Drug preguntas

Nelson Mandela 95 år!

HJÄLTEN FÖR DAGEN!, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! 1 Kommentar »

Den 18 juli 1918 föddes en liten pojke i Sydafrika som skulle komma att göra stort intryck på världen.
Jag talar förstås om Nelson Mandela som idag fyller 95 år!

Bara att uppnå en så hög ålder är anmärkningsvärt.  När man sen tänker på att av de 95 åren tillbringade Nelson Mandela 27 år i fängelse är det hela enastående! Som ANC:s ledare i kampen mot apartheid fängslades Nelson Mandela 1962.  Han satt 18 år i fängelset på Robben Island, en ö nära Kapstaden i Sydafrika.

Bloggaren minns helt klart den dagen Nelson Mandelas friades från sitt livstidsstraff. En fantastisk dag!

Den 11 februari 1990 var Nelson Mandela en fri man – då nästan 72 år gammal.

Nelson Mandelas kamp hade gett resultat! Så här läser jag på Wikipedia, citat: ”Sydafrikas första demokratiska val där hela befolkningen fick rösta ägde rum den 27 april 1994. African National Congress fick en majoritet av rösterna i valet, och Nelson Mandela blev som ledare för ANC landets första svarta president.”
Enastående, hissnande fantastiskt!

Läs mer HÄR på Wikipedia om Nelson Mandela!

Nelson Mandela fick Nobels fredspris 1993 tillsammans med F.W. de Klerk, tidigare president i Sydafrika.

Nelson Mandela är idag svårt sjuk och vårdas på lasarett i Johannesburg.

 

Den 18 juli 2009 instiftade FN  Mandeladagen, The Mandela Day.   Klicka HÄR för att läsa mer på FN/UN:s hemsida!

Wikipedia läser jag så här om Mandeladagen, citat:

”Mandeladagen är en dag som firas på Nelson Mandelas födelsedag, 18 juli. Den utsågs formellt av FN:s generalförsamling i november 2009. Dagen är avsedd att hedra honom och hans gärning genom välgörenhetsarbete.
Kampanjens budskap är att Mandela har arbetat 67 år för social rättvisa och de uppmanar folk att ägna sig åt välgörenhet i 67 minuter.

Många av bilderna här ovan hittar du HÄR! Mycket information finns där likaså! 46664 är fångnumret Nelson Mandela hade i fängelset på Robben Island. Fånge nummer 466 år 1964.

Fira Nelson Mandela idag! Fira genom att göra något gott för någon annan under 67 minuter! Bloggaren kommer självklart att hörsamma uppmaningen!

HÄR kan du läsa förslag på vad du kan utföra idag i Nelson Mandelas namn!

De varmaste gratulationer
till en helt fantastisk man idag
på hans 95-årsdag!

Förutom den fantastiske Nelson Mandela ska också Fredrik och Fritz firas idag. De sistnämnda pojkarna har namnsdag. GRATTIS!

Nelson Mandela, min hjälte – alla kategorier!

 

Vardagshjältarna mitt ibland oss!

Allmänt, HJÄLTEN FÖR DAGEN!, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Det händer att jag på bloggen hyllar ”Hjälten för dagen” men idag är det ”Hjältarna i vardagen” som gäller!

Dom hjältar jag tänker på är varken stålkvinnor eller stålmän! Det är vanliga människor – kvinnor och män som får vardagen att gå ihop men också kan sätta guldkant på densamma.

Ensamma mammor och pappor som alltid finns där för sina barn. Som trots skral kassa och ont om tid ändå ser till att telningarnas barndom fylls av glädjeämnen, äventyr och vardagslycka. Det finns hur många ensamma mammor som helst som sliter i det tysta och – faktiskt några enstaka ansvarskännande, duktiga pappor också. Dom vill jag hylla speciellt idag!

Idag – dan före midsommarafton – vill jag rosa ensamma föräldrar som kämpar för sina barn! Som trots allt ordnar midsommardans och glädjeskimmer för ungarna!
Och en riktigt otäck tistel till de tanklösa, oansvariga föräldrar som bara tänker på sig själva!

Men det kommer en dag då tiden och samvetet hinner ifatt er tanklösa. En tid när de föräldrar som alltid fanns där för sina barn – kan sätta sig ner och vila.
Vila och i tankarna gå tillbaka till minnena,  allt roligt, all lycka som fanns där ändå trots slitet.

När vi ändå är inne på vardagshjältar vill jag passa på att nämna ett par till: Hantverkare som rycker ut när hemmet strular i vardagen! Först tänker jag på rörmokarna! Dessa fantastiska män (oftast) som löser så viktiga frågor som toalettstopp, läckande kranar och översvämningar! Jocke Alm är en sådan vardagshjälte! Han genomför sina hjältedåd ihop med kamraterna på CV Rör i Arboga. Alltid tjänstvillig med glatt humör!

Jag tänker också på Elbyrån på Storgatan! Här låg Elbyrån – Arboga Elektriska Installationsbyrå tidigare. Numera finns dom där också fast inne på gården.
Så många gånger som Bernt Ljunggren ryckt ut – alltid lika positiv och välvillig!

Stort tack till både Jocke och Bernt och deras medarbetare!

Nu vill jag också  tillönska alla vardagshjältar en riktigt fin midsommar!

 

 

Söndagens hjälte kommer från Nora!!

HJÄLTEN FÖR DAGEN!, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

”HJÄLTEN FÖR DAGEN” från i söndags – heter Björn Stensson och kommer från Nora!

Det berättar hans chef Lasse Haglund på LT Last- och Grävmaskiner i Arboga! Jag lovade ju att komma igen med mer information om snöhjälten från i söndags.

Heder åt sådana killar och vad är väl mer passande än en bamskekram till en björn!

KRAMAR TILL BJÖRN STENSSON!

BJÖRN – är HJÄLTEN FÖR DAGEN!!!

HJÄLTEN FÖR DAGEN!, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

BJÖRN är ”HJÄLTEN FÖR DAGEN”!! Björn förbarmade sig över oss som slet med massor av snö och en snöslunga som bara la av hela tiden!

TACK BJÖRN! När vi vet mera vem du är så kommer en utförligare hjältepresentation! 🙂

HJÄLTEN FÖR DAGEN! Niklas Sjödahl!

HJÄLTEN FÖR DAGEN!, Lokalt, Sverige & Världen 1 Kommentar »

dagens-hjalte-man

HJÄLTEN FÖR DAGEN

Hjälten för dagen är: niklas-sjodahl-hjalte Niklas Sjödahl!

Niklas och ett gäng grabbar var ute med bilen igårkväll. I Brattbergsbacken i närheten av Asplunds ICA i Arboga körde de på en katt. 🙁
Tyvärr finns det en hel del dumt folk som inte skulle bry sig. Antagligen tror många att till den gruppen dumskallar hör även unga killar. Icke!
Niklas och hans vänner stannade direkt och började leta efter katten! 🙂 Ett besvärligt uppdrag eftersom den skadade katten sprang iväg. Niklas tror att han och kompisarna höll på en timma med att lokalisera kissen och sen försöka fånga in den. Katten hade både ont och var rädd men killarna lyckades till slut.

Sen skjutsade de katten till Strömsholms Djursjukhus! Där kunde veterinären konstatera att inget var brutet men att den hade en del muskelskador. Katten fick smärtstillande och blev inlagd.

Katten som är en hane, är mörkbrun, märkt i örat men saknade halsband. Niklas berättar att katten är långhårig men rakad på ryggen, antagligen p.g.a. tovig päls.
Killarna hoppas nu att ägaren ska gå att finna genom märkningen. Annars är killarna själva intresserade av att ta hand om den. Det är en jättefin katt, säger Niklas, som är en stor kattälskare.

HEDER ÅT SÅDANA KILLAR! STOR KRAM TILL NIKLAS SJÖDAHL! 😀Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.