Drug preguntas

Anti-arbetslinjen! Handlar den om slöhet?

Arbete och rättvisa, Lokalt, mänskligt, Nyheter, Samhällsfrågor, Stress och utbrändhet, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Arbetslinjen M ”Arbetslinjen eller bidragslinjen, du väljer”. Eller?
Är det inte så att den så kallade Arbetslinjen per automatik leder till bidragslinjen – och hur långsiktig är en sådan politik??

038
Nu kommer ”anti-arbetslinjen”, skriver DN igår, söndag. 036  Bloggaren läste glatt och förväntansfullt rubriker som den här: 037 ”Vi behöver inte arbeta så mycket! 4-5 timmars arbetsdag per anställd skulle räcka för att Sverige skulle behålla sitt välstånd.”
Det är sociologen Roland Paulsen vid Lunds universitet som säger så!

Bloggare är helt inne på den linjen! Att jobba mindre med mer energi och kraft gör att människor orkar! Orkar arbeta längre (fram till pensionen) men också orkar ha ett liv utanför jobbet!

Andra citat ur artikeln: 040 Socionomen som har ledigt en dag i veckan för att leva!

041 SÅ bra och klokt sagt!

MEN – bloggaren tycker artikeln som helhet andas just anti-arbete! Det vill säga en misstolkning av människors önskan att gå ned i arbetstid. Att det skulle handla om människors ointresse av jobb för att istället slappa runt och göra ingenting.
Illustrationerna till artikeln visar på det också: 039

Artikelförfattaren Ana Udovic tar upp en rad händelser där människor maskar på sin arbetsplats. Anställda som surfar på nätet och ringer privata samtal under arbetstid istället för att jobba. Anti-arbete? Människor som inte har lust att jobba??
Nej, det är att göra det väldigt lätt för sig!

Först bör man ställa sig frågan: – Varför ringer man privat och surfar på nätet när man istället borde jobba?
Är det möjligen så att den anställde är så utarbetad att detta är ett sätt att orka vidare? En sund paus för att vila hjärnan?

Maska på jobbet Sen är det väl också så att ”maskare” har funnits i alla tider och på alla jobb. Dessa människor utgör förmodligen en bråkdel av det stora antalet som sliter och vill göra rätt för sig.
Som faktiskt tycker om att jobba, gillar sitt yrke men där det finns gränser för hur mycket ork och tid man har för att klara av jobbet.För mycket jobb

Jobba ihjäl sig Anti-arbetslinjen handlar snarare om att människor som håller på att slita ihjäl sig höjer rösten med en önskan om kortare arbetstid!  En försiktig och mycket klok begäran om kortare tid för att orka! Orka att utföra sitt arbete på bästa sätt och för många år framåt.
Detta är inte bara en fråga för enskilda arbetstagare utan för samhällets fortbestånd och utveckling!
Arbetslinjen leder idag till bidragslinjen! Utbränd Alltför många duktiga arbetstagare slås ut för att aldrig komma tillbaka i jobb. Eller för att placeras om på någon enklare syssla som inte alls motsvarar utbildningen eller tidigare jobb – men för att samhället ska undvika ökade siffror i statistiken om sjukersättning…
Samhället dräneras successivt på kunnigt folk och lojala yrkeskvinnor/män. En katastrof!

Kortare arbetstid ger bättre arbetsinsatser och människor ”håller” längre! Människor får dessutom möjligheten att LEVA och inte bara jobba. D.v.s. det finns faktiskt ett liv utanför arbetsplatsen! Ett mycket viktigt liv som direkt inverkar på människors förmåga att sen utföra sitt yrkesjobb! Vila

Att insinuera att önskemål om kortare arbetstid skulle handla om slapphet och slöhet är djupt kränkande! Det innebär att ytterligare trycka ner människor som håller på att bränna ut sig av arbete! Utbränd 2

Den här seriestripen fanns påpassligt med i gårdagens DN också!

046

Ana Udovic’ artikel i DN hittar du HÄR!

Klipp Imorgon kommer ytterligare ett par läsvärda klipp ur söndagens DN! Här ett annat ur dagens Arboga Tidning!

003
Handlar om de nya rutinerna i Arbogas Hemtjänst och hela insändaren kan du kanske läsa HÄR så småningom… Just nu låg den inte inlagd på nätsidan.

 

 

Är du ensam?

Lokalt, mänskligt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Ensamhet - Åh, jag är så ensam…. Hör du till dom som klagar så?

Har du blivit lämnad ensam efter många år? Av olika anledningar? Döden tog din maka  ifrån dig eller förförerskan snodde din man? Känner du dig sorgsen, utanför, ensammast i världen? Gör inte det!

ÄG DIN ENSAMHET!

Ensamhet sorgsen Var inte ett offer för den utan äg den! För det finns verkligen stora fördelar också med att vara eller bli ensam. Ensam lycklig

Allting var inte rosenrött jämt! Gräl

Ensam i tvåsamhet Hur kul var det ibland – handen på hjärtat!?

Ofta ser de som blivit ensamma genom dödsfall bara den skimrande lyckan de hade tillsammans en gång. De som gått igenom en skilsmässa har förmodligen andra tankar. Hur som helst – ensamheten är plötsligt ett faktum – så vad göra!?

Nya vägar Jo, upptäck nya vägar! Gör det där du alltid längtat efter! Det där som partnern inte hade lust med och som du inte orkade tjata om längre utan glömde bort att du hade behov av.

Res! Resa vart som helst Nu slipper du gnället från sambon som tyckte Kuala Lumpur eller Dals-Långed var bara skräp – och visade det också. Släpande man
Eller stanna hemma och strunta i krav! 1841-54801 Mys hemma hela semestern och gör bara det du själv vill. Byt TV-kanal!! Byta tvkanal
Välj just det programmet du själv vill titta på utan sura kommentarer om att sporten börjat på 4:an.
Res inombords också! Utveckla dig genom litteratur, film, kontakter!

Leverbiff Äntligen leverbiff som din partner hatade! Äntligen påta i trädgården hela dagen utan rop efter kaffe, middag, sällskap! Påta i trädgården

Grekiska Äntligen grekiska – gå språkkursen du alltid velat gå på!

Möblera om! Möblera om Gå i pyjamas hela helgen! Pyjamas Läs i sängen hur sent du vill med lampan tänd! Läsa i sängen  Servera dig själv kaffe på sängen. Vem bryr sig om smulor? Unna dig livets goda!

Ring en vän Ring en kompis! Börja umgås med de där vännerna som din partner tyckte var jobbiga och du därför såg alltför sällan! Vänner

Ensam förväntansfull Lev! Låt inte ensamheten förstöra en enda dag ytterligare i ditt liv! Tänk positivt och gör något bra av din icke självvalda ensamhet! Umgås

Avslutar bloggen med en bukett mimosa – blommor som doftar underbart. Den tillägnas alla ni som lever ensamma men som själva inte valt att ha det så! Välj att äga din ensamhet, inte förgöras av den.

Äg din ensamhet! :-)

Mimosabukett

 

 

 

Vem vill ha tillbaka Caligula!?

Dagens predikan, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

 

017 Hårdare tag! Har vi hört det förr!? Och hjälper det!?
Dagens Nyheters förstasida idag ger svaret: det så kallades stöket ökar i skolan.
Dagens predikan är ett faktum!

Vad beror stöket på? Och är det någon som tycker det är konstigt!? En arbetsplats som anses vara det ställe man helst av allt skulle vilja slippa jobba på! Ansökningarna till högskolan talar sitt tydliga språk.

Stökiga elever Hur blir en sådan nedvärderad arbetsmiljö för de som ska köpa tjänsterna där – eleverna? Vilka elever är det som stökar? Och det viktigaste: VARFÖR stökar de!?

9789144075457_large_larare-som-ledare-i-och-utanfor-klassrummet_haftad Det finns böcker i ämnet - ”Lärare som ledare”. Hur är en bra ledare? Ja, dels bör han eller hon vara positivt inställd till sin uppgift förstås – och agera som en ledare!
Sen är det ordning och reda som gäller. Ordning och redaHelt vanliga ordningsregler som gäller på de flesta arbetsplatser och som förmodligen finns en del av i hemmen också.

Varför fungerar det inte då? Jo, för att skolan är det område som prioriteras lägst. Politiker vill inte satsa pengar på det som borde vara det allra viktigaste att satsa på i ett samhälle – att få barn och ungdomar att bli trygga och kunniga vuxna!

Hårdare tag!? Hets Vem vill ha tillbaka magister Caligula!?
Är det rätt att bestraffa – Skamvrån och på vilket sätt leder det till mer tillitsfulla elever? Hårdare tag

Så här står det i DN: 020 Läs mera HÄR!

Och vad menas egentligen med ”stökiga elever”? Bloggaren återkommer till frågan: Varför stökar de?
Kan det vara så att en hel del av eleverna känner av hur hela situationen flyter på ett nedbrytande sätt? Att lärare tappat greppet och framstår som motarbetande istället för medarbetare? Att stressen och pressen i för stora klasser gör lektionerna till ”hela havet stormar”?

Stökig elev Rätten att flytta så kallade stökiga elever – vad innebär det?
Är det inte bara ett enkelt och billigt sätt att komma undan!? Är det inte också så att de elever som har svårigheter av olika slag pekas ut som extra stökiga och ska flyttas bort? Hur går det för dessa elever? Finns det någon som bryr sig!?

Det här är inga enkla problem och billiga, snabba lösningar för att rädda ett valresultat är sämsta möjliga påhittet! Björklund

Att göra om skolan blir dyrt, men lyssna på de lärare och pedagoger som om och om igen berättat vad som borde göras! Det kommer att kortsiktigt kosta massor av pengar – men blir hur billigt och bra som helst för en framtid!

Avslutar detta inlägg med en bild från Anne Taintor.

Walk faster the children are catching up

018 Sist lite bilder från gårdagen som var mjuk och utan några som helst hårda tag! 013 :-) 005  :-) 007 :-) 009
:-) 008

019Njut söndagen mjukt!

 

Fortsätt curla!!

Lokalt, mänskligt, Natur, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Curling i Ontario Canada När OS är på allas läppar (GRATTIS SVERIGE till skidguldet!) kommer bloggaren osökt in på sportgrenen curling!

CurlingstenFast curling som i curlande föräldrar! Curlande förälder

Curlande mamma Att curla för sina barn anses som något dåligt, något man ska skämmas för! Varför då?

Bloggaren tror att det är en ursäkt för stressade mammor och pappor att slippa – i dagens hyperstressamhälle! Slippa ta in ytterligare ett moment på det redan överfulla veckoschemat – att stödja sina barn.

Curlingklot Men stress och press drabbar också barnen. Med en skola i Sverige där lärare tappat greppet och där miljön är fullständigt kaotisk i lektionssalarna behövs stödjande föräldrar i allra högsta grad.

Är man ett barn med svårigheter är det ännu viktigare att pappa och mamma tar sitt ansvar genom att – kalla det curla om du vill – bana väg, göra tillvaron lite enklare, ljusare för sitt barn.

Så fortsätt curla! Curling Det bör kallas omsorg, omtanke, hjälp och stöd! Det kommer en dag när barnet, tonåringen, absolut inte vill att morsan och farsan ska lägga sig i! Men tills dess – fortsätt att curla!! Det är dagens predikan!

006

Passande på min tepåse idag!!

”There is not much social progress,
as long there are unhappy children.”

Avslutar med blommor! 013

Underbara tulpaner! 011

En skär ros och en underbart doftande kvist mimosa! 030

En glimt av den glada julgranen! 015

Och dotterns chokladhjärta från Alla Hjärtans Dag! :-)

Lovisas chokladhjärta

 

 

 

Oss tanter emellan!

Lokalt, mänskligt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

002 Igår kom det här fina julkortet! Till förmån för forskning utan djurförsök!

Men det var inte bara ett kort – en liten present följde med också! Den här: 003 Tantkalender 2014!
Någon av samma årgång som bloggaren tycker att det är dags att anamma det tantiga! :-D

Men vad är en tant? Tanter Så här?

Eller så här? Tjejer eller tanter

 

Vem bestämmer vem som är tant och inte? Ung eller gammal

Naturligtvis bestämmer man det själv om det nu måste bestämmas! ;-) Man är helt enkelt inte äldre än man känner sig! Vilket betyder att bloggaren raskt kommer att inhandla en sådan här: Tjejkalender Tjejkalendern! :-)

Den här tjejen hittade bloggaren i dagens Arboga Tidning! 004 Oavsett om vi Västmanlänningar tycker det är skräp att polisen i länet styrs från Uppsala och inte från Västerås så är i alla fall bloggaren superglad åt den nya polischefen!

Carin Götblad är en fantastisk polis och en suverän chef! Det förstod bloggaren när hon sett SVT:s ”Min sanning”. Klicka HÄR för att se programmet!
Är det någon som ska lyckas få fart på poliserna i Västmanland så borde det vara hon!

Fått fart – har bloggaren! Julstädning och puts gäller även bilen! Ha en flitig och glad onsdag! :-)

bildPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.