Morgonpromenad – och hem, Arboga i november 2017

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Gator och vägar, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

I morse upptäckte bloggaren en så vacker vit hibiskusblomma som slagit ut. Hon har aldrig haft någon vit hibiskus men övertagit sin mors krukväxter när denna avled för några år sedan. Som en hälsning från mor kändes den vackra blomman.

Dagens blogg blir en fotopromenad genom Arboga. Bloggaren kom på det efter att ha fotograferat en portgång på Östra Nygatan. Någon hade sprayat och inskriften fick bloggaren att reagera. Vad säger ni? Obehagligt, tycker bloggaren!
Vem kan ha kladdat dit detta? Tips mottages så bloggaren kan informera hyresvärden i grannhuset.

Fortsättningen av fotograferandet blev trevligare… Nygatan i Arboga  – 

och så ned på Kapellgatan.

Tidig förmiddag men ändå möter man människor och får en pratstund. Bloggaren bytte några ord om livet med Eva Winlöv, präst i Arboga. Tack Eva!

Förbi Rådhuset – och ner mot ån. En thailändsk restaurang ligger till vänster på Kungsgården och till höger skymtar Nya Café Centrum.

Ner mot Kapellbron/Gamla bron och den fantastiska utsikten över Arbogaån.

Från bron mot öster – – och mot väster! Förunderligt vackert denna torsdagsmorgon.

Vidare på Kapellgatan söderut. Tittar man tillbaka ser Kapellgatan ut så här:

Nu vill bloggaren ha lite hjälp! Huset till vänster i bild är Trädgårdsgatan 52 men vem äger detta hus och har det något gammalt namn eller beteckning? Som Kungsgården som tidigare nämndes och bloggarens eget – Glasblåsargården.

Och vad fanns på den nu tomma tomten mitt emot huset!? Någon som vet? Någon som minns? Till höger, utom bild, ligger huset där Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan åtminstone tidigare höll till.
Svar på frågorna kan lämnas i kommentar till bloggen högst upp till höger eller via Facebook och Messenger! Tack på förhand!

Bloggaren går vidare och är snart framme! Här är Röda Korsets lokal Kupan i Arboga – i hörnet Kapellgatan/Österled.

Klockan är 9 – dags att ringa på och göra lite nytta! 😉 Givmilda människor lämnar in mängder av kläder som sorteras och blir strukna för att sen säljas i butiken. Men det lämnas även in möbler, porslin, lampor – ja allt möjligt – och BÖCKER!

Just idag kom det en hel del böcker igen och några riktigt spännande! ”Magi” – och på baksidan av boken kan man läsa: ”Över 40 hemliga ritualer för att lyckas med kärlek, arbete och vardagsliv.” Det ni! Det vore väl nåt!!
Finns alltså på Röda Korset – om den inte redan är såld nu. Att köpa den i handeln är omöjligt – den är slutsåld på förlaget, läser bloggaren.
Men på Bokbörsen kan man hitta den!  Klicka HÄR om du vill komma till Bokbörsen som säljer begagnade böcker! Bloggaren kan avslöja att hon just beställt ett ex av den begagnade boken Magi från Bokbörsen! Lite magi kan säkert göra susen på allt möjligt…  😉

Lite lunchrast så. Te och mackor och Agneta gjorde sällskap så småningom.

Vill du också komma i kontakt med Röda Korset – klicka HÄR! Skulle du vilja arbeta ideellt inom Arbogas Röda Kors – klicka HÄR!

På eftermiddagen blev det en promenad hemåt igen. Bloggaren fick syn på en del aktiviteter intill sitt hus Glasblåsargården till vänster. Aktiviteter som är efterlängtade! Det ska äntligen bli lite ljus längs Östra Nygatan!

Bilden här till vänster visar den numera borttagna hängande gatubelysningen som ska ersättas av stolpar.
Efter samtal i måndags med kommunkontoret fick bloggaren besked att snart kommer stolparna upp och nu var alltså jobbet igång.

In på Glasblåsargården och hemåt. Äppelträdet av sorten Maglemer har fällt alla sina blad nu! På trappan lyser Kärleksörten upp novemberdagen. Och tro det eller ej – trots frost och minusgrader så blommar det fortfarande hos bloggaren!

Så där ja, nu var man hemma igen! Ha det gott och tänk på att njuta av det ni har! Det här är väl så kloka ord:
”Ta dig tid att känna tacksamhet över allt som du har. Du skulle kunna ha mer men du skulle också kunna ha mindre…”.


Arboga 16 november 2017

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.