Drug preguntas

Turistmål bara 90 minuter bort!

Allmänt, Caféer och matställen, Lokalt, Mat och Dryck, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

020 Stockholm! Utsikt från Slussen mot Gröna Lund. 021

062 Ett fantastiskt turistmål – bara 90 minuter bort!  Om man bor i Arboga!
Bloggaren har besökt det förr – Fotografiska museet i Stockholm! Fotografiska Här en bild från februari 2013.

Men nu är det juli och vi började med Grillen030 Fotografiska Grillen!

022 Lite att dricka innan maten var klar.
Dottern tog fisk! 026
Bloggaren tog lammkorv! 027 Tillbehören fanns i buffén!  023 Hur gott som helst! 024 Potatis, sallader… 025…och såser.

Lägg sen till en fantastisk utsikt över Saltsjön! Där gled ett vikingaskepp förbi!! 028

Sen utställningen! Eller rättare sagt utställningarna! Sebastiao Salgado, Isaac Julien, Lisa Ross, Dana Sederowsky och Lu Kowski! Bilder och filmer! Ingenting lämnade en oberörd! Här följer ett urval!

031 Lisa Ross!

038 Isaac Julien! 039

Dana Sederowsky! 032  ***** 033  Bilder om kvinnor. 035 ***** 034

Sebastiao Salgado tog oss med till avlägsna platser 050 och ursprungsbefolkningar! 042 Det gav verkligen perspektiv. 040 Från nordligaste Sibirien till Brasilien och Afrika. 051

Lu Kowski visade ångest genom foton – utställningen ”Melancholia”. 052

057 Tankeställare! Upplevelser! Dramatik. Allt på Fotografiska!  Även toaletterna är dramatiskt svartvita! 054

En upplevelse – att göra om och om igen – med nya utställare och nya bilder! Bara 90 minuter bort.

fotografiska 2 Klicka HÄR för att komma till Fotografiska! Och HÄR för den goda maten!

Utegrillen

Almedalen och rosornas kring i Arboga! Även glassbatalj! Söndagens predikan är här!

ARBOGA, Caféer och matställen, Dagens predikan, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Natur, POLITIK, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Almedalen Almedalsveckan inleds idag! Bloggaren har besökt Almedalen flera gånger och är man det minsta intresserad av politik är Almedalsveckan turistmålet numro ett!
För lokalpolitiker borde det vara ett måste! Suveränt bra att på en liten yta kunna träffa och lyssna på samtliga partiledare och prata med ”vanligt folk”! Måste vara lite unikt för Sverige.
Så har du inte upplevt Almedalen – boka in dig redan nu till nästa år! För det är ont om sovplatser denna vecka varje år.
Klicka HÄR för att komma till Almedalens officiella hemsida! HÄR ser du när de olika partiledarna talar! Stefan Löfven Först ut är Stefan Löfven (s) ikväll kl 19!

Partiledarna jättebra foto ur DN Den här roliga bilden är förstasida på DN idag! :-)

Nu laddar partiledarna för valspurten i Almedalen! 020 (Foto: Eva Tedesjö och Thomas Karlsson)

Rosornas krig kan man kanske tala om i Arboga! Huruvida det blir krig rent politiskt när valet närmar sig, det vet inte bloggaren. Här talas det om riktiga rosor! :-) 008

016 Utefter södersidan på Kungsgården invid Arbogaån tävlar rosorna i skönhet och doft! Utöver röda finns många färger representerade! 013 Gula! 010 Rosa och vita! 014 Tänk om kommunen kunde sätta ut små skyltar med rosornas namn också! Då skulle man kunna önska sig en doftande rosenbuske när man hittat sin favorit! :-)
Bloggaren skickar ett mail med idén till kommunen! Kommer svar så får ni veta!

017 Så även om molnen hopar sig och regnskurarna avlöser varandra så är en liten promenad i centrala Arboga väl värd! 019

Promenaden längs med ån intill Strandvägen är alltid fin oavsett väder men ta en titt också på Sankta Karins örtagård i Ahlöfsparken! KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA En liten oas och där finns skyltar med de olika växternas namn! 005 Äkta vallört, står det på denna skylt!
Den här blomman behöver kanske ingen skylt! 004 Underbart doftande pion i örtagården!

Klicka HÄR för att läsa på Arboga kommuns sida om Sankta Karins örtagård! Guidad tur kan bokas för 900 kr men det går alldeles utmärkt att vandra runt på egen hand också – helt gratis!

När man promenerat runt ett slag kan man kanske bli lite sugen på glass!? 029
logotyp - text med outlines Hamn Café Hjärtat ligger också centralt vid ån! Nedanför Bergmansparken med adress Ångbåtsgatan 8!

023 Bloggaren skäms men erkänner att hon aldrig varit där fast det trevliga caféet varit öppet länge – och bloggaren bor ett stenkast ifrån…

Men nu var det dags! 024 Och det kommer inte att vara sista gången! 025
Sänkdalens glass  Sänkdalens ekologiska, KRAV-märkta glass var ljuvlig! Gjord på mjölk ”från en ko nära dig”, som det står på skylten! Prova gärna smaken gran! :-)

Dottern blev jublande glad när hon såg detta: 026 Bubbies! Som är ”mochi icecream” – japansk glass! mochi Under resorna till Japan har dottern ätit många mochi! :-)
Klicka HÄR för att läsa mer om mochi icecream! Mochu icecream Japan

027Vi valde dock Sänkdalens ekologiska denna gång – citron och blåbär i struten till vänster, äpple/kanel och marängsviss (med riktiga bananbitar i!) i den till höger!

Kajorna ville gärna vara med och smaka. 030  Det fick dom! Mycket ”snällare” än fiskmåsar som nästan lite aggressivt brukar visa vad de vill ha.

Glassbatalj kan man kanske tänka sig när ytterligare ett glasscafé öppnat i Arboga! Glass & Berså! Glass o BersåLokala Arboga Tidning skrev om flickorna som öppnat caféet och du kan läsa nätversionen HÄR!

Glass o Berså glassen Även Magazin24 har beskrivit ”trädgårdsoasen”, som de kallar den och bilderna är från deras hemsida – läs HÄR! Glass o Berså meny

Bloggaren har inte besökt Glass & Berså men det blir kanske snart. Hon drar sig lite för priset. 85 kronor för en glass! Fast då lär den visst vara en gigantiskt portion á la måltid. Vi får se när plånboken och magen orkar med en visit där.
Glass & Berså säljer Rättviksglass. Stället ligger kanske lite avigt till. Västerby, strax utanför Arboga, i början på ”Valskogsrakan”.

Hamn Café Hjärtat tar 30 kronor för en våffla med två kulor ekologisk KRAV-glass. Det tycker bloggaren är billigt! GB-glassen kostar lika mycket.

En promenad genom Arboga stad kan ge en del överraskningar också!
Till exempel den här: 001 Någon firade midsommar på hög nivå! Smyckade med björkar högt och lågt! Ja, i alla fall högt… 003
Man kan undra hur firaren fick dit björkarna? Klättrade uppför stupröret? Klättrade ut genom fönstret? Eller tog kanske en sväng över taket. Vore kul att veta – eller inte… Hu så högt!

Ovanligt lång blogg idag! Är det predikan så är det! :-D
Vad kan man då göra en lite mulen söndag om man inte har lust att promenera runt i stan och som Ferdinand lukta på blommorna? Kanske tänka till på vilket parti man ska lägga sin röst!? Välja rätt

Partier De stora drakarna ger alla möjliga tips och ledtrådar inför det kommande valet!
DN – HÄR!  Svenskan HÄR! Expressen HÄR och Aftonbladet HÄR! Välj nu rätt!! ;-)

Imorgon ska mystiken försöka skingras kring det här: Pirat  Piratpartiets högkvarter i Arboga?? Vem vet? Vi får se imorgon – kanske…

022En promenad längsmed ån i Arboga är alltid rätt!

 

 

Om bröd… Resan gör ett hopp!

ARBOGA, Caféer och matställen, Lokalt, Nyheter, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Konditori tecknatPå grund av lite tidsbrist gör resan ett hopp. Berättelsen om resan till Aidensfield, del 6, kommer om ett par dagar, förmodligen fredag.

Idag handlar det om bröd! Kakor Där uttrycket ”Den enes död, den andres bröd” kan passa in. För igår hade Arboga Tidning den här artikeln införd: 053 Det är Café Stadsgården som tyvärr försatts i konkurs.
”– Det är svårt att säga varför det blivit så, det har gått lite upp och lite ner. Det finns många likartade inriktningar på caféer här i stan att det inte bär sig för alla”, citat ur tidningen från ägaren.

Ja, kanske är det inte helt oväntat. Arboga verkar ha blivit caféernas stad numro ett, av någon anledning. Bloggen har tidigare tagit upp det stora antalet caféer i en liten stad.

Så den enes död, den andres bröd kanske – för så här ser Bbl/AT:s förstasida ut idag! 054 Café Två SkatorAhllöfsgatan i Arboga tar plats i ansedda ”The White Guide”! Guiden som listar Sveriges bästa restauranger, barer och caféer!

Att allt kaffebröd bakas på plats – med närproducerade och ekologiska råvaror – blev biljetten in i The White guide! Tillsammans med ägarnas kärlek och passion för jobbet, kan man anta. :-)

055 STORT GRATTIS till Helena och Helen med personal!
Artikeln i Arboga Tidning hittar ni HÄR!

Skathussept2012
HÄR hittar ni Två Skators hemsida!

Ett ljus för Samuel och familjen Tyvärr nås vi av en annan och sorglig nyhet idag också via den lokala tidningen – länk HÄR. 056 En ung man, bördig från Arboga, har avlidit i en tragisk olycka i Nepal. Bloggarens tankar går till hans lilla familj, hans föräldrar och övrig släkt, vänner och arbetskamrater. Till Samuel
Vila i frid Samuel.

Livet är så kort och du vet aldrig när just din utmätta tid är ute…
Var rädd om dig och livet!

009

 

Passionsveckan – vilken passion har du?

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Caféer och matställen, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

TörnekronaPassionsveckan är inne!

När man söker på ordet ”passion” via Google så hittar man sådant här: Passion Men – det är inte det som menas med passion i passionsveckan utan om Jesu lidande och död. Jesu lidande och död

Påsk på trappan Ni får göra som ni vill med er passion denna vecka – bloggaren har inga åsikter – däremot en egen passionerad lidelse och glöd för att välkomna sina barn hem till påsk!
Passion för lycka En passion för att åstadkomma så mycket glädje, lycka och kärlek som det bara är möjligt. Den passionen är det ultimata för bloggaren denna passionsvecka.

Annan lidelse kan gälla resor. Passionen att vidga sina vyer. För de som vill se mer av Västra Mälardalen, det vill säga Köping, Arboga och Kungsör (KAK), finns nu denna turistbroschyr ute! 038

041 Bloggaren tycker dock att bildvalet i broschyren har mer att önska. 039 Mer av Medeltidsdagarna i Arboga till exempel! Ett gigantiskt och mycket populärt evenemang i augusti månad varje år.
Mer bilder på uppskattade kaféer också! Bloggaren hittar heller ingen bild på det mycket omtyckta Två Skator i centrala Arboga. Och det finns fler!
Bloggaren vet inte vad Köpingsborna och Kungsörarna tycker? Är era hemorter uppvisade på bästa och mest lockande sätt i broschyren?

I broschyren kan man också hitta matställen och nattlogi! 040

Passionerade turister kan söka mer information till exempel på Arboga Turistbyrå – se HÄR!

Har man passion för litteratur så finns mycket att välja på. Bloggaren blev överlycklig när Böckernas Klubbs medlemstidning kom igår: Torgny Lindgrens nya
Torgny Lindgren har gett ut ännu en bok! Bloggaren är passionerat förtjust i Lindgrens böcker!
Klingsor Läs mer om ”Klingsor” -  en särling från Västerbotten som lär sig måla stilleben per korrespondens, till exempel på Bokus HÄR!

Bloggaren har en annan passion – fotografering! Igår blänkte solnedgången i grannhusets fönster – en signal till bloggaren att ge sig ut med kameran!
Här är bilderna! 007 Himmel! Vilken himmel.

012 Dramatisk!

014 Mörk röd
- och snart borta… 016

002 Blombuketten idag föräras minnet av en mycket älskad hund som var född på Olivia, 15 april, för 49 år sedan. Raja, en strävhårig foxterrier!

RajaÄlskade Lillrajen! <3

 

 

Hotell Havanna i Varberg, del 2!

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Caféer och matställen, Kultur, Lokalt, Mat och Dryck, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

April Fools day Idag kommer del 2 av bloggen om Hotell Havanna i Varberg.
Men först en varning! April AprilDet är 1 april idag! Av någon anledning har man sedan 1600-talet använt denna dag för att narra, lura, varandra. Läs HÄR Wikipedia.

Bloggaren gillar inte lurendrejerier och håller sig undan idag! Dock ska det vändas blad på alla almanackor! Den här står på hyllan i köket! 001 Minne från resan till Rom förra året. Och så katter förstås! Bloggaren köper gärna kattkalendrar där behållningen går till olika katthem. En av kalendrarna har för april månad kissen Flea: 003 Han levde en hemsk tillvaro i Husby utanför Stockholm. Förfruset öra, förfrusna tassar, svanstippen var av och hela den lilla hårda kroppen var full av ärr och sår. En svår ögoninflammation gjorde att han inget såg. Tack vare 004 lever nu Flea ett lugnt liv på Ingarö med mycket kärlek från familjen han bor hos.

Ny dag, ny månad men bloggaren går tillbaka till helgen som varit!

087

092 Dagen efter en fantastisk fredag intogs frukosten i matsalen på Hotell Havanna. 053 Det fanns flera valmöjligheter vad gäller sittplats. 055 Och överallt bilder och böcker! 066 Vi försåg oss! 063 Förutom alla de vanliga smarriga ingredienserna som hör till en hotellfrukost av klass fanns detta: 062 Smält smör, våffelsmet och två våffeljärn! Underbart!

059 Äggkoppar i en skål!
Välj vilken du tycker är vackrast till ditt frukostägg! 061

064 Vi tog ett fönsterbord. 067 Med utsikt! :-D 068 Det var intressant att följa plattsättarens minutiösa arbete med att foga samman de vackra klinkerplattorna. 069

071 Efter frukosten tog vi hissen upp och sen trappor sista biten till Hemingways Torn! 076 Inrett i Ernest Hemingways anda! 079 Skönt att vila – 074 – och titta på utsikten genom alla fönster i tornet! 073
Det går bra att sitta ute också om vädret tillåter! 077 Verandor på tornet åt två håll.

Vägen ner är också fylld av roliga detaljer. 080 Notera koffertarna till höger.

086 Ett härligt besök i 101 gick mot sitt slut men bloggaren gör gärna ett nytt besök på Lasse Didings Hotell Havanna!

132

Hemresan gick via Göteborg och mellanbarnet! Utanför järnvägsstationen blev vi glatt överraskade av svängig orkestermusik! 103 Killarna fick förstås en slant!

Hemma igen noterade bloggaren detta i söndagens DN: 129 Denne Hawking har en hemsk och handikappande sjukdom som började i tidigt ålder.
Men varför inte tänka lite så överlag? När skavankerna börjar komma med åldern – börja leva!! Åldersförändringar kan man ta som ett tecken på att resan inte varar för evigt – livets resa alltså. Däremot tänker bloggaren resan ännu mera nu och leva ännu mer! Börja leva! Medan tid är. :-)

En som inte riktigt delar bloggarens uppfattning om vikten av resande är Wilma. Hon ser helst att bloggaren stannar hemma – eller att hon packas med i kofferten! :-)

111
Imorgon blir det lite om vad som inhandlades från Varberg -
och om Earth Hour i lördags!
Ses igen!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.