Drug preguntas

Seeeg lördag…

ASPERGERS och ADHD, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

002 SÅ seeeg lördag! 001

Vädret är grått och det småregnar. 003
En grå promenad. 004

Grå gata när snön försvinner. 005
Grå gård och den sista smutsgrå snödrivan. 006
Söta hunden Onsdag piggar upp lite en grå dag! :-)  Onsdag

Gårdagen spenderades i huvudstaden. Ur tidningen Metro klipps följande: 047 Säger kanske mer om Plura än om människor med ADHD. 048
Å andra sidan kanske man får vara tacksam över positiva generaliseringar vad gäller den diagnosen.

Den här festliga bilden fanns i Metro också! 049
”En giraff. Eller?”
Beth Sykes heter tjejen! För det är en tjej målad som giraff! Det enda som inte tillhör hennes kropp är öronen! Läs mera HÄRDaily Mail! Där kan ni också se fotot bättre!

På tal om foton så besöktes Fotografiska igår! 018 Mer därifrån kommer i morgondagens blogg.

1 mars idag! 045 Dags att vända blad på kalendrarna! ”The cat is a charming and loving companion” står det på den ena kattkalendern! Det konstaterandet kan bloggaren skriva under på och bläddrar fram ett blad i den egenhändigt gjorda kalendern! :-D 046 Goda kompisar! ;-)

Wilma i korg sover Vilda Wilma fortsätter att vara lika sömnig som överst i bloggen…  Wilma i korg Och det kanske är lika bra att göra som hon. Ta en tupplur! Suss gott! :-) Wilma i korg gäspar

 

Vad vet du om ADHD? Är hårdare tag rätt i skolan? Lokala insändare.

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

ADHD Vad vet du om ADHD, Aspergers syndrom och andra egenskaper? Och vad får du lära dig till exempel via dokumentärer i TV?

Bloggaren såg programmet ”Jag hatar ADHD” i SVT här om dagen. DOK-Jag-hatar-adhd_02 Det handlade om en dansk skola och var förmodligen tänkt att visa på goda exempel – och att återigen nedgöra medicinsk behandling. :-(

Bloggaren klarade nästan inte att se programmet. Tårarna kom. Det var så uppenbart att inte ens de lärare som trodde sig veta hur dessa elever skulle behandlas inte förstod någonting. Oerhört skrämmande!
Läs om programmet genom att klicka HÄR!

014 Nu kommer bloggaren osökt in på dagens insändare i lokala Arboga Tidning.  018 Arbogamoderaterna beskriver hur lärare kan gå till väga för att få tyst i klassen utan att tejpa igen munnar på elever…

Här är förslagen: 017
Skamvrån Hårda tag, alltså! Kvarsittning! Utvisning! Skriftlig varning!  Omplaceringar och avstängning!Stopp för barn

Känns det bra med hårdare tag? Lärare straffar elev Är det rätt sätt att hantera miljön i skolan? Lärarförslag

Vilka tror ni att det är som utvisas, varnas och kastas ur skolan? ADHD 2 Vilka är det som ”bråkar”, pratar och inte kan koncentrera sig när läraren säger till? ADHD 1 Vilka elever är det som slås ut i den okunniga skolan med ”hårdare tag” som metod? ADHD 3
Jo, det är de som redan har det svårt! De med diagnoserna ADHD, Aspergers syndrom med flera! De med okunskap och oförståelse med sig redan hemifrån!

sjalvmord De som sen finns i Aftonbladets statistik över självmord bland unga, en serie som pågår nu i kvällstidningen ! :-(
Klicka HÄR för att komma till Aftonbladet.

Hårdare tag är inte alls rätt metod! En totalförändring av skolan måste till där skolan måste få kosta, där läraryrket blir attraktivt igen och där ALLA barn får tillgång till den grundskoleutbildning de har rätt till enligt lag!!

Klicka HÄR för att komma till Riksförbundet Attention och läs om ADHD m.m.

För övrigt har ”de styrande” i Arboga också ett inlägg i dagens lokalblad. 015 Det gäller att fläska på inför valet i höst. Att låtsas som om allt gått rätt till vid uppsägningen av en kommunanställd och få det att låta som att skattebetalarna inte har ett dugg med det att göra.
Få till det som en god gärning att inte berätta för att slippa kränka den uppsagda – något som bloggaren förstått är det som den utkastade chefen helst vill – få sanningen berättad. ???

Klicka HÄR för insändare i Bbl/AT!

Avrundar bloggen med Vilda Wilma – fri från hårda tag och disciplin. Att leka med en papperstuss är nog.

     024 *** 025 *** 026

Där kan man tala om att livet leker…

Lite vårbilder också. Eller kan man hoppas på att vintern gett sig… 022 Helgens regnande har decimerat snön rejält!

På gatan ser det ut så här just nu. 020

Vattenpuss på er!

021

 

 

Söndagens predikan om LIVET

ASPERGERS och ADHD, Äldreomsorg, Dagens predikan, Lokalt, mänskligt, Personligt!, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Bloggaren dricker ofta ett utmärkt te som dessutom levererar små aforismer med tepåsen. Den här fick jag igår:

001”Life is only one thing: Identifying yourself”. Ungefärlig översättning: ”Livet är bara en sak: Försöka förstå sig själv.”

4 okt 2013 039 Kanske är det så? Kanske är livet en enda lång studieresa där man förstår vem man var, och vad man borde ha gjort den dagen när det är för sent?
Eller är resans slut början på någonting annat? Alla får vi veta så småningom.

Bloggaren känner att hon förstår mer idag än tidigare. Att medelåldern har en stor fördel framför ungdomstiden om man tar tillvara erfarenheter och kunskaper på rätt sätt.
Pusslet börjar läggas, många bitar ligger redan på plats och det känns som flera av bitarna ganska snart hittar rätt.

Så mycken visdom det finns i gamla människor – och så mycket erfarenhet. Så många livshistorier som kan berättas bara man tar sig tid att lyssna.
Undersåker Bloggarens mamma vågade steget att som ung flicka på 40-talet flytta från barndomshemmet i Östergötland till jobb i Undersåker i Jämtland. Efter att ha jobbat en tid i Perssons Affär i Regna började hon alltså jobba på Konsum i Undersåker.

”- Jag fick tre julgranar den julen”, sa mamma när hon berättade minnen under en bilresa vi nyligen gjorde.
Tre julgranar… alla ville pyssla om flickan söderifrån och se till att hon fick en fin jul…

Bloggaren drömde sig bort till Jämtland runt 1948 så där och tänkte på hur mamma skulle ha haft det… Lika glad och social idag men nu med en gammal kvinnas skröpliga kropp.
Så mycket hon varit med om i livet, mamma. Nu senast en av de största sorgerna. 002

Bo Setterlinds fina dikt kommer för bloggaren:

Var rädd om livet det ska glädja dig.
Var rädd om ljuset, det ska leda dig.
Var rädd om mörkret, det ska skydda dig.
Var rädd om slutet, det ska rädda dig.

4 okt 2013 033

Mitt i det filosofiska knackar verkligheten på dörren genom en seriestrip i dagens DN.
Den här: 012

Kanske Sven-Bertil Bärnarp vill vara rolig på andras bekostnad? Kanske fattar han inte lidandet bakom det han raljerar om? Kanske är det bloggaren som inte förstår meningen bakom serien?

Den bloggaren vet är att ”dum”, ”lat” och ”idiot” är ord som förföljer barn, ungdomar och vuxna med ADHD, Aspergers syndrom och andra egenskaper.
Man ska kunna skämta om allt, sägs det, men det vete sjutton! För mycket lidande följer med dumma människors påhopp och för många missade möjligheter för människor som begåvats med karaktärsdrag som inte är ”godkända” av en okunnig allmänhet.

”Var rädd om livet”, som sagt… 4 okt 2013 014

Bloggaren har skrivit till chefredaktör Peter Wolodarski på DN för en förklaring angående seriestripen. Kommer det svar – publiceras det här på bloggen.

Lev dit liv – men lev det varsamt. Ta till vara erfarenheter och kunskap. Låt misstagen och sorgerna bli till lärdom och något gott framgent. Lev och låt leva.

”Life is only one thing: Identifying yourself”

 

4 okt 2013 044

 

 

 

 

Utanförskap – mobbad i skolan – av lärare!

ASPERGERS och ADHD, Lokalt, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

 

mobbande lärare Utanförskap genom mobbing – känner många till. Mobbing i skolan är tyvärr vanligt.

Jag känner en liten pojke som fick uppleva utanförskap i skolan. Nej, han var inte mobbad av de andra eleverna. Utanförskapet stod lärarna för! 043
Pojken älskade att lära sig saker men då han inte följde mallen för, av läraren förväntat beteende, blev han utfryst.
Nej, pojken var inte stökig, han ville bara lära sig på sitt eget lugna sätt och i sin egen takt. Det passade inte.

Hets elak lärare Lärare kan vara mycket sofistikerade i sitt sätt att frysa ut. Just den här pojken tvingades att gå färre och färre timmar i skolan och nekades flera skolämnen.
När grundskolan var över hade pojken aldrig fått läsa fysik och kemi – ämnen som ihop med matematik skulle komma att bli hans bästa områden.
Studier Idag studerar den lille pojken, nu en vuxen man, biomedicin på universitet sen flera år. Biomedicin Att detta blev möjligt beror på hårt kämpande föräldrar som vägrade acceptera dåliga lärare och sjukt skolsystem.

En dag ska lärarna få stå till svars för sin mobbing av den lille pojken – det har föräldrarna lovat.

ADHD DN DN söndagen den 1 september hade den här artikeln men anledning av att Stockholms stad drar ner anslaget till barn med särskilda behov!
Artikeln tar upp det viktiga stödet från vuxenhåll och där skolan utgör en viktig del!

Att vara annorlunda betyder inte att vara sämre! Så här står det bl.a. i artikeln: ADHD DN 2 Människor med ADHD, ADD, Aspergers syndrom m fl egenskaper är suveränt duktiga på saker som vi andra ”vanliga” inte klarar lika bra. Uthållighet och kreativitet är två viktiga bitar.
Läs gärna artikeln i DN och lär er helst mer om ovan nämnda egenskaper!

För övrigt är bilden högst upp på bloggen tagen ur Aftonbladet - en artikel som handlar om mobbande lärare. Kamratposten gjorde en undersökning och 16 % av skolelever mellan 8 – 16 år hade utsatts för mobbing av lärare.

Utanförskap 1 Det finns många sorters utanförskap tyvärr…

Bland unga Utanförskap 2 och bland gamla. Utanförskap 3
På arbetsplatser Mobb jobb 2
såväl som på fritiden. Mobb jobb 1

Utöver allmänt skitprat finns utanförskap orsakat av ”fel hudfärg”, ”fel religion” och problem med vem någon valt att älska. Imorgon fortsätter bloggen att ta upp utanförskap – denna gång om ”fel hudfärg”. Ruby_Bridges_illustrated_by_Shadra_Stricklanda

001”Aldrig, aldrig, aldrig – aldrig ger vi upp!
Vi blir ett träd med djupa, djupa rötter – aldrig ger vi upp…”

VI VILL INTE HA ER TILL GRANNAR!!

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Främlingsfientlighet, Lokalt, mänskligt, Namnsdagsbarn, Natur, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

LSS Den här bilden cirkulerar nu på Facebook och visar Stina och hennes mamma. Aftonbladet skriver om hur invånarna i Glasberga  i Södertälje rasar mot att människor med Downs syndrom och autism planeras få boende i området.

”Vi tänker på våra barn som inte kommer att känna sig trygga i sitt eget bostadsområde”- är ett av argumenten från Glasbergaborna.
Skrämmande människofientlig inställning! Tänk om det var ditt barn med Downs syndrom? Kanske just ditt framtida barnbarn föds med ett handikapp som kräver LSS-boende på sikt! TÄNK!!

Inte långt från bloggarens hemort finns liknande människofientlighet. I Nannberga! Arboga Tidning gör ett uppföljande reportage idag: 026
Plötsligt låtsas Nannbergaborna oroa sig över flyktingpojkarnas placering i Nannberga med argument som ”-Här finns ingenting för ungdomar”.
Men vad vet de om flyende pojkars behov? Kanske lite vänlighet och tryggt boende räcker?

Andra tror att de nio pojkarna ska duscha så otroligt ofta och dricka sådana ofantliga mängder vatten att grundvattennivån ska rubbas!!
Men kom igen!!
Säg heller som det är: – VI VILL INTE HA ER TILL GRANNAR!

Människor med handikapp, människor med invandrarbakgrund är inte välkomna – vad blir det härnäst? Förbud mot skånsk dialekt i Norrland? Eller neka glada, positiva människor boende i tungsinta tristbyn!?

Var inte så fruktansvärt rädda! Nya saker är inte farliga! Var istället nyfikna och intresserade – välkomnande! :-)

Minns den Gyllene regeln! Allt vad I viljen att människorna skola göra eder, det skolen I ock göra dem!
Går lika bra omvänt: Gör intet mot andra vad du inte vill att de skall göra mot dig.

Gyllene regeln

Klicka HÄR för att läsa reportaget i Bbl/AT!

015 På tal om boende så firar bloggaren 35 år i sitt hus idag! Det ska förstås firas! :-)

023 Runt år 1900 såg det ut så här på bloggarens gata!
Huset några år senare: 022 Glasblåsargården, då arbetarbostad för glasbrukarna vid Arboga Glasbruk.

1 augusti 2013 flaggas det! 017

008 Firas ska det och kanske med något av de goda som finns på gården. Hallon Mums! Körsbär
Blir till ett härligt lunchmål! 020

Luktärter Lite blommor finns det också – och en hel del ogräs… Som kan vara nog så vackra! Maskrosboll

Insekter! 007 Och ett och annat kräk som benämns ohyra… Råttan fick en hederlig begravning 28 juli 2013 Fångad av de duktiga katterna och den fick en hederlig begravning!

KalenderbladGRATTIS! Per och Pelle har namnsdag idag! vykort flicka - Kopia

Ha en fin torsdag, denna första dag i månaden augusti. Och var inte så rädda!

Det finns farliga saker i världen som man bör har respekt för. De allra flesta människor tillhör inte den kategorin.

001Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.