Om superkraften ADHD! Och om att HATA VINTER!

Allmänt, ASPERGERS och ADHD, Känslor, Livet, Lokalt, Medicinskt, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

Bloggaren vet inte allt om ADHD men hon vet en hel del. Därför blir hon ARG, galet frustrerad och MÅR ILLA när hon läser ”upptäckter” som görs 2018 och som borde ha avklarats för LÄNGE sedan!

Som den här ”nyheten”: ”

Barn med adhd behöver rörelse för att lära

”Barn med adhd som rör sig mycket och har svårt att sitta stilla i klassrummet behöver inte vara omotiverade. Istället måste de röra sig för att klara av svåra arbetsuppgifter.”

D v s det är helt galet fel att lärare skäller, ”tar i örat” och tvingar skolelever att sitta stilla!

Ur artikeln: ”– Barn med adhd behöver röra sig när de använder exekutiva förmågor. Rörelse hjälper dem att vara alerta, säger psykologiprofessor Mark Rapport vid University of Central Florida. ”

Och mer! ”Om barnen missar information som ställer krav på arbetsminne så måste vi anpassa hur man ger information så att de har möjlighet och förutsättningar att ta till sig den, menar Ylva Ginsberg (medicinsk sakkunnig på Socialstyrelsen och adhd-forskare vid Karolinska institutet, bloggarens anm.)

– Det måste på allvar bli ändringar i skolsituationen, för det behövs ju. Det hjälper inte att säga till barn med adhd ”men sitt stilla nu”.

Läs hela artikeln på SVT Nyheter genom att klicka HÄR!
Och artikeln hänvisar sedan till ett inslag ur gårdagens (19/2) Vetenskapens Värld ”Adhd, vad och varför?” Ett mycket intressant avsnitt om det dåliga eller det verkligt bra med att ha ADHD!
SE PROGRAMMET HÄR!! (Finns kvar i 30 dagar!)
 Som komikern Rory Bremner säger i programmet efter att ha fått diagnosen ADHD men också fått prova att ta medicin mot dess effekter: ”- Föredrar jag den uppskruvade paniken eller ett mer kontrollerat kaos?”

Och nej, bloggaren gillar inte inlägg som den om Sara Modigh som utbrister: ”Nej, adhd är inte en superkraft.” i Expressen.

Bloggaren tycker det finns tillräckligt många som pratar illa om ADHD så hon känner för att peppa om ”superkraft”.

För som psykiatern Anders Hansen säger i Vetenskapens Värld – många människor med ADHD är mer energirika, mer kreativa, mer nyfikna och mer drivande än andra. De har bara inte fått blomma ut!
Snacka om superkrafter!

Läs HÄR om ADHD på 1177 och HÄR Riksförbundet Attentions hemsida!

På tal om skolan och dess oförmåga att förstå sina elever – regeringen föreslår nu detta, läser bloggaren i DN: ”Ett estetiskt ämne ska införas i alla nationella program i gymnasieskolan.”
Ur artikeln som du hittar HÄR: ”– Vi tror att estetiska ämnen är bra för utvecklingen på många områden.” BRA DÄR REGERINGEN!!

Sen det här då… Och varför är bloggaren så otroligt uttråkad!? Jo, just det: Snow bored – uttråkad på snö! Och framför allt – UTTRÅKAD PÅ VINTER!!

Hur kul är det här??

och det här…

Och hur mycket roligare är inte det här!! och det här: JO, MYCKET ROLIGARE OCH HÄRLIGARE!!

Så detta gäller nu! Bloggaren känner ett allvarligt och starkt behov av att göra som flyttfåglarna!
 Försvinna från platsen när is och kyla sätter fart nästa gång! Flytta! Ge sig av!

Sjappa för gott kanske!!  Ja, varför inte!? Bort! Långt söderut!

 Slutligen – mer pepp för dig som vill utveckla dina superkrafter ADHD! Klicka HÄR för fem råd från överläkaren i psykiatri Anders Hansen!
Ett av råden är: FÖLJ DIN PASSION!

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.