Drug preguntas

Dumheter!

ARBOGA, Brott och straff, Djurrätt, Feminism och jämställdhet, Främlingsfientlighet, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Tilltag Dumheter handlar det om idag!
Väldigt dumt och dessutom kriminellt är det att slå sönder och förstöra valaffischer! Moderaterna i Arboga drabbades igår kväll.
Läs mer i Arboga Tidning där fotot ovan är hämtat från! Klicka HÄR!

Nästan alla partier drabbades i natt – men av en lite vänligare ”vandalisering”! :-) Rosa Reinfeldt Fredrik Reinfeldt och flera företrädare för politiska partier försågs under natten med rosa, feministiska glasögon!

”Förövare” är Gudrun Schyman och hennes Feministiskt initiativ! Citat ur DN:
Det enda partiet som inte har utsatts för glasögonkuppen är SD. Tanken är att glasögonen, som är fastsatta med häftmassa, ska plockas ner efter en dag. Fi-ledaren Gudrun Schyman försvarar tilltaget.
– Det är en liten opinionsyttring med glimten i ögat. Det är viktigt att de här frågorna inte försvinner från det offentliga samtalet en vecka före valet. Vi är garanten för att de kommer att vara kvar när vi kommer in i riksdagen, säger hon till TT.”

S rosa En del är väldigt arga, förstår man av DN. Lite fånigt, tycker bloggaren! Ett harmlöst och lite charmigt tilltag. Dessutom kan man inte tala om åverkan på affischerna då ”glasögonen” är fastsatta med häftmassa och kommer att plockas bort efter en dag.

Riktiga dumheter är det frågan om när lögner om invandrare sprids!! 007 24 kronor om dagen är sannerligen ingen lyx!
008 Sådana här lögner finns det ett riksdagsparti som specialiserat sig på att sprida! :-((Nolltolerans

013 Väldigt dum reklam för s k hästsport är igång just nu också!! 012 Söta, lyckliga hästar… Hästar och vård…med märkliga budskap!?

Winnie världens minsta häst För reklamen med minihästen Winnie har ingenting med lyckliga hästar att göra!! Faktiskt ingenting med ”gilla häst” heller!! För bakom reklamen ligger bland andra de här gängen: 015 Travsport, galopp och ATG!
014 Stöd för hästar!! Vilket skämt!! Travhästar Många hästar dör under travtävlingar och även under andra hårda hästtävlingar. Död travhäst
Reklamen har alltså ingenting med kärlek till djur och hästar att göra utan handlar bara om pengar! Mer pengar ska tjänas! Rik man

Läs sanningen HÄR ur tidningen Resumé!
Citat: ”Världens minsta häst i ATG:s jättekampanj. På måndag lanserar ATG sitt nya reklamkoncept ”Ingen dröm är för stor”. Åkestam Holst ligger bakom konceptet där minihästen ”Vinnie” har huvudrollen. Målet är att tillväxt – ATG ska bli Nordens största spelbolag.”

På måndag lanserar ATG sitt nya reklamkoncept ”Ingen dröm är för stor”. Åkestam Holst ligger bakom konceptet där minihästen ”Vinnie” har huvudrollen. Målet är att tillväxt – ATG ska bli Nordens största spelbolag. – See more at: http://www.resume.se/nyheter/reklam/2014/08/15/varldens-minsta-hast-i-atgs-jattekampanj/#sthash.MyfY3jFW.dpuf

Världens minsta häst i ATG:s jättekampanj

På måndag lanserar ATG sitt nya reklamkoncept ”Ingen dröm är för stor”. Åkestam Holst ligger bakom konceptet där minihästen ”Vinnie” har huvudrollen. Målet är att tillväxt – ATG ska bli Nordens största spelbolag.

- See more at: http://www.resume.se/nyheter/reklam/2014/08/15/varldens-minsta-hast-i-atgs-jattekampanj/#sthash.MyfY3jFW.dpuf

Världens minsta häst i ATG:s jättekampanj

På måndag lanserar ATG sitt nya reklamkoncept ”Ingen dröm är för stor”. Åkestam Holst ligger bakom konceptet där minihästen ”Vinnie” har huvudrollen. Målet är att tillväxt – ATG ska bli Nordens största spelbolag.

- See more at: http://www.resume.se/nyheter/reklam/2014/08/15/varldens-minsta-hast-i-atgs-jattekampanj/#sthash.MyfY3jFW.dpuf

Världens minsta häst i ATG:s jättekampanj

På måndag lanserar ATG sitt nya reklamkoncept ”Ingen dröm är för stor”. Åkestam Holst ligger bakom konceptet där minihästen ”Vinnie” har huvudrollen. Målet är att tillväxt – ATG ska bli Nordens största spelbolag.

- See more at: http://www.resume.se/nyheter/reklam/2014/08/15/varldens-minsta-hast-i-atgs-jattekampanj/#sthash.MyfY3jFW.dpuf

Djurskyddet Sverige Vill du  verkligen stödja hästar – gå in på Djurskyddet Sveriges hemsida HÄR!
HÄR en länk ”Hur mår travhästen?”

Som medlem i Naturskyddsföreningen får bloggaren den här tidningen. 058 I senaste numret fanns den här obehagliga bilden: 040
Hela bilden ser ut så här: 037 Så här säger texten: 039 Våldtäkt alltså!! ”- Män är djur”, sa ordföranden för kvinnojourerna en gång…
Våldtäkt är dumheter av absolut högsta grad – åtalbart dessutom! Fast inte i djurvärlden…
Fotot är taget av denne man: 038

Nu slinker vi in på politik igen och det här TV-programmet tänker bloggaren se i kväll! 009 Fyra politiker får var sin dag i ”Halvåtta hos mig”! Först ut är Miljöpartiets Peter Eriksson. Det ska bli spännande att se vad han kokar ihop! ;-)

På tal om mat så behöver en ensam söndagsmiddag inte alls vara tråkig!
Och det smakade inte dumt alls!  Ja, ni kan se själva! :-D

003

 

 

 

Storm i ett påskmustglas – när det är orkan på andra ställen.

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Mat och Dryck, POLITIK, Religion, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Storm i ett påskmustglasStorm i ett påskmustglas!
Så tycker bloggaren om gnället över ICA:s reklamfilm just nu. Tvärtom tycker bloggaren att människor som ser filmsnutten faktiskt kan få sig en tankeställare om varför påsken egentligen firas!
Kanske är det dags att förfasa sig också över COOPs reklam!? ”Påsken firas för att Jesus åt en massa godis för tusen år sen”.
Lite löjets skimmer över dessa ”stormar” tycker bloggaren när det finns orkaner att rasa över på andra håll. Burhöns i påsktider till exempel! Köp INTE ägg från höns i bur! Ansträng dig för att köpa ägg från hönor som haft det bra och lever ett naturligt liv!

Det här borde man förfasa sig över istället! 006 Dagens Arboga Tidning! Fruktansvärda nyheter över hur unga människor beter sig i vår lilla stad! 007

Vad är det som händer? Hur kan människor bli så ondskefulla? Är det inte så att det hela kan ha viss grund i en allt mer försämrad skola? Alla besparingar som ska se på bekostnad av vård och omsorg! Det måste bli ett stopp på detta!

Sen kan man undra om Håkan Juholt är rätt person att få till en förändring… Juholt ska vinna valet Annons ur Bbl/AT idag.

GRÖNT är skönt tycker bloggaren i alla lägen! 013 Såväl ute på trappan – som inne på köksbordet! Vitsippor och blåsippor

När bloggaren städat och stökat klart igår intogs ett glas porter! 004 Fast man kanske ska se upp med detta dricka om man ser till namnet… :-D 002
Till portern togs en knäcka! Knäcka med potatis och kaviar Supergott! Skivad kokt potatis med Kalles kaviar! :-)

Bloggaren hoppas få se mer av de här bilarna i framtiden! 005 Fast i förebyggande syfte då…

Påskkort kommer sällan i lådan numera men ETT dök upp igår till stor glädje! 010 Tack för det Reidun!

Ikväll startar vi kvasten! Ses imorgon igen! ;-)

skartorsdagen

 

 

 

 

Böckers makt

Allmänt, BÖCKER jag läst, Brott och straff, Demokrati och rättvisa, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

image ”Nyckeln till frihet” är en artikel ur dagens DN.

Artikeln handlar om böckers makt och hur den makten kan användas av ”klienterna” på fängelser.

När man läst reportaget förstår man värdet av litteratur men också vikten av en bra och kreativ bibliotekarie!

Så här ser topplistan ut vad gäller utlånade böcker på ett av våra fängelser:

image Hårda tag alltså. ”Nordisk kriminalkrönika” på första plats, följt av träningsböcker och deckare.

Bloggaren inser att den största vinsten för många intagna är att komma över tröskeln och börja läsa böcker över huvud taget. Samtidigt borde bibliotekariens roll bli att entusiasmera, vidareutveckla och få internerna att upptäcka annan litteratur. Böcker som stimulerar på annat sätt än önskan om hårdare muskler och brottsbeskrivningar. För de intagnas egen skull – för att stå ut, för att utvecklas, finna nya vägar – men också för fängelsemiljön och för samhället den dag tiden suttits av.

Är alla bibliotekarier innovativa personlighetsutvecklare!? Är kulturen högt prioriterad på våra fängelser!? Knappast.

Läs gärna artikeln i DN idag.

Bloggaren ber om ursäkt för att bloggarna igår och idag kanske inte håller samma mått som vanligt. De är skrivna på I-pad och bloggaren hanterar inte denna padda fullt ut än.

Avslutar bloggen med Bard – också ur dagens DN! Med tanke på gårdagens hopp för alla kvinnor.

image

Skäms Arboga!!

ARBOGA, Brott och straff, Demokrati och rättvisa, Lokalt, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Tejpad mun Bloggaren skäms över sin hemstad Arboga!

003 Dagens Arboga Tidning skriver att läraren i Arboga som tejpade igen munnarna på sina elever nu har sagt upp sig. Halva sidan täcks sedan av nästan enbart positiva kommentarer om läraren!!  ??? 004

Vad  är det för folk som tycker det är positivt med lärare som går över gränsen? Ska Arboga åter bli riksrubriker i kvällsblaskorna!?
Tidigare för mord, droger, främlingsfientlighet och nu också för invånarnas minst sagt märkliga syn på undervisningspedagogik!? Man baxnar och skäms!
På nätet kallas Arboga ”ond stad”… :-(

Inskränkta, trångsynta människor som inte ser längre än näsan räcker! I flera avseenden – och nu också vad gäller skolundervisning. Varför ser skolan ut som den gör idag? Hur prioriteras lärare och undervisning i Sverige? Får alla elever den grundskoleutbildning de enligt lag har rätt till?
SilvertejpSilvertejp är definitivt inte svaret på dessa frågor!

Tejpad pojke

En som möjligen kunde ha hotats med silvertejp en gång i tiden men som förmodligen inte kommit lika långt genom det  är ”The Mauler”. 043 Alexander Gustafsson, kampsportsmästaren från Arboga.

Och hur kommer bloggaren in på honom? Jo, på väggen hänger den här almanackan: 046 ”Årets kvinnor & män 2014″ - en kalender för Fryshusets verksamhet med foton av Caroline Roosmark.

För februari månad finns just Arbogagrabben som kalenderbild! 042
Bloggaren undrar vad Fryshusets grundare Anders Carlberg hade tyckt om att silvertejpa ungar? Nej, man behöver inte undra – det är så självklart vad han och alla andra borde tycka.

Klicka HÄR för att komma till Caroline Roosmarks hemsida och HÄR till Fryshuset.

Ett par vykort från Arboga som bloggaren hittade i sina gömmor. 054 Labron och Kapellgatan.

Baksidan: 055 ”Förlag: Gunnarssons Tobakshandel Arboga.”

Avslutar med ett vykort från bloggarens kvarter.
Arboga – en liten fin stad – låt oss behålla det epitetet! Även om de gamla bilderna är vackra så var det inte alltid bättre förr. Vi vill INTE ha tillbaka skolagan! :-(

056

 

 

 

”Än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står…”

Bröderna katt och Vilda Wilma, Brott och straff, Lokalt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

024 Minus 11, 3 just nu
- då är det långt till våren. 027

Eller inte? Orkidéerna i fönstret har satt fart! 014 Man blir så glad när man ser det knoppas! 015 Amaryllisen sedan jul har fått ännu en stängel med vackra blommor! 026  Och de sista blommorna på hyacinten förgyller hemmet med sin underbara doft. 012 Hyacinterna får nytt liv efter jul hos bloggaren! När hösten kommer planteras alla sparade lökar ut i trädgården igen! För hyacinter har ju en så härlig doft oavsett årstid.
Sen har vi ju granen förstås! Julgranen som vägrar ge upp! :-) 009 En fot vatten om dagen dricker den! Inte ett barr på golvet! Då får den stå kvar! :-)

083
Lite tulpaner kan man skaffa sig för att skynda på vårkänslorna! 082

Sen har ju bloggaren rosorna från i tisdags! :-) Ros
Rosorna från Olavi  Helt underbara!

021 Vad kan man göra en iskall dag när man som Vilda Wilma inte har lust att gå ut? Man kan stanna inne och smaska lite av mattes semla! Grädde från semlan till Wilmut Grädde är gott, tycker Wilma. Sen kan man utnyttja tillfället att göra lite nytta också – städa skafferiet till exempel! Så här många kassar blev det att städa undan! 019 Så där ja, då har man det gjort! :-)

Sen kan man ju tänka sig att bara slöa också förstås – som Curry! 032 Högst upp på bokhyllan sticker ett ben ut!
Och ett till! 036 Perfekt utsikt och inga kattkompisar som stör kan man slöa hela dagen! 037

Annars kan man märka att Curry varit här: Curry har varit här Han öppnar själv garderobsdörren och drar även ut en av trådbackarna – hur han nu lyckas med det!?

Idag låg han där! 031 Ertappad! Bland husses strumpor och sockar!

Lite allvarligare saker också. Det här reportaget finns idag i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning: 023 Ett barn som misshandlats av sin far, berättar…
Flickan hade till slut gått till en granne och därifrån anmält sin pappa.
Hur många liknande fall finns det? Fall som inte uppmärksammas?

Här om dagen när bloggaren kom åkande i bil genom stan la hon märke till en kvinna med blåtira. Tankarna började snurra i skallen. Snart kom en bil körande men en man vid ratten. Han stannade invid kvinnan. Sen såg bloggaren inget mer eftersom färden gick åt ett annat håll.
Var det en misshandlad kvinna? Var det mannen som slagit henne? Eller hade allt en fullkomligt naturlig förklaring? Bloggaren kunde inget göra men hoppas att eventuella grannar eller vänner till kvinnan tar reda på mer fakta. VÅGA FRÅGA!

Lev väl!

”…än så är det vinter…”

004Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.