Drug preguntas

Passionsveckan – vilken passion har du?

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Caféer och matställen, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

TörnekronaPassionsveckan är inne!

När man söker på ordet ”passion” via Google så hittar man sådant här: Passion Men – det är inte det som menas med passion i passionsveckan utan om Jesu lidande och död. Jesu lidande och död

Påsk på trappan Ni får göra som ni vill med er passion denna vecka – bloggaren har inga åsikter – däremot en egen passionerad lidelse och glöd för att välkomna sina barn hem till påsk!
Passion för lycka En passion för att åstadkomma så mycket glädje, lycka och kärlek som det bara är möjligt. Den passionen är det ultimata för bloggaren denna passionsvecka.

Annan lidelse kan gälla resor. Passionen att vidga sina vyer. För de som vill se mer av Västra Mälardalen, det vill säga Köping, Arboga och Kungsör (KAK), finns nu denna turistbroschyr ute! 038

041 Bloggaren tycker dock att bildvalet i broschyren har mer att önska. 039 Mer av Medeltidsdagarna i Arboga till exempel! Ett gigantiskt och mycket populärt evenemang i augusti månad varje år.
Mer bilder på uppskattade kaféer också! Bloggaren hittar heller ingen bild på det mycket omtyckta Två Skator i centrala Arboga. Och det finns fler!
Bloggaren vet inte vad Köpingsborna och Kungsörarna tycker? Är era hemorter uppvisade på bästa och mest lockande sätt i broschyren?

I broschyren kan man också hitta matställen och nattlogi! 040

Passionerade turister kan söka mer information till exempel på Arboga Turistbyrå – se HÄR!

Har man passion för litteratur så finns mycket att välja på. Bloggaren blev överlycklig när Böckernas Klubbs medlemstidning kom igår: Torgny Lindgrens nya
Torgny Lindgren har gett ut ännu en bok! Bloggaren är passionerat förtjust i Lindgrens böcker!
Klingsor Läs mer om ”Klingsor” -  en särling från Västerbotten som lär sig måla stilleben per korrespondens, till exempel på Bokus HÄR!

Bloggaren har en annan passion – fotografering! Igår blänkte solnedgången i grannhusets fönster – en signal till bloggaren att ge sig ut med kameran!
Här är bilderna! 007 Himmel! Vilken himmel.

012 Dramatisk!

014 Mörk röd
- och snart borta… 016

002 Blombuketten idag föräras minnet av en mycket älskad hund som var född på Olivia, 15 april, för 49 år sedan. Raja, en strävhårig foxterrier!

RajaÄlskade Lillrajen! <3

 

 

Baka ihop något en lördag!

BÖCKER jag läst, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Personligt!, Recept!, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Dam med kokbok tecknatHär om dagen tog bloggaren sig tid med att bläddra igenom Coop:s tidning Mersmak. Lite slött och utan förhoppning om något för en kass kock att reda till… MEN – så fel hon hade!

Bageri tecknad bild Ett recept på SCONES MED VÄSTERBOTTENOST hittades! Det verkade inte allt för avancerat för novisen vid spisen så bloggaren gjorde ett försök – och lyckades! Katt i vasken

002Här följer receptet
på suveränt goda scones
som dessutom är mycket enkla att baka!
Blir till 8 stycken.

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
5 dl filmjölk
50 g rumstempererat smör
1,5 dl riven västerbottenost

Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Häll ner resten av ingredienserna och rör om till en kladdig deg.
Klicka ner smeten i en smord muffinplåt eller i stora muffinformar.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.
Ät och njut!
Katt med muffins

Kan med fördel förtäras med en kopp te och en god bok! Varför inte tillsammans med 777 sidor av Elizabeth Georges senast!! Bok Finns i din närmaste bokhandel eller HÄR Bokus!

Njut lördagen!

Gammal man och katter

Besök Hotell Havanna i Varberg! Del 1!

Allmänt, ARBOGA, BÖCKER jag läst, Caféer och matställen, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

100 Den här bloggen ska handla om ett besök på Hotell Havanna i Varberg! Men först måste bloggaren gnälla lite över sin egen hemstads tillkortakommanden…

134 Dagens Arboga Tidning ser ut så här: ”Ökad turism möts med kafé”. Och visst finns det kaféer – massor av kaféer i denna småstad. De måste konkurrera ut pizzeriorna numera… Då kan man ju få för sig att kaféerna verkligen möter turister och andra besökande – så är inte fallet.

Den här bilden är tagen i lördags kväll: 106 Arboga Station. Det lyser fint och välkomnande men det är bara yta. Stora lokaler gapar tomma där det förut fanns såväl butik som kafé. Pizzerian som låg intill är nerlagd.
Till höger i bild står tåget mot Eskilstuna, Strängnäs och Södertälje. Passagerare från Göteborg som skulle vidare fick vänta 30 minuter på stationen. Inget finns att erbjuda väntande tågresenärer! Skandal, tycker bloggaren! Tur i sammanhanget att tåget stod inne så att passagerarna kunde sitta där tills det var dags för avgång.

VAD HÄNDER ARBOGA KOMMUN!? Det dyker upp kaféer överallt men inte på rätt ställe, som det verkar! Bloggaren tycker att kommunen till viss del borde sponsra ett stationskafé! Stationen är första minnet en resande får av Arboga och det minne bör vara positivt!

Nu till Hotell Havanna i Varberg! 093 Hotellet ägs av den excentriske miljonären Lasse Diding. 132 Förutom att han har massor av stålar är han kommunist – hur nu det går ihop! :-)

Hotell Havanna är inspirerat av Kuba och här följer en bildkavalkad från detta fantastiska hotell! 040 Rum 204! 070
001 Rummet!005

007 Vilka färger! 010  Böcker är viktigt för Lasse Diding och överallt finns det bokhyllor med bra böcker! 033 Hinner man inte läsa klart boken får man ta den med sig hem! :-)
Broschyrer – om Kuba förstås! 034
004 Badrummet!002
Så vackert golv! 003

133 Självklart skulle det badas! 014 Mot badet genom vindlande korridorer fyllda med bilder! 013

015 Trappan ner! 016 Omklädningsrummet! Skåpen har förstås röda stjärnor! 017
Så vackert inrett! 018

Badet! 022 Vattnet var lagom varmt! 023
Härligt med en simtur! 025
Sen bubbelpoolen! 021 Det fanns mycket mera – bland annat flera olika sorters bastu.
Bloggaren hade tur – nästan inget folk. En halvtimma senare kryllade det i bassängerna!

082

041 Efter badet – middag – smörstekt torskrygg som smakade underbart.048 Bilder! 051 Che! Överallt!  090

036 En fantastisk kväll på ett fantastiskt hotell! 037
Vi avslutade kvällen med varsitt glas svart rom på balkongen!

035

Tack Lasse Diding – men framför allt TACK INGRID ör denna upplevelse! Imorgon kommer del 2 från Hotell Havanna – frukostrummet och Hemingways torn!
Klicka HÄR för att komma till Hotell Havannas hemsida!

027

 

 

 

Böckers makt

Allmänt, BÖCKER jag läst, Brott och straff, Demokrati och rättvisa, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

image ”Nyckeln till frihet” är en artikel ur dagens DN.

Artikeln handlar om böckers makt och hur den makten kan användas av ”klienterna” på fängelser.

När man läst reportaget förstår man värdet av litteratur men också vikten av en bra och kreativ bibliotekarie!

Så här ser topplistan ut vad gäller utlånade böcker på ett av våra fängelser:

image Hårda tag alltså. ”Nordisk kriminalkrönika” på första plats, följt av träningsböcker och deckare.

Bloggaren inser att den största vinsten för många intagna är att komma över tröskeln och börja läsa böcker över huvud taget. Samtidigt borde bibliotekariens roll bli att entusiasmera, vidareutveckla och få internerna att upptäcka annan litteratur. Böcker som stimulerar på annat sätt än önskan om hårdare muskler och brottsbeskrivningar. För de intagnas egen skull – för att stå ut, för att utvecklas, finna nya vägar – men också för fängelsemiljön och för samhället den dag tiden suttits av.

Är alla bibliotekarier innovativa personlighetsutvecklare!? Är kulturen högt prioriterad på våra fängelser!? Knappast.

Läs gärna artikeln i DN idag.

Bloggaren ber om ursäkt för att bloggarna igår och idag kanske inte håller samma mått som vanligt. De är skrivna på I-pad och bloggaren hanterar inte denna padda fullt ut än.

Avslutar bloggen med Bard – också ur dagens DN! Med tanke på gårdagens hopp för alla kvinnor.

image

Röja och rusta – och märkliga moden!

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Mode, Personligt!, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

008 Bloggarens gamla kylskåp slutade plötsligt att fungera! Det blev till att ordna ett nytt. När det gamla baxades bort hittades en hel del pryttlar bakom det höga skåpet! Allt som olyckligtvis ramlat bakom den inkilade kylen tittade fram igen!
Bland annat den här!! 007   :-)

Men också den här… Mus Vilda Wilma är starkt misstänkt! Den stackars lilla musen hade jagad tagit sin tillflykt genom gallret längst ner på den gamla kylen och inte kommit ut igen… :-(
Det blev en liten begravning igen.

005 Nytt och fint – kyl/frysen på plats! Och högst upp tronar nu den återfunna flaskan! 011 Kanske kan användas i helgen till att fira det nya, fina kylskåpet! :-D

031 En av lägenheterna i huset håller på att rustas. Det är duktiga Linus Englund som sköter tapetsering och målning! 032

Huset är gammalt och Linus fann en hel del när han rev de gamla tapeterna. 017 Förr tätade man väggarna med gamla tidningar. 016 Det har gått många år och det var svårt att se vad det stod i bladen. 022
Det fanns en del lokala nyheter. 033 Det här är födelseannonser från 1943. 023 Några flickor födda i Uppsala för 70 år sedan…

Bloggaren räddade undan det här. 037 Mest för skojs skull för det är inte lättläst.

När lägenheten är klar ska ni få se bilder på den! Intresserade kan anmäla sitt intresse för att hyra!

På tal om tidningar – idag startar bokrean i landet! Varken Köping eller Kungsör har någon bokhandel men i Arboga finns en! Det känns viktigt att få ha kvar den så gynna gärna Arboga BokhandelBokRea Bilden från Arboga Tidning visar ägarna Lena Ahl och Maria Ganell bland alla böcker!
Klicka HÄR för att komma till Arboga Bokhandels hemsida!

Som lite av jordens undergång kan det kanske kännas om en bokhandel försvinner. Bloggaren kommer att tänka på det med anledning av en ny aforism av Jesper Waldersten! :-) Jordens undergång Waldersten ”Ett sätt att skjuta på jordens undergång är ju att ha det fruktansvärt tråkigt.”
Ha ha ha, det stämmer gott – för tänk hur tiden verkligen segar sig fram när man har det trist!

Trist kan också moden vara – om man känner sig som slav under det! En del gör allt för att gå ner i vikt  medan det finns andra som hellre vill bli lite rundare.
Vet ni vad detta är? Push up där bak Nej, det är inte inlägg i en behå! Utan det här: 006 Push-up-trosa med fack för kuddar så att du kan få din stjärt tjock och bullig!!
:-D Ja, herreminje, vilka moden det finns!

Avslutar med lite blomster från fönsterbrädan! Snart i en trädgård nära mig och dig! :-)

002Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.