Drug preguntas

Ska du rösta på DP i höst?

Dagens predikan, Demokrati och rättvisa, Djurrätt, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Natur, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Rösta Vilket parti får din röst den 14 september?
Dagens predikan handlar om ideologier.
Gröna vågen på 70-talet skapade nya gröna partier runt om i Europa och 1981 bildades Miljöpartiet i Sverige. Fokus på klimatfrågor och miljö – nog så viktigt!

Feministiskt initiativ - Fi – kom 2005 för att göra kvinnors röster mer hörda och få till en jämställdhet värd namnet.

2006 bildades Piratpartiet - ”Partiet står för personlig integritet, fri kultur och begränsning av upphovsrätt och patent” – läser jag på Wikipedia. Det handlar om nätet – datorer och annat.

Uppstickare som sätter fingret på viktiga frågor som de gängse partierna tar alltför lättsinnigt på.

Nu är det dags igen! 004
Känner ni inte till loggan? Den står för Djurens parti!

Så här kan man läsa på Djurens partis hemsida, citat:
”Varje år slaktas drygt 85 miljoner djur i Sverige för att bli kött. De svenska lantbruksdjuren lever ofta under mycket hårda förhållanden. Enligt den svenska djurskyddslagen ska alla djur skyddas från onödigt lidande och ha rätt att bete sig naturligt. Idag finns det få spår av djurskyddslagen inom livsmedelsindustrin- eller i andra miljöer såsom pälsindustrin eller forskning.” Läs mera HÄR!

Bloggaren prenumererar på den här tidningen: 007
I det senaste numret kan man läsa om just Djurens parti! 002 Bloggaren håller med om att det är dags att också sätta djurvärn i fokus! Göra djurrättslagar till mer än en skrivbordsprodukt sällan använd. Sätta stopp för kryphålen som gör att djurhållare kommer undan!

Övergiven kattunge - Djurens parti Förutom frågor om försöksdjur, cirkusar, djurtransporter, slakt och mycket mera – skriver DP bland annat att i Sverige räknar man med att det finns 50 – 100 000 övergivna katter!

Djurens parti tar djurens parti! Läs mer om Djurens parti HÄR!
Vill du beställa valsedlar! Sänd e-post till info@djurensparti.se

I tidningen VEGO finns också det här: 005 Om organisationen ”Köttfri måndag”! Att inte äta kött en dag i veckan borde knappast vara särskilt jobbigt. En dag kan bli flera dagar. I tidningen finns massor av härliga vegetariska recept!

En ersättningsguide att klippa ur finns också: 008 Hur du ersätter till exempel smör, mjölk, grädde och ägg i matlagning och bakverk.
Läs mera om tidningen VEGO HÄR! Du kan beställa lösnummer eller en prenumeration!

Sverige är ett härligt demokratiskt land där ideologier kan sticka upp och bilda partier! Vilket parti får din röst i september?

Blågula smultron

Närmiljö! 018 Till sist lite från bloggarens egen: 015

I allt det grå och nötta kan något annat sticka upp! 010

En röd ros! 012 Så vacker att värna. 014

016 Penséer bara på våren – varför då? De blommar ju hela sommaren ända till hösten! :-) 017

Söndagens predikan om ideologier är slut. Vad är viktigast i livet för dig? Vilket parti får din röst? Tänk till ordentligt – du har en enda chans den 14 september.

020

 

Snappat ur DN om solsken, autism och – ”Middle aged women have more fun!”

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Dagens predikan, Lokalt, Miljö, Natur, Nyheter, POLITIK, Religion, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Kvinnan predikar Söndag igen och dags att predika lite!
Snappar lite ur DN men först ur tidningen Sveriges Natur. En eftersläntrare som skulle ha varit med i gårdagens blogg: 001 Varför är det så?? Norge med sin olja?? Sverige låtsas bara miljömedvetenhet…

Och före tidningsbläddrandet också en promenad! 005 Strålande solsken denna söndag i Arboga! 006
Mitt i centrala Arboga ligger denna lilla stuga! 007 Börje Ericssons Nicolaigården. Utanför staketet växer liljekonvaljer vilt. Så här har långt har de redan kommit: 009
Det är SÅ vackert i vår lilla stad denna söndagsmorgon! 010

Men nu över till ”snappandet”! DN tar upp något som passar bra denna ”strålande” söndag! 016 Om att man måste skydda sig mot solens strålar för att slippa hudcancer. Män är värst drabbade: 018 Anledningen sägs vara att män är sämre på att undersöka hudförändringar hos läkare.

Något annat som DN såväl som andra tidningar skriver om idag är detta: 021 Bloggaren blir SÅ trött på alla mer eller mindre märkliga forskningsresultat som ska förklara autism, ADHD och Aspergers syndrom och andra neuropsykiatriska egenskaper.
Det har hetat att vaccination ger autism, att TV-tittande frambringar ADHD och att för mycket godis ger Aspergers syndrom.
Så här skriver DN:s vetenskapliga redaktion: 019 Tack för det Karin Bojs!

Karin Bojs avslutar artikeln i DN så här: 020 Så bra skrivet!

Annat bra kommer från påven i Rom! 024 Franciskus är en riktigt bra och modernt tänkande påve!

Svenskt Näringsliv har en rolig annons idag också i DN – om att det måste skapas mera jobb i Sverige. Så här ser del av annonsen ut! :-D

015Våra politiker lovar nu guld och gröna skogar inför valet i september och förutom vikten av en grön politik så tycker bloggaren att Stefan Löfven (s) röt till mycket bra om lägenheter på 1 maj.
Den här utsikten lockar Riksbyggen med i DN idag: 023 Vem skulle inte vilja öppna sovrumsfönstret mot den här vyn!?
MEN det kostar! Hur mycket står inte i annonsen! För det handlar naturligtvis inte om hyreslägenheter utan bostadsrätter som ska säljas för miljoner! :-( 022

I Arboga är det lätt att hitta en egen lya men för till exempel ungdomar i Stockholm och Göteborg är det värre, mycket värre! Studenter får tälta på universitetsområdet och andra unga människor får flytta runt mellan olika andra- och tredjehandslägenheter i årtal. Att vänta i bostadskö i 10-15 år är inte ovanligt.

Så sluta bygg för kapitalet och ge ungdomar en chans till en hyresrätt! Etta

Och så till slut – det där om ”Middle aged women have more fun” - hur kom bloggaren att tänka på det?? Jo, ännu ett reportage i söndagens DN. Om Kajsa Grytt, punkrockare och numera också författare! Så här säger hon i tidning: 025 ”Att vara medelålders och ensamstående kvinna – det är nästan tabu. Jag tycker det är superspännande. Hela ”Sex and the City” handlar om att inte bli det.” :-D

Ja, vem har bestämt att det ska vara skämmigt och tabu att vara fri och medelålders!? Det är ju tvärtom – hur ”superspännande” och härligt som helst! Fri att göra vad man vill och med alla goda erfarenheter med i bagaget! :-D

Till exempel så kan man resa vart man vill utan att ”fråga om lov” eller försöka övertala någon gnällig sambo om att detta är semestertrippen som måste göras! Till exempel kan man åka till Aidensfield! :-)

Aidensfield_Arms
Ha en underbar söndag!

 

 

EU-valet! Snart kan du rösta! Men hur? Avslöjande läsning i bloggen!

Demokrati och rättvisa, Lokalt, Miljö, Natur, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

EU Snart är det val till EU-parlamentet. Sverige har 20 platser och valdagen är söndagen den 25 maj. Dock har du möjlighet att börja rösta redan på onsdag. Förtidsröstningen börjar den 7 maj.

Självklart ska alla som är berättigade gå och rösta! Rösta Var stolt över att du lever i en demokrati och får göra din röst hörd. Men hur ska man rösta? Och vilka frågor är viktigast?

Naturskyddsföreningen
Bloggaren är med i Svenska Naturskyddsföreningen och här om dagen kom deras intressanta tidning Sveriges Natur. 002 Som väntat tar tidningen upp det kommande EU-valet. 003 Väldigt avslöjande har tidningen granskat Sveriges 20 ledamöter och deras inställning och engagemang i miljöfrågor. 004
Några ligger i topp med en grön ”tumme upp” och de ledamöterna tillhör Miljöpartiet (2), Socialdemokraterna (2), Vänsterpartiet, Centerpartiet och Folkpartiet (1 ledamot var). Sen finns det fyra med bottennotering och ”tumme ner”.

Bäst var dessa, markerade med stjärna: 008 Isabella Lövin (MP) och Åsa Westlund (S).

Bottennoteringarna stod konsekvent Moderaterna för. :-( 009
Så här beskrivs deras ”gärningar”: 010 Och den värsta av de fyra är Anna-Maria Corazza Bildt: 007
Trots ”tumme ner” får Christofer Fjellner (M) även en stjärna. Varför? Läs: 011

 

Jordklotet Hur kan man konsekvent rösta MOT miljöförbättrande förslag?? Det är en delvis ruggig läsning om man vill värna om jordklotet…. Sen är det självklart upp till var och en att rösta på det parti som handhar just de egna hjärtefrågorna. För bloggaren personligen känns det dock viktigt att länderna i EU inser vikten av att värna det viktigaste vi har – vårt vackra klot, klimatet och miljön. Var rädd om klotet

EUvalet Läs mer om EU-valet hos Valmyndigheten HÄR! Där står allt du behöver veta. Om förtidsröstning och vilka lokaler som gäller finner du direkt HÄR!

Val till EU

Bloggaren gillar djur- och naturskydd och tycker även om Ekorrens ekologiska godis! Kul då att se att Miljöpartiet inte kommer med valfläsk – utan valgodis – och då från just Ekorrens! ;-)
Klicka HÄR för Ekorrens och HÄR för Miljöpartiet!

Rösta grönt Ekorrens ekologiska

Dags för jordgubbar – eller…

Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Natur, Recept!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Jordgubbe Bloggaren kommer att tänka på jordgubbar! Varför då? Jo, anledningen är ett paket ekologisk mjölk från Arla! 001
Baka din egen jordgubbstårta ekologiskt! Så bra!
Bloggaren söker på Arla.se men hittar inte listan över ekologiska gårdar som ska finnas där enligt mjölkpaketet. Har förstår skrivit nu till Arla och frågat.
Eklogiska jordgubbar Men skam den som ger sig! Bloggaren hittade en sida hos KRAV som visar ekologiskt tårtrecept! Se HÄR

Jordgubbar Jordgubbar är redan klara, läser bloggaren! Västgötabladet skriver om det HÄR!

Bloggaren hittar till och med lediga jobb som jordgubbsförsäljare här i trakten! Se HÄR!

Men än är det bara april månad och bloggaren är glad om det finns jordgubbar för henne och familjen till midsommar! :-)

029 Den här vackra bilden av ett blomsterdekorerat hårsvall finns på Interfloras kalender för just april!
En blomsterslöja av Mimosa, orkidé och vide! 030

Bloggaren klippte sig igår hos Jenny”Slingan vid Torget” i Köping. Ibland väljer hon Eveline”Salong Klipp Dig, också i Köping. Dessa två duktiga frisörer kan säkert också fixa sådana vackra håruppsättningar, det är bloggaren säker på! Fast inte på bloggaren då… ;-)

Vacker var också kvällen igår över Arboga. Ett par flygplan hade gjort rosa streck på himlen i solnedgången.

005

Mera bruk i baljan boys!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

027 ”Mera bruk i baljan boys”, skaldade Ulf Peder Olrog på sin tid. Det kom bloggaren lite långsökt att tänka på vad gäller tidskriften Cirkulera och gårdagens blogg om bland annat Återbruket i Arboga.

028 Cirkulera är en mycket bra skrift som kommer gratis till alla hushåll i regionen och bloggaren rekommenderar alla att ta del av den.

I senaste numret fick bloggaren upp ögonen för den ekologiska mötesplatsen Saluhallen Slakteriet i Västerås! 1700 kvadratmeter handelsyta för ekologiskt odlade och närproducerade livsmedel! Underbart!
Bloggaren ska vid tillfälle göra ett besök där. Hitta dit gör du genom att klicka HÄR!

029 ”Våga fråga” - om allt vad gäller sophantering m m finns i tidskriften Cirkulera.

Klädbytardagar i Västerås! Jättebra! 031 Bloggaren minns med glädje när Socialdemokraterna i Arboga anordnade klädbytardagar. Det är flera år sen men folk köade för att komma åt fina, billiga kläder framför allt till barn. Så synd att det inte finns längre. Kanske Västerås kan inspirera andra orter i Västra Mälardalen!

032Cirkulera – hittar du HÄR!
Återbruket i Arboga – hittar du HÄR!

På tal om att hjälpas åt så besökte bloggaren sin fars grav här om dagen. En bukett vackra gula rosor fick pryda denna gång. Pappas grav Rosorna hade en speciell märkning: 003 Så här stod det på baksidan: 004 Bloggarens rosor och det lilla armbandet kom från stammen Turkana i Afrika! 002

Annan hjälpverksamhet med ömsesidig glädje hittade bloggaren på ”The Animal Rescue Site”! 468x250petition_140331150943 Små barn tränar sig att läsa genom att läsa för hemlösa katter på katthem! Läs mera HÄR! 

Vilken fin idé!

Tänk vänligt – miljövänligt och människovänligt – för att inte tala om djurvänligt! Mera bruk i baljan boys – vad gäller vänlighet och omtänksamhet!

Borde kanske de här två ta till sig lite mer! ;-)

Felix och Wilma i närkamp april 2013

Ses imorrn! :-)Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.