Drug preguntas

Storm i ett påskmustglas – när det är orkan på andra ställen.

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Mat och Dryck, POLITIK, Religion, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Storm i ett påskmustglasStorm i ett påskmustglas!
Så tycker bloggaren om gnället över ICA:s reklamfilm just nu. Tvärtom tycker bloggaren att människor som ser filmsnutten faktiskt kan få sig en tankeställare om varför påsken egentligen firas!
Kanske är det dags att förfasa sig också över COOPs reklam!? ”Påsken firas för att Jesus åt en massa godis för tusen år sen”.
Lite löjets skimmer över dessa ”stormar” tycker bloggaren när det finns orkaner att rasa över på andra håll. Burhöns i påsktider till exempel! Köp INTE ägg från höns i bur! Ansträng dig för att köpa ägg från hönor som haft det bra och lever ett naturligt liv!

Det här borde man förfasa sig över istället! 006 Dagens Arboga Tidning! Fruktansvärda nyheter över hur unga människor beter sig i vår lilla stad! 007

Vad är det som händer? Hur kan människor bli så ondskefulla? Är det inte så att det hela kan ha viss grund i en allt mer försämrad skola? Alla besparingar som ska se på bekostnad av vård och omsorg! Det måste bli ett stopp på detta!

Sen kan man undra om Håkan Juholt är rätt person att få till en förändring… Juholt ska vinna valet Annons ur Bbl/AT idag.

GRÖNT är skönt tycker bloggaren i alla lägen! 013 Såväl ute på trappan – som inne på köksbordet! Vitsippor och blåsippor

När bloggaren städat och stökat klart igår intogs ett glas porter! 004 Fast man kanske ska se upp med detta dricka om man ser till namnet… :-D 002
Till portern togs en knäcka! Knäcka med potatis och kaviar Supergott! Skivad kokt potatis med Kalles kaviar! :-)

Bloggaren hoppas få se mer av de här bilarna i framtiden! 005 Fast i förebyggande syfte då…

Påskkort kommer sällan i lådan numera men ETT dök upp igår till stor glädje! 010 Tack för det Reidun!

Ikväll startar vi kvasten! Ses imorgon igen! ;-)

skartorsdagen

 

 

 

 

Kollegor och inte samt om DU och om porträtt som aldrig blev målade!

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Kultur, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

026  Tidningen Kollega får bloggaren som medlem i fackföreningen Unionen. Dock känns inte Unionen som någon vidare trevlig kollega men den bloggen tar vi en annan dag.
Bloggaren är för fackföreningar men tycker dagens fack tappar mer och mer. En hyfsat bra hemförsäkring är vad som får bloggaren att fortfarande betala medlemsavgiften till Unionen.

Andra som också har åsikter om Unionen är Magnus Frid i denna insändare i tidningen: 029 Bloggaren håller helt med och tycker Unionens reklam är mer avskräckande än det förmodat motsatta. Unionen reklam

Det här gillade dock bloggaren i senaste numret av Kollega: 025 Ett reportage om vårt onödigt stora köttintag!  Organisationen ”Köttfri måndag”, som bloggaren gillar, får här ta emot pris av hans majestät konungen. 027 Jonas Paulsson, initiativtagaren till ”Köttfri måndag” tar på bilden emot priset 2011 som ”Årets miljöhjälte”. Bra gjort!

De här orden tycker bloggaren är riktigt bra: 046 ”Att stava rätt kan nog snart likställas med att skryta”.
Håller med och mår illa över felstavade, dåligt formulerade tidningsnotiser och artiklar!

Vill man veta mer om ord och deras betydelse kan man höra av sig till DN! 044Här om söndagen fann bloggaren den här diskussionen i tidningen: 043 Se upp om du använder du med stor bokstav! Du kan uppfattas som insmickrande och avståndstagande, tycker ”Språkrådet” i tidningen. Bloggaren tillhör generationen som tycker det är artigt men kanske lite formellt.

Dags för en promenad! Ses vi? 041 Arboga Museum har just idag vernissage på en intressant utställning! ”Porträtten som aldrig blev målade” av den kända fotografen Elisabet Ohlson Wallin. Start 13.00.
Klicka HÄR för att komma till Arboga Museum om utställningen!

Portrattenvernissage

Pajkastning i Arboga

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

PajNu ska det kastas pajer i Arboga!

Dagens Arboga Tidning ser ut så här: 067 Kommunalrådet Olle Ytterberg (s) skäms inte, säger han. Detta med anledning av gårdagens artikel om avsättningen av den tidigare förvaltningschefen inom Kultur och Fritid i Arboga, Camilla Rosenberg. 047

Pajkastning För nu ska det kastas pajer! Olle Ytterberg slår ifrån sig och säger att ”alla” var med på avsättningen. Pajer kastas tillbaka på Camilla Rosenberg själv och på Maria Fredlund (v) som var ordförande i nämnden för Kultur och Fritid.  039 ???

Pajkastning Pajer också inom Vänsterpartiet då Maria Fredlund säger sig vara mot avsättningen medan hennes ordförande i V – Dan Karlsson varit med på det hela, enligt Olle Ytterberg.

Pajkastning Pajer kastas också på oppositionen!

Alla var överens, enligt Olle Ytterberg – trots att nämndledamoten Elisabeth Bertö (M) säger så här: 040 Nämnden hade inte fått några indikationer på att Camilla Rosenberg varit en dålig chef.

 

Pajkastning 1

Pajkastning Förutom att pajkastning i sig är pinsamt så handlar det också om själva pajerna! Ingredienser till paj Ingredienserna i pajerna, så att säga – som i detta fall består av skattebetalarnas pengar! SkattepengarPajpengarna flyger iväg och det har inte kommunen råd med! Skattebetalarna gillar heller inte hur det handskas med deras pengar.

SkattepengarDet är dessutom vanligt att skattepengar flyger iväg i Arboga. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kenneth Dalberg, avsattes som kommunchef 2010 och köptes ut för 3 årslöner!! Se Bbl/AT HÄR!

Jerker Parksjö Jerker Parksjö blev Dalbergs mycket dyra efterträdare år 2011. 74 000 kr i månadslön. Bbl/AT HÄR!
En kille som är van att förhandla till sig skattepengar. Parksjö har löst fallskärmar och njutit dubbla löner på tidigare ställen. Om det skrev bland andra en ilsken insändarskribent i tidningen Folket, Eskilstuna – se HÄR! Skattepengar

Skattepengar Sen har vi ju det här huset – Gäddgården 1! Gäddgården 1 Renoveringen skulle gå på 5 miljoner men notan slutade 2011 på mer än det dubbla, över 13 miljoner kronor! Se SVT HÄR!

Pajen är kastad! Paj kastad

Hur många fler pajer ska det bli!? Olle Ytterberg påstår sig ha väl underbyggt varför Camilla Rosenberg fick sluta. Men det är en tyst överenskommelser att inte avslöja, enligt Olle. ???
Man kan undra över detta hysch-hysch som gör det hela ännu mer pajigt! PajOm det nu inte vore så tragiskt…
Har den goda Camilla förskingrat kaffekassan? Förfört en medarbetare på arbetstid? Eller vad kan det vara som måste hållas så tyst om att inte ens de närmaste vet något?? Och absolut inte de som får stå för kalaset – skattebetalarna!  Pajkastning 3

Bloggaren tycker det hela är tämligen osmakliga pajer som tillreds och kastas! Hoppas att kastandet snarast upphör och hoppas också att det omgående handskas mer varsamt med skattebetalarnas pengar och
- att alla kort läggs på bordet! Korten på bordet

Om de styrande nu inte bryr sig om tidigare försyndelser, inte heller om kommuninnevånarnas skattepengar så väntar det ändock ett val inom en snar framtid som möjligen borde oroa lite.Vallokal

Paj i ansiktet Läs dagens ”pajartikel” i Arboga Tidning genom att klicka HÄR!

A pie in the face

 

 

 

 

 

 

”Den lilla fina staden Arboga”…eller en korrupt håla?

Allmänt, Arbete och rättvisa, ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen 2 Kommentarer »

Gollum Pengar och makt gör folk galna.

Så här ser dagens Arboga Tidning ut: 047 Den tidigare chefen för Fritid- och Kulturförvaltningen i Arboga, Camilla Rosenberg, berättar om hur hon tvingades bort från sitt jobb.

Tidigare inlägg i Bbl/AT: 043
”Chef inom kommunen slutar – får fallskärm”.
En artikel som fick många Arbogabor att ilskna till och en del av ilskan riktades just mot Camilla Rosenberg själv. ”- Hur kan hon få lön fast hon inte jobbar!!”, gick det arga snacket på stan!

”Maria Fredlund lämnar tunga politiska uppdrag” .
Den populära Vänsterpartisten hoppade av
och i dagens lokaltidning får vi veta lite om varför. 041

042 Imorgon kommer fler avslöjanden eller?
Kommunalrådet Olle Ytterberg ska berätta sin version av historien. Olle Ytterberg menar att ”kommunen inte gjort några formella fel”. Inget ”formellt” kanske men…? Vi får läsa imorgon.
HÄR kan du läsa artikeln på nätet!

MaktMAKT gör folk galna!  Korruption PENGAR likaså.

Bloggaren vet flera som hoppat av politiken i Arboga och som skulle kunna berätta omständigheter som tyvärr aldrig når kommuninnevånarnas öron. Graverande händelser men också ”bagatellartade” så som härskartekniker, förtryck och uppgjorda överenskommelser…
Man törs inte berätta. Vågar inte avslöja – man är rädd för utfrysning i en liten stad.

Förresten – Olle Ytterberg själv hoppar ju av! Kanske han kan komma med fler dolda sanningar och andra effekter av att sopa under mattan framöver!? Om att hålla god min i elakt spel!? Eller har han tänkt att bo kvar i stan…

Bloggaren är en ärlig person och upptäckte att det var omöjligt att delta i lokalpolitiken. Att vilja Arbogas väl räckte inte – man måste delta i påhopp, ordbajseri och ”gilla läget” – något som bloggaren vägrade. För ärlig och för naiv för politik?

Whistleblower femaleNu visslas det igen! Tack för det Whistleblowers!
Whistleblowers, visslare på svenska, förklaras så här på Wikipedia:

Whistleblower eller på svenska visslare (ibland även direktöversättningen visselblåsare) är ett ursprungligen engelskt begrepp för en person som påkallar, oftast genom massmedia, uppmärksamhet om korruption eller andra oegentligheter, och som i vissa fall löper risk att drabbas av negativa konsekvenser för detta.
Straff kan vara att åtalas för förtal eller – om beskyllningen är riktad mot den egna arbetsgivaren – att bli avskedad eller omplacerad.”

Bloggaren vet att makt och pengar tyvärr gör folk galna. Sitter man för länge vid makten blir man vårdslös. Vårdslös med sanningen och med sitt sätt att förhålla sig till de uppdrag man åtagit sig. Uppdrag som andra förlitat sig på att man ska utföra på rätt sätt.
Det blir liksom självklart att kunna göra ”lite som man vill” när man ändå tror sig sitta säker. Man litar på att ingen vågar sätta sig upp mot dem som haft makt så länge. Staden håller ihop eller…?

Kedja En kedja är aldrig starkare
än sin svagaste länk. Bruten kedja

Är det nu sanningarna ska börja sippra fram? Vad ligger mer bakom Camilla Rosenbergs utfrysning? Finns det annan smutsig byk som ska vaskas fram? Vågar fler människor vissla? Whistleblower female

Det återstår att se…

Bloggaren har en insändare idag som handlar om politik i småstaden. 044 Ett svar på tidigare inlägg och ett förtydligande om vad saker och ting handlar om egentligen.

De här minnesorden finns med i dagens tidning också. 049 Om en kär granne som hastigt avlidit. Vila i frid kära Bosse.

Klicka HÄR för att komma till Bärgslagsbladet/Arboga Tidning som innehåller väldigt intressanta saker just idag! Mer kommer säkert imorgon…

037

 

 

Insändardags! Sophantering!

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Makt och pengarAtt pengar är makt och makt är pengar är tyvärr ett obestridbart faktum.
Vid detta snuddade signaturen ”Alliansvän” i en insändare för en tid sedan – den här: Insändare
Bloggaren reagerade på insändaren och skrev om det här den 3 januari. Utlovade också att publicera den egna insändaren i ämnet när den publicerats i Arboga Tidning.
014 Här kommer den! Finns med på sidan 2 i dagens Bbl/AT. Klicka HÄR om du vill läsa insändaren i nätupplagan.

Lite utdrag ur insändaren: 021

018 Kommentera gärna på Bärgslagsbladet/Arboga Tidnings nätsida HÄR eller direkt här på bloggen, genom en kommentar.

Ärlighet varar längst, det är bloggarens fullständiga övertygelse och man kan undra vem som egentligen är spratteldockan i det här fallet!?

Pengar och maktAnnat skräp ska det handla om nu, nämligen den återkommande sophanteringen… 001 Så här efter jul var det dags igen!

Allt ska sorteras på sin plats! 002 Kartong! 003 Papper! 004 Glas! 005 Plast! 006 Metall!

Bilen blev full! 008 Sen bar det iväg till de containrar som står uppställda vid Vilstahallen här i Arboga. Bloggaren föredrar dessa eftersom de ligger nära men också har bra med utrymme så man inte står i vägen.

009 En titt in i containern med metall! Bilden från containern med färgat glas blev lite suddig. Bloggaren tyckte det var lite pinsamt att stå och fotografera ner i den… 010

Slöhet kanske? Eller tanklöshet? För varför inte gå runt containern och slänga tidningar istället för att försöka pressa in så mycket som möjligt där det redan är fullt? 012

Nog med skitprat för idag! Lite roligt från lokaltidningen också: 016 Nyplockade kantareller i Odensvi! Otroligt varm vinter vi har!
017 Och blåsippor i Kungsör! Till vänster om sipporna konstaterar tidningen att nästan två tredjedelar av de tillfrågade tycker vädret är okej! De saknar inte snön. Bloggaren hör till den kategorin. :-)

Har du åsikter du går och klämmer på? Tyck till du också!
Vi ses imorgon! :-)

015

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.