Drug preguntas

Är du drogberoende?

Allmänt, Känslor, Kärlek, Lokalt, LYCKA, mänskligt, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Tina Turner ”What’s Love Got To Do With It”

You must understand
Though the touch of your hand
Makes my pulse react
That it’s only the thrill
Of boy meeting girl
Opposites attract It’s physical
Only logical
You must try to ignore
That it means more than that

[Chorus:]
Oh what’s love got to do, got to do with it
What’s love but a second hand emotion
What’s love got to do, got to do with it
Who needs a heart
When a heart can be broken….

HÄR kan du lyssna på Tina Turner och ”What’s love got to do with it” Youtube.
Ge någon sitt hjärta Ja, vad har kärlek med någonting att göra??
Det handlar ju bara om en molekyl! Dopamin 2Dopamin!
Dopamin 3 Dopamin – så här kan man läsa på Wikipedia om molekylen:
”Det har länge varit ett faktum att dopaminet påverkar beteenden som har med lust och njutning att göra. Dopaminet påverkar dock inte upplevelsen (gör den mer njutbar) eller belöningsupplevelsen per se.
Dopaminet påverkar i stället viljan till lust och njutning, orsakar ett uppsökande beteende gentemot föremål som bereder njutning och känslan av belöning, och gör individer mer njutningsbenägna.”
Words!!

Dopamin_nervbanor Och ur ”Hjärnguiden” – citat:
Precis som alla andra ryggradsdjur har vi ett belöningssystem i hjärnan. Det har vi för att det ska vara härligt att ha sex, härligt att äta och dricka, härligt att anstränga sig fysiskt och motionera.
När vi gör allt detta njuter vi, och njutningen uppstår genom att hjärnans belöningssystem aktiveras. Kemiska signalämnen frisätts från vissa nervcellsutskott och stimulerar andra.

Ord! Fakta! – Det som vi kallar kärlek… Kärlek Love

Fast dopaminandet kan övergå i lite mer fast så kallad kärlek, faktiskt. Så här kan man läsa vidare:
”Dopamin är en signalsubstans som påverkar vårt hjärnas belöningssystem – vilket vi upplever som lycka. Det liknar faktiskt en drog och man kan kan bli beroende av förälskelse.
Dessutom vänjer sig kroppen och, även om vi svär på att vi kommer att vara förälskade för evigt, är alla signalsubstanser utan förskoning tillbaka på det normala efter ett till två år. Då upptäcker vi brister hos vår partner, som tidigare dolts i ett töcken av dopamin och noradrenalin.
Det finns dock hopp, för samtidigt som dopaminet minskar ökar nivåerna av andra substanser.” (Ur FokusForskning.)

Ja, dopamin liknas vid en drog! Vi kan bli beroende av drogen, beroende av förälskelse. Där kommer vi in på en tidigare blogg om sexmissbruk och kärleksberoende.
Läs mer om kärleksberoende HÄR! Där kan du också få hjälp och du blivit sjukt beroende av sex och förälskelse.

index Men är vi inte alla lite drogmissbrukare? Har vi inte alla en längtan efter förälskelse – att bli sedda, uppmärksammade, beundrade, känna närhet? Kärlek och ett träd

Kan det inte vara helt OK att boosta varandra lite grann emellanåt! Boost

Fylla på 2 Tanka upp varandra – om än bara lite grann!? Dricka

Lite ögonkast – Beundrande ögon 1
Lite beundrande blickar – Beundrande ögon 2

Lite djupdyk i varandras ögon bara för att känna pirret, drogpåslaget och må lite gott! Beundrade ögon par

Gratis kramar tshirtGratis kramar! Kram 1

Kram 2 HjärtaKram 4 HjärtaKram 3 Hjärta

Kramande katter

Dricka 3  Fylla på! Tanka upp Tanka upp!
Dricka 2 Förse sig med droger! Drogen dopamin och förälskelse!

Boosta varandra med lite lycka
– bara för att må lite bra! Flyga med hjärtan

Tomt? Tom flaskaMen fyll på lite då!! Fylla på

Lovely Låt det spraka och gnistra i sommar! Låt det spraka och gnistra

Whats love got to do with it ”- What’s love got to do with it!?”

Tja, det visar sig väl!! Om det bara blev lite lek eller mera allvarligt sen. Lev NU!

Boosta hjärnanDopamin och hjärnsubstanser – strunt i detaljerna!

Boosta varandra med lite lycka, vetja!

Prästkragar i hjärta

Vilka ska vi hata idag?

ARBOGA, Känslor, Kärlek, Lokalt, Personligt!, Psykologiskt, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

019 Idag sitter bloggaren och funderar – på alla möjliga olika saker. Först kan vi ta det där i rubriken: ”Vilka ska vi hata idag?”
Varför så mycket hat? Hata på grund av hudfärg, på grund av religion! Hata på grund av att vara från ett annat land/annan del av egna landet/annan del av kommunen/annat kvarter än en själv/grannen! Hata på grund av kön, sexualitet, ålder, utseende, arbete eller inte arbete, för bra jobb/för dåligt jobb,åsikter/inga åsikter – eller vad???  Hata och vilja förgöra det man hatar, ja till och med döda!
VARFÖR SÅ MYCKET HAT??

Har vi så dåligt självförtroende att vi måste ha någon annan att trycka ner? Någon som vi kan jämföra oss med och finna tillfredsställelse i att hitta på att den personen/familjen/släkten/gruppen människor har något som jag kan snacka illa om och då må lite bättre själv? Vara taskiga mot andra av ren avundsjuka. SLUTA UPP MED DET GENAST!!

Älska! Tyck om varandra! Var snälla! Eller strunta åtminstone i vad andra gör och inte om du känner att du inte klarar av att hantera vad de har för sig!!

Älska – då kommer bloggaren osökt in på nästa fundering – sexbruk eller sexmissbruk!
Kan illustreras med en strip ur dagens DN: 054 ”- Så många honkatter, så lite tid!” Tuulas katt i serien gottar sig i tankar om sex.

Sexmissbruk Att bruka sex och att missbruka sex – vad är skillnaden? Så här läser bloggaren om sexmissbruk som är en vedertagen medicinsk diagnos, citat:

Hjärtat är stängt ”Om du lider av ett dysberoende så fungerar sex eller förälskelser som en verklighetsflykt och som ”medicin” mot den inre oron. Det minskar jobbiga känslor som ångest tillfälligt, men sedan följer skam och tomhetskänslors som spär på olust känslan, som jag då återigen måste ta hand om. När vi har sex eller blir förälskade så utsöndrar hjärnan dopamin och serotonin som du kan bli beroende av om du självmedicinerar med det under en lång tid.

Beroendet innebär att du känner samma starka lust och tvång, och har samma svårigheter att sluta som med andra typer av missbruk. Eftersom sex eller förälskelser både lindrar ångest men samtidigt gör att du mår ännu sämre, så ökar beroendet hela tiden.”
(Dysberoende: ”En patologisk (ohälsosam eller destruktiv) relation till stämningsförändrande upplevelser”) Sexmissbruk och ångest

Men – vad är skillnaden egentligen? Bruka eller missbruka sex. Det måste handla om ärlighet såväl som självkännedom – eller? Att bruka sex – då är sexet OK. Att missbruka sex – då far någon eller flera illa.
Vad är kärlek och vad är bara önskan om att tillfredsställa ett behov? Ett behov som kan vara rent sexuellt men också behovet att bli sedd som person. Bruka/missbruka för att döva sin ångest, för att känna sig accepterad som människa.
Är vi ärliga och behöver någon som kan lindra oss så är det OK så länge båda inser det och är överens. Då kan vi hjälpa och trösta varandra – lindra behovet – ömsesidig acceptans. Lindra

Läs om sexmissbruk HÄR1177 Vårdguiden eller  HÄRAbsolutions hemsida där du också kan göra en test för att se om du brukar eller missbrukar. Hjärtat i kroppen

Kärlek och ångest

050 Ja, hur blev man som man blev egentligen? Bloggaren brukar tänka att vi har ett arv att förvalta. Att bli uppgraderade versioner av våra tidigare anmödrar – i bloggarens fall.
Farmor Svea! Farmor Svea som liten flicka En god kvinna, sällskapens medelpunkt. En kvinna som nog ville mycket mer än det hon kom att göra/tillåtas göra – som det såg ut på den tiden.
Mormor Edith! Mormor Edit som ung Ett sjusärdeles fruntimmer! Jobbade lika bra som en karl och var inte rädd för något eller någon!
Mamma Hjördis! IMG_2177 Snäll, social med ett hjärta av guld.

Bloggaren vill så gärna bli uppgraderad till en 2.0 eller mer
– och jobbar vidare på det! Suss glad

Då avslutar vi med lite fler funderingar – om så bara i bilder: Blogg om äktenskap Fast bloggaren känner inte att det finns någon ”nostalgisk vurm för äktenskap” idag 2016. Eller också har hon fel och utgår bara från sig själv! 😉

Lite sossetjafs också från Arboga – en insändare: 045 Nu ska det kämpas – i opposition… 046 När Socialdemokraterna har haft hur många år som helst på sig att sätta spaden i jorden, att agera, få någonting gjort – oavsett vad.

Och så den här bilden
– en riktig bloggare Linde-bild: 051

Men sen den här också – den mycket viktiga! För bloggaren såväl som för er andra: 032 På väggen hemma hos bloggaren – som påminnelse: ALDRIG RUSA FORTARE ÄN DINA SKYDDSÄNGLAR KAN FLYGA!

Lev väl! Älska mer – på riktigt! TA ALDRIG SKIT! Och var rädda om er och om varandra!

040

 

Act your age!!

Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, LYCKA, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Act your age rule– Act your age!” D v s skärp dig och uppträd i den ålder som ditt personnummer säger att du har!! Fel kläder

Det betyder att du inte får klä dig som du vill – om det betyder att du ser ”för ung ut”! Det betyder också att du inte kan agera i en annan ålder än den som du dokumenterat befinner dig i!

En väninnan till mig sa något väldigt klokt: – Man måste känna igen sig själv!

D v s vara, leva, klä sig, älska, njuta som den person man är – oavsett vad man har för födelsedatum. Ingen anledning

Känna igen sig själv! Inte låta andra bestämma vid vilken ålder det är slut med korta kjolar, tuffa jeans eller parta med vännerna. Men inte heller låta åldern styra så att man MÅSTE klä sig eller agera för att verka yngre – det blir också lite fel. Skärp dig

Men ålder – vem bryr sig om ålder!? Sant  Numera lever vi längre än någonsin om vi får ha hälsan. Det betyder att vi kan ha ett rikt och roligt liv långt in på den så kallade ålderns höst. Varför då inte fortsätta att LEVA – som den person man är – den man känner igen sig som! Män också

Väldigt många äktenskap slutar i skilsmässa och det kan möjligen också bero på att vi lever längre och är piggare. När barnen är utflugna och klarar sig själva – finns det massor av år kvar. Det betyder också att ett krossat hjärta kan lappas ihop igen! Ihoplappat hjärta Vi kan finna någon ny att njuta tillsammans med och vid ett tillfälle i livet då barnpassningen är över och kanske även karriärkraven.

Kärlek utan år Kyssar, smek och intimitet har ingen ålder! Kyss
Hittar du en person som attraherar dig – go for it!

Är du lite äldre och fri igen så har du alltså alla möjligheter! Ålder har ingen betydelse – du har många år kvar!
Och ålder har heller ingen betydelse för vem du väljer att älska! Ung tjej och äldre man Ung eller gammal – vad betyder det? ung man och äldre kvinna

Vuxen med erfarenhet och en massa känslor – det är det viktiga! Erfarenhet vs none 😀 Även om man kanske inte behöver skryta om det!! 😉

Lev och njut! Oavsett ålder! Par utan ålder Och oavsett vem du vill älska – man eller kvinna. Kyssande läpar
Det är känslorna som är det viktiga – inte ålder eller kön!

Bloggaren känner ett par som levt tillsammans några år och som nu har gift sig – mot alla olyckskorpars kraxande kanske. För hon är 44 och han är 25. Bröllop Vad betyder ålder när man älskar?

Sen kan man välja andra sorters förhållanden. Keep calm and geta friend with benefits Vänner med fördelar!

Vän med fördelar Att ha en vän med fördelar kan vara underbart! Man lever sitt singelliv som man blivit bortskämd med sedan den mer eller mindre jobbiga f d partnern försvann, kanske och man äntligen får leva sitt eget liv som man själv vill igen. Att vara fri men ändå kunna känna närhet till en person man tycker om. Att träffas och njuta ihop. FWB
Men det krävs tillit och ärlighet, givna spelregler, att ha en vän med fördelar.

Vän med fördelar – kan också vara ett sätt att prova på – hur fungerar jag igen med en ny partner? Är man sårad och har blivit besviken sen tidigare kanske man inte vågar satsa fullt ut. Att då hitta någon som vill ”leka” under samma premisser är guld värt. Vänner hela livet sen kanske? Med fördelar…

Sen kan människor föredra andra sätt… 😉 Batteridriven Men då missar man närheten och umgänget med en person man tycker mycket om – en god vän som har vissa fördelar framför andra vänner!

Bloggaren hoppas att läsare har åsikter om det här och kanske egna upplevelser. Dela gärna med er!

Ge mig ett skäl

Kyss

 

Besök i storstan och så lite eländes elände som vanligt…

Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Evenemang, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, SEX Inga Kommentarer »

011 I veckan som gick besökte bloggaren Stockholm. Den främsta anledningen var det här: Mamma Mia The Party ”Mamma Mia – The Party”Tyrol, Gröna Lund! 020

Det blev en jättehärlig helkväll! 019

014 Folk började strömma in efter 18.30. Snart var det alldeles fullsatt. 016
Nikos hälsade välkommen till sin taverna! 024 Nikos spelas av Michalis Koutsogiannakis. En fantastisk kväll där vi alla var en del av showen – så kändes det. 021
Massor av härlig ABBA-musik förstås, proffsiga uppträdanden, verkligt god mat och en härlig stämning rakt igenom. Kvällen avslutades med att alla vara uppe på dansgolvet! Underbart! Vilket hålligång!

Bloggaren kan verkligen rekommendera en besök på Nikos Taverna! Klicka HÄR för att läsa mera om Mamma Mia – The Party! Där kan du boka biljetter också om du vill.

Vi hann med annat också. Första bilden i bloggen visar utsikten från Fotografiska Museet som vi besökte. Vädret höll sig riktigt bra och en dramatisk himmel utan regn är ju bara vacker att titta på! 013

Här några bilder från Fotografiska: 009

Flera utställningar och den som berörde mycket var ”Ikoner – en utställning om att få finnas”.008 Så här skriver Fotografiska om utställningen, citat:
”Genom 21 porträtt tar modellerna sin plats i konsten, i samhället och i historien för alltid. På detta sätt inkluderar vi genuint en grupp som annars sällan får synas och som aldrig synts i historien. Fast de alltid funnit där, vi tror på allas rätt att få finnas.”

005 *** 006

007

Klicka HÄR för att se film och bilder från fotograferingen! Rebellen Jon 20 år ”Rebellen – Jon, 20 år”.
(Det sista fotot är från Fotografiskas hemsida.)
HÄR kommer du till Fotografiska Museets första sida!

Har man lust för lust kan man ta sig till Bondegatan och slinka in på Love Store! 😀 004 Klicka HÄR för att komma till Love Store’s hemsida!

031 Körsbärsblommans dag har firats i Stockholm och så här vackert var det i Kungsträdgården! 027

035

Ett par härliga dagar som också innehöll besök på Mall of Scandinavia i Solna och shopping! Det blev till att skriva ner alla roligheter och stoppa i burken över ”Härliga händelser 2016”! 🙂 Härliga händelser en av dem

Hemma i Arboga är vädret så där… 045
Men inne grönskar det! 052 De där små gröna ska bli doftande luktärter när de blir stora! 😉

Lite eländes elände också… Det är ju tyvärr en hel del sådant nu och bloggaren tar ändå bara upp en bråkdel av eländet.
Såpa Arbogasåpan är ju lokalt ständigt återkommande tyvärr och en insändare i Arboga Tidning säger så här, citat:
”Socialdemokraternas medlemsmöte den 18 april kan bara beskrivas som ett dåligt skämt. Partiet har förlorat majoriteten i kommunen vilket är det största som hänt på 100 år. Den frågan fick inte ens diskuteras!”
Läs hela insändaren skriven av ”Fritidspolitiker” HÄR!

Bloggaren tror att Socialdemokraterna i Arboga får det mycket svårt framöver. För att rädda partiet till valet 2018 borde alla berörda sossar som deltagit i denna pinsamma såpa avgå från sina poster.
Men det sorgliga är väl att girigheten och oförståndet fortfarande är det allena förhärskande. Det egna vinningen istället för partiets bästa. Tragiskt!

Annat lokalt elände finns i Köping: 001 En blind man lämnades åt sitt öde i grannstaden. Socialförvaltningen ville inte hjälpa till… Hemskt!
Men signifikativt för social omvårdnad i Sverige. Vem bryr sig om den som redan ligger?? 🙁
Nu blev det polisen som gav en hjälpande hand. Läs artikeln på nätet HÄR!

På tal om politik – vad tycker ni om Liberalernas nya logga… 047 Pinsamt, tycker bloggaren – eller signifikativt det också kanske. Manslemmen är ju fortfarande det som avgör din framtid – karriär, lön, ställning i samhället o s v.
Så har du en sådan dinglande mellan benen och dessutom ståfräs som hos Liberalerna så är din lycka gjord… 🙁

Annat ur DN är det här – som bloggaren tycker är mycket skumt: 046 En ny DN-serie under namnet ”Vem vinner på invandringen – och vem förlorar?”

??? Vad menar DN? Vinna eller förlora? Vad?
Finns det något val… Being a refugee Bilden här är från en väns sida på Facebook.

Jaha, vad ska vi avsluta det hela med nu då? Katten Felix kanske? 051 Han ser bekymrad ut av allt eländes elände – så vi slår väl till med en ”Tuula” från DN också. 049 Inte så upplyftande det heller kanske… På tal om politik och manslemmar…

Nej, sista bilden får allt bli lite vacker körsbärsblom från Kungsträdgården i Stockholm i fredags! 032 Sköt er nu och var rädda om er!

 

 

Tidningsklipp med såpadropp! Och så blir det lite kaffe med dirty talk!

ARBOGA, Arbogasåpan, Lokalt, POLITIK, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

005 Vårväder sannerligen! Ömsom sol och ömsom regn – däremellan kraftig blåst. Men vad gör det – nu ÄR det vår och det kan bara bli bättre!

På tal om att bli bättre och ömsom sol och regn/kraftig blåst så börjar bloggaren med det såpadroppande tidningsklippet… Såpa Arbogasåpan ni vet!
För nu måste det bara bli bättre – politiken i Arboga! De borgerliga tar över och det kan knappast bli sämre än vad det varit den senaste tiden…
Så här ser dagens tidning ut: 001

Sossarna har haft möte och gjort sina nya val till kommunfullmäktige efter den senaste fadäsen som kostade dem makten. Fått ta de platser som blev över när de nya makthavarna sagt sitt:032 002 Men nog måste sossarna i Arboga bli bättre, mycket bättre än det ser ut nu!! 021 (2) Oskrivna blad på höga poster i kommunen och Rosenkvist Rosenkvist klamrar sig envist kvar! Är det bra eller dåligt? Inte för henne själv, det borde vara totalt oviktigt – utan för det socialdemokratiska partiet i Arboga? Finns det något förtroende kvar för de s k förtroendevalda?

Det måste väl till mirakel 2018 om sossarna ska återta makten. Bloggaren tror inte på den sortens mirakel. Bloggaren tror på hederlighet och rättvisa! Och upp till bevis! Först måste det sopas rent framför egen dörr! Ut med liken ur garderoben och upp med pappren på bordet! Slut på egen vinning och fokus på kommunen!

Eländes elände har drabbat Socialförvaltningen alldeles särskilt under sossestyret här i Arboga. För snålt tilltagen budget har gjort att personalen gått på knäna lite varstans och då kan sådant här hända – hemskt klipp ur dagens Bbl/AT! 020
Bloggaren känner till detta eländes elände genom sin nyligen bortgångna mor. Ständigt ny personal, medicin som försvann, mat som glömdes bort men bestulen på pengar blev dock inte mamma…
Fruktansvärd händelse i dagens tidning om åldring som bestals på pengar på dödsbädden! Stöld! Lite signifikativt för det tidigare styret i kommunen kanske.

Lite andra, roligare tidningsklipp så. 021 Turisttips i Västra Mälardalen! Och det här tipset gillar bloggaren allra bäst: 017 Thomas Becker och hans Högsjö Värdshus! Klicka HÄR för att komma vidare till bl a menyn!

Lite skumma klipp från DN här om helgen också. 009 Och då menar bloggaren det här: 026 ”Din pappa är troligen din biologiska far”. Vad menas med det??

Jo, läs här: 010 Hur man maximerar sina framtida ungars chanser i livet…

011 ”Enligt dessa teorier skulle kvinnor välja en präktig, pålitlig men lite tråkig man att leva med – en familjeman som tar ansvar för barn och frun, men har lite trista gener att föra vidare.
Hon skulle se till att bli befruktad av en mer spännande karl – någon som är olämplig för barnuppfostran och långvariga relationer men som är stilig och musikalisk och har andra fördelaktiga anlag.
Det skulle vara en metod för kvinnan att maximera sin avkommas chanser i livet. Att äta kakan och ha den kvar”.

Tråkig man Men – är det inte så det går till hela tiden, tänker bloggaren?? Tjejerna nobbar dom där ordentliga, lite trista pojkarna…
och sen gifter dom sig med dom där frestande”befruktarna”! Snygg man

Blnikande smiley 2 Dom där snälla, pålitliga karlarna åker på pumpen för dom där andra farligt lockande dirtytalktyperna!

Talk dirty

Ja, ja, det må vara hur det vill med det – så här fortsätter Karin Bojs i DN: 024 Och hon avslutar så här: 022
Hela artikeln kan du läsa på nätet genom att klicka HÄR!

Slutligen kör vi lite kaffe i bloggen! 036 Och ekologiskt ska det förstås vara! KRAV– märkt och Fair Trade! 043

Bloggaren upptäckte en massa information som hon missat när hon snabbt vill fylla på kaffebehovet! 040 Om Coffee Made Happy! Läs HÄR!

Lite om binas koffeinbehov också! 044

Och det här! 042 Hade bloggaren ingen aaaning om!!

Kaffe Så drick ditt kaffe nu och fundera kanske lite på det där med dirty talk – vad kan det vara för någonting!? Smiley flirt

Talk dirty to me - Kopia Bloggaren tror sig ha en viss aning om vad det är för något… Hon har nog stött på det vid tillfälle – ja…018

Den oinvigde kan kolla HÄR Wikipedia. Dock finns texten bara på engelska – ”dirty talk” på svenska är tydligen inte analyserat riktigt än. Smiley flirtar
Del av Wikipedia-texten får du här:Dirty talk or talking dirty is the practice of using graphic word imagery to heighten sexual excitement before and during (or instead of) physical sexual activity. It is commonly a part of foreplay, and can include vivid erotic descriptions, sexual humor, sexual commands and rude words. It may be whispered into a partner’s ear, spoken over a telephone, or put into text.”

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.