Drug preguntas

Soliga dagar – härliga dagar…

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Sverige & Världen, Vården Inga Kommentarer »

007 Soliga dagar – härliga dagar…eller?

Frukost i bersån är underbart! Lunch i bersån 27 april 2014 Då är solen lagom varm och bränner inte så hårt.

Att sitta och pressa däremot – 010 – är inte bra! Just nu är UV-strålarna särskilt starka och din vintervita kropp extra känslig.
Läs om UV-strålar – ultraviolett strålning – på Wikipedia HÄR!

Henrik Lange solserieCancerfondens hemsida läser bloggaren följande:
”Förändrade solvanor är den främsta orsaken till att hudcancern malignt melanom ökar dramatiskt i Sverige, år 2012 upptäcktes 3 368 nya fall. Malignt melanom är en av de cancerformer som ökar snabbast – sedan år 2000 har fallen fördubblats – och sjukdomen tar cirka 500 liv i Sverige om året.”

Läs mera om sol och cancer och hur du bäst skyddar dig – HÄR på Cancerfonden. Där kan du också se fler serier förknippade med risker vid solning. Bilderna här är tecknade av Henrik Lange för Canderfonden. henriklange_solserie2_200

Så ta’t lugnt i solen! Att dricka mycket är också bra när det är varmt och soligt! Varför Felix föredrar alla möjliga vattenhål utom den egna vattenskålen vet bara han! :-D

022 *** 025 Han öser upp vatten i tassen och slickar sen av vattnet. Men en hel del dräller igenom…
Men det fixar duktiga Felix! :-) 028

Sen behöver man inte sitta stilla på sin rumpa när solen skiner. Man kan trädgårdsarbeta, ta en promenad eller som dottern fira Körsbärsblommans dag i Stockholm. Körsbärsblommans dag Bild från Kungsträdgården.

Japan körsbärsblom Dottern berättar att i Japan är det en riktigt högtid när körsbärsblommorna slår ut i full prakt. Då får japanerna ledigt några dagar för att njuta! Låter som en väldigt bra idé! Cherry blossom i Japan

Förutom att uppleva lite japansk körsbärsblom i Kungsträdgården och äta god japansk mat provade dottern på att arrangera blommor på japanskt vis – Ikebana!

Hon berättar att japanskt blomsterarrangemang bygger på tre huvudpunkter som symboliserar himlen, jorden och mänskligheten.

Kurser ordnas i konsten fast då i Stockholm förstås. Bloggaren hittade en sida där Ikebana beskrivs och där det också står om kurser – se HÄR!

Japanskt arrangemangDotterns första Ikebana.

Tutt-titt!

ARBOGA, Lokalt, Mat och Dryck, Recept!, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen, Vården Inga Kommentarer »

mammografi tecknat skämt Sen blogg på grund av tutt-titt!

D v s bloggaren har varit på mammografi! Mammografi

Ett mycket bra erbjudande som ges till alla kvinnor i åldern 40 – 74 år med två års mellanrum! Läs mer om mammografi HÄR1177!

Mammografi 1 Tyvärr har det som mycket annat försämrats vad gäller möjligheten för kvinnor att testa sig vad gäller bröstcancer.
Kvinnor i Arboga kunde tidigare besöka en mammografibuss på orten. Några år senare blev Arbogakvinnorna tvungna att åka till Köping för undersökningen. Nu är det till Västerås kvinnor måste ta sig.
200 kronor kostar undersökningen men frikort gäller inte och ingen reseersättning utgår. Dåligt, tycker bloggaren!

Mammografi cancer Ju fler som genomgår mammografi ju mindre vårdkostnader på sikt – för att inte tala om det humana i att göra mammografi mer tillgängligt.

Läs mer om mammografi i Västmanland HÄR!

C bokstav blir det för försämrad mammografi – men C igenär också en tidskrift om cerealier – det vill säga frön av olika sädesslag. Så här ser senaste numret ut! C
Framsidan visar bilder av påsar med bland annat korngryn – vilket fick bloggaren att tro att receptet på pappas favoriträtt korngrynspudding skulle finnas med – men icke…

Korngrynspudding ICA-kuriren har i alla fall receptet och ni finner det HÄR!

Regntungt och grått väder men solsken inombords – eller hur!? :-D Ses imorrn!!

Efter regn kommer solsken

 

Om Alice Babs förlorade rättigheter

Lokalt, mänskligt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Alice Babs sjuk och isolerad I torsdags visade SVT programmet ”Dokument inifrån” med rubriken ”Alice Babs förlorade rättigheter”. Om den snart 90-åriga världsartisten som drabbats av stroke och demens men i en skildring som angriper alla som finns runt omkring henne.

Filmteamet försöker besöka Alice Babs men vårdpersonalen säger nej och hänvisar till en förvaltare. Förvaltaren  Såväl personalen som förvaltaren och företrädaren för Nacka kommun förefaller kompetenta och svarar förtroendeingivande och så gott de kan för att inte röja sekretessen.

Dokumentären vinklas som om att Alice Babs hålls isolerad och har fråntagits sina rättigheter och det sägs också först i programinslaget att de anhöriga inte velat delta i programmet.
Är man det minsta lyhörd och har något hum om ålderdom, demenssjukdomar och stroke borde man inse att dokumentären är osaklig och att det fattas en stor del – de anhörigas beskrivning!

Bloggaren har full förståelse för Alice Babs’ barn och deras sätt att skydda sin världsberömda mamma! Här en kavalkad av bilder på Alice Babs:

Alice Babs skiva *** Alice Babs ung *** Alice tre barn *** Alice Babs och Duke Ellington *** Alice Babs 1991 *** Alice Babs äldre *** ALice babs skiva äldre dagar *** Bodde i Spanien *** Alice Babs drabbad av stroke *** Förföljd

Läs på Wikipedia HÄR om Alice Babs och hennes liv och långa karriär.

Att ta hand om sina föräldrar på gamla dar kräver sitt. Drabbas de dessutom av svår sjukdom kan situationen bli besvärlig. Bloggaren läser om olika böcker i ämnet, till exempel Maj Fants ”Att bli mamma till sin mamma”. Att bli mamma till sin mamma Det finns många, ofta döttrar, som på olika sätt skildrat detta ibland svåra arbetet. Sök via Google och ange ”Att bli mamma till sin mamma” så får ni många uppslag.

Stormen Sven Precis som stormen Sven i torsdags som skakade om oss – lika omskakade blev vi som såg dokumentären den kvällen.
Programmet verkar ha delat in landet i två läger: De som förfasar sig över det sätt som Alice Babs tas om hand på – och vi andra som ser lite längre.

Bloggaren inser först och främst att Alice Babs barn självklart gör allt som bara är möjligt för att stödja och hjälpa sin mamma på bästa sätt. En kvinna som inte bara är deras mamma utan en världsberömd sångerska men det intresse som följer en sådan.

Detta förtal av omvårdnaden kring Alice Babs och som underförstått ställer de anhöriga i en dålig dager har gjort familjen mycket upprörd. Så till den grad att de överväger att anmäla programmet till granskningsnämnden. Se längre ner i bloggen.

image-om-alzheimer-1Sen har bloggaren full förståelse för de svåra problem som demens och Alzheimer ger. En ibland smygande sjukdom som gör att den sjuka ibland är ”som vanligt” och ibland glömsk och ”lever i en annan värld”.
För den som inte känner till dessa sjukdomar – sök på nätet! Det finns massor av information att få.

Jan Malmsjö Jan Malmsjö utropar ”- Det är för jävligt!” i programmet och hänvisar till att han och ”Alice Babs vänner” inte får besöka henne.
Samtidigt säger Titti Sjöblom, Alice Babs dotter så här i Expressen: ”- Och mamma har aldrig umgåtts med Jan Malmsjö privat. Hon har aldrig varit hemma hos honom, han har aldrig funnits med i mammas adressböcker.”

Klicka på Expressen ovan och läs mer om hur Titti Sjöblom beskriver hur dålig hennes mor blir efter besöken av de som kallar sig vänner men som är ”nya vänner”. De gamla vännerna finns kvar och besöker henne som tidigare och på det sätt Alice Babs idag orkar med.

Advokat Thomas Bodström är enligt Aftonbladet nu inkopplad och familjen kommer via honom eventuellt att stämma SVT för förtal.
Anna-Lena Lodenius Anna-Lena Lodenius är producent för programmet och får bland annat följande frågor i Aftonbladet:

” Hur känner du Alice Babs?
– Jag känner henne inte alls, säger Anna-Lena Lodenius.
Hur många gånger har du träffat henne?

– Två gånger.
Det var ju väldigt många som samlades utanför äldreboendet, spelade och sjöng. Hur många är det egentligen som vill besöka Alice Babs?

– Alla som var där har ju ingen relation till Alice Babs, de var där av sympati. ”

Anna-Lena Lodenius har bloggat om Alice Babs den 30 april 2013- klicka HÄR.

Bloggaren tycker att det är fruktansvärt sorgligt att sådana här osakliga dokumentärer görs och ännu värre att SVT tillåter dem att sändas. Familjen och de anhöriga har det förmodligen tillräckligt svårt ändå utan att behöva framstå som mindre nogräknade vad gäller omsorgen om sin mamma och vän!

Titti Sjöblom i Fråga Doktorn september 2012 I september förra året fanns just Titti Sjöblom med i SVT:s ”Fråga doktorn” där hon berättar om sin mor och omsorgerna kring henne. Det finns självklart ingen skugga över henne och familjen vad gäller kärleken och omvårdnaden om sin mor! Se inslaget genom att klicka HÄR!

För att komma till SVT:s ”Dokument inifrån” och programmet om Alice Babs – klicka HÄR!
”Alice Babs förlorade rättigheter2, heter alltså dokumentären. Är det inte så att vi till synes förlorar väldigt många ”rättigheter” när vi blir gamla, orkeslösa och kanske sjuka men vill leva det liv vi gjorde förr, som unga och friska?

Klicka HÄR för att se ett inslag inspelat från Nybrokajen i Stockholm den 11 september 1999 med Alice Babs och Charlie Norman!

RESPEKT FÖR ALICE BABS OCH HENNES FAMILJ!!

Alice Babs och Charlie Norman Nybrokajen 1999

 

 

 

 

En ursäkt för ett förlorat liv…

Dagens predikan, Lokalt, Mat och Dryck, Nyheter, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

003 Söndag igen och det ska predikas.
Vad passar då bättre än en blogg som handlar om Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund!?

Anledningen till att bloggaren tänker på just honom är Dagens Nyheters söndagsbilaga som ramlat in i brevlådan nu på morgonen. Den ser ut så här på förstasidan: 002 ”Livet efter sprutan”.
Reportaget handlar om en 11-årig pojke som fått sitt liv förstört. Han drabbades av narkolepsi efter att ha vaccinerats mot svininfluensa.

Impfung Grippeschutz En vaccinering som regeringen var mycket pådrivande om med ett vaccin som visade sig vara förrädiskt… pandemrix_rokote_h1_350704b

Göran Hägglund För det är KD:s ledare, tillika socialminister, beredd att be om ursäkt!!

Som om det skulle räcka!
Detta måste vara en av vår tids största skandaler här i Sverige  – att likna vid neurosedynet på 1960-talet som drabbade foster och medförde att svårt handikappade barn föddes. Neurosedynskadat barn
Läs mer om neurosedyn HÄR.

Somnat De drabbade barnen har också erbjudits en schablonsumma på 50 000 kronor. Sover För ett förlorat liv!!
Läs HÄR!

Läs mer på DN HÄR! Men för att läsa artikeln om den 11-åriga pojken måste du antingen vara prenumerant eller köpa tidningen.

Svenska Dagbladet kan du HÄR läsa om fler drabbade barn. Narkolepsibarn

HÄR kan du läsa om narkolepsi på 1177:s hemsida. Och HÄR har du hemsidan till Narkolepsiföreningen! HÄR kan du läsa mer på Neuroförbundets hemsida.

Hur skyddar man sig mot sådant här?? Naturliga reaktioner blir att människor väljer att inte vaccinera sig över huvud taget – för vem kan man lita på?
En fruktansvärd tragedi är det och bloggaren hoppas att regeringen ser till att via det läkemedelsföretag vars sjabbel visade sig förödande ge alla drabbade barn livslång ersättning! Det ger inte barnen hälsan tillbaka men är det minsta man kan begära som ”ursäkt”!

nolltolerans-vaccin

003 Utan att förringa ovanstående det minsta vill bloggaren ändå avsluta lite mer lättsamt.
Idag är det alltså 24 november – 1 vecka kvar till 1:a Advent Första Adventoch 1 månad till Julafton! Julafton :-)

Vad kan passa bättre då än att uppmärksamma baksidan på ett yoghurtpaket!? Muggkaka Alldeles speciellt för de som saknar vanlig ugn och bara ha mikro – en och annan student kantänkas.

Muggkaka Arla  Så kallade ”muggkakor” att fixa i mikrovågsugnen! De här med pepparkakskrydda!
Svårt att läsa på yoghurtpaketet ovan? Gå in HÄRArlakadabras hemsida och hitta receptet och ett par till! :-)

Ha en fin söndag – njut av lite försmak på julen – och köp gärna Dagens Nyheter för reportaget ovan!

Visdomsord från min tekopp!

001

 

Mina drömmars stad – Arboga… Nu ett dödskallesamhälle!

ARBOGA, Äldreomsorg, Bröderna katt och Vilda Wilma, Demokrati och rättvisa, Feminism och jämställdhet, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Stress och utbrändhet, Sverige & Världen, Vården, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Arboga Mina drömmars stad – Arboga. Staden jag föddes i och som blev min barndoms stad.
Jag vill kunna vara stolt över min stad men det går inte längre…

SkrämdUtvecklingen skrämmer mig. Om och om igen rubriker om RASISM rasism,
Inbrott inbrott, misshandel misshandel,
Knark droger, Mordbrand mordbrand och Mord ond, bråd död. Skrämd man

Rädd Jag är rädd för den stad som Arboga har blivit – eller kanske är på väg att bli. Jag är ännu mer rädd att alla andra små och stora städer ser likadana ut. Att vi går mot ett samhälle av rädsla där människor inte vågar gå ut på kvällarna och där ropen på hårdare tag skallar.

Vad beror utvecklingen på? Jag tror att det är en mängd faktorer som spelar in.
Överfullt dagis Överfulla dagis men personal om inte orkar. Dålig skola Dålig skola med lärare som inte orkar.
Utbränd snart - kvinnaEn jämställdhet som inte fungerar och som får kvinnor att inte orka – men som även får män att kollapsa. Utbränd man

Dålig sjukvård större bild Dålig sjukvård. Dålig psykvård Dålig psykvård. Dålig kriminalvård Dålig kriminalvård.
Dålig vård och omsorg över huvud taget.

dödskalle Hur tar vi oss ur detta dödskallesamhälle!?

Trots allt är jag optimist och vägrar tro att det inte finns lösningar.
En lösning, en stor sådan, är en förändrad syn på samhället – vad som är viktigt och inte.
Viktigt är INTE högre löner åt höginkomsttagare eller storsatsningar på skrytbyggen eller sprängfyllda aktieportföljer!
VIKTIGT är alla ”mjuka frågor” som handlar om hur vi behandlar oss själva och varandra.

Bland det viktigaste i ett samhälle är barnen, den kommande generationen. Därmed blir SKOLAN en av de absolut viktigaste satsningsområdena! Läraryrket måste uppvärderas mycket, mycket mera och elevers skolmiljö måste ha prioritet 1.

Därefter kommer vården – ALL VÅRD! Uppvärdering också av alla vårdyrken!  Högre löner och bättre arbetsförhållande!

aldringssang_stor1 Sen måste det vara otroligt skamligt av ett land som Sverige att vanvårda sina gamla – de människor som en gång byggt upp vårt land!

71-åring kvinna med liggsår… ilo-trycksar-text[1] Vi borde skämmas!!

politikAllt är politik och politiker kan förändra om vi tvingar dom genom att kräva handling och att sen rösta rätt.

Göra lite som katten Curry! Kräva kärlek och omsorg! 011 Med upprepade försök får han som han vill. :-) 014

Jag ger aldrig upp! Arboga Arboga – mina drömmars stad…

No drogs

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.