Drug preguntas

The home is where the heart is – söndagens predikan.

Dagens predikan, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Scilla med stjärna ”The home is where the heart is”. Vad betyder egentligen det?

Här om veckan färdades jag med tåg en längre sträcka och kom att prata med en äldre man som satt mitt emot. Vi for genom Sverige och han pekade ut olika ställen han bott på. 012 – Där hade vi ett radhus i några år. Och några mil ytterligare: ”- Bakom kullen ligger villan vi bodde med barnen mellan sextiotvå och sjuttiotre. Han var född norröver och bodde nu i en lägenhet i Borlänge.

-Hur känns det, tänkte jag. Att ha hem lite överallt? Hem, bostäder, där minnena finns och hjärtat. 010

Själv har jag förmånen att bo på ett ställe där minnen finns kvar sen lång tid tillbaka. Glasblåsargården från omkring 1900 fått av Conny Hjalmarsson Inte bara mina egna utan minnena vilar i själva huset. 052 Här lekte glasblåsarnas barn en gång. Här lekte även mina egna för flera år sedan. Glasblåsargården Östra Nygatan 6 den 2 april 2014 Ett hus fullt av minnen. The home where the heart is!

013 Minnen både för mig och katten Felix! Han tittar forskande ut genom fönstret.
Vad ser han? Tänker han? Minns han? 014

017 Jag minns barnens lek. Där är trädet där kojan byggdes! Där planterade äldste sonen som tvååring en kastanjenöt som grott! Idag är kastanjen ett stort träd.
Äppelträdet kom till gården samma år som mellanbarnet föddes och eken på baksidan kommer från ett ekollon som dottern hittade för många år sedan under trädkojan. Ekollonet hade en grodd och blev ett fint träd.  Minnen…
021 I huset lärde sig barnen gå. På gräsmattan tältade de en natt under ett sommarlov. På baksidan plockade vi så mycket jordgubbar vi orkade äta. Och otaliga är grillkvällarna, sommarfrukostarna i bersån. Minnen…

041 Sådant tänker jag på när jag och katten Felix vandrar runt på gården.
Är glad att kunna se och uppleva mina minnen varje dag. 047 Delar minnena med Felix och de andra katterna liksom med övriga familjen när de hälsar på. Barndomshemmet…
045 Hur är det att ha minnen på andra håll? I barndomsstaden i Norrland för trettio år sen? Från ön där någon bodde tills kärleken slog till? I landet långt bort som någon tvingades fly ifrån? Enstaka platser där minnen lever kvar eller från  många olika platser under livet? 004 Blir det till en ständig längtan? En rotlöshet? Eller bara berikande?

048 Var rädd om din tid och dina minnen. Tiden går fort. Idag i DN finns denna serieteckning gjord av Sven-Bertil BärnarpMedelålders plus: 049 Säger en hel del.
”Medelålders plus”
– kanske är det då man börjar fundera mera på tiden och livet och minnena. När tiden sakta men säkert går mot sitt slut…

I DN finns också ett reportage idag om människor på flykt. Familjer från Syrien som mot sin vilja tvingas skaffa sig nya minnen på andra platser än de tänkt sig. Hur känner de?  Drömmen om Sverige Foto DN (Fotot är taget av Anders Hansson för DN)  Läs reportaget HÄR!

Njut av varje dag! Ta tiden tillvara! Gårdagen hör till dina minnen och om morgondagen vet du inget än.

051

Dock har bloggaren ett hopp om att ännu en blogg dyker upp just imorgon och då med lite bilder från lördagen i Arboga!  :-)

Vi ses igen då! 031

 

 

Lat söndag

Dagens predikan, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, TV Inga Kommentarer »

Lazy sunday rödIdag predikar bloggaren lat söndag!

Sent ur sängen, brunch vid TV:n, så som en lat söndag ska vara! Visar sen TV4Film Pelikanfallet blir söndagen bara bäst! Pelikanfallet

Alla tankar får vila! Skriver Allt som bara MÅSTE skrivas ned och bloggas ut – får vänta… Skriver via PC

Enjoy your lazy sunday Idag är det bara lat, skön söndag! Gör ingenting denna söndag

Lite god eftermiddagsfika ihop med med Barnaby och JonesMidsomer MurdersFöljt av härlig middag och sen en och annan god bok. En lat söndag är komplett! :-)

Ses imorgon -  då en pigg, utvilad bloggare!

Sömnig katt tecknad

Sömnig söndag

Dagens predikan, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

TågresaHemma igen och tänker ha en sömnig, avkopplande söndag! Söndag Sov

Dagens predikan: Gör som Wilma! :-)

021

Sov gott!
Vi ses imorrn!

Känslomässig predikan – vilka minnen tillverkar du?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

029 En kort, lite känslomässig predikan blir det i bloggen denna söndag.

Bloggaren känner sig så idag – känslosam. Minnen gör sig påminda, tankarna virvlar runt och samtidigt är det ”här och nu”.
Fotot av barnen en gång för många år sedan… 026
En lycklig och glad bild – en lycklig och glad tid. Lyckan och glädjen består än idag men har förändrats över tid.

Minnen från resor. 027 En av många resebilder på bloggarens vägg. En katt förstås. Katten MoousCafé Doelen i Amsterdam. En stor röd och vacker kisse som bodde där till kafégästernas förnöjelse. Tankarna svirrar iväg… Så kul vi hade det… Så roligt det är att resa! Och att komma hem igen. 017

001 En bukett – av minnen – men också blommor! Blommor som genererar minnen för kära mor. 009 Älskade, älskade mamma – så glad att hon finns! Minnen…

007 Buketter på rad – minnen och känslan av omtanke. 005

Till lunch ärtsoppan vi fann i frysen… Pappas ärtsoppa Tillagad för mindre än ett år sedan av en älskad pappa. Så god och vällagad. Nu delade vi soppan och minnen av honom. Så fanns han hos oss där igen – fast ändå borta…

Minnen – redan för en stund sedan. Ögonblicket nyss är redan ett minne blott. Så fort tiden går. Det är här och nu men ändå viktigt med minnen.

Och vad vi förser vi oss med för minnen! Vad gör du idag som blir till ett minne imorgon? Är det något bra, något dåligt? Låter du ilska och girighet styra din dag – eller är det kärlek och omsorg som gäller?

Hur blir minnet av idag – imorgon? Du väljer själv – så välj rätt…

002

 

 

Vem vill ha tillbaka Caligula!?

Dagens predikan, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

 

017 Hårdare tag! Har vi hört det förr!? Och hjälper det!?
Dagens Nyheters förstasida idag ger svaret: det så kallades stöket ökar i skolan.
Dagens predikan är ett faktum!

Vad beror stöket på? Och är det någon som tycker det är konstigt!? En arbetsplats som anses vara det ställe man helst av allt skulle vilja slippa jobba på! Ansökningarna till högskolan talar sitt tydliga språk.

Stökiga elever Hur blir en sådan nedvärderad arbetsmiljö för de som ska köpa tjänsterna där – eleverna? Vilka elever är det som stökar? Och det viktigaste: VARFÖR stökar de!?

9789144075457_large_larare-som-ledare-i-och-utanfor-klassrummet_haftad Det finns böcker i ämnet - ”Lärare som ledare”. Hur är en bra ledare? Ja, dels bör han eller hon vara positivt inställd till sin uppgift förstås – och agera som en ledare!
Sen är det ordning och reda som gäller. Ordning och redaHelt vanliga ordningsregler som gäller på de flesta arbetsplatser och som förmodligen finns en del av i hemmen också.

Varför fungerar det inte då? Jo, för att skolan är det område som prioriteras lägst. Politiker vill inte satsa pengar på det som borde vara det allra viktigaste att satsa på i ett samhälle – att få barn och ungdomar att bli trygga och kunniga vuxna!

Hårdare tag!? Hets Vem vill ha tillbaka magister Caligula!?
Är det rätt att bestraffa – Skamvrån och på vilket sätt leder det till mer tillitsfulla elever? Hårdare tag

Så här står det i DN: 020 Läs mera HÄR!

Och vad menas egentligen med ”stökiga elever”? Bloggaren återkommer till frågan: Varför stökar de?
Kan det vara så att en hel del av eleverna känner av hur hela situationen flyter på ett nedbrytande sätt? Att lärare tappat greppet och framstår som motarbetande istället för medarbetare? Att stressen och pressen i för stora klasser gör lektionerna till ”hela havet stormar”?

Stökig elev Rätten att flytta så kallade stökiga elever – vad innebär det?
Är det inte bara ett enkelt och billigt sätt att komma undan!? Är det inte också så att de elever som har svårigheter av olika slag pekas ut som extra stökiga och ska flyttas bort? Hur går det för dessa elever? Finns det någon som bryr sig!?

Det här är inga enkla problem och billiga, snabba lösningar för att rädda ett valresultat är sämsta möjliga påhittet! Björklund

Att göra om skolan blir dyrt, men lyssna på de lärare och pedagoger som om och om igen berättat vad som borde göras! Det kommer att kortsiktigt kosta massor av pengar – men blir hur billigt och bra som helst för en framtid!

Avslutar detta inlägg med en bild från Anne Taintor.

Walk faster the children are catching up

018 Sist lite bilder från gårdagen som var mjuk och utan några som helst hårda tag! 013 :-) 005  :-) 007 :-) 009
:-) 008

019Njut söndagen mjukt!

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.