Drug preguntas

Smått och gott en måndag.

Bröderna katt och Vilda Wilma, Frukt och grönt, Lokalt, Natur, Personligt!, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

009 Helgens festligheter är över och måndagen har anlänt. Eftersom bloggaren åter är på språng Susanne på Röda Korset 26 jan 2015 blir det lite hopkok av det som skulle ha publicerats förra veckan.

Eloge till Posten till exempel! Brevbärarbrev 1 Är man sjuk och inte kommer iväg för att posta viktiga brev kan man prova det här.
En lapp på dörren till brevbäraren och en påse med frankerat brev. ”Till brevbäraren! Har du möjlighet att posta detta brev idag? Jag är sjuk… Tack!”
Ett försök…

Som lyckades! :-) Brevbärarbrev 2 ”Självklart! Krya på dig” stod det på lappen på eftermiddagen och brevet var postat. Vilken vänlighet och service! STORT TACK!!

Några lovord blev det sannerligen inte för P-vakten som ville lappa sjuksköterskans bil! 018 Insändare skriven av bloggaren i veckan. Om händelsen skrevs också i bloggen den 13 februari. Osmidig-vakt

En annan insändare var införd i fredags! VARGTJUT
Min insändare i BblAT om vargen 20 febr 2015 Bloggaren ilsknade till på all skrämselpropaganda och rena lögner som sprids om vargen! Against-killing-of-wolves-300x296

Sådana här reportage i lokala Bbl/AT gillar bloggaren: 015

Fotograferar gör bloggaren enormt mycket. 014  Det kan verkligen variera vad som hamnar i kameran! Detaljer ur en blombukett.
Den gamla azalean vars blommor slagit ut igen! Azalea
En detalj ur en gardin! 017
Eller salladsblad!! Sallad På olika vis! 007 För att bladen är så vackra. :-)

Sen blir det förstås en hel del bilder på katter! Wilma 1 Wilma!

Wilma gillar blommor! Wilma 2 Särskilt ampelliljan! Wilma 3 Den är helt ofarlig för katter och det är bara bloggaren som tycker att katten ska låta bli. Krukväxter är finast utan sönderbitna blad! 😀

Avslutar med ”Spökkatten” Curry som återvänt stadigvarande – tack och lov! Vi har åter fått godkänt som hem. Kanske blev han utslängd av någon kattflicka från det forna krypinnet… 😉

Curry i Jakobs garderob igenMysigt och skönt i Jakobs garderob, tycker Curry!

Hommage till en julgran

Högtider, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Söndagens predikan blir en hommage till julgranen.

001 En smutsig driva var allt som fanns kvar av snön igår.
Redan i fredags hade plusgrader och blåst tagit bort mycket av snö och is. På ett dygn försvann mycket snö och is 20 febr 15
Vintern är snart förbi och julen är för länge sedan avklarad. Fast inte helt hemma hos bloggaren… 021

Åter hade familjen fått en fantastiskt fin gran till julen 2014. 022 Nästan två månader (!) har den förgyllt tillvaron i vårt hem och växt till sig rejält. :-) 024 Så fina, gröna skott! 033 Men nu hade granen börjat se lite ledsen ut och skotten slokade betänkligt. 023

Granen hade slutat dricka en fot om dagen också och då var det dags att bli avklädd och utsläppt till friheten igen. 028

026 Bara glitter och ljus kvar. Och visst skulle granen få lysa en liten stund till… 031
Sen plockades det sista av. 035 Ett av ljusen var märkligt tejpat runt en av granens grenar! 😀

037 När allt pynt var borta bars granen ut.

Här får den stå nu och lapa vårsol! 003

En så duktig gran! Växte så fint och barrade inte ett dugg! Det här lilla blev kvar när granen plockats ut och golvet sopats av. Det mesta är små bruna foderblad som ramlade av när skotten sköt fart. 040

Bloggaren som både är djur och växtälskare och känner stor respekt för allt levande – kunde inte låta bli att spara lite, lite kvar av den fina granen. 043

005 Sen blev det marängsviss efter den oplanerade julgransplundringen igår! :-) Julen är över även hos Lindes – nu kan våren få komma! 011

Tips på hur man får en så här fin gran? Välj rätt leverantör! 😉 En nyhuggen gran är bäst. Se till granen ordentligt sen – vatten varje dag!

Vet du förresten det här om granar? Förr användes gran farmaceutiskt i plåster och tuggkådan ansågs både rena tandköttet och lindra skörbjugg! Gran heter på latin Picea abies. Läs mer om granen på Wikipedia HÄR!

Picea abies Julgran

 

Kommer igen!

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Snuvig och sjuk Hostar och nyser, snorar och fryser… Så har det sett ut ett tag nu och det verkar tydligen fortsätta lite till… :-(

Kommer igen gör dock bloggaren och nu kommer också det igen som skulle ha kommit tidigare i veckan här på bloggen. 005

Tord Wallström föreläser Böcker skrev bloggaren om senast. Bloggaren är medlem i: Böckernas klubb Nyligen hade Böckernas Klubb denna bok som ”månadserbjudande”Astrid Lindgren
Det känns som ”Denna dagen, ett liv”, en biografi över Astrid Lindgren skriven av Jens Andersen Jens Andersen borde bli en klassiker och finnas i varje hem. 012 Nu finns den hemma hos bloggaren! 013 Astrid står nummer två från vänster.

Nästa gång är bloggaren sugen på den här boken: Modianos bok Läs om boken skriven av 2014 års nobelpristagare HÄR!

002 Förra helgens promenad i underbart solsken hade bloggaren tänkt visa tidigare. Arboga å 150215 Nu kommer bilderna idag istället. Arbogaån 15 febr 2015
Utsikt från ”Cykelbron” mellan Norra Ågatan och den södra sidan.
Arbogaån vacker som alltid. 006

Talgoxen Vide mot vårblå himmel!
Vad söker kameran efter?
Jo, den här lilla figuren!  Talgoxe bland sälg
Först hördes bara talgoxens härliga vårläte
– sen fick vi syn på den! Talgoxe och vide
Visst är det underbart när man börjar ana vårens ankomst!! För våren kommer igen – och det gör bloggaren också! :-)

Avslutar med några bilder från förra lördagen. Jakobs blommor beskurna Underbara blommor! 008 En bukett förärad en älskad mormor av ett av barnbarnen på Alla Hjärtans Dag.

Mormors bukett

 

 

Vad är skönhet och vad är lycka?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Filosofiskt..., Lokalt, Natur, Sverige & Världen, Väder och vind Inga Kommentarer »

036 Vad är skönhet? Vem bestämmer vad som är vackert?
Och vad menas egentligen med lycka?

Skönhet Synonymer till ordet skönhet är: ”fägring, prakt, prydning, blomstring, ljuvlighet, älsklighet, täckhet”, enligt Synonymer.se
Lycka Medan lycka är synonymt med ord som ”djup glädje, glädje, djup tillfredsställelse, sällhet, salighet, upprymdhet, eufori”  – menar samma webbsida – som du för övrigt hittar HÄR.

De två bilderna ovan är inte direkt valda av bloggaren men är de första bilder som kom upp när orden ”skönhet + bild” respektive ”lycka + bild” söktes på Google.

Wikipedia Wikepedia förklarar ”skönhet” så här, inledningsvis: Skönhet är en egenskap hos en person, plats, objekt eller föreställning som åstadkommer en upplevelse av perceptuell njutning, mening eller tillfredsställelse hos betraktaren.”
Och så här vad gäller ”lycka”: ”Lycka är en känsla av varaktigt välbehag.

Bloggaren tycker att en titt ut genom porten mot vinterkylan – som i första bilden i denna blogg kan vara vackert.
Tulpanbukett i vas Likaså fördrar bloggaren tulpanbuketter i hela sin levnadscykel – inte bara som en stel bukett i början.
Utslagna till fullo – som här: 019 Eller på väg att vissna helt… 026 Visst finns det väl skönhet i en sådan tulpan! 025

Och lycka? Lycka kan vara att borra ner näsan i en tulpan och känna doften av vår! 034

Lycka när livet vänder åter och allt börjar knoppas. 027 Som på den här gamla azalean! Bloggaren har sannerligen inga gröna fingrar men azaleor trivs här, konstigt nog.

Skön är också Ann Löfgrens fantastiska ”sagobock”! Ann Löfgrens fina sagobock Som verkligen inte är en sagofigur utan lever och mår gott hos familjen Löfgren utanför Kungsör! Fantastiskt vacker!

Lycka kan stavas SNÖ också! Fast kanske olyckligt mycket här – Hemma hos Carola i Skellefteå – utanför fönstret till Carola och Tommys hus i Skellefteå!

008 Skönhet kan vara istappar på kaprifolens grenar utanför sovrumsfönstret en kväll.

Lycka för bloggaren är katter! 039 Felix! ”Tillhör S w Linde”! :-)
Och katter kan också vara lycka för varandra! 022 Wilma och Curry kramas!

Skönhet? Vad är det? Ja, det är väl som talesättet säger: ”Skönheten ligger i betraktarens öga” – och lyckan, vad är väl den om inte känslan man finner inom sig själv, genom att vara nöjd över den man är och vad man har.

020

 

Underfundigheter

ARBOGA, Det fria ordet, Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Vad är då detta?
Stor som en halv kattbur! Fällan

Nej, det är inte alls för att fånga katter i – utan sådana här… RÅTTAN

Så går det när man är snäll och generös mot traktens småfåglar! Då finns det fler som är hungriga… RÅTTAN 2
Eftersom bloggaren är en snäll person och dessutom djurvän – oavsett djursort – så inhandlades en ”snäll råttfälla”! Fällan 2 En sådan som råttan kan gå in i, lockad av lite mat, för att sedan hamna i en bur och så småningom köras iväg till lämplig plats där den får skapa sig en ny tillvaro. :-)

Sagt och gjort! Här skulle laddas och gillras! 007 Och inte bara med lockelser in i fällan! 009 Den stackars råttan behövde ju en bra start på nya stället! Frön!
Och lite ost- och äppelbitar! 008

Fällan placerades ut och tittades till var tredje timma till en början…010 Den stackars råttan fick ju inte pinas, frysa eller svälta ihjäl!

MEN – si den råttan var alltför smart! Efter flera dagar togs fällan in igen…  071 Snöig och dan! Men utan råtta!

Så vi får leva med råttan ett tag till. Bättre lycka nästa gång! Och det är säkert trevligare för råttan att flytta till våren! :-)

Annat underfundigt är när man får sådana här paket! 034 Postat i norr!

Specialleverans från Västerbotten! 035

Fantastisk bra för frusna fötter på kalla golv vintertid! 037 Tack snälla Carola!

På tal om att vara djurvän! Against-killing-of-wolves-300x296
Bloggaren skickade in en upprörd insändare om hur vargar får skulden för allting. Dock verkar insändaren vara ”för het” för Bärgslagsbladet/Arboga Tidning – för den har inte kommit med!! Inte ännu i alla fall.

En snällare insändare publicerades direkt. Bra insändare

Så går det när man kritiserar tidningens sätt att vinkla nyheter! Bloggaren tycker det är småaktigt och ”dålig stil” men sämst är kanske att inte få något svar och förklaring.
Bloggaren tänker ta reda på fakta och återkommer här i ärendet!

Avslutar med snökaosbild från Arboga igår. Nygatan i Arboga 2 febr 2015 Nygatan! Det känns rätt bra att gatan ”bara” är gågata med anledning av svårigheterna att ta sig fram ändå…Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.