Drug preguntas

Barbie och bilar – söndagens predikan

ARBOGA, Brott och straff, Dagens predikan, Lokalt, Mode, Sverige & Världen, Trafik, Vad är skönhet? Inga Kommentarer »

Predikan Söndag och dagens predikan! 004

Barbie och bilar är rubriken och vi börjar med bilarna och lite gnäll.
För titta här: 008 Ser det ut som en lämplig parkering!? Bloggaren tänker förstås på Volvon till höger i bild.

006 Hur kan man komma på att parkera där!? Och – nej, det är inte en engångsföreteelse! Bloggaren vet inte hur många gånger det varit svårt att passera bilarna som står i bredd på Sturegatan här i Arboga.
Volvoägaren verkar inte särskild bekymrad över att få bagageluckan intryckt av någon som snabbt tänker runda hörnet från Östra Nygatan.
Och VAR är parkeringsvakterna!? Detta oskick har fortgått i många månader.
Naturligtvis går en fråga till Arboga kommun – om man nu kan finna någon att fråga i ärendet… Kommer det något svar – publiceras det förstås här på bloggen.

barbie-dollSen Barbie då – och alla hennes look-alikes…och det märkliga skönhetsideal som dockorna förmedlar! Bratz Internet

Bratz face - Kopia Men nu börjar det hända saker! Bratz face En mamma i Australien har reagerat på dockornas utseende och gör nu om dockorna! Sonia Singh

bratzDe uppsminkande dockorna med Kalle-Anka-munnar ”befrias” och blir till vanliga barn! bratz2 Inte en dag för tidigt, om ni frågar bloggaren! bratzdoll1

HÄR kan du läsa mer om Sonia Singh som gör om dockor!

Sonia Singhs docka i trädet

julia-taube I Sverige har Julia Taube från Göteborg börjat tillverka ”normala dockor”! 001 Tidningen Metro skriver om Julia Taube HÄR! Julia Taubes dockor Aftonbladet har skrivit om Julia Taube HÄR! Julias dockor
Du hittar Julia Taubes hemsida genom att klicka HÄR!

SKÖNT, tycker bloggaren och efter 56 år (!) har även Barbietillverkaren Mattel börjat tänka om!! Barbie i lågklackatINGA HÖGA KLACKAR!!

Från det här: Barbie i högklackat på strandenHögklackat på stranden! Till det här – mer komfortabla. Barbie mer konfortabel på strandenSandaler i de numera nyopererade vristerna kan tänkas.
Läs mer om ”sensationen” HÄR i Portland Press Harald och HÄR i Daily Mail online.

Sandaler och baddräkt… – tja, kanske kommer sommaren till Sverige i år också. Vi får väl se…

Men strunt är strunt och snus är snus,
om ock i gyllne dosor,
och rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor.
Gul kinesisk ros från 44an

Slut på predikan! 🙂

 

Kränkta feminister – Blondinbellas yttrar sig…

ARBOGA, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Sverige & Världen, Vad är skönhet? Inga Kommentarer »

002 Den här bilden förfasar sig bakåtsträvande fransmän över!!

Det är en bild ur en barnbok. 001 Det konservativa Frankrike lägger upp ett ramaskri över att barn får se hur människors kroppar ser ut på riktigt.
Citat ur DN: Författarna till boken (som nu säljer som smör) säger att de bara ville förmedla en avslappnad bild av kroppen – ett sätt att kontra sexualisering och stereotyper i  medierna.” Läs mera HÄR!

På tal om bakåtsträvare. Man behöver inte vara konservativ fransman för att tänka gammaldags. Man kan vara 23 år och svensk! Blondinbella Blondinbella yttrar sig – om feminister. 006 ”Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklasskvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågar att strida för”.
(Ur DN) Läs mera HÄR!

😀 Ha ha ha, bloggaren brister ut i gapflabb! Samtidigt – så sorgligt att en ung tjej kan vara så inskränkt och rent ut sagt dum. Hon har sannerligen inte sett – eller hört – min jämgamla dotter!
Feminist Men, det kommer hon att få göra. Min dotter och tusentals andra unga, kloka, framåtsträvande kvinnor och feminister! Läs bland annat den HÄR debattartikeln på SVT:s hemsida! Två 18-åriga tjejer ger Blondinbella svar på tal! SVT Debatt foto
Vakna upp Blondinbella! Låt inte ”dum-blondin-begreppet” få leva kvar!

Dagens lokala Arboga Tidning ser ut så här: 013 Nästan 3 gånger dyrare än beräknat blev det här huset: 015 253 % från budget, har tidningen räknat ut! Politiker att räkna (!) med framöver??  🙁

Läs artikeln i Bbl/AT HÄR!

Helgen har kommit… Kommer
och gått… Åker Med den kärt besök och hjärteblommor.

Ros och mimosa Underbar ros och mimosa fick bloggaren bland annat som gåva. Mimosa Mimosan speciellt – doftar underbart! För tankarna till soliga dagar vid Medelhavet…

Tulpan 1 Sen är bloggaren av den sorten att hon tycker att väldigt mycket kan vara vackert. Ett vissnande tulpanblad…  Tulpan 3 Färgen… Tulpan 2

Upptäck och njut det annorlunda vackra runt omkring dig.

Och tänk lite längre än näsan räcker, Blondinbella och andra.
Vi lever på 2000-talet nu!

Tulpan i sump

 

 

 

LaChapelle!

Kultur, Lokalt, Namnsdagsbarn, Resor, Sverige & Världen, Vad är skönhet? Inga Kommentarer »

Den här bilden som affisch har synts under några månader i Stockholm – Fotografiska Museets utställning med verk av David LaChapelle.

I lördags fick jag äntligen tillfälle att se utställningen.

Fotografiska Museet ligger vid Stadsgårdshamnen nära Slussen och Slussens T-banestation.

Så fint att promenera där och njuta av utsikten – här en skärgårdsbåt på väg förbi Gröna Lund.

Passera Birka Cruises och man är framme vid Fotografiska!

En fantastisk utställning. Religion spelar ofta in i bilderna och visar LaChapelles tro men också hans ambivalens inför religion. Här Pietà med Courtney Love:

Den här bilden arrangerade David LaChapelle samma år, men före, Michael Jacksons bortgång:

Caesars Palace Ett jättestort fotografi som inte gick att få med hela av. Här en detalj ur bilden:

Pamela Anderson

Britney Spears.

Whitney Houston. Artisterna har ställt upp för samarbete med LaChapelle och i sina verk framställer han bildligt delar av deras liv.

”- Ja, det var ju färggranna tavlor” sa en troligen måttligt intresserad museibesökare…

En av ”tavlorna”: Och närbild på del av den…

Utöver alla fantastiska bilder som det tog tid att ta in spelades oavbrutet videos upp i del av museet. Där visades bl.a. hur några fotograferingar gått till. ”- Vilket jobb!!” Utöver det – musikvideos där den här var mycket gripande: Moby är artisten och videon är gjord av David LaChapelle och jag hittade den faktiskt på Youtube – klicka HÄR!
Del av texten lyder ”Oh lordy, trouble so hard, oh lordy, trouble so hard, don’t nobody know my troubles but God, don’t nobody know my troubles but God… 

 Vem är då David LaChapelle? Så här skriver Fotografiska, citat:

”Om David LaChapelle
David LaChapelle är född 1963 i Fairfield, Connecticut och räknas som en av världens största och mest inflytelserika fotografer och videoregissörer. Hans karriär startade i början av 80-talet i NYC där han visade konst och foto på stadens gallerier. Andy Warhol fick tidigt upp ögonen för hans arbete och gav honom hans första jobb som fotograf på Interview Magazine. LaChapelle fick efter en rad uppmärksammade bilder av dåtidens stjärnor uppdrag för Italian Vogue, French Vogue, Vanity Fair, GQ, Rolling Stone och i-D.

Några av de personer han fotograferat är: Tupac Shakur, Madonna, Amanda Lepore, Eminem, Philip Johnson, Lance Armstrong, Pamela Anderson, Lil’ Kim, Uma Thurman, Elizabeth Taylor, David Beckham, Paris Hilton, Jeff Koons, Leonardo DiCaprio, Hillary Clinton, Muhammad Ali och Britney Spears. Hans legendariska reklamkampanjer under 90-talet skapade en ny, provokativ och exklusiv ram kring några av världens största varumärken.”

Klicka HÄR för att komma till LaChapelles fantastiska hemsida!

Se gärna utställningen på Fotografiska i Stockholm – men skynda på! Sista dagen för LaChapelle är söndagen den 3 mars! Klicka HÄR för att komma till Fotografiska Museet!

Gabriella och Ella har namnsdag idag och en semla kanske passar att fira med! 😉 Grattis!

”After art” på Norrbackagatan i Stockholm

 

Glugg mellan tänderna – är det OK?

Lokalt, mänskligt, Namnsdagsbarn, Sverige & Världen, Vad är skönhet? 1 Kommentar »

Är det här det perfekta leendet?

Eller är det här också OK? 

Självklart ska inte tänderna vara avgörande, liksom inte heller utseendet i stort för hur vi människor ska uppfattas eller behandlas!

Därför blir jag lite ledsen när jag läser om Mia Skäringer som ”gjort om sig”. Så här såg hon ut tidigare: Och så här ser hon ut idag – reglerad…
Expressen skriver om detta HÄR.

Trist, tycker jag, att inte ens en så känd och uppskattad person som Mia Skäringer kan känna sig OK utan att fixa till tandraden.
Och är det inte så att en del av personligheten försvinner när gluggen tas bort?

Vad hade Thore Skogman varit utan sin glugg! 😀

Flera kända personer har ”glugg” – se bara: Amy Diamond!

Pernilla Andersson numera gift Dregen:

Personligen är det här en av de snyggaste och charmigaste killar jag vet: Niklas Hjulström – som har ett så här fint leende:

Nassim Al Fakir är en annan fin kille:

Vanessa Paradis – här på omslaget till Vouge:

Det finns supermodeller som t.o.m. fått stora framgångar tack vare just gluggen! Det skriver bl.a. Expressen om HÄR!

Lara Stone

Jess Hart och Georgia Jagger 

Själv hade jag också en glugg mellan tänderna som barn. Jag blev aldrig retad för gluggen utan fann det rätt praktiskt att kunna fästa sugröret mellan framtänderna när jag skulle dricka saft! 😀
En tandläkare remitterade mig dock för tandreglering men tandläkaren där tyckte att mitt leende bara var charmigt och gjorde inget åt det.
Tacksam för det är jag och idag har gluggen växt igen av sig självt sedan länge.

Jag beundrar Mia Skäringer som skådespelare och komiker, tycker att hon är så rolig och bra. Tänk så synd att hon inte har självförtroende nog att se över detta med utseende. Göra om sig och därmed ta bort en del av personligheten – det som är unikt hon.

Utseende är som med ålder – när man lärt känna en person är det svårt att säga om han eller hon är full eller snygg  och detta med ålder känns oväsentligt.
Att ålder inte har någon betydelse upplevde jag markant när jag började arbeta i slutet av tonåren och fick arbetskamrater i alla åldrar som blev mina vänner. Vad spelade det för roll om de var 25 eller 60 – vi hade lika roligt tillsammans allihop.

Så fokusera mindre på utseendet för det är insidan som räknas! När du väl lärt känna en människa betyder det yttre ingenting!

 Kyndelsmässodagen idag! Ingen har namnsdag – men det finns säkerligen en hel del födelsedagsbarn!
En känner jag väl – min pappa! Grattis pappa Göte och alla andra som fyller år idag!


Ta en sväng på Arbogas Vintermarknad idag innan ni uppvaktar era nära och kära med ett besök! 😉

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.