Drug preguntas

Blandade blad – men också Ehrenmark och rotmos!

Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

013 Idag blev det lövräfsning igen. Tänk så många löv det finns! 015 Blad i olika färger! 014

017 Stillsam räfsande medan tåget dundrar förbi alldeles intill… 011

Här om dagen såg bloggaren det här citatet i en kundtidning! 003  :-D Så kan det nog vara för en del!!
Thorsten Ehrenmark foto Rotmosälskare var Torsten Ehrenmark, känd tidningsman och kåsör. Ehrenmark var född 1919 i Lindesberg och avled 1985 i London.
Ehrenmark och hund Bloggaren minns med glädje hans sommarprogram – underfundiga kåserier med torr humor och mycket självironi!
Klicka HÄR för att läsa mer om Torsten Ehrenmark – på Wikipedia! Torsten Ehrenmark

Rotmos kan väcka glädjekänslor men även plommonspäckad karré av vildsvin! :-D 006 Mums med mjölig potatis, morötter och gräddsås!
Bloggaren tillagade middagen i söndags på det fina köttet från Travarbo Gårdsbutik och Vilt, en liten butik strax utanför Arboga. En resa dit kan verkligen rekommenderas! Klicka HÄR för att komma till Gårdsbutikens hemsida!

På tal om träd och blad som blir till fallande löv – så här fint kan ett träd te sig om det växer i Varberg!!  Det är vännen Ingrid som försätt bloggaren med fotot! Ett alldeles äkta Halloweenträd alltså!! Tack Ingrid! :-)

IMG_0740

 

 

Nej, nu blommar det!!

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Nyheter, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Nej, nu blommar det! Ursäkta vad är klockan För ursäkta, men vad är klockan!?

002 Pendylen visar ett!

Moraklockan något annat! 001 Och klockan på armen ser ut så här! 005 Bloggaren kan avslöja att hon har fjorton (14!) olika klockor i bostaden som alla visar fel tid just nu…

För så här är det ju: NormaltidIdag, söndagen den 26 oktober, går vi från sommartid över till normaltid, det som några kallar vintertid. Normaltid infinner sig
Känns ganska bra att allt blir normalt igen! :-)

Och visst blommar det! 042

043 Sista söndagen i oktober – 038 och det blommar för fullt! 040

039 Var då?

Jo, i tvättstugan! 033 Dit har alla uteväxterna från pottor och balkonglådor räddats in! 035 Här får de fortsätta att blomma och sen vila ut till nästa år igen.

044

Bloggaren försökte rädda en begonia för 3-4 veckor sedan när frosten var och nöp i bladen. När begonian lyftes upp gick den av – precis jäms med jorden! Bloggaren satte då hela blomman i en vas med vatten och där står den än!! 045 Blommar för fullt och bara i en vas med vatten! Märkligt. 046 Kanske det blir nya rötter på den när de andra bröts av? Vi får se! 047

Sömntuteväder idag igen och så var det ju den där timman extra som vi måste ta tillvara och sova på! ;-)

Wilma och Felix sover ihop

 

FN-dagen och film för AnnaMaria

Lokalt, Minnesord, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

FN flaggan

Idag, 24 oktober, infaller FN-dagen. Läs HÄR Wikipedia om denna dag.

001 En grå och regnig dag – så grå och regnig att bloggaren inte ens iddes hissa flaggan för att några timmar sedan hala den i småregn… FN-dagen är nämligen allmän flaggdag…

Löv skulle räfsas i alla fall – och det blev tunga, drypande våta löv som packades ihop. 004

I Arboga Tidning läser jag att journalisten Karl David Englund gjort en liten film som hyllning till den nyligen så tragiskt bortgångna AnnaMaria Moström. 010

011 En så fin film och det känns ofattbart att AnnaMaria plötsligt är borta. Klicka HÄR för att komma till Bbl/AT och se filmen.

Avslutar bloggen med en grå men ändå vacker bild av hösten.

Siluett Foto S w Linde copyright

Söndag med konst

ARBOGA, Kultur, Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

001 Gårdagen tedde sig så här fin i Arboga.
Då kändes det trevligt med en promenad till biblioteket och konstutställningen där som hade vernissage. Tång Ingrid Larsson 200 Tång Ingrid Larssons son Gert har tillsammans med konstnären Gösta Berg ordnat så att den duktiga konstnärinnans fantastiska verk äntligen visas upp.

Bloggaren var en av de första på plats och blev sannerligen inte besviken.

003
006 Gert och Gösta inledde utställningen med att berätta lite om konstnärinnan. 009 Tång Ingrid Larsson var en skolad konstnär och om det vittnar skisser och teckningar från sent 1930-tal och framåt. 014 Hennes känsla för färger och skuggor var fantastisk. Som här i en av målningarna från fjällvärlden. 013 Man ser verkligen hur vattnet forsar – och som Gösta Berg sa: – Man kan nästan förvänta sig översvämning i konstsalen.

Sverige men också Norge och Frankrike var platser som Tång Ingrid Larsson besökte och målade av. Här Röros i Norge: 005

Sonen Gert berättade om hur han följde med sin mor på resorna och trängdes med staffli och penslar i den lilla folkvagnen. Här ett porträtt på sonen Gert. 012 Om bloggaren inte minns fel så berättades att det är Gerts mormor som avporträtterats till vänster i bild.

015 Besök gärna utställningen! Den pågår t.o.m. onsdagen den 29 oktober. Öppettider är måndag-torsdag 17-19 och fredag 17-18. Tång Ingrid Larsson självporträtt som ung Självporträtt av Tång Ingrid Larsson som ung.

023

Ruggig höstdag känns det som idag. Bloggaren fyller på fröautomater till småfåglarna och de äter glupskt. 028

Än har inte frosten slagit till med kraft utan det blommar och växer i balkonglådan. Härligt. Njut söndagen.

022

 

Fågelsympati och trädplågeri!

Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

010 Hösten är här och luften blir kallare.
Dags att hjälpa småfåglarna! 018 Den här söta fågelfröautomaten inhandlades tidigare i år på Granngården/Lantmännen.

012 Nu är den uppsatt och fylld med frön och talgbollar! Småfåglarna är redan igång och käkar!

Bloggaren har sympati med fåglar men också med träd! 015 Den här hängaren för talgbollar var avsikten att ta bort… Men hjälp! Aj! Snacka om trädplågeri! Trädplågeri Kroken har växt in i trädet! Jaha, inget att göra! Förhoppningsvis lider inte trädet så mycket utan kan stoltsera med en egen talgbollshängare, inmonterad och klar!

TröttVad gör man om man är hängig…
Och dessutom trött… Tröttare
Jo, kanske en biofilm kan roa upp? Hallonbåtsflyktingen  ”Hallonbåtsflyktingen” – svensk komedi! Går bland annat i Köping just nu.
Ikväll kl 21.25 kan man dessutom kolla in prinsen i ”Hellenius Hörna” om man inte har annat för sig!

Vi ses igen – kanske lite piggare och mer uppåt…

Ikväll på 4-an! :-)

006

Röda korset
En sak till! Tänk på kampen mot den fruktansvärda sjukdomen Ebola! Sänd ett sms till Röda Korset och bidra med 50 kronor! Skriv AKUT EBOLA och sänd till 72900! Eller klicka HÄR och kom direkt till Röda Korset för att bidra! Ebola (Fotot är från IKEA:s hemsida – ett företag som också bidrar med pengar i kampen mot sjukdomen).

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.