Drug preguntas

Alliansen skjuter sig själv i foten

Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Skjuta sig i foten HUR kan betyg för elever i årskurs fyra vara ett bra sätt att förbättra skolan?
Bloggaren anser att Jan Björklund och Alliansen skjuter sig själva i foten om de tror att 1) skolan blir en bättre arbetsplats 2) tidiga betyg stimulerar kunskapsintag 3) de kommer att vinna valet – med förslaget om tidigare betyg i skolan!

Ledsen skolelev Då har man inte förstått problematiken! Trött lärare Då har man inte fattat att dålig arbetsmiljö, för mycket jobb på för få personer, för stora klasser, för låg prioritering är det som förstör skolan!

Arg lärarinna Då inbillar man sig att hårdare tag, större press ger resultatet man vill ha! Och resultatet regeringen vill ha är INTE glada, kunniga elever – utan en högre ranking i Pisa-rapporten!!

Det är en skrämmande framtid som stakas ut av regeringen. Robert Nyberg om skolan i Aftonbladet (Bild – Robert Nyberg ur Aftonbladet).

Ny skolpolitik! MPs skolpolitik Det är högsta prioritet på detta! Alltför många elever har redan offrats. Alltför många lärare har tappat hoppet. Det måste bli ett slut på nedmonteringen av den svenska skolan!

027 Lokala Arboga Tidning idag. En lärares åsikt.

En förälder säger: 032

033 Tidningen frågade några elever – här är ett svar: 034”klarar nog pressen bättre”!! Barn och ungdomar har det tillräckligt pressande och stressigt i dagens samhälle ändå än att betyg dessutom ska lägga ytterligare lök på laxen!

Betyg – varför då? Det viktiga är vad barn lär sig – på vilket sätt olika elever kan lära sig – och hur det kan ta med sig kunskaperna in i en vuxen framtid!

VARFÖR lyssnar inte regeringen på sina kunder – eleverna och deras föräldrar!? VARFÖR lyssnar man inte på de som bäst förstår situationen i skolan – lärarna!?

Glada skolbarn Fram för en skola som är högt prioriterad och som får kosta! En skola med glada,
trygga, kunniga elever för vårt framtida samhälle! Glada studenter

Fridlon vs BjörklundBloggarens röst i höst går INTE till partier med gammaldags inställning och med minimal förståelse för hur skolan ser ut idag, hur den måste se ut i en framtid – och på vilket sätt vi ska ta oss dit!

gustav_skola

 

 

 

 

Vem vill ha tillbaka Caligula!?

Dagens predikan, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

 

017 Hårdare tag! Har vi hört det förr!? Och hjälper det!?
Dagens Nyheters förstasida idag ger svaret: det så kallades stöket ökar i skolan.
Dagens predikan är ett faktum!

Vad beror stöket på? Och är det någon som tycker det är konstigt!? En arbetsplats som anses vara det ställe man helst av allt skulle vilja slippa jobba på! Ansökningarna till högskolan talar sitt tydliga språk.

Stökiga elever Hur blir en sådan nedvärderad arbetsmiljö för de som ska köpa tjänsterna där – eleverna? Vilka elever är det som stökar? Och det viktigaste: VARFÖR stökar de!?

9789144075457_large_larare-som-ledare-i-och-utanfor-klassrummet_haftad Det finns böcker i ämnet - ”Lärare som ledare”. Hur är en bra ledare? Ja, dels bör han eller hon vara positivt inställd till sin uppgift förstås – och agera som en ledare!
Sen är det ordning och reda som gäller. Ordning och redaHelt vanliga ordningsregler som gäller på de flesta arbetsplatser och som förmodligen finns en del av i hemmen också.

Varför fungerar det inte då? Jo, för att skolan är det område som prioriteras lägst. Politiker vill inte satsa pengar på det som borde vara det allra viktigaste att satsa på i ett samhälle – att få barn och ungdomar att bli trygga och kunniga vuxna!

Hårdare tag!? Hets Vem vill ha tillbaka magister Caligula!?
Är det rätt att bestraffa – Skamvrån och på vilket sätt leder det till mer tillitsfulla elever? Hårdare tag

Så här står det i DN: 020 Läs mera HÄR!

Och vad menas egentligen med ”stökiga elever”? Bloggaren återkommer till frågan: Varför stökar de?
Kan det vara så att en hel del av eleverna känner av hur hela situationen flyter på ett nedbrytande sätt? Att lärare tappat greppet och framstår som motarbetande istället för medarbetare? Att stressen och pressen i för stora klasser gör lektionerna till ”hela havet stormar”?

Stökig elev Rätten att flytta så kallade stökiga elever – vad innebär det?
Är det inte bara ett enkelt och billigt sätt att komma undan!? Är det inte också så att de elever som har svårigheter av olika slag pekas ut som extra stökiga och ska flyttas bort? Hur går det för dessa elever? Finns det någon som bryr sig!?

Det här är inga enkla problem och billiga, snabba lösningar för att rädda ett valresultat är sämsta möjliga påhittet! Björklund

Att göra om skolan blir dyrt, men lyssna på de lärare och pedagoger som om och om igen berättat vad som borde göras! Det kommer att kortsiktigt kosta massor av pengar – men blir hur billigt och bra som helst för en framtid!

Avslutar detta inlägg med en bild från Anne Taintor.

Walk faster the children are catching up

018 Sist lite bilder från gårdagen som var mjuk och utan några som helst hårda tag! 013 :-) 005  :-) 007 :-) 009
:-) 008

019Njut söndagen mjukt!

 

Fortsätt curla!!

Lokalt, mänskligt, Natur, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Curling i Ontario Canada När OS är på allas läppar (GRATTIS SVERIGE till skidguldet!) kommer bloggaren osökt in på sportgrenen curling!

CurlingstenFast curling som i curlande föräldrar! Curlande förälder

Curlande mamma Att curla för sina barn anses som något dåligt, något man ska skämmas för! Varför då?

Bloggaren tror att det är en ursäkt för stressade mammor och pappor att slippa – i dagens hyperstressamhälle! Slippa ta in ytterligare ett moment på det redan överfulla veckoschemat – att stödja sina barn.

Curlingklot Men stress och press drabbar också barnen. Med en skola i Sverige där lärare tappat greppet och där miljön är fullständigt kaotisk i lektionssalarna behövs stödjande föräldrar i allra högsta grad.

Är man ett barn med svårigheter är det ännu viktigare att pappa och mamma tar sitt ansvar genom att – kalla det curla om du vill – bana väg, göra tillvaron lite enklare, ljusare för sitt barn.

Så fortsätt curla! Curling Det bör kallas omsorg, omtanke, hjälp och stöd! Det kommer en dag när barnet, tonåringen, absolut inte vill att morsan och farsan ska lägga sig i! Men tills dess – fortsätt att curla!! Det är dagens predikan!

006

Passande på min tepåse idag!!

”There is not much social progress,
as long there are unhappy children.”

Avslutar med blommor! 013

Underbara tulpaner! 011

En skär ros och en underbart doftande kvist mimosa! 030

En glimt av den glada julgranen! 015

Och dotterns chokladhjärta från Alla Hjärtans Dag! :-)

Lovisas chokladhjärta

 

 

 

Hårdare tag och en särskild dag

ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Mode, Natur, Personligt!, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Kurbits Idag blir det en liten blogg och en kanske lite mer personlig.

Idag fyller en av bloggarens äldsta och bästa vänner år – och hon fyller jämnt! Rysk gumma

Kurbits från Dalarna och den ryska gumman får symbolisera hennes ursprung! Grattis Junith!

Junith fyller 60

004 Här om dagen bakades det bullar och bloggaren tror nog att en och annan bulle kommer att föräras födelsedagsbarnet – i sinom tid.008 Hon firar på hemlig ort idag nämligen.

Gammal skål från Nittsjö

På tal om födelsedagar så tänker bloggaren unna sig själv en sådan här dea40x5175_fresa – utan någon födelsedag alls eller ens namnsdag! Bloggaren älskar Desigual:s design! Klicka HÄR för att se mer av deras väskor och kläder!

Det kan bli som en försenad julklapp, kanske? För hemma hos bloggaren är julen sen vill jag lova, håller sig kvar… 011 Så här ser toppen av julgranen ut nu!

012 Det är nästan som att vandra på en skogspromenad inne i lägenheten. Granen doftar ljuvligt och bloggaren vattnar den duktigt varje dag! :-)

Kommer den att stå kvar ”ända till påska” tro!? 010 Titta så fina, gröna skott!

Lite mer obehagliga saker också i dagens blogg. Lärarförslag Bloggaren förundras över insändare och kommentarer på sociala medier som föreslår hårdare tag! Detta med anledning av den lärare som tejpade sina elever med silvertejp för att få dem tysta. Hårdare tag mot eleverna alltså…

Gråtande barn Hårdare tag är INTE rätt väg att gå! Om detta har bloggaren skrivit en insändare nyss och den kanske kommer i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning imorgon? Håll utkik!

Ha en fin dag allesammans och allrahelst Junith!
Grattis på födelsedagen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Skäms Arboga!!

ARBOGA, Brott och straff, Demokrati och rättvisa, Lokalt, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Tejpad mun Bloggaren skäms över sin hemstad Arboga!

003 Dagens Arboga Tidning skriver att läraren i Arboga som tejpade igen munnarna på sina elever nu har sagt upp sig. Halva sidan täcks sedan av nästan enbart positiva kommentarer om läraren!!  ??? 004

Vad  är det för folk som tycker det är positivt med lärare som går över gränsen? Ska Arboga åter bli riksrubriker i kvällsblaskorna!?
Tidigare för mord, droger, främlingsfientlighet och nu också för invånarnas minst sagt märkliga syn på undervisningspedagogik!? Man baxnar och skäms!
På nätet kallas Arboga ”ond stad”… :-(

Inskränkta, trångsynta människor som inte ser längre än näsan räcker! I flera avseenden – och nu också vad gäller skolundervisning. Varför ser skolan ut som den gör idag? Hur prioriteras lärare och undervisning i Sverige? Får alla elever den grundskoleutbildning de enligt lag har rätt till?
SilvertejpSilvertejp är definitivt inte svaret på dessa frågor!

Tejpad pojke

En som möjligen kunde ha hotats med silvertejp en gång i tiden men som förmodligen inte kommit lika långt genom det  är ”The Mauler”. 043 Alexander Gustafsson, kampsportsmästaren från Arboga.

Och hur kommer bloggaren in på honom? Jo, på väggen hänger den här almanackan: 046 ”Årets kvinnor & män 2014″ - en kalender för Fryshusets verksamhet med foton av Caroline Roosmark.

För februari månad finns just Arbogagrabben som kalenderbild! 042
Bloggaren undrar vad Fryshusets grundare Anders Carlberg hade tyckt om att silvertejpa ungar? Nej, man behöver inte undra – det är så självklart vad han och alla andra borde tycka.

Klicka HÄR för att komma till Caroline Roosmarks hemsida och HÄR till Fryshuset.

Ett par vykort från Arboga som bloggaren hittade i sina gömmor. 054 Labron och Kapellgatan.

Baksidan: 055 ”Förlag: Gunnarssons Tobakshandel Arboga.”

Avslutar med ett vykort från bloggarens kvarter.
Arboga – en liten fin stad – låt oss behålla det epitetet! Även om de gamla bilderna är vackra så var det inte alltid bättre förr. Vi vill INTE ha tillbaka skolagan! :-(

056

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.