Drug preguntas

Besök i storstan och så lite eländes elände som vanligt…

Arbogasåpan, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Evenemang, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, SEX Inga Kommentarer »

011 I veckan som gick besökte bloggaren Stockholm. Den främsta anledningen var det här: Mamma Mia The Party ”Mamma Mia – The Party”Tyrol, Gröna Lund! 020

Det blev en jättehärlig helkväll! 019

014 Folk började strömma in efter 18.30. Snart var det alldeles fullsatt. 016
Nikos hälsade välkommen till sin taverna! 024 Nikos spelas av Michalis Koutsogiannakis. En fantastisk kväll där vi alla var en del av showen – så kändes det. 021
Massor av härlig ABBA-musik förstås, proffsiga uppträdanden, verkligt god mat och en härlig stämning rakt igenom. Kvällen avslutades med att alla vara uppe på dansgolvet! Underbart! Vilket hålligång!

Bloggaren kan verkligen rekommendera en besök på Nikos Taverna! Klicka HÄR för att läsa mera om Mamma Mia – The Party! Där kan du boka biljetter också om du vill.

Vi hann med annat också. Första bilden i bloggen visar utsikten från Fotografiska Museet som vi besökte. Vädret höll sig riktigt bra och en dramatisk himmel utan regn är ju bara vacker att titta på! 013

Här några bilder från Fotografiska: 009

Flera utställningar och den som berörde mycket var ”Ikoner – en utställning om att få finnas”.008 Så här skriver Fotografiska om utställningen, citat:
”Genom 21 porträtt tar modellerna sin plats i konsten, i samhället och i historien för alltid. På detta sätt inkluderar vi genuint en grupp som annars sällan får synas och som aldrig synts i historien. Fast de alltid funnit där, vi tror på allas rätt att få finnas.”

005 *** 006

007

Klicka HÄR för att se film och bilder från fotograferingen! Rebellen Jon 20 år ”Rebellen – Jon, 20 år”.
(Det sista fotot är från Fotografiskas hemsida.)
HÄR kommer du till Fotografiska Museets första sida!

Har man lust för lust kan man ta sig till Bondegatan och slinka in på Love Store! 😀 004 Klicka HÄR för att komma till Love Store’s hemsida!

031 Körsbärsblommans dag har firats i Stockholm och så här vackert var det i Kungsträdgården! 027

035

Ett par härliga dagar som också innehöll besök på Mall of Scandinavia i Solna och shopping! Det blev till att skriva ner alla roligheter och stoppa i burken över ”Härliga händelser 2016”! :-) Härliga händelser en av dem

Hemma i Arboga är vädret så där… 045
Men inne grönskar det! 052 De där små gröna ska bli doftande luktärter när de blir stora! 😉

Lite eländes elände också… Det är ju tyvärr en hel del sådant nu och bloggaren tar ändå bara upp en bråkdel av eländet.
Såpa Arbogasåpan är ju lokalt ständigt återkommande tyvärr och en insändare i Arboga Tidning säger så här, citat:
”Socialdemokraternas medlemsmöte den 18 april kan bara beskrivas som ett dåligt skämt. Partiet har förlorat majoriteten i kommunen vilket är det största som hänt på 100 år. Den frågan fick inte ens diskuteras!”
Läs hela insändaren skriven av ”Fritidspolitiker” HÄR!

Bloggaren tror att Socialdemokraterna i Arboga får det mycket svårt framöver. För att rädda partiet till valet 2018 borde alla berörda sossar som deltagit i denna pinsamma såpa avgå från sina poster.
Men det sorgliga är väl att girigheten och oförståndet fortfarande är det allena förhärskande. Det egna vinningen istället för partiets bästa. Tragiskt!

Annat lokalt elände finns i Köping: 001 En blind man lämnades åt sitt öde i grannstaden. Socialförvaltningen ville inte hjälpa till… Hemskt!
Men signifikativt för social omvårdnad i Sverige. Vem bryr sig om den som redan ligger?? :-(
Nu blev det polisen som gav en hjälpande hand. Läs artikeln på nätet HÄR!

På tal om politik – vad tycker ni om Liberalernas nya logga… 047 Pinsamt, tycker bloggaren – eller signifikativt det också kanske. Manslemmen är ju fortfarande det som avgör din framtid – karriär, lön, ställning i samhället o s v.
Så har du en sådan dinglande mellan benen och dessutom ståfräs som hos Liberalerna så är din lycka gjord… :-(

Annat ur DN är det här – som bloggaren tycker är mycket skumt: 046 En ny DN-serie under namnet ”Vem vinner på invandringen – och vem förlorar?”

??? Vad menar DN? Vinna eller förlora? Vad?
Finns det något val… Being a refugee Bilden här är från en väns sida på Facebook.

Jaha, vad ska vi avsluta det hela med nu då? Katten Felix kanske? 051 Han ser bekymrad ut av allt eländes elände – så vi slår väl till med en ”Tuula” från DN också. 049 Inte så upplyftande det heller kanske… På tal om politik och manslemmar…

Nej, sista bilden får allt bli lite vacker körsbärsblom från Kungsträdgården i Stockholm i fredags! 032 Sköt er nu och var rädda om er!

 

 

Tidningsklipp med såpadropp! Och så blir det lite kaffe med dirty talk!

ARBOGA, Arbogasåpan, Lokalt, POLITIK, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

005 Vårväder sannerligen! Ömsom sol och ömsom regn – däremellan kraftig blåst. Men vad gör det – nu ÄR det vår och det kan bara bli bättre!

På tal om att bli bättre och ömsom sol och regn/kraftig blåst så börjar bloggaren med det såpadroppande tidningsklippet… Såpa Arbogasåpan ni vet!
För nu måste det bara bli bättre – politiken i Arboga! De borgerliga tar över och det kan knappast bli sämre än vad det varit den senaste tiden…
Så här ser dagens tidning ut: 001

Sossarna har haft möte och gjort sina nya val till kommunfullmäktige efter den senaste fadäsen som kostade dem makten. Fått ta de platser som blev över när de nya makthavarna sagt sitt:032 002 Men nog måste sossarna i Arboga bli bättre, mycket bättre än det ser ut nu!! 021 (2) Oskrivna blad på höga poster i kommunen och Rosenkvist Rosenkvist klamrar sig envist kvar! Är det bra eller dåligt? Inte för henne själv, det borde vara totalt oviktigt – utan för det socialdemokratiska partiet i Arboga? Finns det något förtroende kvar för de s k förtroendevalda?

Det måste väl till mirakel 2018 om sossarna ska återta makten. Bloggaren tror inte på den sortens mirakel. Bloggaren tror på hederlighet och rättvisa! Och upp till bevis! Först måste det sopas rent framför egen dörr! Ut med liken ur garderoben och upp med pappren på bordet! Slut på egen vinning och fokus på kommunen!

Eländes elände har drabbat Socialförvaltningen alldeles särskilt under sossestyret här i Arboga. För snålt tilltagen budget har gjort att personalen gått på knäna lite varstans och då kan sådant här hända – hemskt klipp ur dagens Bbl/AT! 020
Bloggaren känner till detta eländes elände genom sin nyligen bortgångna mor. Ständigt ny personal, medicin som försvann, mat som glömdes bort men bestulen på pengar blev dock inte mamma…
Fruktansvärd händelse i dagens tidning om åldring som bestals på pengar på dödsbädden! Stöld! Lite signifikativt för det tidigare styret i kommunen kanske.

Lite andra, roligare tidningsklipp så. 021 Turisttips i Västra Mälardalen! Och det här tipset gillar bloggaren allra bäst: 017 Thomas Becker och hans Högsjö Värdshus! Klicka HÄR för att komma vidare till bl a menyn!

Lite skumma klipp från DN här om helgen också. 009 Och då menar bloggaren det här: 026 ”Din pappa är troligen din biologiska far”. Vad menas med det??

Jo, läs här: 010 Hur man maximerar sina framtida ungars chanser i livet…

011 ”Enligt dessa teorier skulle kvinnor välja en präktig, pålitlig men lite tråkig man att leva med – en familjeman som tar ansvar för barn och frun, men har lite trista gener att föra vidare.
Hon skulle se till att bli befruktad av en mer spännande karl – någon som är olämplig för barnuppfostran och långvariga relationer men som är stilig och musikalisk och har andra fördelaktiga anlag.
Det skulle vara en metod för kvinnan att maximera sin avkommas chanser i livet. Att äta kakan och ha den kvar”.

Tråkig man Men – är det inte så det går till hela tiden, tänker bloggaren?? Tjejerna nobbar dom där ordentliga, lite trista pojkarna…
och sen gifter dom sig med dom där frestande”befruktarna”! Snygg man

Blnikande smiley 2 Dom där snälla, pålitliga karlarna åker på pumpen för dom där andra farligt lockande dirtytalktyperna!

Talk dirty

Ja, ja, det må vara hur det vill med det – så här fortsätter Karin Bojs i DN: 024 Och hon avslutar så här: 022
Hela artikeln kan du läsa på nätet genom att klicka HÄR!

Slutligen kör vi lite kaffe i bloggen! 036 Och ekologiskt ska det förstås vara! KRAV– märkt och Fair Trade! 043

Bloggaren upptäckte en massa information som hon missat när hon snabbt vill fylla på kaffebehovet! 040 Om Coffee Made Happy! Läs HÄR!

Lite om binas koffeinbehov också! 044

Och det här! 042 Hade bloggaren ingen aaaning om!!

Kaffe Så drick ditt kaffe nu och fundera kanske lite på det där med dirty talk – vad kan det vara för någonting!? Smiley flirt

Talk dirty to me - Kopia Bloggaren tror sig ha en viss aning om vad det är för något… Hon har nog stött på det vid tillfälle – ja…018

Den oinvigde kan kolla HÄR Wikipedia. Dock finns texten bara på engelska – ”dirty talk” på svenska är tydligen inte analyserat riktigt än. Smiley flirtar
Del av Wikipedia-texten får du här:Dirty talk or talking dirty is the practice of using graphic word imagery to heighten sexual excitement before and during (or instead of) physical sexual activity. It is commonly a part of foreplay, and can include vivid erotic descriptions, sexual humor, sexual commands and rude words. It may be whispered into a partner’s ear, spoken over a telephone, or put into text.”

 

 

 

Sex är ingen enkel match! Sex som makt och bekräftelse…

Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, Psykologiskt, Relationer, SEX, Sverige & Världen, Tankar och funderingar..., Vetenskap Inga Kommentarer »

Tänkande kvinna Ju längre man lever och upplever – desto mer lär man sig. Eller – ju fler erfarenheter – desto fler tankar och funderingar…

Som det här med sex! Missionärsställningen
Sex är så mycket mer än bara fortplantning! Kan vara så mycket mer än en skön upplevelse också… Sex en hälsofaktor ”Sexualitet en hälsofaktor” – säger bilden och texten lyder: ”En väl fungerande, kärleksfull relation med en positiv sexualitet får många människor till att må väldigt bra. Självkänslan höjs, man blir bekräftad och får bekräfta, man känner sig älskad och får älska.”

Men hur många får uppleva sexualitet som en ”hälsofaktor”?

Sex som makt och bekräftelse Sex kan vara makt och bekräftelse! Makt Det finns män som våldtar för att känna makt. Det finns också män som får sig själva bekräftande genom att ha mycket sex och ofta. Ju fler sexuella relationer desto större ego.
En mindre ”välutrustad man” kan få sig själv bekräftad genom att bli pappa till många barn. Ett ”Storleken har ingen betydelse-syndrom”. Man med tio barn

Makt 1 Män har ofta makten i sexuella relationer eftersom det är upp till männen att ”fungera” för att få till sexet. Dvs ingen stake – inget sex, om man vill uttrycka sig lite rått. Det visas lite i den s k missionärsställningen – men mannen överst. Missionärsställningen Mannen med makten att genomföra det. Kvinnan underlägsen – tar emot – och kan alltid ta emot oavsett intresse… Makt! Kvinna som dörrmatta

Män kan bli bekräftade genom sex – de tar, kommer och segrar  – men hur går det då för kvinnorna?? Bofriend bekräftelseKvinnor vill bli bekräftade – men blir kvinnor det? Varför ska det alltid vara jag

Kvinnor som vill ha sex är lite tabu. Män får ta för sig medan kvinnor ska hålla på sig. Vägrar de och istället vill njuta av ”hälsofaktorn sex” kallas de lössläppta, promiskuösa – hora!

I en relation där kvinnor vill bli bekräftade kan de av män betraktas som tjatiga, jobbiga, krävande. Krävande för bekräftelse(De två tecknade bilderna kommer från Fanny Åströms blogg. Hon skriver också om bekräftelse i relationer. Bloggen hittar du HÄR!)

Sex är så mycket mer än bara fortplantning! Kan vara så mycket mer än en skön upplevelse också…
Sex kan handla om självförtroende, otrygghet, om viljan att ses som den människa man är – en bekräftelse på att man duger.
Långt borta från jämställdhet och lika villkor – långt borta från sunt förnuft och acceptabelt beteende…

Sex är ett av behoven i Mazlows behovstrappa. Behovstrappan Abraham Maslow och hans behovstrappa finns beskrivet på många ställen på nätet. Bilden här och texten nedan kommer från Psykologi iFokus – klicka HÄR!

”En behovshierarki eller behovstrappa är en förklaringsmodell inom psykologin för hur människor prioriterar sina behov. Den primära iden innebär att behoven på en lägre nivå måste vara tillfredsställda innan högre mål blir viktiga för individen.
Fysiologiska behov: Basala behov som luft, vätska, mat, värme, sömn, sex.

Om inte de här behoven tillgodoses kan vi drabbas av sjukdomar, irritation, smärta, obehag, och därför strävar människan efter att så snabbt som möjligt tillfredsställa behoven och uppnå jämvikt.

Så länge de fysiologiska behoven inte är tillfredsställda kontrollerar de människans tankar och beteenden eftersom organismen primärt är inställd på överlevnad.”

Trappan visar att ”behoven på en lägre nivå måste vara tillfredsställda innan högre mål blir viktiga”. De ”Fysiska behoven” är det första som måste vara tillfredsställt och i de behoven ingår alltså sex – förutom luft, vätska, mat värme och sömn. SÅ viktigt är alltså sex.

Sex är ingen enkel match!
Ängslig man Män vill bli bekräftade – känna sig värdefulla.  Kvinnor har precis samma behov. Ängslig kvinna

Bloggaren har inga svar på frågor. Det här är tankar och funderingar som ploppar upp i hjärnan genom att leva och uppleva. Det bloggaren kan känna är – PRATA MER MED VARANDRA! – VISA VÄRME OCH ÖDMJUKHET! – BEKRÄFTA OCH DU BLIR BEKRÄFTAD!

Jobbig sex Sex är ingen enkel match – men så viktigt! Sex bekräfta Och glöm inte alla bekräftande kyssar! Kyss

006 Älska och visa varandra respekt. Hjärta med händer

Sex en hälsofaktor

Om att ta sig friheter… vrålarg blogg levererad!

Brott och straff, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Samhällsfrågor, SEX, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Frihet Frihet! Då tänker man på något bra eller hur? Något alla vill ha –
– men som en del inte klarar av…Nej

Bloggaren kom att tänka på det här genom en länk till en film på Facebook. Den handlade om en ny app för att skydda kvinnor från överfall. App

9cd6c2ed-iphoneflatmountexp_06m0df06m0df000000 ”You´re never alone” kallar företaget OnCamera appen – klicka HÄR för att komma till hemsidan.

Från USA naturligtvis och visar en app med tvåvägskamera där du får kontakt med en polis samtidigt som du filmar den som misstänks ha för avsikt att överfalla dig.
Bloggaren har ingen aning om ifall detta fungerar och det är inte det första hon tänker på utan VARFÖR SKA DENNA APP BEHÖVAS??

Nu är vi inne på frihet – eller rättare sagt att ta sig friheter… Vrålarg smiley
LagbokLagen har en hel del att säga om frihet och Wikipedia beskriver ordet frihet så här, citat:

Frihet är rätten att tala, tänka och agera som man vill. Den kan anses vara negativ genom avsaknandet av lagar eller positiv genom lagar som ger en möjligheten att använda sin frihet t.ex. lagen om mänskliga rättigheter.”

Frihet regleras i många avseenden genom lagar – sen finns det dom som ändå tar sig friheter! Bloggaren kommer tyvärr åter in på ämnet: VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄN!? The war on women

Hur kan det behövas appar för att kvinnor ska våga gå ut? Ja, inte bara kvinnor – män ger sig på andra män också, med olika avsikter.
Varför tar sig män friheten att objektifiera kvinnor?? Tafsa Se kvinnor som föremål som de bara måste, och anser sig ha rätt – att ta på, tafsa, våldta och döda efter behov?

Sexsamtal I dagens lokaltidning står det om en man som dömts för sexsamtal till olika kvinnor som han valt ut slumpmässigt.
Hur tänker man då?? Bloggaren har väldigt svårt att sätta sig in i denne mans sätt att bete sig? Hur många kvinnor väljer ut telefonnummer till okända män och sen ringer upp och stönande ställer sexfrågor??

epost sex Hur många kvinnor skickar sex-sms till okända eller ber unga killar posera framför webbkameran och sen sitta dräglande där och ta för sig??

Ändå blir det ett jävla liv, rent ut sagt, på märkliga män som trots allt detta känner sig tvungna att häva upp sin stämma och protestera att ”DET GÄLLER FAKTISKT INTE ALLA MÄN!!”
Orka!! Arg smiley säger bloggaren bara!!

Jo, kvinnor vet att det finns ett antal män som inte ”tar sig friheter” – dom har gift sig med några (skilt sig från en del som inte höll måttet…), har manliga vänner,  pappor och även söner som inte tafsar, stönar i telefonen eller våldtar kvinnor (eller andra män). Det handlar liksom inte om det – om dom! VI VET!

Istället för att hela tiden känna er kränkta – HÅLL KÄFTEN – eller gör något åt era medbröder!! Håll käften smiley

sexual-harassment-workplace-job-boss-day-ecards-someecards….Sur smiley

Sur smiley…. Sexism

distant-since-sexual-harassment-workplace-ecard-someecards…. Sur smiley

would-telling-you-to-go-screw-yourself-be-a-violation-of-the-firm-s-sexual-harassment-policy_original.jpgTummen upp

Är du sexuellt reglerad lille vän? Och – vad ska vi göra med jackan??

Allmänt, Känslor, Kärlek, Lokalt, Organisationer, Relationer, Samhällsfrågor, SEX, Sverige & Världen 2 Kommentarer »

036 Bloggaren har många tankar och funderingar. Triggas igång av allt möjligt. Idag kom ordet ”Promiskuös” upp på tapeten!

Promiskuös – vad är det?? Det här kan man hitta när man söker på nätet: Promiskuös
Är du promiskuös så är du ”sexuellt oreglerad”! Jaha, och vad menas med det?? Hur är man sexuellt reglerad??

Jo, det finns förstås regler vad gäller sexuell debut – vilket ser väldigt olika ut i världen. Inte ens här i Norden har vi samma åldersgräns. 15 år för Sverige och Danmark med norska och finska ungdomar får hålla på sig tills de fyller 16.

I Spanien är 13 år åldersgräns! USA – dubbelmoralens högborg – har olika åldrar beroende på var man bor – mellan 16-18.

HÄR kan ni läsa på Wikipedia om olika åldersgränser för den sexuella debuten. Där kan ni också se var sex mellan människor av samma kön är helt förbjudet – bland annat i Afghanistan.
Dubbelmoral kan man kanske prata om när man ser att i Cypern är det OK med sex för 13-åriga pojkar men där måste flickorna ha fyllt 17! Känns väldigt märkligt eftersom flickor anses mogna tidigare än pojkar.
Men det är ju skillnad på hur man ser på mäns och kvinnors sexualitet och lusta…

Fötter Nu tror ju inte bloggaren att promiskuös egentligen handlar om sexuell debut utan mer om ”lösaktighet” och ”osedlighet” – som det också står på nätet: Promiskuös

Vem bestämmer då dessa regler? Vad gäller för att man ska anses lösaktig? Sex 2 Och – är det inte så att det är olika för män…Man horny och kvinnor… Ja jag gillar det

Sex 3 Det är OK för män att vara ”frisläppta” men inte för kvinnor. Jo, fortfarande 2016 i Sverige är det nog så. Hyschhysch
Ändå handlar det bara om Kvinnligt könsorganManligt könsorgan och att njuta. Sex
Bloggaren pratar alltså om promiskuöst beteende – d v s att gilla att ha sex. Inte om att ha sex för fortplantning s a s – även om dessa två saker mycket väl kan och helst alltid bör gå hand i hand.

Den här bilden dök upp på Facebook! People like to fuck
D v s – glöm promiskuöst beteende! Folk gillar att ha sex – så sluta gnäll!Gilla sex
Och kärleken, sexet, ska naturligtvis alltid ske med samtycke från de inblandade!

Över till något annat! Röda korset Det här brevet skickade bloggaren idag till Röda Korset centralt Stockholm. Detta för att få klarhet i vad som gäller! Bloggaren gillar inte att bra kläder slängs av organisationen för att en söm gått upp eller en knapp är borta. Det finns alldeles för många uteliggare för att en enda varm jacka ska kastas!

Den här jackan är upprinnelsen till det hela!Jackan En söm som gått upp, lite sliten, gjorde att jackan skulle kastas till återvinning – d v s bli papper eller fyllnadsmaterial i Holland.
Nu vill bloggaren veta vad som gäller? Flyktingar strömmar in in vårt land och vi har många bostadslösa som sover ute om nätterna. Vad ska vi göra med jackan?
När, om, svar kommer från Röda Korsets ordförande får ni veta det här.

Bloggaren är en ifrågasättare men också en som inte går i ledband. Till exempel gör sådan här reklam: 003 ”Öppna genast!” – att bloggaren omedelbart kastar det i sopkorgen UTAN att öppna! 😀

Tills vi ses igen – njut av kärlek! Som inte bara är sex utan också kramar – Kramas
– kyssar Kyssas eller bara det där mysiga att luta sig mot hans bröst. Luta mot bröstet
Självklart kan valfritt bröst lutas mot, oavsett kön och ålder.

039 Ha det gott och njut lite rosa skimmer då och då! 046

006

 

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.