Drug preguntas

Dags för jordgubbar – eller…

Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Natur, Recept!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Jordgubbe Bloggaren kommer att tänka på jordgubbar! Varför då? Jo, anledningen är ett paket ekologisk mjölk från Arla! 001
Baka din egen jordgubbstårta ekologiskt! Så bra!
Bloggaren söker på Arla.se men hittar inte listan över ekologiska gårdar som ska finnas där enligt mjölkpaketet. Har förstår skrivit nu till Arla och frågat.
Eklogiska jordgubbar Men skam den som ger sig! Bloggaren hittade en sida hos KRAV som visar ekologiskt tårtrecept! Se HÄR

Jordgubbar Jordgubbar är redan klara, läser bloggaren! Västgötabladet skriver om det HÄR!

Bloggaren hittar till och med lediga jobb som jordgubbsförsäljare här i trakten! Se HÄR!

Men än är det bara april månad och bloggaren är glad om det finns jordgubbar för henne och familjen till midsommar! :-)

029 Den här vackra bilden av ett blomsterdekorerat hårsvall finns på Interfloras kalender för just april!
En blomsterslöja av Mimosa, orkidé och vide! 030

Bloggaren klippte sig igår hos Jenny”Slingan vid Torget” i Köping. Ibland väljer hon Eveline”Salong Klipp Dig, också i Köping. Dessa två duktiga frisörer kan säkert också fixa sådana vackra håruppsättningar, det är bloggaren säker på! Fast inte på bloggaren då… ;-)

Vacker var också kvällen igår över Arboga. Ett par flygplan hade gjort rosa streck på himlen i solnedgången.

005

Mera bruk i baljan boys!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

027 ”Mera bruk i baljan boys”, skaldade Ulf Peder Olrog på sin tid. Det kom bloggaren lite långsökt att tänka på vad gäller tidskriften Cirkulera och gårdagens blogg om bland annat Återbruket i Arboga.

028 Cirkulera är en mycket bra skrift som kommer gratis till alla hushåll i regionen och bloggaren rekommenderar alla att ta del av den.

I senaste numret fick bloggaren upp ögonen för den ekologiska mötesplatsen Saluhallen Slakteriet i Västerås! 1700 kvadratmeter handelsyta för ekologiskt odlade och närproducerade livsmedel! Underbart!
Bloggaren ska vid tillfälle göra ett besök där. Hitta dit gör du genom att klicka HÄR!

029 ”Våga fråga” - om allt vad gäller sophantering m m finns i tidskriften Cirkulera.

Klädbytardagar i Västerås! Jättebra! 031 Bloggaren minns med glädje när Socialdemokraterna i Arboga anordnade klädbytardagar. Det är flera år sen men folk köade för att komma åt fina, billiga kläder framför allt till barn. Så synd att det inte finns längre. Kanske Västerås kan inspirera andra orter i Västra Mälardalen!

032Cirkulera – hittar du HÄR!
Återbruket i Arboga – hittar du HÄR!

På tal om att hjälpas åt så besökte bloggaren sin fars grav här om dagen. En bukett vackra gula rosor fick pryda denna gång. Pappas grav Rosorna hade en speciell märkning: 003 Så här stod det på baksidan: 004 Bloggarens rosor och det lilla armbandet kom från stammen Turkana i Afrika! 002

Annan hjälpverksamhet med ömsesidig glädje hittade bloggaren på ”The Animal Rescue Site”! 468x250petition_140331150943 Små barn tränar sig att läsa genom att läsa för hemlösa katter på katthem! Läs mera HÄR! 

Vilken fin idé!

Tänk vänligt – miljövänligt och människovänligt – för att inte tala om djurvänligt! Mera bruk i baljan boys – vad gäller vänlighet och omtänksamhet!

Borde kanske de här två ta till sig lite mer! ;-)

Felix och Wilma i närkamp april 2013

Ses imorrn! :-)

Varberg, Earth Hour och – varför det??

Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Natur, Resor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

101 Igår utlovades lite mer om resan till Varberg och vad som intogs där – förutom njutning!

Hotell Havanna sålde förstås Havannacigarrer men bloggaren avstod. Däremot köptes mörk choklad från Kuba! 127 Jättegod!

En rundtur i Varberg gav ett besök på fantastiska Kustbageriet! Kustbageriet I deras butik kunde allehanda gott bröd inhandlas! Bloggaren köpte Svartskär och fransk baguette! 122 Otroligt gott!
Svartskär är brödet till vänster på bilden – men också en liten ö och naturreservat utanför Varberg.
Den franska baguetten var mörk och precis lagom seg! :-)

Klicka HÄR för att läsa mera om Kustbageriet i Varberg!

130 I lördags inföll Earth Hour. En timma då världen släcker för miljön. Tyvärr har en del människor uppfattningen att det har att göra med sparande av ström under en timma och förlöjligar detta.
Självklart är elbesparing under 60 minuter också positivt men Earth Hour är mer av en symbolhandling. Earth Hour Att visa att vi bryr oss om vårt vackra, fantastiska jordklot! Att alla människor runt om i världen vill rädda vår miljö. En underbar viljeyttring!

112 Bloggaren släckte förstås! 113 Under en timma ägnades särskild omtanke om vårt klimat, vår fina natur och vår värld.

118

Bland annat bläddrades det ljuslyktans sken i Råd & Rön! Där hittades följande: 016Orangutangernas naturliga miljö försvinner när regnskogarna skövlas! 017
Det handlar om palmolja till mjällschampot Head & Shoulders! Head and shoulders

ALDRIG MER ska bloggaren köpa detta schampo!! :-( Och FY SKÄMS HENRIK LUNDQVIST!! Henrik Lundqvist

Lundqvist Ishockeymålvakten och andra kändisar borde bättre kolla upp de saker de gör reklam för! Har de gjort ett misstag borde de dra sig ur och offentligt meddela varför!
Naturligtvis har bloggaren sänt ett meddelande till Henrik Lundqvist. Kommer svar – publiceras det här på bloggen. Henrik Lundqvist hittar du HÄR!

Avslutar med lite grön mat utan kött! Det går faktiskt hur bra som helst att sluta vräka i sig fett fläsk och tjocka biffar! Omelett Omelett med stuvad spenat och sallad!

Grön mat Kokt broccoli med ostbitar och stekta grönsaker! Mums!

Till slut ett fint inlägg från Lina Adolphson här om dagen i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning på tal om miljön.

015

Hittar tyvärr inte insändare i Bbl/AT men ”Linas tankar” hittar du HÄR!

Bye bye vinter! Ombyte förnöjer – gäller väder men också politik och mat!

ARBOGA, Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Nyheter, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

001 Så här såg det ut igår i Arboga på vårdagjämningen. Kung Bore gick till attack igen men Gumman Tö slog tillbaka! :-)

Här är lite före och efter bilder!
Igår 072 – idag! Dagen efter

Syrenbersån igår 033
och mer inbjudande idag! 008

027 Igår under en driva. 009 Krokusen idag – tillplattade men vid liv!  Ja, ombyte förnöjer – särskilt om det bytet sker till något bättre.

Då kommer bloggaren osökt in på tidningsartiklar! Ombyte till något bättre, tänker kanske Maria Fredlund som hoppade av politiken förra året. 006 Efter mycket funderande kom hon kanske underfund med att det var svårt att lägga politiken helt på hyllan och beslutade sig för att ge järnet igen men välja ett annat parti av olika anledningar. Från V till Mp.
Mp logga Bloggaren, själv miljöpartist, är säker på att Maria kommer att trivas både med politiken och med gänget i Arboga!
Läs artikeln i Arboga Tidning HÄR! Först med nyheten var Magazin24 och deras artikel hittar du HÄR!
Det kommer att bli ett spännande val i höst! Ombyte förnöjer.

Annat tidningsklipp hittar bloggaren i Coop/Konsums ”Mersmak”. 038 Fast bloggaren känner mer av avsmak än mersmak när hon ser det här kåseriet som förmodligen ska vara lite skojigt. 040 ”Ner med vegetarianer! Heja köttfritt” skriver en ny kåsör - Karin Adelsköld, också komiker som den i förra numret. Då hette kåsören Calle Norlén och tyckte det här var roligt: Calle Norlen Han ville slippa veta var grisar han äter kommer ifrån…  Polens-största-charkfabrik1 Roligt? Smakfullt? Knappast! Gris :-(
Om det skrev bloggaren den 22 februari – se HÄR!

042 Karin Adelsköld tycker att det är väldigt jobbigt med vegetarianer och verkar trots sin ungdom ha en märklig inställning till grön mat. För att få barn att äta grönsaker föreslår hon att ta med grönsakerna i badkaret. ??
Bloggaren tycker inte det är det minsta konstigt med vegetarisk mat och tycker det är ett märkligt kåseri av en gröna-vågen-dotter.
Adelsköld tycker att vi ska ta bort ordet vegetarian och istället fråga varför vi väljer att inte äta kött. ?? Bloggaren tycker att ordet vegetarian gör just det – ställer en fråga.

Själv hänför bloggaren ordet vegetarian till något positivt! Någon som valt att inte ställa upp på djurplågeriet i köttfabrikerna. DJurrättsalliansen
Sen finns det många andra anledningar – men just den definitionen gör gott i bloggarens hjärta – och mage!
52 gröna måndagar Prova gärna 52 gröna måndagar till exempel! Finns HÄR på Coops kompis Bokus!

På tal om bloggen 22 februari då bloggaren förutom att klaga på Coop/Konsums Mersmaks Calle Norlén också lovordade ICA:s Buffé som var fylld med läckra, gröna rätter.Bloggen lovade att en fråga skulle gå iväg till Tony Wallin, Buffés chefredaktör, om fler reportage från alternativa gårdar.
Det vill säga gårdar där djur har det bra och dessutom slipper transporteras långa sträckor för att dö. Som ett mycket bättre alternativ då någon vill äta kött ibland. Så här svarar Tony, som för övrigt härstammar från Köping:

”Vi ska under kommande åren kolla upp mer om svensk jordbruksproduktion, givetvis gäller det djurproducenter. Exakt hur det kommer att se ut vet jag inte men däremot ATT det ska bli mer av den varan…
Kul blogg du har!”

Heders!!

Avslutar bloggen med en skönare bild än igår! Njut av det gröna! Ombyte förnöjer!  :-)

025

 

 

Lapa sol! Tänka hus!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Kultur, Lokalt, Miljö, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

001 Lapa sol! Mekonomens egen söta maskot i Arboga njuter solen inomhus. Väggen bakom lyser Mekonomengul! :-)  Mekonomen gult
003 Bloggaren själv suger i sig solsken ute på gården.

Bosses stol är tom Sol och vår – underbart. Saknas gör dock rara grannen Bosse. Bosse älskade sol och värme men hans stol står nu tom… Frid över hans minne.

060 För att återgå lite till Mekonomen så rekommenderar bloggaren verkligen denna bilverkstad i Arboga!Mekonomen Arboga Alltid positiv och trevlig personal! Kunniga dessutom! Mekonomen Arboga Foto Magazin24 Här är Magazin24:s foto från invigningen av butiken på dess nya plats – Besiktningsgatan 2 i Arboga. Fredrik Alsdal med Karin – Mekonomens egen reklamtjej!

Bloggaren fick problem med bilen igår och körde direkt ner till bildoktor Fredrik Alsdal som omgående tog sig an felet. Bloggaren blev dessutom skjutsad hem igår och hämtad idag för att få sin bil! Suveränt bra gjort! Tack för det!

100608_stipendium-300x203 Här en bild från för några år sedan när Fredrik Alsdal fick ta emot stipendium från Lars Waxins stiftelse – med bland annat motiveringen ”god förebild”. Bloggaren håller helt med om det epitetet!

Solsken, ja – och vårblommor! 032 Ibland är det svårt att fotografera när en nyfiken kisse vill lägga sin näsa i blöt! 034 Man får ha tålamod! :-) 033

Återigen måste bloggaren göra lite reklam för intressanta nyheter i Arboga Tidning. 058 Se på denna vy över Arboga och tänk några år framåt! ”Gropen” – parkering och planket, husen runt om… Vad kommer att hända i framtiden??

056 Det talas om rivning av fastigheter, bland annat den gamla Baptistkyrkan numera Zumbahus, och om nybyggnation.
Bloggaren tycker det hela låter väldigt intressant MEN hoppas att eventuellt nya bostäder anpassas till den gamla staden Arbogas unika miljö! Inte för höga hus, mycket grönt och inte för trångt! Och hur ska det gå för Zaima Bergströms stora, vita villan till vänster i bild?

Zaimas hus Huset har en fantastiskt fin trädgård som borde bevaras oavsett vad Zaima tänker göra med sitt hus i framtiden.

De två bilderna från reportaget är tagna ur Bbl/AT – läs mera HÄR!

Avslutar med några vackra bilder från gårdagskvällen. 040 Solen på väg ner.

Färgerna blev starkare efter hand. 050

Njut den underbara vårens tid – dygnet runt! :-)

054

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.