Vardagshjältarna mitt ibland oss!

Allmänt, HJÄLTEN FÖR DAGEN!, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Det händer att jag på bloggen hyllar ”Hjälten för dagen” men idag är det ”Hjältarna i vardagen” som gäller!

Dom hjältar jag tänker på är varken stålkvinnor eller stålmän! Det är vanliga människor – kvinnor och män som får vardagen att gå ihop men också kan sätta guldkant på densamma.

Ensamma mammor och pappor som alltid finns där för sina barn. Som trots skral kassa och ont om tid ändå ser till att telningarnas barndom fylls av glädjeämnen, äventyr och vardagslycka. Det finns hur många ensamma mammor som helst som sliter i det tysta och – faktiskt några enstaka ansvarskännande, duktiga pappor också. Dom vill jag hylla speciellt idag!

Idag – dan före midsommarafton – vill jag rosa ensamma föräldrar som kämpar för sina barn! Som trots allt ordnar midsommardans och glädjeskimmer för ungarna!
Och en riktigt otäck tistel till de tanklösa, oansvariga föräldrar som bara tänker på sig själva!

Men det kommer en dag då tiden och samvetet hinner ifatt er tanklösa. En tid när de föräldrar som alltid fanns där för sina barn – kan sätta sig ner och vila.
Vila och i tankarna gå tillbaka till minnena,  allt roligt, all lycka som fanns där ändå trots slitet.

När vi ändå är inne på vardagshjältar vill jag passa på att nämna ett par till: Hantverkare som rycker ut när hemmet strular i vardagen! Först tänker jag på rörmokarna! Dessa fantastiska män (oftast) som löser så viktiga frågor som toalettstopp, läckande kranar och översvämningar! Jocke Alm är en sådan vardagshjälte! Han genomför sina hjältedåd ihop med kamraterna på CV Rör i Arboga. Alltid tjänstvillig med glatt humör!

Jag tänker också på Elbyrån på Storgatan! Här låg Elbyrån – Arboga Elektriska Installationsbyrå tidigare. Numera finns dom där också fast inne på gården.
Så många gånger som Bernt Ljunggren ryckt ut – alltid lika positiv och välvillig!

Stort tack till både Jocke och Bernt och deras medarbetare!

Nu vill jag också  tillönska alla vardagshjältar en riktigt fin midsommar!

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.