Drug preguntas

Är du ensam?

Lokalt, mänskligt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Ensamhet - Åh, jag är så ensam…. Hör du till dom som klagar så?

Har du blivit lämnad ensam efter många år? Av olika anledningar? Döden tog din maka  ifrån dig eller förförerskan snodde din man? Känner du dig sorgsen, utanför, ensammast i världen? Gör inte det!

ÄG DIN ENSAMHET!

Ensamhet sorgsen Var inte ett offer för den utan äg den! För det finns verkligen stora fördelar också med att vara eller bli ensam. Ensam lycklig

Allting var inte rosenrött jämt! Gräl

Ensam i tvåsamhet Hur kul var det ibland – handen på hjärtat!?

Ofta ser de som blivit ensamma genom dödsfall bara den skimrande lyckan de hade tillsammans en gång. De som gått igenom en skilsmässa har förmodligen andra tankar. Hur som helst – ensamheten är plötsligt ett faktum – så vad göra!?

Nya vägar Jo, upptäck nya vägar! Gör det där du alltid längtat efter! Det där som partnern inte hade lust med och som du inte orkade tjata om längre utan glömde bort att du hade behov av.

Res! Resa vart som helst Nu slipper du gnället från sambon som tyckte Kuala Lumpur eller Dals-Långed var bara skräp – och visade det också. Släpande man
Eller stanna hemma och strunta i krav! 1841-54801 Mys hemma hela semestern och gör bara det du själv vill. Byt TV-kanal!! Byta tvkanal
Välj just det programmet du själv vill titta på utan sura kommentarer om att sporten börjat på 4:an.
Res inombords också! Utveckla dig genom litteratur, film, kontakter!

Leverbiff Äntligen leverbiff som din partner hatade! Äntligen påta i trädgården hela dagen utan rop efter kaffe, middag, sällskap! Påta i trädgården

Grekiska Äntligen grekiska – gå språkkursen du alltid velat gå på!

Möblera om! Möblera om Gå i pyjamas hela helgen! Pyjamas Läs i sängen hur sent du vill med lampan tänd! Läsa i sängen  Servera dig själv kaffe på sängen. Vem bryr sig om smulor? Unna dig livets goda!

Ring en vän Ring en kompis! Börja umgås med de där vännerna som din partner tyckte var jobbiga och du därför såg alltför sällan! Vänner

Ensam förväntansfull Lev! Låt inte ensamheten förstöra en enda dag ytterligare i ditt liv! Tänk positivt och gör något bra av din icke självvalda ensamhet! Umgås

Avslutar bloggen med en bukett mimosa – blommor som doftar underbart. Den tillägnas alla ni som lever ensamma men som själva inte valt att ha det så! Välj att äga din ensamhet, inte förgöras av den.

Äg din ensamhet! :-)

Mimosabukett

 

 

 

Vem vill ha tillbaka Caligula!?

Dagens predikan, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

 

017 Hårdare tag! Har vi hört det förr!? Och hjälper det!?
Dagens Nyheters förstasida idag ger svaret: det så kallades stöket ökar i skolan.
Dagens predikan är ett faktum!

Vad beror stöket på? Och är det någon som tycker det är konstigt!? En arbetsplats som anses vara det ställe man helst av allt skulle vilja slippa jobba på! Ansökningarna till högskolan talar sitt tydliga språk.

Stökiga elever Hur blir en sådan nedvärderad arbetsmiljö för de som ska köpa tjänsterna där – eleverna? Vilka elever är det som stökar? Och det viktigaste: VARFÖR stökar de!?

9789144075457_large_larare-som-ledare-i-och-utanfor-klassrummet_haftad Det finns böcker i ämnet - ”Lärare som ledare”. Hur är en bra ledare? Ja, dels bör han eller hon vara positivt inställd till sin uppgift förstås – och agera som en ledare!
Sen är det ordning och reda som gäller. Ordning och redaHelt vanliga ordningsregler som gäller på de flesta arbetsplatser och som förmodligen finns en del av i hemmen också.

Varför fungerar det inte då? Jo, för att skolan är det område som prioriteras lägst. Politiker vill inte satsa pengar på det som borde vara det allra viktigaste att satsa på i ett samhälle – att få barn och ungdomar att bli trygga och kunniga vuxna!

Hårdare tag!? Hets Vem vill ha tillbaka magister Caligula!?
Är det rätt att bestraffa – Skamvrån och på vilket sätt leder det till mer tillitsfulla elever? Hårdare tag

Så här står det i DN: 020 Läs mera HÄR!

Och vad menas egentligen med ”stökiga elever”? Bloggaren återkommer till frågan: Varför stökar de?
Kan det vara så att en hel del av eleverna känner av hur hela situationen flyter på ett nedbrytande sätt? Att lärare tappat greppet och framstår som motarbetande istället för medarbetare? Att stressen och pressen i för stora klasser gör lektionerna till ”hela havet stormar”?

Stökig elev Rätten att flytta så kallade stökiga elever – vad innebär det?
Är det inte bara ett enkelt och billigt sätt att komma undan!? Är det inte också så att de elever som har svårigheter av olika slag pekas ut som extra stökiga och ska flyttas bort? Hur går det för dessa elever? Finns det någon som bryr sig!?

Det här är inga enkla problem och billiga, snabba lösningar för att rädda ett valresultat är sämsta möjliga påhittet! Björklund

Att göra om skolan blir dyrt, men lyssna på de lärare och pedagoger som om och om igen berättat vad som borde göras! Det kommer att kortsiktigt kosta massor av pengar – men blir hur billigt och bra som helst för en framtid!

Avslutar detta inlägg med en bild från Anne Taintor.

Walk faster the children are catching up

018 Sist lite bilder från gårdagen som var mjuk och utan några som helst hårda tag! 013 :-) 005  :-) 007 :-) 009
:-) 008

019Njut söndagen mjukt!

 

Fortsätt curla!!

Lokalt, mänskligt, Natur, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Curling i Ontario Canada När OS är på allas läppar (GRATTIS SVERIGE till skidguldet!) kommer bloggaren osökt in på sportgrenen curling!

CurlingstenFast curling som i curlande föräldrar! Curlande förälder

Curlande mamma Att curla för sina barn anses som något dåligt, något man ska skämmas för! Varför då?

Bloggaren tror att det är en ursäkt för stressade mammor och pappor att slippa – i dagens hyperstressamhälle! Slippa ta in ytterligare ett moment på det redan överfulla veckoschemat – att stödja sina barn.

Curlingklot Men stress och press drabbar också barnen. Med en skola i Sverige där lärare tappat greppet och där miljön är fullständigt kaotisk i lektionssalarna behövs stödjande föräldrar i allra högsta grad.

Är man ett barn med svårigheter är det ännu viktigare att pappa och mamma tar sitt ansvar genom att – kalla det curla om du vill – bana väg, göra tillvaron lite enklare, ljusare för sitt barn.

Så fortsätt curla! Curling Det bör kallas omsorg, omtanke, hjälp och stöd! Det kommer en dag när barnet, tonåringen, absolut inte vill att morsan och farsan ska lägga sig i! Men tills dess – fortsätt att curla!! Det är dagens predikan!

006

Passande på min tepåse idag!!

”There is not much social progress,
as long there are unhappy children.”

Avslutar med blommor! 013

Underbara tulpaner! 011

En skär ros och en underbart doftande kvist mimosa! 030

En glimt av den glada julgranen! 015

Och dotterns chokladhjärta från Alla Hjärtans Dag! :-)

Lovisas chokladhjärta

 

 

 

Oss tanter emellan!

Lokalt, mänskligt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

002 Igår kom det här fina julkortet! Till förmån för forskning utan djurförsök!

Men det var inte bara ett kort – en liten present följde med också! Den här: 003 Tantkalender 2014!
Någon av samma årgång som bloggaren tycker att det är dags att anamma det tantiga! :-D

Men vad är en tant? Tanter Så här?

Eller så här? Tjejer eller tanter

 

Vem bestämmer vem som är tant och inte? Ung eller gammal

Naturligtvis bestämmer man det själv om det nu måste bestämmas! ;-) Man är helt enkelt inte äldre än man känner sig! Vilket betyder att bloggaren raskt kommer att inhandla en sådan här: Tjejkalender Tjejkalendern! :-)

Den här tjejen hittade bloggaren i dagens Arboga Tidning! 004 Oavsett om vi Västmanlänningar tycker det är skräp att polisen i länet styrs från Uppsala och inte från Västerås så är i alla fall bloggaren superglad åt den nya polischefen!

Carin Götblad är en fantastisk polis och en suverän chef! Det förstod bloggaren när hon sett SVT:s ”Min sanning”. Klicka HÄR för att se programmet!
Är det någon som ska lyckas få fart på poliserna i Västmanland så borde det vara hon!

Fått fart – har bloggaren! Julstädning och puts gäller även bilen! Ha en flitig och glad onsdag! :-)

bild

Om Alice Babs förlorade rättigheter

Lokalt, mänskligt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Alice Babs sjuk och isolerad I torsdags visade SVT programmet ”Dokument inifrån” med rubriken ”Alice Babs förlorade rättigheter”. Om den snart 90-åriga världsartisten som drabbats av stroke och demens men i en skildring som angriper alla som finns runt omkring henne.

Filmteamet försöker besöka Alice Babs men vårdpersonalen säger nej och hänvisar till en förvaltare. Förvaltaren  Såväl personalen som förvaltaren och företrädaren för Nacka kommun förefaller kompetenta och svarar förtroendeingivande och så gott de kan för att inte röja sekretessen.

Dokumentären vinklas som om att Alice Babs hålls isolerad och har fråntagits sina rättigheter och det sägs också först i programinslaget att de anhöriga inte velat delta i programmet.
Är man det minsta lyhörd och har något hum om ålderdom, demenssjukdomar och stroke borde man inse att dokumentären är osaklig och att det fattas en stor del – de anhörigas beskrivning!

Bloggaren har full förståelse för Alice Babs’ barn och deras sätt att skydda sin världsberömda mamma! Här en kavalkad av bilder på Alice Babs:

Alice Babs skiva *** Alice Babs ung *** Alice tre barn *** Alice Babs och Duke Ellington *** Alice Babs 1991 *** Alice Babs äldre *** ALice babs skiva äldre dagar *** Bodde i Spanien *** Alice Babs drabbad av stroke *** Förföljd

Läs på Wikipedia HÄR om Alice Babs och hennes liv och långa karriär.

Att ta hand om sina föräldrar på gamla dar kräver sitt. Drabbas de dessutom av svår sjukdom kan situationen bli besvärlig. Bloggaren läser om olika böcker i ämnet, till exempel Maj Fants ”Att bli mamma till sin mamma”. Att bli mamma till sin mamma Det finns många, ofta döttrar, som på olika sätt skildrat detta ibland svåra arbetet. Sök via Google och ange ”Att bli mamma till sin mamma” så får ni många uppslag.

Stormen Sven Precis som stormen Sven i torsdags som skakade om oss – lika omskakade blev vi som såg dokumentären den kvällen.
Programmet verkar ha delat in landet i två läger: De som förfasar sig över det sätt som Alice Babs tas om hand på – och vi andra som ser lite längre.

Bloggaren inser först och främst att Alice Babs barn självklart gör allt som bara är möjligt för att stödja och hjälpa sin mamma på bästa sätt. En kvinna som inte bara är deras mamma utan en världsberömd sångerska men det intresse som följer en sådan.

Detta förtal av omvårdnaden kring Alice Babs och som underförstått ställer de anhöriga i en dålig dager har gjort familjen mycket upprörd. Så till den grad att de överväger att anmäla programmet till granskningsnämnden. Se längre ner i bloggen.

image-om-alzheimer-1Sen har bloggaren full förståelse för de svåra problem som demens och Alzheimer ger. En ibland smygande sjukdom som gör att den sjuka ibland är ”som vanligt” och ibland glömsk och ”lever i en annan värld”.
För den som inte känner till dessa sjukdomar – sök på nätet! Det finns massor av information att få.

Jan Malmsjö Jan Malmsjö utropar ”- Det är för jävligt!” i programmet och hänvisar till att han och ”Alice Babs vänner” inte får besöka henne.
Samtidigt säger Titti Sjöblom, Alice Babs dotter så här i Expressen: ”- Och mamma har aldrig umgåtts med Jan Malmsjö privat. Hon har aldrig varit hemma hos honom, han har aldrig funnits med i mammas adressböcker.”

Klicka på Expressen ovan och läs mer om hur Titti Sjöblom beskriver hur dålig hennes mor blir efter besöken av de som kallar sig vänner men som är ”nya vänner”. De gamla vännerna finns kvar och besöker henne som tidigare och på det sätt Alice Babs idag orkar med.

Advokat Thomas Bodström är enligt Aftonbladet nu inkopplad och familjen kommer via honom eventuellt att stämma SVT för förtal.
Anna-Lena Lodenius Anna-Lena Lodenius är producent för programmet och får bland annat följande frågor i Aftonbladet:

” Hur känner du Alice Babs?
– Jag känner henne inte alls, säger Anna-Lena Lodenius.
Hur många gånger har du träffat henne?

– Två gånger.
Det var ju väldigt många som samlades utanför äldreboendet, spelade och sjöng. Hur många är det egentligen som vill besöka Alice Babs?

– Alla som var där har ju ingen relation till Alice Babs, de var där av sympati. ”

Anna-Lena Lodenius har bloggat om Alice Babs den 30 april 2013- klicka HÄR.

Bloggaren tycker att det är fruktansvärt sorgligt att sådana här osakliga dokumentärer görs och ännu värre att SVT tillåter dem att sändas. Familjen och de anhöriga har det förmodligen tillräckligt svårt ändå utan att behöva framstå som mindre nogräknade vad gäller omsorgen om sin mamma och vän!

Titti Sjöblom i Fråga Doktorn september 2012 I september förra året fanns just Titti Sjöblom med i SVT:s ”Fråga doktorn” där hon berättar om sin mor och omsorgerna kring henne. Det finns självklart ingen skugga över henne och familjen vad gäller kärleken och omvårdnaden om sin mor! Se inslaget genom att klicka HÄR!

För att komma till SVT:s ”Dokument inifrån” och programmet om Alice Babs – klicka HÄR!
”Alice Babs förlorade rättigheter2, heter alltså dokumentären. Är det inte så att vi till synes förlorar väldigt många ”rättigheter” när vi blir gamla, orkeslösa och kanske sjuka men vill leva det liv vi gjorde förr, som unga och friska?

Klicka HÄR för att se ett inslag inspelat från Nybrokajen i Stockholm den 11 september 1999 med Alice Babs och Charlie Norman!

RESPEKT FÖR ALICE BABS OCH HENNES FAMILJ!!

Alice Babs och Charlie Norman Nybrokajen 1999

 

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.