Drug preguntas

När det blir tvärtom! Om röster inför valet.

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Äldreomsorg, Dagens predikan, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Partier Idag måste det bli en lite politisk predikan! För visst är det märkligt att det liksom kan bli tvärtom!
Bloggaren tänker på valet i höst. Hur hon av omtanke om de svaga i samhället vill få till en ny regering – en rödgrön – men hur samma önskan genererar en röst på ”blågrön samverkan” i Arboga, bort från nästan hundraårigt rött styre.

Skolbarn Det viktigaste vi har är barnen! Barn som ska växa upp, bli harmoniska och kloka vuxna för att ta över samhället. Hur behandlar vi barn? Ledsen pojke Bloggaren har i färskt minne sina egna barns skolgång i Arboga. En berättelse från den har tidigare publicerats här på bloggen och även i Magazin24.

hyperaktivt_barn Vad händer när inte alla barn får undervisning och stöd i skolan – trots att de enligt skollagen har rätt till utbildning? Hur går det för de elever som skolan bestämt  ”inte passar in”?

Ledsen tonåring Barn, ungdomar, elever och skola måste vara det absolut viktigaste i samhället!

Det finns flera grupper som kan räknas in bland ”svaga i samhället” – de som har det svårast. Bloggaren väljer dock en grupp – de gamla! Gammalt par
Gamla människor som varit med att bygga upp vårt svenska samhälle! Vad får de för ålderdom? Vilken hjälp får de av till exempel Arboga kommun? Gammal och trött

Hemtjänst 1Arboga har en hemtjänst med personal som försöker göra så gott de kan men där många fel och misstag uppstår. Felen beror inte på den duktiga personalen utan på bristande information och tid!

Det är oerhört skrämmande att uppleva detta som anhörig. Bloggaren kan bara ana hur gamla och sjuka har det där inga anhöriga finns nära som kan rycka in.
Trött gammal man

Är det så här vi vill ha det? Tycker vi att det är OK att ”köra rött” även i höst av ren slentrian eller kanske partipiska? Bloggaren tror att omväxling endast är av godo.  Att det krävs nya tag, nya sätt att se på saker och ting i Arboga!
Röra om lite i den politiska grytan! Röra i gryta

Rösta Nu har ju bloggaren lite tur – hon kan rösta grönt rakt av! Grönt på riks för en ny rödgrön regering och grönt på hemmaplan för nytänkande ihop med M, Fp och Kd. För se partipolitik ser väldigt olika ut när det kommer till kommunala angelägenheter!

Hur tänker du? Du har chansen nästa månad! Hur vill du ha det? Vad tänker du om barnen och framtiden? Skolbarnen Och hur känner du för de som gjort sitt, som byggt upp vårt fina land? Hemtjänstens händer

Valet är ditt!
Partier

 

 

Om 1 månad smäller det! Bland blommor och fullmåne…

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Bröderna katt och Vilda Wilma, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Natur, Personligt!, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

060 Idag är det den 14 augusti. Om 1 månad – den 14 september är det val i Sverige! Bloggaren tycker inte att det märks särskilt väl. Man kan undra om luften gick ur politikerna efter EU-valet i maj!?

Men så är det i alla fall: VAL om en månad Känner du dig vilsen, söker information – börja med att gå in på Valmyndighetens hemsida och läs på. Sidan hittar du HÄR!

Partier Vill du veta mer om hur du ska rösta? Vilket parti som bäst speglar dina åsikter? Prova en av alla så kallade ”valkompasser” som finns – HÄR är den i DN!

Kartan ovan på partier har dock inte med alla – bloggaren tänker bland annat på Lotten Fi och på Djurens parti Feministiskt initiativ liksom nykomlingen Djurens Parti. DP hittar du bland annat på Facebook.

063 På tal om politik så kom bloggarens insändare med i Magazin24 igår!
Den insändare som Arboga Tidning inte ville publicera. I omtanke om lärare som kunde känna sig kränkta…

062

Insändaren hittar du i bloggen den 24 juni 2014 – ”Skolminnen – en hemsk tid i Arboga” HÄR!

När bloggaren gjorde valkompassen i DN stod skolfrågorna högst på agendan. Man kanske kan säga att bloggaren blev en väldigt röd gröngöling av valanalysen att döma! 😉 Gröngöling

När en bild säger mer än ord! 065 Det här tycker bloggaren är en mycket bra bild ur Magazin24 igår! Fotot är taget av Stefan Lindgren och artikeln handlar om en av de många grupper som jobbade hårt under den stora branden i de Västmanländska skogarna. På bilden vilar några av de trötta hjältarna en stund.
064 Josef Bengtsson på Magazin24 skrev artikeln.

Fullmåne var det här om natten. Då smög sig bloggaren ut i bara särken för att ta ett foto. 028 Tyvärr blev det sannerligen ingen pangbild – men här är månen över Stureparken. 026

Blommor så – en lisa för själen. 030 En fullmåneskväll…

Och i dagsljus. 067 De älskade pelargonerna! 046 Bloggaren har en grön inställning politiskt men verkligen inte ”gröna fingrar”. 015 Trots det har denna azalea – azaleor anses särskilt svårskötta – klarat sig år efter år och blommar nu igen! 059 Säkert mer tur än skicklighet.

Misommarblomstren såg ut att vissna ner och tyna bort ihop med penséerna från i våras. Men ut på gården och med rejält med vatten – ett under har skett! 🙂 011

Så där ja, idag lyckades bloggaren åstadkomma en blogg! Nu är det dags att ta plats bredvid de här två katterna! Trött Wilma Wilma!

Och Felix!! 🙂 Felix och jag 13 aug 2014

Med lite tur kan ni få läsa flera bloggar framöver. Håll tummarna för orken hos bloggaren!

 

 

Snappat ur DN om solsken, autism och – ”Middle aged women have more fun!”

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Dagens predikan, Lokalt, Miljö, Natur, Nyheter, POLITIK, Religion, Resor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Kvinnan predikar Söndag igen och dags att predika lite!
Snappar lite ur DN men först ur tidningen Sveriges Natur. En eftersläntrare som skulle ha varit med i gårdagens blogg: 001 Varför är det så?? Norge med sin olja?? Sverige låtsas bara miljömedvetenhet…

Och före tidningsbläddrandet också en promenad! 005 Strålande solsken denna söndag i Arboga! 006
Mitt i centrala Arboga ligger denna lilla stuga! 007 Börje Ericssons Nicolaigården. Utanför staketet växer liljekonvaljer vilt. Så här har långt har de redan kommit: 009
Det är SÅ vackert i vår lilla stad denna söndagsmorgon! 010

Men nu över till ”snappandet”! DN tar upp något som passar bra denna ”strålande” söndag! 016 Om att man måste skydda sig mot solens strålar för att slippa hudcancer. Män är värst drabbade: 018 Anledningen sägs vara att män är sämre på att undersöka hudförändringar hos läkare.

Något annat som DN såväl som andra tidningar skriver om idag är detta: 021 Bloggaren blir SÅ trött på alla mer eller mindre märkliga forskningsresultat som ska förklara autism, ADHD och Aspergers syndrom och andra neuropsykiatriska egenskaper.
Det har hetat att vaccination ger autism, att TV-tittande frambringar ADHD och att för mycket godis ger Aspergers syndrom.
Så här skriver DN:s vetenskapliga redaktion: 019 Tack för det Karin Bojs!

Karin Bojs avslutar artikeln i DN så här: 020 Så bra skrivet!

Annat bra kommer från påven i Rom! 024 Franciskus är en riktigt bra och modernt tänkande påve!

Svenskt Näringsliv har en rolig annons idag också i DN – om att det måste skapas mera jobb i Sverige. Så här ser del av annonsen ut! 😀

015Våra politiker lovar nu guld och gröna skogar inför valet i september och förutom vikten av en grön politik så tycker bloggaren att Stefan Löfven (s) röt till mycket bra om lägenheter på 1 maj.
Den här utsikten lockar Riksbyggen med i DN idag: 023 Vem skulle inte vilja öppna sovrumsfönstret mot den här vyn!?
MEN det kostar! Hur mycket står inte i annonsen! För det handlar naturligtvis inte om hyreslägenheter utan bostadsrätter som ska säljas för miljoner! 🙁 022

I Arboga är det lätt att hitta en egen lya men för till exempel ungdomar i Stockholm och Göteborg är det värre, mycket värre! Studenter får tälta på universitetsområdet och andra unga människor får flytta runt mellan olika andra- och tredjehandslägenheter i årtal. Att vänta i bostadskö i 10-15 år är inte ovanligt.

Så sluta bygg för kapitalet och ge ungdomar en chans till en hyresrätt! Etta

Och så till slut – det där om ”Middle aged women have more fun” – hur kom bloggaren att tänka på det?? Jo, ännu ett reportage i söndagens DN. Om Kajsa Grytt, punkrockare och numera också författare! Så här säger hon i tidning: 025 ”Att vara medelålders och ensamstående kvinna – det är nästan tabu. Jag tycker det är superspännande. Hela ”Sex and the City” handlar om att inte bli det.” 😀

Ja, vem har bestämt att det ska vara skämmigt och tabu att vara fri och medelålders!? Det är ju tvärtom – hur ”superspännande” och härligt som helst! Fri att göra vad man vill och med alla goda erfarenheter med i bagaget! 😀

Till exempel så kan man resa vart man vill utan att ”fråga om lov” eller försöka övertala någon gnällig sambo om att detta är semestertrippen som måste göras! Till exempel kan man åka till Aidensfield! 🙂

Aidensfield_Arms
Ha en underbar söndag!

 

 

Seeeg lördag…

ASPERGERS och ADHD, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

002 SÅ seeeg lördag! 001

Vädret är grått och det småregnar. 003
En grå promenad. 004

Grå gata när snön försvinner. 005
Grå gård och den sista smutsgrå snödrivan. 006
Söta hunden Onsdag piggar upp lite en grå dag! 🙂  Onsdag

Gårdagen spenderades i huvudstaden. Ur tidningen Metro klipps följande: 047 Säger kanske mer om Plura än om människor med ADHD. 048
Å andra sidan kanske man får vara tacksam över positiva generaliseringar vad gäller den diagnosen.

Den här festliga bilden fanns i Metro också! 049
”En giraff. Eller?”
Beth Sykes heter tjejen! För det är en tjej målad som giraff! Det enda som inte tillhör hennes kropp är öronen! Läs mera HÄRDaily Mail! Där kan ni också se fotot bättre!

På tal om foton så besöktes Fotografiska igår! 018 Mer därifrån kommer i morgondagens blogg.

1 mars idag! 045 Dags att vända blad på kalendrarna! ”The cat is a charming and loving companion” står det på den ena kattkalendern! Det konstaterandet kan bloggaren skriva under på och bläddrar fram ett blad i den egenhändigt gjorda kalendern! 😀 046 Goda kompisar! 😉

Wilma i korg sover Vilda Wilma fortsätter att vara lika sömnig som överst i bloggen…  Wilma i korg Och det kanske är lika bra att göra som hon. Ta en tupplur! Suss gott! 🙂Wilma i korg gäspar

 

Vad vet du om ADHD? Är hårdare tag rätt i skolan? Lokala insändare.

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

ADHD Vad vet du om ADHD, Aspergers syndrom och andra egenskaper? Och vad får du lära dig till exempel via dokumentärer i TV?

Bloggaren såg programmet ”Jag hatar ADHD” i SVT här om dagen. DOK-Jag-hatar-adhd_02 Det handlade om en dansk skola och var förmodligen tänkt att visa på goda exempel – och att återigen nedgöra medicinsk behandling. 🙁

Bloggaren klarade nästan inte att se programmet. Tårarna kom. Det var så uppenbart att inte ens de lärare som trodde sig veta hur dessa elever skulle behandlas inte förstod någonting. Oerhört skrämmande!
Läs om programmet genom att klicka HÄR!

014 Nu kommer bloggaren osökt in på dagens insändare i lokala Arboga Tidning.  018 Arbogamoderaterna beskriver hur lärare kan gå till väga för att få tyst i klassen utan att tejpa igen munnar på elever…

Här är förslagen: 017
Skamvrån Hårda tag, alltså! Kvarsittning! Utvisning! Skriftlig varning!  Omplaceringar och avstängning!Stopp för barn

Känns det bra med hårdare tag? Lärare straffar elev Är det rätt sätt att hantera miljön i skolan? Lärarförslag

Vilka tror ni att det är som utvisas, varnas och kastas ur skolan? ADHD 2 Vilka är det som ”bråkar”, pratar och inte kan koncentrera sig när läraren säger till? ADHD 1 Vilka elever är det som slås ut i den okunniga skolan med ”hårdare tag” som metod? ADHD 3
Jo, det är de som redan har det svårt! De med diagnoserna ADHD, Aspergers syndrom med flera! De med okunskap och oförståelse med sig redan hemifrån!

sjalvmord De som sen finns i Aftonbladets statistik över självmord bland unga, en serie som pågår nu i kvällstidningen ! 🙁
Klicka HÄR för att komma till Aftonbladet.

Hårdare tag är inte alls rätt metod! En totalförändring av skolan måste till där skolan måste få kosta, där läraryrket blir attraktivt igen och där ALLA barn får tillgång till den grundskoleutbildning de har rätt till enligt lag!!

Klicka HÄR för att komma till Riksförbundet Attention och läs om ADHD m.m.

För övrigt har ”de styrande” i Arboga också ett inlägg i dagens lokalblad. 015 Det gäller att fläska på inför valet i höst. Att låtsas som om allt gått rätt till vid uppsägningen av en kommunanställd och få det att låta som att skattebetalarna inte har ett dugg med det att göra.
Få till det som en god gärning att inte berätta för att slippa kränka den uppsagda – något som bloggaren förstått är det som den utkastade chefen helst vill – få sanningen berättad. ???

Klicka HÄR för insändare i Bbl/AT!

Avrundar bloggen med Vilda Wilma – fri från hårda tag och disciplin. Att leka med en papperstuss är nog.

     024 *** 025 *** 026

Där kan man tala om att livet leker…

Lite vårbilder också. Eller kan man hoppas på att vintern gett sig… 022 Helgens regnande har decimerat snön rejält!

På gatan ser det ut så här just nu. 020

Vattenpuss på er!

021

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.