Drug preguntas

TV-svalka och svar på tal!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen, TV Inga Kommentarer »

Het solJust nu är det väldigt varmt! VARMT Och värre lär det bli enligt meteorologerna…

Värmebölja Se upp! Det är definitivt inte bra att ligga och pressa i stekande sol! Brandfara Dessutom är det stor risk för bränder i skog och mark. Bränder i skog och mark

025 Undvik solen – gör som Felix! Vänd solen ryggen! Lägg dig i skuggan! 027 Under lite lummig grönska kanske! :-)

Drick mycket också! Vatten Vatten är bäst!

Sen kan man ju helt sonika stanna inomhus när det är som varmast! Titta på TV! :-) 001 Gissa vilket program bloggaren tittar på!?
Skeden avslöjar! 002 Liksom den lilla behändiga brickan! 005 ”Tillbaka till Aidensfield” går numera både på TV4 och TV4Guld – se HÄR!

Driver dagg faller regn 1 Idag kommer bloggaren absolut undvika utomhusvistelse under tiden 14.50 – 16.30!
Driver dagg faller regn 2 SVT visar då ”Driver dagg, faller regn” – en gammal goding från 1946 med Alf Kjellin och Mai Zetterling! Driver dagg faller regn  3
Glöm jämställdhet och lika villkor – här är det gammaldags bondromantik som gäller!  :-) Och filmen är alldeles, alldeles underbar!! Så har bloggaren tyckt sen tonåren och gör så än idag!
För den som ändå missar filmen finns den på Youtube! Klicka HÄR!

Svar på tal så! Sankta Karins Örtagård Arboga Bloggaren skrev 29 juni om Arbogas fina örtagård centralt i stan.  Om alla små skyltar där med namn på de olika växterna. Då kom idén – varför inte ha små upplysningsskyltar också på södra sidan om Kungsgården!? 016 Ett överflöd av olika sorters rosor blommar och doftar där! Men vad är det för sorter??
Bloggaren skrev till trädgårdsingenjör Marina Glimsholt och fick också svar. Det här: ”Tack för ditt förslag. Vi tar till oss idén och hanterar frågeställningen i höst. Nu i sommar är det semestertider och vi har inte resurser till ett sådant arbete. ”
Bloggaren tog fasta på det där med semestertider och bad Marina att försöka komma ihåg att meddela hur det går med förslaget och det lovade hon.
014 Fortsättning följer!

Fler svar! Den 19 juli berättade bloggaren om Fotografiska i Stockholm och den goda maten på utegrillen där. Men vad var det för fisk?? Durad - grillad på Fotografiska
Sara på Fotografiska har nu svarat och sagt: Durad, en fisk som lever i Medelhavet! Bloggaren fick via KristinaFacebook veta att den i Grekland och Albanien också kallas Dorado! Kärt barn – många namn! :-D
Svårt att hitta recept dock – den som så vill kan leta via till exempel Google.

Bloggaren ska försöka ta det lugnt idag. Det blev lite för mycket trädgårdsarbete igår i den då 31-gradiga värmen… 026 Softa istället i skuggan som Felix – eller helt enkelt stanna inne. Ja, inomhus blir det, som sagt, i eftermiddag av synnerliga skäl! ;-)

Avslutar med Glasblåsargårdens egen brinnande buske – som på Moses tid!
Men nej, det är ingen brandfara! Det brinnande står den nedgående solen för när den lyser över gården.

028

 

 

 

Välkommen gröna, granna, sköna, sanna sommar…

Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

002 Ett fönster…

En utsikt… 003

006 Persiennerna upp! 012

Gröna, granna, sköna, sanna… 020 …och nästan på väg in! :-)
En utsikt – men också en ”insikt”!055

Ett annat fönster, ett annat fönsterbleck… 025

Vilda Wilma njuter av utsikten, insikten, på sitt eget vis. 030

En sommar – 004  och en gård att sköta.

Klippa gräset och sen räfsa och sopa… 009

005 Inte bara jobb. Terapi också. Njutning! Så skönt och avkopplande att i lugn och ro trädgårdsarbeta lite i sin egen takt.

Färdigjobbat för idag – för både bloggaren och Wilma! 058

Varmt välkommen du gröna, granna, sköna, sanna sommar!

019

Det var en gång några ungar som ville sparka boll…

Arbete och rättvisa, Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Glasblåsargården i Arboga, Kungligt, Lokalt, Natur, Sport, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

015 Söndag igen och dags för predikan.
Ibland vaknar bloggaren till om nätterna och brukar då kolla senaste nyheterna. En av alla märkliga, bra, hopplösa och otroliga nyheter var den om ishockey, fotboll och pengar.

AIK Vi börjar med hockeyn. VD:n för AIK har lånat 10 miljoner kronor för att rädda laget. 004 Bloggaren känner att 10 miljoner är väldigt mycket pengar och samtidigt kan man läsa att det inte alls är tillräckligt…

Fundersam Bloggaren blir fundersam? Vad har hänt med sport? Och hur kan en enskild person ta – och för den delen FÅ ett lån av banken – på 10 miljoner till en sportklubb!? 006 Hur tänker Thomas Johansson? Har han något ”eget liv” – kanske en familj och barn – eller är AIK allt?

Barn i hockeymål Ungar börjar spela tidigt – vad väntar i framtiden? Barn spelar hockey Kan man spela hockey på skoj eller är det blodigt allvar redan från knatteåldern?

Bloggaren bläddrar i DN och hittar mer: 005 ”Luftslottet som sprängdes” handlar om fotboll. Tyresö står inför ekonomisk kris.
Så här ser lönerna ut: 016 Och då är det damfotboll så lönerna är ”låga”…

Barn sparkar fotboll Det var en gång några ungar som ville sparka boll…

Vad har hänt med sport? Mål Är det bara pengar som gäller!? Pengar Fantasipriser när spelare köps över och klubbar på randen till konkurs.

Tusenlappar Är pengar allt?? Nej verkligen inte, det är bloggarens bestämda åsikt!
Sport har blivit för mycket ”företag”, tycker bloggaren. För mycket pengar är inblandat. Men kan man göra något åt det?? Bloggaren tvivlar.

Med samma DN – söndagens – får man den här bilagan: 001 ”Kungliga slottet”Victoria bjuder in…

Tja, om bloggaren får välja mellan slott Slott
och koja Liten stuga i skogen så blir det alldeles självklart koja!
Skulle någon sen ha lust att sätta lite slottsprägel på sitt krypin så kan man göra som det här amerikanska paret: Slott OCH koja
Slott OCH koja! :-D

Bloggaren är så nöjd med sin lott – utan slott eller miljoner. Bekymren för bloggaren kan möjligen vara om det finns kaffe på morgonen! 007 Och om blommorna klarat nattens kyla? 011

009 En snabb titt tillsammans med Vilda Wilma 013 och vi kan konstatera att blommorna klarat sig hur bra som helst! :-) 012

Solen värmer, en titt över gården. 008 Huset är inte särskilt modernt, gården inte särskilt välskött men där finns värme och kärlek – ett hem. Njut av det du har och önska intet mer! Och glöm inte: PENGAR ÄR INTE ALLT!

Så avslutas dagens predikan.
Ha en fin söndag!

010

The home is where the heart is – söndagens predikan.

Dagens predikan, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Scilla med stjärna ”The home is where the heart is”. Vad betyder egentligen det?

Här om veckan färdades jag med tåg en längre sträcka och kom att prata med en äldre man som satt mitt emot. Vi for genom Sverige och han pekade ut olika ställen han bott på. 012 – Där hade vi ett radhus i några år. Och några mil ytterligare: ”- Bakom kullen ligger villan vi bodde med barnen mellan sextiotvå och sjuttiotre. Han var född norröver och bodde nu i en lägenhet i Borlänge.

-Hur känns det, tänkte jag. Att ha hem lite överallt? Hem, bostäder, där minnena finns och hjärtat. 010

Själv har jag förmånen att bo på ett ställe där minnen finns kvar sen lång tid tillbaka. Glasblåsargården från omkring 1900 fått av Conny Hjalmarsson Inte bara mina egna utan minnena vilar i själva huset. 052 Här lekte glasblåsarnas barn en gång. Här lekte även mina egna för flera år sedan. Glasblåsargården Östra Nygatan 6 den 2 april 2014 Ett hus fullt av minnen. The home where the heart is!

013 Minnen både för mig och katten Felix! Han tittar forskande ut genom fönstret.
Vad ser han? Tänker han? Minns han? 014

017 Jag minns barnens lek. Där är trädet där kojan byggdes! Där planterade äldste sonen som tvååring en kastanjenöt som grott! Idag är kastanjen ett stort träd.
Äppelträdet kom till gården samma år som mellanbarnet föddes och eken på baksidan kommer från ett ekollon som dottern hittade för många år sedan under trädkojan. Ekollonet hade en grodd och blev ett fint träd.  Minnen…
021 I huset lärde sig barnen gå. På gräsmattan tältade de en natt under ett sommarlov. På baksidan plockade vi så mycket jordgubbar vi orkade äta. Och otaliga är grillkvällarna, sommarfrukostarna i bersån. Minnen…

041 Sådant tänker jag på när jag och katten Felix vandrar runt på gården.
Är glad att kunna se och uppleva mina minnen varje dag. 047 Delar minnena med Felix och de andra katterna liksom med övriga familjen när de hälsar på. Barndomshemmet…
045 Hur är det att ha minnen på andra håll? I barndomsstaden i Norrland för trettio år sen? Från ön där någon bodde tills kärleken slog till? I landet långt bort som någon tvingades fly ifrån? Enstaka platser där minnen lever kvar eller från  många olika platser under livet? 004 Blir det till en ständig längtan? En rotlöshet? Eller bara berikande?

048 Var rädd om din tid och dina minnen. Tiden går fort. Idag i DN finns denna serieteckning gjord av Sven-Bertil BärnarpMedelålders plus: 049 Säger en hel del.
”Medelålders plus”
– kanske är det då man börjar fundera mera på tiden och livet och minnena. När tiden sakta men säkert går mot sitt slut…

I DN finns också ett reportage idag om människor på flykt. Familjer från Syrien som mot sin vilja tvingas skaffa sig nya minnen på andra platser än de tänkt sig. Hur känner de?  Drömmen om Sverige Foto DN (Fotot är taget av Anders Hansson för DN)  Läs reportaget HÄR!

Njut av varje dag! Ta tiden tillvara! Gårdagen hör till dina minnen och om morgondagen vet du inget än.

051

Dock har bloggaren ett hopp om att ännu en blogg dyker upp just imorgon och då med lite bilder från lördagen i Arboga!  :-)

Vi ses igen då! 031

 

 

Våryrslig!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Vilda Wilma Vilda Wilma är våryrslig!
Hon rusar ut och in genom kattluckan och fram och tillbaka i korridoren inne! Står kattbröderna i vägen så dajvar hon över dom – till deras stora förskräckelse! De duckar och flyr sen för den vildsinta kattflickan! Är det mars så är det, tycker Wilma! ;-)

001 Bloggaren hjälpte våren på traven här om dagen.  Det doftar så gott av jord och kryddväxter när man räfsar.  002

Bloggaren har två gargoyles! 016 En gargoyle vaktar vid örtagården – 017 och den andra vaktar huset!  :-D

009 Snödroppar!
Och se här! 005 Rabarber på väg upp!

Det här ser väl spännande ut! 010 En koja intill komposten. Kanske härbärgerar den igelkotten från i fjol?

På tal om härbärgen så finns en lägenhet ledig i detta hus: 006 En 1:a där pilen visar! 39 kvadratmeter och utsikt åt två håll. Här fönstret mot gården: Fönster mot gården Eventuella intresserade kan höra av sig till bloggaren.

På tal om utsikt – det här fick bloggaren syn på igår! 047 Något var i görningen!

051 Det gamla trädet, som mest har liknat en gigantisk stubbe under längre tid, fälldes. 054

Sågades i delar. 056 Och transporterades iväg. 057

Bloggaren tycker det är hemskt när gamla träd fälls. Just det här trädet var mer eller mindre dött sedan det kapats och skurits av under många år.
För flera år sedan minns bloggaren hur katten Sippan klättrade högst upp i detta träd. Han fick sen hjälpas ner genom Arboga brandkår! :-)

Trädet klarade inte av all omställning under åren. Från mer lantlig idyll till nya bostadshus och asfalt. Så här såg det ut en gång i tiden på samma plats: Trädgården 1906  Disponent Hanssons villa utefter Stora Nygatan i Arboga.
Vykortet är från 1906 och har hämtats från en mycket intressant sida på nätet som heter ”Arboga – vykort och bilder”. Klicka HÄR för att besöka den sidan!

015 Bloggarens egen våryrslighet visar sig även genom tulpanbuketter! Underbara till överkomligt pris – och de doftar VÅR! :-)

Tulipa

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.