Nyheter – gamla och nya, goda och dåliga!

ARBOGA, Lokalt, Miljö, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

Tidningar 2Lite tidningsklipp blir det idag
– gammalt mest, d v s från igår…

De goda nyheterna! 003 – Äntligen! som Gert Fylking brukar utbrista. Äntligen får skoleleverna lunch som tillagas på skolan!

Det dåliga – det tog bara 20 år!! 002 I 20 år har skolorna använt systemet cook-chill – något som bloggaren var med och protesterade politiskt mot vid införandet för just 20 år sen. Vad hjälpte det… De styrande skulle alltså ha 20(!) år på sig att förstå det oppositionen, skolpersonalen, eleverna och deras föräldrar redan förstod! Bedrövligt. Men nu är det äntligen dags! 🙂

Arboga Tidning, där klippen är hämtade från, skriver det här positiva också: 004 25 % ekologiska varor i maten! Toppen!
Bloggaren har faktiskt bidragit lite till det! 🙂
Genom henne fick Miljöpartiet i Arboga igenom en motion om att bara ekologiska ägg ska inhandlas till verksamheterna inom Arboga Kommun. Höna med ägg

Tåg Ytterligare en god nyhet ur bladet igår! 001 Fler tågavgångar! Låter ju fantastiskt! Fantastiskt vore det också om alla tåg kom fram och det inte alltid uppenbarade sig ”signalfel” och andra ursäkter utefter spåren…

Stoppa Förbifart StockholmTänk om vi haft en annan regering tidigare – en som verkligen förstod det där med ”klimatsmart” i praktiken och inte bara som några papper i en skrivbordslåda! Då hade självklart alla miljoner, miljarder satsats på järnvägsunderhåll, nya tåglinjer och fler avgångar istället för på fler motorvägar för fler och fler bilar!

Stockholm staden mellan broarna

Stockholm – staden mellan broarna, bilden är tagen ur Aftonbladet.

Valet är över När riksdagsvalet var över blev det en chock för en del. Chockad smiley

Sen blev dom sura – SURför att successivt antingen hoppa av politiken eller blir riktigt, riktigt sura! Vrålsur

Därefter skulle det skällas på den nya regeringen innan den knappt hunnit tillträda. Istället för att skaka av sig förtreten och ta nya tag ska det gnällas och klagas!

Gnälliga insändare duggar tätt om allt och ingenting! 006 Moderaterna!

Och partiet som alltid är förorättat, alltid med offerkoftan på – SD: 007

jobbigt när man faktiskt börja märka hur bra den nya regeringen är – för oss vanligt folk! För oss utan fallskärmar som sliter med vardagspusslet. För det stora flertalet!

Förslag om en ytterligare pappamånad! Förslag på det alldeles självklara – att sjukdomar och sjukskrivningar inte tar slut för att sjukförsäkringsdagarna gör det!! Gratis museibesök, mer pengar till järnvägen och till arbetsmiljöskyddet och många miljoner till förlossningsvården. Bättre skolor med självklart stöd till elever med svårigheter! Pensionärer som redan betalat skatt hela livet ska få mindre av den varan efter att jobbslitet är över! Glad smiley med tummen upp

Vad gnäller ni andra för!? Fundersam smiley

News Lite nya nyheter också och goda sådana! bblat 5 nov 14 Heja Arboga!! Hemsidan topp 10 i landet! Läs alla klipp i Bbl/AT genom att klicka HÄR!

Imorgon blir det klipp ur en facklig tidning som bloggaren hittade hemma hos sin mor! Avslutar med något som gjorde bloggaren glad denna gråa novemberdag. Bortom en gardin hade en stackars bortglömd engelsk pelargon lyckats pressa fram de här fina blommorna!

Engelsk pelargon 5 nov 14




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.