Drug preguntas

- Hur går det? Safe road?

ARBOGA, Caféer och matställen, Gator och vägar, Lokalt, Nyheter, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

017 Sådana här orange pilar är utplacerade runt i centrala Arboga. På sockeln står det ”Safe road” – d v s pilen ska visa var man som fotgängare kan gå säkert.

Och hur går det då? Jo, arbetet med fundamenten under järnvägstunneln utefter Stureleden är klart! 014

008 Men korsningen Centrumleden/Nygatan då? 007

Här jobbas det för fullt! 001

Tre karlar sliter med gatubygget! 002 Bloggaren frågar om hon får ta några bilder och mannen som tittar upp undrar:
-Ska du lämna in en anmälan!? 004

Bloggaren försäkrar att så inte alls är fallet och mannen, som heter Peder, berättar att de får mycket skäll och arga blickar för sitt jobb. Dumt, tycker bloggaren, för är det några som ska fixa ”safe road” så är det dessa grabbar!

006 Peder berättar om hur gatukorsningen är tänkt att bli. Han gör det med glädje – kanske som motvikt mot kontakterna han har med  de gnälliga trafikanterna.

Det kommer verkligen att bli säkert att ta sig fram här – även för synskadade. 005 Särskild gångbana för de synsvaga och ett cykelstråk. En refug att stanna upp på och allt ska vara klart nästa fredag, lovar Peder! - Om inte vädret ställer till det, tillägger han sen.

Ja, vi får se. Idag ser det ut så här hemma på gården! 020 Snön faller och bloggaren har förstås försett fåglarna med mat! Hoppas det inte blir ruskväder, känner bloggaren och sänder en tanke till Peder och grabbarna som jobbar med gatuarbetet.

Folk gnäller ofta – om trafikstockningar och annat. Ett gnäll som är lite förståeligt faktiskt är det som cirkulerar på sociala medier om Konditori Saga i Arboga.
Kopp kaffeKonditoriet har höjt priset på en kopp kaffe med 30 kronor – till 50(!) kronor!!

Anledningen till denna kraftig höjning och varför ägaren nu vill sälja det anrika konditoriet kan ni läsa om i dagens Arboga Tidning. 009  HÄR finns artikeln på nätet.

Artikeln ur facktidningen som utlovats kommer imorgon istället! Ses då!

018
Balkonglådan nu på förmiddagen!

Mycket trött, mycket kort…

Caféer och matställen, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

TröttMycket trött bloggare ger mycket kort blogg.

Det här är en viktig nyhet: 009 Klart med nya hyresgäster på Arboga Station!
Som i Nobelprissammanhang utbrister man: ÄNTLIGEN!

011 I ett (1) år har cafélokalen i stationshuset gapat tom och inte bjudit in till Arboga alls.

Nu kan vi kanske hoppas på ändring och en långvarig sådan. 012

Mer orkas det inte med idag…

Tröttare

Varav hjärtat är fullt – därav talar munnen…

ARBOGA, Caféer och matställen, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

026

Ja, precis så är det! Varav hjärtat är fullt – därav talar munnen!
Bloggaren har hjärtat fullt med löv just nu! :-) Rött höstlöv

Så om löv handlar bloggen åter om. 034
Löv – väldigt många! 035

001 En titt ut på morgonen och man förstår vad dagen kommer att fyllas av!

021 Vackra löv…
…och jobbigt många… 008

012 Det är bara att sätta igång! Räfsa och fylla skottkärran! 017

Många vändor till komposten. Slit och släp men med en kamera och tid att stanna upp och ta in det vackra så går det. Fallfärdiga lekstugan 8 okt 2014 Några pauser då och då för att man bara inte kan motstå ett par vackra löv, träd som skiftar i färg eller en ljusblå himmel!

025

Lite, lite annat blir det också idag. Bloggaren blev nämligen jätteglad över ett reportage i Arboga Tidning.
Det här: 037 Arbogapojken Thomas Becker berättar lite om sitt liv och om sin passion för mat! Och inte vilken mat som helst – närproducerat ska det helst vara! Gärna också ekologiskt och KRAV-märkt! Allt serverat på Högsjö Wärdshus, strax utanför Arboga. Thomas Becker i BblAT

Bloggaren har skrivit om Thomas och värdshuset tidigare och det tål att göras igen! Se bara menyn – som ett välsmakande konstverk, som ljuv musik!

  1. Ångade svenska gulbetor serveras m fiskfärsbiffar smaksatta m rökt o gravad lax kall hjortronsås, potatiskompott smaksatt m örter samt smörsteka trattkantareller.
  2. Picklade gula, lila och gröna knoppar av svensk KRAVblomkål serveras med råraka av Götlundapotatis, rimmad oxbringa samt senapskräm.

Ja, vad säger ni!! Själv får bloggaren lust att sätta sig i bilen direkt och köra iväg till Högsjö Wärdshus!

Reportaget hittar ni i onsdagens Arboga Tidning. Bloggaren hittar dock inte artikeln på nätet. NU finns den ute! Klicka HÄR!

Citatet ovan är från Bbl/AT:s Lunchmeny på nätet. Lunchmenyn för varje dag hittar du HÄR! Smaklig måltid!

Imorgon ses vi igen! Välkommen åter!

003 - Kopia

Färgstarkt och färglöst

ARBOGA, Caféer och matställen, Demokrati och rättvisa, Främlingsfientlighet, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Stureparken 29 sept 14 God morgon!

Så här kan en god morgon te sig – Stureparken 140929 – med utsikt från Glasblåsargården!

Frukost Och så här kan en frukostmorgon se ut hemma hos bloggaren! En stor kopp kaffe latte, grov macka från Finska Hembageriet i Eskilstuna och på den såväl Arbogapastej och krispig gurka som ost av sorten GrevéFrukostägg från Ingrids hönor Till det löskokt ägg från Ingrids lyckliga hönor och naturligtvis lokaltidningen! :-)

I dagens Arboga Tidning kan man läsa om något som i alla fall bloggaren inte tänkt på. Bblat om ambulansvåld Hotet mot de som jobbar på ambulansen! Sparkar och slag, hot om misshandel är inslag i ambulanssjukvårdares vardag när de försöker vårda och hjälpa! Helsjukt – kanske man kan säga!
Bbl/AT hittar du HÄR – även bloggaren inte kan finna tidningsartikeln på nätet än…

Färgstarkt och färglöst så!
011 Hösten är här med sina fina färger! Tittut lönn Gäller både ute och inne! 029 Den här fina ”höststjärnan” köpte bloggaren på Lantmännen/Granngården. Höststjärna Det fina med den är också det här: 019 5 kronor går till Rosa Bandet-kamanjen!
Klicka HÄR för att komma till Cancerfondens kampanj!

Färgstarka hösten är här! Höstlöv i gult

Färglöst är detta! 015 Gråa Arboga Station!

Grå och icke välkomnande! 014 Stängt p.g.a. reparation…

Snart kan stationshuset fira (?) ett år med tom lokal sen caféet slog igen… :-( 016 Man har till och med målat om ”klocktornet” i grått… Sorgligt är bara förnamnet.

Färgstarkt och färglöst men här kan man tala om magstarkt! Sverige följer inte lagen vad gäller SD Sverige följer inte lagar mot rasism i sin mesiga förvirring att alltid hänvisa till demokrati!
DN Debatt igår finns denna artikel om ”normaliseringen” av ett parti som mörkar sin verkliga agenda och sina nazistiska rötter.
Svenskarnas parti demonstrerar i Eskilstuna Och om hur polisen skyddar rent nazistiska partier i demokratins namn! Polisskydd för svenskarnas parti HÄR hittar du Svenskarnas Parti som i punktform talar om etnicitet och att icke-svenskar inte är välkomna!

Artikeln i DN tar bland annat upp ”normaliseringen” av Sverigedemokraterna. Citat ur professorerna Stefan Jonsson och  Elena Namlis debattartikel:
”Normaliseringen godtas av många röster i offentligheten, som menar att det inte är Sverigedemokraterna och deras förmenta rasism som vi ska oroa oss för. Hotet mot demokratin sägs i stället komma från ”extremism” av olika slag – såväl vänster som höger. Denna logik innebär i praktiken att en ”normal” (icke-extrem, icke-våldsam) rasism kan accepteras inom ramen för den demokratiska arenan.”

Hela debattinlägget kan du läsa i DN HÄR!

Tragiskt att vi är så färglösa i vårt land att vi inte vågar vara medmänskliga, inkännande och välkomnande!

Mera äpplen Ute på gården fortsätter äpplena att rasa från trädet! Den som har vägarna förbi kan gärna ta med en korg eller kasse och plocka med sig lite frukt! Mera äpplen 2

Var lite snällare, tänk lite mjukare, bli inte så rädd för allt som ter sig nytt och annorlunda. Livet är så kort – du har inte råd att vara elak och hatisk! Du har inte tid – för snart är allt över. Njut, var lycklig medan du kan – och unna din medmänniska lite lycka också.

Njut av livet

 

 

Hösten är kommen med tidningsklipp och annat.

ARBOGA, Caféer och matställen, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

008 September är här – bloggarens månad!
Så här trolsk kan månaden te sig – bloggarens hemmagjorda kalender för september:

007

Lite tidningsklipp så – de här från i fredags. 011 Om rivning av kvarter i Arboga. Bloggaren håller med om att detta hus på Hökenbergs gränd inte ska få rivas: 010 Zaima Berströms fina hus med underbar trädgård – en oas mitt i centrum. Vad säger Zaima själv, kan man undra!?

001 Bloggaren gillar krönikor över gamla människor. Helst helt vanligt folk och gärna innan de gått hädan… Så mycket historia!

I dagens Arboga Tidning finns den här trevliga nyheten: Edenholms företag Daniel Edenholm, kreativ och driftig Arbogakille förlägger huvudkontoret till sitt SYSARB i Arboga! Toppen! SYSARBs hemsida hittar du HÄR!

Medåkers marknad nämns också i tidningen och ägg… Fel ägg Köpare säger sig gärna köpa ”rätt sorts ägg”. Frågan är om ”1600 frigående höns inomhus” är rätt val… Frigående höns inomhus Fotot är från en annan ”fabrik” med frigående höns inomhus.
Det finns andra ägg! Höns på landet Ägg från hönor som lever rätt sorts liv! (Bilden här är tagen från Annika Odelstavs sida ”Sticka på landet”).

Själv vet bloggaren ett par stycken småskaliga hönsgårdar runt Arboga där man kan köpa ägg. Tips vidarebefordras om så önskas!

På tal om djur och hur djur har det – den här bilden ur DN igår är skrämmande: 020 VM-terräng – se mer HÄR! Den här hästen klarade sig…

020 - Kopia En annan häst dog efter målgång!! Se HÄR!

Citat ur DN: ”Gårdagens dödsfall var det andra i VM. I torsdags dog Claudia Romero Chacons häst Dorado under distansritten.”

HUR kan man pressa sitt djur så hårt!? Skamligt! Den här ”sporten” går ju ändå inte upp mot djurplågeriet i travsport!! :-(

Trevligare är det att läsa veckans menyer i lokalbladet och särskilt då den här: 006 Matsedeln för veckan är som ljuv musik!! :-) 003 Högsjö Värdshus hittar du på Facebook också - HÄR!

Bloggaren fixade till sin egen ljuva musik igår! :-D 021   +   022   +   023   =   025

Ihop med lite tillbehör blev det en gudomlig söndagsmiddag! ;-)

027

Paltbröd med stekt fläsk och vit sås!! :-) 029 Mums!!

Ha en fin första höstdag – 1 september 2014! :-)

Hibiskus

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.