Drug preguntas

Färgstarkt och färglöst

ARBOGA, Caféer och matställen, Demokrati och rättvisa, Främlingsfientlighet, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Stureparken 29 sept 14 God morgon!

Så här kan en god morgon te sig – Stureparken 140929 – med utsikt från Glasblåsargården!

Frukost Och så här kan en frukostmorgon se ut hemma hos bloggaren! En stor kopp kaffe latte, grov macka från Finska Hembageriet i Eskilstuna och på den såväl Arbogapastej och krispig gurka som ost av sorten GrevéFrukostägg från Ingrids hönor Till det löskokt ägg från Ingrids lyckliga hönor och naturligtvis lokaltidningen! :-)

I dagens Arboga Tidning kan man läsa om något som i alla fall bloggaren inte tänkt på. Bblat om ambulansvåld Hotet mot de som jobbar på ambulansen! Sparkar och slag, hot om misshandel är inslag i ambulanssjukvårdares vardag när de försöker vårda och hjälpa! Helsjukt – kanske man kan säga!
Bbl/AT hittar du HÄR – även bloggaren inte kan finna tidningsartikeln på nätet än…

Färgstarkt och färglöst så!
011 Hösten är här med sina fina färger! Tittut lönn Gäller både ute och inne! 029 Den här fina ”höststjärnan” köpte bloggaren på Lantmännen/Granngården. Höststjärna Det fina med den är också det här: 019 5 kronor går till Rosa Bandet-kamanjen!
Klicka HÄR för att komma till Cancerfondens kampanj!

Färgstarka hösten är här! Höstlöv i gult

Färglöst är detta! 015 Gråa Arboga Station!

Grå och icke välkomnande! 014 Stängt p.g.a. reparation…

Snart kan stationshuset fira (?) ett år med tom lokal sen caféet slog igen… :-( 016 Man har till och med målat om ”klocktornet” i grått… Sorgligt är bara förnamnet.

Färgstarkt och färglöst men här kan man tala om magstarkt! Sverige följer inte lagen vad gäller SD Sverige följer inte lagar mot rasism i sin mesiga förvirring att alltid hänvisa till demokrati!
DN Debatt igår finns denna artikel om ”normaliseringen” av ett parti som mörkar sin verkliga agenda och sina nazistiska rötter.
Svenskarnas parti demonstrerar i Eskilstuna Och om hur polisen skyddar rent nazistiska partier i demokratins namn! Polisskydd för svenskarnas parti HÄR hittar du Svenskarnas Parti som i punktform talar om etnicitet och att icke-svenskar inte är välkomna!

Artikeln i DN tar bland annat upp ”normaliseringen” av Sverigedemokraterna. Citat ur professorerna Stefan Jonsson och  Elena Namlis debattartikel:
”Normaliseringen godtas av många röster i offentligheten, som menar att det inte är Sverigedemokraterna och deras förmenta rasism som vi ska oroa oss för. Hotet mot demokratin sägs i stället komma från ”extremism” av olika slag – såväl vänster som höger. Denna logik innebär i praktiken att en ”normal” (icke-extrem, icke-våldsam) rasism kan accepteras inom ramen för den demokratiska arenan.”

Hela debattinlägget kan du läsa i DN HÄR!

Tragiskt att vi är så färglösa i vårt land att vi inte vågar vara medmänskliga, inkännande och välkomnande!

Mera äpplen Ute på gården fortsätter äpplena att rasa från trädet! Den som har vägarna förbi kan gärna ta med en korg eller kasse och plocka med sig lite frukt! Mera äpplen 2

Var lite snällare, tänk lite mjukare, bli inte så rädd för allt som ter sig nytt och annorlunda. Livet är så kort – du har inte råd att vara elak och hatisk! Du har inte tid – för snart är allt över. Njut, var lycklig medan du kan – och unna din medmänniska lite lycka också.

Njut av livet

 

 

Molnen hopar sig! Är du rädd för att bli gammal…

ARBOGA, Äldreomsorg, Bröderna katt och Vilda Wilma, EFTERLYSNING!, Lokalt, POLITIK, Resor, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

029 Hösten känns tydligt nu och om en vecka är september månad här – och nu hopar sig molnen… 053 ”Är du rädd för att bli gammal?” undra dagens Arboga Tidning. Och det är de – kvinnorna på bilden!
Med all rätt! Äldreomsorgen i Arboga beskrivs i det närmaste som idealisk om man lyssnar på de som styr kommunen. Ändå talar verkligheten sitt tydliga språk genom insändare som duggat tätt!
Och nu börjar de också bli rädda – de styrande! Inte rädda för att bli gamla kanske, det vet bloggaren inget om, men alldeles säkert rädda inför det kommande kommunvalet.

050 Lokalbladet talar om stress och press inom äldreomsorgen. Hur arbetsuppgifterna ökat men inte antalet personer som jobbar.

Rösta Så hur går det i valet? Ska folk rösta slentrianmässigt som de alltid gjort? En gång sosse, alltid sosse? Eller börjar folk få upp ögonen? Ta in verkligheten? Önska en förändring och se möjligheten att faktiskt få till en sådan!?
Kan man tänka sig att rösta rött på riks men en annan färg lokalt – eftersom det lokala styret skiljer sig markant från det på riksplanet?

Bloggaren hittade två bra svar när tidningen frågade politikerna i Arboga hur de ville förbättra äldreomsorgen: 051 Miljöpartiet som vill se över organisationen utifrån brukares, personals och anhörigas perspektiv.
Mycket bra för nu är det fullständigt kaos inom hemtjänsten!
052 Folkpartiet, som trycker på att gamla ska, så långt det är möjligt, alltid ha samma hemtjänstpersonal som besöker dem.
Kan tyckas självklart men så är det absolut inte – tvärtom! Oerhört svårt och förvirrande för att inte säga rent farligt för många  gamla och sjuka idag!

121 Så molnen hopar sig! 118 Det kan dra ihop sig till riktigt rusk om det vill sig illa! 117 Precis som i Göteborg i förra veckan! 104

Men vill du så kan det ljusna! 119 Molnen skingrar sig och du börjar se  ljuset i tunneln! Ljus i tunneln

Så vad du än gör – tänk dig för – och rösta rätt! Din röst räknas

Göteborg nämndes ovan och bloggaren hade tidigare utlovat moln och katter. Moln har ni fått och här kommer mer från Göteborg och en alldeles särskilt gullig liten katt!

033 Flytten gick för en vecka sedan och bilen var knökfull! 060 Sonen skulle flytta från hyresrum på Vegagatan i Göteborg till eget hyresrätt! 070

Det gick hur bra som helst! Särskilt uppskattat var den lilla butiken på gården Vegagatan 26-28! 061 För det facila priset av 5 kronor fick man sig en fantastiskt god smoothie serverad av dessa grabbar! :-) 062 Det blev ett par stycken att stärka sig med i flyttandet!

066 Katten då!? Jo, längst bort på den nedersta balkongen sitter den! 068 Efter att ha klättrat hem på sin egen lilla stege!

Nyfiken! 064 Den hör pojkarna diskutera i sin lilla gårdsbutik! 063

Kanske kan det vara något för en liten kisse? 065

Nej, efter att matte varit ute på balkongen och pussat och kramat sin lilla katt – satte den sig till rätta och vilade lite istället! 069

En riktig idyll mitt i centrala Göteborg! Göteborg – den staden gillas!!

På tala om katter! Curry är fortfarande försvunnen! Curry snart 9 år Märkt P6716 - Kopia Hör av er om ni sett till honom här i Arboga!

Avslutar med en uppmaning att fundera över hur du ska rösta i valet. Förtidsröstningen börjar redan i övermorgon! Hur vill du ha din, dina barns, dina föräldrars och mor/farföräldrars framtid!? VALET ÄR DITT!

122
Hortensian som fallit av från en buske
intill sonens nya hem i Göteborg
får utgöra slutet på bloggen för idag!

 

 

Soliga dagar – härliga dagar…

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Sverige & Världen, Vården Inga Kommentarer »

007 Soliga dagar – härliga dagar…eller?

Frukost i bersån är underbart! Lunch i bersån 27 april 2014 Då är solen lagom varm och bränner inte så hårt.

Att sitta och pressa däremot – 010 – är inte bra! Just nu är UV-strålarna särskilt starka och din vintervita kropp extra känslig.
Läs om UV-strålar – ultraviolett strålning – på Wikipedia HÄR!

Henrik Lange solserieCancerfondens hemsida läser bloggaren följande:
”Förändrade solvanor är den främsta orsaken till att hudcancern malignt melanom ökar dramatiskt i Sverige, år 2012 upptäcktes 3 368 nya fall. Malignt melanom är en av de cancerformer som ökar snabbast – sedan år 2000 har fallen fördubblats – och sjukdomen tar cirka 500 liv i Sverige om året.”

Läs mera om sol och cancer och hur du bäst skyddar dig – HÄR på Cancerfonden. Där kan du också se fler serier förknippade med risker vid solning. Bilderna här är tecknade av Henrik Lange för Canderfonden. henriklange_solserie2_200

Så ta’t lugnt i solen! Att dricka mycket är också bra när det är varmt och soligt! Varför Felix föredrar alla möjliga vattenhål utom den egna vattenskålen vet bara han! :-D

022 *** 025 Han öser upp vatten i tassen och slickar sen av vattnet. Men en hel del dräller igenom…
Men det fixar duktiga Felix! :-) 028

Sen behöver man inte sitta stilla på sin rumpa när solen skiner. Man kan trädgårdsarbeta, ta en promenad eller som dottern fira Körsbärsblommans dag i Stockholm. Körsbärsblommans dag Bild från Kungsträdgården.

Japan körsbärsblom Dottern berättar att i Japan är det en riktigt högtid när körsbärsblommorna slår ut i full prakt. Då får japanerna ledigt några dagar för att njuta! Låter som en väldigt bra idé! Cherry blossom i Japan

Förutom att uppleva lite japansk körsbärsblom i Kungsträdgården och äta god japansk mat provade dottern på att arrangera blommor på japanskt vis – Ikebana!

Hon berättar att japanskt blomsterarrangemang bygger på tre huvudpunkter som symboliserar himlen, jorden och mänskligheten.

Kurser ordnas i konsten fast då i Stockholm förstås. Bloggaren hittade en sida där Ikebana beskrivs och där det också står om kurser – se HÄR!

Japanskt arrangemangDotterns första Ikebana.

Tutt-titt!

ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Recept!, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen, Vården Inga Kommentarer »

mammografi tecknat skämt Sen blogg på grund av tutt-titt!

D v s bloggaren har varit på mammografi! Mammografi

Ett mycket bra erbjudande som ges till alla kvinnor i åldern 40 – 74 år med två års mellanrum! Läs mer om mammografi HÄR1177!

Mammografi 1 Tyvärr har det som mycket annat försämrats vad gäller möjligheten för kvinnor att testa sig vad gäller bröstcancer.
Kvinnor i Arboga kunde tidigare besöka en mammografibuss på orten. Några år senare blev Arbogakvinnorna tvungna att åka till Köping för undersökningen. Nu är det till Västerås kvinnor måste ta sig.
200 kronor kostar undersökningen men frikort gäller inte och ingen reseersättning utgår. Dåligt, tycker bloggaren!

Mammografi cancer Ju fler som genomgår mammografi ju mindre vårdkostnader på sikt – för att inte tala om det humana i att göra mammografi mer tillgängligt.

Läs mer om mammografi i Västmanland HÄR!

C bokstav blir det för försämrad mammografi – men C igenär också en tidskrift om cerealier – det vill säga frön av olika sädesslag. Så här ser senaste numret ut! C
Framsidan visar bilder av påsar med bland annat korngryn – vilket fick bloggaren att tro att receptet på pappas favoriträtt korngrynspudding skulle finnas med – men icke…

Korngrynspudding ICA-kuriren har i alla fall receptet och ni finner det HÄR!

Regntungt och grått väder men solsken inombords – eller hur!? :-D Ses imorrn!!

Efter regn kommer solsken

 

Om Alice Babs förlorade rättigheter

Lokalt, mänskligt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Alice Babs sjuk och isolerad I torsdags visade SVT programmet ”Dokument inifrån” med rubriken ”Alice Babs förlorade rättigheter”. Om den snart 90-åriga världsartisten som drabbats av stroke och demens men i en skildring som angriper alla som finns runt omkring henne.

Filmteamet försöker besöka Alice Babs men vårdpersonalen säger nej och hänvisar till en förvaltare. Förvaltaren  Såväl personalen som förvaltaren och företrädaren för Nacka kommun förefaller kompetenta och svarar förtroendeingivande och så gott de kan för att inte röja sekretessen.

Dokumentären vinklas som om att Alice Babs hålls isolerad och har fråntagits sina rättigheter och det sägs också först i programinslaget att de anhöriga inte velat delta i programmet.
Är man det minsta lyhörd och har något hum om ålderdom, demenssjukdomar och stroke borde man inse att dokumentären är osaklig och att det fattas en stor del – de anhörigas beskrivning!

Bloggaren har full förståelse för Alice Babs’ barn och deras sätt att skydda sin världsberömda mamma! Här en kavalkad av bilder på Alice Babs:

Alice Babs skiva *** Alice Babs ung *** Alice tre barn *** Alice Babs och Duke Ellington *** Alice Babs 1991 *** Alice Babs äldre *** ALice babs skiva äldre dagar *** Bodde i Spanien *** Alice Babs drabbad av stroke *** Förföljd

Läs på Wikipedia HÄR om Alice Babs och hennes liv och långa karriär.

Att ta hand om sina föräldrar på gamla dar kräver sitt. Drabbas de dessutom av svår sjukdom kan situationen bli besvärlig. Bloggaren läser om olika böcker i ämnet, till exempel Maj Fants ”Att bli mamma till sin mamma”. Att bli mamma till sin mamma Det finns många, ofta döttrar, som på olika sätt skildrat detta ibland svåra arbetet. Sök via Google och ange ”Att bli mamma till sin mamma” så får ni många uppslag.

Stormen Sven Precis som stormen Sven i torsdags som skakade om oss – lika omskakade blev vi som såg dokumentären den kvällen.
Programmet verkar ha delat in landet i två läger: De som förfasar sig över det sätt som Alice Babs tas om hand på – och vi andra som ser lite längre.

Bloggaren inser först och främst att Alice Babs barn självklart gör allt som bara är möjligt för att stödja och hjälpa sin mamma på bästa sätt. En kvinna som inte bara är deras mamma utan en världsberömd sångerska men det intresse som följer en sådan.

Detta förtal av omvårdnaden kring Alice Babs och som underförstått ställer de anhöriga i en dålig dager har gjort familjen mycket upprörd. Så till den grad att de överväger att anmäla programmet till granskningsnämnden. Se längre ner i bloggen.

image-om-alzheimer-1Sen har bloggaren full förståelse för de svåra problem som demens och Alzheimer ger. En ibland smygande sjukdom som gör att den sjuka ibland är ”som vanligt” och ibland glömsk och ”lever i en annan värld”.
För den som inte känner till dessa sjukdomar – sök på nätet! Det finns massor av information att få.

Jan Malmsjö Jan Malmsjö utropar ”- Det är för jävligt!” i programmet och hänvisar till att han och ”Alice Babs vänner” inte får besöka henne.
Samtidigt säger Titti Sjöblom, Alice Babs dotter så här i Expressen: ”- Och mamma har aldrig umgåtts med Jan Malmsjö privat. Hon har aldrig varit hemma hos honom, han har aldrig funnits med i mammas adressböcker.”

Klicka på Expressen ovan och läs mer om hur Titti Sjöblom beskriver hur dålig hennes mor blir efter besöken av de som kallar sig vänner men som är ”nya vänner”. De gamla vännerna finns kvar och besöker henne som tidigare och på det sätt Alice Babs idag orkar med.

Advokat Thomas Bodström är enligt Aftonbladet nu inkopplad och familjen kommer via honom eventuellt att stämma SVT för förtal.
Anna-Lena Lodenius Anna-Lena Lodenius är producent för programmet och får bland annat följande frågor i Aftonbladet:

” Hur känner du Alice Babs?
– Jag känner henne inte alls, säger Anna-Lena Lodenius.
Hur många gånger har du träffat henne?

– Två gånger.
Det var ju väldigt många som samlades utanför äldreboendet, spelade och sjöng. Hur många är det egentligen som vill besöka Alice Babs?

– Alla som var där har ju ingen relation till Alice Babs, de var där av sympati. ”

Anna-Lena Lodenius har bloggat om Alice Babs den 30 april 2013- klicka HÄR.

Bloggaren tycker att det är fruktansvärt sorgligt att sådana här osakliga dokumentärer görs och ännu värre att SVT tillåter dem att sändas. Familjen och de anhöriga har det förmodligen tillräckligt svårt ändå utan att behöva framstå som mindre nogräknade vad gäller omsorgen om sin mamma och vän!

Titti Sjöblom i Fråga Doktorn september 2012 I september förra året fanns just Titti Sjöblom med i SVT:s ”Fråga doktorn” där hon berättar om sin mor och omsorgerna kring henne. Det finns självklart ingen skugga över henne och familjen vad gäller kärleken och omvårdnaden om sin mor! Se inslaget genom att klicka HÄR!

För att komma till SVT:s ”Dokument inifrån” och programmet om Alice Babs – klicka HÄR!
”Alice Babs förlorade rättigheter2, heter alltså dokumentären. Är det inte så att vi till synes förlorar väldigt många ”rättigheter” när vi blir gamla, orkeslösa och kanske sjuka men vill leva det liv vi gjorde förr, som unga och friska?

Klicka HÄR för att se ett inslag inspelat från Nybrokajen i Stockholm den 11 september 1999 med Alice Babs och Charlie Norman!

RESPEKT FÖR ALICE BABS OCH HENNES FAMILJ!!

Alice Babs och Charlie Norman Nybrokajen 1999

 

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.