Drug preguntas

Passionsveckan – vilken passion har du?

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Caféer och matställen, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Inga Kommentarer »

TörnekronaPassionsveckan är inne!

När man söker på ordet ”passion” via Google så hittar man sådant här: Passion Men – det är inte det som menas med passion i passionsveckan utan om Jesu lidande och död. Jesu lidande och död

Påsk på trappan Ni får göra som ni vill med er passion denna vecka – bloggaren har inga åsikter – däremot en egen passionerad lidelse och glöd för att välkomna sina barn hem till påsk!
Passion för lycka En passion för att åstadkomma så mycket glädje, lycka och kärlek som det bara är möjligt. Den passionen är det ultimata för bloggaren denna passionsvecka.

Annan lidelse kan gälla resor. Passionen att vidga sina vyer. För de som vill se mer av Västra Mälardalen, det vill säga Köping, Arboga och Kungsör (KAK), finns nu denna turistbroschyr ute! 038

041 Bloggaren tycker dock att bildvalet i broschyren har mer att önska. 039 Mer av Medeltidsdagarna i Arboga till exempel! Ett gigantiskt och mycket populärt evenemang i augusti månad varje år.
Mer bilder på uppskattade kaféer också! Bloggaren hittar heller ingen bild på det mycket omtyckta Två Skator i centrala Arboga. Och det finns fler!
Bloggaren vet inte vad Köpingsborna och Kungsörarna tycker? Är era hemorter uppvisade på bästa och mest lockande sätt i broschyren?

I broschyren kan man också hitta matställen och nattlogi! 040

Passionerade turister kan söka mer information till exempel på Arboga Turistbyrå – se HÄR!

Har man passion för litteratur så finns mycket att välja på. Bloggaren blev överlycklig när Böckernas Klubbs medlemstidning kom igår: Torgny Lindgrens nya
Torgny Lindgren har gett ut ännu en bok! Bloggaren är passionerat förtjust i Lindgrens böcker!
Klingsor Läs mer om ”Klingsor” -  en särling från Västerbotten som lär sig måla stilleben per korrespondens, till exempel på Bokus HÄR!

Bloggaren har en annan passion – fotografering! Igår blänkte solnedgången i grannhusets fönster – en signal till bloggaren att ge sig ut med kameran!
Här är bilderna! 007 Himmel! Vilken himmel.

012 Dramatisk!

014 Mörk röd
- och snart borta… 016

002 Blombuketten idag föräras minnet av en mycket älskad hund som var född på Olivia, 15 april, för 49 år sedan. Raja, en strävhårig foxterrier!

RajaÄlskade Lillrajen! <3

 

 

The home is where the heart is – söndagens predikan.

Dagens predikan, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Scilla med stjärna ”The home is where the heart is”. Vad betyder egentligen det?

Här om veckan färdades jag med tåg en längre sträcka och kom att prata med en äldre man som satt mitt emot. Vi for genom Sverige och han pekade ut olika ställen han bott på. 012 – Där hade vi ett radhus i några år. Och några mil ytterligare: ”- Bakom kullen ligger villan vi bodde med barnen mellan sextiotvå och sjuttiotre. Han var född norröver och bodde nu i en lägenhet i Borlänge.

-Hur känns det, tänkte jag. Att ha hem lite överallt? Hem, bostäder, där minnena finns och hjärtat. 010

Själv har jag förmånen att bo på ett ställe där minnen finns kvar sen lång tid tillbaka. Glasblåsargården från omkring 1900 fått av Conny Hjalmarsson Inte bara mina egna utan minnena vilar i själva huset. 052 Här lekte glasblåsarnas barn en gång. Här lekte även mina egna för flera år sedan. Glasblåsargården Östra Nygatan 6 den 2 april 2014 Ett hus fullt av minnen. The home where the heart is!

013 Minnen både för mig och katten Felix! Han tittar forskande ut genom fönstret.
Vad ser han? Tänker han? Minns han? 014

017 Jag minns barnens lek. Där är trädet där kojan byggdes! Där planterade äldste sonen som tvååring en kastanjenöt som grott! Idag är kastanjen ett stort träd.
Äppelträdet kom till gården samma år som mellanbarnet föddes och eken på baksidan kommer från ett ekollon som dottern hittade för många år sedan under trädkojan. Ekollonet hade en grodd och blev ett fint träd.  Minnen…
021 I huset lärde sig barnen gå. På gräsmattan tältade de en natt under ett sommarlov. På baksidan plockade vi så mycket jordgubbar vi orkade äta. Och otaliga är grillkvällarna, sommarfrukostarna i bersån. Minnen…

041 Sådant tänker jag på när jag och katten Felix vandrar runt på gården.
Är glad att kunna se och uppleva mina minnen varje dag. 047 Delar minnena med Felix och de andra katterna liksom med övriga familjen när de hälsar på. Barndomshemmet…
045 Hur är det att ha minnen på andra håll? I barndomsstaden i Norrland för trettio år sen? Från ön där någon bodde tills kärleken slog till? I landet långt bort som någon tvingades fly ifrån? Enstaka platser där minnen lever kvar eller från  många olika platser under livet? 004 Blir det till en ständig längtan? En rotlöshet? Eller bara berikande?

048 Var rädd om din tid och dina minnen. Tiden går fort. Idag i DN finns denna serieteckning gjord av Sven-Bertil BärnarpMedelålders plus: 049 Säger en hel del.
”Medelålders plus”
– kanske är det då man börjar fundera mera på tiden och livet och minnena. När tiden sakta men säkert går mot sitt slut…

I DN finns också ett reportage idag om människor på flykt. Familjer från Syrien som mot sin vilja tvingas skaffa sig nya minnen på andra platser än de tänkt sig. Hur känner de?  Drömmen om Sverige Foto DN (Fotot är taget av Anders Hansson för DN)  Läs reportaget HÄR!

Njut av varje dag! Ta tiden tillvara! Gårdagen hör till dina minnen och om morgondagen vet du inget än.

051

Dock har bloggaren ett hopp om att ännu en blogg dyker upp just imorgon och då med lite bilder från lördagen i Arboga!  :-)

Vi ses igen då! 031

 

 

Vägarbete pågår…

ARBOGA, Lokalt, Nyheter, POLITIK, Resor, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Väder Inga Kommentarer »

Vägarbete pågår Vägarbete pågår! Ja, det kan man tro – men var och varför?

Det här hittar bloggaren i lokala Arboga Tidning idag: 018 Tidningen visar alla planerade utbyggnader av vägar de kommande åren i Sverige. Ju närmare storstäderna desto mer satsar regeringen, konstaterar tidningen. Flaskhalsen mellan Köping och Västerås är bedrövlig och kommer tydligen så att förbli.
För att inte tala om den spåriga motorvägen på infarten mot Västerås från Köpingshållet! 001 Titta! Bedrövligt och dessutom farligt! Att köra 110 på denna spåriga körbanan är definitivt inte roligt.
Det sitter en varningsskylt strax innan Västerås om ”spårig vägbana” men då har det spåriga pågått i många kilometer redan. :-(

Åter till en bild ur Bbl/AT: 019 Så här ser de planerade vägbyggena ut! Märker ni att det är förhållandevis tomt norröver!  :-(

Sverigekarta Så här ser Sverige ut! Hela Sverige! Bloggaren förstår inte varför det inte satsas mera på övre hälften av landet?
Från Medelpad och uppåt händer inte mycket vad gäller underhåll och nybyggnad. Ändå är boende där beroende av sina vägar på grund av avstånden. För att inte tala om brist på järnvägsräls norröver! SÅ dåligt att bara se nedre halvan av Sverige i allmänhet och bara storstäderna i synnerhet!

Annat lite kuriosa ur dagens lokalblad: 020

Gamla Bruns Det anrika huset Skepparegränd 1 i Arboga har bytt ägare! Den för Arbogaborna inte helt okända familjen Berglind tar över.
Det blir nog väldigt bra. De är kända för att värna om gamla ting! Så här såg Bruns Foto ut en gång när det begav sig: Bruns ännu längre tillbaka

Lite ur konkurrenten också! :-D M24
Den här annonsen tyckte bloggaren var riktigt bra! 007 Äntligen lite uppryckning Valskog!
Valskogsdagen 12 april, säger annonsen. Det är på lördag och tyvärr får då Valskog slåss om besökarna med Arbogas Norsylingen och Torglördag. Men skam den som ger sig, tycker Valskogsborna och känner så här: Valskog :-)

Magazin24 skriver om Perssons Delikatesshandel som satsar i Valskog. Tyvärr hittar inte bloggaren någon adress till handelsboden. Fast Valskog är ju inte stort så man kanske ser det ändå…  ;-)

036 - What’s up? , tänker Felix.
Jo, solsken! 024

Ha en solig dag allesammans! För efter regn kommer solsken! :-)

005

 

Varberg, Earth Hour och – varför det??

Djurrätt, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Natur, Resor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Inga Kommentarer »

101 Igår utlovades lite mer om resan till Varberg och vad som intogs där – förutom njutning!

Hotell Havanna sålde förstås Havannacigarrer men bloggaren avstod. Däremot köptes mörk choklad från Kuba! 127 Jättegod!

En rundtur i Varberg gav ett besök på fantastiska Kustbageriet! Kustbageriet I deras butik kunde allehanda gott bröd inhandlas! Bloggaren köpte Svartskär och fransk baguette! 122 Otroligt gott!
Svartskär är brödet till vänster på bilden – men också en liten ö och naturreservat utanför Varberg.
Den franska baguetten var mörk och precis lagom seg! :-)

Klicka HÄR för att läsa mera om Kustbageriet i Varberg!

130 I lördags inföll Earth Hour. En timma då världen släcker för miljön. Tyvärr har en del människor uppfattningen att det har att göra med sparande av ström under en timma och förlöjligar detta.
Självklart är elbesparing under 60 minuter också positivt men Earth Hour är mer av en symbolhandling. Earth Hour Att visa att vi bryr oss om vårt vackra, fantastiska jordklot! Att alla människor runt om i världen vill rädda vår miljö. En underbar viljeyttring!

112 Bloggaren släckte förstås! 113 Under en timma ägnades särskild omtanke om vårt klimat, vår fina natur och vår värld.

118

Bland annat bläddrades det ljuslyktans sken i Råd & Rön! Där hittades följande: 016Orangutangernas naturliga miljö försvinner när regnskogarna skövlas! 017
Det handlar om palmolja till mjällschampot Head & Shoulders! Head and shoulders

ALDRIG MER ska bloggaren köpa detta schampo!! :-( Och FY SKÄMS HENRIK LUNDQVIST!! Henrik Lundqvist

Lundqvist Ishockeymålvakten och andra kändisar borde bättre kolla upp de saker de gör reklam för! Har de gjort ett misstag borde de dra sig ur och offentligt meddela varför!
Naturligtvis har bloggaren sänt ett meddelande till Henrik Lundqvist. Kommer svar – publiceras det här på bloggen. Henrik Lundqvist hittar du HÄR!

Avslutar med lite grön mat utan kött! Det går faktiskt hur bra som helst att sluta vräka i sig fett fläsk och tjocka biffar! Omelett Omelett med stuvad spenat och sallad!

Grön mat Kokt broccoli med ostbitar och stekta grönsaker! Mums!

Till slut ett fint inlägg från Lina Adolphson här om dagen i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning på tal om miljön.

015

Hittar tyvärr inte insändare i Bbl/AT men ”Linas tankar” hittar du HÄR!

Hotell Havanna i Varberg, del 2!

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Caféer och matställen, Kultur, Lokalt, Mat och Dryck, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

April Fools day Idag kommer del 2 av bloggen om Hotell Havanna i Varberg.
Men först en varning! April AprilDet är 1 april idag! Av någon anledning har man sedan 1600-talet använt denna dag för att narra, lura, varandra. Läs HÄR Wikipedia.

Bloggaren gillar inte lurendrejerier och håller sig undan idag! Dock ska det vändas blad på alla almanackor! Den här står på hyllan i köket! 001 Minne från resan till Rom förra året. Och så katter förstås! Bloggaren köper gärna kattkalendrar där behållningen går till olika katthem. En av kalendrarna har för april månad kissen Flea: 003 Han levde en hemsk tillvaro i Husby utanför Stockholm. Förfruset öra, förfrusna tassar, svanstippen var av och hela den lilla hårda kroppen var full av ärr och sår. En svår ögoninflammation gjorde att han inget såg. Tack vare 004 lever nu Flea ett lugnt liv på Ingarö med mycket kärlek från familjen han bor hos.

Ny dag, ny månad men bloggaren går tillbaka till helgen som varit!

087

092 Dagen efter en fantastisk fredag intogs frukosten i matsalen på Hotell Havanna. 053 Det fanns flera valmöjligheter vad gäller sittplats. 055 Och överallt bilder och böcker! 066 Vi försåg oss! 063 Förutom alla de vanliga smarriga ingredienserna som hör till en hotellfrukost av klass fanns detta: 062 Smält smör, våffelsmet och två våffeljärn! Underbart!

059 Äggkoppar i en skål!
Välj vilken du tycker är vackrast till ditt frukostägg! 061

064 Vi tog ett fönsterbord. 067 Med utsikt! :-D 068 Det var intressant att följa plattsättarens minutiösa arbete med att foga samman de vackra klinkerplattorna. 069

071 Efter frukosten tog vi hissen upp och sen trappor sista biten till Hemingways Torn! 076 Inrett i Ernest Hemingways anda! 079 Skönt att vila – 074 – och titta på utsikten genom alla fönster i tornet! 073
Det går bra att sitta ute också om vädret tillåter! 077 Verandor på tornet åt två håll.

Vägen ner är också fylld av roliga detaljer. 080 Notera koffertarna till höger.

086 Ett härligt besök i 101 gick mot sitt slut men bloggaren gör gärna ett nytt besök på Lasse Didings Hotell Havanna!

132

Hemresan gick via Göteborg och mellanbarnet! Utanför järnvägsstationen blev vi glatt överraskade av svängig orkestermusik! 103 Killarna fick förstås en slant!

Hemma igen noterade bloggaren detta i söndagens DN: 129 Denne Hawking har en hemsk och handikappande sjukdom som började i tidigt ålder.
Men varför inte tänka lite så överlag? När skavankerna börjar komma med åldern – börja leva!! Åldersförändringar kan man ta som ett tecken på att resan inte varar för evigt – livets resa alltså. Däremot tänker bloggaren resan ännu mera nu och leva ännu mer! Börja leva! Medan tid är. :-)

En som inte riktigt delar bloggarens uppfattning om vikten av resande är Wilma. Hon ser helst att bloggaren stannar hemma – eller att hon packas med i kofferten! :-)

111
Imorgon blir det lite om vad som inhandlades från Varberg -
och om Earth Hour i lördags!
Ses igen!

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.