man som dömts för sexsamtal till olika kvinnor som han valt ut slumpmässigt.
Hur tänker man då?? Bloggaren har väldigt svårt att sätta sig in i denne mans sätt att bete sig? Hur många kvinnor väljer ut telefonnummer till okända män och sen ringer upp och stönande ställer sexfrågor??

epost sex Hur många kvinnor skickar sex-sms till okända eller ber unga killar posera framför webbkameran och sen sitta dräglande där och ta för sig??

Ändå blir det ett jävla liv, rent ut sagt, på märkliga män som trots allt detta känner sig tvungna att häva upp sin stämma och protestera att ”DET GÄLLER FAKTISKT INTE ALLA MÄN!!”
Orka!! Arg smiley säger bloggaren bara!!

Jo, kvinnor vet att det finns ett antal män som inte ”tar sig friheter” – dom har gift sig med några (skilt sig från en del som inte höll måttet…), har manliga vänner,  pappor och även söner som inte tafsar, stönar i telefonen eller våldtar kvinnor (eller andra män). Det handlar liksom inte om det – om dom! VI VET!

Istället för att hela tiden känna er kränkta – HÅLL KÄFTEN – eller gör något åt era medbröder!! Håll käften smiley

sexual-harassment-workplace-job-boss-day-ecards-someecards….Sur smiley

Sur smiley…. Sexism

distant-since-sexual-harassment-workplace-ecard-someecards…. Sur smiley

would-telling-you-to-go-screw-yourself-be-a-violation-of-the-firm-s-sexual-harassment-policy_original.jpgTummen upp

Olof Palme

Brott och straff, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Pressen, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

013

006 30 år sedan Sveriges statsminister Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm. 010

011 Dagens Nyheter skriver idag om mordet och om vad Olof Palme betydde – och betyder. Läs HÄR!

Även på kultursidan av dagens tidning. 014

Svenska Dagbladet skriver HÄR! 

HÄR skriver Aftonbladet! Expressen hittar du HÄR – om Olof Palme.

Läs, minns men vårda också minnena på ett konstruktivt sätt! Olof Palme och hans åsikter är lika viktiga idag. 001

Bloggarens relation till Olof Palme!

ARBOGA, Brott och straff, Föräldraskap, Lokalt, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Palme mördadPå söndag är det 30 år sedan Sveriges statsminister Olof Palme mördades. Händelsen uppmärksammas bland annat genom en dokumentär i TV4. Palme sista timmarna Programmet som sänds i två delar startade igår och fortsätter idag. Klicka HÄR för att komma till dokumentärens del 1.

Många minns chocken. Telefon Bloggaren blev uppringd av sin bror tidigt på morgonen den 1 mars 1986 och han sa: – Har du hört att Palme har mördats!? Vi var i chock.

Grand Sveavägen Från den dagen blev Sverige inte längre som förr. Oskulden var tagen. Vår naivitet för alltid borta. Att vår statsminister kunde skjutas ner och dödas på öppen gata! Det var oerhört. Palme mördar 2

Palme ung Väldigt många från den tiden har förmodligen någon sorts relation till Olof Palme. Antingen var man hängiven sosse eller också hans motståndare. Bloggaren tillhörde den senare gruppen. Palme debatterar

Palme glad I TV4:s dokumentär får man också veta om hur relationen till politikern Palme blev personlig.
Man antingen älskade eller hatade Olof Palme. Nidbilder och hätska, obehagliga uttalanden och artiklar tilltog mot slutet av hans tid.

Palme diskuterar Man retade upp sig på Palme – om man som bloggaren var motståndare. Hans retorik och hans överlägsenhet i debatter gjorde att man blev förargad på honom och därmed också tog avstånd från hans politik. Palme överlägsen

Susanne och Carl-Johan när kungen och Silvia besökte Arboga Bloggaren var på den tiden nybliven mor och upplevde Socialdemokraternas familjepolitik väldigt negativt. Att tvingas lämna bort sitt barn, bara dryga året, kändes fruktansvärt.

Dessutom fanns ingen daghemsplats att få! Ropen skalla daghem åt alla ”Ropen skalla – daghem åt alla” skanderades det men Arboga hade inte nått dit ännu…
Det betydde att man som förälder fick lov att annonsera i tidningen efter dagmamma och sen hoppas på tur… Dagmamma 80talet

Det kändes definitivt inte bra att lämna bort sitt lilla barn under sådana omständigheter. Susanne och Carl-Johan 1986

Vad gjorde bloggaren då!? Självklart accepterades inte detta faktum och vem skulle man ge sig på? Jo, högsta chefen förstås – ja just det, Olof Palme! Palme Den högst ansvarige för såväl den förda politiken i Sverige i allmänhet som föräldrapolitiken i synnerhet!

Skriv brev Varje måndag, vecka efter vecka i över tre månader fick Olof Palme ett brev från bloggaren. Hon gav sig inte!

Och till slut gav Olof Palmes sekreterare med sig och hon ringde upp med meddelandet: ”– Olof Palme läser alla dina brev och han kommer att svara dig.”

Beskedet kom veckan innan han mördades… Det kändes faktiskt lite olustigt. Även om det naturligtvis inte var bloggaren som höll i vapnet så hade hon varit mycket arg och upprörd på Olof Palme.

Det kom alltså aldrig något svar från statsministern. Inte heller verkar mördarens identitet bli besvarad. Det känns märkligt, sorgligt och oacceptabelt. Hur kan någon obemärkt döda landets högste ledare och sen komma undan med det – året efter år, nu snart 30 år!

Palmemordet Se gärna dokumentären! Första avsnittet i TV4Play HÄR och ikväll på TV4 klockan 21.00.

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.