Drug preguntas

Söndag med konst

ARBOGA, Kultur, Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

001 Gårdagen tedde sig så här fin i Arboga.
Då kändes det trevligt med en promenad till biblioteket och konstutställningen där som hade vernissage. Tång Ingrid Larsson 200 Tång Ingrid Larssons son Gert har tillsammans med konstnären Gösta Berg ordnat så att den duktiga konstnärinnans fantastiska verk äntligen visas upp.

Bloggaren var en av de första på plats och blev sannerligen inte besviken.

003
006 Gert och Gösta inledde utställningen med att berätta lite om konstnärinnan. 009 Tång Ingrid Larsson var en skolad konstnär och om det vittnar skisser och teckningar från sent 1930-tal och framåt. 014 Hennes känsla för färger och skuggor var fantastisk. Som här i en av målningarna från fjällvärlden. 013 Man ser verkligen hur vattnet forsar – och som Gösta Berg sa: – Man kan nästan förvänta sig översvämning i konstsalen.

Sverige men också Norge och Frankrike var platser som Tång Ingrid Larsson besökte och målade av. Här Röros i Norge: 005

Sonen Gert berättade om hur han följde med sin mor på resorna och trängdes med staffli och penslar i den lilla folkvagnen. Här ett porträtt på sonen Gert. 012 Om bloggaren inte minns fel så berättades att det är Gerts mormor som avporträtterats till vänster i bild.

015 Besök gärna utställningen! Den pågår t.o.m. onsdagen den 29 oktober. Öppettider är måndag-torsdag 17-19 och fredag 17-18. Tång Ingrid Larsson självporträtt som ung Självporträtt av Tång Ingrid Larsson som ung.

023

Ruggig höstdag känns det som idag. Bloggaren fyller på fröautomater till småfåglarna och de äter glupskt. 028

Än har inte frosten slagit till med kraft utan det blommar och växer i balkonglådan. Härligt. Njut söndagen.

022

 

Fågelsympati och trädplågeri!

Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

010 Hösten är här och luften blir kallare.
Dags att hjälpa småfåglarna! 018 Den här söta fågelfröautomaten inhandlades tidigare i år på Granngården/Lantmännen.

012 Nu är den uppsatt och fylld med frön och talgbollar! Småfåglarna är redan igång och käkar!

Bloggaren har sympati med fåglar men också med träd! 015 Den här hängaren för talgbollar var avsikten att ta bort… Men hjälp! Aj! Snacka om trädplågeri! Trädplågeri Kroken har växt in i trädet! Jaha, inget att göra! Förhoppningsvis lider inte trädet så mycket utan kan stoltsera med en egen talgbollshängare, inmonterad och klar!

TröttVad gör man om man är hängig…
Och dessutom trött… Tröttare
Jo, kanske en biofilm kan roa upp? Hallonbåtsflyktingen  ”Hallonbåtsflyktingen” – svensk komedi! Går bland annat i Köping just nu.
Ikväll kl 21.25 kan man dessutom kolla in prinsen i ”Hellenius Hörna” om man inte har annat för sig!

Vi ses igen – kanske lite piggare och mer uppåt…

Ikväll på 4-an! :-)

006

Röda korset
En sak till! Tänk på kampen mot den fruktansvärda sjukdomen Ebola! Sänd ett sms till Röda Korset och bidra med 50 kronor! Skriv AKUT EBOLA och sänd till 72900! Eller klicka HÄR och kom direkt till Röda Korset för att bidra! Ebola (Fotot är från IKEA:s hemsida – ett företag som också bidrar med pengar i kampen mot sjukdomen).

 

Var finns tjänsteföretagen??

ARBOGA, Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

020 I dagens lokaltidning kan man läsa om dåligt skött trädgårdsservice i Arboga. Arboga kommun betalar 3 miljoner (!) kronor om året till Samuelssons Fastighetsservice och ändå ser det bedrövligt ut runt om i stan. I tidningen berättas att grannar till Vasagymnasiet upprört ringt och klagat över att det ser bedrövligt ut runt skolan.

Enligt tidningen vill arbetsledaren hos Samuelssons inte uttala sig eller kommentera det hela men en anställd säger att de inte hinner med jobben. ”- Vi är tre stycken som rensar ogräs på 61 områden.”

Bloggaren undrar: – Var finns konkurrenterna till Samuelssons? Var finns tjänsteföretagen över huvud taget? Många går arbetslösa och det finns flyktingar och asylsökande som säkert skulle vilja jobba!

021 Bloggaren skulle själv gärna köpa tjänster – om det fanns att tillgå! 023 Det finns säkerligen fler – både företag och privatpersoner som skulle kunna tänka sig att köpa trädgårdsservice säsongsvis.

027 Nu är jobbet gjort – för denna gång, för idag… Räfsat och kliptt 16 okt 2014 Men snart ser det likadant ut igen och det kommer fler höstar.

Bloggaren har även haft problem att hitta hjälp med snöröjning men köper nu tjänsten av LT Last & Gräv i Arboga.

Varför finns det inga tjänsteföretag att tillgå? Hur är det med entreprenörsandan? Kommunen säljer ”pensionärsservice” via sin Arbetsmarknadsenhet AME – men den tjänsten är bara till för pensionärer.
Kanske LT Last & Gräv kan utöka sin verksamhet? Några fler ta upp konkurrensen?

TröttÄr man trött och slut behöver man hjälp. HJÄLP! Tröttare

Slut är även sommaren och slutblommat ute är det också snart. 032 Ett par margueriter och några penséer ger sitt sista.

Entreprenörskap efterfrågas! Jobb till arbetslösa! Tjänsteföretag sökes! Det finns jobb att utföra! Kom igen!!

031

 

 

Dumma träd, klipp och promenader!

Ankdammsnytt, ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Först ut detta! Björkskog  Björkskog – vackert eller hur!

Björk Men se en björk kan vålla stora problem – rent av krig!! Om man får tro dagens Arboga Tidning. 002 Några vill såga ner björkträd – andra vill behålla! Det handlar om ett bostadsområde med lägenheter där en del boende inte orkar med skräpande träd. Björklöv på marken För det verkar vara det som saken gäller.
Björkhängen Bloggaren kan tänka sig att björkpollen om våren kan vara ett problem. Pollenallergi Men här verkar det handla om att boende tycker att träden skräpar ner för mycket. ???

BjörklövBloggaren ondgör sig ibland över alla löv som måste räfsas ihop men då handlar det om en hel, stor gårdsplan. De som bor i en lägenhet i området Gullvivan, som artikeln handlar om, borde inte ha så mycket besvär av nedfallande löv, tänker bloggaren. Sopa bort lite från balkongen eller uteplatsen kanske?

Bloggaren tycker att det är lite förfärligt att några löv ska få människor att vilja fälla träd! Mer natur in på knutarna, är bloggarens paroll! Dumma träd finns inte!

NärNaturens hemsida läser bloggaren följande, citat:
”Träd (och andra växter) är bra för miljön. Träd förbättrar vatten och jord och skyddar oss mot elementer (vind, regn, sol). Träd absorberar koldioxid och producerar syre.”
Förutom att träd gör bostadsområden och stadsmiljöer mycket trevligare, är bloggarens kommentar. Mera, flera träd alltså!! :-)
Läs mera om hur bra träd är på NärNaturen HÄR!

Björk tecknadHÄRWikipedia kan du läsa mer om björksläktet.
Arboga Tidning hittar du HÄR!

Promenader då? Cykel-utan-bakgrund-1024x490
Jo, Sparbankspromenaden genererade inte någon ny cykel för bloggaren. Besviket konstaterades att cykeln som var första pris förmodligen var så pass dyr att det endast återstod ett fåtal extra vinster. Ingenting för bloggaren alltså.

Jo, det här! 030 En liten gul fyrkant från Sparbanken Västra Mälardalen!

031 En putsduk för kameran eller mobiltelefonen! Man fäster den enkelt på baksidan av sin telefon. 032 Sen kan man ta bort den och putsa och sen fästa tillbaka den igen! Fungerade faktiskt väldigt bra!
Så en liten vinst från promenaden blev det ändå – förutom frisk luft, lite motion och en korv med bröd! :-)

Lite andra klipp då! 003 Bloggarens kommentar om en insändare uppmärksammades i lokaltidningen också! Bra!

004 Prins Carl Philip i ”Hellenius Hörna” 17 oktober! Det måste bloggaren se – som gillar David Hellenius hörnor.

Gammalt klipp men ändå aktuell: DN om vegetarisk mat Allt fler väljer att äta vegetarisk mat! Det gillar bloggaren!
Här om kvällen blev det mixad grönsakssoppa hemma hos bloggaren. Dock inte helt vegetarisk eftersom soppan toppades med lax och en klick hummer- och krabbost! Fjällbrynt 1

Så här fint innanför locket: Fjällbrynt 2
En klick i soppan! Fjällbrynt 3 Mums! Fisksoppa

Grått och lite trist idag – men igår så solnedgången ut så här!

001

 

Varav hjärtat är fullt – därav talar munnen…

ARBOGA, Caféer och matställen, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

026

Ja, precis så är det! Varav hjärtat är fullt – därav talar munnen!
Bloggaren har hjärtat fullt med löv just nu! :-) Rött höstlöv

Så om löv handlar bloggen åter om. 034
Löv – väldigt många! 035

001 En titt ut på morgonen och man förstår vad dagen kommer att fyllas av!

021 Vackra löv…
…och jobbigt många… 008

012 Det är bara att sätta igång! Räfsa och fylla skottkärran! 017

Många vändor till komposten. Slit och släp men med en kamera och tid att stanna upp och ta in det vackra så går det. Fallfärdiga lekstugan 8 okt 2014 Några pauser då och då för att man bara inte kan motstå ett par vackra löv, träd som skiftar i färg eller en ljusblå himmel!

025

Lite, lite annat blir det också idag. Bloggaren blev nämligen jätteglad över ett reportage i Arboga Tidning.
Det här: 037 Arbogapojken Thomas Becker berättar lite om sitt liv och om sin passion för mat! Och inte vilken mat som helst – närproducerat ska det helst vara! Gärna också ekologiskt och KRAV-märkt! Allt serverat på Högsjö Wärdshus, strax utanför Arboga. Thomas Becker i BblAT

Bloggaren har skrivit om Thomas och värdshuset tidigare och det tål att göras igen! Se bara menyn – som ett välsmakande konstverk, som ljuv musik!

  1. Ångade svenska gulbetor serveras m fiskfärsbiffar smaksatta m rökt o gravad lax kall hjortronsås, potatiskompott smaksatt m örter samt smörsteka trattkantareller.
  2. Picklade gula, lila och gröna knoppar av svensk KRAVblomkål serveras med råraka av Götlundapotatis, rimmad oxbringa samt senapskräm.

Ja, vad säger ni!! Själv får bloggaren lust att sätta sig i bilen direkt och köra iväg till Högsjö Wärdshus!

Reportaget hittar ni i onsdagens Arboga Tidning. Bloggaren hittar dock inte artikeln på nätet. NU finns den ute! Klicka HÄR!

Citatet ovan är från Bbl/AT:s Lunchmeny på nätet. Lunchmenyn för varje dag hittar du HÄR! Smaklig måltid!

Imorgon ses vi igen! Välkommen åter!

003 - KopiaPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.