Krig och död och annat elände – ”- Vad är det för fel på jägare” – men också väder,vind och hopp-om-vårtecken! Plus lite avslöjanden och lite ”trams”!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Dikter, Djurskydd, Gator och vägar, Lokalt, Nyheter, Olyckor, Personligt!, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Trafik, Turism, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Ja, så har det blivit dags igen för en blogg om allt och ingenting – beroende på vad ni anser! Elände är utlovat men också lite hopp – så var så goda!

 Eländigt blev vädret i början på veckan! Måndagen bjöd på solsken och +7 grader och bloggaren med flera tänkte att nu är nog allt våren på gång i alla fall!! Men himlen på måndagseftermiddagen förespådde nog något annat…

För på tisdag morgon såg det ut så här! En chock när man drog upp persiennerna!

Bloggaren skulle ta sig till Västerås med bil denna tisdag – eftersom SJ redan på vårdagen måndag ställt in hela den avgång bloggaren hade bokat(!). Vem vågar lita på att komma i tid med tåget en chockdag som denna med massor av snö – inte bloggaren i alla fall.
Hemskt väglag hela vägen till Västerås med bilar i diket och hjälplösa människor intill. Bloggaren tog sig dock fram och åter oskadd – men andra hade inte lika tur den dagen… Bilden är ur Aftonbladet och visar den svåra olyckan vid Gräsnäs, utanför Arboga, med en död och ett tjugotal skadade. Läs HÄR i Aftonbladet om olyckan i det då rådande väglaget.

 När vi ändå är inne på elände så tar vi itu med dagens DN också!
Bloggaren träffade två ensamkommande flyktingpojkar för några veckor sedan och den ena var från Ryssland eller var det möjligen Ukraina?
Visst är det märkligt hur vissa krig och hemskheter ”glöms bort” när media själv får välja! Bloggaren var fundersam över en flykting från forna Sovjetunionen – men det finns människor som flyr från många delar av världen och som tidningarna inte slår upp stort eller alls.
Under bilden i DN står det, citat: Natalja Sjesjaltsovas hus i staden Avdiivka träffades av en granat och brann ned till grunden. ”Det enda jag har kvar är kläderna på kroppen”, säger hon.”

Natalja är säkert inte en person som kommer att försöka fly till ett bättre liv – men att yngre människor gör det, kan bloggaren förstå.

 I DN idag beskriver också författaren Bengt Ohlsson om hur det är att gå intensivkurs för att ta jaktlicens – Gud vet varför (bloggarens kommentar)!?
”-Aldrig känner man sig så darrhänt som när man försöker hålla en älgstudsare i rätt läge”, skriver han.
Bloggaren kan komma på många fler tillfällen då man blir darrig och nästan tappar koncepterna och det är när någon är elak mot djur!

Bengt Ohlsson beskriver sin intensivkurs och gänget han delar kursen med.
På kvällen lyssnar Bengt på podcast:
Citat – ”Innan jag somnar lyssnar jag på ”Jaktradion – en podcast om jakt” där de tar upp ”veckans dilemma”: Kan du tänka dig att skjuta rävvalpar vid ett gryt?
63,8 ´procent av lyssnarna svarar ”självklart”, 21, 5 procent svarar ”tveksamt” och 14,6 procent svarar ”självklart inte”. Resultatet förvånar programledarna. Själva skulle de inte tveka.”
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ JÄGARE!? (åter bloggarens kommentar) 🙁

Bloggaren är inte vegetarian och äter viltkött ibland. Därmed känns det som om hon borde kunna skjuta ett vilt djur för att få mat om det kniper – vilket bloggaren INTE skulle kunna. Lite dubbelmoralistiskt då kanske – men så är det!

 Men att skjuta rävvalpar?? Varför då?? Liksom en mängd andra vilda djur – vargar, lodjur o.s.v. Lite svårtuggat kött kanske – är det ens lämpligt som människoföda? Och nej, ingen skjuter nämnda djur för att stilla sin hunger!
HÄR finns en sida med kosttips för vegetarianer! Webbsidor med vegetariska recept finns det mängder av – HÄR är Arlas!

Den här bilden kommer från det här kortet:
Från det här köksbordet!
Vykortet är från Djurskyddet Sverige – klicka HÄR för att komma till dom!

Bloggaren är med i Svenska Turistföreningen och då får man den här tidningen! I detta februarinummer kan man bland annat läsa om:  Vilka material i t ex kläder som är miljövänliga och inte. Många får för sig att bambukläder är ett bra miljöval MEN: Citat om bambu:
”Bambu är också populär i kläder. Den vanligaste textilformen är bambuviskos, vars tillverkning kräver en stor mängd kemikalier. Bambuodling behöver också mycket vatten”.
Välj då hellre tencel/lyocell!
Citat ur tidningen: ”Tencel/lyocell är en fiber som kan tillverkas av gran, men oftast kommer från snabbväxande eukalyptusträd. Materialet är svalt, behöver sällan tvättas och används bland annat i skjortor. Ett bra miljöval då det tillverkas på hållbara skogsplantager och i en skonsam tillverkningsprocess.”

Här en blus i lyocell:

Lite annat klipp ur DN idag: Peter Wolodarski: Den mest framgångsrike Moderatledaren behandlas som skräp”.
Krönikan handlar om Fredrik Reinfeldt och de som behandlar honom sämst är hans egna partikamrater!

Ledarsidan – om förlossningsvården.
Ledarskribenten skriver om Emma Andersson som blev den första kvinna att föda sitt barn i bilen sedan Sollefteå BB lagts ner. Skandalöst!!
Se DN:s artikel om förlossningen HÄR!
(Foto ur DN.)

Lite roligare saker nu och mer hoppfulla! Töväder idag: Och våren lurar intill husväggen!

Spårsnö är det också!  Så bloggaren kan se att katten Felix genomfört sin vaktmästarsyssla på kyrkogården! Fram och åter!

Katten Curry smet åt andra hållet!
Förbi garagelängan och in på grannens gård.

Och vart grannen går för att helt kort rasta hunden är också avslöjat!! 😀

Den fantastiska julgranen hos bloggaren har nu gjort sitt!

Efter långt övertidsarbete blev den avklädd och befriad exakt på dagen 2 månader efter julafton!
Det var väl på tiden!
Här vilar den ut hos kompisarna på gården!
Det här lilla lämnade granen efter sig inomhus! Och några tappade granskott på väg till semestervilan!

Bloggaren hade en del åsikter om Bengt Ohlsson och hans jägarexamen men det här citatet gillar hon och kan ta som sitt eget: ”Genom mitt syrliga sätt att återge allt detta ger jag kanske intryck av att jag sitter moltyst och ogillande, men det är en rökridå. Blås lite på den och du ska se hur jag sitter där och vältrar mig i samtalsämnena med samma vällust som när en treåring kränger av sig galonbyxorna och kastar sig ner i lervällingen.”
Ha ha ha, that’s me!! 😀

Och då vältrar vi väl oss lite då! Bloggaren gillar citat hon hittar och som stämmer bra överens med hennes eget sätt att tänka!
Det här är ett annat:

Ett till!

Till slut lite ”trams” kanske någon tycker. Lite text som kom till bloggaren…

Två ensamma sargade skepp driver runt på livets ocean –
planlöst utan kompass…
I den grå dimman möts de två,
slår följe –
och solen bryter fram.
Får havet att glittra och glimma!

Varje dag den andra lik…
Grå och gråare…
Plötsligt en dag – ett paket.
Lite slarvigt inslaget men med känsla.
Törs jag öppna? Är det till mig?
Försiktigt knyter jag upp banden…
vecklar upp det grälla pappret.
Inuti skimrar det! Det lyser, det värmer, det sprakar!
Alltsedan den dagen så skimrar det, lyser det och sprakar!
Aldrig mera grått!

Oj oj oj, vilken lång blogg det blev. Men men, ni gör som ni vill – läs eller inte! Bli glada eller kräks över det som skrivits! Ni kan också förhålla er likgiltiga – det är helt OK! 😉
Kanske någon hoppas på att det blir smaskigare nästa gång!? Någon vill kanske ha ”lite vettigare innehåll” i bloggar som kommer?
Ni har ingen aning! 😀 Och som Bengt och jag säger:

Genom mitt syrliga sätt att återge allt detta ger jag kanske intryck av att jag sitter moltyst och ogillande, men det är en rökridå.
Blås lite på den och du ska se hur jag sitter där och vältrar mig i samtalsämnena med samma vällust som när en treåring kränger av sig galonbyxorna och kastar sig ner i lervällingen.
😀

Den som väntar på nåt gott! Ses nästa blogg! Då åker galonbyxorna av igen och det ska vältras rejält i lervällingen! Lovar!!
Ha det gott och sköt om er!
Det tänker bloggaren banne mig ha och göra! 🙂

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.