Drug preguntas

Vita kränkta män!

Arbete och rättvisa, Demokrati och rättvisa, Feminism och jämställdhet, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Miljöpartiet om kvinnor och män

Sedan urminnes tider har kvinnan av någon outgrundlig anledning ansetts lägre stående i jämförelse med män. Så är det fortfarande runt om i världen. Väldigt allvarligt i många andra länder men naturligtvis helt oacceptabelt i ett så kallat demokratiskt välfärdsland som Sverige.

Fi loggaFiFeministiskt initiativ - har genom framgångarna i EU-valet sett till att de feministiska frågorna om jämställdhet hamnat högt upp på dagordningen för de flesta av partierna i Sverige – kanske till och med allra högst. Frågan kan komma att bli avgörande i höstens svenska val.

Sur man 2 Men när Åsa Romson, Miljöpartiet, ryter till om den patriarkala maktordningen blir en hel del män upprörda. De känner sig kränkta!
Sur man ”- För inte är väl just jag en ojämställd man!!
- Jag vill inte klumpas ihop för en kollektiv bestraffning!!Upprörd man

Sur man 3 Alla dessa vita kränkta män tycker alltså att de själva är viktigare än budskapet! Det är viktigare hur män benämns i sammanhanget än att lösa själva det gigantiska problemet.
Att känna – ”Va f-n, så här kan det inte få fortsätta!” och vilja ställa upp och göra gemensam sak med kvinnorna, är alltså helt främmande för dessa vita, kränkta män!  Ledsen man
Vita kränkta män

D v s de verkar beredda att slåss för millimeterrättvisa vad gäller ordformuleringar och flyttar därmed gladeligen fokus från denna oerhört viktiga fråga – att kvinnor självklart ska ha samma rättigheter som män.

Vita kränkta män strip

Skamligt!!
När unga flickor mår sämre och sämre.
När män fortfarande vägrar bli föräldrar fullt ut och ta det rimliga – hälften av föräldraledigheten! He can do it
När det ropas på kvotering till bolagsstyrelser därför att män väljer män på höga poster istället för lika eller mer kvalificerade kvinnor!

När kvinnor fortfarande 2014 i Sverige får sämre betalt för samma jobb som män och får 66 % i pension när yrkesarbetet är slut!

 

Griniga gubbar Då anser vita kränkta män att det är viktigare att de i ord inte känner att de behandlas illa… Bloggaren måste säga att det är övermaga, patetiskt och smått chockartat!

Ojamn-fordelning-av-makten-intro SCB  SVT och Rapport tog upp pensioner igår och bloggen citerar från SVT:s hemsida:
”Jämställdheten kring löner och pension går framåt i snigelfart. Kvinnorna har i genomsnitt 66 procent av männens pension visar en ny rapport från Statistiska centralbyrån.”
Läs hela artikeln HÄR!

londiskriminering

I samma nyhetsprogram togs det upp hur dåligt unga flickor mår i Sverige. Citat från Sveriges Radios hemsida:
”Svenska tonåringar mår sämre än någonsin. Och allra värst drabbade är unga tjejer. Bland 15-åriga flickor uppger 57 procent, alltså fler än hälften, att de har psykosomatiska besvär som återkommande huvudvärk eller nedstämdhet, det visar en ny rapport från Folkhälsomyndigheten.”

HÄR kan du på SCB:s hemsida läsa statistik över skillnaderna mellan kvinnor och män!

Miljöpartiet om kvinnor och män Åsa Romson, Miljöpartiet som du ser på bilden överst i bloggen säger så här:
Det är dags att vi börjar värdera unga och tjejer lika högt som vuxna män. En del kallar det extremism, jag kallar det demokrati.

Du kan läsa mer HÄR! För Miljöpartiet – klicka HÄR!

Demonstrationståg Det finns självklart andra män! Kloka, empatiska män som struntar blankt i ordbajserier och ger järnet för budskapet – att göra gemensam sak för ett jämställt samhälle. Tack och lov för dessa män!
För ”grumpy old men” bevare oss väl!! Grumpy old men

Män för jämställdhet HÄR hittar du hemsidan ”Män för jämställdhet” – och HÄRFacebook”Berätta för FATTAMAN!”

Löner

Hälsningar från en idag upprörd bloggare!

If I had a hammer

 

Anti-arbetslinjen! Handlar den om slöhet?

Arbete och rättvisa, Lokalt, mänskligt, Nyheter, Samhällsfrågor, Stress och utbrändhet, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Arbetslinjen M ”Arbetslinjen eller bidragslinjen, du väljer”. Eller?
Är det inte så att den så kallade Arbetslinjen per automatik leder till bidragslinjen – och hur långsiktig är en sådan politik??

038
Nu kommer ”anti-arbetslinjen”, skriver DN igår, söndag. 036  Bloggaren läste glatt och förväntansfullt rubriker som den här: 037 ”Vi behöver inte arbeta så mycket! 4-5 timmars arbetsdag per anställd skulle räcka för att Sverige skulle behålla sitt välstånd.”
Det är sociologen Roland Paulsen vid Lunds universitet som säger så!

Bloggare är helt inne på den linjen! Att jobba mindre med mer energi och kraft gör att människor orkar! Orkar arbeta längre (fram till pensionen) men också orkar ha ett liv utanför jobbet!

Andra citat ur artikeln: 040 Socionomen som har ledigt en dag i veckan för att leva!

041 SÅ bra och klokt sagt!

MEN – bloggaren tycker artikeln som helhet andas just anti-arbete! Det vill säga en misstolkning av människors önskan att gå ned i arbetstid. Att det skulle handla om människors ointresse av jobb för att istället slappa runt och göra ingenting.
Illustrationerna till artikeln visar på det också: 039

Artikelförfattaren Ana Udovic tar upp en rad händelser där människor maskar på sin arbetsplats. Anställda som surfar på nätet och ringer privata samtal under arbetstid istället för att jobba. Anti-arbete? Människor som inte har lust att jobba??
Nej, det är att göra det väldigt lätt för sig!

Först bör man ställa sig frågan: – Varför ringer man privat och surfar på nätet när man istället borde jobba?
Är det möjligen så att den anställde är så utarbetad att detta är ett sätt att orka vidare? En sund paus för att vila hjärnan?

Maska på jobbet Sen är det väl också så att ”maskare” har funnits i alla tider och på alla jobb. Dessa människor utgör förmodligen en bråkdel av det stora antalet som sliter och vill göra rätt för sig.
Som faktiskt tycker om att jobba, gillar sitt yrke men där det finns gränser för hur mycket ork och tid man har för att klara av jobbet.För mycket jobb

Jobba ihjäl sig Anti-arbetslinjen handlar snarare om att människor som håller på att slita ihjäl sig höjer rösten med en önskan om kortare arbetstid!  En försiktig och mycket klok begäran om kortare tid för att orka! Orka att utföra sitt arbete på bästa sätt och för många år framåt.
Detta är inte bara en fråga för enskilda arbetstagare utan för samhällets fortbestånd och utveckling!
Arbetslinjen leder idag till bidragslinjen! Utbränd Alltför många duktiga arbetstagare slås ut för att aldrig komma tillbaka i jobb. Eller för att placeras om på någon enklare syssla som inte alls motsvarar utbildningen eller tidigare jobb – men för att samhället ska undvika ökade siffror i statistiken om sjukersättning…
Samhället dräneras successivt på kunnigt folk och lojala yrkeskvinnor/män. En katastrof!

Kortare arbetstid ger bättre arbetsinsatser och människor ”håller” längre! Människor får dessutom möjligheten att LEVA och inte bara jobba. D.v.s. det finns faktiskt ett liv utanför arbetsplatsen! Ett mycket viktigt liv som direkt inverkar på människors förmåga att sen utföra sitt yrkesjobb! Vila

Att insinuera att önskemål om kortare arbetstid skulle handla om slapphet och slöhet är djupt kränkande! Det innebär att ytterligare trycka ner människor som håller på att bränna ut sig av arbete! Utbränd 2

Den här seriestripen fanns påpassligt med i gårdagens DN också!

046

Ana Udovic’ artikel i DN hittar du HÄR!

Klipp Imorgon kommer ytterligare ett par läsvärda klipp ur söndagens DN! Här ett annat ur dagens Arboga Tidning!

003
Handlar om de nya rutinerna i Arbogas Hemtjänst och hela insändaren kan du kanske läsa HÄR så småningom… Just nu låg den inte inlagd på nätsidan.

 

 

Sommarväder i april!

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Nyheter, Personligt!, Recept!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

046 22 grader inne och 22 grader ute! Vilket väder! Rena sommaren i april!

Men först lite tidningsnytt! 060  Vardagsmorgnarna börjar alltid med Arboga Tidning och en mugge latte också förstås! :-)
Det här kan man läsa om i Bbl/AT idag: 057 Återbruket i Arboga ska flyttas i en framtid på grund av behov av ökat utrymme.
Men det bloggaren markerat är ”Stort intresse” att flytta med Seco-jobbet till Arboga”.
Att det stora intresset är satt med citationstecken beror på att de tillfrågade som arbetar på Seco i Norrköping förmodligen tackat ja till flytt för att behålla jobbet men kanske inte är lika hågade att byta till annan bostadsort.

Bloggaren hoppas nu att Arboga kommun går på charmoffensiven och bjuder in de anställda på Seco i Östergötland och deras familjer till besök i Arboga! Visar upp staden från sin bästa sida och välkomnar alla att flytta hit! Kanske det till och med kan generera fler nya invånare utöver de som blir av med jobben i Norrköping!

Några som inte är lika välkomna, vad det verkar, är den här mannen och hans familj: 058 Elez’ grillutflykt med familjen fick ett abrupt slut när de lekande barnen togs för tjuvfiskare och motades bort. :-(

Läs om allt detta i din lokala tidning!

På tal om tidningar så har DN skaffat sig en ny rubrik: 003 ”KRITIK ETC” – något som bloggaren tycker förvillar. 002
Hon kommer direkt att tänka på en eventuell kritik riktad mot tidningen med just namnet ETC!

Över till sommarvädret! 012 Bloggaren har klippt gräsmattan för första gången i år och upptäckte då ännu mer av allt det ljuvliga! 007

013 Bigarråträdet står i full blom på baksidan!

014

Otroligt vackert mot den blå himlen! 021 Klasar av körsbärsblom! 023
Och ett evigt surrande av flitiga bin! 030

016 En sväng runt i trädgården för lite proviantering! :-) 034 För vad passar bättre än en pinfärsk efterrätt från det egna trädgårdslandet efter middagen! 017

047 Skölj rabarbern och skär den i bitar! Koka upp vatten och socker och låt rabarberbitarna koka 4-5 minuter. 049 Red med potatismjöl och låt krämen sen bara få ett uppkok. Klart! 052

053 Servera med mjölk – ekologisk förstås!
Smaklig måltid! :-) 055

På tal om ekologisk mjölk! Dottern skickade över en bild från en matvaruaffär i Stockholm. Så här såg mjölkdisken ut där!  Ekomjölk eller inte
De två nästan tomma avdelningarna till vänster är för ekologisk mjölk! Den ”vanliga mjölken” syns till höger. BRA GJORT STOCKHOLM!

Njut sommarvädret just nu för det sägs att kyla, regn och rusk väntar… Väntar gör också bloggaren – men på resan som ska företas om exakt 1 vecka!!
Färden går mot: Aidensfield_Arms

037

 

 

Det var en gång några ungar som ville sparka boll…

Arbete och rättvisa, Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Glasblåsargården i Arboga, Kungligt, Lokalt, Natur, Sport, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

015 Söndag igen och dags för predikan.
Ibland vaknar bloggaren till om nätterna och brukar då kolla senaste nyheterna. En av alla märkliga, bra, hopplösa och otroliga nyheter var den om ishockey, fotboll och pengar.

AIK Vi börjar med hockeyn. VD:n för AIK har lånat 10 miljoner kronor för att rädda laget. 004 Bloggaren känner att 10 miljoner är väldigt mycket pengar och samtidigt kan man läsa att det inte alls är tillräckligt…

Fundersam Bloggaren blir fundersam? Vad har hänt med sport? Och hur kan en enskild person ta – och för den delen FÅ ett lån av banken – på 10 miljoner till en sportklubb!? 006 Hur tänker Thomas Johansson? Har han något ”eget liv” – kanske en familj och barn – eller är AIK allt?

Barn i hockeymål Ungar börjar spela tidigt – vad väntar i framtiden? Barn spelar hockey Kan man spela hockey på skoj eller är det blodigt allvar redan från knatteåldern?

Bloggaren bläddrar i DN och hittar mer: 005 ”Luftslottet som sprängdes” handlar om fotboll. Tyresö står inför ekonomisk kris.
Så här ser lönerna ut: 016 Och då är det damfotboll så lönerna är ”låga”…

Barn sparkar fotboll Det var en gång några ungar som ville sparka boll…

Vad har hänt med sport? Mål Är det bara pengar som gäller!? Pengar Fantasipriser när spelare köps över och klubbar på randen till konkurs.

Tusenlappar Är pengar allt?? Nej verkligen inte, det är bloggarens bestämda åsikt!
Sport har blivit för mycket ”företag”, tycker bloggaren. För mycket pengar är inblandat. Men kan man göra något åt det?? Bloggaren tvivlar.

Med samma DN – söndagens – får man den här bilagan: 001 ”Kungliga slottet”Victoria bjuder in…

Tja, om bloggaren får välja mellan slott Slott
och koja Liten stuga i skogen så blir det alldeles självklart koja!
Skulle någon sen ha lust att sätta lite slottsprägel på sitt krypin så kan man göra som det här amerikanska paret: Slott OCH koja
Slott OCH koja! :-D

Bloggaren är så nöjd med sin lott – utan slott eller miljoner. Bekymren för bloggaren kan möjligen vara om det finns kaffe på morgonen! 007 Och om blommorna klarat nattens kyla? 011

009 En snabb titt tillsammans med Vilda Wilma 013 och vi kan konstatera att blommorna klarat sig hur bra som helst! :-) 012

Solen värmer, en titt över gården. 008 Huset är inte särskilt modernt, gården inte särskilt välskött men där finns värme och kärlek – ett hem. Njut av det du har och önska intet mer! Och glöm inte: PENGAR ÄR INTE ALLT!

Så avslutas dagens predikan.
Ha en fin söndag!

010

”Tapara” och ohyfs i fullmäktige!

Arbete och rättvisa, Djurrätt, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

007 En lokal politiker som bloggaren känner kommenterade dagens nyhet om ”hårda ord i fullmäktige” så här: - Vem skulle vilja bli fritidspolitiker??

005 Bloggaren säger det samma! Vem vill utsätta sig för ren politisk avrättning offentligt när man försökt göra sitt jobb? Gäller för övrigt på flera plan i denna härva.
Klicka HÄR för att läsa artikeln ”Hårda ord från Bode” i Bbl/AT!

Sorgligt, tycker bloggaren som själv blivit utsatt för både härskartekniker och påhopp lokalpolitiskt. Självklart ska man visa varandra respekt oavsett politisk åsikt.

Känns en politisk sits hotad ska inte det gå ut över andra i någon sorts dålig försvarsställning.
Det behövs bättre uppförande bland politiker, det är bloggarens bestämda åsikt. Politiken blir varken seriös eller trovärdig annars.

Annat tidningsklipp av trevligare slag! 004
Svenska Djurskyddsföreningens senaste nummer av ”Djurens Värld”.

I tidningen finns denna artikel: 003Svenska Djurskyddsföreningen ser till att två dagar varje får hemlösa gratis veterinärvård för sina djur! En verkligt bra idé, tycker bloggaren!

För en hemlös kan en hund vara bästa och enda vännen. Har man varken hem eller pengar kan det vara svårt att hjälpa sin fyrbenta vän när den blir sjuk.

Stöd gärna Svenska Djurskyddsföreningen – klicka HÄR!

Söta grisar

Här om dagen kom ett paket från Spanien till bloggaren! I paketet låg detta: 008 Bloggaren hade ingen aning om vad det var och frågade avsändaren, en god vän till dottern, född i Venezuela!

Tapara 2 Tapara heter trädet! Tapara Av dess märkliga frukter tillverkas olika vackra saker. Folklore

Skalet är hårt och vattenbeständigt så bloggaren kan mycket väl använda ”ägget” som vas, skrev avsändaren i mail. Tapara träd

Ha en fortsatt fin fredag! Var snälla mot varandra! Hårda ord leder inte till något bra!

Migs vas på bordetTapara från Venezuela!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.