Drug preguntas

Passionsveckan – vilken passion har du?

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Caféer och matställen, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

TörnekronaPassionsveckan är inne!

När man söker på ordet ”passion” via Google så hittar man sådant här: Passion Men – det är inte det som menas med passion i passionsveckan utan om Jesu lidande och död. Jesu lidande och död

Påsk på trappan Ni får göra som ni vill med er passion denna vecka – bloggaren har inga åsikter – däremot en egen passionerad lidelse och glöd för att välkomna sina barn hem till påsk!
Passion för lycka En passion för att åstadkomma så mycket glädje, lycka och kärlek som det bara är möjligt. Den passionen är det ultimata för bloggaren denna passionsvecka.

Annan lidelse kan gälla resor. Passionen att vidga sina vyer. För de som vill se mer av Västra Mälardalen, det vill säga Köping, Arboga och Kungsör (KAK), finns nu denna turistbroschyr ute! 038

041 Bloggaren tycker dock att bildvalet i broschyren har mer att önska. 039 Mer av Medeltidsdagarna i Arboga till exempel! Ett gigantiskt och mycket populärt evenemang i augusti månad varje år.
Mer bilder på uppskattade kaféer också! Bloggaren hittar heller ingen bild på det mycket omtyckta Två Skator i centrala Arboga. Och det finns fler!
Bloggaren vet inte vad Köpingsborna och Kungsörarna tycker? Är era hemorter uppvisade på bästa och mest lockande sätt i broschyren?

I broschyren kan man också hitta matställen och nattlogi! 040

Passionerade turister kan söka mer information till exempel på Arboga Turistbyrå – se HÄR!

Har man passion för litteratur så finns mycket att välja på. Bloggaren blev överlycklig när Böckernas Klubbs medlemstidning kom igår: Torgny Lindgrens nya
Torgny Lindgren har gett ut ännu en bok! Bloggaren är passionerat förtjust i Lindgrens böcker!
Klingsor Läs mer om ”Klingsor” -  en särling från Västerbotten som lär sig måla stilleben per korrespondens, till exempel på Bokus HÄR!

Bloggaren har en annan passion – fotografering! Igår blänkte solnedgången i grannhusets fönster – en signal till bloggaren att ge sig ut med kameran!
Här är bilderna! 007 Himmel! Vilken himmel.

012 Dramatisk!

014 Mörk röd
- och snart borta… 016

002 Blombuketten idag föräras minnet av en mycket älskad hund som var född på Olivia, 15 april, för 49 år sedan. Raja, en strävhårig foxterrier!

RajaÄlskade Lillrajen! <3

 

 

Hotell Havanna i Varberg, del 2!

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Caféer och matställen, Kultur, Lokalt, Mat och Dryck, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

April Fools day Idag kommer del 2 av bloggen om Hotell Havanna i Varberg.
Men först en varning! April AprilDet är 1 april idag! Av någon anledning har man sedan 1600-talet använt denna dag för att narra, lura, varandra. Läs HÄR Wikipedia.

Bloggaren gillar inte lurendrejerier och håller sig undan idag! Dock ska det vändas blad på alla almanackor! Den här står på hyllan i köket! 001 Minne från resan till Rom förra året. Och så katter förstås! Bloggaren köper gärna kattkalendrar där behållningen går till olika katthem. En av kalendrarna har för april månad kissen Flea: 003 Han levde en hemsk tillvaro i Husby utanför Stockholm. Förfruset öra, förfrusna tassar, svanstippen var av och hela den lilla hårda kroppen var full av ärr och sår. En svår ögoninflammation gjorde att han inget såg. Tack vare 004 lever nu Flea ett lugnt liv på Ingarö med mycket kärlek från familjen han bor hos.

Ny dag, ny månad men bloggaren går tillbaka till helgen som varit!

087

092 Dagen efter en fantastisk fredag intogs frukosten i matsalen på Hotell Havanna. 053 Det fanns flera valmöjligheter vad gäller sittplats. 055 Och överallt bilder och böcker! 066 Vi försåg oss! 063 Förutom alla de vanliga smarriga ingredienserna som hör till en hotellfrukost av klass fanns detta: 062 Smält smör, våffelsmet och två våffeljärn! Underbart!

059 Äggkoppar i en skål!
Välj vilken du tycker är vackrast till ditt frukostägg! 061

064 Vi tog ett fönsterbord. 067 Med utsikt! :-D 068 Det var intressant att följa plattsättarens minutiösa arbete med att foga samman de vackra klinkerplattorna. 069

071 Efter frukosten tog vi hissen upp och sen trappor sista biten till Hemingways Torn! 076 Inrett i Ernest Hemingways anda! 079 Skönt att vila – 074 – och titta på utsikten genom alla fönster i tornet! 073
Det går bra att sitta ute också om vädret tillåter! 077 Verandor på tornet åt två håll.

Vägen ner är också fylld av roliga detaljer. 080 Notera koffertarna till höger.

086 Ett härligt besök i 101 gick mot sitt slut men bloggaren gör gärna ett nytt besök på Lasse Didings Hotell Havanna!

132

Hemresan gick via Göteborg och mellanbarnet! Utanför järnvägsstationen blev vi glatt överraskade av svängig orkestermusik! 103 Killarna fick förstås en slant!

Hemma igen noterade bloggaren detta i söndagens DN: 129 Denne Hawking har en hemsk och handikappande sjukdom som började i tidigt ålder.
Men varför inte tänka lite så överlag? När skavankerna börjar komma med åldern – börja leva!! Åldersförändringar kan man ta som ett tecken på att resan inte varar för evigt – livets resa alltså. Däremot tänker bloggaren resan ännu mera nu och leva ännu mer! Börja leva! Medan tid är. :-)

En som inte riktigt delar bloggarens uppfattning om vikten av resande är Wilma. Hon ser helst att bloggaren stannar hemma – eller att hon packas med i kofferten! :-)

111
Imorgon blir det lite om vad som inhandlades från Varberg -
och om Earth Hour i lördags!
Ses igen!

 

 

Besök Hotell Havanna i Varberg! Del 1!

Allmänt, ARBOGA, BÖCKER jag läst, Caféer och matställen, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

100 Den här bloggen ska handla om ett besök på Hotell Havanna i Varberg! Men först måste bloggaren gnälla lite över sin egen hemstads tillkortakommanden…

134 Dagens Arboga Tidning ser ut så här: ”Ökad turism möts med kafé”. Och visst finns det kaféer – massor av kaféer i denna småstad. De måste konkurrera ut pizzeriorna numera… Då kan man ju få för sig att kaféerna verkligen möter turister och andra besökande – så är inte fallet.

Den här bilden är tagen i lördags kväll: 106 Arboga Station. Det lyser fint och välkomnande men det är bara yta. Stora lokaler gapar tomma där det förut fanns såväl butik som kafé. Pizzerian som låg intill är nerlagd.
Till höger i bild står tåget mot Eskilstuna, Strängnäs och Södertälje. Passagerare från Göteborg som skulle vidare fick vänta 30 minuter på stationen. Inget finns att erbjuda väntande tågresenärer! Skandal, tycker bloggaren! Tur i sammanhanget att tåget stod inne så att passagerarna kunde sitta där tills det var dags för avgång.

VAD HÄNDER ARBOGA KOMMUN!? Det dyker upp kaféer överallt men inte på rätt ställe, som det verkar! Bloggaren tycker att kommunen till viss del borde sponsra ett stationskafé! Stationen är första minnet en resande får av Arboga och det minne bör vara positivt!

Nu till Hotell Havanna i Varberg! 093 Hotellet ägs av den excentriske miljonären Lasse Diding. 132 Förutom att han har massor av stålar är han kommunist – hur nu det går ihop! :-)

Hotell Havanna är inspirerat av Kuba och här följer en bildkavalkad från detta fantastiska hotell! 040 Rum 204! 070
001 Rummet!005

007 Vilka färger! 010  Böcker är viktigt för Lasse Diding och överallt finns det bokhyllor med bra böcker! 033 Hinner man inte läsa klart boken får man ta den med sig hem! :-)
Broschyrer – om Kuba förstås! 034
004 Badrummet!002
Så vackert golv! 003

133 Självklart skulle det badas! 014 Mot badet genom vindlande korridorer fyllda med bilder! 013

015 Trappan ner! 016 Omklädningsrummet! Skåpen har förstås röda stjärnor! 017
Så vackert inrett! 018

Badet! 022 Vattnet var lagom varmt! 023
Härligt med en simtur! 025
Sen bubbelpoolen! 021 Det fanns mycket mera – bland annat flera olika sorters bastu.
Bloggaren hade tur – nästan inget folk. En halvtimma senare kryllade det i bassängerna!

082

041 Efter badet – middag – smörstekt torskrygg som smakade underbart.048 Bilder! 051 Che! Överallt!  090

036 En fantastisk kväll på ett fantastiskt hotell! 037
Vi avslutade kvällen med varsitt glas svart rom på balkongen!

035

Tack Lasse Diding – men framför allt TACK INGRID ör denna upplevelse! Imorgon kommer del 2 från Hotell Havanna – frukostrummet och Hemingways torn!
Klicka HÄR för att komma till Hotell Havannas hemsida!

027

 

 

 

Mystiskt paket med värdefullt innehåll.

Bröderna katt och Vilda Wilma, Caféer och matställen, Lokalt, Natur, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

011 Igår kom ett stort paket till bloggaren!

Spänningen var stor! Vad kunde det innehålla!? 012 En låda! En låda med lock!!

Vad fanns däri?? Jo – titta!! 017
ÅH, SÅ OBEHAGLIGT!! Någon hemsk person har skickat en stackars katt med posten ända från Dalarna och hem till bloggaren!!

;-) Nej, så var det naturligtvis inte alls!! Tokiga Wilma skulle självklart ner i lådan när väl innehållet plockats ur! 016 Vilken kisse kan motstå en tom låda!? :-D

Men vad var det då i paketet? Jo, kära saker för bloggaren! Minnen från en vän.  Lyktan som hon tände varje morgon. 014
Den vackra röda kappan fick bloggaren också. 023 Att ta den på sig kändes som att åter få en varm kram av bästa vännen Britta.
Frid över hennes minne. Britta 9 maj 2009 Käraste Britta, här på sitt Björkbacken en solig dag i maj för några år sedan…
Varmt tack till Brittas gulliga systerdotter Eva och hennes familj.

Ljusare blått Nu är våren faktiskt här! Bloggaren såg något blått som lyste i rabatten! Krokus! 004 Tidig vår i år alltså. Tack för det Moder Natur! Förra året segade sig vintern väldigt länge och med våren blev nästan intet när sen försommaren slog till.

Igår var det dessutom fettisdagen! Fullt legalt att trycka i sig en semla! 009 Bloggaren köpte sina på Hå-Ge:s i Arboga och före henne stod en man som köpte 25 stycken på ett bräde!! :-D

Med tanke på katten Wilma i lådan avslutas bloggen med en lite unik bild – alla tre katterna samtidigt och på samma säng! Händer sällan. Håll till godo!

Tre katter på samma säng 4 mars 14Wilma överst, därefter Curry och nederst Felix!

Blackface

Bröderna katt och Vilda Wilma, Caféer och matställen, Främlingsfientlighet, Lokalt, Mat och Dryck, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

300px-Minstrel_PosterBillyVanWare_edit Ordet ”blackface” for in i bloggarens huvud vid åsynen av sig själv! 015 - Kopia

018 Den här tuben gjorde bloggaren svart. 015 Jättekul först! Mindre kul när det svarta skulle ”peelas” bort… 019 Det var hur svårt som helst och bloggaren tänker aldrig mer göra om det! :-(

Ordet ”blackface” är idag förknippat med rasism och absolut ingenting som bloggaren vill ha med att göra. Under den senaste Pridefestivalen i Stockholm gjordes en anmälan mot just ”blackface” genom Afrosvenskarna Riksförbund. Läs HÄR i tidningen MetroÅhlens fick dra in sin julkatalog förra året på grund av just ”blackface”. Blackface Åhlens Läs HÄR i Svenskan.

Läs HÄR Wikipedia om ordet ”blackface”. Den första bilden på bloggen är hämtad från Wikipedia.

Selfie med nya kläder - Kopia Nu är bloggaren glad och sig själv igen! :-)

Över till sådant man kan stoppa i sig! 001 Kanske en bortglömd traditionell maträtt av husmanstyp! Mannagrynspudding! Så gott med en klick sylt! Vegetariskt är det också och billigt om plånboken är tunn.

002 Skyr, gillar bloggaren! 003 Jättegod isländsk yoghurt! Smalmat också! 004 0,2 % fett! Läs mer om Skyr HÄR!Skyr Bilden på islandshästar är från Skyrs hemsida.

005 Den här ölsorten provade bloggaren här om helgen. Hundkapsyl Inte helt i bloggarens smak men roligt att prova.

Den här drycken föredras framför öl. 016 En mugg kaffe! Till det nybakad ostfralla! Härligt! Fast den allra bästa drycken tycker bloggaren är vatten! Vatten Bloggaren börjar alltid dagen med två stora glas vatten. SÅ gott!

På tal om mat och dryck så finns en sida om resor i dagens lokalblad. 009 Bloggaren skulle gärna göra en resa i Mandelas fotspår men nu föll blicken på en annan notis – om ett kafé! Det här: 008 Paris är närmare än Sydafrika och bloggaren älskar Frankrikes huvudstad. Därmed blir det förhoppningsvis en resa dit snart igen och då ska det här kaféet letas upp! 007 Läs om ”Le Café des chats” – på deras franska hemsida HÄR!
Bilden här Inuti Le Café des chats är tagen från hemsidan – och den här Le café des chats i Paris Bild från Facebook från deras sida på Facebook!

På tal om katter! Wilma på kudde Wilma i kamouflage!

Ha en fin torsdag allesammans!

Wilma på kudde väcktPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.