Ge aldrig någonsin upp!!

Känslor, Kärlek, Lokalt, SKOLAN, Sverige & Världen Kommentera!

Sitter du fast djupt nere i skiten?  Har du fått NEJ överallt? Försökt med ”allt” men gått på pumpen igen och igen och igen?

Intalar dig själv att det är rätt skönt att ligga där nere på botten. Du klarar inte mer elände. Orkar inte få ett nej till. Orkar inte gå på pumpen igen. Alla smällar sänker en – och ligger man redan där nere så kan man inte komma djupare – inget kan bli värre.
Att försöka igen – ta sig upp en bit – kan ju generera att man kastas tillbaka igen i smeten. Då ligger man hellre kvar där ner. Ger upp. Accepterar.Gnäller lite ibland men försöker aldrig mer.

Du tror kanske att det är helt kört för dig?

Glöm det! Ingenting är omöjligt! Det omöjliga tar bara lite längre tid, som Gunde Svan sa! Så GE ALDRIG UPP! Kämpa på och kravla dig upp igen!

Bloggaren vet vad hon talar om. Mobboffer och dåligt självförtroende – så såg barndomen ut! Men det gav inte djupdyk i lermassorna för gott – tvärtom. Det blev till jävlar-anamma och aldrig någonsin ge upp!

För DET FINNS LÖSNINGAR PÅ ALLT! Några exempel från bloggarens egen värld.
Mannen som bloggaren var gift med vill bli läkare.  Han sökte in till utbildningen igen och igen och igen – men kom aldrig in. – Jag er upp nu, sa han. – ALDRIG, sa bloggaren! Ett antal år och ett antal ansökningar senare kom han in! Idag är han en omtyckt och kunnig läkare!

En av sönerna hade problem i skolan. Fast han var inte ju problemet – utan skolan… Skolan var nämligen totalt okunnig om ADD och när sonen slutade 9:an puttade skolan iväg honom till ”Individuella programmet” – slaskprogrammet för elever som inte klarade skolan (läs: för elever som inte skolan förstod sig på!). – ALDRIG, sa mamman!

Ingen visste var det fanns en skola för elever med ADD och ADHD – inte ens Skolverket i Stockholm! MEN – mamman hittade skolan på egen hand och den låg i Örebro! Sonen jobbar idag på Sahlgrenska i Göteborg som biomedicinsk analytiker! ALDRIG GE UPP!!

Något liknande hände med dottern.  Hon klarade inte godkänt i matematik och när hon slutade 9:an ville hon fortsätta på Estetiska programmet – konstnärlig som hon är.  – Nähä, sa skolan – det blir individuella programmet!
– ALDRIG,
sa mamman! När höstterminen började klev dottern in i klassrummet på Estetiska i Köping! ALDRIG GE UPP!!

Gå aldrig på den lätta: Tro på dig själv! Bestäm dig för vad du vill ha! Och: Acceptera ALDRIG ETT NEJ om du vet vad du vill! Ingenting är omöjligt!

Bestäm dig – och GO FOR IT! 

Det som är skrivet ovan ska inte uppfattas som självhävdelse eller skryt – om nu någon får för sig det. Det är skrivet för att visa att just INGENTING ÄR OMÖJLIGT! Från liten, rädd och mobbad så har bloggaren idag den inställningen och är så tacksam över det.

Sen tar vi det där med åldrar igen! Om att ”lika barn leka bäst” också avser ålder. FEL, FEL, FEL!
Bloggaren har vänner mellan 0 och 100, ja nästan i alla fall. Om hon börjar fundera på hur gamla/unga vännerna är (vilket hon aldrig gör) så är nog dessa mellan 20 och 90 för att kanske vara lite mer exakt.   Intressen förenar! Som här – Linedance!

Erfarenheter på olika sätt och av olika slag kompletterar – och förenar därmed. Tänk vad olikheter kan vara berikande!

Vänskap förenar!  Och vänskap har ingenting med ålder att göra!

Kärlek! Visst är det konstigt hur den där Amor kan slå till!  Bloggaren såg en film nyligen där det sas så här: ”Förälskelse kan man inte försvara sig emot. Antingen vänder man sig bort ifrån den – eller uppslukas helt av den.”

Bloggaren tror på det sistnämnda! Att uppslukas helt av den!

Sköt om er nu! Pussar och kramar i mängd till er alla MEN som vanligt får HAN största och maffigaste pussen och varmaste kramen!

 

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.