DNA – och om att bo ensam.

Bröderna katt och Vilda Wilma, Känslor, Lokalt, mänskligt, Medicinskt, Relationer, Sverige & Världen Kommentera!

Bloggen handlar idag bland annat om deoxyribonucleic acid – eller som det kemiska ämnet vanligtvis benämns, i sin förkortning, DNA!

DNA (förkortning av engelskans deoxyribonucleic acid) eller deoxiribonukleinsyra är det kemiska ämne som bär den genetiska informationen, arvsmassan eller genomet, i samtliga av världens kända organismer”. citat från Wikipedia.
Bloggaren tänker inte gå in närmare på hur detta kemiska ämne upptäcktes – så vill ni läsa mer på Wikipedia så klicka HÄR!

 Varför kom bloggaren att tänka på DNA?
Hon har funderat länge på det. Mått gott av att tänka att generationers generationer finns kvar i henne. Att även om hon bara minns sina mor- och farföräldrar väl och kanske någon av de äldre utöver dem – så finns de kvar! Inom henne! Det ger en varm, skön känsla.

Farmor Svea, äldsta flickan på bilden, blev bloggarens farmor –  – då sonen Göte blev hennes far.

Detta gamla fina par fick många barn och bland annat dottern Edith.

Edith träffade Edvin och kärleken slog till. Det resulterade i tre döttrar så småningom och den lilla flickan till vänster blev bloggarens mor. Hjördis växte upp och träffade Göte. Så småningom kom bloggaren – här i mormor Edits famn!

 Känn generationernas vingslag!

Bloggaren har fått berättat för sig om starka kvinnor bakåt i historien. Kvinnor som agerat jordemödrar, varit medicinskt kunniga, kämpat sig fram som ensamstående med många barn, kraftfulla kvinnor, kärleksfulla kvinnor och alla finns de kvar i bloggarens gener – DNA! Visst är det fantastiskt!

 Bloggaren tänker ibland på dessa generationer kvinnor som hon aldrig kommer att få träffa, inte sett eller minns, hundratals år bakåt i tiden – men som ändå finns inom henne, alltid.
Kanske ni som läser bloggen börjar fundera i samma banor. Att generationer av kraft och vilja rinner i era ådror.

Det som gjorde att bloggen äntligen kom till var en film på TV igår. Filmen ”Conviction” som heter så på svenska – conviction betyder övertygelse – har denna handling: ”Tvåbarnsmodern Betty Anne Waters påbörjar en juristutbildning när hennes bror Kenny grips för mord och döms till livstid fängelse – allt för att få honom fri.”
Se trailern genom att klicka HÄR!

Aftonbladet skrev 2010 om denna sanna historia som blev film. Bland annat detta, citat:

DNA matchade inte

Hon vände sig då till ”The Innocence Project” och lyckades driva igenom att blodet som hittades på mordplatsen skulle DNA-testas mot hennes bror.
Blodproven matchade inte varandra – och det framkom också att de båda kvinnorna som vittnat mot honom ljugit i rätten. Efter 18 år i fängelset var hennes bror en fri man. Bror och syster gick hand i hand ut ur rättssalen i mars 2001.

DNA friade Betty Anne Waters bror efter 18 år i fängelse. Här verklighetens Betty Anne och filmens, spelad av Hilary Swank.

Betty Anne och hennes bror Kenny. Det låter som en saga, men det är faktiskt sant!

Den sanna historien som blev film:

The Innocence Project arbetar sedan 1992 med att via DNA-test ge rättvisa åt felaktigt dömda i fängelser.  Klicka gärna in på deras hemsida HÄR och se hur många livstidsdömda de lyckats få fria!

Allt på grund av denna fantastiska lilla krumelur… DNA!

Släktforskningen har gett sig in i detta med DNA också. På Wikipedia kan ni läsa mer om DNA genom att klicka HÄR!

Lite mer lättsamma saker nu – eller kanske inte. Det beror ju på hur man ser det och hur man tar det.

Om att bo ensam.

Detta inlägg gäller såväl kvinna som man. Detta tillstånd ses rätt ofta som något besvärande, tråkigt och lite sorgset. Så behöver det inte alls vara!

 Att leva ensam är att kunna somna 19.30 en fredagskväll utan att någon reagerar!  Man har bara lust att lägga sig tidigt – och gör det! Ingen klagar!

Sen kan man vakna igen vid 22! Läsa klart en bok! Känner man sig sen lite sugen på något att äta och dricka så tar man te och macka i köket vid midnatt – med tända ljus. Smakar ljuvligt!

Sen kan man lägga sig igen, bläddra igenom fredagens post lite lojt. Därefter runt 01- tiden, sätta på soft music, hälla upp ett litet, litet glas rom, släcka och sen ligga där i mörkret och smutta medan musiken sakta men säkert vaggar en till sömns igen. Och inte en käft klagar!

Det händer sen att man vaknar vid 5 – hittar en ny bok att börja på! Då läser man kanske ett kapitel och somnar sen om och tar en rejäl sovmorgon!

Så att bo ensam behöver inte alls ses med sorgsen blick och huvudet medlidsamt på sned – tvärtom!
Hittar du sen en person som tycker och känner likadant och som får ditt hjärta att bulta och kroppen att brinna när ni ses  – då har du verkligen hittat en riktig höjdarkombo!

En del kallar det att ha vänner med fördelar. Vem bryr sig om vad det heter så länge båda är överens! Två fria som älskar att bo ensamma men som också vill ha någon att krama om ibland – är inte det en helt perfekt lösning!
Kan avslutas, fortsätta eller förändras –
precis på det sätt som passar dem båda!

Självklart kan man leva helt ensam också – utan kramgoa gubbar eller kvinns! Välj själv – men tveka heller inte inför okonventionella lösningar.
DU bestämmer!  

Jag älskar udda människor! Dom som inte är stöpta i en form! Dom som blommar ut, väller över alla kanter, sipprar mellan gliporna! Som oroar, skiner och lyser!”

 

Oj, oj, oj, så mycket märkligt det skrevs om i denna blogg idag! Lite mer vanliga, ”normala” saker också – eller kanske inte…

Bloggarens Vilda Wilma kände sig nog lite ensam i natt och hade skaffat sig en kompis. Kompisen verkar vara i hårdaste laget men Vilda Wilma gillade ändå inte att matte kom för att ställa porslinsfiguren på sin plats igen! För det blev kanske lite ensam sen trots allt där intill elementet för Vilda Wilma…

Sista söndagen i november för i år. Nästa söndag infaller 1:a Advent!

Tänk nu lite på DNA och vad det kan innebära. Tänk kanske lite på det här också – en alldeles speciell sorts vänskap! Men tänk mest av allt kärleksfullt och snällt – med omtanke om varandra och om er själva!

Vi ses!!

 

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.