Drug preguntas

Helgnyheter från Såpastaden!

ARBOGA, Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Djur och Natur, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Nyheter, Personligt!, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

035 30 april och 1 maj – båda allmänna flaggdagar! 30 april för kung Carl Gustaf som fyller 70 år men bloggaren flaggar för mamma! Mamma Hjördis var född på valborgsmässoafton 1925.
1 maj är är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890 – fast inte i Arboga nu då… 001

Såpa När vi ändå är inne på politik och bloggens rubrik idag innehåller såpa kommer den här bilden från Arboga Tidning i fredags! 001 Socialdemokraternas såpaaktiga beteende genererade historiskt maktskifte i stan!

002 I torsdags var det hela formell klart! De borgerliga i Arboga tar över efter 97 års socialdemokratiskt styre. Så här ser Arbogas nya ledning ut: 005 Ihop med M, L, KD och MP regerar nu även C, V och OPA.

Bloggaren tycker det är synd att inte hennes pappa fick uppleva denna dag! Göte och Anders Cargeman valet 2010 IMG_7083 Pappa Göte Wahlfeldt var en aktiv politiker inom dåvarande Folkpartiet och ses på de här bilderna i samspråk med Anders Cargerman inför valet i september 2010. Göte och Anders Cargeman 2010 IMG_7080 Som mycket intresserad av politik och med en stor önskan om maktskifte i Arboga kommun är bloggaren säker på att pappa Göte jublar nu i sin himmel!

Och sossarna fortsätter att göra bort sig… 006

007 Kan ingen få tyst på kvinnan, kan man undra!? 009
Fast å andra sidan är det bra när politiker visar den rätta ullen och kommer ut med sina rätta jag. 😉

Annat jobbigt kan det här tyckas: 010 Eller inte…
Hur många har haft nytta av Arbetsförmedlingen?? Dags att lägga ner hela den verksamheten, tycker bloggaren. Starta om med något annat, något nytt, som ger resultat och inte bara kostar skattebetalare en massa pengar!

Komma ut ur garderoben med sitt rätta jag, ja. Suss ut ur garderoben eller Det gör bloggaren allt emellanåt och även idag blir det lite personligt snack – rumsrent denna gång. 😉

032 Bloggaren kom att tänka på att hon har satt en personlig touch på sin gård. Här på bilden ses äppelträdet till vänster – den sattes när mellanbarnet Jakob föddes.
Sorten är Maglemer och kommer sig av fantastiskt goda äpplen som en arbetskamrat bjöd på för många herrans år sedan.

017 Den gula forsythian sattes för att bloggaren såg så många vackra forsythiabuskar när hon och dottern besökte Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg ett stort antal gånger för flera år sedan. Längs med spårvagnens väg mot sjukhuset var det kantat med ljuvligt gul forsythia den våren.

016 Kaprifolen som doftar underbart när den tiden kommer – är från mors och fars gård. Ett mycket kärt minne.

På baksidan finns en kastanj. 022 Den planterade äldste sonen efter att som liten parvel hittat en kastanj på gården som hade grott. Och den tog sig! 019

Intill kastanjen finns en ek. 020 Bloggarens barn hade byggt en trädkoja i lönnen på gården och där höll också en ekorre till. En höst hittade dottern ett ekollon med en liten grodd. Den sattes i jorden och är nu ett stort träd.

Det japanska körsbärsträdet planterades  på gården på grund av dotterns stora intresse för Japan men också för att det är så vackert när det blommar förstås. 026

Invid huset har bloggaren låtit en syren som självsått sig stå kvar. Den blommar med vita blomklasar och doftar ljuvligt. 031 Runt staketet och upp mot fönstret slingrar en klätterhortensia – bara för att den är så vacker och doftar så gott. :-)

028 Och den här lilla filuren – en gargoyle – kommer från Skåne och köptes för att bloggaren kom att älska alla gargoylar på
Notre Dame Notre dame vid ett av besöken i Paris! Gargoyles i Notre dame

Det finns mer personligt på bloggarens gård men det här får räcka. Jo, den här lilla tjejen kan få vara med också! 025 Högst personliga lilla Vilda Wilma!

Bilderna på Notre Dame och gargoysarna kommer via Google men den här bilden har bloggaren tagit själv i juni 2012 – livrädd över att vara så högt upp i tornen på kyrkan! 😀 Men ett foto blev det till slut! Gargoyle-på-Notre-Dame-juni-2012

Lev väl och ta hand om er och om varandra! Hjärta

 

Det våras!

ARBOGA, Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Det våras filmerna Minns ni ”Det våras-filmerna”?
Nu våras det i Arboga på flera sätt.
Inom politiken till exempel…
Det är med viss skräckblandad förtjusning bloggaren närmar sig ytterdörren om morgnarna. 002
Vad ska det stå i tidningen den här dagen då…?? Tredje veckan med Arbogasåpan

Så här ser det ut idag! 003
För er som läste bloggen igår så blir dagens tidnings pappersnyheter gårdagens nyheter. Allt finns ju så snabbt på nätet numera. Arboga Tidning hittar du HÄR!

005 Politikernas ersättningar ska nu granskas av oberoende revisorer. 008
Det känns väldigt bra, tycker bloggaren och säkert fler med henne.

009 Citat ur tidningen: ”Anklagelserna om felaktiga ersättningar går bland annat ut på att flera deltidsarvoderade politiker, bland annat ordförande i politiska nämnder, ska ha tagit ut ersättning för förlorad arbetsinkomst trots att de varit tjänstlediga från sina ordinarie arbeten.”

004 ”- Alla gjorde så,
uppgav ordföranden i Socialnämnden, Kerstin Rosenkvist (s) i en intervju.”.
Märklig kommentar, tycker bloggaren. Den inställningen att om alla skulle fuska skulle det göra fusket mer OK…?? 067

Artikeln kan läsas HÄR på nätet.

I papperstidningen idag finns också f d kommunalrådet Agneta Bodes replik på den kränkande insändaren från de socialdemokratiska partikamraterna från gårdagens tidning. 006
Kan läsas på nätsidan HÄR!

En liten del av Agneta Bodes svar har bloggaren plockat ut här: 007 Hur hon blev ”kallad till en ren avrättning med tre skrikande damer…”

Det där med skrikande damer, tror bloggaren på! För bloggaren har även hon upplevt dessa skrikande damer.
Och när insändaren från ”partikamraterna” talar om att Agneta Bode skulle ha tillämpat härskartekniker då himlar bloggaren med ögonen. Bloggaren har själv bli utsatt för just härskartekniker och från just de damer som har skrikit värst en tid.
Kanske är härskartekniker en samarbetsform som tillämpas inom Socialdemokratin i Arboga?? Rädd smiley

Det våras-filmerna ja!  Jo, nu våras det för Arboga och det politiska livet. Det våras filmerna
Upprensning sker och faktiskt genom försorg av den grupp som skjutit sig själva i foten! Självmål – lite komiskt faktiskt.
Ny politisk styrning och med förtroendevalda som säger sig vilja fokusera på Arbogas bästa! Låter positivt och bra som alternativ till nuvarande eländes elände.

015 Och så våras det ju på riktigt också – i naturen, menar bloggaren! 014 Underbart! Bloggaren var ute och arbetade på sin gård i ösregn på förmiddagen och det var hur härligt som helst!  032 Men liiite blött var det allt! 😀

051 Vilda Wilma blev förskräckt när bloggaren bokstavligen droppade in! 030

Det var bara att dra av sig kläderna! 039 Dripp-dropp i badrummet!

Och jeansen på elementet! 044

Sen kaffe! 057
Och så lite Wilma-gos! 064 Kan det bli bättre!? Glad smiley

Det våras!!Glad smiley

Sköt er! Som omväxling. Blinkande smiley

020

 

Påsk – en annan dag…

ARBOGA, Blommor och blad, Glasblåsargården i Arboga, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

027 Så var då färden Blåkulla tur och åter avklarad för i år.

Påskmaten börjar ta slut… 007
…bara lite godis kvar. 025

008 Tulpanerna ser inte kul ut längre. 009

006 Man bläddrar lite förstrött i gårdagens DN och fnissar lite åt påskroligheterna. 002

Och de här: 001003

Assar går alltid hem! Och tänk så här är det ju faktiskt! 005 Man kan inte alltid vinna – men förlora jämt det går bra…

Påsken snart över. Dags för något annat! En annan dag – annandagen! 035 När solen skiner och termometern visar +13 då är det faktiskt riktigt trevligt att trädgårdsarbeta! 031

Snart kommer gräsmattan att vara alldeles blå av scilla! Snart så!! 034

Man räfsar och kör skottkärra och njuter! 043
För det doftar så gott av jorden och det ploppar upp så mycket vackert ur den! 044

047 Bland fjolårslöven lyser krokus som små solar! 046 Det är en ljuvlig tid nu – när ljuset kommer och värmen och livet vänder åter. 045

Första fikat ute i syrenbersån! Sussie fikar ute Ett litet bi vill gärna vara med och smaka! 042

Njut annandagen eller någon annan dag – det är en härlig tid som väntar nu!

048

Ha tålamod eller go ballistic!? Lider du av ”okontrollerat känslosvall”!?

ARBOGA, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Känslor, Lokalt, Natur, Personligt!, Psykologiskt, Socialt, Väder och vind Inga Kommentarer »

Filindeblogg om tålamod ”Patience is the key of joy” – Tålamod är nyckeln till glädje! Katten och tålamodet
(Glädje för vem, kan man dock undra med den här bilden…)

Hur gör man då om man saknar tålamod?? Om det liksom bara rinner över när man inte får respons direkt och tålamodet byts ut mot total otålighet!

Bloggaren är en sån! 010 Så här ser anslagstavlan ut hemma hos bloggaren! Alla möjliga tips och visdomsord och längst ner det här: 011

För det handlar just om bristande impulskontroll. Att känna att man måste ha svar direkt! Koll på läget! Svårt att kontrollera impulserna. DET i sin tur kan handla om ett behov av trygghet och lugn. Känna sig säker.

Vad gör man då när man goes ballistic flera gånger om dagen?? Bloggaren satte sig ner för att göra något åt saken – en lista att följa! 003 Så duktigt! Och det viktigaste kanske: 019
Är det något viktigt? Blir svaret NEJ – glöm frågan! Fråga inte igen! Strunta i det! Och – SKAFFA ETT LIV!
Hårda bud för bloggaren – MEN, de ska följas! Tummen upp Ska försöka följa i alla fall… Blinkande smiley

Via Google kan man få hjälp också med sitt tålamod. Det finns massor av förstå-sig-påare och det här läste bloggaren bland annat, citat: ”Att lära barn att fördröja behovstillfredställelse är en viktig framgångsfaktor på alla plan!” (BARN – det kan gälla vuxna också, bloggarens kommentar.) ”Definitionen av tålamod är att ha självkontroll och förmågan att reglera sitt beteende trots yttre stress eller lockelser.”

Wikipedia definieras ordet tålamod så här bland annat, citat:
Tålamod betraktas av många som en moraliskt eftertraktansvärd egenskap.
Tålamod är förmågan att kunna utstå väntan, förseningar eller svårigheter med bibehållet lugn.
En tålmodig person kan hantera yttre stress utan att hänfalla åt okontrollerade känslosvall.”

Skrattande smiley ”Okontrollerade känslosvall” – ha ha ha, det är bloggaren i ett nötskal!

Men det ska, som sagt, bli ändring på det! För bloggarens egen skull och för de stackare som blir drabbade… Tummen upp Lovar att försöka i alla fall! Ska försöka smiley

Annat som finns på väggen hos bloggaren! 009 Precis så – titta inte tillbaka – du ska inte åt det hållet! Varje dag är början på någonting nytt! 008 ”För jag bestämde mig helt enkelt för att bli lycklig igen!”

007 15 mars 2016 idag och våren är definitivt på väg! Äntligen!  9 grader varmt klockan 10 på morgonen 006 och redan igår eftermiddag var det +12 i skuggan!

012 Solen! Fönstret på glänt! 005 Och ute ser det ut så här! 013

014 Igår fanns det snö här på grusplanen när bloggaren tittade ut – idag får man leta för att hitta den sista (?) snön och isen. 017

015 Snödroppar i mängd!
Underbart! 016 Lite fusk är att ta in kvistar från äppelträdet för att uppleva vårglädje. 021

Njut! Ljuset och värmen är på väg tillbaka – VÅREN är på G! Curry njuter dock inomhus – efter allt nattsuddande! :-) 020

Och hörrni – ha lite TÅLAMOD om våren får några bakslag framöver! Blnikande smiley

004 - Kopia

 

 

 

Smått och gott en måndag.

Bröderna katt och Vilda Wilma, Frukt och grönt, Lokalt, Natur, Personligt!, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

009 Helgens festligheter är över och måndagen har anlänt. Eftersom bloggaren åter är på språng Susanne på Röda Korset 26 jan 2015 blir det lite hopkok av det som skulle ha publicerats förra veckan.

Eloge till Posten till exempel! Brevbärarbrev 1 Är man sjuk och inte kommer iväg för att posta viktiga brev kan man prova det här.
En lapp på dörren till brevbäraren och en påse med frankerat brev. ”Till brevbäraren! Har du möjlighet att posta detta brev idag? Jag är sjuk… Tack!”
Ett försök…

Som lyckades! :-) Brevbärarbrev 2 ”Självklart! Krya på dig” stod det på lappen på eftermiddagen och brevet var postat. Vilken vänlighet och service! STORT TACK!!

Några lovord blev det sannerligen inte för P-vakten som ville lappa sjuksköterskans bil! 018 Insändare skriven av bloggaren i veckan. Om händelsen skrevs också i bloggen den 13 februari. Osmidig-vakt

En annan insändare var införd i fredags! VARGTJUT
Min insändare i BblAT om vargen 20 febr 2015 Bloggaren ilsknade till på all skrämselpropaganda och rena lögner som sprids om vargen! Against-killing-of-wolves-300x296

Sådana här reportage i lokala Bbl/AT gillar bloggaren: 015

Fotograferar gör bloggaren enormt mycket. 014  Det kan verkligen variera vad som hamnar i kameran! Detaljer ur en blombukett.
Den gamla azalean vars blommor slagit ut igen! Azalea
En detalj ur en gardin! 017
Eller salladsblad!! Sallad På olika vis! 007 För att bladen är så vackra. :-)

Sen blir det förstås en hel del bilder på katter! Wilma 1 Wilma!

Wilma gillar blommor! Wilma 2 Särskilt ampelliljan! Wilma 3 Den är helt ofarlig för katter och det är bara bloggaren som tycker att katten ska låta bli. Krukväxter är finast utan sönderbitna blad! 😀

Avslutar med ”Spökkatten” Curry som återvänt stadigvarande – tack och lov! Vi har åter fått godkänt som hem. Kanske blev han utslängd av någon kattflicka från det forna krypinnet… 😉

Curry i Jakobs garderob igenMysigt och skönt i Jakobs garderob, tycker Curry!Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.