Drug preguntas

Sugen på konsert?

Lokalt, Miljö, Musik, Natur, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

002 Västerås Konserthus sänder ut sitt program bland annat som bilaga till Bärgslagsbladet/Arboga Tidning och bloggaren är en av dem som längtar efter dessa program!
Att bläddra igenom och kanske välja ut någon bra konsert till våren 2015!

Konserthusen puffar i det senaste programmet för lite ”annorlunda” konserter för de som inte är vana vid opera och annat. ”Våga välja annat!001 ”Gillar du pop och ryser vid tanken på klassiskt”, står det i programmet och nedanför finns en kupong att klippa ut för att sedan lämna på Konserthuset och få en gratis föreställning av utvalda konserter! Vivaldi eller kanske barock!?
Mycket bra initiativ, tycker bloggaren!

Medan funderingarna går kring vilken gratiskonsert som ska väljas har inbokning gjorts till detta: 005 Beatles för hela slanten om än som covers! :-)

Den här konserten är bloggaren sugen på också! 044

Det ska börjas i tid! 004

003 ”Bäbiskonsert”! Konsert för de yngsta barnen – 0-1 år! Barnen får ligga på en matta alldeles nära musiken och instrumenten så de känner musiken i kroppen. Max 20 barn per konsert plus medföljande vuxen.
Detta tror jag också är väldigt roligt och bra, stimulerande för barnen, ett sätt att tidigt upptäcka och uppleva musik.

Klicka HÄR för att läsa mer på Västerås Konserthus’ hemsida!

Musik för hela slanten – nästan… Avslutar med något helt annat! Bloggaren blev oerhört trött och förbaskad på att regnskogar måste skövlas för att vi i den rika världen ska tvätta håret! Regnskog nedbränd
Därför letades ekologiska schampon upp och de här finns bland annat på Apotek Hjärtat i Arboga. Ekologiskt schampo

Och schampo för barn men som även är jättebra till vuxna: 006

Nu droppar julkorten in! Bloggaren älskar traditionella julkort och det här är det första som kom i brevlådan!

IMG_4589

 

Sol eller inte – det är frågan!

ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Minnesord, Natur, Sverige & Världen, Väder Inga Kommentarer »

imagesIdag väntar vi på det här!
Den utlovade solen efter alla grå dagar i november! Mellanbarnet berättade igår att i Göteborg hade solen redan tjuvstartat och spridit sitt solsken i flera timmar! :-)

Ja, det ser kanske lovande ut nu på morgonen. 002
Vi kommer alla att få svaret idag! Behagade solen lysa på oss eller bara med sin frånvaro! Sol blinkar

003 Lokalbladet har bläddrats igenom tillsammans med Friggs Immunte och grova mackor från Finska Hembageriet i Eskilstuna!
Snatteri kan man läsa om idag i Arboga Tidning och även att de som snattat inte skäms ett dugg för det! Märkligt, tycker bloggaren. Visar faktiskt brist på respekt och att avslöja det så där i tidningen…
Sol galet glad Tidningen skriver förstås också om det vi alla väntar på – se HÄR!

Sorgligt var att läsa om Anna Maria. 004 Den unga kvinnan från Kungsör som arbetade som fotomodell i New York och som så tragiskt omkom i en trafikolycka i oktober.
Begravningen hölls i fredags och Kung Karls kyrka var så gott som fullsatt. Kyrkan var smyckad med otroligt många vackra blommor, de flesta i vitt och många levande ljus var tända. Vacker musik inramade den sorgliga men ändå så fina minnesstunden. Vila i frid Anna Maria.

Blommar gör det också i bloggarens tvättstuga om än mer sparsamt. IMG_4380 Fuchian övervintrar där och längtar förmodligen som oss andra till det här:

Solen kommer

Solen skiner

Vad som blev när det inte blev som det var tänkt…

Lokalt, Natur, Sverige & Världen, Väder Inga Kommentarer »

skriva Ja, idag blev det inte riktigt som det var tänkt!

Bloggaren hade tänkt skriva om det här: Buffalo 2 Nej, det är inte Sverige som blivit ljusare i det novembergråa utan Buffalo i USA! Buffalo USA
Det har ju inte snöat måttligt heller!! Största snödjupet som uppmätts under de senaste dagarna är 2,23 meter!

Bloggarens mor har en brevvän sedan snart 50 år och hon bor i Orchard Park i staten New York. Där såg det ut så här för några dagar sedan. Steven Gros shovels snow from outside his home in Orchard Park Vi hoppas att Dorris Bindig som är över 90 år har klarat sig bra trots snöovädret! Orchard Park 19 nov 2014

Läs i DN HÄR om snön i USA!

Det var detta som bloggaren tänkt dryfta idag och istället blev det så här: 002 Vi bläddrar i en sedan många år väl använd kokbok! Nu jäser degen i bunken! :-D 001

Vi ses imorgon istället! Då ska det bli andra bullar av! ;-)

Natt- och dagvandringar och annat skrämmande i Arboga!

ARBOGA, Äldreomsorg, Gator och vägar, Lokalt, Natur, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Trafik, Vården Inga Kommentarer »

Nattvandrare Bloggaren läser på sociala medier att det har nattvandrats i Arboga igen. Man behöver dock inte vandra på natten om syftet är att upptäcka mörka, obehagliga platser i stan… 006

Bilderna är från tunneln i centrala Arboga. 007 Den som går under Stureleden och förbinder Stureparken med Bergmans park. 008 Här går man inte gärna ens på dagarna i november eller senare under den mörka årstiden…

009 Hur vore det med belysning som fungerar även dagtid? Om lamporna fungerar på natten vet inte bloggaren…
Är det svårt att få till belysning inne i tunneln – varför inte ha lyktstolpar utanför, en på var sida om tunneln?
Det har hänt överfall här och området är lite avskilt trots det centrala läget. Biltrafik ovanpå kan göra att skrik på hjälp inte hörs till husen närmast.

Annat skrämmande som det behöver göras något åt i Arboga tar lokaltidningen upp idag – igen! 017 Hemtjänsten!

021 Artikeln om den stackars otrygga kvinnan med det fingerade namnet ”Maj” skulle kunna vara bloggarens mamma, men det är det inte. Mamma har det mycket värre. Som blind måste hon om och om igen tala om för alla de olika människorna ur hemtjänstpersonalen vad de ska göra och var saker och ting finns…

I måndags opponerade mamma sig när en ur personalen ville ge henne fel medicin! Mamma kände inte igen situationen och tyckte att antalet tabletter i handen inte stämde. Men hur många är så alerta i huvudet eller ens ska behöva vara det! Skandal är vad det är! :-( Akta er för att bli gamla eller gör något åt det!!

HÄR hittar ni Arboga Tidning. Dock hittar inte bloggaren artikeln där än…
När lägger tidningen ut den på nätet? Förstasidesartikeln borde ligga ute redan!

Lite ljusare bilder från Arboga också idag.001 Det blommar trots att mer än halva november har gått!
Vackra ringblommor lyser upp gråvädret! 002 Var de finns?

Utanför Trefaldighetsgården! 003

Bloggaren passerade ån och vågade knappt titta ner i vattnet. ”-Tänk om änderna är hungriga och hoppas på bröd och jag inget har!” 004 De verkade dock tämligen ointresserade och än finns det förmodligen annat att äta för fåglarna.

Fler blommor! 012 Utefter Västerlånggatan fick bloggaren syn på det här: 010 Någon har förbarmat sig över den vildväxande rosenbusken för att skydda den! :-)  Sådant gillas! 011

Intill husen vid Storgatan blommar det också! 013 Underbart! Njut medan tid är!

014
Gula rosor utefter Storgatan i Arboga.

Ha en fin dag!
Akta er för att bli gamla -
eller gör något åt situationen i Arboga!!

 

Blandade blad – men också Ehrenmark och rotmos!

Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

013 Idag blev det lövräfsning igen. Tänk så många löv det finns! 015 Blad i olika färger! 014

017 Stillsam räfsande medan tåget dundrar förbi alldeles intill… 011

Här om dagen såg bloggaren det här citatet i en kundtidning! 003  :-D Så kan det nog vara för en del!!
Thorsten Ehrenmark foto Rotmosälskare var Torsten Ehrenmark, känd tidningsman och kåsör. Ehrenmark var född 1919 i Lindesberg och avled 1985 i London.
Ehrenmark och hund Bloggaren minns med glädje hans sommarprogram – underfundiga kåserier med torr humor och mycket självironi!
Klicka HÄR för att läsa mer om Torsten Ehrenmark – på Wikipedia! Torsten Ehrenmark

Rotmos kan väcka glädjekänslor men även plommonspäckad karré av vildsvin! :-D 006 Mums med mjölig potatis, morötter och gräddsås!
Bloggaren tillagade middagen i söndags på det fina köttet från Travarbo Gårdsbutik och Vilt, en liten butik strax utanför Arboga. En resa dit kan verkligen rekommenderas! Klicka HÄR för att komma till Gårdsbutikens hemsida!

På tal om träd och blad som blir till fallande löv – så här fint kan ett träd te sig om det växer i Varberg!!  Det är vännen Ingrid som försätt bloggaren med fotot! Ett alldeles äkta Halloweenträd alltså!! Tack Ingrid! :-)

IMG_0740

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.