Drug preguntas

Fler dumheter!

Djurrätt, Feminism och jämställdhet, Kultur, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

DUMT Fler dumheter av olika sorter levereras idag!

Vad tycker ni om det här? 034 - Kopia Ser det trevligt ut? Väcker kanske anstöt? Gravid kvinna?? Öldrickande man??

036 Fastighetstidningen har med bilden i ett av sina nummer. Det är nämligen en målning på ett hyreshus i Malmö033 Hu! säger bloggaren bara! Hu så hemskt! Bloggaren skulle absolut inte vilja ha något sådant målat på sin fastighet – än mindre få det som blickfång från kåken mitt emot!!

Så här kan man läsa om ”konstverket”: 035

Hemskt fast på annat sätt – och inte alls dumt – kan det vara att besöka Fotografiska i Stockholm och ta del av bilderna där. DN i söndags gjorde reklam för en ny utställning: 026 Anders Petersens foton kan man se på Fotografiska museet 5/9 – 16/11! Klicka HÄR för att komma till Fotografiska!

021 Moderna Museet i Stockholm visar också foton just nu! ”Ett sätt att leva”. 022 (Ur söndagens DN)
Klicka HÄR för att komma till Moderna Museet!

anders_petersen_Fotografiska Foton, bilder, som skakar om och får betraktaren att tänka till – det är inte dumt! Bild Moderna Museet

Väldigt dum är den här politiska reklamen! Jaga inte jägarna Moderaterna vill värna om jägarna! Inte om skogens alla djur! Och absolut inget värn för den här arten: 004 Moderaterna vill förmodligen utrota vargen helt eftersom den lever av bland annat just älg – ett djur som bara ska finnas till för jägare att fälla!! Jägare med älg – ÅH, så duktig jägare!! :-(

När vi ändå är i gång! Jägare med björn Björnar är också kul att skjuta, för att inte tala om så macho!! :-(

Nej, blåslampa på jägarna!! Värna djuren i den skog som är deras hem! 006 ”Våra Rovdjur” heter tidningen du får som medlem i Svenska Rovdjursföreningen. Från senaste numret är bilden på vargen som speglar sig i tjärnen ovan, tagen. Fotograf: Lars Pettersson och bilden är ett bidrag i Rovdjursföreningens tävling ”Vilda Blickar 2014″.
Klicka HÄR för att komma till Svenska Rovdjursföreningen!

Slutligen de här dumheterna!  Rosa glasögon 2 Rosa glasögon! :-D

Bloggaren kan konstatera att Gudrun Schyman och Feministiskt initiativ gjort det igen! Rosa glasögon Väckt uppmärksamhet och fått blickarna riktade till sig!
Mycket bättre den här gången än att bränna pengar, tycker bloggaren.

GrinigEn del är griniga över tilltaget och gör en jättestor affär av ett par pappersglasögon med häftmassa. Fånigt, tycker bloggaren, när det finns så mycket värre saker att uppröras över i valrörelsen! Det känns underbart att ett par harmlösa glasögon av papp tar fokus för en stund från mannen med offerkoftan! Huggen kofta I hans spår följer sådana här dumma -  nej för milt uttryck – vedervärdiga tilltag! :-( Domkyrkans dörr Porten till Västerås Domkyrka dagen efter att Svenskarnas Parti hållit torgmöte och kyrkklockorna ringt.

Rör inte min kompis

Mot nazism

Rasismen ska stoppas

 

 

 

Nu får det sannerligen vara slut på dumheterna!!

Skumpa är inte dumt! :-D Bloggaren förbereder sig för de fyra F:n! Fantastiskt Fyrfaldigt Firad Födelsedag – i Fyra dagar dessutom!! ;-)

Skumpa

Ska du rösta på DP i höst?

Dagens predikan, Demokrati och rättvisa, Djurrätt, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Natur, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Rösta Vilket parti får din röst den 14 september?
Dagens predikan handlar om ideologier.
Gröna vågen på 70-talet skapade nya gröna partier runt om i Europa och 1981 bildades Miljöpartiet i Sverige. Fokus på klimatfrågor och miljö – nog så viktigt!

Feministiskt initiativ - Fi – kom 2005 för att göra kvinnors röster mer hörda och få till en jämställdhet värd namnet.

2006 bildades Piratpartiet - ”Partiet står för personlig integritet, fri kultur och begränsning av upphovsrätt och patent” – läser jag på Wikipedia. Det handlar om nätet – datorer och annat.

Uppstickare som sätter fingret på viktiga frågor som de gängse partierna tar alltför lättsinnigt på.

Nu är det dags igen! 004
Känner ni inte till loggan? Den står för Djurens parti!

Så här kan man läsa på Djurens partis hemsida, citat:
”Varje år slaktas drygt 85 miljoner djur i Sverige för att bli kött. De svenska lantbruksdjuren lever ofta under mycket hårda förhållanden. Enligt den svenska djurskyddslagen ska alla djur skyddas från onödigt lidande och ha rätt att bete sig naturligt. Idag finns det få spår av djurskyddslagen inom livsmedelsindustrin- eller i andra miljöer såsom pälsindustrin eller forskning.” Läs mera HÄR!

Bloggaren prenumererar på den här tidningen: 007
I det senaste numret kan man läsa om just Djurens parti! 002 Bloggaren håller med om att det är dags att också sätta djurvärn i fokus! Göra djurrättslagar till mer än en skrivbordsprodukt sällan använd. Sätta stopp för kryphålen som gör att djurhållare kommer undan!

Övergiven kattunge - Djurens parti Förutom frågor om försöksdjur, cirkusar, djurtransporter, slakt och mycket mera – skriver DP bland annat att i Sverige räknar man med att det finns 50 – 100 000 övergivna katter!

Djurens parti tar djurens parti! Läs mer om Djurens parti HÄR!
Vill du beställa valsedlar! Sänd e-post till info@djurensparti.se

I tidningen VEGO finns också det här: 005 Om organisationen ”Köttfri måndag”! Att inte äta kött en dag i veckan borde knappast vara särskilt jobbigt. En dag kan bli flera dagar. I tidningen finns massor av härliga vegetariska recept!

En ersättningsguide att klippa ur finns också: 008 Hur du ersätter till exempel smör, mjölk, grädde och ägg i matlagning och bakverk.
Läs mera om tidningen VEGO HÄR! Du kan beställa lösnummer eller en prenumeration!

Sverige är ett härligt demokratiskt land där ideologier kan sticka upp och bilda partier! Vilket parti får din röst i september?

Blågula smultron

Närmiljö! 018 Till sist lite från bloggarens egen: 015

I allt det grå och nötta kan något annat sticka upp! 010

En röd ros! 012 Så vacker att värna. 014

016 Penséer bara på våren – varför då? De blommar ju hela sommaren ända till hösten! :-) 017

Söndagens predikan om ideologier är slut. Vad är viktigast i livet för dig? Vilket parti får din röst? Tänk till ordentligt – du har en enda chans den 14 september.

020

 

Varg och vila

Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

Ylande varg I gårdagens blogg skrevs det om vargar och om att Västmanlands vargflockar utökats. 021 Bloggaren tycker om vargar och vilda djur vilket inte gillas av alla läsare. Oftast är det varghatarna som kommenterar och då naturligtvis anonymt men här om dagen kom ett fint inlägg som bloggaren gärna vill lägga ut på den här bloggen:

Varg ensam ”Rovdjur såväl som människa ser till sin överlevnad med vetskapen om den enes död = den andres bröd.
I Canada träffade jag en gammal man som varit ” trapper ” längs sin jaktlinje med gevär, ej onödigt mycket packning trots otroliga strapatser i stormar, kyla o ibland sjukdom.
Han var ljushårig med klarblå/grå ögon, påminnande om vargens något stålgrå ögonfärg i dagsljus.

Hans berättelse i korthet om sitt liv i vildmarken som var hans ”hem” beskrev han helt kort med att vargen accepterat honom som en del i sitt jaktområde p.g.a. att han inte dödade vargar trots sin förmåga/överlägsenhet med sina blixtar.

Vid långa tider utan byten fällde trappern vid tillfälle en moos/älg till vargarna för att ej själv bli betraktad som föda medan han vittjade sina fällor.
Varg o människa levde sida vid sida. Slutet av hans berättelse blev över min förmåga då han sa att,- ” Vargarna känner när mitt hjärta skall sluta slå men i vargens hjärta finns ingen ondska och en vacker dag käkar dom väl upp mig! Ha ha ha ha!

Sade han o vem vet? Kanske smakade gubben gott på vargavis ändå?!
/Bernt”    VARGTJUT

Tack Bernt! Det tycker bloggaren var en fin berättelse. Två vargar
Det går självfallet att leva sida vid sida med vilda djur om man visar varandra respekt. Den respekten baserar sig naturligtvis på människans förståelse för djurs instinkter och att inte sätta mänskliga känslor och beteenden på djur! Varg på berg

Klicka HÄR för att läsa mera om vargen på Svenska Rovdjursföreningens hemsida!

Varg med ungar

Vila Dags för lite paus och vila igen. Avslutar bloggen med en strip av Hans Lindström ur förra söndagens DN.
Den gillas mycket! Som zebran längst ner vill bloggaren vara och hoppas att fler vill! ;-)

028

 

Ondskan personifierad – hur kan det bli så?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Historia, Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

010 - Kopia Ett oskyldigt litet barn!

Mamma: Mamma Hitler Pappa: Pappa Hitler

Vem kan det vara? Jo, bildtexten ur DN i söndags, 13 juli 2014, avslöjar: 010
Här är barnet Adolf ungefär 12 år gammal: Hitler som tolvåring

013 Hur blev det så? Vad gick snett? I Dagens Nyheter pågår en intressant serie om första och andra världskriget och i söndags kunde man bland annat läsa om hur en tysk historikern och professorn Thomas Weber försöker kartlägga Adolf Hitler. Sålla bort all lögnaktig propaganda,bortraderade sanningar och försöka få fram den sanna, verkliga bilden av personen Hitler.

Adolf Hitler var egentligen en udda mes! Vad sägs om den här killen? 007 En tönt, i bloggarens tycke.
Soldaten till höger är Adolf Hitler: 008 Hunden vid hans fötter är Fuchsl, en terrier Hitler hittade och tog hand om – den enda gången han var nära en skyttegrav.

Den intressanta historien, myten om Hitler,finns att läsa på DN HÄR!

För den som inte har DN Plus kan man läsa liknande i ”Världens Historia” – klicka HÄR!
Citat från den länken: ”Adolf Hitler stred som frivillig i den tyska armén under 1:a världskriget, men var långtifrån en hjälte. I slutet av kriget diagnostiserades han som psykopat med symtom på hysteri.”

KlippAnnat klippt kommer längre ner!
Vilda Wilma har hand om informationen i familjen! När hon inte rusar till telefonen så fort det ringer OCH försöker svara(!) kastar hon sig mot brevinkastet när posten ramlar in! Postmästare Sir Wilmut Sen vaktar hon posten tills den når rätt adressat! :-D

KlippKlipp ur lokaltidningen! Om en annan personifierad ondska – dock helt felaktigt! Vargen!
Ylande varg Bloggaren kan konstatera att hon bor i precis rätt del av landet!! 021  VARGTJUT Västmanland har fått flera nya vargar och även lodjur! Lodjur

Det känns bra! Tänk om landsbygdens folk kunde bli lite mer kreativa och satsa på rovdjursturism! Det skulle föra med sig mycket klirr i kassan med guidade turer, övernattning och mat för turisterna!
De två sista klippen är ur Arboga Tidning idag.

022

 

 

 

100 000 kronor! Och en ruin mindre. Sen vila…

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Natur, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

VilaIdag fortsätter bloggaren att vila. Stilla sig. Finna ro. Kontemplation…

Några små bilder kommer dock här.

Vy från Arboga – finn fem fel – eller i alla fall ett! :-D 003 Och inte ett fel utan ett rätt! ;-)

Bilden är tagen i korsningen Tulegatan/Vasagatan och svaret är: 004 Den anskrämliga före detta kiosken är borta! Hurra! Hur många år tog det?? Alltför många helt klart, men nu är ruinen väck! Tack för det! Inte en dag för tidigt.

013 ”Våra rovdjur” får bloggaren i sin brevlåda eftersom hon är medlem i Svenska Rovdjursföreningen. På framsidan av tidningen tas hotet mot lodjur upp.
VARGTJUT Inne i tidningen finns denna artikel, skriven av Lina Ricklund som faktiskt är Arbogabo! 015 Vargtiken från Junsele, som kommit att kallas Susi, är försvunnen. :-(

016 En belöningen på upp till 100 000 kronor är utlyst till den eller de som kan komma med information om vargtiken och hennes partner! Döda eller levande, förhoppningsvis det sistnämnda!

VARGTJUT Så man kan hoppas att samvetsömma gör allt för att leverera information och att de mindre nogräknade lockas av pengarna…
Läs mera HÄR om belöningen! VARGTJUT

Varg Sv Rovdjursf För att gå med i Svenska Rovdjursföreningen – klicka HÄR! Lodjur Sv Rovdjursför

Bloggaren har sitt eget lilla lodjur hemma. Här slumrar hon skönt under buskaget! 009 Slumra och vila tänker bloggaren också göra nu. Vi ses.

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.