Drug preguntas

Kort och mörk blogg

Främlingsfientlighet, Frukt och grönt, Lokalt, Natur, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

001 Har ni tänkt på vad mörkt det har blivit!

Både på morgnarna och tidigt om kvällarna! 002

Korta dagar – tiden rinner iväg! Så känns det i alla fall idag för bloggaren! Plötsligt var klockan över 3 på eftermiddagen och vart tog tiden vägen!?

003 Jo, det handlar om det här – bland annat! Äpplen!! Det rasar äpplen hela tiden från det fantastiska lilla trädet! Kom gärna och plocka! Ta med påse och förse er! Mera äpplen I hinkarna läggs den finare fallfrukten och i den gröna lövkorgen den frukt som ska köras till komposten!
Där ligger redan massor! 025

Sen börjar sådant här jobb! 022 Räfsa löv! Bloggaren fick köra tre vändor med skottkärran på förmiddagen men titta i bakgrunden av bilden… Så stora träd och så mycket löv som kommer att falla framöver… Suck…

Men bloggaren njuter av trädgårdsarbetet också. Det är så vackert i naturen just nu! 020 En biltur blev det idag också – både till Kungsör och Köping. Det är så fantastiskt vackert längs landsvägarna när träden skiftar färg!

Mörkt och inte ett dugg vackert är det här! 005 En insändare i lokala Arboga Tidning. Inte alls från någon invånare i stan eller i trakten utan från företrädare för SD. Nu har de fått in en fot och kommer att fortsätta sitt mörka jobb, på riksdagsplan såväl som i städer och småorter över hela landet – tills vi stoppar dom!
Sorgligt och skamligt för ett land som Sverige, är bloggarens högst personliga åsikt.

Bloggaren plockade bort all fallfrukt imorse! Vid hemkomsten från grannkommunerna såg det ut så här – igen… 049 Hjälp gärna till genom att förse er med frukt! Bara att komma och plocka ur hinkarna!

Kort och mörk blogg – snart är skymningen och mörkret här – igen….
Vi ses imorgon – igen ! :-)

004 - Kopia

1 oktober 2014 – höstbilder från Arboga. Och äpplen…

ARBOGA, Frukt och grönt, Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

008

Den verkliga höstmånaden är nu inne – vi skriver 1 oktober idag. Frost på gräsmattan och termometern visar detta: Minus 1 okt 2014 Nästan minus 2.
Äpplena fortsätter att rasa från trädet – men först några vackra bilder från ett soligt Arboga.

015

Utgång Utgång – ingång! Genom tunneln under Stureleden börjar promenaden.

006 Sen blir det Strandvägen för hela slanten! 010 För promenaden längsmed Arbogaån är förunderligt vacker. 014 Lite romantisk – slå sig ner på en bänk under gatlyktan.

018 Tänk var en å, ett vattendrag, gör för stadens tjusning! 022

Framme vid gamla sparbankshuset som ligger uppåt till höger. 024 Till vänster, skymt av lövverket ligger biblioteket på andra sidan ån.

Att promenera längs Arbogaån ger skönhetsupplevelser oavsett årstid. Vår, sommar, höst eller vinter – alltid lika vackert.

021

Så det där med äpplena igen… Igår plockade bloggaren rent från fallfrukt. Då såg det ut så här: 080 Bara lite gula höstlöv under trädet.

Nu på morgonen är bilden en annan… 007 Dags igen…

Men nu överlåter bloggaren åt någon annan att ta tillvara frukten! I den röda hinken kommer fin fallfrukt att läggas – i den gröna lövkorgen mer skadad frukt.

003 Bloggaren skalade 96 äpplen igår… Det får räcka!! Äpplena blev till kompott som sedan placerades i förpackningar i frysen. 005 Nu räcker det!!

För den som vill ha lite äpplen till en paj eller lite kompott så vet ni var det finns att hämta! Medtag korg eller kasse. För den som inte nöjer sig med fallfrukt går det bra att plocka från trädet!

Njut 1 oktober!

Bland skalade äpplen

 

Lön för mödan!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

005 Solen sken men stormen ven! Så kan man sammanfatta förmiddagen! Med stormvindarna föll mängder av torra grenar ner på garageplanen så det var bara att sätta igång att jobba!

Löven har också börjat singla ner men bloggaren hade sådan tur att vindarna blåste in dem i ett hörn av gården – enkelt och lätt att räfsa ihop på skottkärran! 001

Sen skulle gräset klippas! Tänk vad det växer fast vi går mot mörkare årstider! Fint blev det när det var klart. Här är en av gräsmattorna. 011
Men vad får man för lön för mödan då? Jo, förutom att det blir prydligt och fint och man själv får lite motion så är utevistelse på gården rena terapin för själen.
008 Och plommon plockar man från trädet – se där, lite mellanmål!  Kommer sen rara hunden Birk och hälsar på så desto bättre! Pratstund med husse är också en krydda i tillvaron.

009

025 Men den verkliga belöningen väntar inomhus! Ljus på kanten! Badkaret gör bloggaren sig aldrig av med!  022 Underbart att krypa ner i och värma sina lite ömmande leder! ;-)

Sen blir man så där lite lagom pömsig och då kan det vara helt OK att göra som katten Felix!! 031 Krypa ner i sängen och slumra till lite!

Gör som bloggaren – fixa det du ska med njut också!

023

 

 

 

Söndagspredikan sjunger höstens lov!

Dagens predikan, Lokalt, Natur Inga Kommentarer »

016 Nu infaller den årstid som bloggaren gillar bäst – hösten. Hösten är mild, vacker och kravlös – om man glömmer alla måsten som lugnt faktiskt kan vänta… 036

Hösten har så mycket vackert i sig – se bara.

008 Snöbär, fuktiga av morgondimma – och ett vacker löv på marken. 038 Än blommar det i trädgården. 025 Lobelia.

Pelargon. 023

En liten fjäder på marken… 017

020 Nypon – nu daggvåta – snart frostskimrande!

015 Dimma på morgonen för att sen kunna sitta på solig altan och dricka eftermiddagskaffe med kanelbullar till! 056 Lugnt, fridfullt, njutning.

Vackert kan också bli gott! 034 Bloggaren hittade ett kul recept på god efterrätt på äpple i lokaltidningen i veckan som gick! 006

Njut hösten! Vi ses imorgon – en snabbis då! ;-)

018

 

 

Dumheter!

ARBOGA, Brott och straff, Djurrätt, Feminism och jämställdhet, Främlingsfientlighet, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Tilltag Dumheter handlar det om idag!
Väldigt dumt och dessutom kriminellt är det att slå sönder och förstöra valaffischer! Moderaterna i Arboga drabbades igår kväll.
Läs mer i Arboga Tidning där fotot ovan är hämtat från! Klicka HÄR!

Nästan alla partier drabbades i natt – men av en lite vänligare ”vandalisering”! :-) Rosa Reinfeldt Fredrik Reinfeldt och flera företrädare för politiska partier försågs under natten med rosa, feministiska glasögon!

”Förövare” är Gudrun Schyman och hennes Feministiskt initiativ! Citat ur DN:
Det enda partiet som inte har utsatts för glasögonkuppen är SD. Tanken är att glasögonen, som är fastsatta med häftmassa, ska plockas ner efter en dag. Fi-ledaren Gudrun Schyman försvarar tilltaget.
– Det är en liten opinionsyttring med glimten i ögat. Det är viktigt att de här frågorna inte försvinner från det offentliga samtalet en vecka före valet. Vi är garanten för att de kommer att vara kvar när vi kommer in i riksdagen, säger hon till TT.”

S rosa En del är väldigt arga, förstår man av DN. Lite fånigt, tycker bloggaren! Ett harmlöst och lite charmigt tilltag. Dessutom kan man inte tala om åverkan på affischerna då ”glasögonen” är fastsatta med häftmassa och kommer att plockas bort efter en dag.

Riktiga dumheter är det frågan om när lögner om invandrare sprids!! 007 24 kronor om dagen är sannerligen ingen lyx!
008 Sådana här lögner finns det ett riksdagsparti som specialiserat sig på att sprida! :-((Nolltolerans

013 Väldigt dum reklam för s k hästsport är igång just nu också!! 012 Söta, lyckliga hästar… Hästar och vård…med märkliga budskap!?

Winnie världens minsta häst För reklamen med minihästen Winnie har ingenting med lyckliga hästar att göra!! Faktiskt ingenting med ”gilla häst” heller!! För bakom reklamen ligger bland andra de här gängen: 015 Travsport, galopp och ATG!
014 Stöd för hästar!! Vilket skämt!! Travhästar Många hästar dör under travtävlingar och även under andra hårda hästtävlingar. Död travhäst
Reklamen har alltså ingenting med kärlek till djur och hästar att göra utan handlar bara om pengar! Mer pengar ska tjänas! Rik man

Läs sanningen HÄR ur tidningen Resumé!
Citat: ”Världens minsta häst i ATG:s jättekampanj. På måndag lanserar ATG sitt nya reklamkoncept ”Ingen dröm är för stor”. Åkestam Holst ligger bakom konceptet där minihästen ”Vinnie” har huvudrollen. Målet är att tillväxt – ATG ska bli Nordens största spelbolag.”

På måndag lanserar ATG sitt nya reklamkoncept ”Ingen dröm är för stor”. Åkestam Holst ligger bakom konceptet där minihästen ”Vinnie” har huvudrollen. Målet är att tillväxt – ATG ska bli Nordens största spelbolag. – See more at: http://www.resume.se/nyheter/reklam/2014/08/15/varldens-minsta-hast-i-atgs-jattekampanj/#sthash.MyfY3jFW.dpuf

Världens minsta häst i ATG:s jättekampanj

På måndag lanserar ATG sitt nya reklamkoncept ”Ingen dröm är för stor”. Åkestam Holst ligger bakom konceptet där minihästen ”Vinnie” har huvudrollen. Målet är att tillväxt – ATG ska bli Nordens största spelbolag.

- See more at: http://www.resume.se/nyheter/reklam/2014/08/15/varldens-minsta-hast-i-atgs-jattekampanj/#sthash.MyfY3jFW.dpuf

Världens minsta häst i ATG:s jättekampanj

På måndag lanserar ATG sitt nya reklamkoncept ”Ingen dröm är för stor”. Åkestam Holst ligger bakom konceptet där minihästen ”Vinnie” har huvudrollen. Målet är att tillväxt – ATG ska bli Nordens största spelbolag.

- See more at: http://www.resume.se/nyheter/reklam/2014/08/15/varldens-minsta-hast-i-atgs-jattekampanj/#sthash.MyfY3jFW.dpuf

Världens minsta häst i ATG:s jättekampanj

På måndag lanserar ATG sitt nya reklamkoncept ”Ingen dröm är för stor”. Åkestam Holst ligger bakom konceptet där minihästen ”Vinnie” har huvudrollen. Målet är att tillväxt – ATG ska bli Nordens största spelbolag.

- See more at: http://www.resume.se/nyheter/reklam/2014/08/15/varldens-minsta-hast-i-atgs-jattekampanj/#sthash.MyfY3jFW.dpuf

Djurskyddet Sverige Vill du  verkligen stödja hästar – gå in på Djurskyddet Sveriges hemsida HÄR!
HÄR en länk ”Hur mår travhästen?”

Som medlem i Naturskyddsföreningen får bloggaren den här tidningen. 058 I senaste numret fanns den här obehagliga bilden: 040
Hela bilden ser ut så här: 037 Så här säger texten: 039 Våldtäkt alltså!! ”- Män är djur”, sa ordföranden för kvinnojourerna en gång…
Våldtäkt är dumheter av absolut högsta grad – åtalbart dessutom! Fast inte i djurvärlden…
Fotot är taget av denne man: 038

Nu slinker vi in på politik igen och det här TV-programmet tänker bloggaren se i kväll! 009 Fyra politiker får var sin dag i ”Halvåtta hos mig”! Först ut är Miljöpartiets Peter Eriksson. Det ska bli spännande att se vad han kokar ihop! ;-)

På tal om mat så behöver en ensam söndagsmiddag inte alls vara tråkig!
Och det smakade inte dumt alls!  Ja, ni kan se själva! :-D

003

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.