Udda möten! Brun, grön eller gredelin och en blå snopp! Valborgsnytt också!

ARBOGA, Blommor och blad, Bröderna katt och Vilda Wilma, Evenemang, Främlingsfientlighet, Kultur, Livet, Lokalt, Personliga foton, SEX, Sverige & Världen Kommentera!

 Udda möten! Bloggaren gillar att ta kontakt med nytt folk – tåg är ett sådant sätt.
Här om dagen var hon på väg till Stockholm. Tåget var fullpackat och bloggaren var deppig – ett jobbigt möte väntade.
Efter halva vägen klev en man med en hund på tåget och kom att sitta intill. Bloggaren och mannen började prata. Om hundar, om djur, om resor, om livet, om döden, om karma – om allt.
Det var ett så bra möte. Samtalet gav både skratt och lärdomar – och restiden bara försvann.
När vi nästan var framme berättade mannen att han var uppvuxen på barnhem, hade ett kriminellt förflutet men hade lämnat det livet och förläste nu bland annat på behandlingshem. Han hade varit medlem i Bandidos.
Det förändrade inte bloggarens syn på mannen alls. Samtalet hade gett bloggaren massor att tänka på och blev ett lyft den dagen. Men lätta steg och deppigheten borta klev hon av tåget och gick till mötet.

Bloggaren tror  på att en del möten är förutbestämda. Som det här på tåget. Från en sorgsen start på tågresan blev dagen ljus och glad tack vare mötet med en f d medlem i Bandidos.
Bloggaren har haft andra avgörande möten i sitt liv också.

Det där om brunt, grönt och gredelint då?? Jo, Böckernas Klubb uppmärksammar att i år är det 100 år sedan första boken om Tanterna kom ut – sagoboken skriven av Elsa Beskow.

Bloggaren älskade de där böckerna som liten. Men vilken var då favoriten av de där tanterna?  För bloggaren var det nog Tant Brun som hon gillade mest. En riktig bullmamma som alltid fanns redo i köket med något gott. Tant Grön gillades också. Hon var spännande och hittade på äventyr. Tant Gredelin hade bloggaren däremot inte mycket till övers för. Hon var för fin i kanten och för tjusig för en ung fröken Linde.

Böckernas Klubb hittar ni HÄR!

Jaha, det där med blå snopp då!? Ja, ni har väl sett Carolina Falkholts konstverk som målades upp i Stockholm! Bloggaren som gillar att provocera tyckte att Arboga bättre behövde märkas ut på Sverigekartan  – särskilt nu i stundade semestertider. Fler turister hit, tänkte bloggaren!
Sagt och gjort! Hon kontaktade Carolina Falkholt och visst, hon kunde förse bloggarens hus med en blå snopp också! Här är Carolinas förslag:
Bloggaren hade dock tänkt ha snoppen på andra sidan huset – för att den skulle synas bättre. Men fasaden på framsidan lämpade sig inte för målningen, ansåg Carolina Falkholt.
Så därför blir Arboga utan blå snopp! Bloggaren avstår när snoppen inte fick synas bättre! 🙂

En mycket positiv nyhet har nått bloggarens öron – och det är att det kommer att bli en riktig majbrasa i Arboga igen!!
Inga fler fjantiga eldkorgar i vår fina, gamla stad!

Det roliga är att bloggaren själv föreslog det alternativ som nu blir verklighet. Det skedde för flera år sedan men förkastades av dåvarande (s)-styret i stan.

Nu blir det av i alla fall! Valborgsmässoeld på en flotte i Arbogaån! Ungefär som de firar i Nora! Tack för det de borgerliga – OCH bloggaren själv!

Här om dagen hittade bloggaren en bild från det förflutna! Bloggaren till vänster med kompisen Junith och hunden Raja. Vännerna feriejobbade på Arboga Maskiner. Det var mycket skruv och mutter men också mycket sneglande på alla killar på verkstan…
Lite som nu för tiden då – att kolla in killar! Killar kan man sällan få för mycket av…

Lite fler bilder! Bloggaren är en person som vågar! Som talar om när något är bra, är positiv. Men hon tar heller inte skit – utan ger på dom som behöver sig en omgång! Därför gillar hon den här tröjan!


BEWARE!!

Vilket väder det har varit idag – 20 april 2018!! Helt fantastiskt! Från seeeg vinter, snabbt över till sol och sommarvärme!
Termometern visar ute- resp innetemperaturen på eftermiddagen idag.
Vi har varit ute hela dagen! Trädgårdsarbetat, ätit lunchen ute, fikat ute och solat! Katterna har varit överlyckliga! De gillar inte vinter och kyla. Så efter en skön, somrig dag ute är de nu helt utslagna!
Curry!
Wilma!

Och Felix!

Sköt om er nu och var snälla mot varandra! Det är bara jobbigt och larvigt att gå omkring och sura och titta snett på varandra! Så lägg av med sånt! ÄLSKA MERA!

 Bloggaren älskar rosen från Gräsnäs som hon fick till födelsedagen i höstas. Nu blommar den igen och det gläder bloggaren mycket! Hon gläds åt annat ifrån det hållet också! 

Pussar och kramar från Och som vanligt: Ljuvligaste, smaskigaste pussen till Älskling!

Slutligen – bild från imorse när Curry och Felix andäktigt lyssnade på koltrastens trolska sång.


 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.