Genuin – är ordet jag kommer att tänka på…

Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, mänskligt, Musik, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Tankar och funderingar..., VIKTIGT! Kommentera!

På sociala medier förekommer överlägsna kommentarer sen en tid om två saker, två personer – de här:

Ted Gärdestad svartvitt Ted Gärdestad och

Olof Palme. Olof Palme svartvitt

Ted för att han skulle ha fyllt 60 år den 18 februari och Palme för att han mördades 28/2 för trettio år sedan.

Personer på sociala medier raljerar över personerna och tycker det är överdrivet att ha minnesprogram över dem, att minnas. De undrar varför och bryr sina superhajpade skallar en stund, kastar ut lite skit på Facebook och Twitter och glömmer sen allt.

I dessa flashiga tider då det skajpas och hajpas och där nyheter som levereras för en timma sedan är gamla är minnesprogram skit. Då är den bäst som får flest likes och som marknadsförs mest och bäst – så länge det nu varar…

Det bloggaren kommer att tänka på är ordet GENUIN. Det genuina och det äkta – var finns det idag? När allt går i en rasande fart och den som var stjärna igår är borta imorgon.

De som ifrågasätter Ted Gärdestad får svar på tal också! Människor som inte glömmer och där Teds musik är en del av en oskyldig ungdomstid med sol, vind och vatten – och en egen måne. Om äkta känslor – oskyldigt blå.

Den som ifrågasätter Olof Palme vet inte vad retorik och passion är! Bloggaren anser att efter Palmes död har mycket gått förlorat inom politiken. Dynamik och intensitet – äkthet.
Att lyssna på Olof Palmes tal är hänförande även om man inte delar hans politiska uppfattning. En så totalt lysande talare! Ingen med samma kapacitet och dignitet har kommit efter honom. Och hans ord om jämlikhet och allas lika värde är lika aktuellt idag, om inte mer, som för 30 år sen!

GENUIN – har vi mist genuiniteten? Har äktheten i Sverige gått förlorad? Det där äkta, det sanna – och ihop med det, värme och gemenskap.
Ju äldre man blir ju mer lär man sig och man får mer att fundera över. Bloggaren lär sig, funderar och undrar vad som hänt och hur man kan få till en förändring. Någon gång tänker hon skriva om ”Fenomenet i Gräsnäs” som handlar om det äkta, det sanna – om gemenskap utan förbehåll över gränserna, vilka de gränserna nu är… Gemenskap 2

Till dess, glöm inte det genuina och äkta för allt flashigt och nytt! Lyssna på Olof Palmes tal – och njut! Olof Palme färg Och lyssna på Ted Gärdestad – HÄR är ett förslag – ”För kärlekens skull”. Ted Gärdestad Sol vind och vatten

”Utanför fönstret slår våren ut.
Marken blir grön igen.
Allt som var dött, väcks till liv,
det kan också vi
Mm..
Så länge vi andas.
Ute till havs styr en fiskebåt.
Längs en fri horisont.
Den gungar så tryggt in mot hamn
som jag i din famn.
Mm..
Så länge vi älskar.

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.

Högt på ett berg står en katedral,
och pekar upp mot skyn.
Men det är för himlen i dig,
och jorden i mig
Mm..
Vi älskar varandra.

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.

Mmmm…”




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.