Drug preguntas

Vad är det du äter!?

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Påskbuffe Påsken närmar sig och folk laddar upp för påskbuffé. Men vad är det du äter?? Hur långt sträcker du dig för billigaste skinkan, äggen eller fläskfilén till grillen!?

Fläskfile 2 En annons här om dagen i Arboga Tidning.
Billig fläskfilé. Fläskfile
Från DanmarkDansk grisuppfödning Hur långt är ditt samvete berett att gå?? Dansk gris Hur mycket pengar får din mat kosta??  Bilderna är från danska fläskfabriker. Danska grisar

Samma ICA-affär har slutat med varor från Robertsons Charkuterier i Örebro. Enligt uppgift på grund av för dålig efterfrågan… toppbild kopiera.jpg-for-web-xlarge

Varför inte tänka till lite! Värna om djur och gynna lokala producenter! I samma tidning fanns den här annonsen: 012 Travarbo Gårdsbutik & Vilt! Enligt annonsen kommer försäljning att ske på Torglördagen här i Arboga nu på lördag! Klicka HÄR för att komma till gårdsbutiken i Medåker!

Påskbuffén bör innehålla ägg förstås! Men hur resonerar du när du köper ägg?? Är det billigast som gäller? Du kanske inte ens bryr dig om att titta på äggkartongerna – vilken information som finns där?
Höns i bur Hur smakar äggen från påskbuffén efter sådana här bilder?   Burhöns
Kan du äta äggen med gott samvete? 008

Bloggaren köper ägg lokalt. Utdömda burhöns får en ny chans, ett nytt liv hos en kvinna i trakten. Det gynnar bloggaren!  Här ses ägg, dels ICA:s från Båsbo till vänster (ekologiska), och lokala Ingrids hönsägg till höger. Olika ägg
När äggen sinar hos Ingrid köper bloggaren ekologiska på ICA.

Fler annonser i lokaltidningen. Billigt kaffe på Konsum! 010 Bloggaren köper alltid Zoegas ekologiska, fairtradekaffe MEN ”kanonpriset” på Konsum avser INTE Zoegas två sorter som är ekologisk och fairtrademärkta! estanzia_large Estanzia! hazienda_large  Hazienda! Varför då?? Bloggaren ska genast ställa frågan till Coop.
Läs mer om Zoegas ekologiska HÄR!

Granska annonserna noggrant och med samvete! Låt påsken verkligen bli en glad påsk – även för de som verkligen är inblandade…

Glad Påsk

032 Närproducerat och vilt kan du få imorgon också på Norsylingen!! :-D Nors!! Norsfiskar Serveras i så kallad norsklämma i hamnen nedanför Herrgårdsbron i Arboga imorgon, lördag, mellan 10-14. Norsklämma  Enligt Bbl/AT har tillräckligt med nors infångats för morgondagens begivenhet! 020 Smaken påminner om gurka, tycker en del. Prova!

Annat du kan prova finns i annons i dagens lokaltidning!

021

Passa nu på att handla lokalt och djurvänligt! Ägg och prinskorv m m! Vi ses!

016

OBS!! NU FICK BLOGGAREN ETT MEDDELANDE FRÅN DJURRÄTTSALLIANSEN! SE DERAS BILDER FRÅN BESÖK I SVENSKT HÖNSERI – HÄR!! :-(

Varberg, Earth Hour och – varför det??

Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Natur, Resor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

101 Igår utlovades lite mer om resan till Varberg och vad som intogs där – förutom njutning!

Hotell Havanna sålde förstås Havannacigarrer men bloggaren avstod. Däremot köptes mörk choklad från Kuba! 127 Jättegod!

En rundtur i Varberg gav ett besök på fantastiska Kustbageriet! Kustbageriet I deras butik kunde allehanda gott bröd inhandlas! Bloggaren köpte Svartskär och fransk baguette! 122 Otroligt gott!
Svartskär är brödet till vänster på bilden – men också en liten ö och naturreservat utanför Varberg.
Den franska baguetten var mörk och precis lagom seg! :-)

Klicka HÄR för att läsa mera om Kustbageriet i Varberg!

130 I lördags inföll Earth Hour. En timma då världen släcker för miljön. Tyvärr har en del människor uppfattningen att det har att göra med sparande av ström under en timma och förlöjligar detta.
Självklart är elbesparing under 60 minuter också positivt men Earth Hour är mer av en symbolhandling. Earth Hour Att visa att vi bryr oss om vårt vackra, fantastiska jordklot! Att alla människor runt om i världen vill rädda vår miljö. En underbar viljeyttring!

112 Bloggaren släckte förstås! 113 Under en timma ägnades särskild omtanke om vårt klimat, vår fina natur och vår värld.

118

Bland annat bläddrades det ljuslyktans sken i Råd & Rön! Där hittades följande: 016Orangutangernas naturliga miljö försvinner när regnskogarna skövlas! 017
Det handlar om palmolja till mjällschampot Head & Shoulders! Head and shoulders

ALDRIG MER ska bloggaren köpa detta schampo!! :-( Och FY SKÄMS HENRIK LUNDQVIST!! Henrik Lundqvist

Lundqvist Ishockeymålvakten och andra kändisar borde bättre kolla upp de saker de gör reklam för! Har de gjort ett misstag borde de dra sig ur och offentligt meddela varför!
Naturligtvis har bloggaren sänt ett meddelande till Henrik Lundqvist. Kommer svar – publiceras det här på bloggen. Henrik Lundqvist hittar du HÄR!

Avslutar med lite grön mat utan kött! Det går faktiskt hur bra som helst att sluta vräka i sig fett fläsk och tjocka biffar! Omelett Omelett med stuvad spenat och sallad!

Grön mat Kokt broccoli med ostbitar och stekta grönsaker! Mums!

Till slut ett fint inlägg från Lina Adolphson här om dagen i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning på tal om miljön.

015

Hittar tyvärr inte insändare i Bbl/AT men ”Linas tankar” hittar du HÄR!

Bye bye vinter! Ombyte förnöjer – gäller väder men också politik och mat!

ARBOGA, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Nyheter, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

001 Så här såg det ut igår i Arboga på vårdagjämningen. Kung Bore gick till attack igen men Gumman Tö slog tillbaka! :-)

Här är lite före och efter bilder!
Igår 072 – idag! Dagen efter

Syrenbersån igår 033
och mer inbjudande idag! 008

027 Igår under en driva. 009 Krokusen idag – tillplattade men vid liv!  Ja, ombyte förnöjer – särskilt om det bytet sker till något bättre.

Då kommer bloggaren osökt in på tidningsartiklar! Ombyte till något bättre, tänker kanske Maria Fredlund som hoppade av politiken förra året. 006 Efter mycket funderande kom hon kanske underfund med att det var svårt att lägga politiken helt på hyllan och beslutade sig för att ge järnet igen men välja ett annat parti av olika anledningar. Från V till Mp.
Mp logga Bloggaren, själv miljöpartist, är säker på att Maria kommer att trivas både med politiken och med gänget i Arboga!
Läs artikeln i Arboga Tidning HÄR! Först med nyheten var Magazin24 och deras artikel hittar du HÄR!
Det kommer att bli ett spännande val i höst! Ombyte förnöjer.

Annat tidningsklipp hittar bloggaren i Coop/Konsums ”Mersmak”. 038 Fast bloggaren känner mer av avsmak än mersmak när hon ser det här kåseriet som förmodligen ska vara lite skojigt. 040 ”Ner med vegetarianer! Heja köttfritt” skriver en ny kåsör - Karin Adelsköld, också komiker som den i förra numret. Då hette kåsören Calle Norlén och tyckte det här var roligt: Calle Norlen Han ville slippa veta var grisar han äter kommer ifrån…  Polens-största-charkfabrik1 Roligt? Smakfullt? Knappast! Gris :-(
Om det skrev bloggaren den 22 februari – se HÄR!

042 Karin Adelsköld tycker att det är väldigt jobbigt med vegetarianer och verkar trots sin ungdom ha en märklig inställning till grön mat. För att få barn att äta grönsaker föreslår hon att ta med grönsakerna i badkaret. ??
Bloggaren tycker inte det är det minsta konstigt med vegetarisk mat och tycker det är ett märkligt kåseri av en gröna-vågen-dotter.
Adelsköld tycker att vi ska ta bort ordet vegetarian och istället fråga varför vi väljer att inte äta kött. ?? Bloggaren tycker att ordet vegetarian gör just det – ställer en fråga.

Själv hänför bloggaren ordet vegetarian till något positivt! Någon som valt att inte ställa upp på djurplågeriet i köttfabrikerna. DJurrättsalliansen
Sen finns det många andra anledningar – men just den definitionen gör gott i bloggarens hjärta – och mage!
52 gröna måndagar Prova gärna 52 gröna måndagar till exempel! Finns HÄR på Coops kompis Bokus!

På tal om bloggen 22 februari då bloggaren förutom att klaga på Coop/Konsums Mersmaks Calle Norlén också lovordade ICA:s Buffé som var fylld med läckra, gröna rätter.Bloggen lovade att en fråga skulle gå iväg till Tony Wallin, Buffés chefredaktör, om fler reportage från alternativa gårdar.
Det vill säga gårdar där djur har det bra och dessutom slipper transporteras långa sträckor för att dö. Som ett mycket bättre alternativ då någon vill äta kött ibland. Så här svarar Tony, som för övrigt härstammar från Köping:

”Vi ska under kommande åren kolla upp mer om svensk jordbruksproduktion, givetvis gäller det djurproducenter. Exakt hur det kommer att se ut vet jag inte men däremot ATT det ska bli mer av den varan…
Kul blogg du har!”

Heders!!

Avslutar bloggen med en skönare bild än igår! Njut av det gröna! Ombyte förnöjer!  :-)

025

 

 

Mobbing i djurvärlden eller?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

022 Alla kan inte älska alla.

Och den man älskar mest kanske inte alltid finns där… 021

Det betyder inte att man ger sig på andra i ren frustration! Man kan vara vänner ändå! 003 Till och med dela mysplats, om än på lite avstånd. :-)

005

Hur kom bloggen in på mobbing?? Jo, när gården såg ut så här i morse – Gården 17 mars 2014 med snö, is och kyla – kom bloggaren att tänka på de stackars fåglarna! 010 Småfåglarna hade hittat till fröautomaten och duvorna pickade snällt upp alla korn som ramlat ner.

MEN – då fick bloggaren syn på mobbing! I fågelvärlden! 012
Den stöddiga mörka duvan jagar den ljusa. 013 Den ljusa får inte ens gå på gruset!
Den mörka jagar iväg den ljusa. 016 Den ljusa får gömma sig bakom trädet! 014
- Vågar jag titta fram?? Duvmobbing

018 Jo då, för den stöddiga mörka duvan har hittat en annan att mobba! 017 Också en duva i ljusare färger!
Den tidigare mobbade duvan tittar oroligt på. 019

Hur dramat slutade? Bloggaren öppnade fönstret så alla fåglar flög iväg. Vem står ut med att titta på sådant!?

Mobbing? Kanske rasism – den mörka duvan tolererade inte de ljusare duvorna? Eller var det en mansgris i en duvas skepnad?

Bloggaren kommer att tänka på ett citat som fanns i en tidning här om veckan! En hängiven äkta man Ur BblAt 5 mars 14 :-D

Vem vet hur det är i djurens värld? Man ska kanske inte lägga mänskliga aspekter på fåglars beteende – eller på katters… Hur katter gör i ett akut läge Bilden är hämtad från Facebook! Stämmer SÅ bra – det vet alla kattägare. :-D

Avslutar med lite lugnade blomster! Orkide För nu kommer bloggarens orkidéer igen! 026
Den som väntar på något gott och så vidare. 027 För med orkidéer måste man ha tålamod. Det lönar sig! :-)

025

Officiella och inofficiella nyheter och – kommer inte Björn Borg??

Allmänt, ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Många katter Om det undgått någon så kan bloggaren berätta att hon är stor djurvän och kattälskare. Därför blev både tacksamheten och oron stor när en inofficiell nyhet kom bloggaren tillhanda. En vän meddelade att någon sett en död katt i centrala Arboga.

Bortsprungen katt Bloggaren som vet hur det är att leta efter en bortsprungen katt kontrollerade raskt att alla hennes egna var hemma och gick sen ut för att leta. Tack och lov hittades ingen katt – vare sig död eller levande.

Men så bra att inofficiella nyheter sprids! Sociala medier är av godo då! Katt

En officiell nyhet – via Arboga Tidning gillades: 008 Lite hederligt deckarjobb á la Barnaby! Poliserna i Arboga lurade inbrottstjuvarna i en fälla genom att byta uniformen mot civila kläder och vänta i affären där ett inbrott antogs skulle komma att ske! Läs mera i tidningen HÄR!

Annat ur bladet – officiellt har nu Samuelssons flyttat sin affär från Norra Ågatan till Strängen i Arboga! 012 Kul! Fast sen undrar bloggaren hur den här mannen skulle kunna ha någon särskild dragningskraft på presumtiva kunder och besökare… 013 I tre timmar ska han hålla låda!? Hoppas inte effekten blir den motsatta för affären…
Då hade bloggaren mycket hellre sett denne kille där!! Kampanjpuff_3 Björn Borg är Coloramas nya ansikte utåt!
Colorama_bjornborg Även om bloggaren inte varit det minsta intresserad av tapeter och färg – hade Björn Borg dykt upp hos Samuelssons då hade hon hängt på låset! Garanterat!!  :-)
Fast Samuelssons kanske inte tillhör Colorama längre?? Ser det ingenstans i annonsen – även om Colorama finns med om man söker Samuelssons på nätet.
Klicka HÄR för att läsa om Björn Borgs engagemang för Colorama.

Annat ur bladet: 011 Insändarskribenten talar om Köping men det kunde likaväl ha handlat om Arboga.
NÄR öppnar ett café i stationshuset!? Där börjar en hel del av besöken för människor som kommer till Arboga. Att mötas av tomma lokaler och inte ens en chans till en kopp kaffe mellan tågbytena är inte positivt.

På tal om kaffe så är bloggaren lite skeptisk till den här senaste flugan: 027 Man ska numera inte brygga sitt kaffe på vanligt sätt utan köpa små kapslar till en dyr apparat.
Bloggaren misstänker att det är en snart övergående trend – precis som bakmaskinen en gång i tiden. BakmaskinBakmaskinen utsågs till ”Årets julklapp” 1988. Hur många använder en sådan idag?

Bloggaren är så nöjd med sin hederliga gamla kaffebryggare! Kaffebryggare Dock erkännes att en Latte Pronto används emellanåt! En så kallad mjölkskummare! Latte pronto apparatPresent från dottern en gång.

Latte pronto Blir till en härlig kaffe latte! :-) Kaffe

Avslutar med ännu en sak som inhandlades i Stockholm förra veckan! På Desigual!! :-)

006

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.