Drug preguntas

Dymmelonsdagen 2014

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Dymlar eller dymblar – vad är det? Vad betyder Dymmelonsdag?
Dymbel i klocka Så här skriver Wikipedia: Dymmelonsdagen, onsdagen före påsk, då påskfriden inleddes. Namnet kommer av traditionen att i Skandinavien, ersätta metallkläpparna i kyrkklockorna denna dag av trästavar, dymblar, för att ge en så dämpad klang som möjligt, en markering av att det var stilla veckan och att långfredagen var i antågande.”

006
Vad gör man då en dymmelonsdag? Bloggaren har ingen aning om vad ni andra sysslar med men själv tar hon det lugnt! 040 Njuter av det vackra vädret och allt som händer i naturen! 020 Det knoppas överallt och fåglarna kvittrar – en härlig tid! 024

037 Kära mor måste få en vårbukett!

030

Vitsippor och blåsippor blommar för fullt nu. 036

018 Sen var det dags att locka ut katterna på gården! Det är ju så fantastiskt väder! 014
Jo då, Felix följde med! 045
Och självklart skulle det sittas i knä! :-) 049 Men sen blir det alldeles för varmt, tycker Felix och lägger sig i skuggan istället. 053 Klokt!

008 Sen kommer Wilma! Katterna tycker det är toppen när husbondfolket vistas ute. 011 Men det är för varmt i solen även för Wilma. 010 Skönare att njuta i skuggan.

Men när morsan gick in följde katterna med! Och sen var det så otroligt skönt att slappa på stora sängen! 044 Sträcka på sig! 041 Kura ihop sig.
Och så sova lite igen! 042

Lev livet mera som en katt – de vet hur man njuter och tar tillvara! Så njut livet som en katt! ;-)

Dymmelonsdagen blev också lite pyssel inför påsken – och ännu en tulpanbukett placerades ut. :-)

055

Hotell Havanna i Varberg, del 2!

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Caféer och matställen, Kultur, Lokalt, Mat och Dryck, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

April Fools day Idag kommer del 2 av bloggen om Hotell Havanna i Varberg.
Men först en varning! April AprilDet är 1 april idag! Av någon anledning har man sedan 1600-talet använt denna dag för att narra, lura, varandra. Läs HÄR Wikipedia.

Bloggaren gillar inte lurendrejerier och håller sig undan idag! Dock ska det vändas blad på alla almanackor! Den här står på hyllan i köket! 001 Minne från resan till Rom förra året. Och så katter förstås! Bloggaren köper gärna kattkalendrar där behållningen går till olika katthem. En av kalendrarna har för april månad kissen Flea: 003 Han levde en hemsk tillvaro i Husby utanför Stockholm. Förfruset öra, förfrusna tassar, svanstippen var av och hela den lilla hårda kroppen var full av ärr och sår. En svår ögoninflammation gjorde att han inget såg. Tack vare 004 lever nu Flea ett lugnt liv på Ingarö med mycket kärlek från familjen han bor hos.

Ny dag, ny månad men bloggaren går tillbaka till helgen som varit!

087

092 Dagen efter en fantastisk fredag intogs frukosten i matsalen på Hotell Havanna. 053 Det fanns flera valmöjligheter vad gäller sittplats. 055 Och överallt bilder och böcker! 066 Vi försåg oss! 063 Förutom alla de vanliga smarriga ingredienserna som hör till en hotellfrukost av klass fanns detta: 062 Smält smör, våffelsmet och två våffeljärn! Underbart!

059 Äggkoppar i en skål!
Välj vilken du tycker är vackrast till ditt frukostägg! 061

064 Vi tog ett fönsterbord. 067 Med utsikt! :-D 068 Det var intressant att följa plattsättarens minutiösa arbete med att foga samman de vackra klinkerplattorna. 069

071 Efter frukosten tog vi hissen upp och sen trappor sista biten till Hemingways Torn! 076 Inrett i Ernest Hemingways anda! 079 Skönt att vila – 074 – och titta på utsikten genom alla fönster i tornet! 073
Det går bra att sitta ute också om vädret tillåter! 077 Verandor på tornet åt två håll.

Vägen ner är också fylld av roliga detaljer. 080 Notera koffertarna till höger.

086 Ett härligt besök i 101 gick mot sitt slut men bloggaren gör gärna ett nytt besök på Lasse Didings Hotell Havanna!

132

Hemresan gick via Göteborg och mellanbarnet! Utanför järnvägsstationen blev vi glatt överraskade av svängig orkestermusik! 103 Killarna fick förstås en slant!

Hemma igen noterade bloggaren detta i söndagens DN: 129 Denne Hawking har en hemsk och handikappande sjukdom som började i tidigt ålder.
Men varför inte tänka lite så överlag? När skavankerna börjar komma med åldern – börja leva!! Åldersförändringar kan man ta som ett tecken på att resan inte varar för evigt – livets resa alltså. Däremot tänker bloggaren resan ännu mera nu och leva ännu mer! Börja leva! Medan tid är. :-)

En som inte riktigt delar bloggarens uppfattning om vikten av resande är Wilma. Hon ser helst att bloggaren stannar hemma – eller att hon packas med i kofferten! :-)

111
Imorgon blir det lite om vad som inhandlades från Varberg -
och om Earth Hour i lördags!
Ses igen!

 

 

Besök Hotell Havanna i Varberg! Del 1!

Allmänt, ARBOGA, BÖCKER jag läst, Caféer och matställen, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

100 Den här bloggen ska handla om ett besök på Hotell Havanna i Varberg! Men först måste bloggaren gnälla lite över sin egen hemstads tillkortakommanden…

134 Dagens Arboga Tidning ser ut så här: ”Ökad turism möts med kafé”. Och visst finns det kaféer – massor av kaféer i denna småstad. De måste konkurrera ut pizzeriorna numera… Då kan man ju få för sig att kaféerna verkligen möter turister och andra besökande – så är inte fallet.

Den här bilden är tagen i lördags kväll: 106 Arboga Station. Det lyser fint och välkomnande men det är bara yta. Stora lokaler gapar tomma där det förut fanns såväl butik som kafé. Pizzerian som låg intill är nerlagd.
Till höger i bild står tåget mot Eskilstuna, Strängnäs och Södertälje. Passagerare från Göteborg som skulle vidare fick vänta 30 minuter på stationen. Inget finns att erbjuda väntande tågresenärer! Skandal, tycker bloggaren! Tur i sammanhanget att tåget stod inne så att passagerarna kunde sitta där tills det var dags för avgång.

VAD HÄNDER ARBOGA KOMMUN!? Det dyker upp kaféer överallt men inte på rätt ställe, som det verkar! Bloggaren tycker att kommunen till viss del borde sponsra ett stationskafé! Stationen är första minnet en resande får av Arboga och det minne bör vara positivt!

Nu till Hotell Havanna i Varberg! 093 Hotellet ägs av den excentriske miljonären Lasse Diding. 132 Förutom att han har massor av stålar är han kommunist – hur nu det går ihop! :-)

Hotell Havanna är inspirerat av Kuba och här följer en bildkavalkad från detta fantastiska hotell! 040 Rum 204! 070
001 Rummet!005

007 Vilka färger! 010  Böcker är viktigt för Lasse Diding och överallt finns det bokhyllor med bra böcker! 033 Hinner man inte läsa klart boken får man ta den med sig hem! :-)
Broschyrer – om Kuba förstås! 034
004 Badrummet!002
Så vackert golv! 003

133 Självklart skulle det badas! 014 Mot badet genom vindlande korridorer fyllda med bilder! 013

015 Trappan ner! 016 Omklädningsrummet! Skåpen har förstås röda stjärnor! 017
Så vackert inrett! 018

Badet! 022 Vattnet var lagom varmt! 023
Härligt med en simtur! 025
Sen bubbelpoolen! 021 Det fanns mycket mera – bland annat flera olika sorters bastu.
Bloggaren hade tur – nästan inget folk. En halvtimma senare kryllade det i bassängerna!

082

041 Efter badet – middag – smörstekt torskrygg som smakade underbart.048 Bilder! 051 Che! Överallt!  090

036 En fantastisk kväll på ett fantastiskt hotell! 037
Vi avslutade kvällen med varsitt glas svart rom på balkongen!

035

Tack Lasse Diding – men framför allt TACK INGRID ör denna upplevelse! Imorgon kommer del 2 från Hotell Havanna – frukostrummet och Hemingways torn!
Klicka HÄR för att komma till Hotell Havannas hemsida!

027

 

 

 

Sömnigare söndag…

Allmänt Inga Kommentarer »

Tågresa

Hemma igen och tänker ha en sömnig, avkopplande söndag!

Söndag Sov

Dagens predikan: Gör som Wilma! :-)

021

Sov gott!
Vi ses imorrn!

Av något outgrundlig anledning hamnade denna blogg i fredags!!
HELT FEL! Det är IDAG som det är en synnerligen sömnig söndag!!
Bloggaren ber om ursäkt och sover vidare! :-)

Vad en resa kan ge…

Allmänt Inga Kommentarer »

011 Barndomens somrar – minns du dem? Bloggaren kan skriva många sidor om sin men det blir en annan gång. Nu finns inte tid.

:-D För det är dags för en resa! Tacksamt nog inte med bil och inte till Västerås… Så här ser motorvägen ut in mot Västerås: 015 Det spåriga i högra körbanan gör körande obehagligt och riskfyllt. Så här har vägen sett ut länge – man kan undra när Trafikverket tänker åtgärda detta. Ska det behöva hända olyckor först?

Ibland måste man välja vänstra körbanan även om man inte kör om eller kör fort – för att klara färden. Eller helt enkelt sicksacka mellan körfälten…  :-(
Bloggaren tänker inte undra över Trafikverket utan sänder ett brev NU!
Om det kommer svar – publiceras det här på bloggen.

Nej, resan går med tåg! Tåg

Hit: Varberg  Till Varberg! :-)

Tänk på det här – visdomsord från Jesper Waldersten: 005 Så sant.

Minnen från barndomen, från resor, från igår, från idag!

Vi ses igen! :-)

Havannapost-204x300

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.